Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Φόβος για τα πυρηνικά εργοστάσια - Γράφημα του Reuters

Φόβος για τα πυρηνικά εργοστάσια

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιαπωνία και τον τρόμο για πιθανό πυρηνικό ατύχημα, σε πολλές χώρες υπάρχουν αντιδράσεις για το πόσο ασφαλή είναι τα πυρηνικά εργοστάσια. Πολλές χώρες που έχουν πυρηνικά εργοστάσια πραγματοποιούν ελέγχους στα συστήματα ασφαλείας όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις ότι οι σταθμοί αυτοί μπορούν να αντέξουν σε τεράστιες φυσικές καταστροφές, όπως τα τσουνάμι και οι σεισμοί.





Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι φυλές του έρωτα




Μια πρώην οικονομική αναλύτρια της Wall Street έχει προκαλέσει σάλο με το βιβλίο της "I Got The Fever: Love, What's Race Gotta Do With It?", το περιεχόμενο του οποίου αφορά το φλερτ με άνδρες άλλων φυλών.
Η Τζ. Σι Ντέιβις εξετάζει τους μύθους που πλανώνται στις σχέσεις εραστών από διαφορετική φυλή πχ ενός έγχρωμου και μιας λευκής.
Η ίδια ισχυρίζεται πως μέσω αυτού του βιβλίου θέλει να αποκαλύψει πικάντικα μυστικά της κρεβατοκάμαρας χρησιμοποιώντας μη πολιτικά ορθές απαντήσεις.
Μάλιστα για να το ολοκληρώσει πήρε εκατοντάδες συνεντεύξεις ενώ επιστράτευσε και τις δικές της εμπειρίες.
 
Επί της ουσίας η Τζ. Σι Ντέιβις επιχειρεί να απαντήσει σε μερικά καυτά ερωτήματα όπως εαν οι Ασιάτες όντως αρέσκονται να έχουν πειθήνιες γυναίκες και εάν όλοι οι Ινδοί είναι άσσοι του Κάμα Σούτρα. Ομοίως εαν οι Λατίνοι εραστές είναι όντως τόσο καυτοί όσο λέγεται, και εάν οι έγχρωμοι είναι τόσο προικισμένοι.
Η ετυμηγορία της; Μεταξύ άλλων, οι Λατίνοι εραστές άνδρες είναι φαλλοκράτες και κτητικοί, οι Ασιάτες δεν λένε και πολλά στο κρεβάτι ενώ  στους έγχρωμους άνδρες δεν τους αρέσει να μιλάνε για τον Al Sharpton.
Όπως λέει η ίδια κάποτε είχε ένας Ιρανό Εβραίο εραστή ο οποίος την ώρα του σεξ είχε πράγματι μια "τρομοκρατική έκφραση".
Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια τα οποία πραγματεύονται ένα διαφορετικό ερωτικό "πυρετό" κάθε φορά:  Salsa Fever, Yellow Fever, Jungle Fever, Curry Fever και Shiksa Fever.
Όπως τονίζει έχει γυρίσει όλη τη Νέα Υόρκη για να συλλέξει εκατοντάδες προσωπικές ιστορίες από το Μανχάταν μέχρι το Μπρούκλιν, το Μπρονξ, το Κουίνς κτλ.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποχώρησαν όλοι οι μετανάστες από την Υπατία με προορισμό την Κρήτη




Αναχώρησαν για το λιμάνι του Πειραιά οι 249 μετανάστες απεργοί πείνας, μετά απο 44 ημέρες απεργίας και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Οι μετανάστες πήραν όλα τα πράγματά τους από την Υπατία και τα φόρτωσαν σε πούλμαν τα οποία είχαν ναυλώσει οι αλληλέγγυοι και με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά και από εκεί για Κρήτη με έξοδα της ΓΣΕΕ.

Νωρίτερα, ένας μετανάστης λούστηκε με βενζίνη και στην κυριολεξία αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί, καθώς διαφωνούσε με την αποχώρησή τους από το κτίριο της Υπατίας.

Όπως δήλωσε Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία εξασφαλίζουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν σε όλα τα ζητήματα».

Παράλληλα ο Γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας δήλωσε ότι: «όλοι έχουν επιστρέψει από τα νοσοκομεία, εκτός από πέντε που βρίσκονται στην Αγία Όλγα και θα επιστρέψουν σήμερα το πρωί. Τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο κτίριο Υπατία ξεκίνησε η διαδικασία της επανασίτισής τους, χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αύριο θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια. Όσοι είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας και το εντοπίσαμε μέσα από εξετάσεις, θα είναι υπό παρακολούθηση, μέσα και από την επικοινωνία μας με το φόρουμ μεταναστών Κρήτης. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε σε κανέναν σοβαρή βλάβη της υγείας του».

Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιαπωνία...η τραγωδία αποτυπωμένη σε μερικές εικόνες...


Μια εικόνα ίσον 1000 λέξεις . Ποιες όμως  λέξεις μπορούν να περιγράψουν την βιβλική καταστροφή που "χτύπησε" την Ιαπωνία;  

Tsunami victims in Watari, 14 March


Δημοσίευση ανάρτησης
Tsunami damage in Higashimatsushima, 14 March

Tsunami damage in Sendai, 14 March

Tsunami victim in Miyagi, 14 March


DigitalGlobe satellite photograph shows the earthquake and tsunami-damaged Fukushima Daiichi nuclear plant on 14 March 2011

Tsunami victim in Natori, 14 March

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

38,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ "Χρυσωρυχείο" Μακεδονία και Θράκη



Από τη στιγμή που η Βόρεια Ελλάδα αναδεικνύεται σε πραγματικό "χρυσωρυχείο", βάσει του ορυκτού πλούτου που διαθέτει, τότε θα μπορούσε να αποτελέσει σταθερή πλουτοπαραγωγική ΜΕΜΟ (μη ενεργειακά μεταλλικά ορυκτά) και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.
Η μεταλλευτική αξία των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στη Μακεδονία και Θράκη, με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή, τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, ανέρχεται περίπου σε 27,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αναξιοποίητα τα κοιτάσματα
Ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας αυτής αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά. Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούντα στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος.
"Το βεβαιωμένο αποθεματικά δυναμικό 420 περίπου τόνων χρυσού στην Μακεδονία και Θράκη αποτελεί κυρίαρχο οικονομικό στόχο. Στην κατεύθυνση αυτή η παραγωγική αξιοποίηση τριών κοιτασματολογικών περιοχών χρυσού αποτελούν τις σημαντικότερες μεταλλευτικές επενδύσεις που εξελίσσονται σήμερα στην Ελλάδα", όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών και αναπλ. καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ.Θ.Παπαβασιλείου, σε ημερίδα με θέμα: «Η Συμβολή του Ορυκτού Πλούτου της Βόρειας Ελλάδας στην Ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (12/03),  στη Θεσσαλονικη.
Στο επίκεντρό της βρέθηκαν τα βιομηχανικά ορυκτά και πετρώματα της Β. Ελλάδας, η αξιολόγηση της μεταλλουργικής επεξεργασίας των χρυσοφόρων μεταλλευμάτων Χαλκιδικής, η συνεισφορά της εκμετάλλευσης νικελίου στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, τα μεταλλεύματα χρωμίου στην Κοζάνη, καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαβασιλείου: «Σημαντικά λατεριτικά κοιτάσματα νικελίου (Δ. Μακεδονία), μαγγανίου (Χαλκιδική), επιθερμικού χρυσού (Θράκη), ζεολίθων (Έβρος) Χουντίτη, Αστρίων (Δ.και Κ.Μακεδονία), ορισμένα εκ των οποίων αξιοποιούνται ή είναι σε τελική διαδικασία αξιοποίησης, είναι τα αποτελέσματα της ερευνητικής παρουσίας του ΙΓΜΕ. Τα μη ενεργειακά μεταλλικά ορυκτά βρίσκονται στο επίκεντρο της πλουτοπαραγωγικής αξιοποίησης και εκμετάλλευσης λόγω των υψηλότερων οικονομικών και αναπτυξιακών μεγεθών που διαθέτουν σε σχέση με το αποθεματικό δυναμικό και την αξία των περιεχόμενων μετάλλων.
Στα 38,2 δισ. ευρώ η οικονομική αξία των αποθεμάτων
Συγκεκριμένα τα μετρημένα μεταλλευτικά αποθέματα ανέρχονται σε περίπου 5,7 εκ. τόνους συνολικής οικονομικής αξίας 38,2 δισ. ευρώ με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων. Στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ (Δ’ΚΠΣ) το ΙΓΜΕ προχωρεί στην συστηματική έρευνα κοιτασματολογικών στόχων που βρίσκονται στο επίκεντρο του μεταλλευτικού και λατομικού ενδιαφέροντος και χρήζουν συστηματικότερης παραγωγικής προσέγγισης, με όρους ορθολογικής εκμετάλλευσης, για να στηρίξουν την βιώσιμη λειτουργία της ελληνικής εξορυκτικής βιομηχανίας και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις νέων επενδύσεων.
Στον σχετικό προγραμματικό σχεδιασμό του Ινστιτούτου έχουν συμπεριληφθεί 12 αναπτυξιακές παρεμβάσεις. Στην αιχμή του δόρατος βρίσκονται ο εντοπισμός πολυτίμων μετάλλων και χαλκού σε κοιτασματολογικές περιοχές του Κιλκίς και των Σερρών. Επίσης συγκαταλέγονται έργα που αφορούν στην παραγωγή ειδικών νανο-σύνθετων υλικών με εφαρμογές στην περιβαλλοντική τεχνολογία και παρεμβάσεις κοιτασματολογικής αξιολόγησης «κρίσιμων» ορυκτών που εντοπίζονται στη χώρα».
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

