Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ευρωλίγκα: Στον τελικό του Final Four ο Παναθηναϊκός


Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σιένα, καθώς επικράτησε στον ημιτελικό του Final Four της Βαρκελώνης με 77-69 των Ιταλών και την Κυριακή στο Palau Sant Jordi θα διεκδικήσει την επιστροφή του στο θρόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Χωρίς να έχουν σε εξαιρετική μέρα κανένα από τα μεγάλα όπλα τους, οι «πράσινοι» έκαναν απλώς το παιχνίδι τους, που όσο και να ήθελε, η Σιένα δεν μπορούσε να το ακολουθήσει. Οι Ιταλοί μπήκαν μεν πιο δυνατά στην πρώτη περίοδο, όμως στη συνέχεια το τρένο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε μπρος και μετά το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό για τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι και τους παίκτες του.
Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων, όμως είχε καταφέρει ήδη να εξουδετερώσει το πλάνο της Σιένα, που στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στη σκληρή άμυνα. Από τη στιγμή που ο σέντερ των Ιταλών, Κριστόφ Λαβρίνοβιτς, φορτώθηκε με φάουλ, ο Πιανιτζιάνι δεν είχε τρόπο για να πάει τη μπάλα κοντά στη ρακέτα και οι «πράσινοι» άρχισαν να παίρνουν τα ριμπάουντ.
Ένα επιθετικό κρεσέντο στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου επέτρεψε στο «τριφύλλι» να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στο σκορ, αλλά κάπου εκεί χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση και τα λάθη βοήθησαν τη Σιένα να παραμείνει στο παιχνίδι.
Το ίδιο συνέβη και στην τέταρτη περίοδο, όπου παρότι ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά ένα προβάδισμα 6 έως 11 πόντων, δεν μπόρεσε να καθαρίσει όσο νωρίς θα ήθελε το παιχνίδι. Τη νίκη, ουσιαστικά σφράγισε ο Μάικλ Μπατίστ με όμορφο καλάθι που πέτυχε μόλις 30'' πριν το τέλος, καθώς ανέβασε τη διαφορά και πάλι στο +7, πάνω που η Σιένα επιχειρούσε την απέλπιδα προσπάθειά της να φέρει τα πάνω-κάτω.
Σε ατομικό επίπεδο, αν κάποιος ξεχώρισε από το «τριφύλλι», αυτός ήταν ο Νικ Καλάθης. Ο νεαρός πλέι-μέικερ ώρες-ώρες ήταν όλο το παιχνίδι της ομάδας, τόσο σε άμυνα, όσο και επίθεση, κάτι που αποτυπώνεται στους 17 πόντους, τα πέντε ριμπάουντ, τα δυο κλεψίματα και τις δυο ασίστ που πέτυχε.
Σε προσφορά ακολούθησε ο Μπατίστ με 16 πόντους, αλλά και ο Φώτσης με 14, που όμως πέτυχε κάποια από τα πιο σημαντικά καλάθια του Παναθηναϊκού, όπως το τρίποντο που πήγε τη διαφορά στο +12 στο τρίτο δεκάλεπτο (52-40).
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 40-36, 56-47, 77-69
Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 16, Φώτσης 14 (2), Σάτο 6 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (1), Βουγιούκας 6, Καλάθης 17
Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7, Ζήσης 4, Χέρστον 12 (2), Καραρέτο 2, Ράκοβιτς 10, Λαβρίνοβιτς 7 (1), Καουκένας 13 (1), Ρες, Ακιντέλε 4, Γιάριτς, Στόουνρουκ 4, Μος 6
naftemporiki.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βατοπέδι, Κατάρ, Ελληνικό και θέλετε να πουλήσετε ακίνητα ;

Στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και για την άντληση κεφαλαίων από την “αξιοποίηση” ακίνητης περιουσίας αναφέρεται σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Με τον εύγλωττο τίτλο “Πώληση ακινήτων αλά ελληνικά”, το σχετικό άρθρο εστιάζει στις εξαγγελίες για αποκρατικοποιήσεις και χαρακτηριστικά τονίζει πως “δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνουν property deals με μια χώρα που ελπίζει να διαφύγει της χρεοκοπίας πουλώντας ακίνητη περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ”.

Ο συντάκτης χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τις αποτυχημένες (;) προσπάθειες προσέλκυσης επενδύσεων για το Ελληνικό και τα σχέδια για συνεργασία με το Κατάρ που έμειναν «στα χαρτιά», όπως αναφέρει.

Ενώ ως παράδειγμα προς αποφυγή – για όποιον ξένο μεγαλοεπενδυτή ενδεχομένως θα ήθελε να εμπλακεί τώρα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται και στο περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το οποίο καλλιέργησε εντός και εκτός των τειχών της χώρας ένα κλίμα δυσπιστίας.

Με βάση όλα αυτά οι αναλυτές που επικαλείται το πρακτορείο σχολιάζουν πως το σχέδιο της κυβέρνησης για άντληση 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι πολύ φιλόδοξος στόχος και καταλήγει στο συμπέρασμα πως ακόμα κι αν πετύχουν στο έπακρο, οι ιδιωτικοποιήσεις από μόνες τους δεν είναι δυνατό να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αστεροειδής θα περάσει το Νοέμβριο κοντά από τη Γη

Πολύ κοντά στη Γη – σε απόσταση 340 χιλιάδων χιλιομέτρων- θα πλησιάσει το Νοέμβριο ο αστεροειδής με την ονομασία YU55. Είναι η πρώτη φορά που ο αστεροειδής διαμέτρου 400 μέτρων και βάρους 55 εκατομμυρίων τόνων θα περάσει τόσο κοντά από τη Γη.

Οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια αλλά δεν προβαίνουν σε καμία εκτίμηση για το απώτερο μέλλον.

Στην περίπτωση πάντως που ο YU55 λοξοδρομήσει κάποια στιγμή και πέσει στον πλανήτη μας ο κρατήρας που θα δημιουργηθεί θα έχει βάθος 750 μέτρων και η πρόσκρουση θα έχει ισχύ ισοδύναμη με 65 χιλιάδες ατομικές βόμβες!

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 από τα στελέχη του προγράμματος παρατήρησης του διαστήματος «SpaceWatch Program» της NASA.

