Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Στάση πληρωμών …ολίγων ημερών και αλαλούμ!

Ξεπερνά κάθε …φαντασία η εγκύκλιος του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρη προς τις Εφορίες όλης της χώρας, η οποία ουσιαστικά δίνει εντολή για μία στάση πληρωμών …ολίγων ημερών για μισθοδοσία, δαπάνες, επιστροφές φόρων και γενικά για κάθε δαπάνη που αφορά της ΔΟΥ.
Παράλληλα, η ανάδειξη του μείζονος αυτού θέματος από το protothema.gr, φέρνει στο προσκήνιο και ένα πρωτοφανές αλαλούμ μεταξύ των αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου…

Η πρωτοφανής εγκύκλιος
Η υπ’ αριθμόν 0006289 σημερινή εγκύκλιος που εστάλη προς τους προϊσταμένους όλων των ΔΟΥ από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννη Καπελέρη αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

“Όλες οι πληρωμές που διενεργούνται από τις υπηρεσίες που προϊσταστε (δαπάνες, μισθοδοσία, επιστροφές φόρων κλπ) που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου του 2011, να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου 2011”!

Τι ιστορία, λοιπόν, είναι πάλι αυτή; Είναι λογιστικό τρικ, ώστε να εξωραϊστεί η εικόνα του Ιουλίου μήπως και περιοριστεί κάπως, ενόψει ελέγχων της Τρόικας, η μαύρη τρύπα που ήδη από το πρώτο εξάμηνο είχε φτάσει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό;

Ή υπάρχει όντως θέμα ρευστότητας στις Εφορίες, ειδικά από τη στιγμή που η εγκύκλιος δεν δίνει οδηγία για μετάθεση των πληρωμών για την 1η Αυγούστου αλλά για ΜΕΤΑ την 1η Αυγούστου;

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρη ο οποίος ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι οι πληρωμές θα γίνουν την 1η Αυγούστου. Βεβαίως, αν δεν βγει καινούργια εγκύκλιος, κάθε προϊστάμενος ΔΟΥ μπορεί να κρίνει κατά το δοκούν και να πληρώσει, όπως, λέει η εντολή META την 1η Αυγούστου. Και το ΜΕΤΑ την 1η Αυγούστου αντιλαμβανόμαστε ότι …δεν έχει χρονικό όριο!
Ο δε υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ερωτηθείς στη Βουλή από δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν αφορά τους μισθούς! Ωστόσο, η εγκύκλιος είναι σαφής και αναφέρεται και στις δαπάνες μισθοδοσίας…

Εξηγήσεις ζητεί η ΝΔ
Προφανώς για όλα αυτά χρειάζονται πειστικότερες απαντήσεις και ο  Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την εγκύκλιο έκανε λόγο για “πρωτοφανή οδηγία” που προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

“Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.
Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο.
Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις”, αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όταν ο Πεταλωτής συνάντησε τον Κουφοντίνα


Τυχαία συνάντηση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος επισκέφθηκε την πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού.
Στη συγκεκριμένη πτέρυγα, γίνονται επισκευές και γκρεμίσματα, ενώ σε κοντινή απόσταση κρατούνται οι καταδικασμένοι από το 2003 για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.
Σύμφωνα με "Το Βήμα", ο υφυπουργός θέλησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησής τους και είχε σύντομη συνομιλία με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.
Πηγές τις κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις συνθήκες κράτησης, εκτός αν υλοποιηθεί η μεταφορά των γυναικείων φυλακών. Επίσης, δεν εξετάζεται η περίπτωση χορήγησης αδειών.
Όπως αναφέρει "Το Βήμα",  που επικαλείται πηγές του υπουργείου, η συνάντηση ήταν τυχαία και δεν έγινε επιλογή του Κουφοντίνα.
Απομάκρυνση των φυλακών στο μέλλον
Ο κ. Πεταλωτής νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, με τον οποίο συζήτησε την πιθανότητα απομάκρυνσης των φυλακών από την περιοχή.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το σχέδιο διαμόρφωσης της έκτασης που θα αποδοθεί στο Δήμο Κορυδαλλού, μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης και της δεύτερης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών.
Ο κ.Πεταλωτής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εξέλιξης του έργου, που αποτελεί και προσωπική δέσμευση και επιθυμία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο "μέγιστο θέμα ηθικής τάξης" που ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις στην περιοχή.
Παράλληλα, ο Πεταλωτής ο οποίος συνοδευόταν από τον ειδικό γραμματέα σωφρονιστικής πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη, επισήμανε ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοσχερή απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό, είναι η δημιουργία νέων καταστημάτων κράτησης, στο πλαίσιο της νέας σωφρονιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα από την θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, ειδικού χωροταξικού σχεδίου για όλη τη χώρα.
Από την πλευρά του ο κ.Κασιμάτης χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την κατεδάφιση, για πρώτη φορά, ενεργού τμήματος των φυλακών, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση "αναπνοής" από το κέντρο της πόλης, δίπλα από έντεκα σχολεία, δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και το Αθλητικό Κέντρο της πόλης.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιοι είναι οι «τεμπέληδες» τώρα, κυρία Μέρκελ;

