Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Αν η Ελλάδα δράσει, θα βοηθήσουμε"



Tην ανάγκη να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα, εκ παραλλήλου με τη δημοσιονομική εξυγίανση, ένα πρόγραμμα τόνωσης της ανάπτυξης που με τη βοήθεια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ θα επικεντρώνεται στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και στην καταπολέμηση της ανεργίας, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, ενόψει της μεθαυριανής συνόδου κορυφής.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι συζήτησε τις πτυχές του προγράμματος στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ότι προτίθεται να θέσει το θέμα προς συζήτηση στη σύνοδο κορυφής. Κατά τον πρόεδρο της Επιτροπής η υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα μπορούσε να τροχοδρομηθεί με την εφαρμογή σε πρώτη φάση ενός σχεδίου τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα, της τάξεως του ενός δισ. ευρώ, στο οποίο θα κληθούν να συμβάλλουν όχι μόνο η ΕΕ, αλλά και όσα εκ των κρατών μελών της το επιθυμούν.
Στο πλαίσιο του συνολικότερου προγράμματος, θα μπορούσε να εξετασθεί η «εμπροσθοβαρής καταβολή των κοινοτικών πόρων», η «στρατηγικότερη χρήση» των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, ο «καλύτερος συντονισμός των πολιτικών συνοχής», η «επιτάχυνση των διαδικασιών απορρόφησης των κοινοτικών πόρων» και η «αύξηση της απορροφητικής ικανότητας της χώρας». Στόχος της Επιτροπής είναι η επιστροφή της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά το 2013, ανέφερε ο κ. Μπαρόζο.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Επιτροπής χαιρέτισε το κουράγιο του και την αποφασιστικότητά του να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές. «Αν η Ελλάδα δράσει, εμείς έχουμε σχέδια για να την βοηθήσουμε», τόνισε επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πρωτίστως «εναπόκειται στους Έλληνες να δηλώσουν αν θέλουν να σωθούν».
Οι Έλληνες πρέπει να έχουν κουράγιο
«Κανείς δεν μπορεί να σωθεί παρά τη θέλησή του» είπε ο κ. Μπαρόζο ο οποίος ανέφερε πάντως ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν του άφησε καμία αμφιβολία για την αποφασιστικότητά του. Παράλληλα σημείωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ικανότητα δράσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ακόμη ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, οι επιπτώσεις για την Ευρώπη -αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο- θα είναι εξαιρετικά σημαντικές και ότι ο κίνδυνος αυτός, σε συνδυασμό με την ανάγκη επίδειξης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, θα πρέπει να πείσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για τη χρησιμότητα της περαιτέρω ενίσχυσης της Ελλάδας. «Είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης η αρωγή στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς εξάλλου για την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα και για το κατά πόσο η επίτευξή της αποτελεί όρο για τη συνέχιση της παροχής των δανείων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, αφού σημείωσε ότι «ποτέ δεν είπαμε πως αποτελεί όρο» τόνισε ότι η συναίνεση «είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος ανάταξης της ελληνικής οικονομίας». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα «έκτακτες περιστάσεις» οι οποίες απαιτούν έκτακτες πολιτικές συμπεριφορές και υπογράμμισε ότι η διαπίστωση αυτή δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση.
«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια κρίσιμη καμπή και για το λόγο αυτό χρειάζεται να επιδειχθεί εξαιρετικό κουράγιο», επισήμανε ο Πορτογάλος πολιτικός, ο οποίος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη συναίνεσης προκειμένου να υπάρξει αξιοπιστία στην εφαρμογή του προγράμματος.
Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο
«Είναι λάθος να υπάρχει η εντύπωση ότι μπορεί να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο στις υφιστάμενες συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μπαρόζο, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν κανένα άλλο πρόγραμμα πλην του υφισταμένου.
Εξάλλου, ο Πορτογάλος πολιτικός εξέφρασε την κατανόησή του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός εξαιτίας του προγράμματος λιτότητας αλλά προσέθεσε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτήρισε «κρίσιμη» την σημερινή ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή επί της πρότασης εμπιστοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης αλλά συμπλήρωσε ότι «η στιγμή της αλήθειας» θα έλθει την επόμενη εβδομάδα, όταν η Βουλή των Ελλήνων κληθεί να υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, την ως σήμερα πορεία του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο Ευρωπαίος πολιτικός ανέφερε ότι ενώ η εφαρμογή του ξεκίνησε «πολύ καλά», στη συνέχεια επήλθε μια μεταρρυθμιστική κόπωση, με αποτέλεσμα στο επίπεδο της μείωσης του ελλείμματος να έχουν καταγραφεί αξιοσημείωτες επιδόσεις (μείωση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες), αλλά στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων να παρουσιάζεται υστέρηση.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σύντομος οδηγός για την ελληνική κρίση



Σε καθοριστικό σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε, η διεθνής κοινότητα εκτιμά ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή, ανάλογη με αυτή που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.
Οι τελευταίες εξελίξεις
Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters παρουσιάζει τις ημερομηνίες –σταθμούς που θα κρίνουν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.
Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου καλείται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι το πρώτο από τα τρία κρίσιμα τεστ που θα πρέπει να περάσει η κυβέρνηση, προκειμένου να επιβιώσει και να προχωρήσουν οι συνομιλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ακολουθεί το τελεσίγραφο της Ευρώπης, που έχει διαμηνύσει στην Ελλάδα ότι εάν θέλει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ, θα πρέπει να υιοθετήσει ένα νέο πενταετές πακέτο επώδυνων οικονομικών μεταρρυθμίσεων εντός δύο εβδομάδων. Ειδάλλως, η δόση δεν θα εγκριθεί και η χώρα θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών.
Την ίδια ώρα, οι βουλευτές καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας την κοινωνική οργή που προκαλούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Κλιμάκιο της τρόικας έφθασε ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές που ζήτησε η χώρα μας στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Σε αυτές τις συνθήκες, οι συνδικαλιστικές ενώσεις και οι ακτιβιστές διαδηλώνουν συνεχώς έξω από την Βουλή, ενώ η βάση του ΠΑΣΟΚ είναι διχασμένη.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz προειδοποίησε ότι ένα ενδεχόμενο haircut σε ελληνικά ομόλογα θα προκαλέσει επικίνδυνες αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Τι ακολουθεί;
- Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Τρίτης
-Εκπρόσωποι της τρόικα βρίσκονται στην Αθήνα για συνομιλίες στις 22 Ιουνίου.
-Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες στις 23-24 Ιουνίου
-Ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή στις 28 Ιουνίου
-48ωρη απεργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου
Τα ρεκόρ της Ελλάδας
Με εξωτερικό χρέος 340 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε κατά κεφαλήν χρέος 30.000 ευρώ, η Ελλάδα έχει δύο παγκόσμια ρεκόρ, διόλου αξιοζήλευτα. Η χώρα διαθέτει τη χαμηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση καθώς και τα πιο ακριβά ασφάλιστρα ομολόγων.
Τι σηματοδοτεί μια ελληνική χρεοκοπία;
Η ελληνική κρίση χρέους προκαλεί έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα, καθώς όσο μεγαλύτερη γίνεται, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος μετάδοσης του προβλήματος και σε άλλες προβληματικές οικονομίες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που έχουν προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.
Πρόβλημα ωστόσο δημιουργείται και με την Ισπανία, που είναι μεγαλύτερη οικονομία και το κόστος διάσωσής της θα είναι πολύ ακριβό.
Επίσης, μια στάση πληρωμών της Ελλάδας θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις τράπεζες που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ καθώς και τραπεζών της Γαλλίας και της Γερμανίας. Παράλληλα, οι αγορές θα παγώσουν όπως ακριβώς συνέβη μετά την κατάρρευση της Lehman.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια ελληνική χρεοκοπία θα ήταν καταστροφή αλλά και εξευτελιστική για την Ευρώπη. Το ευρώ, που κυκλοφόρησε το 1999 είναι το πλέον φιλόδοξο σχέδιο καθώς και σύμβολο συνοχής και ενότητας.
Οι πρωταγωνιστές
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανασχημάτισε την κυβέρνησή του, βάζοντας στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Οικονομικών τον κάποτε εσωκομματικό αντίπαλό του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαθέτει το απαραίτητο πολιτικό βάρος, που του επέτρεψε να τρέξει τις προετοιμασίες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά δεν διαθέτει οικονομικές περγαμηνές στο βιογραφικό του.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η πλέον εμβληματική φιγούρα, που ασκεί επιρροή είναι η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ε.Ε. Ωστόσο, η Μέρκελ αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας της και βλέπει τη δημοτικότητά της να μειώνεται συνεχώς. Επίσης, έχει πολλάκις κατηγορηθεί για την αναβλητικότητά της για τη λήψη αποφάσεων, με τους επικριτές της να την θεωρούν υπεύθυνη για το υψηλό κόστος διάσωσης της Ελλάδας.

newscode.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Πούτιν ζητάει άμεση σωτηρία της Ελλάδας



Ο Ρώσος πρωθυπουργός άκουσε σε συνέδριο και τον Γάλλο πρωθυπουργό να δηλώνει με αποφασιστικότητα πως η χώρα του θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεφύγει από την κρίση.

Ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως :''Η Ρωσία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.Μας ενδιαφέρει μία άμεση λύση στο πρόβλημα''.
 
Στο ίδιο συνέδριο ο Γάλλος πρωθυπουργός Φ.Φιγιόν είπε πως η Γαλλία συνεχίζει να είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την Ελλάδα:''Έχουμε ήδη διαθέσει μεγάλη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και πρέπει να παραμείνουμε αποφασισμένοι να τη βοηθήσουμε, όμως για να το κάνουμε αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες τόσο στα δημόσια οικονομικά όσο και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της''.
 
Ο Γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε επίσης συναίνεση στη χώρα μας.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτες κατηγορίες του γερμανικού τύπου στον Α.Σαμαρά:''Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης''



- ''Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία''
- Επίθεση στον αρχηγό της Ν.Δ και από τον Βαυαρό πρωθυπουργό
- Εκπρόσωπος τύπου Ν.Δ:''Η εκστρατεία λάσπης ξεκινάει από την Αθήνα-Προσωπικός υβριστής του Α.Σαμαράς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος''
- Κυβερνητικός εκπρόσωπος:''Ψυχραιμία, δεν υπάρχει ''δάκτυλος'' της κυβέρνησης


Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, που ξεπερνούν ακόμα και το επίπεδο των βρισιών του πεζοδρομίου, αντιμετωπίζει μερίδα του γερμανικού τύπου την αρνητική στάση του Α.Σαμαρά απέναντι στο Μεσοπρόθεμο Πρόγραμμα.
 
Απόδειξη ο τίτλος της SüddeutscheZeitung ''Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης''.Στη συνέχεια γράφουν:'' Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία''.
 
Η εφημερίδα σχολιάζει και τη φωτογραφία που έχει δίπλα στο θέμα και στην οποία φαίνεται ο Γ.Παπανδρέου να δίνει το χέρι του στον Α.Σαμαρά και εκείνος κοιτάει επιδεικτικά αλλού.

'' Ο Αντώνης Σαμαράς μπλοκάρει και σαμποτάρει τη στιγμή που η χώρα του από κοινού με την Ευρώπη θέλει να δει μια κοινή πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο 60χρονος Σαμαράς κατάφερε τον περασμένο χρόνο να γίνει το σύμβολο ενός ανεύθυνου και εγωιστή πολιτικού άνδρα. Η άρνησή του να στηρίξει το πρόγραμμα περικοπών έχει εντωμεταξύ φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους συντηρητικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη''.
 
Ηπιότερη η γερμανική έκδοση των Financial Times γράφει για τον Α.Σαμαρά:''Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγωνίζεται κατά των ξένων υπαγορεύσεων για περικοπές. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν έχει όμως να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Παρ΄ όλα αυτά ίσως σήμερα να σημάνει η δική του η ώρα.Εάν ο Παπανδρέου δεν πάρει σήμερα το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, ο Σαμαράς θα έχει επιτύχει το στόχο του: πρόωρες εκλογές. Οι συντηρητικοί όμως δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν μόνοι τους, αλλά θα χρειάζονταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Τα δυο κόμματα θα είχαν ατέλειωτες συζητήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τις αγορές''.
Αμέσως ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου χαρακτηρίζοντας τον προσωπικό υβριστή του Αντώνη Σαμαρά:''Υπάρχει εκστρατεία παραπληροφόρησης που ξεκινά από την Αθήνα''.
 
Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ.Μόσιαλος απάντησε :''Δεν μας αρέσει να υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα, είτε αφορούν την ελληνική κυβέρνηση, είτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε όποιο άλλο κόμμα στην Ελλάδα''.
 
Ο κ. Μόσιαλος συνέστησε ψυχραιμία απ΄ όλους και να μην υπάρχουν υπερβολικές αντιδράσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες στο εξωτερικό για συζητήσεις και επαφές με διεθνή ΜΜΕ:''Δεν επικροτούμε τέτοια δημοσιεύματα εναντίον Ελλήνων πολιτικών, όποιες κι αν είναι οι απόψεις τους''.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιος και πως εντόπισε τους ένοπλους εισβολείς στη Τανάγρα.Ποιοι ήταν οι δράστες.



Ένας σκύλος-φρουρός της Τανάγρας και ο συνοδός τους αντιλήφθηκαν άμεσα την είσοδο των δύο ένοπλων εισβολέων στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Το σύστημα ασφαλείας της αεροπορικής βάσης λειτούργησε άμεσα και άψογα. Οι άνδρες της μονάδας φρούρησης του αεροδρομίου ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό μέσα στη νύχτα παρά το γεγονός ότι οι δύο άγνωστοι χρησιμοποίησαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν πέντε ή έξι φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι δύο άγνωστοι πήδηξαν από το φράχτη του αεροδρομίου καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς,οι οποίοι νωρίτερα τους είχαν εντοπίσει μέσα σε κλεμμένο ΙΧ ,να βρίσκονται στη περίφραξη του αεροδρομίου. Βλεποντας τους αστυνομικούς να πλησιάζουν για έλεγχο οι δύο άγνωστοι πυροβόλησαν -πάλι στον αέρα λένε οι αστυνομικοί- εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τρέχοντας πήδηξαν από το φράχτη.

Πριν καν η αστυνομικοί προλάβουν να ειδοποιήσουν την ασφάλεια της μονάδας, ο φρουρός και ο σκύλος του, είχαν εντοπίσει τους εισβολείς,οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα πυροβολώντας στον αέρα.

Το ανθρωποκυνηγητό κράτησε όλη τη νύχτα! Η τεράστια έκταση του αεροδρομίου της Τανάγρας, ερευνήθηκε χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με το πρώτο φως της ημέρας ελικόπτερο της ΠΑ ,απογειώθηκε και συμμετείχε στις έρευνες.Το πιθανότερο είναι οι εισβολείς να αποχώρησαν γρήγορα από τη μονάδα,με τον ίδιο τρόπο που μπήκαν.

Η υπόθεση ερευνάται με απόλυτη μυστικότητα κι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Από το πιο απλά ως τα πιο σύνθετα που περιλαβάνουν ακόμη και τη τρομοκρατία.

Η Τανάγρα είναι μία απο τις πιο σημαντικές μονάδες της ΠΑ. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και όπως αποδείχτηκε τα ξημερώματα και αποτελεσματικά. Ήδη βέβαια υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα εκσυγχρονισμού με τοποθέτηση καμερών και ανιχνευτών κίνησης σ΄ ολόκληρη τη περίμετρο του αεροδρομίου που δεν είναι και μικρή. 



onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το τραγούδι του Λουκάνικου

Μετά τις χιλιάδες φωτογραφίες, τις σελίδες στο Facebook αλλά και τα εκτενή αφιερώματα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου όπως το CNN και το BBC ήρθε ή ώρα της καλλιτεχνικής ωδής στην επαναστατική φύση του διασημότερου σκύλου της χώρας.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ο «Λουκάνικος» ενέπνευσε έναν ευρωπαίο συνθέτη ο οποίος έγραψε ένα τραγούδι το οποίο είναι αφιερωμένο στον «εξεγερμένο σκύλο» της Αθήνας. Το τραγούδι που συνοδεύεται και από ένα χαρακτηριστικό animation κάνει το γύρο του διαδικτύου με την μορφή video clip.

"Οι πλούσιοι συνεχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο πλούσιοι, λένε αυτό είναι αλλά ο Λουκ διαφέρει αυτό είναι ξεκάθαρο καθώς προβάλλει από τους καπνούς.

Ας τραγουδήσουμε για τον Λουκάνικο, τον σκύλο επαναστάτη", λένε οι στίχοι και συνεχίζουν "Είναι μια μάχη μεταξύ των ανθρώπων αλλά αυτός δεν είναι πιόνι, ξέρει ακριβώς με ποια πλευρά τάσσεται, δεν είναι γρανάζι του συστήματος" είναι κάποιοι από τους στίχους του τραγουδιού του David Rovics με τίτλο «The Riot Dog».

protothema.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έβαλαν πωλητήριο στον Παρθενώνα




Επιχειρώντας να συνοδεύσουν άρθρο για το ελληνικό πακέτο αποκρατικοποιήσεων, οι Sunday Times δεν δίστασαν να τοποθετήσουν πωλητήριο στον Παρθενώνα, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τον Έλληνα πρωθυπoυργό.
Στο ρεπορτάζ με τίτλο "Ανοιχτοί σε όλες τις λογικές προσφορές", γίνεται αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου, με τους συντάκτες να υποστηρίζουν ότι έχει κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο πάνω από τη χώρα.
Το πωλητήριο της φωτογραφίας έχει φόντο τον Ιερό Βράχο μπροστά από τον Παρθενώνα. "Πωλείται ένα μνημείο. Άριστη τοποθεσία. Χρειάζεται δουλειά. Καλέστε τον Γιώργο Παπανδρέου στο 001 929 282822", αναγράφει χαρακτηριστικά.
Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας παραθέτουν και δηλώσεις Ελλήνων που διαμαρτύρονται για την  πολιτική λιτότητας και την πρόθεση πώλησης δημόσιας περιουσίας, με έναν εξ αυτών να σχολιάζει ότι μπορεί να έχουν πουλήσει την Ακρόπολη και να μην το ξέρουμε.
"Από τις βουτηγμένες στη βότκα ημέρες του Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία έχει να γίνει μία τέτοια κρατική δημοπρασία", σχολιάζει η εφημερίδα.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στον πλούσιο κατάλογο των προς πώληση οργανισμών και στοιχείων περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι ιερό στην Ευρώπη και θέτοντας το ερώτημα ποιος αγοράζει σήμερα.
Κυβερνητικός σύμβουλος, που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα, θεωρεί μη ρεαλιστικό το στόχο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και εκτιμά ότι τα έσοδα που θα προκύψουν δεν θα ξεπεράσουν τον πήχη των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 21 Ιουνίου



1527: Πέθανε ο Νικολό Μακιαβέλι, πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία, που δίδαξε την άσκηση της πολιτικής εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς.