Τον Απρίλιο του 2010 ερευνητές στο Αστεροσκοπείο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο τον εντόπισαν και τον φωτογράφισαν όταν ο αστεροειδής βρισκόταν σε απόσταση περίπου 2.300.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

Ο «YU55» είναι ένα από περίπου 900 διαστημικά αντικείμενα που θεωρούνται πιθανές απειλές για την Γη με τον αριθμό αυτών των αντικειμένων να αυξάνεται καθώς τα επίγεια και διαστημικά παρατηρητήρια εντοπίζουν συνεχώς και άλλα.
 
skai.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“Έχουμε τον δολοφόνο των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.”




 Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι έπιασαν 2 από τους 4 δράστες
- Τουλάχιστον άλλα 10 άτομα στα χέρια της αστυνομίας











Ο ψυχρός δολοφόνος, ο άνθρωπος που καθόταν στο βολάν του τζιπ και αφού έκανε ελιγμό για να στήσει ενέδρα στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έβγαλε το καλάσνικοφ από το τζάμι και γάζωσε με 23 σφαίρες τα δύο παλικάρια κρατείται όπως λένε αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής .

Τόσο εκείνος όσο και ένα ακόμη άτομο που ήταν μέσα στο τζιπ στη μοιραία συμπλοκή είναι ήδη στα χέρια της αστυνομίας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σύλληψή τους έγινε στις επιχειρήσεις σε Πέραμα και Μενίδι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής στη ληστεία του περιπτέρου απ' όπου ξεκίνησε η μοιραία καταδίωξη μετείχαν τέσσερα άτομα.

Οι άλλοι δύο έχουν μάλλον διαφύγει στο εξωτερικό. Ο ένας από αυτούς πρέπει να είναι εκείνος που κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Το DNA του τραυματία βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών που ωστόσο φαίνεται ότι έχουν και άλλα στοιχεία στα χέρια τους.

DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα και άλλων από τους δράστες. Όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν κάνει ακόμη κάποια σχετική ανακοίνωση καθώς περιμένουν την απάντηση από το αργαστήρια ώστε να πιστοποιηθεί η φυσική παρουσία των δύο στο τζιπ, το μοιραίο βράδυ στου Ρέντη.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε λένε Κική; Μην το πεις σε Φιλιππινέζο!

\


Αυτό κι αν είναι περίεργο! Χιλιάδες Φιλιπινέζοι στη χώρα μας είναι βέβαιο ότι δεν πιστεύουν στ' αυτιά τους όταν ακούνε παντού στο δρόμο να φωνάζουν κάποιες γυναίκες...











“αιδοίο”! Ναι, αυτό σημαίνει το Κική σε μια διάλεκτο των Φιλιππίνων! Κάποιοι μάλιστα έκαναν αγωγή σε μια Ελληνίδα της Αυστραλίας που τόλμησε να γράψει το όνομά της στην πινακίδα του αυτοκινήτου της!
Όλα άρχισαν όταν ο σύζυγος της Κρίστεν Πέρι, Στίβεν, της έκανε δώρο μια Porche και στις πινακίδες -όπως συνηθίζεται στην Αυστραλία- τοποθέτησε το υποκοριστικό της όνομα "Κική". Εξάλλου δεν ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο στην Αυστραλία που οι πινακίδες γράφουν "Κική".
Η Κρίστιν Πέρι δεν το πίστευε όταν έλαβε μια επιστολή από την Υπηρεσία Συγκοινωνιών της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW Roads and Traffic Authority) που της ζητούσε να αιτιολογήσει γιατί χρησιμοποίησε το άσεμνο όνομα "Κική" στις πινακίδες του οχήματός της.
Από τις έρευνες που έκανε προέκυψε πως το "Κική" στην διάλεκτο Tagalog των Φιλιππίνων σημαίνει "αιδοίο" και κάποιοι που προέρχονται από τις Φιλιππίνες είδαν την πινακίδα της Ελληνίδας, τη θεώρησαν προσβλητική και διαμαρτυρήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες. "Αυτό είναι το όνομά μου από τότε που γεννήθηκα και εσείς μου λέτε τώρα ότι είναι άσεμνο; Αυτό και αν είναι προσβλητικό", έγραψε η ομογενής στους αρμοδίους.
Η ίδια θεώρησε "αστεία" κάποια σημεία της καταγγελίες αλλά δεν ήθελε να χάσει τις πινακίδες της.
Μετά το περιστατικό τηλεφώνησε στον πατέρα της και του είπε: "Ξέρεις πως με φώναζες μια ζωή; Αιδοίο". Όπως είπε η Κρίστιν Πέρι ο πατέρας της έμεινε αποσβολωμένος αρχικά αλλά μετά είδε το αστείο του ζητήματος. Και οι δικοί της όμως στάθηκαν στην αστεία πλευρά.
Όσο για την υπηρεσία NSW Roads and Traffic Authority πείστηκε πως το "Κική" δεν είναι άσεμνο και δέχθηκε να επιτρέψει στην Κρίστιν Πέρι να διατηρήσει τις πινακίδες της.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απέτισαν τιμές στον Μπιν Λάντεν και ζητούν τζιχάντ κατά των ΗΠΑ




Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Κουέτα απέτισαν τιμές στη μνήμη του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ζήτησαν κήρυξη τζιχάντ κατά των ΗΠΑ.






Εκατοντάδες άτομα πραγματοποίησαν διαδήλωση σήμερα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν για να «αποτίσουν τιμή» στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος βρήκε τον θάνατο προ πενθημέρου κατά την επιδρομή αμερικανών καταδρομέων, ζητώντας παράλληλα να κηρυχθεί «τζιχάντ» κατά της Ουάσιγκτον, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.
 
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ισλαμιστικό κόμμα Τζαμιάτ Ουλέμα-ε-Ισλάμ (JUI) στην πόλη της Κουέτα, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, που γειτνιάζει με το Αφγανιστάν.
 
«Ζήτω στον Οσάμα» φώναζε το πλήθος, που καταμετρήθηκε ότι έφθανε τα χίλια άτομα από τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Το αλαλάζον πλήθος στη συνέχεια έκαψε μία αμερικανική σημαία, όπως είθισται κάθε Παρασκευή μετά τις προσευχές, σε κάθε περιοχή της χώρας, η οποία μολαταύτα θεωρείται στενή σύμμαχος της Ουάσιγκτον στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, παρά το έντονο αντιαμερικανικό συναίσθημα της πλειονότητας των πολιτών της.
 
«Οι υπηρεσίες που προσέφερε στους μουσουλμάνους ο Οσάμα Μπιν Λάντεν θα τιμώνται πάντοτε», τόνισε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Άμπντουλ Καντίρ Λούνι, ηγετικό στέλεχος του JUI.
 