Η γερμανική πολιτική ηγεσία μπορεί να κατηγορεί τους Νοτιοευρωπαίους ότι «καλοπερνούν» υπερβολικά και δεν δουλεύουν αρκετά, αλλά είναι οι πολίτες της Γερμανίας, καθώς φαίνεται, που απολαμβάνουν τις περισσότερες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών, σύμφωνα με έρευνα.

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία παίρνουν άδεια μετ’ αποδοχών 30 ημέρες το χρόνο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound). Μόνο οι Δανοί μπορούν να παίρνουν τόση άδεια στην ΕΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε προκαλέσει σάλο στη νότια Ευρώπη τον Μάιο, όταν είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους κάνουν υπερβολικά παρατεταμένες διακοπές και βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς. «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα (το ευρώ), με το ένα άτομο να παίρνει παρατεταμένες διακοπές και το άλλο πολύ λίγες» είχε δηλώσει σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία. «Μακροπρόθεσμα, αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης από χώρες της Μεσογείου επέκριναν σφοδρά την κυρία Μέρκελ, διότι χρησιμοποίησε το χάσμα Βορρά-Νότου στην Ευρώπη, για να μετριάσει την αγανάκτηση των Γερμανών ψηφοφόρων για την παροχή δανείων, με σκοπό τη «διάσωση» χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Πάντως, η έρευνα του Eurofound έδειξε, συνυπολογιζομένων των εορτών και των αργιών, ότι ο μέσος εργαζόμενος στη Γερμανία απολαμβάνει 40 ημέρες διακοπών το χρόνο, ήτοι, μαζί με εκείνους στη Δανία, τις περισσότερες στην Ευρώπη. Οι Πορτογάλοι και οι Έλληνες συγκριτικά κατά μέσο όρο έχουν 33 ημέρες διακοπές το χρόνο, συνυπολογιζομένων και των αργιών και των επίσημων εορτών.

Οι Ρουμάνοι κάνουν τις μικρότερες χρονικά διακοπές στην ΕΕ των «27», με τις άδειες μετ’ αποδοχών και τις αργίες να φτάνουν συνολικά τις 27 ημέρες, σύμφωνα με την έρευνα αυτή.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απάτη 1.000.000 ευρώ με ακάλυπτες επιταγές στη Θεσσαλονίκη


Δεκάδες επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη έπεσαν θύματα μεγάλης απάτης με ακάλυπτες επιταγές ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Οι δύο Έλληνες και οι δύο ομογενείς από τη Γεωργία που φέρονται ως δράστες έστησαν εικονική εταιρεία στη Νικόπολη κι από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2010, προμηθεύονταν από επιχειρήσεις μεγάλες ποσότητες προϊόντων δίνοντας ακάλυπτες επιταγές ύψους 934.192 ευρώ.
Έπειτα, πουλούσαν τα προϊόντα αυτά σε μειωμένες τιμές, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Οι τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο αυτόφωρο οι αγανακτισμένοι κατασκηνωτές


