Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ψάχνουν τον νέο Παπαδήμο


Εκλογική συμμαχία φιλελεύθερων κομμάτων και οργανώσεων


Ζητείται ηγεσία με το προφίλ του κ. Λουκά Παπαδήμου για να συνενώσει μια πλειάδα νέων ανθρώπων που δεν έχουν ξανασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, αλλά μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον της χώρας. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνάντησης που θα έχουν την Πέμπτη μια σειρά αυτόνομων πολιτικών οργανώσεων, που έχουν δημιουργηθεί από απλούς πολίτες και ανήκουν στον φιλελεύθερο χώρο.

Ορισμένα από τα ονόματα σίγουρα τα έχετε ξανακούσει: «Δημιουργία Ξανά», «Φιλελεύθερη Συμμαχία», «Δημοκρατικοί», «Ενωμένη Ελλάδα». Τον στόχο τους δεν πρέπει μάλλον να τον προσπεράσει κανείς αψήφιστα, δεδομένου ότι για πρώτη φορά στην προσπάθεια μιας κοινής καθόδου στις εκλογές μετέχει τόσο η Δράση του κ. Στ. Μάνου, όσο και η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Ωστόσο, όπως διαμηνύουν οι επικεφαλής των ανεξάρτητων οργανώσεων, απαράβατη προϋπόθεση για να γίνει εφικτή η δική τους συμμετοχή είναι η μη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην εμπροσθοφυλακή. Ενδεχόμενο που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο υπό κάποιους όρους τον κ. Στ. Μάνο, όχι όμως και την κ. Μπακογιάννη.

Για να το πούμε πιο απλά: ενώ ο κ. Μάνος διαμηνύει εσχάτως ότι αν είναι να συνενωθεί ο συγκεκριμένος χώρος εκείνος θα αποδεχόταν έναν τιμητικό συμβουλευτικό ρόλο, η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι δέχεται μεν να συμμετέχει σε «ένα μεταρρυθμιστικό μέτωπο» αλλά «χωρίς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις». Υπονοεί έτσι την άρνησή της να αυτοεξαιρεθεί χάριν όσων θεωρούν συλλήβδην τους πολιτικούς «καμένους».

Ολα τούτα αναμενόταν να απασχολήσουν το χθεσινό συνέδριο της Δράσης, καθώς κλειδί για την επιτυχία ή μη του εγχειρήματος είναι, όπως τονίστηκε, η εύρεση ενός νέου ηγέτη για το νέο σχήμα. Ενός προσώπου δηλαδή, που όπως το περιγράφουν όσοι το αναζητούν, θα ήταν ιδανικό να έχει το προφίλ του κ. Παπαδήμου: να μην έχει ξανασχοληθεί με την πολιτική, αλλά να είναι αναγνωρισμένο στον χώρο του και αναγνωρίσιμο από τους πολίτες.

Μία από τις δραστήριες προσωπικότητες που φαίνεται να κινούνται με ανάλογες φιλοδοξίες είναι ο επικοινωνιολόγος κ. Θάνος Τζήμερος. Ο ιδρυτής δηλαδή της πρωτοβουλίας «Δημιουργία Ξανά» που αυτοοργανώθηκε κυρίως μέσω του Διαδικτύου και μετεξελίχθηκε σε κόμμα. Είναι αμφίβολο βέβαια αν ο κ. Στ. Μάνος ή και γνωστά στελέχη άλλων φιλελεύθερων οργανώσεων θα δέχονταν να «στοιχηθούν» υπό έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό επικοινωνιολόγο.

Συναντήσεις
Κατά πληροφορίες πάντως, σε τακτική συνεργασία με τη «Δημιουργία Ξανά» βρίσκονται ήδη και οι «Δημοκρατικοί» των κ. Θ. Πολυζωίδη και Τ. Τσάνη, η «Ενωμένη Ελλάδα» με εκπρόσωπο τον κ. Φ. Σαραντόπουλο, ο «Λόγος Πολιτών» του κ. Αν. Ματαράγκα και οι «Δημιουργικοί Πολίτες» του κ. Αλ. Κάντζη. Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες έχουν ήδη συναντηθεί και με τους εκπροσώπους της Δράσης κ. Αρ. Αϊβαλιώτη και Τ. Αβραντίνη, ενώ σε μία από τις τελευταίες συσκέψεις τους ήταν και οι γνωστοί οικονομολόγοι κ. Αρ. Δοξιάδης και Γ. Προκοπάκης, χωρίς ωστόσο οι τελευταίοι να έχουν αποσαφηνίσει αν επιθυμούν μια ενεργότερη ανάμειξη.