100.000 ευρώ το κόστος νοσηλείας των μεταναστών στην Υπατία - ΛΑΟΣ: Να τα πληρώσουν οι αλληλέγγυοι




Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι το ετήσιο κόστος της περίθαλψης παράνομων μεταναστών ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.







Στο ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ υπολόγισε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος το κόστος νοσηλείας στο ΕΣΥ των 300 μεταναστών απεργών πείνας που "φιλοξενήθηκαν" το προηγούμενο δίμηνο στο μέγαρο "Υπατία" της οδού Πατησίων.

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι το ετήσιο κόστος της περίθαλψης παράνομων μεταναστών ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και, όπως πρόσθεσε, "κανείς δεν το αναλαμβάνει".

"Όλη αυτή λοιπόν η ετήσια επιβάρυνση από τα 150 "ορφανά" εκατομμύρια ευρώ, είχε και μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση (σ.σ: από τη νοσηλεία των απεργών πείνας), για την οποία σαν υπουργός Υγείας σκέφτομαι πού θα στείλω τον λογαριασμό -και θα στείλω τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε «τι δουλειά είχαν οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι στο νοσοκομείο και με ποιο δικαίωμα διέταζαν το τι θα τρώνε οι απεργοί (…) .Αφού υπάρχουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι που είναι μεγάλοι ανθρωπιστές, ας αναλάβουν εκείνοι το κόστος. Γιατί να το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος; Θα δώσετε τα αντίστοιχα στο ζευγάρι των ανέργων στην Καβάλα που πραγματοποιεί απεργία πείνας ζητώντας δουλειά;» ρώτησε ο βουλευτής.

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε πως σε τέσσερα νοσοκομεία «είχαμε περιπτώσεις όπου συνοδοί παρενέβαιναν στη δουλειά των γιατρών, με σκοπό να μην πάρουν παρά εντερική διατροφή, μέσω ορού». Οι "αλληλέγγυοι" στους απεργούς πείνας ωστόσο, γίνονταν δεκτοί στο νοσοκομείο, όπως και σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ανήμπορος ασθενής ζητά την βοήθεια συνοδού.

Ο κ. Λοβέρδος επαναβεβαίωσε, τέλος, τις προθέσεις της κυβέρνησης να αναπλάσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, κάτι που προϋποθέτει, όπως ανέφερε, και τη διευθέτηση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αδύναμη να ελέγξει τον πυρηνικό εφιάλτη η Ιαπωνία – Ζήτησε βοήθεια από την ΙΑΕΑ – Φόβοι για νέα έκρηξη στη Φουκουσίμα

DigitalGlobe satellite photograph shows the earthquake and tsunami-damaged Fukushima Daiichi nuclear plant on 14 March 2011


Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Ιαπωνία παραδέχτηκε πως δε μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την πυρηνική κρίση που έχει ξεσπάσει μετά το σεισμό των 9 Ρίχτερ. Και ζήτησε επίσημα τη βοήθεια της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

Το Τόκιο ζήτησε από την ΙΑΕΑ την αποστολή ομάδας ειδικών για να συνδράμουν τους Ιάπωνες επιστήμονες. «Συζητούμε με την Ιαπωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο σημείωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Γιουκίγια Αμάνο.

Ο Αμάνο προσέθεσε ότι ο πολύ ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι προκάλεσαν προβλήματα και πλημμύρισαν πυρηνικούς σταθμούς στην Ιαπωνία, αλλά σημείωσε ότι το κέλυφος των αντιδραστήρων των σταθμών αυτών παραμένει ανέπαφο και η διαρροή ραδιενέργειας ήταν περιορισμένη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΙΑΕΑ το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα είναι απίθανο να κλιμακωθεί σε μια καταστροφική κατάσταση παρόμοια με αυτή του Τσερνόμπιλ. Η βασική διαφορά, σύμφωνα με τον Αμάνο, είναι ότι δεν υπάρχει αλυσιδωτή αντίδραση σε κανέναν από τους αντιδραστήρες του Φουκουσίμα. Επιπλέον, οι πυρήνες των αντιδραστήρων στο ιαπωνικό εργοστάσιο στεγάζονται σε χαλύβδινα περιβλήματα που δεν υπήρχαν στο Τσερνόμπιλ.

