Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

530.000 οι δικαιούχοι του ΟΓΑ για διακοπές, θέατρο και βιβλία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!


Περισσότεροι από 500 χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να επωφεληθούν από τα κοινωνικά προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας». 530.000 ασφαλισμένοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» ξεκινά την Τρίτη 14-05-2013 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14-06-2013.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2014, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31-12-2013.

  Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ ακόμη και αν οφείλουν εισφορές μέχρι το ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ θα εξομοιώνει το ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΓΑ με αυτό του ΙΚΑ, παρέχοντας τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 έτη, εάν υπάρχουν 40 χρόνια πλήρους ασφαλιστικού βίου.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:

- Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

- Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων.

- Οι ασφαλισμένοι του κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης).

- Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά).

- Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

- Βιβλιάρια υγείας ΟΓΑ, θεωρημένα -σε ισχύ για το έτος 2013, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.

- Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου.

- Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2013.

Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει), ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους μπορεί να τα πληροφορηθεί από το ίδιο ΚΕΠ που υπέβαλε την αίτηση, ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr). Τα δελτία κοινωνικού τουρισμού και τριήμερων εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.

Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία-εκδοτικούς οίκους από όπου θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.

Οι δικαιούχοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω προγράμματα της Αγροτικής Εστίας:

1. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος από 24-6-2013 έως 31-03-2014).

2. Εκδρομικό πρόγραμμα

Περιλαμβάνει τριήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας και απευθύνεται σε 10.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το εκδρομικό πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου που είναι 130 ευρώ ανά άτομο. (Διάρκεια ισχύος από 24-6-2013 έως 31-12-2013).

3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας. (Διάρκεια ισχύος από 20-7-2013 έως 31-12-2013).

4. Πρόγραμμα δωρεάν δελτίων θεάματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Τα δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ μέχρις εξαντλήσεώς τους και ισχύουν για τη θερινή θεατρική περίοδο 2013 και για τη χειμερινή 2013-2014.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς οι Κινέζοι αυτοκράτορες κυβερνούσαν με τις προφητείες


Οι προφητείες και η μαντική αποτελούσαν σημαντικό «όπλο» για τη δυναστεία των Σανγκ (1600-1046 π.Χ.) στην Κίνα, ώστε να κυβερνούν ευκολότερα τους Κινέζους και να έχουν την εύνοια της κοινής γνώμης.


Όπως αποκαλύπτει μια νέα αρχαιολογική μελέτη, οι αυτοκράτορες επενέβαιναν στις προφητείες για να χειραγωγούν τον κινεζικό λαό και να δέχεται τις αποφάσεις που λάμβαναν.

Μία διαδεδομένη πρακτική μαντικής ήταν το κάψιμο καύκαλων χελώνας ή οστών ζώων. Στη συνέχεια οι μάντεις διάβαζαν τα ραγίσματα που προκαλούσε η θερμότητα. Όμως, «οι εμπειρίες μας έδειξαν πως η εμφάνιση ορισμένων ρωγμών μπορούσε εύκολα να ελεγχθεί» και άρα να χειραγωγηθεί, εξηγεί ο Χου Γιανγκφένγκ, ειδικός του εργαστηρίου αρχαιολογίας της επαρχίας Χενάν, στην ανατολική Κίνα. Οι ερευνητές εξέτασαν 185 θραύσματα κοκκάλων και καυκάλων.

«Στη δυναστεία των Σανγκ, ο αυτοκράτορας ήταν ο αρχηγός στους μάντεις. Έτσι είναι δυνατό να ήλεγχε την κοινή γνώμη με προβλέψεις βασισμένες στα καμένα κόκκαλα», προσθέτει ο ερευνητής.

Η μελέτη των Κινέζων επιστημόνων αναγνωρίστηκε διεθνώς.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιος παίζει με το μέλλον μου;


Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 1Ο Λύκειο Δραπετσώνας

Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο ,θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.

Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου ,μέσα στην  εξεταστική  περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου ,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.

Τι λέτε;;;;; Τι μέλλον έχω  , -εξαιτίας σας – κι από ποιους  πραγματικά κινδυνεύει;;;;

Ας δούμε πρώτα ,ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την ζωή όλων, από παλιά.

Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;
Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;
Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ ,που αφού πληρώσει λογαριασμούς  και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;
Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;
Ποιος τον συκοφάντησε ,τον απείλησε με επιστράτευση , απόλυση  -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν  να ζήσουν με αξιοπρέπεια;
Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του ,στο Πανεπιστήμιο;
Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία;
Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου;
Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε απ την πείνα;
Ποιος άφησε τόσους άνεργους;
Ποιος οδήγησε 4000  ανθρώπους στην αυτοκτονία;
Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα;
                      Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά;;;;

Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου , με την απεργία , θα καταστρέψουν τα όνειρα μου.

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων;

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα –όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία-;

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης ;

Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω delivery boy;

Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου , σ όλη τη χώρα.