1874:Πέθανε ο Άντερς Γιόνας Άνγκστρομ, σουηδός φυσικός, θεμελιωτής της φασματοσκοπίας. Το επίθετό του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης του φάσματος. (1A = 1/100.000.000 του εκατοστού)

1905: Γεννήθηκε ο Ζαν Πολ Σαρτρ, γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας, που αρνήθηκε να παραλάβει το Νόμπελ λογοτεχνίας που του απονεμήθηκε το 1964. 

1908: Πάνω από 250.000 γυναίκες συγκεντρώνονται στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου για να ζητήσουν δικαίωμα ψήφου.

1942: Ένα γιαπωνέζικο υποβρύχιο επιχειρεί μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

1944:Γεννήθηκε ο Ρέι Ντέιβις, βρετανός ρόκερ, ηγετική προσωπικότητα του συγκροτήματος «The Kinks».

1945: Λήγει η Μάχη της Οκινάβα, με την επικράτηση των Αμερικανών επί των Ιαπώνων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμφίβια επιχείρηση στο πολεμικό θέατρο του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

1948: Η Columbia λανσάρει τον πρώτο δίσκο 33 1/3 στροφών από βινύλιο. Ήταν δημιουργία του δρ. Πίτερ Γκόλντμαρκ.

1954: Πραγματοποιείται στην Ελλάδα η πρώτη τεχνητή γονιμοποίηση.

1955: Γεννήθηκε ο Μισέλ Πλατινί, γάλλος ποδοσφαιριστής, από τα κορυφαία «δεκάρια» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

1994: Η εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο δίνει τον πρώτο αγώνα της σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου. Αντιμετωπίζει την Αργεντινή και χάνει με 4-0.

2001: Πέθανε ο Τζον Λι Χούκερ, αμερικανός μπλουζίστας. 

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το «τρίγωνο των Βερμούδων» αποκαλύπτεται !



Ο Τζιάν Κουασάρ (Gian Quasar) είναι ερευνητής-συγγραφέας του βιβλίου «Στο Τρίγωνο των Βερμούδων» (Into the Bermuda Triangle).
Τα τελευταία 20 χρόνια ερευνά τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή του τριγώνου και συγκεντρώνει στοιχεία από όλον τον κόσμο. Το pyles.tv και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν μαζί του στην προσπάθεια μας να φωτίσουμε ένα από τα πιο δημοφιλή ανεξήγητα φαινόμενα των τελευταίων δύο αιώνων!

«Υπάρχουν εκατοντάδες άγνωστες εξαφανίσεις στην περιοχή!»
«Ξεκίνησα τις έρευνες μου το 1990 μετά από 13 χρόνια συγγραφής του τελευταίου βιβλίου αναφορικά με το Τρίγωνο των Βερμούδων. Ήμουν περίεργος να εξετάσω αν υπήρχε κάποια αλήθεια πίσω από το Τρίγωνο των Βερμούδων και αν όντως είχαν εξαφανιστεί περισσότερα πλοία ή αεροσκάφη στην συγκεκριμένη περιοχή.
Παρατήρησα ότι οι πληροφορίες ήταν απηρχαιωμένες και πως εφόσον τα παραπάνω ήταν αλήθεια πίστεψα ότι οι εξαφανίσεις (πλοίων) θα πρέπει να εξακολουθούν να συμβαίνουν. Έτσι ξεκίνησα την έρευνα μου σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία μυστηρίου που δυστυχώς δεν παρείχαν αρκετές πληροφορίες. Έπειτα βρήκα το αρχείο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Συγκοινωνιών, το οποίο είναι το επίσημο ομοσπονδιακό τμήμα ερευνών. Από εκεί παρέλαβα λίστα με όλα τα αγνοούμενα αεροσκάφη και εξετάζοντας την λίστα κατέληξα ότι είχαν εξαφανιστεί περί τα 80 αεροσκάφη.
Στη συνέχεια ανέτρεξα στις πλήρεις εκθέσεις καταγραφής ατυχημάτων αυτών των αεροσκαφών και σε πολλές περιπτώσεις παρατήρησα ότι οι συνθήκες εξαφάνισης τους υπήρξαν ιδιαίτερα μυστηριώδης. Σε αναδρομή μου σε ιστορικές αναφορές του 1960 μελέτησα όλες τις φημολογίες της εποχής καθώς και τα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν σχετικά με το θέμα.
Ανακάλυψα πως υπήρξαν περίπου 40-50 επιπλέον αεροσκάφη τα οποία εξαφανίστηκαν αλλά κανείς δεν είχε αναφερθεί σε αυτά μέσα στο συγγραφικό έργο της εποχής. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι κανείς μέχρι τότε δεν είχε διεξαγάγει εμπεριστατωμένη έρευνα για τα γεγονότα που συνετέλεσαν υπέρ ή κατά της δημιουργίας (του μυστηρίου) του Τριγώνου των Βερμούδων. Συνεχίζω εδώ και 13 χρόνια και έχω ανακαλύψει μερικές εκατοντάδες εξαφανίσεις που έχουν συμβεί τους τελευταίους 2 αιώνες. Οι εξαφανίσεις αυτές δεν είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι την στιγμή που εξέδωσα το βιβλίο μου.»

'Ολες οι θεωρίες για το «τρίγωνο» καταλήγουν στον ηλεκτρομαγνητισμό.
«Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι μπορεί να συμβαίνει στην περιοχή. Υποστηρίζεται η θεωρία απαγωγής από ATIA, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι εκεί υπάρχει η χαμένη Ατλαντίδα. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι υπάρχει κάτι στο πυθμένα της θάλασσας που προκαλεί την ανύψωση αντικειμένων, η ύπαρξη συσκευών δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που θα ήταν δυνατόν να εξαφανίσουν (πλοία, αεροσκάφη). Θεωρίες που βασίζονται σε φυσικά αίτια, όπως το φαινόμενο ηλεκτρομαγνητισμού που μπορεί να αποπροσανατολίσει τα όργανα πλοήγησης πλοίων και αεροπλάνων και σε τελική φάση να οδηγήσει στην εξαφάνισή τους ή και στην απόλυτη αποσύνθεσή τους.


Ερεύνησα όλες αυτές τις εκδοχές και κατέληξα σε ένα κοινό στοιχείο. Πρόκειται για τον ηλεκτρομαγνητισμό. Κατάφερα να αποδείξω ότι πράγματι υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες στην περιοχή του Τριγώνου. Τους ισχυρισμούς μου έχουν μελετήσει σπουδαίοι ανεξάρτητοι επιστήμονες όπως ο Ρώσος Δρ Γέλκιν.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι παρατήρησαν την ανεξέλεγκτη περιστροφή πυξίδων αεροπλάνων ή και πλοίων, ενώ μια ασυνήθιστη πυκνή ομίχλη σχηματιζόταν γύρω από το σκάφος ή το πλοίο τους και προσκολλούνταν επάνω τους, κινούμενη καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους μαζί με το όχημα.
Όλα οδηγούν στην ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ότι υπάρχει άμεσος συσχετισμός με την εξαφάνιση πλοίων, είτε με τον αποπροσανατολισμό του πιλότου είτε με την πρόκληση βλαβών στο σκάφος, προκαλώντας έτσι την αποσύνθεση του. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές θεωρίες. Οι επικρατέστερες είναι αυτές των ATIA και των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.


Γνωρίζω οτι ο καθηγητής γεωλογίας του Εδιμβούργου, δρ. Ντέιβιντ Κέριτζ υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο Τρίγωνο των Βερμούδων και πως ο ηλεκτρομαγνητισμός δεν αποτελεί αιτία για την εξαφάνιση πλοίων , αεροπλάνων ή ανθρώπων. Πιστεύω πως κάνει λάθος!
Μπορώ να στηρίξω το φαινόμενο του ηλεκτρομαγνητισμού σε μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, στην έρευνα του Καναδού επιστήμονα Δρ Τζόν Χάτσισον, του Τζόρτζ Χάσαγουει καθώς και άλλων πολλών επιστημόνων που έχουν καταφέρει να προσομοιώσουν συνθήκες εξαφάνισης, μετάλλαξης και άλλα συνταρακτικά γεγονότα που προκαλούνται με επιδέξιο χειρισμό των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.


Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα προκαλούνται από γεννήτριες ηλεκτρικού σήματος. Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι το πεδίο βαρύτητας της γης είναι μικρότερο στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων από ότι στον υπόλοιπο πλανήτη. Ο επιστήμονας Ντόμ Μαλόουν του Ινστιτούτου Ακεραιότητας της Ουάσινγκτον, είναι πρωτοπόρος στην έρευνα του ηλεκτρομαγνητισμού ως εναλλακτική πηγή ενέργειας. Επομένως ο Δρ Κέριτζ από το Εδιμβούργο προφανώς δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα προσφάτων ερευνών που έγιναν σε εργαστηριακά πειράματα.»

«Το πείραμα Χάτσισον, αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία κρύβονται πίσω από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις.»
"Είναι δυνατή η δημιουργία ηλεκτρονικής ομίχλης που προκαλείται από υψηλή τάση και έχει χρώμα μετάλλου με μεγάλη πυκνότητα και ελάχιστη ως και μηδενική διαύγεια. Υπήρξαμε μάρτυρες μίξης διαφόρων υλικών. Ο Χάτσισον κατάφερε να λιώσει μέταλλο μέσα σε ξύλο αναμιγνύοντας και τα δύο σε ένα σώμα με επιδέξιο χειρισμό του ηλεκτρομαγνητισμού. Με τον τρόπο αυτό προκλήθηκε η ανύψωση ενός βαρύτατου μεταλλικού κυλίνδρου καθώς και η δημιουργία απρόσμενης ανάφλεξης.
Αρχίζουμε λοιπόν να κατανοούμε την λειτουργία του ηλεκτρομαγνητισμού και τα όσα έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα στα επιστημονικά εργαστήρια αποτελούν μικρά μόνο παραδείγματα. Βεβαία η δυνατότητα (του ηλεκτρομαγνητισμού) στον ωκεανό είναι σαφώς μεγαλύτερη.


Ο Τζον Χάτσισον ξεκίνησε την έρευνα του πριν από 20 χρόνια, όταν μέσα σε ένα στενό εργαστήριο όπου εργαζόταν, τοποθέτησε πολλές ηλεκτρογεννήτριες και τις έθεσε σε λειτουργία. Ξαφνικά κάτι τον χτύπησε στο ώμο. Επρόκειτο για ένα αιωρούμενο αντικείμενο μέσα στο δωμάτιο. Τότε λοιπόν ξεκίνησε να ρυθμίζει τον εξοπλισμό του, όταν δηλαδή δημιούργησε το φαινόμενο ‘Χάτσισον’ καθώς και την συσκευή ‘Χατσισον’ που μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση μεταλλικών αντικειμένων.


Η ‘ψυχρή τήξη μετάλλου’ αποτελεί επίσης ενδιαφέρον γεγονός. Με την κατάλληλη τοποθέτηση της συσκευής του, ο Χάτσισον μπορεί να προκαλέσει την παύση της ψυχρής τήξης του μετάλλου, του οποίου έχω φωτογραφίες και δημοσίευσα στο βιβλίο μου. Άλλα μέταλλα όπως το μαγνήσιο αποσυντίθενται.
Υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούνταν υψηλή θερμοκρασία από πλευράς (συμβατικής επιστήμης) ο Χάτσισον όμως επιτυγχάνει την αποσύνθεση αυτή με το ‘κλείδωμα’ των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και την επανατοποθέτηση των ατόμων σε μια κατάσταση χρόνου και διαστήματος. Μέχρι σήμερα όμως κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει πως καταφέρνει το αποτέλεσμα της ψυχρής τήξης μετάλλου ο Χάτσισον, παρά το γεγονός ότι (οι επιστήμονες) γνωρίζουν πως εμπλέκεται άμεσα ο ηλεκτρομαγνητισμός.
Δεν μας εκπλήσσει αυτό γιατί οτιδήποτε στη γη αποτελείται από άτομα και τα άτομα κινούνται χάρη στον ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες. Ο ηλεκτρομαγνητισμός μπορεί να επιτύχει τα πάντα. Αν γνωρίσουμε τις λειτουργίες του και μπορέσουμε να τον ελέγξουμε τότε ο ηλεκτρομαγνητισμός μπορεί να επιτύχει οτιδήποτε. Αν κάποιος επιστήμονας θεωρεί ότι ο ηλεκτρομαγνητισμός δεν μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση αντικειμένων τότε ο ίδιος αγνοεί τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί τα τελευταία 20 χρόνια.»

«Το φαινόμενο Χάτσισον, συμβαίνει μόνο όταν είναι ο ίδιος ο Χάτσισον στον χώρο!»
«Ο μετατροπέας ‘Χατσισον’ λειτουργεί ήδη στην Ιαπωνία. Υπάρχουν προσωπικές διενέξεις και τριβές όμως μεταξύ επιστημόνων. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα ποιος έχει τα δικαιώματα χρήσης της συσκευής. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο μετατροπέας βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία εδώ και 5, 6 7 ή και 10 χρόνια.


Το ζήτημα είναι η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου φαινομένου. Ο Χάτσισον είναι ιδιαίτερα καλός σε αυτό. Άλλοι επιστήμονες όμως, περιλαμβανομένων και των Αμερικάνων του Ινστιτούτου Ατομικής Ενέργειας, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αναπαραγωγή του φαινομένου αυτού. Ο Δρ Χάσαγουει επιχείρησε να αναπαραγάγει το φαινόμενο Χάτσισον αλλά δεν τα κατάφερε. Είναι λοιπόν ζήτημα συλλογής πληροφοριών για τον τρόπο με τον οποίο ο Χάτσισον καταφέρνει να το επιτύχει.


Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει ενέργεια που διοχετεύεται από κρυστάλλους και με τον τρόπο αυτό να προκαλέσει απεριόριστη παραγωγή ενέργειας. Αυτό έχει αναπαραχθεί. Άλλα αποτελέσματα του φαινομένου ‘Χάτσισον’ δεν έχουν αναπαραχθεί- έχουν παρατηρηθεί και έχουν αναπαραχθεί με την παρουσία του Χάτσισον. Κάθε προσπάθεια των επιστημόνων να επιχειρήσουν την αναπαραγωγή του φαινομένου Χάτσισον χωρίς την παρουσία του και την κατάλληλη τοποθέτηση του μετατροπέα του αποτύγχανε. Αυτό και μόνο μας δείχνει τις δυνατότητες του φαινομένου χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να το ελέγξουμε ακόμη.»

«Πολλές από τις εξαφανίσεις παραμένουν άλυτο μυστήριο.»
«Δεν οφείλονται όλες οι εξαφανίσεις στο φαινόμενο ‘Χάτσισον’. Οι περισσότερες εξαφανίσεις είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε τις ακριβείς λεπτομέρειες εξαφάνισης των αεροσκαφών, τις αναφορές εξαφανίσεων από τα ραντάρ. Έχουμε πολλές τέτοιες ασυνήθιστες περιπτώσεις όπου τα αίτια εξαφάνισης δεν οφείλονταν σε άσχημες καιρικές συνθήκες.
Η περιοχή του Τριγώνου Βερμούδων είναι γνωστή για τις ηλεκτρομαγνητικές της ανωμαλίες. Οι επιστήμονες γνωρίζουν για την ύπαρξη του φαινομένου γνωστού ως ‘γεωμαγνητική μεταβατική ανωμαλία’ από το 1970. Δυστυχώς το κοινό δεν ξέρει ότι οι επιστήμονες γνώριζαν πως το φαινόμενο αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ενήμεροι για πολλές περιπτώσεις γεωμαγνητικών ανωμαλιών και θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι σε ορισμένα γεγονότα οι ανωμαλίες αυτές επηρεάζουν την έκβαση τους αλλά δεν αποτελούν και αποκλειστικό αίτιο κάθε ατυχήματος.»


Τι είναι η «αγονική γραμμή»!


«Η Αμερικανική Ακτοφυλακή επικοινώνησε μαζί μου πριν μερικά χρόνια και ζήτησε την άποψη μου (σχετικά με το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων) για λογαριασμό του Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων. Πιστεύω ότι η ακτοφυλακή αναθεωρεί την θέση της επί του θέματος. Η άποψή τους είναι απηρχαιωμένη, ηλικίας περίπου 30 ετών, λανθασμένη, και δεν έχει καμία ισχύ για την περιοχή των Βερμούδων διότι πολλά έχουν αλλάξει, όπως η ‘αγονική’ γραμμή. Η γραμμή αυτή είναι η περιοχή στην οποία δεν υπάρχει καμία απόκλιση στο μαγνητικό πεδίο, το οποίο έχει πλέον μετατοπιστεί δυτικά και κατευθύνεται κεντρικά προς το Κόλπο του Μεξικού, έξω από το Τριγώνο των Βερμούδων.
Σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική ακτοφυλακή, πριν 30 χρόνια, απέδιδε την εξαφάνιση πλοίων σε αυτήν την γεωγραφική απόκλιση, η οποία σήμερα πια δεν υπάρχει. Παρά ταύτα οι εξαφανίσεις εξακολουθούν να συμβαίνουν. Η απόκλιση της ‘αγονικής’ γραμμής αποτελεί ένα πολύ στενό ‘διάδρομο’ τον οποίο τα αεροσκάφη μπορούν να διανύσουν σε λίγα μόνο λεπτά, επομένως δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να προκαλέσει τον αποπροσανατολισμό και εν συνεχεία την εξαφάνιση ενός αεροπλάνου. Εφόσον κανείς πετά σε υψόμετρο 10.000 ποδών πάνω από το Μαϊάμι, μπορεί να διακρίνει τα νησιά του Μπίμινι που ξεκινούν από τις Μπαχάμες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί κανείς σε αυτή την περιοχή (θεωρητικά). Παρά το γεγονός αυτό τα περισσότερα αεροσκάφη χάνονται στην περιοχή αυτή.»