Έκρινε δε ότι δεν οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη ή στο σχεδιασμό της μονάδας αλλά «έγινε εξαιτίας μιας τεράστιας φυσικής καταστροφής που ξεπερνά τη φαντασία και την εμπειρία των ανθρώπων».

Την ίδια ώρα, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν λίγο νωρίτερα επικαλούμενα την εταιρεία διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού Tokyo Electric Power (Tepco) ότι μειώθηκε εκ νέου το επίπεδο του νερού στον αντιδραστήρα αριθμός 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Η Tepco είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι κατάφερε να τροφοδοτήσει με θαλασσινό νερό τον αντιδραστήρα ώστε να βυθιστούν μέχρι το μέσον οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου, οι οποίοι είναι πιθανόν να έχουν ήδη αποκαλυφθεί μια πρώτη φορά.

«Το επίπεδο του νερού, το οποίο εξυπηρετεί στην ψύξη, ξανακατέβηκε λόγω της εξάτμισής του, η οποία οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας», εξήγησε ειδικός στο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Αν οι ράβδοι καυσίμου δεν ψυχθούν, εγκυμονείται ο κίνδυνος τήξης τους και ως εκ τούτου πρόκλησης βλάβης στον πυρήνα του αντιδραστήρα. Την επικίνδυνη αυτή κατάσταση θέλουν πάση θυσία να αποτρέψουν οι ειδικοί της Tepco και οι αρχές.

Εκτός από την ΙΑΕΑ, το Τόκιο ζήτησε βοήθεια και από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζητήθηκε επιπρόσθετος εξοπλισμός για την παροχή νερού και άλλων πόρων που βοηθούν στη διατήρηση της ψύξης των πυρηνικών της αντιδραστήρων, δήλωσε ο Γκρεγκ Τζάκζκο, επικεφαλής της αμερικανικής Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικών, προσθέτοντας ότι οι πυρηνικοί σταθμοί των ΗΠΑ λειτουργούν με ασφάλεια.

Σύμφωνα, τώρα, με την επίσημη αναφορά της Ιαπωνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., έχει διακοπεί σε ακτίνα 20 χλμ η συγκομιδή και διανομή αγροτικών προϊόντων που προέρχονται από την εκκενωθείσα περιοχή. Επίσης, αναφέρεται ως τυπική ενδεικτική τιμή των επιπέδων ραδιενέργειας στην περιοχή ρυθμός δόσης ίσος με 34,2 μSv/ώρα. Η τιμή αυτή, αν και είναι μεγαλύτερη του επιτρεπτού, δεν είναι άμεσα απειλητική για την υγεία. Ενδεικτικά, το ετήσιο όριο δόσης για το γενικό πληθυσμό είναι 1.000 μSv.

Μετά την είδηση για τη μεγάλη έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο EPA έδωσε εντολή σε όλους τους φωτογράφους του στην περιοχή αυτή να φύγουν αμέσως, κρίνοντας σημαντικότερη όλων την ασφάλεια των εργαζομένων του.

Ανησυχία στις αρχές και τους πολίτες προκαλεί και η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας πως από το βράδυ της Τρίτης η φορά των ανέμων θα στραφεί σε ανατολικούς, δηλαδή θα κατευθυνθεί προς την ενδοχώρα.

Ο πυρηνικός εφιάλτης δεν επηρεάζει μόνο την Ιαπωνία αλλά και ολόκληρη την υφήλιο. Η Γερμανία ήδη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για τουλάχιστον τρεις μήνες την παράταση λειτουργίας των πυρηνικών της εγκαταστάσεων.

Η αρχή πυρηνικής ασφάλειας της Γαλλίας (ASN) ανακοίνωσε ότι το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία θα μπορούσε να καταταχθεί ως επιπέδου 5 ή 6 στη διεθνή κλίμακα που έχει 1 ως 7 βαθμίδες, δηλαδή ήταν ανάλογο με το πυρηνικό δυστύχημα του 1979 στο Θρι Μάιλ Άιλαντ στις ΗΠΑ.

Και ενώ ο εφιάλτης παραμένει, την Τρίτη, στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Ενέργειας Γκ. Έτινγκερ έχει συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση με συμμετοχή και των επικεφαλής των Αρχών Πυρηνικής Ασφάλειας και Ακτινοπροστασίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σπεύδουν για βοήθεια 13 πολεμικά των ΗΠΑ
Οκτώ αμερικανικά πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων το αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρίγκαν και η συνοδεία του, μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στην Ιαπωνία και προσέθεσε ότι άλλα 5 κατευθύνονται προς τη χώρα.

