Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Απίθανες ιστορίες: Πώς βρέθηκαν από το Facebook στη... φυλακή


Πως μια κοινοποίηση ή μια ανάρτηση στο Facebook μπορεί να σε οδηγήσει στη φυλακή. Διαβάστε για τους εγκληματίες που προδόθηκαν από τη δράση τους στο Facebook


Πριν από λίγες μέρες ένας 18χρονος βρέθηκε στη φυλακή επειδή ομολόγησε μέσω Facebook ότι οδηγούσε μεθυσμένος! Ο Jacob Cox – Brown από την Αστόρια ήταν μεθυσμένος και με το αμάξι του τράκαρε σταθμευμένο όχημα.

Αντί να αφήσει ένα σημείωμα με τα στοιχεία του, προτίμησε να γυρίσει σπίτι του σπιτάκι του και να μοιραστεί το "κατόρθωμά" του με τους 665 φίλους του στο γνωστό social media.

Μερικές ώρες αργότερα, η αστυνομία χτύπησε την πόρτα του Jacob και όπως ήταν αναμενόμενο, τον συνέλαβε. Ο 18χρονος οδηγήθηκε στην φυλακή, απ' όπου βγήκε πληρώνοντας εγγύηση.

Παρακάτω ακολουθεί ενδεικτική λίστα με τους "ευφυέστατους" κακοποιούς που θέλησαν να μοιραστούν τα κατορθώματα τους στο Facebook και τις προσωπικές τους σελίδες και βρέθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

1. Προσοχή στα "check in"

Ο Chris Crego συνελήφθη το 2009 μετά από έναν καυγά σε μπαρ κατά τη διάρκεια του οποίο ξυλοφόρτωσε έναν από τους θαμώνες. Σε πρώτη φάση απέφυγε τη σύλληψη, ωστόσο λίγες ώρες μετά, πιάστηκε στη δαγκάνα του νόμου.
Η αστυνομία τον εντόπισε μέσω του προφίλ του στο Facebook, αφού ο Crego είχε προλάβει την επόμενη μέρα του καυγά, να κάνει "check in" στην εταιρεία στην οποία εργαζόταν, προδίδοντας την ακριβή του θέση.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι στη σελίδα του κοινοποίησε τη φωτογραφία που τον απεικόνιζε σαν καταζητούμενο.

2. Ο κλέφτης βενζίνης

Αυτό ακριβώς έκανε ο 22χρονος Michael Baker. Για άγνωστους λόγους, αποφάσισε να κοινοποιήσει ένα ενσταντανέ από τη στιγμή της δράσης του.
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, πήγε μέχρι το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Jenkins των ΗΠΑ, έκλεψε βενζίνη από σταθμευμένο περιπολικό, έβαλε τον κολλητό του να τον αποθανατίσει και ανέβασε το κατόρθωμα του στο κοινωνικό δίκτυο. Στη συνέχεια έγραψε. "Ναι, πήγα στη φυλακή μέσω Facebook". Υπερηφάνεια.

3. Έβαλαν παγίδες στους... εαυτούς τους

Δύο άνδρες συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2012, επειδή "φύτεψαν" μεσαιωνικού τύπου θανατηφόρες παγίδες κατά μήκος ενός μονοπατιού πεζοπορίας κοντά στο Provo της Utah.
Ο Benjamin Rutkowski και ο Kai Christensen, έσπευσαν να "ανεβάσουν" την πράξη τους, που αλλού; Στο Facebook φυσικά. Στη συνέχεια δήλωσαν ότι οι παγίδες αποσκοπούσαν στο να σκοτώσουν ζώα και όχι ανθρώπους.

4. Γιατί πρέπει να κάνεις ΠΑΝΤΑ Log Out

Μια γυναίκα στο Martinsburg γύρισε σπίτι της και ανακάλυψε ότι δύο πολύτιμα δαχτυλίδια της είχαν κάνει φτερά. Παρατήρησε επίσης ότι κάποιος είχε μπει στο Facebook από τον υπολογιστή της. Ο ξεχασιάρης ληστής, είχε αμελήσει να αποσυνδεθεί από το προφίλ του.
Ο 19χρονος Jonathan Parker εντοπίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και τα δαχτυλίδια επέστρεψαν στα χέρια της ιδιοκτήτριας τους.