Δραστικά μέτρα για τον πλήρη καθαρισμό της πλατείας Συντάγματος λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων. Σε μία προσπάθεια να απομακρυνθούν οι αγανακτισμένοι από το κέντρο, που έχουν κατασκηνώσει το τελευταίο δίμηνο, το μεσημέρι της Πέμπτης ζητήθηκε ακόμα και η παρέμβαση εισαγγελέα.
Ετσι, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, ζητά ουσιαστικά να ξηλωθούν οι σκηνές και τα πανό από την πλατεία Συντάγματος, τα οποία έχουν στήσει οι αγανακτισμένοι.
Η κ. Ράικου έδωσε εντολή να διαπιστωθεί αν διαπράττεται τα πλημμέλημα της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο (πρόκειται για τη διάταξη περί υπαίθριου κάμπινγκ) και σε περίπτωση που διαπιστωθεί το αδίκημα, να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.
Εντατικοποιούν την επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας
Στο μεταξύ, πρόοδο στην προσπάθεια για να αποκατασταθεί η εικόνα της πλατείας Συντάγματος, βλέπει ο Δήμος Αθηναίων.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ανδρέα Βαρελά, όσοι από τους "Αγανακτισμένους" παραμένουν μέσα σε σκηνές στην πλατεία διαβεβαιώνουν ότι θα αποχωρήσουν στις αρχές Αυγούστου, όταν κλείσει για τη θερινή περίοδο η Βουλή.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, επισήμανε ότι έχει αποκατασταθεί ο διάλογος με τους "Αγανακτισμένους" και ήδη οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.
Ντ. Μπακογιάννη: "Καραγκιόζ μπερντέ το Σύνταγμα"
Στην κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος αναφέρθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπακογιάννη επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων για την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο που "ανθούν" στην πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε "καραγκιόζ μπερντέ" την ύπαρξη των σκηνών στην πλατεία Συντάγματος.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 28 Ιουλίου

1586: Ο σερ Φράνσις Ντρέικ φέρνει στην Ευρώπη την πατάτα, την οποία εισάγει από την Κολομβία.

1741: Πέθανε ο Αντόνιο Βιβάλντι, βενετσιάνος συνθέτης.

1750: Πέθανε ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, γερμανός συνθέτης.

1794: Πέθανε ο Μαξιμιλιέν Ρομπεσπιέρ (Ροβεσπιέρος), ηγετική μορφή της γαλλικής επανάστασης.

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας καθιερώνει ως νομισματική μονάδα το «φοίνικα».

1836: Γεννήθηκε ο Εμμανουήλ Ροΐδης, λόγιος και συγγραφέας από τη Σύρα. («Πάπισσα Ιωάννα»)

1907:Γεννήθηκε ο Ερλ Τάπερ, αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρίας Tupperware που ειδικεύεται σε πλαστικά σκεύη κουζίνας.

1913: Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που υπογράφουν οι αντιμαχόμενες δυνάμεις (Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία εναντίον Βουλγαρίας) λήγει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη χαμένη η Βουλγαρία, καθώς μέρος της Μακεδονίας προσαρτάται στην Ελλάδα.

1914: Η Αυστροουγγαρία κηρύσσει τον πόλεμο στη Σερβία. Αρχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

1948: Μία μέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, διοργανώνονται αγώνες για βετεράνους αθλητές - θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πρωτοβουλία του σερ Λούτβιγκ Γκούτμαν. Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν το προοίμιο των Παραλυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν για πρώτη φορά το 1960 στη Ρώμη.




sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι κινέζοι καταδύονται στα 7000 μέτρα


Κοντά στο να φτάσουν σε βάθος 7.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας με επανδρωμένο υποβρύχιο, βρίσκονται κινέζοι επιστήμονες.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Νέα Κίνα» αυτό θα επιτευχθεί το 2012, αφού προχθές κατάφεραν να φτάσουν σε βάθος 5.057 μέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό. Μια τέτοιου είδους κατάδυση σημαίνει πως το υποβρύχιο Jiaolong που την πραγματοποίησε, μπορεί να φθάσει στο βυθό στο 70% των θαλασσών παγκοσμίως. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της επιχείρησης Ουάνγκ Φέι.
Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ στο βάθος κατάδυσης έχει το σκάφος Shinkai 6500 της Ιαπωνίας, που καταδύθηκε σε βάθος 6.527 μέτρων τον Αύγουστο του 1989.
Σύμφωνα με τον Φέι οι επιδόσεις του υποβρυχίου είναι πραγματικά φανταστικές: «"Σε βάθος 5.000 μέτρων, το Jiaolong άντεξε τεράστια πίεση, που ισούται με 5.000 τόνους ανά τετραγωνικό μέτρο. Θα γίνουν κι άλλες δοκιμές στη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν επιστημονικές έρευνες και να δοκιμαστούν διάφορες λειτουργίες του σκάφους».
Να σημειωθεί πως το υποβρύχιο αυτό χρησιμοποιήθηκε το 2010 για να τοποθετηθεί η σημαία της χώρας σε μεγάλο βάθος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου το Πεκίνο βρίσκεται σε αντιδικία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας για τα κυριαρχικά δικαιώματα.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μην είδατε τον Πάγκαλο ;