«Έχουμε σήμερα 8 πλοία που βρίσκονται ανατολικά του (νησιού) Χονσού και 5 άλλα βρίσκονται καθ' οδόν», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντέιβιντ Λάπαν.

Εκπομπές ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο και τα πλοία που το συνοδεύουν, τα οποία βρίσκονταν περίπου 160 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του σταθμού, να αλλάξουν θέση, επιβεβαίωσε ο Λάπαν.

Δεκαεπτά μέλη του πληρώματος ελικοπτέρων στο Ρόναλντ Ρίγκαν εκτέθηκαν ελαφρά σε ακτινοβολία, αλλά εύκολα απολυμάνθηκαν με τη χρήση νερού και σαπουνιού, διευκρίνισε.
Το Ρόναλντ Ρίγκαν θα χρησιμοποιηθεί για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των ελικοπτέρων του ιαπωνικού στρατού και της ακτοφυλακής που μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Στο αεροπλανοφόρο βρίσκονται περίπου 80 αεροπλάνα και ελικόπτερα, τα οποία διεξάγουν αποστολές αναγνώρισης και παραδίδουν νερό και κουβέρτες στους πληγέντες από το σεισμό. 



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλειωσαν τα φάρμακα των Γιατρών του Κόσμου λόγω της αύξησης των απόρων!




Επείγουσα έκκληση στην ευαισθησία των Ελλήνων, για αντιβιοτικά και φάρμακα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, απευθύνουν οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου. Το τελευταίο διάστημα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών λόγω της αυξανόμενης φτώχειας.

Χιλιάδες άποροι άνθρωποι, χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας, μετανάστες αλλά και Έλληνες πολίτες συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να έχουν εξαντληθεί.

Όπως δήλωσε o πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης " υπάρχει δραματική αύξηση των ανθρώπων που δεν έχουν που άλλου να πάνε να πάρουν φάρμακα. Αν περυσι είχαμε 20.000 ασθενείς σήμερα ο αριθμός είναι 30% επάνω. Εκτός όλων όσων έρχονται σε εμάς, έχουμε και εκείνους που στέλνουν τα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν ιατρική κάλυψη. Μέσω του newsit απευθύνουμε έκκληση να μας φέρουν βασικά φάρμακα. Η κατάσταση είναι τραγική".

Ακουστε τι είπε στο newsit o πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου



Οι Γιατροί χρειάζονται  αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία, αντιδιαβητικά δισκία, φάρμακα για το στομάχι και δερματολογικές αλοιφές.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθυνθούν στα Πολυϊατρεία:
Αθήνα , Σαπφούς 12 , Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150 (ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ)
Πέραμα, Αριστείδου 5, τηλ. 210 32 13 150 (το ίδιο με της Αθήνας)

Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65 , τηλ. 2310 566641

Χανιά , Μπόνιαλη 12 , τηλ. 28210 23110



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο ήχος της σταθεράς Π





Εάν είσαστε μαθηματικός που σας αρέσει η μουσική μπορεί να έχετε διερωτηθεί έστω φευγαλέα πως θα μεταφράζονταν η σταθερά Π σε νότες. Δύνανται οι αριθμοί αυτοί να βγάλουν έναν ωραίο ήχο, άραγε;
Να σας πούμε την αλήθεια δεν ακούγεται και άσχημα η μελωδία του Π. Και που το ξέρουμε εμείς θα ρωτήσετε εύλογα.
Μόλις είδαμε το παρακάτω βίντεο του Καναδού μουσικό Μάικλ Μπλέικ ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει τις νότες Ντο μέχρι Σι σε νούμερα ένα με επτά δημιουργώντας το τραγούδι της σταθεράς του Αρχιμήδη για να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς Π η οποία  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου, εξαιτίας κάποιων αριθμητικών συμπτώσεων που συμβαίνουν την ημέρα αυτή.
Στην Αμερική, η 14/3 γράφεται ως 3-14, δηλαδή η τιμή της σταθεράς (∏=3,14).
 