«Αψήφησε τον αμερικανό Μεγάλο Σατανά και σφετεριστή και αφύπνισε τις συνειδήσεις των μουσουλμάνων απανταχού της Γης. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να του αποτίσουμε τιμή», πρόσθεσε.
 
«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έγινε μάρτυρας, αλλά αρχής γενομένης από σήμερα, χιλιάδες Οσάμα μέλλουνε να γεννηθούν διότι αυτός μορφοποίησε ένα κίνημα κατά των αντιμουσουλμανικών δυνάμεων, που ξεπερνά τον ίδιο τον άνθρωπο» Οσάμα, πλειοδότησε ο πρώην Γερουσιαστής με το ίδιο κόμμα Χαφίζ Φαζάλ Μπαρεάς.
 
«Η Αμερική αρχικά σκότωσε τον Οσάμα και στη συνέχεια σκύλευσε το σώμα του», τόνισε ο ίδιος, που ορκίσθηκε πως «η τζιχάντ κατά της Αμερικής και των συμμάχων της θα συνεχισθεί».
 
Πολλά φονταμενταλιστικά κόμματα, εκ των οποίων και το μεγαλύτερο Τζαμάατ-αλ-Ισλάμι (JI), έχουν απευθύνει κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις τη σημερινή ημέρα σε όλη τη χώρα. Κύριο σύνθημά τους, σύμφωνα με το ίδιο κίνημα, θα είναι η καταδίκη της αμερικανικής «επίθεσης» και η κατάλυση της ακεραιότητας του Πακιστάν κατά την διάρκεια της επίθεσης των επίλεκτων αμερικανών καταδρομέων κατά του ηγέτη της Αλ Κάιντα, στο προάστιο Αμποταμπάντ του Ισλαμαμπάντ.
 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα κόβατε το σεξ για να... αδυνατίσετε;




Αν σας ζητούσαν να θυσιάσετε για ένα χρόνο το σεξ προκειμένου να αδυνατίσετε και να γίνεται πιο σέξι θα το κάνατε;






Το 51% από τις 2.400 γυναίκες που ρωτήθηκαν από ένα περιοδικό fitness αν θα θυσίαζαν ένα χρόνο σεξ προκειµένου να αδυνατίσουν απάντησαν θετικά.
 
Το ποσοστό αυτό ήταν ένα από τα εντυπωσιακά αποτελέσµατα της έρευνας που ήθελε να εκτιµήσει τα σοβαρά προβλήµατα αυτοεκτίµησης που αντιµετωπίζουν χιλιάδες γυναίκες σήµερα.
 
Στα ευρήµατα της έρευνας αναφέρεται πως το 43% των γυναικών παραλείπουν καθηµερινά κάποιο γεύµα για να αδυνατίσουν, το 39% έχει πάρει χάπια αδυνατίσµατος και το 40% των ερωτηθεισών υπέβαλε τον εαυτό του στην πρώτη του δίαιτα ήδη από το γυµνάσιο.
 
Η ψυχολόγος Dr.Jennifer Hartstein, σχολιάζοντας την έρευνα, ανέφερε επιπλέον πως το 61% των γυναικών σκέφτονται την εικόνα του σώµατός τους όταν κάνουν σεξ. «Οι γυναίκες δεν αισθάνονται όµορφα µε τον εαυτό τους, άρα δεν αισθάνονται σέξι, εποµένως δεν θέλουν να κάνουν σεξ.

Ο φαύλος κύκλος της λανθασµένης εικόνας σώµατος πρέπει να σταµατήσει», επισήµανε η ειδικός, επιρρίπτοντας ευθύνες µεταξύ άλλων και στα ΜΜΕ για το δραµατικό ρόλο που έχουν παίξει στη διαµόρφωση εικόνας σώµατος, περνώντας το µήνυµα πως ωραίο είναι το υπερβολικά αδύνατο.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο καφές, το σεξ και... το φύσημα της μύτης είναι πολύ επικίνδυνα!




Μια νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά σε ότι αφορά το σεξ, τον καφέ αλλά και το δυνατό φύσημα της μύτης όπως και η έντονη σωματική άσκηση...






Το σεξ, ο καφές και το δυνατό φύσημα της μύτης, αλλά επίσης η δυσκοιλιότητα και η πολύ έντονη σωματική άσκηση, μπορεί να "πυροδοτήσουν" ένα επικίνδυνο, αιμορραγικού τύπου, εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.
 
Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, με επικεφαλής τη νευρολόγο δρα Μονίκ Βλακ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για εγκεφαλικά "Stroke", σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική "Γκάρντιαν", μελέτησαν -επί τρία χρόνια- 250 ασθενείς άνω των 18 ετών, που είχαν πάθει εγκεφαλική αιμορραγία (ανεύρυσμα), και εντόπισαν τους οκτώ κυριότερους παράγοντες κινδύνου.
 
Όλοι αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν την πίεση του αίματος και μπορεί να προκαλέσουν ξαφνική ρήξη των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε χρόνο, παθαίνουν εγκεφαλικό και ένα ποσοστό από αυτά τα επεισόδια έχει αιμορραγική αιτιολογία, με συνέπεια είτε σοβαρή βλάβη του εγκεφάλου είτε το θάνατο.
 
Οι Ολλανδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κυριότερη αιτία απότομης εγκεφαλικής αιμορραγίας (ανευρύσματος) είναι ο καφές, καθώς πάνω από τα ένα στα δέκα εγκεφαλικά αιμορραγικά επεισόδια μπορεί να αποδοθεί στην υπερκατανάλωση καφεΐνης.
 
Αναλυτικά οι οκτώ κυριότεροι παράγοντες κινδύνου (σε παρένθεση το ποσοστό των συνολικών εγκεφαλικών που μπορούν να αποδοθούν σε αυτούς) είναι: καφές (10,6%), έντονη σωματική άσκηση (7,9%), φύσημα μύτης (5,4%), σεξ (4,3%), σφίξιμο κατά την αφόδευση λόγω δυσκοιλιότητας (3,6%), κατανάλωση αναψυκτικών τύπου "κόλα" (3,5%), έντονη έκπληξη (2,7%) και θυμός (1,3%).
 
Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε με βάση τις απαντήσεις των ατόμων που έπαθαν αιμορραγικό εγκεφαλικό και των συγγενών τους, σχετικά με το τι έκαναν οι ασθενείς λίγο πριν το επεισόδιο. Άλλοι επιστήμονες πάντως δεν απέκλεισαν τον παράγοντα της σύμπτωσης και ζήτησαν να γίνουν περαιτέρω έρευνες για το θέμα.
 
