Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακοί σχηματισμοί αλάτων στη Νεκρά Θάλασσα

Η Νεκρά Θάλασσα είναι γνωστή για τη μεγάλη συγκέντρωση αλατιού, ξεπερνώντας κατά 8,6 φορές τα επίπεδα αλατότητας του ωκεανού, γεγονός που αποτρέπει κάθε είδους υδρόβια ζωή στους κόλπους της, ενώ είναι αδύνατον να βυθιστεί οτιδήποτε στα νερά της.

Το νερό περιέχει περισσότερα από 35 διαφορετικά είδη μετάλλων -συμπεριλαμβανομένων μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, βρωμίου, θείου και ιωδίου- η περίεργη… χημεία των οποίων δημιουργεί κρυσταλλικούς σχηματισμούς άλατος.

perierga.gr - Παράξενοι σχηματισμοί αλατιού στη Νεκρά Θάλασσα

Επειδή τα ιόντα και τα ισότοπα που υπάρχουν στο νερό της Νεκράς Θάλασσας κρυσταλλώνονται με διαφορετικούς τρόπους, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φυσικών σχηματισμών, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

perierga.gr - Παράξενοι σχηματισμοί αλατιού στη Νεκρά Θάλασσα

Τα πιο εντυπωσιακά από αυτά τα φυσικά γλυπτά είναι τα «μανιτάρια» και τα «νούφαρα», ενώ ενδιαφέρον προκαλούν τα «κοράλλια» άλατος αλλά και οι σταλακτίτες που δημιουργούνται κατά μήκος των ακτών της Νεκράς Θάλασσας.

perierga.gr - Παράξενοι σχηματισμοί αλατιού στη Νεκρά Θάλασσα

Οι μεταβολές στις μορφές εξαρτώνται από το πώς τα ιόντα είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό της δομής και αν άλλα ιχνοστοιχεία εισχωρήσουν στο πλέγμα και ενσωματωθούν με τα ήδη υπάρχοντα, δημιουργώντας απόκοσμους σχηματισμούς.

perierga.gr - Παράξενοι σχηματισμοί αλατιού στη Νεκρά Θάλασσα

Τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας της ραγδαίας συρρίκνωσης των ποταμών και των λιμνών που εκβάλλουν στη Νεκρά Θάλασσα αλλά και των αυξανόμενων ποσοτήτων νερού που χρησιμοποιούνται στη γεωργία και στη βιομηχανία, η στάθμη της λίμνης μειώνεται και τα χαρακτηριστικά της γύρω περιοχής μπορεί να αλλάξουν σημαντικά.

perierga.gr - Παράξενοι σχηματισμοί αλατιού στη Νεκρά Θάλασσα

Με το πέρασμα του χρόνου όλο και λιγότεροι φυσικοί σχηματισμοί άλατος θα υπάρχουν κατά μήκος των ακτών της Νεκράς Θάλασσας, καθώς το ποσοστό εξάτμισης του νερού ήδη υπερβαίνει το ρυθμό εισροής και τελικά ολόκληρη η περιοχή θα μετατραπεί σε λασπώδεις εκτάσεις.

perierga.gr - Παράξενοι σχηματισμοί αλατιού στη Νεκρά Θάλασσα

perierga.gr - Παράξενοι σχηματισμοί αλατιού στη Νεκρά Θάλασσα

perierga.gr - Παράξενοι σχηματισμοί αλατιού στη Νεκρά Θάλασσα


perierga.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αγγίζουν τις 7.000 οι συντάξεις-«μαϊμού»


Αναλυτικά στοιχεία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, σε κάθε Ταμείο ξεχωριστά, απέστειλε στη Βουλή o ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με αυτά:

- στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι αναπόγραφες συντάξεις είναι 6.600. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέβη σε διασταύρωση στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν πεθάνει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων. Για όσες περιπτώσεις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των στοιχείων, κατατέθηκαν μηνυτήριες αναφορές.

Από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα, έχουν κατατεθεί 148 μηνυτήριες αναφορές για παρανόμως εισπραχθείσες συντάξεις από διάφορες αιτίες (αναπόγραφοι, διπλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας κ.ά.). Το υπουργείο διευκρινίζει ότι δεν συντρέχουν απαραιτήτως προϋποθέσεις υποβολής μηνυτήριας αναφοράς σε όλες τις περιπτώσεις αναπόγραφων συνταξιούχων λόγω θανάτου, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που τα ποσά συντάξεων πιστώθηκαν αχρεωστήτως μετά το θάνατο του δικαιούχου και παρέμειναν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ διεξάγεται έρευνα και για τη διαπίστωση χορήγησης αχρεωστήτων συντάξεων λόγω εικονικής ασφάλισης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο νομό Ξάνθης διακόπηκαν συντάξεις και υποβλήθηκαν 54 μηνυτήριες αναφορές, διότι προέκυψε σε έλεγχο ότι υπήρχαν εργαζόμενοι σε γεωργικές συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίοι είχαν προβεί σε εικονική ασφάλιση.

- στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, στους οποίους δεν καταβάλλεται πλέον σύνταξη, είναι 137. Έχουν ασκηθεί 20 αγωγές και μία μήνυση το 2011 και 42 αγωγές και τρεις μηνύσεις το 2012.

- στο ΕΤΑΑ (Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτικών Δημοσίων Έργων - ΤΣΜΕΔΕ), δεν καταβάλλεται σύνταξη σε 99 μη απογραφέντες και έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για τον έλεγχο, προκειμένου στη συνέχεια όσες περιπτώσεις πρέπει, να διαβιβαστούν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

- στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ), από τον έλεγχο προέκυψε η καταβολή δύο παράνομα εισπραχθεισών συντάξεων, μετά το θάνατο των συνταξιούχων. Επίσης, εντοπίστηκαν 11 αναπόγραφοι, οι οποίοι έχουν διαγραφεί και η Υπηρεσία έχει προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

- στον Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), ασφαλής έλεγχος θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των συνταξιούχων με φυσική παρουσία, που έχει οριστεί από 1ης Οκτωβρίου του 2012 έως 15 Νοεμβρίου του 2012.

- στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) έχει εντοπιστεί και έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη μία περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθείσας σύνταξης λόγω θανάτου του δικαιούχου.

- στον ΟΓΑ, στο πλαίσιο ελέγχου καταβολής συνταξιοδοτικών παροχών, διενεργήθηκε απογραφή-έλεγχος των συνταξιούχων ανασφάλιστων ομογενών από την Αλβανία και τους ζητήθηκε να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά. Διαπιστώθηκε ότι 3.140 άτομα δεν είχαν τις προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω παροχής και ο Οργανισμός διέκοψε οριστικά τη σύνταξή τους.

Ακόμη, 1.200 άτομα δεν παρουσιάστηκαν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 1ης Σεπτεμβρίου του 2011. Το τρέχον έτος, διενεργείται παρόμοιος έλεγχος για ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, που έχουν γεννηθεί ή κατάγονται από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και την Τουρκία και την Αίγυπτο. Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάντως, 2.000 άτομα δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί.
Ο ΟΓΑ, στη συνέχεια, θα ελέγξει τα δικαιολογητικά για 17.000 ενδιαφερόμενους και, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, θα διακοπεί η σύνταξή τους. Επίσης, στο πλαίσιο του ελέγχου στον ΟΓΑ, έχει παραδοθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ηλεκτρονικό αρχείο με τα στοιχεία 1.014 συνταξιούχων, οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί.

- σε ό,τι αφορά στους φορείς επικουρικής ασφάλισης, έχουν εντοπιστεί και σταλεί στη Δικαιοσύνη πέντε περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων λόγω θανάτου δικαιούχου.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καλλιεργητές έπαιρναν επιδοτήσεις για βιολογικά προϊόντα που δεν παρήγαγαν


Προϊόντα που "βαφτίζονταν" βιολογικά με πλαστά πιστοποιητικά ανακαλύφθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, με έναν μελετητή να έχει συλληφθεί, την αστυνομία να συνεχίζει την έρευνα της και την Περιφέρεια να διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για πιθανή ανάμιξη υπαλλήλων στην υπόθεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα "Γεγονός", το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν ο μελετητής πιάστηκε στα γραφεία της Αγροτικής Ανάπτυξης του νομού να προσπαθεί να πάρει έγγραφα από φακέλους αγροτών. Υπάλληλος της υπηρεσίας ήταν αυτός που κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες και προχώρησαν στη σύλληψη του. Το μυστήριο λύθηκε σχετικά γρήγορα, αφού ήδη υπήρχαν καταγγελίες από εταιρία ότι κυκλοφορούν πλαστά πιστοποιητικά της.
Έτσι δεκάδες αγρότες από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο επιδοτούνταν ως βιοκαλλιεργητές χωρίς να είναι και έπαιρναν επιδοτήσεις μέχρι και 30.000 ευρώ.
Το μέγεθος του σκανδάλου θα αποκαλυφθεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, στις αρχές Νοεμβρίου, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάζει, για καλό και για κακό, κλειδαριές στα γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης στις δύο πόλεις.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας από μητέρα σε κόρη – Συμμετείχε Έλληνας γιατρός

 

Η μεταμόσχευση θα θεωρηθεί επιτυχής μόνο όταν οι γυναίκες καταφέρουν να γεννήσουν.
Η επιτυχής και χωρίς επιπλοκές επέμβαση, που μάλιστα έγινε εις διπλούν, σε δύο ζευγάρια μητέρας-κόρης, έγινε από Σουηδούς γιατρούς του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τον καθηγητή μαιευτικής-γυναικολογίας Ματς Μπράνστρομ και με τη συμμετοχή του Έλληνα χειρούργου Ανδρέα Τζάκη.