"Ξαφνικά μια μέρα σκέφτηκα τι θα συνέβαινε εάν έβρισκα ένα τύπο ή εξίσωση που θα μπορούσε να αποδοθεί σε νότες", είπε προσθέτοντας ότι έτσι σκέφτηκε αρχικά την ακολουθία Fibonacci, επειδή του άρεσε όπως ακουγόταν αλλά, δεν βρήκε την άκρη και έτσι το επόμενο που δοκίμασε ήταν η σταθερά Π.
Στο βίντεο ο 36χρονος Μπλέικ εξηγεί πως η κάθε μια από τις  οκτώ νότες σε οποιαδήποτε  μεγάλη κλίμακα μπορεί να αποδοθεί με μία αριθμητική τιμή.
Μπορεί δηλαδή να προσαρμόζει αριθμούς σε νότες  για να "παίξει" την σταθερά Π σε 31 δεκαδικές θέσεις και να δημιουργήσει ένα τραγούδι.
Μάλιστα σαν να μην έφτανε μόνο αυτό ο Μπλέικ παίζει το τραγούδι σε 157 ρυθμούς ανά λεπτό (που είναι το 314 διαιρεμένο στα 2) με τη βοήθεια περισσότερων από 10 μουσικών οργάνων.
"Ποτέ δεν ήμουν άριστος στα μαθηματικά απλά είμαι μουσικός παρά μαθητικός", σημειώνει.
Σημειώνεται ότι η Ημέρα της Σταθεράς Π γιορτάζεται με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου, ακριβώς στη 1:59 μετά το μεσημέρι, καθώς το 1,5,9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14 η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι ∏=3,14159.
Πηγή newsbeast.gr
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Tα σοβαρότερα πυρηνικά δυστυχήματα στην Ιστορία



Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στο επίπεδο του αντιδραστήρα 3 και, σύμφωνα με την διαχειρίστρια Tokyo Electric Power (Tepco), ο αντιδραστήρας είναι ανέπαφος και η πιθανότητα διαρροής ραδιενεργού υλικού είναι μικρή. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν αμέσως μετά από νέο μετασεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών στον κύριο σεισμό των 9 βαθμών που ισοπέδωσε την περιοχή.
Η γιαπωνέζικη εταιρεία παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο, ανακοίνωσε ότι η δημόσια υπηρεσία ηλεκτρισμού, ειδοποίησε την κυβέρνηση για αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας, στην μονάδα της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα.

Το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα, που βρίσκεται εγκατεστημένος 240 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, καταστράφηκε από τον ισχυρότατο σεισμό της Παρασκευής και το τσουνάμι που προκλήθηκε.

Αποτέλεσμα της κρίσιμης κατάστασης στην οποία περιήλθε ο αντιδραστήρας, ήταν οι τεχνικοί να αναγκαστούν να απελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα ραδιενεργό νέφος ατμού προερχόμενο από το εσωτερικό του πυρήνα ώστε να εκτονωθεί η ένταση.

Το ακριβές επίπεδο της ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα, δεν έχει μετρηθεί ακόμα σύμφωνα με τους αξιωματούχους της εταιρείας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι η Tepco προειδοποίησε όσους κατοίκους έχουν παραμείνει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό να μείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε ότι, σύμφωνα με την Tepco, εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό τραυματίσθηκαν από τις σημερινές εκρήξεις.

Τα χειρότερα πυρηνικά δυστυχήματα στην Ιστορία


28/3/1979-ΗΠΑ: στην Πενσυλβάνια (Three Mile Island) όπου μια σειρά λαθών προκάλεσε παύση του συστήματος ψύξης του αντιδραστήρα. 140.000 κάτοικοι των περιχώρων μετακινήθηκαν προσωρινά.

Αύγουστος 1979-ΗΠΑ: διαρροή ουρανίου σε μια απόρρητη μονάδα πυρηνικής παραγωγής θεωρείται πως μόλυνε κάπου χίλιους ανθρώπους στο Τεννεσσί.

Μάρτιος 1981-Ιαπωνία: διαρροές ραδιενεργών από τέσσερις μονάδες έπληξαν με ακτινοβολία 278 ανθρώπους.

26/4/1986-ΕΣΣΔ: η έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο4 του Τσερνομπίλ προκάλεσε τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή. 25.000 νεκροί ήταν οι νεκροί, ενώ η ατμόσφαιρα θεωρείται ότι ακτινοβολήθηκε με το ανάλογο 200 βομβών της Χιροσίμας μολύνοντας ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής επικράτειας.

30/9/1999-Ιαπωνία: ανθρώπινο λάθος προκάλεσε το δεύτερο σοβαρότερο δυστύχημα στον σταθμό της Τοκαϊμούρα, βορειο-ανατολικά του Τόκυο - προκαλώντας δύο θανάτους, μολύνοντας με ακτινοβολία κάπου 600 εργαζόμενους και υποχρεώνοντας 320.000 κατοίκους να μετοικήσουν.