Μολονότι η κατανάλωση καφέ σε ατομικό επίπεδο αυξάνει τον κίνδυνο μόνο κατά 1,7 φορές, σε συλλογικό επίπεδο είναι ο πιο κοινός παράγοντας κινδύνου, λόγω της ευρείας κατανάλωσης. Από την άλλη, ενώ η έντονη έκπληξη και το αίσθημα αιφνιδιασμού αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού κατά 23 φορές, συνολικά στον πληθυσμό ο παράγοντας αυτός, επειδή είναι λιγότερο συχνός, ευθύνεται μόνο για το 2,7% των περιστατικών.
 
Όπως είπε η υπεύθυνη της έρευνας, και οι οκτώ παραπάνω παράγοντες κινδύνου προκαλούν μια απότομη και σύντομης διάρκειας αύξηση στην πίεση του αίματος στα αγγεία, η οποία μπορεί να επιφέρει ρήξη ανευρύσματος και αιμορραγία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, περίπου ένας στους 50 ανθρώπους έχει ανεύρυσμα (ένα εξόγκωμα στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων), χωρίς όμως να παθαίνει ρήξη και αιμορραγία. Γι’ αυτό, λόγω έλλειψης συμπτωμάτων, τα ανευρύσματα συχνά περνάνε απαρατήρητα. Καμία φορά ανακαλύπτονται τυχαία, στο πλαίσιο εξέτασης του εγκεφάλου για άλλη αιτία. Μερικά ανευρύσματα μπορεί να αντιμετωπιστούν, με χειρουργική επέμβαση, και άλλα όχι, λόγω υψηλού δυνητικού κινδύνου.
 
Δεν είναι βέβαιο τι τα προκαλεί, αν και το οικογενειακό ιστορικό, το κάπνισμα και η υπέρταση αυξάνουν τον κίνδυνο. Αν και τα ανευρύσματα σπάνια διαρρηγνύονται, όταν αυτό συμβεί, μπορεί να αποβεί θανατηφόρο. Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών με εγκεφαλική αιμορραγία πεθαίνουν μέσα σε ένα μήνα και μόνο ένας στους δέκα ανακάμπτει, ώστε να επανέλθει στις κανονικές δραστηριότητές του.
 
Οι Ολλανδοί επιστήμονες συμβουλεύουν μείωση στην κατανάλωση καφεΐνης, λιγότερο έντονη σωματική άσκηση και καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ιδίως σε όσα άτομα έχουν διαγνωσμένα ενδοκρανιακά ανευρύσματα. Επίσης, διευκρίνισαν ότι οι παραπάνω οκτώ παράγοντες κινδύνου αφορούν την τελική "πυροδότηση" ενός εγκεφαλικού. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουν προηγηθεί πολλά χρόνια υψηλής πίεσης, η οποία έχει εξασθενήσει τα αιμοφόρα αγγεία και τα έχει καταστήσει πιο ευάλωτα στο εγκεφαλικό. Η υπέρταση οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην παχυσαρκία, το κάπνισμα και την έλλειψη σωματικής άσκησης.
 
 Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα αγοράζουμε ψωμί ακόμα και από το περίπτερο!




Ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, από οπουδήποτε ακόμη κι από βενζινάδικα, περίπτερα και άλλα σημεία λιανικής θα μπορεί να πωλείται σε ένα μήνα το ψωμί.











Σύμφωνα με το νόμο περι απελευθέρωσης επαγγελμάτων οι αρτοποιοί ζητούν με προεδρικό διάταγμα να μπουν προϋποθέσεις αλλιώς φοβούνται οτι τελειώνει ο φούρνος της γειτονιάς.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου οι αρτοποιοί παρουσίασαν έρευνα κοινής γνώμης της εταιρίας MARC για την αγορά του ψωμιού.

Το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ψωμί αντέχει στην οικονομική ύφεση και η όποια μείωση του τζίρου στους φούρνους δεν αποδίδεται ούτε στην τιμή του αλλά ούτε και στις δυσκολίες των νοικοκυριών.

Το 27,2% των νοικοκυριών δηλώνει ότι αγοράζει λιγότερες φορές ψωμί. Τα αίτια είναι η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών (δίαιτα, υγεία) και η μείωση των μελών της οικογένειας. Πάντως, τα νοικοκυριά «έκοψαν» τις αγορές αρτοσκευασμάτων, ειδών ζαχαροπλαστικής και άλλων προϊόντων που πωλούν οι φούρνοι.

Εννιά στους δέκα καταναλωτές εμπιστεύονται τους φούρνους της γειτονιάς παρά τα σούπερ μάρκετ.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δυο μετεωρίτες χτύπησαν την Ελλάδα... και έφτιαξαν λίμνες!




Μπορεί το σημείο να είναι γνωστό για την αρχαιολογική του σημασία καθώς κατοικείται από τη νεολιθική εποχή, όμως τώρα αποκτά νέα σημασία καθώς αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα μόλις 178 σε ολόκληρο τον πλανήτη!













Το μυστήριο της Θεσσαλίας λύθηκε, λένε οι επιστήμονες στην εφημερίδα “Το Έθνος”. Οι δίδυμες λίμνες στην περιοχή Μαγούλα-Ζερέλια έξω από τον Αλμυρό δεν προήλθαν από κάποια ηφαιστειακή δράση όπως πίστευαν ως τώρα, αλλά από δύο μετεωρίτες που χτύπησαν την περιοχή πριν από περίπου 10.000 χρόνια.

Οι μετεωρίτες πρέπει να είχαν διάμετρο από 10 ως και 30 μέτρα. Η πτώση τους πρέπει να ήταν καταστροφική καθώς αντιστοιχεί με τεράστια έκρηξη.


Τότε, 10.000 χρόνια πριν, τα πάντα εξαφανίστηκαν. Σήμερα όμως έχει δημιουργηθεί ένα φανταστικό τοπίο, τόσο γήινο όσο και... εξωγήινο.

Η μια λίμνη έχει διάμετρο 150 μέτρα και βάθος 6 μέτρα και η άλλη έχει διάμετρο 250 μέτρα και βάθος 8 μέτρα.