Ο χειρούργος Μίκαελ Ολάουσον, δήλωσε στο BBC, οι μεταμοσχεύσεις δεν θα θεωρηθούν πραγματικά επιτυχείς, έως ότου οι δύο Σουηδέζες γυναίκες γεννήσουν.

Και οι δύο κόρες είχαν ξεκινήσει εξωσωματική γονιμοποίηση πριν την μεταμόσχευση και τα κατεψυγμένα έμβρυά τους θα μεταφερθούν στις νέες μήτρες, που πήραν από τις μητέρες τους, μετά από χρονικό διάστημα ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου θα ελέγχεται η πορεία της υγείας τους.

Οι δύο λήπτριες του μοσχεύματος, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, βρίσκονται στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους. Η μία είχε χάσει την μήτρα της πριν από πολλά χρόνια, εξαιτίας καρκίνου και η άλλη γεννήθηκε χωρίς μήτρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σουηδικού πανεπιστημίου, οι δότριες μητέρες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και σε λίγες μέρες θα βγουν από το νοσοκομείο.

Η 20μελής επιστημονική ομάδα προετοιμάζει αυτού του είδους τις μεταμοσχεύσεις από το 1999. Όπως είπε ο Μπράνστρομ, ο οποίος είναι, επίσης, επικεφαλής γιατρός στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική της Ακαδημίας Σαλγκρένσκα, περισσότεροι από δέκα χειρούργοι εκπαιδεύονταν μαζί επί αρκετά χρόνια γι' αυτή την πολύπλοκη επέμβαση.

Πέρυσι, Τούρκοι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι έκαναν μια επιτυχή μεταμόσχευση μήτρας από μια νεκρή δότρια σε μια νεαρή γυναίκα (όχι από μητέρα σε κόρη). Η πρώτη ευρέως γνωστή μεταμόσχευση μήτρας από ζωντανή δότρια είχε γίνει το 2000 στη Σ. Αραβία, όμως το όργανο έπρεπε αναγκαστικά να αφαιρεθεί μετά από τρεις μήνες λόγω θρόμβωσης του αίματος της λήπτριας.
 Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρέθηκε πάπυρος που αναφέρεται στη γυναίκα του Χριστού!

 


Διάλογος, γραμμένος στα ελληνικά, όπου ο Ιησούς αναφέρεται στη «γυναίκα του» την οποία αποκαλεί Μαρία, βρέθηκε σε πάπυρο του 4ου αιώνα.
Τα θραύσματα του παπύρου αποκαλύφθηκαν από την καθηγήτρια Karen L. King, ιστορικό του Χριστιανισμού στη Θεολογική Σχολή του Χάρβαρντ. Σύμφωνα με την King, ο διάλογος αυτός είναι το μοναδικό αρχαίο κείμενο όπου αναφέρεται ρητά ότι ο Χριστός είχε σύζυγο.

Το κείμενο περιέχει διάλογο στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη σύζυγό του, την οποία ονομάζει Μαρία, λέει η King, όπως γράφει ο Guardian. Το κομμάτι που βρέθηκε στον πάπυρο είναι, σύμφωνα με την ιστορικό του Χάρβαρντ, είναι αντίγραφο Ευαγγελίου, πιθανώς γραμμένο στα ελληνικά τον δεύτερο αιώνα.


Αυτό δεν αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος αλλά μιλάει για ζητήματα οικογένειας και γάμου που αντιμετώπιζαν οι Χριστιανοί.


Η Karen L. King (REUTERS)
Η Karen L. King (REUTERS)
Η φράση που υπάρχει στον πάπυρο: «ο Ιησούς τους είπε, η σύζυγός μου», είναι η πρώτη απόδειξη πως μερικοί από τους πρώτους Χριστιανούς πίστευαν ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος, είπε σε δήλωση της η Karen King.

Η King είπε επίσης ότι στο διάλογο, οι μαθητές συζητούν αν η Μαρία είναι άξια και ο Ιησούς λέει: «αυτή μπορεί να είναι μαθήτρια μου».