Διακριτικά και αθόρυβα έχει αποσυρθεί από δημόσιες εμφανίσεις ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.
Αποφεύγει επιμελώς να παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα ιδιαίτερα μετά τονανασχηματισμό και έπειτα, αν και πριν οι τοποθετήσεις του ήταν στο καθημερινό δελτίο... θυέλλης.
Ο κ. Πάγκαλος εξακολουθεί να συμμετέχει και να παρευρίσκεται σε «ικόγκνιτο» συναντήσεις με άλλους κυβενρητικούς παράγοντες, ενώ παρουσιάζεται ανελλιπώς στα θεσμικά όργανα, όπως το υπουργικό συμβούλιο. Καθημερινά πηγαίνει στο γραφείο του, διατηρεί τις παλιές του συνήθειες να διαβάζει εφημερίδες, ενώ πλέον παρακολουθεί με φανατισμό και το τί γράφεται στο διαδίκτυο γι’ αυτόν.
Συμφωνα με συνεργάτες του το βασικό έργο που του έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργος Παπανδρέουτο έχει αναλάβει με ξεχωριστή όρεξη και δεν είνα τίποτ’ άλλο από την παρακολούθηση του έργου των υπολοίπων συναδέλφων του.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μάλιστα δίνει στη δημοσιότητα τον απολογισμό των προηγούμενων μηνών, ο οποίος πάντως δεν χαίρει ιδιαίτερης προσοχής πλέον, όπως συνέβαινε στην αρχή.
Ο κ. Πάγκαλος αναμφισβήτητα μαζί με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατάφερε να ανακυρηχθεί η πλέον αρνητική φυσιογνωμία αυτής της κυβέρνησης.
Έχει βάλει βέβαια γερή πλάτη σε όσα έχει αποφασίσει ο κ. Παπανδρέου όλο αυτό το διάστημα, όμως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι προκάλεσε θυμό, εκνευρισμό και θυμιδία στην κοινωνία με πολλές δηλώσεις του, τις οποίες συνήθως παίρνει πίσω στο στιλ «δεν είπα αυτό που νομίζατε». Τι και αν αυτό το νόμισε μια ολόκληρη χώρα!
Πάντως έχει καιρό να δώσει κάποια από εκείνες τις... αλήστου μνήμης συνεντεύξεις και την ίδια ώρα αποφεύγει τις συνομηλίες με δημοσιογράφους όταν τελειώνουν τα υπουργικά συμβούλια. Παλαιότερα συνήθηζε τις «ζυμώσεις» και δεν απεύφευγε να καθήσει μαζί τους για ένα καφέ στο καφενείο της Βουλής.
Τώρα ξέρει πως οποιαδήποτε δήλωσή του αποτελεί είδηση και έτσι αποχωρεί κάθε φορά διακριτικά από το κοινοβούλιο για να κατευθυνθεί είτε στο σπίτι του, είτε στο γραφείο της Αντιπροεδρία που του έχει παραχωρηθεί για να μην βρίσκεται στα πόδια του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, είτε στο ιστορικό πια διαμέρισμά του στην πλατεία Κολωνακίου, πάνω από γνωστή καφετέρια.
Είναι δύσκολο να πει κανείς αν πρόκειται για σχέδιο αποχώρησης από την πολιτική (συζήτηση που ο ίδιος έχει ανοίξει σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το χειμώνα που μας πέρασε) ή πρόκειται για μια πρόσκερη ανάπαυλα.
Η σιωπή του λαλίστατου και ευγλωτου ανδρός έχει προκαλέσει ψιθύρους, αφού ο κ. Πάγκαλος είναι ο μόνος πλέον από μια παλιά εποχή που έχει μείνει πολιτικά όρθιος. Οι συζητήσεις για το «τί κάνει ο Πάγκαλος» δεν είναι υπερβολικές. Κάθε άλλο. Πέρα από το αν προκαλούνται από πραγματικό ενδιαφέρον ή χαιρέκακη αποροία ή απλό κουτσομπολιό, η απουσία του έχει τη σημειολογική της σημασία.
Μια αποχώρησή του θα σημάνει και το οριστικό τέλος μιας γενιάς πολιτικών που μπορεί να επιχείρησαν στα νιάτα τους να φέρουν τη φαντασία στην εξουσία, στο τέλος κατέληξαν να επιχειρούν να εξουσιάσουν τη φαντασία μας...