Οι επιστήμονες βρήκαν υλικά που αποδεικνύουν πως ... γεννήθηκαν οι λίμνες και πλέον η περιοχή κατατάσσεται στις μόλις 40 της Ευρώπης και στις συνολικά 178 σε ολόκληρο τον πλανήτη.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Τούρκοι γκρέμισαν εκκλησία 100 ετών γιατί έκοβε την θέα ξενοδοχείου!




Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησαν οι τούρκοι στην Κύπρο. Γκρέμισαν την Αγία Θέκλα γιατί εμπόδιζε την θέα σε παράνομο πολυτελές ξενοδοχείο.






Ένα τοπίο κενό άφησαν πίσω τους οι μπουλντόζες στο σημείο όπου για ένα και πλέον αιώνα «στεκόταν» πάνω από το κύμα το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλας στη Βοκολίδα επειδή στην περιοχή κτίστηκε παράνομα πολυτελές ξενοδοχείο και η εκκλησία μάλλον κρίθηκε «ενοχλητική».
 
Όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”, την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες για να αποτραπεί η ανέγερση τζαμιού στην αυλή της εκκλησίας της Παναγιάς της Θερμιώτισσας στην κατεχόμενη Θέρμια, ενώ οι προσπάθειες για αναστήλωση του κατεχόμενου μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στη Μύρτου καθυστέρησαν επικίνδυνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει αυτή τη στιγμή με κατάρρευση.
 
Κάποιες πληροφορίες που έφθασαν στις ελεύθερες περιοχές έφεραν και στην περίπτωση αυτή τις μπουλντόζες να έχουν προχωρήσει στην κατεδάφιση μέρους των κτισμάτων που βρίσκονται γύρω από το ναό, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν.
 
Ωστόσο, προκλήθηκε αναστάτωση αφού οι ζημιές που υπέστη η Μονή μετά την τουρκική εισβολή είναι τεράστιες, όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο κοινοτάρχης της Μύρτου, Σάββας Χαρίτου και δύσκολα θα αποκατασταθούν.
 
Όπως ήταν φυσικό βεβαίως, η κατεδάφιση της εκκλησίας της Αγίας Θέκλας στη Βοκολίδα προκάλεσε οργή στις ελεύθερες περιοχές αλλά και αντιδράσεις στα κατεχόμενα, ενώ η αρμόδια Τεχνική Επιτροπή που λειτουργεί στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη αναμένεται ότι θα θέσει και τις τρεις περιπτώσεις προς συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση της.
 
Εξάλλου και όπως ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ο κοινοτάρχης της κατεχόμενης Βοκολίδας, Ευάγγελος Κίττος, «μετά από επικοινωνία που είχα τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο όσο και με τον επίσκοπο Καρπασίας, πληροφορήθηκα ότι γίνονται προσπάθειες για διευθέτηση μετάβασης μας στην περιοχή για να δούμε από κοντά την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και να προχωρήσουμε και επίσημα σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα».
 
Στις δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Βοκολίδας υποστήριξε ότι μέχρι πριν από δέκα ημέρες ο ίδιος επισκέφθηκε το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλας και φωτογράφισε την περιοχή, αφού όπως είπε, «Τουρκοκύπριοι φίλοι μας από γειτονικά χωριά μας είχαν ενημερώσει για την ανέγερση του ξενοδοχείου και για τα προβλήματα που δημιουργούσαν κάποιοι επικαλούμενοι την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παρεκκλήσι».
 
Ως κονοτάρχης, «σε συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους αποταθήκαμε στο λεγόμενο δημαρχείο και υποτίθεται ότι είχε συμφωνηθεί να επιδιορθώσουμε κάποιες ζημιές στην εκκλησία για να μην είναι επικίνδυνη, όπως υποστήριζαν οι άνθρωποι του νέου ξενοδοχείου. Προς το σκοπό αυτό μάλιστα αποταθήκαμε και σε κάποιον Ελληνοκύπριο ο οποίος ζει στην Αμερική και προσφέρθηκε να πωλήσει περιουσία του για να μας δώσει τα χρήματα και να καλυφθούν τα έξοδα, και όλα αυτά έγιναν σε συνεργασία πάντα με την Επισκοπή Καρπασίας. Δυστυχώς, και ενώ αυτή η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, μας πήραν από τα κατεχόμενα και μας είπαν ότι στην κυριολεξία μέσα στη νύκτα οι μπουλντόζες μπήκαν και κατεδάφισαν την εκκλησία».
 
«Καταδίκες» και συλλήψεις στα κατεχόμενα
 
Στην κατεδάφιση του παρεκκλησιού της Αγίας Θέκλας στην κατεχόμενη Βοκολίδα, δίπλα από το παράνομο ξενοδοχείο «Η Κιβωτός του Νώε», το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στις 19 Μαϊου επανήλθε χθες Πέμπτη η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», γράφοντας ότι ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι, προέβη σε σχετικές δηλώσεις.
 
Ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» δεν επικροτεί τέτοια περιστατικά, χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτού του είδους τη συμπεριφορά απέναντι σε έργα πολιτιστικής κληρονομιάς και είπε ότι η λεγόμενη κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κατεδάφιση του παρεκκλησιού στη Βοκολίδα, παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα και ήδη μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένα άτομο το οποίο σχετίζεται με αυτό.|
 
«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, τη στιγμή που ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ενέκρινε την άμεση αναστήλωση των έργων που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά και τα οποία έχουν δηλωθεί από την "επιτροπή πολιτιστικής κληρονομιάς" ότι βρίσκονται σε κακή κατάσταση και την ώρα που διεξάγονται εντατικές εργασίες με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από "το νότο και το βορρά"», είπε ο κ. Οζερσάι.
 
Η ίδια εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμά της γράφει ότι η λεγόμενη Αστυνομία του ψευδοκράτους προχώρησε την Τετάρτη στη σύλληψη του Φατίχ Αχμέτ Ερόλ, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που με τη χρήση μπουλντόζας κατεδάφισε το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλας στην κατεχόμενη Βοκολίδα.
 
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο παράνομο επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου ο «αστυνομικός ανακριτής», ο Φατίχ Αχμέτ Ερόλ είναι εργάτης στην κατασκευαστική εταιρεία Exsen, η οποία ανέλαβε την ανέγερση του ξενοδοχείου «Η Κιβωτός του Νώε» δίπλα από το παρεκκλήσι.
 
Το λεγόμενο δικαστήριο διέταξε τη διήμερη προσωποκράτηση του Ερόλ.
 