Όταν έπεσε το διαστημόπλοιο Τσάλεντζερ, έψαξαν τον βυθό του «τριγώνου»!
«Κάποιοι ανεξάρτητοι επιστήμονες όπως ο Δρ Γέλκιν, έχουν ήδη κάνει έρευνες στην περιοχή. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν έχουν ήδη πραγματοποιήσει μυστικές έρευνες κυβερνητικοί οργανισμοί. Η μοναδική μεγάλης κλίμακας επίσημη έρευνα που έγινε στην περιοχή ήταν όταν το διαστημόπλοιο Τσάλεντζερ κατέπεσε και ερευνούσαν κάθε σπιθαμή του βυθού της περιοχής για κομμάτια του, αλλά ποτέ δεν βρήκαν συντρίμμια ή κομμάτια του διαστημοπλοίου ή οποιουδήποτε άλλου αεροσκάφους ή πλοίου που θεωρητικά είχε χαθεί. Επομένως ότι προκάλεσε την πτώση τους ήταν ολοκληρωτικό και δεν άφησε ίχνη στον πυθμένα του ωκεανού.
Μέχρι τώρα μόνο ιδιώτες επιστήμονες έχουν ερευνήσει φανερά την περιοχή του Τριγώνου. Η κυβέρνηση έχει περιορισμένα κονδύλια, ενώ συγχρόνως ίσως έχουν επικρατήσει όλες οι πληροφορίες αμφισβήτησης του μυστηρίου. Μέχρι την έκδοση του βιβλίου μου οι άνθρωποι πίστευαν ότι όλα αυτά ήταν ένα μύθος εξαιτίας των βιβλίων που είχαν γραφτεί στη δεκαετία του 1970 αμφισβητώντας την εγκυρότητα του Τριγώνου ή ακόμη και την έλλειψη αναφοράς ακριβέστατων πληροφοριών. Οι άνθρωποι δεν κατανοούσαν πόσο περίεργες αυτές οι εξαφανίσεις ήταν. Κι όμως: είναι πέρα για πέρα αληθινές!»

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ήταν ουσιαστικά μια φούσκα»



Νέα αίτηση για κατάσχεση της περιουσίας του Παύλου Ψωμιάδη

Με την παρουσία αρκετών χαμένων επενδυτών της εταιρίας ΑΣΠΙΣ Capital, συμφερόντων του ομίλου του προφυλακισμένου επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, συζητήθηκε στο πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για τη δέσμευση της περιουσίας του επιχειρηματία.

Τη νέα αίτηση υπογράφουν συνολικά 161 επενδυτές διεκδικώντας τη συντηρητική κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του μέχρι το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή αντίστοιχη αίτηση άλλων 63 επενδυτών δεσμεύοντας την περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη και εταιρειών τους μέχρι το ύψος των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, κατέθεσε στο δικαστήριο πρώην ασφαλίστρια του ομίλου επιχειρήσεων της Ασπίδος, η οποία παραδέχτηκε ότι: «Αν γνωρίζαμε την πραγματική κατάσταση της εταιρείας δεν θα προωθούσαμε στους επενδυτές τα ομόλογα αυτά. Ήταν ουσιαστικά μια φούσκα» και πρόσθεσε ότι πολλοί επενδυτές έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ενώ υπάρχουν και συνάδελφοί της που έχουν αυτοκτονήσει. 

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

''Για αντάλλαγμα θέλουμε τον ήλιο και τον αέρα σας''




Με τη φράση αυτή του Σόιμπλε αποδεικνύεται πως οι Γερμανοί μας πιέζουν-εκβιάζουν ζητώντας απίστευτα ανταλλάγματα για τη διάσωση της οικονομία μας.
 








Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, λειτουργώντας περισσότερο ως ατζέντης των εταιρειών-κολοσσών της χώρας του, απαιτεί να δοθεί η εκμετάλλευση των ελληνικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε γερμανικές εταιρείες, που ας μην ξεχνάμε κάποιες από αυτές ''έχτισαν'' τη διαπλοκή απομυζώντας λεφτά του ελληνικού λαού.
 
Θαυμάστε λοιπόν πως, λόγω της δεινής μας θέσης, αυξάνεται απροκάλυπτα η προκλητικότητα του κυρίου Σόιμπλε, ο οποίος δηλώνει στη Die Welt που θα κυκλοφορήσει αύριο :'' Η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν να εξάγει την ηλιακή ενέργεια σε εμάς.Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα πετύχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών της, κάτι το οποίο είναι επιθυμητό''.
 
Μέχρι εδώ τα λέει πολύ καλά όμως όλη η ουσία βρίσκεται στο σημείο που ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.
Εκεί λοιπόν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος εαν οι προτάσεις του έχουν εθελοντικό χαρακτήρα ή είναι το αντάλλαγμα που περιμένει η Γερμανία για να συμμετάσχει στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.
 
Ωμή και κυνική η απάντηση του:''Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους''.
 
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση στη Βουλή



Συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με ομιλίες βουλευτών. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση κάνει συνεχή διαπραγμάτευση του Μνημονίου στην πράξη».
Ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι «το μόνο που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση είναι η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού που βρίσκεται τώρα στον δρόμο».
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «συγκαλύπτει, υποθάλπει και στηρίζει τραμπούκους με χυδαίες και ακραίες συμπεριφορές».
«Ορισμένοι ακολουθούν άκρως επικίνδυνους δρόμους που αν δεν ανακοπούν θα οδηγήσουν σε σκοτεινούς δρόμους», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης.
Η δήλωση του Ν. Σηφουνάκη ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δραπέτευσε από την εξουσία παραδίδοντας την βόμβα του χρέους στο ΠΑΣΟΚ», προκάλεσε αντιπαράθεση με πρωταγωνιστές τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.
«Η ΝΔ δεν παρέδωσε την εξουσία αλλά προσέφυγε στον ελληνικό λαό και ηττήθηκε στις εκλογές λέγοντας την αλήθεια για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τασούλας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, επικαλούμενος την επιστολή του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με την οποία προειδοποιούσε ότι η χώρα δανείζεται κάθε χρόνο χρήμα που αντί να πηγαίνει στην ανάπτυξη κατευθυνόταν για την κάλυψη των καταναλωτικών δαπανών, αντέτεινε ότι «η χώρα αυτή κυβερνώμενη από τη ΝΔ εκτίναξε το χρέος από 161 σε 340 δις ευρώ».
«Για επιχείρηση τρομοκρατίας του ελληνικού λαού προκειμένου να επιβληθούν και νέα σκληρότερα ταξικά και αντιλαϊκά μέτρα», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ενώ πινγκ-πονγκ ανευθυνότητας κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.
 Πηγή newscode


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βλαντ Ντρακούλ - η αληθινή ιστορία του μεγαλύτερου Τουρκοφάγου των αιώνων




Ο Ορχάν Μπερεκέτ, κοίταζε δεξιά και αριστερά για να μπορέσει να διακρίνει κάποια κίνηση...
ανάμεσα στα δέντρα. Ο ήχος από τις οπλές των αλόγων στο χώμα ακουγόταν απόκοσμα δυνατός.
Ο ήλιος σχεδόν είχε βασιλέψει, και εκείνος μαζί με άλλους 30 έφιππους Δελήδες διέσχιζαν με κάθε προφύλαξη, το πυκνόφυτο σκοτεινό δάσος στους πρόποδες των τρανσυλβανικών Άλπεων... Μια απόκοσμη ομίχλη έκανε την εμφάνιση της στο δάσος. Ευτυχώς τα σύννεφα δεν ήταν πολλά και σε λίγο το ολόγιομο φεγγάρι θα τους επέτρεπε να βλέπουν καλά.

Ο Ορχάν είχε ένα άσχημο προαίσθημα από την ώρα που ο Καιμακάμης διοικητής του,τους έστειλε να ανιχνεύσουν το δάσος και το ποτάμι Arges που το διασχίζει. Έπρεπε να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να κοιτάξουν για άνδρες της εμπροσθοφυλακής του εχθρού

Ο Μπερεκέτ αφαιρέθηκε από την θέα και τράβηξε απαλά τα χαλινάρια από το αραβικό λευκό του άτι, μειώνοντας τον καλπασμό του. Το ποτάμι αν και Ιούνιος μήνας, κατέβαινε μανιασμένα από το βουνό. Δεξιά και αριστερά από τις όχθες του υψωνόταν σχεδόν κάθετα, τεράστιοι ορεινοί δασωμένοι όγκοι. Κάπου εκεί θα πρέπει να κρύβεται ο άρχοντας Βλάντ, σκέφτηκε ο Οθωμανός στρατιώτης και ένιωσε τις τρίχες της κεφαλής του να σηκώνονται.