Η έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα

Το συμβάν στη Φουκουσίμα κατατάχθηκε στη βαθμίδα 4 της κλίμακας 0-7 των πυρηνικών και ραδιολογικών συμβάντων, έναντι 5 για το συμβάν του Θρι Μάιλ Αιλαντ στις ΗΠΑ το 1979 και 7 για το Τσερνόμπιλ το 1986 στην Ουκρανία.
   


Πηγή deltiokairou.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταδίκη ηλικιωμένου για την εξαφάνιση του Άλεξ!




Πρόκειται για τον παππού των δύο ελληνόπουλων που εμπλέκονταν στην υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου...











Με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον παππού των δύο ελληνόπουλων, που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, τον Φεβρουάριο του 2006.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις τής υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γνώριζε για την εμπλοκή των εγγονών του στη μυστηριώδη εξαφάνιση του ανήλικου αγοριού, αλλά την απέκρυψε από τις διωκτικές αρχές. Η δε κατηγορία της υπόθαλψης αφορούσε την περίπτωση των τριών άλλων παιδιών, που κατηγορούνταν για την υπόθεση.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ενώ δεν ανέστειλε την ποινή, αποφασίζοντας να τη μετατρέψει προς 10 ευρώ τη μέρα. Ωστόσο, έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Προηγουμένως κατά την απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, επιμένοντας ότι τα εγγόνια του δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Στο δικαστήριο κατέθεσε, επίσης, η μητέρα του άτυχου Άλεξ, Νατέλα, η οποία εξέφρασε αγανάκτηση της για ταλαιπωρία που υφίσταται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2009 το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης είχε κρίνει ένοχους τούς συνολικά πέντε ανήλικους κατηγορούμενους, που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ για τις κατηγορίες της μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της περιύβρισης νεκρού. Τους επέβαλε δε αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση διώκονται οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών -επτά άτομα- που τις προσεχείς μέρες θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το «μανιτάρι» απειλεί τον κόσμο μας




Η επόμενη μέρα της συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης βρήκε τον κόσμο ανάστατο – εξαιτίας της Ιαπωνίας... Το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα ανακίνησε τις αντιδράσεις για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βρετανία, σε μια περίοδο που οι αραβικές εξελίξεις και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου είχαν ενδυναμώσει τις πιέσεις των πυρηνικών λόμπυ στην Ευρώπη.
           
Η ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας επανέρχεται λοιπόν με δραματικό τρόπο στην ΕΕ, όπου σε 14 χώρες-μέλη είναι εγκατεστημένες πυρηνικές εγκαταστάσεις και όπου ο αρμόδιος επίτροπος Γκύντερ Έττινγκερ ήταν πρωθυπουργός της Βάδης-Βυτεμβέργης, που φιλοξενεί στα εδάφη της 4 πυρηνικούς αντιδραστήρες, δύο από τους οποίους παρωχημένης τεχνολογίας... Η απόφαση εξάλλου του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ να ανατρέψει την απόφαση του Γκ.Σρέντερ για σταδιακή παύση λειτουργίας των 17 πυρηνικών σταθμών της χώρας ως το 2020 και να δώσει παράταση ζωής στα πυρηνικά προγράμματα για 12 χρόνια, σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο αντιπολίτευσης και κοινωνικών δυνάμεων. Μια ανθρώπινη αλυσσίδα 60.000 ανθρώπων στα 45 χλμ.της διαδρομής Στουττγάρδη ως τη Βάδη-Βυρτεμβέργη σηματοδότησε την αντίδραση στη χρήση πυρηνικών, καθώς η περιοχή – όπου θα λάβουν χώρα κρίσιμες εκλογές στις 27 Μαρτίου - φιλοξενεί πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Η κυβέρνηση Μέρκελ κινητοποιήθηκε στην κατεύθυνση καθησυχασμού του κόσμου – σε δηλώσεις της η κ.Μέρκελ διαβεβαίωσε τους Γερμανούς ότι η τεχνολογία των γερμανικών αντιδραστήρων είναι ασφαλής και ότι δόθηκε εντολή να επαναξιολογηθούν με «μεγεθυντικό φακό» οι προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ ο (Γερμανός) επίτροπος Γκύντερ Έττινγκερ δήλωσε πως θα συγκαλέσει εντός των ημερών ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας, ενώ αναθεωρώντας σταδιακά τις επιλογές της γερμανικής κυβέρνησης άφησε τελικά ανοιχτό το ενδεχόμενο «να κλείσουν» ορισμένοι αντιδραστήρες της Γερμανίας. Κι ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι προσπαθούν να ελέγξουν το κύμα ανησυχίας που απλώνεται στη χώρα, οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν να αποφασιστεί «τώρα» η παύση λειτουργίας των αντιδραστήρων και οι Πράσινοι επισημαίνουν ότι «η φύση μας κυβερνά, δεν μπορούμε να την ελέγξουμε».
           