Ο Τουρκοκυπριακός Τύπος ασχολήθηκε την Πέμπτη και με την περίπτωση της Παναγίας στην κοινότητα Θέρμια. Συγκεκριμένα, το «επαρχιακό δικαστήριο Κερύνειας» εξέδωσε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, «δεύτερο απαγορευτικό διάταγμα σχετικά με την ανέγερση τεμένους στην αυλή της εκκλησίας».
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», το «διάταγμα» εξεδόθη μετά την υποβολή παραπόνου από μέρους της διεύθυνσης του ξενοδοχείου Αλτίνκαγια, το οποίο δραστηριοποιείται σε γειτονικό από την εκκλησία χώρο.
 
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Φαχρί Οτσιούογλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ανέφερε ότι ο ίδιος δεν αντιτίθεται στην ανέγερση του τεμένους αλλά είναι εναντίον του χώρου που επιλέγηκε για την ανέγερσή του, καθώς από απόψεως τουρισμού ο χώρος δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
 
Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Χαβαντίς» σε παραπολιτικό σχόλιό της γράφει ότι τον τελευταίο καιρό επιταχύνθηκε η παραχώρηση γης σε χωριά για ανέγερση τεμενών.
 
Ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Μορεκέτ, ο οποίος υπογράφει το σχόλιο, γράφει ότι έχει παραχωρηθεί γη στον Άγιο Σέργιο για ανέγερση τεμένους και διερωτάται αν στο χωριό αυτό δεν υπάρχει τέμενος.
 
 Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα σενάρια φαντασίας που “έφτιαξαν” οι Αμερικάνοι για τον Λάντεν





Καθώς περνούν οι μέρες από την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού στρατού στο κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Αμπονταμπάντ, στο Πακιστάν που οδήγησε στο θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάϊντα, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια μέσω ανώνυμων διαρροών, για να δώσουν μια εικόνα των γεγονότων που χωρίς να διαψεύδει, αφήνει πολλά ανοιχτά ερωτήματα για την ακρίβεια των επίσημων στοιχείων που δημοσιοποίησε η Αμερικανική κυβέρνηση.
 
Πληροφορίες που προέρχονται από δύο πηγές που έχουν πρόσβαση στα επίσημα στοιχεία, αποκαλύπτουν ότι τελικά μόνον ο ένας από τους τέσσερις στόχους της επιχείρησης που έχασαν τη ζωή τους, προέβαλλε αντίσταση ανταλλάσσοντας πυρά με την ομάδα εισβολής.
 
Επίσης επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο ίδιος ο Άραβας τρομοκράτης δεν ήταν οπλισμένος και ούτε απείλησε τους Αμερικανούς κομάντο, όταν βρέθηκαν μπροστά του.
 
Σύμφωνα με τις δύο πηγές, η χρονολογική εξέλιξη της επιχείρησης είχε την ακόλουθη σειρά.
 
Η ομάδα εισβολής των ειδικών δυνάμεων, αφού κατάφερε στο σκοτάδι, να εισχωρήσει αρχικά στο εσωτερικό της έπαυλης όπου κρυβόταν ο μπιν Λάντεν, βρέθηκε στο δωμάτιο των ξένων στο ένα από τα δύο κτιριακά συγκροτήματα των εγκαταστάσεων. Έκει δέχθηκε για πρώτη φορά εχθρικά πυρά. Καθώς προχώρησαν προς το εσωτερικό ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν έναν άνδρα που βρισκόταν στον ξενώνα. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τον Αλ-Κουάουιτι, αγγελιοφόρο του Οσάμα, τον οποίο γνώριζαν καλά οι μυστικές υπηρεσίες.
 
Μετά την εκτέλεση του Κουάουιτι οι άντρες των ειδικών δυνάμεων προχώρησαν στο εσωτερικό του τμήματος της κύριας κατοικίας που εκτεινόταν σε τρία επίπεδα.
 
Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με άλλον άνδρα, που κρατούσε τα χέρια πίσω από την πλάτη. Νομίζοντας ότι οπλοφορεί έστρεψαν τα πυρά εναντίον του και τον σκότωσαν. Αναγνωρίστηκε ότι ήταν ο αδελφός του Αλ-Κουαουϊτί, ενώ οι Αμερικανοί βρήκαν όπλα κοντά στο σώμα του.
 
Στη συνέχεια οι καταδρομείς του Αμερικανικού στρατού ανέβηκαν τις σκάλες. Καθώς ανέβαιναν ένας άνδρας εμφανίστηκε να βγάζει τα χέρια του από μια είσοδο και μετά κρέμασε το σώμα του από ένα μπαλκόνι. Οι άντρες της ομάδας εισβολής πίστεψαν ότι επρόκειτο για τον Οσάμα μπιν Λάντεν και τον πυροβόλησαν μία φορά.
 
Ο άντρας δέχθηκε τη βολή και στη συνέχεια οπισθοχώρησε στο δωμάτιο από το οποίο είχε κινηθεί.
 
Οι Αμερικανοί κινήθηκαν αστραπιαία προς τον τρίτο όροφο και όρμησαν στο δωμάτιο στο οποίο είχε καταφύγει ο άντρας που είχαν πυροβολήσει. Την ώρα που έμπαιναν στο χώρο σπρώχτηκαν από μια γυναίκα. Η γυναίκα, που τώρα πιστεύεται ότι ήταν κάποια από τις συζύγους του Λάντεν, πυροβολήθηκε στο μηρό.
 
Αφού την πυροβόλησαν, οι καταδρομείς, την έκαναν στην άκρη. Το τι ακριβώς έκανε τότε ο Μπιν Λάντεν και πως αντέδρασε όταν τα κομάντο όρμησαν στο δωμάτιό του και πυροβόλησαν τη γυναίκα του δεν έχει εξακριβωθεί.
 
Και οι δύο πηγές πάντως συμφωνούν ότι ανεξάρτητα με το τι ακριβώς συνέβη, οι καταδρομείς δεν περίμεναν να διαπιστώσουν αν και πως θα αντιδράσει και αμέσως του έριξαν τη θανάσιμη βολή.
 
Ο ηγέτης της Αλ Κάϊντα έπεσε νεκρός στο πάτωμα του δωματίου του.
 
 
Η CIA είχε κρησφύγετο από όπου παρακολουθούσε τον Λάντεν, στο Αμποταμπάντ
 
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ είχε εξασφαλίσει ένα μυστικό κρησφύγετο στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν από όπου κατασκόπευε επί μακρό χρονικό διάστημα τις κινήσεις του ηγέτη της Αλ Κάϊντα Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ουάσινγκτον Ποστ την Παρασκευή.
 