Η έφιππη ομάδα του συνέχισε να κατευθύνεται βόρεια. Με την άκρη του ματιού του ο Μπερεκέτ νόμισε πως έπιασε μια κίνηση στα δεξιά του, στις παρυφές του δάσους, στα δέντρα. Κοίταξε καλύτερα αλλά δεν είδε το παραμικρό. Ο ήχος του ορμητικού ποταμού τον εμπόδιζε να ακούσει καλά. Το άγχος άρχισε να φεύγει από κορμί και την ψυχή του Οθωμανού Δελή. Μέχρι στιγμής δεν είχαν βρει το παραμικρό ίχνος από τον εχθρό. Ύψωσε το χέρι του και οι περίφημοι Τούρκοι ιππείς σαν ένας άνθρωπος σταμάτησαν τα άλογα τους. Η περιοχή ήταν καθαρή. Θα γύριζαν πίσω στο στρατόπεδο τους.
Όπως οι ακρίδες επιτίθενται στα σπαρτά έτσι ξεπρόβαλαν και όρμησαν από τα δέντρα οι άνδρες του εχθρού. Βλάχοι όλοι τους, με ασημένιες πανοπλίες που λαμποκοπούσαν απόκοσμα κάτω από το φως του φεγγαριού, χωρίς να φωνάζουν, σαν φαντάσματα, σαν τζίνια της κόλασης με τρομακτικές περικεφαλαίες, δίχως πρόσωπο μόνο με δυο τρύπες για μάτια, σήκωναν και κατέβαζαν με ορμή τα τεράστια σπαθιά τους πάνω στους άτυχους Δελήδες της ομάδας του Ορχάν. Οι Τούρκοι δεν κατάλαβαν τι τους χτύπησε. Σε λίγα λεπτά ήταν όλοι τους νεκροί. Το αίμα τους, έρεε στις όχθες και κοκκίνιζε το ποτάμι. Διακρινόταν καθαρά πια κάτω από το φως του φεγγαριού.
Ο Ορχάν αποφάσισε να πεθάνει τιμημένα. Τράβηξε το κυρτό σπαθί του και σπιρούνισε το άλογο του.
Ένα βέλος του τρύπησε την βάση του λαιμού του. Δεν είδε από που ήρθε. Δεν πονούσε, ένιωσε απλά το στόμα του να πλημμυρίζει και να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Πνιγόταν στο ίδιο του το αίμα. Ένα δεύτερο βέλος καρφώθηκε με ορμή στην πανοπλία στο στέρνο του και τον πέταξε κάτω από το άλογο του. Ήξερε ότι πέθαινε. Δάκρυσε. Σκέφτηκε την γυναίκα του την Αισέ πίσω στην Κόνια. Είδε ένα ζευγάρι πόδια με μεταλλικές μπότες και περικνημίδες να τον πλησιάζουν αργά, όπως κείτονταν ανάσκελα στο χώμα. Λίγο πριν το κεφάλι του αποχωριστεί από το σώμα του, του φάνηκε πως τα δακρυσμένα του μάτια είδαν έναν άνδρα του εχθρού να κρατάει μια σημαία που κυμάτιζε κάτω από το φεγγάρι. Ένας δράκος που κρεμόταν από ένα Σταυρό. “Ντρακούλ” σκέφτηκε και τα πάντα κοκκίνισαν... Το άγριο ουρλιαχτό ενός λύκου μέσα στο δάσος δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά του... Νύχτωνε η 17η Ιουνίου του 1462, λίγο έξω από την Βαλάχια (Βλαχία) της Ρουμανίας...




Ο Σουλτάνος Μεχμέτ είχε φτάσει πια, τα 30. Δεν ήταν πλέον ο νεαρός που εννιά χρόνια πριν πάτησε το πόδι του στην Πόλη των πόλεων. Ήταν πια ο πεπειραμένος δημιουργός μιας νέας αυτοκρατορίας. Μιας αυτοκρατορίας που εκτείνονταν από την Περσία μέχρι την κεντρική Ευρώπη. Τα Βαλκάνια είχαν πέσει, αλλά τους τελευταίους μήνες στη περιοχή της Ρουμανίας, από το Βελιγράδι μέχρι τη Μαύρη θάλασσα υπήρχε έντονη αναταραχή. Ο μεγαλύτερος εχθρός του μετά τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ο Ούγγρος ιππότης Ιωάννης Ουνιάδης, ήταν και αυτός νεκρός. Η πανούκλα θέριζε τότε την Ευρώπη. Τότε ποιος έχει κάνει τους Μπέηδες του στην περιοχή να τρέμουν και να μην ξεμυτίζουν τα βράδια. Ποιος ευθύνεται που σταμάτησαν να έρχονται στα θησαυροφυλάκια του οι φόροι από τη Βλαχία και τη Μολδαβία; Ήθελε πάρα πολύ να πιστέψει τις φήμες... Ο Βλαντ Ντρακούλ ο νεαρός που μεγάλωσαν μαζί στην αυλή του πατέρα του Σουλτάνου Μουράτ, αλλά ποτέ δεν συμπάθησε κρυβόταν πίσω από όλα αυτά

Ο Μεχμέτ αποφάσισε μια και καλή να τελειώσει με το θέμα των εξεγέρσεων στα Βαλκάνια και πριν από λίγους μήνες συγκέντρωσε ένα τεράστιο στρατό που ξεπερνούσε τις 60.000 και ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη για να καταστήσει σαφές ποιος είναι η “σκιά του θεού πάνω στη γη”. Και εάν ο Ντρακούλ ήταν υπεύθυνος για όλα αυτά με χαρά θα του έκοβε το κεφάλι...
Ο Μεχμέτ χτύπησε τα χέρια του και αμέσως στην είσοδο της σκηνής του εμφανίσθηκε ένας kapikulu (δούλος), έσκυψε το κεφάλι και ρώτησε τον πολυχρονεμένο Πατίσαχ τι θα ήθελε. "Τον αιχμάλωτο. Φέρτε τον εδώ στη σκηνή μου. Θέλω να του μιλήσω προσωπικά"
Σε ελάχιστα λεπτά μια συνοδεία 5 τεράστιων γενίτσαρων μετέφερε στη σκηνή του Πορθητή έναν νέο άνδρα που δεν ξεπερνούσε τα 25 χρόνια. Το πρόσωπο του δεν διακρινόταν. ήταν μια άμορφη μελανιασμένη μάζα κρέατος και κοκάλων. Τα μέλη του ήταν σπασμένα σε κάθε κλείδωση ενώ από το ημίγυμνο κορμί του έρεαν ποταμοί αίματος. Οι Γενίτσαροι τον υποβάσταζαν. Ο Μεχμέτ πρόσταξε να του δώσουν νερό να πιει.





"Ώστε ανήκεις στο τάγμα των ιπποτών του Δράκου."είπε ο Μεχμέτ και συνέχισε "Μίλησε μου για τον άρχοντα σου. Για την οικογένεια του. Που βρίσκεται; Πόσοι τον ακολουθούν;"
Το χαμόγελο του αιχμάλωτου πάγωσε τον Σουλτάνο. Τα τραβηγμένα χείλη του έκαναν να φανεί το στόμα του. Μια μάζα από ματωμένα ούλα. Ο ιππότης του τάγματος του Δράκου ψέλλισε με δυσκολία.: " προτιμώ ότι μου κάνεις εδώ παρά να μαρτυρήσω τον άρχοντα μου και να το μάθει. Αυτά που τα σκυλιά σου κάνουν, είναι παιχνιδάκια μπροστά σε αυτά που κάνει ο άρχοντας Ντρακούλ στους προδότες. Να ξέρεις Σουλτάνε θα έρθει για σένα και θα σε ανασκολοπίσει σε χρυσό παλούκι. Και πλέον δεν το κάνει πρωτόγονα όπως διδάχθηκε από εσάς όσο ήταν στην αυλή σας σαν παιδί. Το παλούκι το αλείφει με λίπος και το βάζει αργά μέσα σας. Γλιστράει και δεν πειράζει κανένα όργανο μέχρι να βγει από το στόμα. Όσο πιο ψηλό το παλούκι τόσο πιο μεγάλη θέση στην κοινωνία έχει αυτός που παλουκώνεται. Και εσύ θα έχεις το υψηλότερο παλούκι. και θα πεθάνεις μετά από μέρες μόνος και αβοήθητος..."
Τα λόγια πάγωσαν στον αέρα. Ένας γενίτσαρος με κουρεμένο κεφάλι, από την προσωπική φρουρά του Σουλτάνου με δυο δρασκελιές βρέθηκε κοντά στον αιχμάλωτο ιππότη, ξεγύμνωσε το τεράστιο σπαθί του και με ασύλληπτη ταχύτητα το κατέβασε στον ματωμένο λαιμό του ανθρώπου. "Η ασέβεια Πατίσαχ μου έχει και τα όρια της" είπε και γονάτισε. Το πρόσωπο του άγγιξε το παχύ χαλί της σκηνής και με το χέρι του ξεγύμνωσε τον λαιμό του. Ήταν και εκείνος ασεβής την ώρα που μιλούσε ο Σουλτάνος του και θα το πλήρωνε...

