Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κόντρα στην Ευρώπη για τους μετανάστες - Επιστρέφουν οι συνοριακοί έλεγχοι


Μεγάλη κόντρα ξέσπασε στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τροποποιήσει τη συνθήκη Σένγκεν, επεκτείνοντας για ένα εξάμηνο το δικαίωμα επαναφοράς των αυστηρών συνοριακών ελέγχων και για θέματα μετανάστευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη που έχουν υπογράψει τη συνθήκη Σένγκεν, είχαν ήδη το δικαίωμα επαναφοράς των ελέγχων για θέματα εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης.

Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχουν δικαίωμα να επαναφέρουν τους ελέγχους και για ζητήματα μετανάστευσης, μετά από επίμονο αίτημα τόσο του Παρισιού, όσο και του Βερολίνου.

Αντιδράσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Ευρώπη κάνει ένα βήμα πίσω, τονίζουν τόσο η επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εκφράζοντας, παράλληλα, τη θλίψη τους για την απόφαση αυτή που πήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανέφερε μάλιστα πως θα φέρει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς το Συμβούλιο αγνόησε επιδεικτικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εξέφρασε την ανησυχία του για την προσπάθεια επαναφοράς ελέγχων στα σύνορα της Ευρώπης, καθώς, όπως είπε, η ελευθερία μετακίνησης φυσικών προσώπων είναι ένας από τους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στις ΔΟΥ οι οφειλές από το χαράτσι


Τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων του 2011 έχουν μεταβιβασθεί από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών και τις κατά τόπους εφορίες, αναφέρει η Επιχείρηση σε σημερινή ενημερωτική ανακοίνωσή της.

Για όσους εξακολουθούν να έχουν οφειλές, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πίστωση του αντίστοιχου ποσού στους λογαριασμούς τους ώστε να μην εμφανίζεται οφειλή προς την επιχείρηση, ενώ σε όσους πλήρωσαν το τέλος εκπρόθεσμα (μετά τις 30 Απριλίου) το ποσό θα επιστραφεί με τον επόμενο λογαριασμό. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα άμεσης επιστροφής, αλλά θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί το γραφείο της ΔΕΗ στην περιοχή του.

Αναλυτικά, για το τέλος ακινήτων η ΔΕΗ επισημαίνει τα εξής:
Στα τέλη Απριλίου, έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011. Για τον λόγο αυτόν, στις 30 Απριλίου 2012 η ΔΕΗ, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών, διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος, για είσπραξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Προς τούτο, δεδομένου ότι τυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε περίπτωση πελάτη που είχε οφειλή από ΕΕΤΗΔΕ, η ΔΕΗ κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (30.4.12) πίστωσε το λογαριασμό του με αντίστοιχο ποσό της οφειλής του, προκειμένου να μηδενισθεί η οποιαδήποτε σχετική χρέωση ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η ως άνω πίστωση -για όσους πελάτες όφειλαν ΕΕΤΗΔΕ- εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012.
Στις περιορισμένες περιπτώσεις πελατών, οι λογαριασμοί των οποίων περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012, σημειώνεται ότι, το ποσό που τυχόν κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ θα επιστραφεί (πιστωθεί) στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.
Εάν οιοσδήποτε εκ των ως άνω πελατών επιθυμεί να του επιστραφεί το ως άνω ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, μπορεί -εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά του- ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να εισπράξει άμεσα το σχετικό ποσό (με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και την ταυτότητά του).
Για τη διευκόλυνσή τους οι πελάτες αυτοί -πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ- είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, τηλεφωνώντας στον αριθμό που αναγράφεται στον λογαριασμό τους, στη θέση Πληροφορίες.
Η ΔΕΗ αναφέρει τέλος ότι ζητά την κατανόηση για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν, αναπόφευκτα, κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Τα σπάει όλα» η ανεργία! - 1,1 εκατ. οι άνεργοι – «Άλμα» 6,2% σε ένα χρόνο!


Μέσα σε ένα χρόνο, η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 6,2%, φτάνοντας στο 21,9%. Αυτό σημαίνει ότι 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι, η πλειοψηφία τους νέοι, βρίσκονται χωρίς δουλειά.

Άνθρωποι από 15 έως 24 ετών, στην πιο παραγωγική ηλικία, δεν έχουν δουλειά. Το ποσοστό έχει πια ξεπεράσει το 50%! 

Το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο φέτος έφτασε το 21,9%, έναντι 15,7% τον Μάρτιο πέρυσι και 21,4% τον Φεβρουάριο 2012 σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Οι άνεργοι ξεπερνούν και πάλι το ένα εκατομμύριο, φτάνουν το 1.075.081 και αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2011 (αύξηση 37,8%) και κατά 21.625 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2012 (αύξηση 2,1%).

3.843.905 άνθρωποι έχουν ακόμη δουλειά. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 342.134 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2011 (μείωση 8,2%) και κατά 24.996 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2012 (μείωση 0,6%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.372.144 άτομα. Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), αυξήθηκαν κατά 38.751 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο πέρυσι (αύξηση 1,2%) και κατά 5.350 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2012 (αύξηση 0,2%).