Στη Γαλλία επίσης, η κυβέρνηση Σαρκοζύ βάλλεται για τα πυρηνικά της σχέδια και για την «ομερτά» που απλώνεται γύρω από τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Μια έκτακτη σύνοδος των συναρμοδίων υπουργών, δηλώσεις του πρωθυπουργού Φρ.Φιγιόν πως «η Γαλλία έχει αναπτύξει στο υψηλότατο επίπεδο την ασφάλεια στην κατασκευή και τη λειτουργία των πυρηνικών εγκαταστάσεων» και διαβεβαιώσεις πως «θα αντληθούν τα μαθήματα από το Ιαπωνικό δυστύχημα», ήταν οι άμεσες παρεμβάσεις μέσω των οποίων η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την κοινωνική αντίδραση. «Δεν υπάρχει μηδενικό ρίσκο στη χρήση των πυρηνικών» αντέτεινε ο Ντ.Κον Μπεντίτ, που ζήτησε δημοψήφισμα επί του θέματος τονίζοντας πως «η κυβέρνηση θα μας πεί, ότι η Γαλλία δεν πάσχει από σεισμούς. Πάσχει όμως η Ιταλία, όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ένας νέος πυρηνικός αντιδραστήρας. Κι αν συμβεί το κακό στην Ιταλία, η Γαλλία δεν θα θιγεί;;»
           
Στην Αυστρία το θέμα προκάλεσε τη διατύπωση της πρότασης διενέργειας stress tests για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που είναι εγκατεστημένοι στην ΕΕ, ενώ στην Ιταλία, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι - που είχε «οραματιστεί» την κάλυψη του ¼ των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρισμό από την πυρηνική ενέργεια και είχε αναγγείλει την προώθηση των πυρηνικών προγραμμάτων – βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της πολεμικής. Ένα δημοψήφισμα, που θα λάβει χώρα ως τις αρχές του καλοκαιριού, αναμφίβολα θα επηρρεαστεί από το δυστύχημα του Φουκουσίμα, ενώ τα κοινωνικά δίκτυα και οι αντιπολιτευτικές πολιτικές δυνάμεις έχουν ήδη ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση ανάδειξης των κινδύνων της πυρηνικής ενέργειας.
           
Στη Βρετανία τέλος, η κυβέρνηση Κάμερον υπό την πίεση ισχυρών συμφερόντων είχε αναστείλει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός ανέλαβε τον άχαρο ρόλο της διαβεβαίωσης πως η βρετανική τεχνολογία είναι διαφορετική από την ιαπωνική και της επισήμανσης πως έχει ζητήσει μια έκθεση από τους ειδικούς για τις επιπτώσεις του ιαπωνικού δυστυχήματος, ενώ κυβερνητικά στελέχη αναδεικνύουν το θέμα του οικονομικού κόστους. Ωστόσο το ερώτημα των Πρασίνων - «πώς μπορείτε να αποκλείσετε εντελώς το ανθρώπινο λάθος ή μια φυσική καταστροφή;» - αντηχεί στο μυαλό κάθε βρετανού, κάθε ευρωπαίου πολίτη.
           
Αναμφισβήτητα στον ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο θα δούμε να κορυφώνεται μια αντιπαράθεση ανάμεσα σ΄αυτούς που θα υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες του ιαπωνικού δυστυχήματος «είναι περιορισμένες», ότι δεν πρέπει να μας διακατέχει πανικός, ότι τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν ικανοποιητικά παρά τη φυσική καταστροφή και σε εκείνους που βλέπουν με τρόμο ότι η ιαπωνική τελειότητα στην προετοιμασία αντιμετώπισης του «κακού», δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσει τον θυμό της φύσης. Με δύο από τους έξι αντιδραστήρες του Κοζλοντούι στη γειτονική μας Βουλγαρία να λειτουργούν ακόμη και τριάντα χρόνια περίπου μετά από την έκρηξη του Τσερνομπύλ, οι εντυπώσεις από τις τραγικές συνέπειες εκείνου του δυστυχήματος είναι ακόμη νωπές και η ανησυχία για τη μόλυνση του κόσμου από τη ραδιενέργεια κλιμακώνεται. Και οι τηλεοπτικές εικόνες απ΄την έκρηξη του Φουκουσίμα κονιορτοποιούν τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων και των ειδικών φυσικών – διότι τελικά στην Ιαπωνία, κρίθηκε το μέλλον της πυρηνικής βιομηχανίας.
 

Πηγή protagon.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...