Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Χάνουν όλοι ως 450 ευρώ το μήνα από τα... μισά μέτρα – Δείτε τις περικοπές με παραδείγματα




Επέλεξαν με μια “λιτή” ανακοίνωση χωρίς κανείς να έχει το θάρρος να βγει και να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες να ενημερώσουν ότι γονατίζουν κι άλλο τα εύκολα θύματα.

Ομολόγησαν εμμέσως πλην σαφώς την αποτυχία όλων των μέτρων και την ώρα που ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τους χαρακτήριζε “νεκρούς” επί μήνες  έκαναν την τελειωτική κίνηση για το εισόδημα των Ελλήνων. Δυστυχώς όμως όλα δείχνουν ότι τα ήδη κατεστραμμένα οικονομικά της μέσης οικογένειας θα δεχθούν κι άλλα πλήγματα καθώς φαίνεται ότι η τρόικα ζητάει ήδη κι άλλο "αίμα"

Μείωση αφορόλογητου σημαίνει από 100 έως 700 ευρώ επιπλέον φόρος

Πλήττεται το εισόδημα όλων των Ελλήνων, χωρίς εξαιρέσεις, καθώς για παράδειγμα η μείωση του αφορολόγητου από τις 12.000 στις 8.000 επιβάρυνε όλους 400 ευρώ και τώρα μέσω της νέας μείωσης προστίθενται άλλα 300 ευρώ το χρόνο.

Ακόμη και όσοι δηλώσουν μεικτά 6.000 ευρώ εισόδημα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 100 ευρώ. Οι άνθρωποι που έχουν “μισθό” 750 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 500 ευρώ φόρο.
Όποιος δηλώνει πάνω από 12.000 ευρώ (μεικτά) το χρόνο ... ξεκινάει από ένα ποσό 700 ευρώ!

Μπορεί οι πολύ φτωχοί συνταξιούχοι με σύνταξη 1.200 ευρώ μεικτά να μην χάνουν αυτή τη φορά άμεσα, αλλά χάνουν έμμεσα με βάση τη μείωση στο αφορολόγητο.

Ας υποθέσουμε ότι ένας συνταξιούχος παίρνει σύνταξη (μεικτά) 1.800 ευρώ. Αμέσως, αμέσως έχει χάσει από τη μείωση 20% για τα επιπλέον των 1.200 ευρώ, 120 το μήνα! Αν υπολογίσει κανείς και τη μηνιαία απώλεια λόγω αφορολόγητου, 58 ευρώ δηλαδή, ο συνταξιούχος αυτός χάνει σχεδόν 180 ευρώ (μεικτά) το μήνα.

Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος με μεικτές αποδοχές 2.000 ευρώ το μήνα που είναι όμως κάτω από 55 ετών και με βάση το ότι η μείωση που θα υποστεί είναι 40% για τα έσοδα άνω των 1.200 ευρώ η απώλεια που θα έχει είναι 400 ευρώ (μεικτά) το μήνα και άλλα 58 ευρώ το μήνα λόγω αφορολόγητου.

Το μισθολόγιο στο Δημόσιο
Το μισθολόγιο του Δημοσίου έχει κρατηθεί στο συρτάρι. Η κυβέρνηση τελικά επιλέγει να μην γίνει οριζόντια μείωση 20%, αλλά με το νέο μισθολόγιο έρχονται μειώσεις 20-30% κατά μέσο όρο ή ακόμη και 50% για όσους έχουν πολύ υψηλούς μισθούς.
Η μέση απώλεια δηλαδή θα είναι 300 ως 400 ευρώ το μήνα.

Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος με μεικτές αποδοχές 1.500 ευρώ το μήνα θα βρεθεί να χάνει από τα έσοδά του 300 ευρώ λόγω ενιαίου μισθολογίου και άλλα 58 ευρώ το μήνα λόγω μείωσης του αφορολόγητου.
Μείωση δηλαδή 358 ευρώ (μεικτά)
Αντίστοιχα οι απώλειες ενός υπαλλήλου με μεικτά έσοδα 1.800 ευρώ το μήνα είναι 450 ευρώ (μεικτά) λόγω μειώσεων και 58 ευρώ λόγο μείωσης του αφορολογήτου. Σύνολο 458 ευρώ το μήνα.