Με ενδιαφέρον άλλωστε δεν κρύβουν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο χώρο και όσοι πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του «Κοινωνικού Συνδέσμου», αλλά ύστερα από τη διαφωνία τους με τον κ. Γ. Φλωρίδη εγκατέλειψαν το εγχείρημα. Δηλαδή οι κ. Απ. Δοξιάδης, Χ. Τσούκας, Ν. Μαρατζίδης, Χ. Μουτσόπουλος, Αντ. Λυμπεράκη, Γ. Σκαμπαρδώνης κ.ά. Αντιστοίχως ενήμεροι δηλώνουν για την κινητικότητα στον εν λόγω χώρο και οι κ. Γ. Γραμματίδης και Λ. Τσούκαλης, οι οποίοι επίσης τάσσονται υπέρ της ιδέας μιας νέας ανεξάρτητης πρωτοβουλίας πριν από τις εκλογές. Στον αντίποδα, άλλα γνωστά στελέχη από τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, όπως ο κ. Ν. Αλιβιζάτος ή ο κ. Γ. Στουρνάρας, δεν πιστεύουν πως θα είχε τύχη οποιοδήποτε τέτοιο εγχείρημα χωρίς τη συμμετοχή και γνωστών πολιτικών.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες, ίσως και η συνάντηση της Πέμπτης, θα δείξουν αν στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει την ψήφο μας και ένα πραγματικά νέο κόμμα ή ένα συνονθύλευμα από τα παλιά...


Του Κωνσταντίνου Zουλα


kathimerini.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι τρώμε όταν κάνει κρύο ;


Πεινάτε περισσότερο τώρα που οι θερμοκρασίες είναι...πολικές; Είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς το χειμώνα το σώμα μας ζητά περισσότερες θερμίδες για να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του.

Ποιες όμως είναι οι τροφές που ταιριάζουν στο κρύο; 

ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ
Η κατανάλωση τους δίνει την αίσθηση της θερμότητας στο σώμα σε σχέση με την πεσμένη εξωτερική θερμοκρασία. Ζεστές σούπες με κρέας, μαγειρευτά στο φούρνο ή στην κατσαρόλα είναι μερικές καλές προτάσεις.

ΤΑ ΛΙΠΗ 
Το λίπος βοηθάει το σώμα να κρατηθεί ζεστό. Επίσης κάνει πιο εύκολη την απορόφηση βιταμινών όπως η Α, η D, η Ε, η Κ.  Τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά είναι  τα ψάρια, οι ξηροί καρποί, τα έλαια, οι ελιές και το αβοκάντο.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 
 Οι υδατάνθρακες μας βοηθάνε να νοιώθουμε πιο χαρούμενοι και ευδιάθετοι. Μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, ψωμί, όλα τα πλούσια σε υδατάνθρακες φαγητά προτείνονται ανεπιφυλακτα. Ομως ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται στην ποσότητα που θα καταναλώσετε καθώς οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε θερμίδες. 

ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΣΕΛΗΝΙΟ
Όταν στον οργανισμό μας το σελήνιο βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, το ανοσιοποιητικό μας σύστημα τονώνεται. Και αυτό γιατί αυξάνονται οι κυτοκίνες οι οποίες καταπολεμούν τους ιούς. Τροφές με σελήνιο είναι οι ξηροί καρποί, το κρέας, τα ψάρια και τα θαλασσινά.

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ
Επειδή το χειμώνα μειώνεται το αίσθημα της δίψας υπάρχει περίπτωση να αφυδατωθούμε δίχως να το πάρουμε χαμπάρι.Εκτός από το νερό, που ποτέ δεν πρέπει να παραλείπεται, έχουμε στην διάθεσή μας πολλά ζεστά ροφήματα και αφεψήματα. Τσάι, χαμόμηλο, τήλιο είναι μερικά από αυτά, που και καλό κάνουν γενικότερα στην υγεία αλλά και θα μας κρατήσουν ζεστούς και ενυδατωμένους. 