Ο Μεχμέτ δεν είχε κουράγιο να διατάξει να σκοτώσουν και τον αυθάδη φρουρό που υπερασπίστηκε την τιμή του Σουλτάνου του. Εξάλλου ο αιχμάλωτος δεν επρόκειτο να μιλήσει και να προδώσει τον άρχοντα του... Η παράνοια και ο τρόμος στο βλέμμα του έκανε τον Πορθητή να νιώσει άβολα. Οι Βεζίρηδες αλλά και οι άλλοι αξιωματικοί , στη μεγάλη σκηνή του, κοιτούσαν αποσβολωμένοι τα όσα διαδραματίστηκαν. Ο Βεζίρης Ισάκ, έσπασε την παγερή σιωπή. Έπεσε στο έδαφος, γονάτισε και με χαμηλωμένο βλέμμα ξεκίνησε να μιλάει: “Ο Αφθέντης δεν έχει να φοβάται τίποτε. Ο Ντρακούλ δεν θα επιτεθεί ποτέ κατά του στρατού μας. Δεν μπορεί να το κάνει. Σε μια μάχη δεν θα είχε την παραμικρή ελπίδα. Είμαστε τα παιδιά του Μεγάλου Οσμάν. Κανείς στρατός δεν μπορεί να μας κερδίσει. Εξάλλου...”συμπλήρωσε και κοίταξε γύρω του στην μεγάλη σκηνή...”Εξάλλου η σκηνή του Πατίσαχ μας είναι ακριβώς στη μέση του στρατοπέδου και για να φτάσει κάποιος μέχρι εδώ θα πρέπει να μας σκοτώσει όλους και να περάσει από τα πτώματα μας”

Ο Πορθητής χαμογέλασε ειρωνικά και την επόμενη στιγμή συμπλήρωσε: “Μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι τη σκηνή μου Ισάκ, και με άλλο τρόπο... Να είναι ο ίδιος ο γιος του Διαβόλου...”





Μέσα στο πυκνόφυτο δάσος , δίπλα από τον ποταμό Agnes, η ομίχλη καλύπτει τα πάντα. Καλύπτει ακόμη και τους πυρσούς που ανάβουν κάποιοι πολεμιστές σε ένα πρόχειρα στημένο στρατόπεδο. Οι περισσότεροι είναι ιππότες σιδερόφραχτοι και σαν έμβλημα τους έχουν ένα δράκο που κρέμεται από ένα Σταυρό. Κάτω από τον Δράκο αναγραφόταν: “Societas Draconistrarum”. Το τάγμα του Δράκου...

Οι ιππότες δεν ήταν και λίγοι. Και μαζί με τους άλλους στρατιώτες αλλά και τους χωρικούς που τους ακολουθούσαν, άγγιζαν τους 10.000 άνδρες...

Στη μέση του στρατοπέδου, κάτω από το φως λίγων πυρσών που έκαναν τη νύχτα να μοιάζει απόκοσμη, ένα πολεμικό συμβούλιο έφτανε στο τέλος του. Στη μέση μια ομάδας σιδερόφραχτων αξιωματικών βρίσκεται ένας μάλλον όχι ψηλός άνθρωπος. Έχει φαρδιές πλάτες, χοντρό λαιμό, και στιβαρά μπράτσα. Το πρόσωπο του είναι ξυρισμένο και έχει ένα παχύ μουστάκι, αλλά αυτό που δεσπόζει στο παρουσιαστικό του είναι το ψυχρό αυστηρό σκληρό αλλά και άγριο βλέμμα του. Τα λόγια του ακούγονται βαριά και οι αξιωματικοί τον προσέχουν ευλαβικά αλλά και με κάποιο τρόμο:



“Έτσι έχει το σχέδιο μου. Η επίθεση θα γίνει όπως ακριβώς σας είπα. Θα τους πιάσουμε στον ύπνο. Δεν θα ξέρουν τι τους χτύπησε. Σας ξαναλέω Προσοχή. Το στρατόπεδο του είναι χτισμένο κυκλικά. Η σκηνή του Τούρκου Αφέντη βρίσκεται στο κέντρο για να τον προστατεύουν. Όπως έκαναν οι πρόγονοι τους οι Μογγόλοι στους Χάνους τους, στα βάθη της Ασίας, έτσι χτίζουν ακόμη τα στρατόπεδα στις εκστρατείες τους. Όταν θα φτάσουμε στη σκηνή του θα το καταλάβετε. Είναι η μεγαλύτερη μαζί με αυτή των βεζίρηδων. Προσέξτε, η σκηνή του Σουλτάνου έχει απέξω ένα κοντάρι και πάνω σε αυτό έχει 6 ουρές αλόγων. Είναι οι ιππουρίδες του, το έμβλημα του στις εκστρατείες. Εάν δείτε το κοντάρι με λιγότερες ουρές τότε δεν είναι ο Σουλτάνος, αλλά κάποιοι Βεζίρηδες. Ξεκινάμε”





Ο άνδρας που μιλούσε βγήκε από την ομάδα και ζήτησε να του ετοιμάσουν το άλογο του. Ανέβηκε και τράβηξε το σπαθί του.”Για την τιμή της Χριστιανοσύνης” φώναξε “Για τον άρχοντα Βλάντ” ούρλιαξαν με μια φωνή οι 10.000 στρατιώτες και ξεχύθηκαν στο δάσος να συναντήσουν τους Τούρκους...



Οι διπλοβάρδιες των φρουρών στο τουρκικό στρατόπεδο που το είχε ζώσει η ομίχλη, ούτε που κατάλαβαν τι συνέβη. Μια θάλασσα 10.000 σιδερόφραχτων έπεφτε πάνω στο στρατόπεδο από όλες τις πλευρές. Δεν υπήρχε σημείο δεν υπήρχε κομμάτι του στρατοπέδου που να μην δεχτεί επίθεση. Σαν να ηχούσαν οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης εκατοντάδες μεταλλικά σκεύη, πνευστά και κρουστά ούρλιαζαν δημιουργώντας ένα σκηνικό που έκοβε το αίμα. Σαν να άνοιξαν οι τάφοι και οι νεκροί να ορμούσαν από την κόλαση πάνω στους έντρομους Οθωμανούς. Οι Βλάχοι του “Υιού του Διαβόλου” πετσόκοβαν τους πάντες. Κανείς οίκτος . Οι έφιπποι ιππότες έριχναν τους πυρσούς τους, πάνω στις σκηνές που “λαμπάδιαζαν” αμέσως. Το φως έμοιαζε με τις φλόγες της κολάσεως...
Οι Οθωμανοί υποχωρούσαν πετσοκομμένοι προς κάθε κατεύθυνση. Μια ομάδα ιπποτών έφτασε στο κέντρο του στρατοπέδου. Είδε τις 2 τεράστιες σκηνές που ξεχώριζαν. “την αριστερή” ακούστηκε μια φωνή και οι γεμάτοι με αίματα στις πανοπλίες τους, σιδερόφραχτοι ιππότες εισέβαλαν μέσα. Σε ελάχιστα λεπτά όλα είχαν τελειώσει. Όποιος ήταν στην αριστερή σκηνή είχε κατακρεουργηθεί με λύσσα και κείτονταν νεκρός...





Μέσα στη δεξιά σκηνή 30 θεόρατοι Γενίτσαροι είχαν δημιουργήσει ένα προστατευτικό κλοιό γύρω από τον Σουλτάνο. Ήταν αποφασισμένοι να πεθάνουν ένας προς έναν παρά να αφήσουν τους άπιστους να αγγίξουν τον Πατίσαχ τους. Δεν μιλούσαν. Είχαν ξεγυμνώσει τα σπαθιά τους και περίμεναν. Ο Μεχμέτ έσφιξε στο ιδρωμένο από αγωνία χέρι του, το εγχειρίδιο του. Σε λίγη ώρα ήξερε ότι ο Αγάς των Γενιτσάρων θα επενέβαινε με τους χιλιάδες, αήττητους στρατιώτες του και θα ανέτρεπε την κατάσταση... Αν ζούσε... αν και ο ίδιος ήταν τυχερός...



Έξω από τη σκηνή άκουσε τη βαριά φωνή του Βλάντ Ντρακούλ, του ηγέτη των Βλάχων, του χριστιανού που τον ονόμαζαν Γιο του Διαβόλου να ουρλιάζει: “Σας είπα να δείτε τις ιππουρίδες έξω από τις σκηνές. Κάνατε λάθος σκηνή. Τι να κάνω δυο νεκρούς Βεζίρηδες. Εκείνον ήθελα. Εκείνον!! ” Την ίδια στιγμή δεκάδες Γενίτσαροι ξεπρόβαλαν από παντού και οι μάχες τώρα ήταν σώμα με σώμα. Οι Βλάχοι υποχωρούσαν, οι Οθωμανοί πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος αλλά ανασυντάχτηκαν και τώρα με τους Γενίτσαρους απαντούσαν το ίδιο σκληρά. Ο Μεχμέτ ο Πορθητής από ένα καπρίτσιο της τύχης σώθηκε... Οι Βλάχοι ιππότες του Ντρακούλ, υποχωρούσαν συντεταγμένα κάτω από το σφυροκόπημα των Οθωμανών, οι οποίοι μετά το πρώτο σοκ και αιφνιδιασμό τώρα δικαίωναν τον τίτλο του καλύτερου στρατού του κόσμου...