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές με πρόσβαση στους στενούς κύκλους του Πενταγώνου, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας μικρός αριθμός πρακτόρων της CIA είχε εγκατασταθεί μυστικά και παρακολουθούσε για αρκετούς μήνες την έπαυλη όπου είχε καταφύγει ο Άραβας τρομοκράτης, συλλέγοντας πληροφορίες για τον ίδιο και τους συντρόφους του.
 
Οι Ειδικές Δυνάμειςτου Αμερικανικού στρατού τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Αμποταμπάντ 60 χιλιόμετρα βόρειο-ανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και εκτέλεσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν και άλλους τρεις συνεργάτες του.
 
Η επιχείρηση κατασκοπίας του Μπιν Λάντεν, ήταν τμήμα ενός ευρύτερου πλάνου εποπτείας που βρισκόταν σε διεκπεραίωση από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και στόχευε στον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ Κάϊντα.
 
Εφόσον αυτό θα συνέβαινε τότε ο η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα θα απευθυνόταν στο Κογκρέσο και θα ζητούσε την έγκριση ειδικού κονδυλίου για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση που θα απέφερε, όπως και έγινε, το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
 
Ο Ομπάμα υπερασπίζεται την απόφασή του να " ταφεί " ο Μπιν Λάντεν στη θάλασσα.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο και θα βγει στον "αέρα" την Κυριακή, υπεραμύνεται της απόφασής του να δώσει εντολή στους κομάντος που εκτέλεσαν την αποστολή εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν, να ποντίσουν τη σωρό του Άραβα αρχιτρομοκράτη στη θάλασσα, λέγοντας ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις επέδειξαν " σεβασμό στη σωρό " του ηγέτη της Αλ Κάϊντα, ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες που ακούστηκαν από μερίδα Μουσουλμάνων κληρικών, ότι με αυτή την ενέργεια οι ΗΠΑ, παραβίασαν το Ισλαμικό τελετουργικό.
 
"Επιδείξαμε περισσότερο σεβασμό και φροντίδα από όση επέδειξε ο μπιν Λάντεν, όταν δολοφόνησε 3.000 ανθρώπους. Αυτός δεν έδωσε και μεγάλη σημασία στην κατάσταση των σωρών των θυμάτων του και στη βεβήλωση που υπέστησαν ", τόνιζει ο Ομπάμα στην εκπομπή " 60 Λεπτά " του δικτύου CBS, αναφερόμενος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, που εκτελέστηκαν υπό την καθοδήγηση του νεκρού πλέον ηγέτη της Αλ Κάϊντα.
 
" Αλλά ακόμα και αυτό είναι ένα σημείο που μας διαφοροποιεί από τους τρομοκράτες. Και πιστεύω ότι το αντιμετωπίσαμε με τον τρόπο που έπρεπε ", αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του.
 
Γεγονός πάντως είναι ότι τα ερωτηματικά που εγείρονται επάνω στις συνθήκες που αποφασίστηκε και εκτελέστηκε η επιχείρηση από το επίλεκτο σώμα των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, που απέφερε το θάνατο του Άραβα αρχιτρομοκράτη, πληθαίνουν καθημερινά.
 
Προβληματισμούς φαίνεται ότι προκαλεί στην κοινή γνώμη και η συνέχεια της επιχείρησης, που περιελάμβανε την "ταφή", στη θάλασσα λίγες μόνο ώρες μετά το θανάσιμο πυροβολισμό στο στήθος και στο κεφάλι, του σώματος του νεκρού πλέον μπιν Λάντεν. Αρκετοί Μουσουλμάνοι,μεταξύ των οποίων και κληρικοί, υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση αντίκειται στο Ισλαμικό εθιμικό.
 
Αξιωματούχοι του Αμερικανικού στρατού διαβεβαιώνουν ότι η σωρός του Λάντεν πλύθηκε κατά το εθιμικό και διαβάστηκαν οι προσευχές, όπως καθορίζεται από τον Ισλαμικό νόμο, από Άραβα ιμάμη, προτού ποντιστεί στα νερά.
 
" Ήταν μια συνολική απόφαση ", απαντά ο πρόεδρος Ομπάμα στο ερώτημα αν ήταν αυτός που το αποφάσισε και αποκαλύπτει " Σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να εξετάσουμε από πριν και το τι θα κάναμε με τη σωρό του μπιν Λάντεν άν αυτός σκοτωνόταν στη συμπλοκή ".
 
" Και πιστεύω ότι αυτό, που προσπαθήσαμε να κάνουμε, έχοντας συμβουλευθεί και ειδικούς επάνω στον Ισλαμικό νόμο και το τελετουργικό, ήταν να βρούμε κάτι σύμφωνο με το ιερό εθιμικό , το οποίο θα επιδείκνυε το σεβασμό που πρέπει στη σωρό ", προσθέτει στις δηλώσεις του ο πρόεδρος Ομπάμα.
 
Εν τούτοις ο Σαουδάραβας Σείχης Αμπντούλ Μοχσέν Αλ-Ομπαϊκάν, Σύμβουλος του Βασιλικού Δικαστηρίου της Σαουδικής Αραβίας, εξέφρασε τη διαφωνία του δηλώνοντας " Αυτό δεν είναι ο Ισλαμικός τρόπος, που προβλέπεται για να θάψεις τη σωρό κάποιου που σκοτώθηκε στην ξηρά, αν όντως σκοτώθηκε στην ξηρά. Όπως κάθε άνθρωπος πρέπει να ενταφιαστεί στη γη ".
 
 Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ετοίμαζε νέο, μεγάλο χτύπημα ο Μπιν Λάντεν





Εκατοντάδες ειδικοί αυτές τις ημέρες εξετάζουν τα αντικείμενα, τα έγγραφα και τους υπολογιστές που βρέθηκαν στο σπίτι του Μπιν Λάντεν και όπως φαίνεται έπεσαν πάνω σε λαβράκι: ανάμεσα στα έγγραφα βρέθηκαν και σχέδια μίας νέας επίθεσης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο χτύπημα που ετοίμαζε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σε αμερικανικό έδαφος και το οποίο θα συνέπιπτε με την επέτειο των 10 ετών από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Ένα από τα έγγραφα ανέφερε ότι στόχος θα ήταν σιδηροδρομικές γραμμές σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, χωρίς όμως να αναφέρεται συγκεκριμένο μέρος.