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα «ναι» και τα «όχι» της Ελλάδας


Όχι στην επιτροπεία και το κόψιμο μισθών στον ιδιωτικό τομέα είπαν ομόφωνα ο Λουκάς Παπαδήμος και οι τρεις αρχηγοί  των κομμάτων που στηρίζουν την  κυβέρνησή του. Στη σύσκεψη που  διήρκεσε 2,5 ώρες διαμορφώθηκε η ελληνική διαπραγματευτική γραμμή απέναντι στην τρόικα. Οι δανειστές έχουν ήδη  ξεκαθαρίσει πως  δε θα δεχθούν  εκπτώσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, ούτε αστερίσκους στην όποια συμφωνία από τους πολιτικούς αρχηγούς. Το «παζάρι» εισέρχεται έτσι στην τελική του φάση.

Ποια μπορεί να είναι  η λύση;

Να κοπεί σταδιακά ο 14ος μισθός, να διατηρηθεί δηλαδή ο 13ος.
Να γενικευθούν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και οι ελαστικές μορφές εργασίας αφήνοντας ανέγγιχτα τα όρια της γενικής συλλογικής σύμβασης.
Να πωληθούν ΔΕΚΟ, (ενέργεια, νερό, ορυκτός πλούτος), να ενοικιαστούν λιμάνια και αεροδρόμια, να δοθεί ήλιος και θάλασσα, αλλά τα δίκτυα να παραμείνουν στον έλεγχο του δημοσίου.

Αλλιώς, η τρόικα θα διακινδυνεύσει μια καταψήφιση της  συμφωνίας που θα έχει επιβάλλει  στη Βουλή και η Ελλάδα μία  χρεοκοπία. Δύο σενάρια που πολύ απλά σημαίνει ότι όλες οι πλευρές  θα χάσουν. Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή σύνοδο κορυφής.

Ολόκληρη  η δήλωση του πρωθυπουργού…

Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά  τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.

Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους.

Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εξυγίανση του κράτους και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη  σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας για να πατήσουμε ξανά σε στέρεο έδαφος, για να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επανέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους.

Όλοι μαζί δίνουμε μια σκληρή μάχη ώστε να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, στο ευρώ και στην κοινότητα των αναπτυγμένων χωρών. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.

Το  πρόγραμμα της  συνόδου…

Ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αύριο 30 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Αναχώρηση από Αθήνα

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

14:00 Αφίξεις Αρχηγών Κρατών/Κυβερνήσεων

15:00 Ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

15:15 Οικογενειακή φωτογραφία

15:30  Σύνοδος Εργασιών Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έως +/- 19:00

Δηλώσεις προς ΜΜΕ (μετά το πέρας της Συνόδου)


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς στήθηκε η κομπίνα της Energa και Hellas Power


Ηλεκτροσόκ προκαλεί η κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να είχε στηθεί εις βάρος της ΔΕΗ, με πρωταγωνιστές τις μεγαλύτερες εταιρίες - παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power και την πώλησή τους πριν περίπου δύο μήνες σε ρωσο-αραβικό fund.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας "Real News", οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν εδώ και μήνες για την οσμή σκανδάλου, καθώς η ΔΕΗ τούς είχε ενημερώσει όχι μόνο για το ύψος των οφειλών των δύο προμηθευτών, που σήμερα φτάνουν τα 83.478.003 ευρώ, αλλά και για την παραπλανητική διαφήμιση στην οποία είχαν καταφύγει.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι 2 εταιρίες παρουσιάστηκαν ασυνεπείς ως προς την εξόφληση των υποχρεώσεών τους, με την ΔΕΗ να εκτιμά ότι έχουν αυθαιρέτως προχωρήσει σε στάση πληρωμών για το 2011 και αντιστοίχως, να ενημερώνει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Διαχειριστή του Ελληνικού συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η ΔΕΗ είχε προσφύγει από τις 4/11 και στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, υποστηρίζοντας πως οι ισχυρισμοί περί φθηνότερης ενέργειας είναι παραπλανητικοί.
Σύμφωνα ωστόσο με το πόρισμα - καταπέλτη του επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πάνω από 120 εκατ. ευρώ, αντί να αποδοθούν στη ΔΕΗ, μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία, ζημιώνοντας τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Ήδη με εντολή της Ανεξάρτητης Αρχής έχουν δεσμευτεί ποσά ύψους 100 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 2 εταιριών.
Αμφότερες οφείλουν συνολικά πάνω από 200 εκατ. ευρώ, ενώ ο αγοραστής που της ελέγχει δεν έχει καταβάλει τη ληξιπρόθεσμη δόση των ήδη ρυθμισμένων υποχρεώσεών του που ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στις οφειλές είναι και περίπου 100 εκατ. ευρώ που προέρχονται από το χαράτσι της ΔΕΗ και δεν έχουν αποδοθεί στο δημόσιο.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Real News" η εντολή που έχει δοθεί στις εταιρίες που διαχειρίζονται τους καθυστερημένους λογαριασμούς είναι να αποδεικνύουν στους μεγάλους πελάτες την καταβολή των οφειλομένων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στους ρυθμούς των...ρίχτερ και πάλι η Κρήτη