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παγκόσμια κατακραυγή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στις ΗΠΑ - Υπήρχαν αμφιβολίες




Οι αρχές την πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ προχώρησαν σήμερα στην εκτέλεση του Τρόι Ντέιβις, ενός μαύρου που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για την δολοφονία ενός αστυνομικού...








σε μια υπόθεση που προσέλκυσε την διεθνή προσοχή και τέθηκε στο επίκεντρο των προσπαθειών να καταργηθεί η θανατική ποινή.
 
Οι συνήγοροι του Ντέιβις, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού το 1989, είχαν καταγγείλει ότι τα στοιχεία σε βάρος του ήταν ψευδή και παραπλανητικά ενώ οι επτά από τους εννέα μάρτυρες βάσει των καταθέσεων των οποίων κρίθηκε ένοχος είχαν ανακαλέσει ή αμφισβητήσει όσα είχαν πει.
 
Ο Ντέιβις θανατώθηκε στις 23:08 (06:08, ώρα Ελλάδας) με τη χορήγηση θανατηφόρου ενέσιμου διαλύματος χημικών ουσιών σε φυλακή στο Τζάκσον της Τζόρτζια, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απορρίψει την τελευταία έφεση της υπεράσπισης.
 
Το Δικαστήριο αρνήθηκε να διατάξει την αναβολή της εκτέλεσης του Τρόι Ντέιβις, ο οποίος προγραμματιζόταν να θανατωθεί με ένα θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα στις 19:00 (02:00 ώρα Ελλάδας), διαδικασία που καθυστέρησε όσο εξεταζόταν το αίτημα.
 
Το Δικαστήριο συνεδρίαζε για πάνω από τέσσερις ώρες ώσπου εξέδωσε την απόφασή του, που ανακοίνωσε με μια πρόταση. Ο χρόνος που διήρκεσε η εξέταση της υπόθεσης ήταν ασυνήθιστα μεγάλος.
 
Ο Μπράιαν Κάμερ, συνήγορος του θανατοποινίτη, είχε πει ότι στοιχεία που ανέκυψαν μετά την καταδίκη του Ντέιβις στην εσχάτη των ποινών αποκάλυψαν πως πολλές από τις πληροφορίες που οδήγησαν στην απόφαση ήταν εσφαλμένες, παραπλανητικές και ανακριβείς, γεγονός που θέτει υπό «θεμελιώδη» αμφισβήτηση «την καταδίκη και την επιβολή της θανατικής ποινής».
 
Ο Ντέιβις μετατράπηκε σε σύμβολο του αγώνα κατά της θανατικής ποινής τα τελευταία χρόνια αφού πολλοί από τους μάρτυρες οι καταθέσεις των οποίων οδήγησαν στην καταδίκη του ανακάλεσαν.
 
Νωρίτερα, στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να παρέμβει στην υπόθεση του Ντέιβις για να σταματήσει την εκτέλεσή του, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Τζέι Κάρνεϊ. Ο Κάρνεϊ εξήγησε ότι πρόκειται για μια δικαστική υπόθεση η οποία αφορά «την πολιτεία της Τζόρτζια» και όχι την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
 
Η Γαλλία εκφράζει τη λύπη της για την εκτέλεση του Αμερικανού Τρόι Ντέιβις στην Πολιτεία της Τζόρτζια και επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στη θανατική ποινή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
''Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας γιατί πολλές εκκλήσεις για επιείκεια δεν εισακούστηκαν. Η Γαλλία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην εσχάτη των ποινών, όπου και υπό όποιες συνθήκες εφαρμόζεται'', προστίθεται στην ανακοίνωση. ''Η Γαλλία θυμίζει ότι κάθε δικαστικό λάθος στην εφαρμογή του είναι μη αναστρέψιμο''. 
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...