5. Η γκάφα της χρονιάς

Και το όνομα αυτού, Rodney Knight Jr. Τόπος διαμονής, Washington, D.C. Ο Rodney αποφάσισε μια μέρα να εισβάλλει στο σπίτι του δημοσιογράφου της Washington Post, Marc Fisher και να κλέψει ένα παλτό, μετρητά και ένα λάπτοπ.
Στη συνέχεια έβγαλε φωτογραφία με τα λάφυρα του, μπήκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και την ανέβασε για να τη δουν οι φίλοι του. Λίγες ώρες μετά, παραδόθηκε στα χέρια του νόμου. Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης ανέφερε χαρακτηριστικά. "Είναι ο πιο ηλίθιος εγκληματίας που έχω ποτέ συναντήσει".

6.  33 μήνες φυλάκιση για ένα "share".

Η μάλλον, του Yucatán τα μπλουζ. Ο Maxi Sopo ένοιωθε πραγματικά υπέροχα μετά τις αλλεπάλληλες ληστείες που είχε διαπράξει.
Λογικό, αφού είχε καταφέρει να "σηκώσει" συνολικά, $200.000 από τράπεζες. Μετά τις επιτυχίες του, είπε να το γιορτάσει με ένα ταξίδι στο Cancun που βρίσκεται στην ακτογραμμή του Yucatán στο Μεξικό.
Το λάθος του είναι ότι αφενός κοινοποίησε τον τόπο αναψυχής του στη λίστα των φίλων του στο Facebook και αφετέρου ότι ανάμεσα σε αυτούς, είχε προσθέσει άθελα του ένα πρώην αστυνομικό που τον εντόπισε και ανέφερε το περιστατικό στην υπηρεσία του.

Αποτέλεσμα; 33 μήνες φυλάκιση για ένα "share".





newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής όλων των off-shore στην επικράτεια


Το 2012 υποβλήθηκαν από νομικά πρόσωπα 3.391 δηλώσεις ειδικού φόρου επί ακινήτων (ΕΦΑ), εκ των οποίων όμως φορολογητέες ήταν οι 30 με συνολικό φόρο 8.490.077 ευρώ.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, για τον έλεγχο των off shore εταιρειών και τη βελτίωση του μηχανισμού ελέγχου τους.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομικών, ο τακτικός φορολογικός έλεγχος, ο έλεγχος εισοδήματος και οι ανέλεγκτες χρήσεις των off-shore εταιρειών με έδρα το Κρανίδι και την Κύμη, έχουν πλέον ανατεθεί στο Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών (ΔΕΚ), ενώ «βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία καταγραφής όλων των παρόμοιων εταιρειών ανά την επικράτεια προκειμένου η διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών των εταιρειών αυτών να ανατεθεί σε μεγάλο ελεγκτικό κέντρο».

Ειδικά για τον ΕΦΑ (Ειδικός Φόρος Ακινήτων), ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει ότι υποχρέωση υποβολής ειδικού φόρου επί των ακινήτων, ανεξάρτητα αν έχουν και υποχρέωση καταβολής φόρου ή αν απαλλάσσονται, έχουν όλα τα κεφαλαιουχικά νομικά πρόσωπα ημεδαπά και αλλοδαπά που την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους έχουν ακίνητα στην κατοχή τους και σύμφωνα με το καταστατικό τους έχουν ως σκοπό την αγορά, διαχείριση, επένδυση και εκμετάλλευση ακινήτων.

Επίσης, υποχρέωση δήλωσης έχουν και όλα τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ημεδαπά και αλλοδαπά) καθώς και τα αλλοδαπά ιδρύματα.

Από τα πιο πάνω νομικά πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε υποβολή δήλωσης, υπόχρεα σε καταβολή φόρου είναι εκείνα που είτε δεν έχουν οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα (εμπορική, μεταποιητική, βιομηχανική, βιοτεχνική ή παροχής υπηρεσιών με ακαθάριστα έσοδα κατά το οικονομικό έτος μεγαλύτερα από έσοδα τους από ακίνητα (όχι αυτά που ιδιοχρησιμοποιούν) είτε δεν αποκαλύπτουν τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν τις μετοχές, μερίδια ή μερίδες τους με τους κανόνες της δημοσιότητας και ανήκουν στην κατηγορία των εξωχώριων - off shore) εταιρειών.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εδώ τα στικάκια, εκεί τα στικάκια, που είναι... η τσίπα ;