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαρωτικό σχέδιο για λουκέτα στο Δημόσιο


Όλη η μαύρη λίστα της κυβέρνησης

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει 135 φορείς του Δημοσίου (50 που ανήκουν στη γενική κυβέρνηση και 85 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα), οι οποίοι λαμβάνουν το 91% των κρατικών επιχορηγήσεων. Στους 50 φορείς γενικής κυβέρνησης περιλαμβάνονται πανεπιστημιακές σχολές και νοσοκομεία που θα τεθούν υπό συγχώνευση και θα υποστούν σημαντικές περικοπές λειτουργικών δαπανών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αλλά θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις και μετατάξεις.

Οι 50 φορείς γενικής κυβέρνησης -εκτός ΟΤΑ και ΔΕΚΟ- που αντλούν το 91% της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, θα επαναξιολογηθούν προκειμένου να περικοπούν οι δαπάνες τους ή να ενταχθούν σε προγράμματα συγχώνευσης ή κατάργησης και είναι:

ΟΑΕΔ, Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, ΟΣΚ, ΕΘΕΛ Α. Ε. , Μ. Ο. Δ. Α. Ε. , ΕΟΤ, ΗΣΑΠ ΑΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΟΕΔΒ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών & της Γνώσης «Αθηνά», ΤΕΙ Αθήνας, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΙΚΥ, Εθνική Λυρική Σκηνή, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, ΗΛΠΑΠ ΑΕ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ΤΕΙ Κοζάνης, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΘΙΑΓΕ, ΕΚΑΒ, ΟΤΕΚ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Κρήτης, Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου Α. Ε. , ΤΕΙ Λάρισας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α. Ε. , ΤΕΙ Πάτρας, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΙ Ηπείρου, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ΤΕΙ Λαμίας, Εθνικό Θέατρο, Πανεπιστήμιο Πατρών.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Σε 10 χρόνια η ανάκαμψη της Ελλάδας"


"Η Ελλάδα θα χρειαστεί μία δεκαετία για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της", εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Passauer Neue Presse". 
Παρουσίασε ως μονόδρομο την ανάληψη δράσης για τη στήριξη του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η απραξία θα ήταν περισσότερο επικίνδυνη και εν τέλει ακριβή. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η κατάρρευση της Lehman Brothers στοίχισε στη Γερμανία, το 2009, το 4,7% του ΑΕΠ της Γερμανίας.
Πρόσθεσε, πάντως, ότι οι όροι για τη σωτηρία ενός κράτους είναι σκληροί και κανείς δεν θα πάρει "ελευθέρας". "Δεν θα υπάρξει βοήθεια χωρίς μέτρα αυστηρής λιτότητας και δομικές μετρρυθμίσεις", διευκρίνισε.
Ο Σόιμπλε απέρριψε τις επικρίσεις, ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομεά στο πρόγραμμα για τον έλεγχο του ελληνικού χρέους είναι ανεπαρκής, σημειώνοντας ότι συμφώνησαν να υποστούν απώλειες που φτάνουν στο 21% της αξίας των ομολόγων και διατηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα για 30 ακόμη χρόνια.
"Πρόκειται για σημαντική συνεισφορά", τόνισε.
Εκτίμησε ότι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης θα ενίσχυε τον ανταγωνισμό στον τομέα και άφησε αιχμές για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί εμφανίζονταν υποταγμένοι στις αποφάσεις των οίκων.
Όσον αφορά στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρατήρησε ότι οι τράπεζες αποδέχθηκαν ένα "κούρεμα" 21% και δεσμεύθηκαν για 30 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα. "Αυτό είναι μια σημαντική συμβολή", επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος ότι το "θρίλερ" των διαπραγματεύσεων για το χρέος των ΗΠΑ θα έχει αίσιο τέλος.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της Κύπρου



Τα μέλη της κυβέρνησης έθεσαν στη διάθεση του προέδρου Χριστόφια τις παραιτήσεις τους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για έναν ευρύ ανασχηματισμό, μετά την πολιτική και οικονομική κρίση που πυροδότησε η πολύνεκρη έκρηξη στη βάση της Εθνικής Φρουράς, την 11η Ιουλίου.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε από τους υπουργούς του να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Τα 11 μέλη της κυβέρνησης θα παραμείνουν στα αξιώματά τους μέχρι την ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού, εντός των ημερών, πρόσθεσε.
Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διήρκεσε περί8που 40 λεπτά και σε αυτή παρέστησαν και οι τρεις υπουργοί του ΔΗΚΟ, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ζήτησε να θέσουν οι υπουργοί τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.
Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής
Την ίδια ώρα, τη θέση του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας "πρέπει να φύγει από την προεδρία", επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Μ. Καρογιάν και σε αυτή έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης, στην οποία έχειπεριέλθει η Κύπρος μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση.

