Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Οι Τούρκοι κάνουν τζαμί την Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα!



Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να ανοίξουν ως τζαμί Αγία Σοφία της Τραπεζούντας , που σήμερα είναι μουσείο. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να δημιουργήσει προηγούμενο για να γίνει κάτι παρόμοιο  με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη!

Ο πρόεδρος της γενικής γραμματείας Βακουφίων Αντνάν Ερτέμ δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να ανοίξει τις πύλες της ως τζαμί η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα και αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες».

Ο Ερτέμ ανέφερε επίσης πως «σκοπός μας είναι να ανοίξει και η Αγία Σοφία της Κων/πολης τις πύλες της για προσευχή αλλά δυστυχώς στο θέμα αυτό δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι αφού έχει γίνει μουσείο με απόφαση υπουργικού συμβουλίου. Αυτό είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης» δήλωσε. 

Ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα χτίστηκε από τον Μανουήλ Α' 1238-1263 με πρότυπο την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης και διακοσμείται με θαυμάσιες τοιχογραφίες και μωσαϊκά, εξαιρετικά δείγματα τέχνης της εποχής του. Μετατράπηκε σε τζαμί και έτσι τα μωσαϊκά καλύφθηκαν με σουβά.  Το 1960 η τουρκική κυβέρνηση, απεφάσισε την μετατροπή του τεμένους σε μουσείο. 

Πηγή TheSnews
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ στον Έβρο, η δεύτερη μέσα σε λίγα 24ωρα



Και δεύτερη αυτοκτονία στον Έβρο ,μέσα σε λίγα 24ωρα. Νεαρός στρατιώτης αυτοκτόνησε στο 616 ΤΠΖ στον Έβρο στις 3.00 το πρωί. 

Ο στρατιώτης που εκτελούσε καθήκοντα σκοπού ,αυτοπυροβολήθηκε.

Το ΓΕΣ έχει διατάξει έρευνα για το συμβάν, αλλά πλέον θα πρέπει να υπάρξει ευρύτερος προβληματισμός για το ζήτημα. 

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 03:00 περίπου, ο Στρατιώτης Πεζικού Ι. Κ., που υπηρετούσε σε Μονάδα της περιοχής της Ορεστιάδος, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά του Στρατοπέδου, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.

Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος.


Πηγή onalert
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έξι πράγματα που δεν ξέρετε για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού

Έξι πράγματα που δεν ξέρετε για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού


Ο Χοσέ Μίτσελ Γκονζάλες Μαρτίν ντελ Κάμπο, κατά κόσμον Μίτσελ, δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση προπονητή. Από την εποχή που περιδιάβαινε τα γήπεδα της Ευρώπης με τη κατάλευκη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης έως σήμερα, είχε τον τρόπο του να ξεχωρίζει.
Ιδού εφτά πράγματα για το νέο τεχνικό των Ερυθρολεύκων, που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό:
1. Σε νεαρή ηλικία υπήρξε μοντέλο του σχεδιαστή Ρομπέρτο Τορέτα. Γενικότερα, ο Μίτσελ υπήρξε ανέκαθεν λάτρης της αλληλεπίδρασης του ποδοσφαίρου με άλλους χώρους όπως η μόδα και πρόσεχε πολύ την εξωτερική εικόνα του τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο.
2. Είναι μεγάλος φαν των ταυρομαχιών και λάτρης του καλού κρασιού. Στο κελάρι του υπάρχουν περισσότερες από 300 φιάλες, ενώ στο παρελθόν είχε επενδύσει στην οινοποιία του καλού του φίλου και άλλοτε συμπαίκτη στη Ρεάλ Μαδρίτης, Μανόλο Σαντσίς.
3. Δυο προπονητές πιστεύει ότι έφεραν σημαντικές καινοτομίες στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Αρίγκο Σάκι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα.
4. Τα καλοκαίρια περνά μεγάλο μέρος των διακοπών του στην Ίμπιζα. Είναι το αγαπημένο του νησί και δεν χάνει ευκαιρία να το επισκέπτεται, όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του.
5. Τη γυναίκα του Μέρτσε τη γνώρισε όταν ήταν... παιδί! Ήταν η αδερφή του συμπαίκτη του στα εφηβικά της Ρεάλ, Κάρλος Λουένγκο και την ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα. Έκτοτε είναι μαζί, έχοντας αποκτήσει δυο γιους, τον Αντριάν και τον Αλβάρο.
6. Ο αγαπημένος του αριθμός είναι το «8». Το θεωρεί επαναστατικό και ατίθασο νούμερο. Στο ντεμπούτο του με τη Ρεάλ, βέβαια, φορούσε το «7».


Πηγή:  iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οικονομολόγος προτείνει (ξανά) το ξεπούλημα ελληνικών νησιών-Προτιμά Κέρκυρα, Ρόδο, Λέσβο

Οικονομολόγος προτείνει (ξανά) το ξεπούλημα ελληνικών νησιών-Προτιμά Κέρκυρα, Ρόδο, Λέσβο


«Οι Έλληνες ερμηνεύουν την ιδέα του ξεπουλήματος νησιών ως αδιαπραγμάτευτο ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Το βασικό πρόβλημα είναι όμως ότι οι Έλληνες έχουν χρεοκοπήσει. Έχουν μείνει "πανί με πανί". Έχουν δανειστεί πολλά χρήματα τα οποία αδυνατούν να ξεπληρώσουν. Τουλάχιστον όχι σε αυτή τη γενιά. Εν ολίγοις, δεν έχουν άλλη επιλογή ή λύση από το αδιανόητο ξεπούλημα!»
Ο Prashant Agrawal είναι Ινδός οικονομικός σύμβουλος με έδρα τη Βομβάη, ο οποίος γράφει συχνά-πυκνά στην οικονομική στήλη του GQ India. Επιπλέον, διακατέχεται από απίστευτη άγνοια για το ιδιάζον και πολύπλοκο ζήτημα του ελληνικού χρέους, πράγμα που αποδεικνύει σε χθεσινό άρθρο του με τίτλο: «Μία ριζοσπαστική ιδέα για να σωθεί η Ελλάδα: Να ξεπουλήσει νησιά σαν την Κέρκυρα και τη Λέσβο» [«A radical idea to save Greece: Sell off islands like Corfu and Lesbos»].
Προτείνει μάλιστα και αγοραστές, όπως τα βαθύπλουτα κράτη του Περσικού Κόλπου...

Διαβάστε το άρθρο:


Πηγή:  iefimerida.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...