Οι “δράκοι” του Βλαντ χάθηκαν έτσι όπως ξαφνικά χτύπησαν. Από το σκοτάδι...μέσα στην ομίχλη. Εν μέρη είχαν αποτύχει. Ο Σουλτάνος είχε επιζήσει. Δεν τον είχαν πλησιάσει καν. Επί της ουσίας όμως το βράδυ της 17ης Ιουνίου, είχαν νικήσει. Είχαν καταφέρει συντριπτικό χτύπημα στις δυνάμεις του Σουλτάνου, είχαν αιφνιδιάσει τους πάντες, κατέστρεψαν την ψυχολογία του κατακτητή και άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς μέσα σε λίγη ώρα...

Ο Μεχμέτ άφρισε. Έδωσε αμέσως εντολή να τους καταδιώξουν. Ακόμη και μέχρι την κόλαση... Άφησε μια μικρή δύναμη να ξεστήσει το στρατόπεδο και με τον κύριο όγκο του αναρίθμητου στρατού του, ξεκίνησε το κυνήγι του εχθρού...





Και εδώ αρχίζει το τεράστιο δράμα του οθωμανικού στρατού. Όσοι βίωσαν το “κυνήγι” των ανδρών του Ντρακούλ, θα εύχονταν να είχαν πεθάνει στη μάχη παρά να δουν τα μάτια τους ότι αντίκρισαν...

Ανάμεσα σε μεγάλο υψόμετρο μια τεράστια φάλαγγα έψαχνε για φαντάσματα. Δεξιά και αριστερά της πομπής υψώνονταν θεόρατοι ορεινοί όγκοι. Το φως της ημέρας έφτανε με δυσκολία στον δρόμο και στα σημεία όπου τα βουνά σταματούσαν οι δυνάμεις του Μεχμέτ έπρεπε να διασχίσουν ανήλεα σκοτεινά δάση. Η κούραση ήταν μεγάλη και κάθε λίγο οι ανιχνευτές ενημέρωναν τον Σουλτάνο για τις κινήσεις του άρχοντα Βλάντ. Ο Μεχμέτ που είχε αποδείξει ότι ήξερε να διαβάζει τις συνθήκες μιας μάχης, ήταν σκεπτικός. Ο Βλάχος ηγεμών του παρέσερνε σε μια ενδοχώρα άγρια και εφάρμοζε τέλεια την τακτική της καμμένης γης. Ένιωθε να κινδυνεύει και ο ίδιος και ο στρατός του. Ύστερα από σκέψη αποφάσισε η καταδίωξη να γίνει μέχρι την πόλη Ταρκοβίστε.

Η πομπή προχωρούσε αργά αλλά σταθερά. Στην κορυφή μιας ανηφόρας λίγο έξω από την Ταρκοβίστε, το αίμα των Τούρκων πάγωσε. Ένας τεράστιος δρόμος φιδογύριζε και χανόταν μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι. Από τις δύο πλευρές του δρόμου ξεκινούσαν τα δέντρα ενός δάσους που κανείς δεν τολμούσε να μπει μέσα. Δεξιά και αριστερά του δρόμου, η ίδια η κόλαση φάνηκε να πήρε σάρκα και οστά. Χιλιάδες άνθρωποι, παλουκωμένοι έμοιαζαν σαν συνέχεια των δέντρων του δάσους. Τα παλούκια ήταν καρφωμένα στο έδαφος, αλλά το ύψος τους διέφερε. Ο Μεχμέτ θυμήθηκε τα λόγια του αιχμαλώτου. Η πομπή προχώρησε. Η σιγή ήταν νεκρική. Μέχρι και τα άλογα σαν να αισθάνθηκαν τον θάνατο να πλανάται και δεν χλιμίντριζαν. Κάπου κάπου ακουγόταν κάποιος στρατιώτης που δεν άντεχε και άδειαζε το στομάχι του.





Στην ατμόσφαιρα η μυρωδιά του σαπισμένου κρέατος, και των ούρων έπνιγε την ανάσα. Όμως το δράμα για τους Οθωμανούς μόλις άρχιζε. Όταν πλησίαζαν τους αναρίθμητους παλουκωμένους συνειδητοποίησαν ότι οι περισσότεροι ήταν Τούρκοι, Οθωμανοί, συμπολεμιστές τους... Την νεκρική σιγή έσκιζαν κάποιοι ψίθυροι . Ήταν οι ικεσίες από τους παλουκωμένους που πολλοί από αυτούς ήταν ακόμη ζωντανοί. Ικέτευαν τους συντρόφους τους να τους απαλλάξουν από το μαρτύριο.

Ο Οθωμανικός στρατός που δεν γνώριζε την λέξη “ήττα”, δεν γνώριζε την λέξη φόβος, τώρα έμοιαζε με ασκέρι φοβισμένων χωρικών. Μέχρι και οι γενίτσαροι με την άρτια εκπαίδευση τους, έμοιαζαν με παιδάκια που δεν μπορούν να σηκώσουν το σπαθί. Τα χέρια έτρεμαν από τον φόβο. Ο θάνατος δεν τους πτοούσε, ζούσαν με αυτόν. Όμως αυτό που έβλεπαν, άκουγαν και μύριζαν, γέμιζε με τρόμο τις καρδιές τους. Έπρεπε να φύγουν από εκείνο τον τόπο που κυβερνούσε ο σατανάς ο ίδιος...
Λίγο πριν φτάσουν στην πόλη ο Μεχμέτ δεν άντεξε. Έδωσε εντολή να γυρίσουν πίσω στο στρατόπεδο και από εκεί να ετοιμαστούν να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Ο γιος του Διαβόλου δεν μπορούσε να νικηθεί μέσα στη χώρα του...






Ο Βλαντ Ντρακούλ, πήρε το ψευδώνυμο Τσέπες που σημαίνει ο παλουκωτής. Στη χώρα του ακόμη θεωρείται εθνικός ήρωας. Ο άνθρωπος που τους έσωσε από τους Τούρκους. Ήταν χριστιανός Ορθόδοξος. Κυβέρνησε με πυγμή που όμοια της δεν έχει υπάρξει ακόμη και σήμερα στον κόσμο. Φίλοι, σύμμαχοι αλλά και εχθροί τον έτρεμαν. Ήταν απίστευτα σκληρός αλλά ο ίδιος έλεγε ότι μόνο έτσι θα καταλάβουν όλοι, πως υπάρχουν νόμοι που εάν δεν τους τηρούν θα πρέπει να έχουν συνέπειες. Εφάρμοσε τέλεια τον ψυχολογικό πόλεμο. Πολλές φορές έφτανε και σε ακρότητες προκειμένου να διατηρήσει την εικόνα που είχαν όλοι για το πρόσωπο του. Δολοφονήθηκε χρόνια αργότερα τον Δεκέμβρη του 1476, από δικούς του ανθρώπους. Κάποιες φήμες θέλουν τον Μεχμέτ να μην ξεχνάει την πανωλεθρία του στα βουνά της Βλαχίας και να παίρνει την εκδίκηση του με άλλα μέσα. Οι μηχανορραφίες ήταν ένα παιχνίδι που το ήξερε καλά και όταν ο καταλύτης ήταν το χρήμα όλοι εξαγοράζονταν. Ακόμη και οι φίλοι κάποιου δεν διστάζουν να τραβήξουν το μαχαίρι και να σκοτώσουν τον άρχοντα τους...





Οι ίδιες φήμες θέλουν το κεφάλι του άρχοντα Βλαντ να μεταφέρεται πεσκέσι στον Σουλτάνο, στην Κωνσταντινούπολη. Κάποιες άλλες φήμες θέλουν τον τάφο του άρχοντα Βλαντ τα βράδια να αδειάζει. Μια σκιά να ψάχνει εκατοντάδες χρόνια τώρα εκδίκηση... Μόλις πέσει ο ήλιος στην Τρανσυλβανία οι άνθρωποι στα χωριά κλείνονται στα σπίτια τους... Τα παιδιά δεν κυκλοφορούν μόνα τους και στις κουρτίνες των σπιτιών από την εξωτερική πλευρά έχουν ράψει σταυρούς...Σταυρούς σαν το έμβλημα του άρχοντα Βλάντ, μόνο που λείπει ο Δράκος...


Πηγή 24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

21η Ιουνίου: Η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου - Ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι




Η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και ο καλοκαίρι ξεκινά επίσημα λοιπόν σήμερα, μέρα κατά την οποία έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο...
δηλαδή την μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα στο βόρειο ημισφαίριο και την μικρότερη στο νότιο.Αυτό συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, για αυτό και ξεχωρίζονται σε θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο.

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.

Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή στο νοτιότερο σημείο του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης.

Η λέξη προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι»/«στάση» ... επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται.

Δύο φορές το χρόνο η διάρκεια της ημέρας είναι ίση με τη διάρκεια της νύχτας, σε όλη τη Γη. Πρόκειται για ένα περιοδικό φαινόμενο που συμβαίνει για όλες τις περιοχές του πλανήτη μας. Τις ημερομηνίες που συμβαίνει τις ονομάζουμε ισημερίες και τις διακρίνουμε σε χειμερινή και εαρινή ισημερία.

Το θερινό ηλιοστάσιο αποτελούσε πολύ σημαντικό γεγονός για το ανθρώπινο γένος μέχρι σχετικά πρόσφατα.


Πηγή 24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...