Δεν σταματά να αναστατώνει τους κατοίκους της Κρήτης ο εγκέλαδος καθώς τρείς νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν και σήμερα μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, απ το ίδιο επίκεντρο των προηγούμενων σεισμών και έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο Ηράκλειο.

Η μεγαλύτερη δόνηση σημειώθηκε στις 11.55 και είχε ένταση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 243 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Νωρίτερα, στις 08:32 το πρωί, είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και στις 7.05 δόνηση 3,7 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Οι δονήσεις, κατά τους σεισμολόγους, εντάσσονται στη μετασεισμική δραστηριότητα των δυο σεισμών 5,3 και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκαν στην περιοχή την Πέμπτη και την Παρασκευή.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τετραπληγικός "Κροίσος" και "μάνατζερ" του Πανηλειακού


Κύκλωμα εφοριακών, δικηγόρων, αστυνομικών, λογιστών και ποινικών χρησιμοποιούσαν τον ΑΦΜ ενός τετραπληγικού, για να στήσουν offshore εταιρείες, ξεπλένοντας "μαύρο" χρήμα, ενώ επιδίδονταν και σε άλλα αδικήματα, από απάτες έως τοκογλυφία.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής", το κύκλωμα "καρμπόν" με την λεγόμενη "Μαφία της Θεσσαλονίκης", που διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, φέρεται μάλιστα να έχει προεκτάσεις στην Ιταλία και "πλοκάμια" στα Δωδεκάνησα και την Ηπειρωτική Ελλάδα.
Τα περίπου τριάντα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, πρώην υπάλληλος του ΣΔΟΕ, αστυνομικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι,  λογιστές, επιχειρηματίες, αλλοδαποί κι ένας... ράφτης,  φέρονται να χρησιμοποιούσαν λογαριασμό τετραπληγικού, βάζοντας στο χέρι περιουσιακά του στοιχεία και ακίνητα.
Μάλιστα, μετά τον θάνατο του 44χρονου τότε άνδρα, τον Ιούνιο του 2008, εισέπραξαν ακόμα και τα έξοδα της κηδείας του, που ανέρχονταν σε 744 ευρώ.
Μέχρι στιγμής, έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τουλάχιστον τριάντα άτομα, ενώ τα αδικήματα που ερευνώνται είναι μεταξύ άλλων, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κακουργηματικές απάτες, πλαστογραφίες, απιστία.
Η υπόθεση έφτασε στην Δικαιοσύνη, όταν ο αδελφός του παραπληγικού, διαπίστωσε περίεργα και αδικαιολόγητα δάνεια, περίπου 1 εκατ. ευρώ στο όνομα του αναπήρου, ενώ ανακάλυψε και 21 πιστωτικές κάρτες, οι οποίες βρέθηκαν χρεωμένες συνολικά με ποσά 100.000 ευρώ.
Το σημείο - κλειδί στην υπόθεση... ήταν ότι ο αδελφός του καταγγέλλοντος ήταν αδύνατο να εξυπηρετεί αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις, όταν ζούσε με την σύνταξή του, που δεν ξεπερνούσε τα 600 ευρώ και με εισοδήματα από ενοίκια που δεν υπερέβαιναν το ποσό των 1.000 ευρώ ετησίως.
Ανίκανος για κάθε βιοποριστική εργασία από το 1983
Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο της υπόθεσης είναι, ότι ο παραπληγικός άνδρας δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε το δάχτυλό του και κινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο και πάντα με τη βοήθεια συνοδού.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν φέρεται, μεταξύ πολλών άλλων, να έχει αγοράσει περίπου 4.000 παπούτσια!