Δάσκαλοι μου , έχετε υποχρέωση απέναντι σ όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ .

Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το χετε υποθηκεύσει.

Όποια υποχώρηση και να κάνετε , όποια νίκη της κυβέρνησης , θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω , να ονειρεύομαι , να ελπίζω, να  αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Στους γονείς  ,τους συμμαθητές μου και σ όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:

Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μες στην εξαθλίωση;

Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες;

Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές;

Θα  αφήσετε τους δασκάλους μας  μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα ;

Έτσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε αλληλεγγύη ;

Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε μας, αυτοσεβασμού , αξιοπρέπειας μαχητικότητας η παράδειγμα υποδούλωσης;;;

Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι ;

Από αύριο κιόλας , καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς  για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας  μ’ ένα τραγούδι , ένα σύνθημα : «εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες»

Όλοι  μαζί για  να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία .

Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας ,το γέλιο  των παιδιών σας.

ΥΓ. όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως «απλά θέλω να χάσω μαθήματα» , παραθέτω τους βαθμούς μου.


του Κώστα Μανίκα,μαθητή της πρώτης Λυκείου στο 1Ο Λύκειο Δραπετσώνας

viewer



http://educationsresistance.wordpress.com/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νick the Greek: Ο θρυλικός Έλληνας τζογαδόρος


Το όνομα του, έχει ακουστεί όσο λίγα στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Από τους πιο γνωστούς χαρτοπαίκτες, είναι ο Έλληνας ο οποίος έδωσε φαντασία στο μυθικό προφίλ του τυχοδιώκτη χαρτοπαίκτη και έμεινε στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος τζογαδόρος της Αμερικής.

O Nick the Greek, κατά κόσμον Νικόλας Δάνδολος κατάγονταν απ' την Σμύρνη και γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στις 27 Απριλίου 1883. Γόνος εύπορης οικογένειας, με πατέρα έμπορο χαλιών και νονό εφοπλιστή, σπούδασε στο «Ευαγγελικό Ελληνικό Κολλέγιο» Σμύρνης με πτυχίο στη Φιλοσοφία. Δεν ήταν όμως γραφτό του να ακολουθήσει το δρόμο προς το Αγαθόν που δίδαξε ο Πλάτωνας.

Σε ηλικία 18 χρονών ο νονός του τον στέλνει στις ΗΠΑ, πράγμα σύνηθες για τα δεδομένα της τότε εποχής, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες στον τομέα των επιχειρήσεων. Μετά από έναν αποτυχημένο έρωτα, ο Nick μεταναστεύει στο Μόντρεαλ όπου το 1911 γνωρίζει έναν πασίγνωστο αναβάτη ιπποδρομιών, τον Phil Musgrave. Ο Musgrave, τον φέρνει για πρώτη φορά σε επαφή με τον τζόγο, με τον Nick να κερδίζει περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια σε έξι μήνες στοιχηματίζοντας στον ιππόδρομο. Στη συνέχεια, επέστρεψε στο Σικάγο, όπου έχασε όλα του σχεδόν τα χρήματα στα χαρτιά μην έχοντας ουσιαστικά ιδέα από τυχερά παιχνίδια, δηλώνοντας όμως γοητευμένος από το ρίσκο. Είχε πλέον αποφασίσει ότι θα γινόταν επαγγελματίας τζογαδόρος.

Καθώς η φήμη του σαν χαρτοπαίκτη μεγάλωνε, τα καζίνο άρχισαν να του προσφέρουν κανονικό μισθό, προκειμένου να σταματήσει να παίζει εναντίον τους και να τους προκαλεί «ζημιές», όμως ο Nick απαντούσε ότι τον ενδιέφερε μόνο το ποντάρισμα και όχι τα χρήματα, με τον ίδιο να έχει χάσει πάνω από 100.000 δολάρια, σε ένα μόνο ποντάρισμα.

Με την εξάπλωση της φήμης του, άρχισαν να διαδίδονται παράξενες ιστορίες σχετικά με το πως έχανε ή κέρδιζε, όπως η ιστορία ότι πάνω από εβδομήντα φορές ξεκίνησε να παίζει ή έφτασε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς ούτε ένα δολάριο και έφυγε νικητής. Επίσης πασίγνωστες είναι οι ιστορίες όπου έπαιζε 10 μέρες χωρίς ύπνο, ενώ διαστάσεις θρύλου έχει πάρει η συνομιλία του με τον τότε αρχηγό της μαφίας Κοστέλο, ο οποίος έχοντας χάσει αρκετές χιλιάδες δολάρια αποκάλεσε τον Nick δειλό, με τον Nick τότε να τον προκαλεί να παίξουν 550.000 δολάρια και τον Κοστέλο να αποσύρεται. Αυτό το γεγονός, είχε ως αποτέλεσμα η φήμη του να φτάσει τις διαστάσεις του μεγαλύτερου τζογαδόρου του κόσμου, Johny Moss.