Οι δύο άνδρες, σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι ο καθένας παρέθεσε τις απόψεις καιτις προτάσεις του κόμματός του. Ο Μ. Καρογιάν, δήλωσε ότι επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στα τάρταρα Βόλος, Καβάλα, Μπέος, Ψωμιάδης!

Στη Β' Εθνική υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που εξεδόθη στις 4:50 τα ξημερώματα της Πέμπτης και μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6!

Εκτός ποδοσφαίρου εφ' όρου ζωής οι Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος! Από 300.000 ευρώ πρόστιμο η κάθε ΠΑΕ και από 90.000 ευρώ στα πρόσωπα! Αθώος ο Γιάννης Παπακώστας! Σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός!

Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε τον υποβιβασμό των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, "δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα"! Αυτό προφανέστατα σημαίνει πως (όπως συνέβη με την υπόθεση του Ηρακλή και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία! Από τη στιγμή, άλλωστε, που υπάρχει δικαστική απόφαση, η επικύρωση της βαθμολογίας δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο.

Παράλληλα, στις δύο ΠΑΕ επιβλήθηκε και πρόστιμο 300.000 ευρώ έκαστη.

Στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι ποινές: α) απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, β) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής και γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Για την Καβάλα, εξάλλου, η πειθαρχική δίωξη για παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη, ενώ ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, αυτή δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από την Ευρώπη, καθώς όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κινηθεί μόλις υπάρξουν αποφάσεις από τα αθλητικά δικαστήρια.

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. Αν οι εφέσεις υποβληθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τότε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει συνεδριάσει και θα έχει κρίνει την υπόθεση τελεσίδικα.



sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Έμφραγμα» από τους ταξιτζήδες στον Πειραιά

Με σκοπό να εμποδίσουν την αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 5.500 τουριστών που επιβαίνουν σε πέντε κρουαζιερόπλοια, ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην ακτή Ξαβερίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα από ιδιοκτήτες ταξί στην οδό Χατζηκυριάκου, θέλησαν να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι, ρίχνοντας λάδια στο δρόμο και τοποθετώντας οδοφράγματα. Η αστυνομία έριξε πριονίδι πάνω στα λάδια, για να μπορέσουν να περάσουν 20 από τα 35 πούλμαν που μεταφέρουν τους τουρίστες. τα οχήματα. Παράλληλα, απώθησε τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Στη συνέχεια, οι πύλες Ε11 και Ε12 άνοιξαν και οι ταξιτζήδες, περίπου 1.500 στον αριθμό, ξεκίνησαν πεζή πορεία στους δρόμους του Πειραιά. Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης επικράτησε χάος και νέα ένταση, καθώς οι ταξιτζήδες δημιούργησαν κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές εμπόδισαν άλλο ένα πούλμαν με τουρίστες να απομακρυνθεί από την περιοχή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει νέα ένταση. Η πορεία συνεχίστηκε και οι ταξιτζήδες έφτασαν μέχρι το Φάληρο, έξω από τα γραφεία του Σκάι, όπου υπήρχαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εκεί, επικράτησε νέα ένταση, με μερίδα των διαδηλωτών να πετάει πέτρες στο κτίριο και να δημιουργεί φθορές, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους, τους ζητούσαν να σταματήσουν. Στο σημείο έσπευσαν και δύο κλούβες των ΜΑΤ, ωστόσο η επέμβασή τους δεν χρειάστηκε, καθώς στις τάξεις των διαδηλωτών επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

Μετά το Φάληρο, οι συγκεντρωμένοι ταξιτζήδες αποφάσισαν να επιστρέψουτν στον Πειραιά με τον ηλεκτρικό.

Κατάληψη στις οικονομικές υπηρεσίες πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί Ηρακλείου. στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών τους κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν μετά τις 8 το πρωί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας και θα πραγματοποιήσουν πεζή πορεία στο κέντρο της πόλης.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...