Έχει ενδιαφέρον να διευκρινισθεί, τελικά, «ποιος, πως, πότε» παρέλαβε το περιβόητο cd που βαφτίσαμε «λίστα Λανγκάρντ»; «Πότε, πόσα, από ποιον» παρήχθησαν τα... στικάκια που ταλαιπωρούν Δικαιοσύνη, ΜΜΕ και την... νοημοσύνη όλων μας;

Αναμφισβήτητα ναι- αλλά προσοχή: για την πορεία των ερευνών που διεξάγονται προκειμένου να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι για την τέλεση ποινικών αδικημάτων, όπως είναι η απόκρυψη στοιχείων δημοσίου ενδιαφέροντος , παραποίηση δημοσίων εγγράφων, προσπάθεια υπόθαλψης που διέπραξαν εγκλήματα όπως είναι η διακεκριμένη φοροδιαφυγή και η διακίνηση μαύρου χρήματος. Ας γίνουν, λοιπόν οι αναγκαίες έρευνες-και μακάρι να γίνουν με... κανονικούς, όχι τους συνήθειες νεοελληνικούς ρυθμούς- ώστε να λογοδοτήσουν οι επίορκοι και παρανομήσαντες, αλλά για τ' όνομα του Θεού ας πάψουν οι κάθε είδους «αρμόδιοι» να παραπλανούν και ν' αποπροσανατολίζουν τον κόσμο!

Δεν θα πάψουμε να το φωνάζουμε, κι' ας γινόμαστε κουραστικοί: το μείζον θέμα με την «λίστα» είναι ο τρόπος με τον οποίο την διαχειρίσθηκε η πολιτική τάξη ΚΑΙ ο υπ' αυτήν κρατικός μηχανισμός προκειμένου να...μην αξιοποιηθεί και να μην παράξει εισπρακτικά για τα δημόσια ταμεία αποτελέσματα, όπως έγινε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που απέκτησαν κι' αυτές τις δικές τους «λίστες» και κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να τις αξιοποιήσουν και να εξασφαλίσουν έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων από μπαγαπόντηδες υπηκόους τους. Τόσο απλό...

Είναι προφανής... σαχλαμάρα το «επιχείρημα» Παπακωνσταντίνου ότι δεν πρωτοκόλλησε το cd επειδή... ήταν προϊόν υποκλοπής- η ίδια η κ. Λανγκάρντ που το έδωσε καθώς και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ομόλογοι του που το παρέλαβαν και το αξιοποίησαν τι ήταν παράνομοι και ηλίθιοι; Κι' επιτέλους, ας είχαν εισπραχθεί εδώ και κοντά τρία χρόνια κάμποσες εκατοντάδες (τουλάχιστον...)

εκατομμύρια ευρώ ώστε να μην έχουν περικοπεί μισθοί, συντάξεις, κοινωνικό-προνοιακό κράτος, κι' ας ήταν ο ίδιος... ηθικά υπόλογος για αποδοχή της αρχής «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!».

Απαράδεκτη δικαιολογία είναι και... το παλαβό πώς δεν έδωσε όλη την λίστα εξ αρχής στο ΣΔΟΕ γιατί... δεν του είχε εμπιστοσύνη, άσχετα τώρα που τον επικεφαλής του τον είχε διορίσει ο ίδιος-κι' εν πάση περιπτώσει αν γίνει αποδεκτό τέτοιο «επιχείρημα», τότε γιατί έδωσε...αργότερα (κι' αφού ενδεχομένως είχαν προηγηθεί λαθροχειρίες στη λίστα) όλα τα στοιχεία στο...ίδιο ΣΔΟΕ; Άνευ της παραμικρής αξίας (και αξιοπιστίας..) είναι και ή «άποψη» του κ. Διώτη ότι δεν αξιοποίησε την λίστα.(και ενημέρωσε σχετικά και τον διάδοχο του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο, τον κ. Βενιζέλο) επειδή ήταν... προϊόν υποκλοπής. Ο κ. Διώτης, τοποθετήθηκε επικεφαλής του ΣΔΟΕ σ' αντικατάσταση του κ. Καπελέρη για να κάνει την δουλειά που του ανατέθηκε, δηλαδή να κυνηγήσει φοροφυγάδες και διακινητές μαύρου χρήματος, κι' όχι για να... συνεχίσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως (πετυχημένος) εισαγγελέας! Εδώ το ΣΔΟΕ ψάχνει εξονυχιστικά και ερευνά ακόμη και... ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες, και είχε «νομικό πρόβλημα» ο πρώην εισαγγελέας επικεφαλής του να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο μια λίστα που μάλιστα του την είχε δώσει -με τον όποιο τρόπο- το εποπτεύον υπουργείο; Μην τρελαθούμε...