Το χτύπημα θα προκαλούσε τον εκτροχιασμό των τρένων, ωστόσο στα έγγραφα εκφράζονται και αμφιβολίες καθώς αναφέρεται ότι τα τρένα έχουν πια διαθέτουν πολύ υψηλή τεχνολογία και υπερσύγχρονα συστήματα φρένων.
Αναφορά του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας σημειώνει ότι ενώ προκύπτει πως κάτι βρισκόταν στα σκαριά, εντούτοις δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για πιθανούς τόπους ή στόχους.

  
Επίσης, πριν λίγες ώρες ανέβηκε στο YouTube και βίντεο από το σπίτι του Οσάμα Μπιν Λάντεν που έχει παραδοθεί στις φλόγες. Αυτός που ανέβασε το βίντεο δεν είναι άλλος από τον Sohaib Athar, τον άνθρωπο που έγινε διάσημος για την απευθείας μετάδοση της αμερικανικής επιχείρησης μέσω Twitter. Η εικόνα μαγνητοσκοπήθηκε από κινητό τηλέφωνο από το σπίτι που συνορεύει με την έπαυλη.

Δείτε το βίντεο: 


Πηγή protothema
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

8ωρο τέλος – Δεκάωρη εργασία χωρίς υπερωρίες θέλει η Τρόικα




Όλα υπέρ των επιχειρήσεων, λέει η τρόικα και η κυβέρνηση γνέφει θετικά. Παίζουν με τις λέξεις και ουσιαστικά φέρνουν εργασιακό μεσαίωνα για να ... αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων που ούτως ή άλλως δίνουν τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη.

Αυτή τη φορά η Τρόικα δεν πρότεινε απαίτησε να ελαστικοποιηθούν οι σχέσεις εργασίας και ουσιαστικά να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις αφού πλέον θα προβλέπεται η πρόσληψη νέων ως 25 ετών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή μόνο με μπλοκάκι.

Οι νεοεισερχόμενοι λοιπόν δεν θα διέπονται από κανένα καθεστώς που προβλέπεται σε συλογικές συμβάσεις

Παράλληλα αντί να μετατρέπεται σε αορίστου μια σύμβαση μετά από δύο ανανεώσεις όπως σήμερα, αυτό θα γίνεται μετά από τρεις και... αν.

Με νόμο το κράτος θα δίνει επίσης τη δυνατότητα για χαμηλότερες αμοιβές από τις προβλεπόμενες σε νέους ανθρώπους!

Ανάβει παράλληλα για παλιούς και νέους εργαζόμενους το πράσινο φως για κατάργηση του 8ωρου μέσω ελαστικού 10ωρου.

Το μέτρο μάλιστα θα ισχύει για εργασιακό εξάμηνο και όχι ημερολογιακό, θα ισχύει δηλαδή για διπλάσιο χρόνο που μπορεί να είναι και ένα ολόκληρο έτος.

Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα δουλεύουν ως και 10ωρα χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, αλλά θα αμείβονται με... ρεπό!



Πηγή  newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εργαζόμενοι από νοσοκομεία και ΕΚΑΒ στο υπ. Υγείας - 60 σαράβαλα ασθενοφόρα για 6 εκατομμύρια πολίτες




Στους δρόμους βγαίνουν οι εργαζόμενοι οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία οι οποίοι έχουν να πληρωθούν νυχτερινά και αργίες τους τελευταίους 5 μήνες. Στο ΕΚΑΒ κάνουν επίσχεση εργασίας από την περασμένη Δευτέρα.















'Οπως καταγγέλουν από το ΕΚΑΒ, υπάρχουν μόνο 60 ασθενοφορα για 6 έως 7 εκατομμύρια πολίτες τα οποία είναι και σε άθλια κατάσταση. Τα περισσότερα όπως λένε είναι από το 2004 και έχουν το καθένα 600.000 χιλιόμετρα!

Λένε επίσης οτι με το χάος που έχει δημιουργηθεί με τις εφημερίες αναγκάζονται να περιφέρουν αρρώστους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Στις 11 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως μαζί με εργαζόμενους από τα νοσοκομεία Ερυθρός, Σωτηρία, Γεννηματάς και από εκεί θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Υγείας.

'Ηδη γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά συγκεντρώνονται στο υπ. Υγείας και θα κάνουν και  στάση εργασίας σήμερα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία της 11ης Μαΐου που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 6 Μαϊου

Γεγονoτα

1825: Το Νεόκαστρο (Πύλος) παραδίδεται στον Ιμπραήμ, ο οποίος γίνεται κυρίαρχος της Μεσσηνίας.
1833: Ο σκοτσέζος Τζον Ντίρι κατασκευάζει το πρώτο ατσάλινο αλέτρι.
1889: Ανοίγει για το κοινό στο Παρίσι ο Πύργος του Άιφελ.
1926: Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας γνωστοποιεί ότι στο εξής θα δίνονται δάνεια και στις γυναίκες.
1937: Το γερμανικό Ζέπελιν «Χίντεμπουργκ» πιάνει φωτιά και καταστρέφεται αμέσως, κατά τη διαδικασία προσγείωσής του στο Νιου Τζέρσι. 36 από τους 95 επιβαίνοντες σκοτώνονται.
1940: Ο αμερικανός συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το περίφημο μυθιστόρημά του «Τα Σταφύλια της Οργής».
  • Γεννησεις
1405: Γεώργιος Καστριώτης, γνωστότερος ως Σκεντέρμπεης, εθνικός ήρωας των Αλβανών. [θαν. 17/1/1468]
1758: Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος, δικηγόρος, από τις ηγετικές προσωπικότητες της γαλλικής επανάστασης και ηγέτης της περιόδου της τρομοκρατίας. [θαν. 28/7/1794]
1856: Ζίγκμουντ Φρόιντ, γερμανοεβραίος ψυχίατρος και ιδρυτής της ψυχανάλυσης. [θαν. 23/9/1939]
  • Θανατοι
1862: Χένρι Ντέιβιντ Θόρο, αμερικανός συγγραφέας, φιλόσοφος και πρώιμος οικολόγος. [γεν. 12/7/1817]
1952: Μαρία Μοντεσόρι, ιταλίδα γιατρός και παιδαγωγός, που ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της νοημοσύνης των πνευματικά καθυστερημένων παιδιών. [γεν. 31/8/1870]
1992: Μάρλεν Ντίντριχ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Μαρίας Μαγδαληνής Φον Λος, γερμανίδα ηθοποιός. («Γαλάζιος Άγγελος») [γεν. 27/12/1901]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...