Ακόμη, φέρεται, φυσικά εν αγνοία του, να έχει αγοράσει τρεις μεζονέτες στον Άγιο Στέφανο, από αδελφό εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ φέρεται πως διατηρούσε στο όνομά του 15 τρεχούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς, με αντίστοιχα μπλοκ επιταγών, μέσω των οποίων έχουν διακινηθεί 5,6 εκατ. ευρώ.
Στο υπό διερεύνηση κύκλωμα, φέρονται να εμπλέκονται και στελέχη εφορίας των Βορείων Προαστίων και περιοχών των Δωδεκανήσων, όπου σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα άνοιγαν δραστηριότητες στο όνομα του τετραπληγικού αδελφού του παράνομα, αφού το κράτος τον είχε κρίνει ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία από το 1983, γεγονός που ήτνα γνωστό στους εφοριακούς, καθώς είχε έκπτωση 60% στο φορολογητέο εισόδημα ως ανάπηρος.
Νομικός σύμβουλος, ιδιοκτήτης ρεμπετάδικου και μάνατζερ του Πανηλειακού
Σύμφωνα με τα έγγραφα της δικογραφίας, ο τετραπληγικός είχε ανοίξει δραστηριότητες σε ΔΟΥ ως σύμβουλος επιχειρήσεων και νομικός σύμβουλος (χωρίς να έχει σπουδάσει νομικά), ως ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι, ως ιδιοκτήτης ρεμπετάδικου στον Πειραιά, ως έμπορος ενδυμάτων και αυτοκινήτων, ως κατασκευαστής και ως μεσίτης αστικών συμβάσεων, όπου μεταξύ άλλων διαπραγματευόταν ποδοσφαιρικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Πανηλειακός.
Το κουτί της... Κομπίνας και οι διεθνείς δραστηριότητες
Μεγάλα μυστικά εκτιμάται ότι κρύβει ένα μυστηριώδες μπλε μεταλλικό κιβώτιο, που βρέθηκε σε διαμέρισμα που είχε παραχωρήσει ο παραπληγικός σε δικηγόρο και περιείχε 30 συναλλαγματικές, 110.000 η καθεμία.
Αποδέκτης ήταν μία υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρεται να αγόρασε από τον τετραπληγικό μεταχειρισμένο ακίνητο, κατά 722.000 δραχμές ακριβότερα από την τιμή πώλησής του ως καινούριου!
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος που αφορά στη σύσταση offshore εταιρειών, στο όνομα του τετραπληγικού, καθώς έχει συσχετιστεί από τη Δικαιοσύνη με άλλη δικογραφία, η  οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια της περιοχής της Δωδεκανήσου και αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Ιταλία, που εικάζεται ότι προέρχεται ενδεχομένως από την ιταλική μαφία.
Στην υπόθεση αυτή φέρονται εμπλεκόμενοι διευθυντικά στελέχη τράπεζας και κάτοικοι της περιοχής.
Στην ίδια υπόθεση ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος ενεπλάκη και το όνομα του παραπληγικού, καθώς εμφανιζόταν να έχει πάρει δάνειο από τράπεζα της περιοχής της Δωδεκανήσου, ύψους 350.000 ευρώ, ενώ δάνειο 80.000 εμφανιζόταν να έχει πάρει και η 84χρονη τότε μητέρα του!
Ακόμη,  γίνεται λόγος για ύπαρξη Swift - τραπεζική εντολή, ποσού 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο απεστάλη από την Ιταλία σε τραπεζικό λογαριασμό του αναπήρου.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εντυπωσιακές εικόνες από τον Άρη


Η NASA δημοσίευσε τέσσερις νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.