Γι' άλλη μια φορά: δεν είναι οι... ξαδέρφες και το σβήσιμο των ονομάτων τους από την λίστα το βασικό και κυρίαρχο θέμα σ' όλη αυτή την υπόθεση. Είναι η πολιτική διαχείριση της και η πολιτική βούληση Θετικά και... αποθετικά!) ΜΗ αξιοποίησή της υπέρ του δημοσίου συμφέροντος σε μια συγκυρία κρίσης που πλήττει βάναυσα ολόκληρη την κοινωνία! Οι... διαδικαστικές «λεπτομέρειες» δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο, που έχει σχηματίσει μετ' απολύτου βεβαιότητος την άποψη ότι η πολιτική τάξη την έχει κάνει την «λαδιά» της, προφανώς (γιατί άλλο;) για να προστατεύσει τούς πελάτες-χορηγούς της. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Σαχινίδης (από την... παλιά κυβέρνηση) αλλά και Σαμαράς, Στουρνάρας από την νέα (ηλικίας, όμως, πλέον 6 μηνών...) γνώριζαν χρόνια την ύπαρξη της δυνάμει χρυσοφόρου λίστας. Οι βασικοί υπαίτιοι της μη αξιοποίησής τους, να πληρώσουν παραδειγματικά. Οι άλλοι, ας δράσουν τάχιστα επιτέλους...

του Θάνου Οικονομόπουλου
Εικόνα: toikonomopoulos


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρήτη: Έδιωξαν το παιδί τους λόγω κρίσης - Μια αιμορραγία αποκάλυψε στο σχολείο το δράμα του μαθητή!

 

Σφίγγει το στομάχι η ιστορία του 18χρονου Νίκου που πηγαίνει στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου
- Οι γονείς του είπαν πως δεν έχουν χρήματα για να τον συντηρήσουν και του έδειξαν την πόρτα της εξόδου
- Το εξαντλημένο παιδί οδηγήθηκε σε νοσοκομείο και οι καθηγητές ειδοποίησαν τους γονείς του
- Οι συμμαθητές του, ζητούν βοήθεια μέσω facebook - Διαβάστε πως μπορείτε να βοηθήσετε...

Η κρίση χωρίζει μέχρι και οικογένειες και ο 18χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που από το σπίτι της οικογένειάς του βρέθηκε στο δρόμο, αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα.
Οι πολύτεκνοι γονείς του αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας με αποτέλεσμα να δείξουν την έξοδο στο 18χρονο, αφήνοντάς τον να αναζητήσει την τύχη του, στους δρόμους, μόνος και αβοήθητος.

Την κατάσταση του νεαρού συνειδητοποίησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο, όταν μετά από μία αιμορραγία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και οι εκπαιδευτικοί "να κάνουν ότι καταλαβαίνουν με το παιδί".
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Το παιδί είχε διωχθεί από το σπίτι και πριν ενηλικιωθεί, ενώ τότε, με εισαγγελική παρέμβαση είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας. Μόλις όμως ενηλικιώθηκε, ο 18χρονος Νίκος είδε ξανά την πόρτα της εξόδου.
Οι συμμαθητές του, στη σελίδα του σχολείου στο Facebook, ανήρτησαν έκκληση για βοήθεια προς το 18χρονο. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οποιοσδήποτε μπορεί κι επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο το 18χρονο μπορεί να επικοινωνήσει, απογευματινές ώρες, με το σχολείο στο 2810 223 434 και κινητό εξυπηρέτησης 6984 445879.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προσωρινή λύση για το νεαρό βρέθηκε, με τη φιλοξενία του στο ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας. Ο 18χρονος αναζητά μια θέση εργασίας προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

Μέχρι τότε, στο σχολείο τοποθετούνται κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Νίκο αλλά κι άλλους τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ για το 18χρονο, μαθητές και καθηγητές συγκέντρωσαν τις ημέρες των γιορτών δύο σακούλες με τρόφιμα.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...