Ο Nick συνδέθηκε με ιστορικές προσωπικότητες της Αμερικής, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Φρανκ Σινάτρα ακόμα και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, όπου σε μια βραδινή έξοδό του που συνοδευόταν από το μεγάλο φυσικό, έγινε το ακόλουθο περιστατικό: Ο Nick παρ' όλο που ήθελε όλοι στον κύκλο του να δείξουν επίπεδο και να συμπεριφερθούν στο μορφωμένο φίλο του με σεβασμό γνώριζε πως οι άνθρωποι τους οποίους συνήθιζε να συναναστρέφεται δε γνώριζαν τίποτε από επιστήμες. Έτσι, για να αποφύγει κάποιο τυχόν μπέρδεμα αποφάσισε να τους συστήσει τον Αϊνστάιν ως «ο μικρός Al από το Princeton» (ο Einstein ήταν τότε μέλος του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών στο πανεπιστήμιο αυτό). Τελικά ο Αϊνστάιν το διασκέδασε τόσο που το άλλο πρωί δυσκολευόταν να φύγει για το σπίτι του...

Η μεγαλύτερη παρτίδα πόκερ στον κόσμο- Η έμπνευση για τα World Series

Το καλοκαίρι του 1949, κι ενώ η πορεία του συνεχιζόταν, ο Δάνδολος πλησίασε τον Benny Binion, έναν ιδιοκτήτη καζίνο και φανατικό λάτρη του πόκερ, με το ασυνήθιστο για τα δεδομένα της εποχής αίτημα να του κλείσει αναμέτρηση με τον καλύτερο μέχρι τότε παίκτη πόκερ, ένα παιχνίδι που θα χαρακτηριζόταν ως «Μαραθώνιος πόκερ». Ο Binion συμφώνησε να οργανώσει την αναμέτρηση μεταξύ του Nick the Greek και του μυθικού Johnny Moss με τον όρο πως το παιχνίδι θα παιζόταν δημοσίως.
Σ' αυτό το γεγονός μάλιστα, πιστώνεται ευρέως ως η έμπνευση για τη σύγχρονη εποχή του «World Series of Poker», που καθιερώθηκε το 1970.

Το παιχνίδι αυτό, που έμεινε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη παρτίδα πόκερ που παίχτηκε ποτέ, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1949 και τελείωσε τον Μάιο του ίδιου έτους.
Κατά τη διάρκεια του ιδιότυπου αυτού Μαραθώνιου που διήρκεσε πέντε μήνες με διαλείμματα μόνο για ύπνο και φαγητό, οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν κάθε παραλλαγή του πόκερ που υπήρχε.
Στο τέλος ο Moss κέρδισε το χαρακτηρισμένο ως «Μεγαλύτερο παιχνίδι της πόλης» κι ένα ποσό που έφτανε τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν ο Nick έχασε και την τελευταία του δεκάρα, σηκώθηκε αργά από την καρέκλα του, κινήθηκε αθόρυβα και είπε τη διάσημη φράση: «Κύριε Μος, θα πρέπει να σας αφήσω να φύγετε».

Ο «τζέντλεμαν της πράσινης τσόχας», πέθανε σε ηλικία 83 ετών, στις 25 Δεκεμβρίου του 1966, από καρδιακή προσβολή, αφού είχε προηγηθεί πνευμονία. Ήταν πλέον πάμφτωχος, αν και έμενε στο πολυτελέστερο ξενοδοχείο του Λας Βέγκας. Ορισμένοι ονομαστοί φίλοι του συναντήθηκαν και φρόντισαν έτσι ώστε να έχει μια υπερπολυτελή κηδεία που να του αρμόζει, με χρυσό μάλιστα φέρετρο.
Τον έθαψε με μεγάλη πολυτέλεια ο Φρανκ Σινάτρα, ενώ το παρών έδωσαν, ηθοποιοί του Χόλιγουντ, σταρ και μαφιόζοι, και του εναπόθεσαν λουλούδια με τραπουλόχαρτα, κυρίως τον Ρήγα σπαθί, που τον αντιπροσώπευε στο χώρο του τζόγου.
Οι αμερικανικές εφημερίδες το γράψανε πρωτοσέλιδα και του αφιέρωσαν αρκετές σελίδες.
Όπως έλεγε ο Τέλης Σαβάλας, διάσημοι τζογαδόροι επιδιώκανε να βρεθούνε έστω για μια φορά αντίπαλοι του Νικ, για να διηγούνται, όπως στη κηδεία του, πως είχανε παίξει μαζί του, ενώ ο Φρανκ Σινάτρα αποχαιρετώντας τον, είπε: «Νικ, υπήρξες τόσο αγνός και έντιμος, ώστε η μόνη περιουσία που είχες ήταν οι αγαθοεργίας σου».

Δώρισε περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, ποσό τεράστιο, όπως είπαμε, για την εποχή εκείνη. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που μπήκε (το 1979) στη λίστα «Hall of Fame» των θρύλων του πόκερ μαζί με ακόμη 21 μεγάλους παίκτες πόκερ.



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...