Κρατήρες, κυμματισμοί άμμου και οροσειρές παρουσιάζονται στις εικόνες της NASA σαν φυσικά έργα τέχνης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

mars2
mars3
mars4


newsbomb.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Δεν φεύγει η Ελλάδα από το ευρώ»


Μαστίγιο και καρότο από την Γερμανία!

Υπέρ της παραμονής  της Ελλάδας στην ευρωζώνη τάσσεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι η Αθήνα δεν θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σε συνέντευξή της  στην εφημερίδα Bild am Sonntag, η κυρία Μέρκελ επαναδιατυπώνει την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει το ευρώ και προσθέτει πως η ευρωζώνη έχει 17 μέλη, τα οποία μάλιστα θα ήθελε – και πιστεύει πως σε βάθος χρόνου θα επαληθευθεί – να γίνουν περισσότερα.

Στην ίδια συνέντευξη η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο του ευρώ για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και χαρακτηρίζει το κοινό νόμισμα καθοριστικό βήμα για την ένωση της Ευρώπης, το οποίο δεν μπορεί να ακυρωθεί χωρίς μεγάλους κινδύνους και αρνητικά επακόλουθα.

Ενώ παραδέχεται  πως πρώτη η Γερμανία ωφελήθηκε πολύ από το ευρώ!


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας




Δωρεάν εξέταση για όσες γυναίκες επιθυμούν.
Δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας θα μπορούν να κάνουν όσες γυναίκες επιθυμούν, έως το τέλος του τρέχοντος μηνός. Με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά πρόγραμμα δωρεάν πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου, από σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, έως και την 1η Φεβρουαρίου 2012 σε 40 μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.
Το υπουργείο Υγείας, σε ανακόινωσή του, αναφέρει ότι «η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών και ειδικότερα του καρκίνου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο υλοποιεί από τον Αύγουστο του 2011 οργανωμένο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε συνεργασία με 166 δήμους, 135 Κέντρα Υγείας, καθώς και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ».
Στόχος του υπουργείου είναι να παρέχει στον Έλληνα και την Ελληνίδα την κατάλληλη ενημέρωση και τις καταλληλότερες υπηρεσίες πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.
Το υπουργείο Υγείας καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που να περιλαμβάνει τη μεσογειακή διατροφή και μέτρια σωματική άσκηση, και να ελέγχουν τακτικά την κατάσταση της υγείας τους με προληπτικές εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτόν ποσοστό 30-40% των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν, ενώ η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πλήρους ίασης από τη νόσο.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου, μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενες από την ιστοσελίδα www.anticancer.gov.gr.
Με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καλούνται οι Ελληνίδες να εξεταστούν στα παρακάτω Νοσοκομεία.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
1Η ΥΠΕ
1. ΓΕΝ. ΝΟΣ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ«Η ΑΓ.ΟΛΓΑ»
2. ΓΝΜ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
3. AONA «O ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»,
4. ΟΓΚΟΛ. ΝΟΣ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
5. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΤΕΩΣ 3Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
6. ΠΡΩΗΝ 7Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ, ΟΔΟΣ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
7. ΠΡΩΗΝ 1Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
8. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΑΤΤΙΚΗΣ«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
2Η ΥΠΕ
9. Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ
10. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ «AΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
11. Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ
12. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ»
3Η ΥΠΕ
13. ΓΝΘ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
14. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
15. ΓΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
16. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ«ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»
17. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
18. Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»
4Η ΥΠΕ
19. Α. Ν. Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ
20. Γ. Ν. Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
21. ΓΝ ΚΙΛΚΙΣ
22. ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ
23. ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ
24. ΓΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
25. ΓΝ ΞΑΝΘΗΣ
26. ΓΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
27. ΠΑΝ. Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
28. ΓΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
5Η ΥΠΕ
29. ΓΝ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
30. ΓΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
6Η ΥΠΕ
31. ΓΝ ΣΠΑΡΤΗΣ
32. ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
33. ΠΑΝ. ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
34. ΓΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
35. ΓΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
36. ΓΝ ΠΑΤΡΩΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»
7Η ΥΠΕ
37. ΓΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ»
38. ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»
39. ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
40. ΓΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...