Ηλικιακά, η ανεργία στους νέους 15- 24 ετών ανέρχεται σε 52,8% από 42% έναν μόνο χρόνο πριν. Στις ηλικίες 25- 34 ετών είναι επίσης πάνω από το συνολικό ποσοστό (29,8% από 22,1% τον Μάρτιο 2011). Έπονται, οι ηλικίες 35- 44 ετών (18,4% από 12,9%), 45- 54 ετών (16,3% από 11%), 55- 64 ετών (11,6% από 8,1%) και 65- 74 ετών (4,2% από 2,7%).

Η ανεργία πλήττει καίρια, εκτός από τους νέους, και τις γυναίκες. Στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, το ποσοστό αυξήθηκε τον Μάρτιο στο 25,8% (από 19,2% τον Μάρτιο 2011), ενώ στους άνδρες είναι 18,9% (από 13,2%).

Στην περιφέρεια, τα «σκήπτρα» της ανεργίας διατηρεί η Μακεδονία- Θράκη με 24,3% από 17,3% έναν χρόνο πριν. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (23,3% από 17,9%) και η Αττική (22,6% από 15,3%). Ακολουθούν, η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (21,5% από 15,6%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (19,8% από 13,8%), η Κρήτη (19,1% από 13,9%) και το Αιγαίο (13% από 16%).


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Η. Κασιδιάρης χτύπησε τη Λ. Κανέλλη - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε τη Λιάνα Κανέλλη και πέταξε νερό στην Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου εξέδωσε εντολή για τη σύλληψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διευκρινίζεται ότι η εντολή για σύλληψη του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής αφορά την επίθεση του σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. Το αδίκημα που αφορά το γρονθοκόπημα, σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, προσδιορίζεται σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Αντίθετα η αντίδραση του Ηλ. Κασιδιάρη απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, σε βάρος της οποίας έριξε νερό, χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται μετά από μήνυση. Η Εισαγγελία διευκρινίζει, επίσης, ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί ενόψει εκλογών.




Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως σχολίασαν τόσο η Λ. Κανέλλη όσο και η Ρ. Δούρου την επίθεση που δέχθηκαν από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγή





Στη συνέχεια ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε από την εκπομπή, η οποία διακόπηκε για λίγο. Ακολούθως, μετά από διαφημιστικά μηνύματα, η κ. Κανέλλη εξέφρασε τη λύπη της και κάλεσε τους πολίτες να διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στη Χρυσή Αυγή, ενώ το επεισόδιο καταδίκασε και η κ. Δούρου και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος που βρισκόταν στο στούντιο.

Στην εκπομπή παρενέβησαν και εκπρόσωποι των κομμάτων καταδικάζοντας τη στάση του κ. Κασιδιάρη ως άνανδρη.










real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η «εκρηκτική» πλευρά της Χημείας


Δύο δημοφιλείς ενότητες δραστηριοτήτων επαναλαμβάνει το Ίδρυμα Ευγενίδου εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισής τους από το κοινό.


Συγκεκριμένα, κάθε Σάββατο και Κυριακή του Ιουνίου και του Ιουλίου, στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος, μικροί και μεγάλοι θα «ανακαλύπτουν» μέσα από πειράματα τη συναρπαστική -και εκρηκτική!- πλευρά της Χημείας, ενώ τα απογεύματα θα ακολουθεί η Φυσική με μια διαδραστική αφήγηση για τη ζωή και το έργο του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα:

"Εκρηκτική Χημεία": Επίδειξη πειραμάτων - Ώρα: 13:30 - 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες)

Εργαστήριο Βιοχημείας - Ώρα 15:00 - 16:00 (προτείνεται για παιδιά άνω των επτά ετών και ενήλικες)

Διαδραστική Αφήγηση: Α.Αϊνστάιν: "Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση" - Ώρα 16:30 - 17:30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες).

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, ενώ σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Φωτιά" τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορίας


Επιπλέον φόρους συνολικού ύψους 405 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι πρώτοι 280.000 φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τις επόμενες μέρες χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε την εκκαθάριση των πρώτων 420.000 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν εφέτος.
Από τη διαδικασία της εκκαθάρισης προέκυψαν τα εξής:
- 280.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναγράφουν συνολικό υπόλοιπο φόρων προς καταβολή 405 εκατ. ευρώ.
Σε κάθε παραλήπτη αντιστοιχεί κατά μέσο όρο οφειλή συνολικού ύψους 1.446 ευρώ. Η οφειλή αυτή αποτελείται από φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%- 4%, για όσους είχαν το 2011 εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, και τέλος επιτηδεύματος ύψους 500 ευρώ, για όσους κατά τη διάρκεια του 2011 άσκησαν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.
Η καταβολή της συνολικής οφειλής μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ είτε σε τρεις δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Ιουνίου, η δεύτερη έως το τέλος Αυγούστου και η τρίτη έως το τέλος Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που η οφειλή δεν υπερβαίνει τα 300 ευρώ, η εξόφλησή της πρέπει να γίνει εφάπαξ.
- 37.000 πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναγράφουν συνολικά ποσά επιστροφών φόρου ύψους 25 εκατ. ευρώ.
- 103.000 μηδενικά εκκαθαριστικά σημειώματα.
Τα καθαρά έσοδα του Δημοσίου από την πρώτη «παρτίδα» των εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα ανέλθει σε 380 εκατ. ευρώ.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...