Το θραύσμα του παπύρου ανήκε σε έναν ιδιώτη συλλέκτη, που παραμένει ανώνυμος, ο οποίος επικοινώνησε με την King για να τον βοηθήσει να το μεταφράσει και να το αναλύσει. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε, αλλά το πιθανότερο, γράφει ο Guardian, είναι πως ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο όπου το ξηρό κλίμα επιτρέπει σε αρχαία γραπτά να διατηρηθούν. 

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μια ιστορία αγάπης σε 22 φωτογραφίες!

 
Είναι η ιστορία του Τέϊλορ και της Ντανιέλ. Δυο νέων ανθρώπων που ζουν στις ΗΠΑ. Γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν δυνατά και όταν ήρθαν τα δύσκολα δεν σταμάτησαν να στηρίζουν ο ένας τον άλλο.
Ο Τέϊλορ τραυματίστηκε σοβαρά στο Αφγανιστάν και αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν χέρια και πόδια. Αυτό όμως δεν πτόησε ούτε εκείνον, ούτε την αγαπημένη του. Με το ίδιο πάθος που απολάμβαναν πριν την ζωή, το κάνουν και σήμερα. Δείτε κάποιες από τις στιγμές τους και θαυμάστε το μεγαλείο της αγάπης.



  




 




 

 

 
 


 

 

 

  '
 

 




Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι μπορείς να κάνεις με 20 ευρώ!


Εάν θέλετε καφέ, προτιμήστε την Πορτογαλία από την Ελλάδα. Εδώ με 20 ευρώ πίνεις 7, στο απέναντι σύνορο της Ευρώπης 35!

Εάν θέλετε αυγά, στην εξωτική Μάλτα θα πάρετε 16 δωδεκάδες, ενώ στην ?επίσης μνημονιακή- Ιρλανδία θα πάρετε μόλις 7.

Εάν η σύντροφός σας επιθυμήσει καλσόν, καλό είναι να βρίσκεστε στη Σλοβακία. Με 20 ευρώ θα πάρετε 19 ζευγάρια, ενώ στο Βέλγιο 4 όλα κι όλα!

Η Σλοβακία ενδείκνυται και για διαδρομές με το λεωφορείο, αφού αγοράζετε 43 συνολικά. Αν βρεθείτε στην Ολλανδία, καλυτερα ποδήλατο. Τα 20 ευρώ, ίσα που σας φτάνουν για 8 εισιτήρια.

Εκτός από καλσόν και εισιτήρια, αγοράστε όση μπίρα θέλετε από σούπερ μάρκετ της Σλοβακίας. Ένα ευρώ το λίτρο, συνεπώς με 20 ευρώ αδειάζετε το ράφι! Στη γειτονική μας Ιταλία, θα πάρετε 6 μόνο μπίρες. Προσοχή όμως. Στο μπαρ της Σλοβακίας θα πιείτε μόνο 6 μπίρες, ενώ σε πορτογαλικό μπαράκι 24!

Ακόμα ένας λόγος για να πάτε Σλοβακία; Οκτώ εισιτήρια σινεμά με 20 ευρώ. Στην Ιρλανδία 2! Στην Ελλάδα οριακά 3.  Καλύτερα DVD?


Η Πορτογαλία προσφέρεται γενικώς για να πιείτε, αφού και το κρασί είναι φθηνό. Με 20 ευρώ παίρνετε 20 φιάλες. Στην Ιταλία μόνο 5. Οι γείτονες είναι μόνο για βόλτα μάλλον?

Κι όσο και να πιείτε, μη φοβάστε. Με 20 ευρώ στην Πορτογαλία το ταξί σάς πάει διαδρομή 23 χλμ., ενώ στην Ολλανδία 7!

Οσοι καπνίζετε, ο παράδεισος είναι η Εσθονία. Μπορείτε να πάρετε 10 πακέτα τσιγάρα. Στις πτωχευμένες Ιρλανδια και Ελλάδα 2-3 και 4-5 με το ζόρι!

Εφημερίδες αγοράστε άφοβα στη Μάλτα. Με 20 ευρώ παίρνετε 30 φύλλ, ενώ στην Κύπρο 11. Πώς θα τις διαβάσετε είναι άλλο ζήτημα?

Η Μάλτα είναι ιδανικός προορισμός και για τους φίλους του τσαγιού, αφού με ένα 20 ευρω παίρνουν 704 φακελάκια. Στην Αυστρία, πάλι, μολις 204.

Συμπέρασμα: Η Σλοβακία μοιάζει η φθηνότερη και η Ιταλία λίγο απλησίαστη. Πέρα από το χιουμοριστικό της υπόθεσης, οι ανισότητες της Ενωμένης Ευρώπης είναι έντονες και εμφανείς.


newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...