Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Πώς μπορούν οι νέοι να κάνουν φθηνές διακοπές;


Αρκεί μα προμηθετούν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων...

Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διαμονή τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σε διευρυμένο δίκτυο ξενοδοχείων και κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς, Γ. Λιβανού, και την άμεση ανταπόκριση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γ. Τσακίρη, εστάλη σχετική ενημέρωση στα 9.600 μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για τη δωρεάν διασύνδεσή τους με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.

Τα μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου αποδέχθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόσκληση και αρκετοί προχώρησαν ήδη στη σύναψη συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, προσφέροντας εκπτώσεις στους κατόχους της κάρτας που θα επιλέξουν τα καταλύματά τους για τις διακοπές τους.

Αυτό σημαίνει, ότι 5 εκατ. κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας, στην Ελλάδα και σε άλλες 37 χώρες της Ευρώπης θα μπορέσουν να επιλέξουν φθηνές διακοπές στη χώρα μας μέσα από ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργατών.

Οι χρήστες της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων μπορούν να ενημερώνονται για τις εκπτώσεις και τα προνόμια της Κάρτας στην ιστοσελίδα: www.europeanyouthcard.gr, όπου αναρτάται και ο εκπτωτικός κατάλογος με τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ που έχουν συμβληθεί με το πρόγραμμα.

Τι είναι όμως η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί ένα εργαλείο συνεργασίας των χωρών της Ευρώπης που υποβοηθά την κινητικότητα και τη συμμετοχή των νέων. Προωθείται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EYCA (European Youth Card Association), και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Πρόκειται για μία εύχρηστη ατομική κάρτα, που απευθύνεται σε όλους τους νέους από 13 έως 30 ετών (μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, νέοι άνεργοι) και προσφέρει στους κατόχους της, εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 άλλες χώρες. Ο στόχος του προγράμματος είναι, να αποτελέσει η κάρτα ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαδικασία της αυτονόμησής των νέων, καθώς και να τονώσει την κινητικότητά τους στις 38 χώρες-μέλη της EYCA –και βέβαια να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας.

Η ευρωπαϊκή κάρτα χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 5 εκατομμύρια κατόχους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος που περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 προσφορές σε τομείς όπως: Εκπαίδευση, πολιτισμός, μεταφορές, βιβλιοπωλεία, αλλά και σε τουριστικές και άλλες υπηρεσίες.

Στην Ελλάδα, τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 20.000. Η κάρτα κοστίζει 10 ευρώ και έχει ετήσια ισχύ.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διαγωνισμός με έπαθλο ένα... παραδεισένιο νησί


Διαγωνισμός που διοργανώνεται από την κυβέρνηση της Μοζαμβίκης, για τουριστικούς λόγους, κάνει το πιο απίστευτο δώρο που έχετε ακούσει ποτέ.

Ο νικητής θα έχει τη δυνατότητα να χαθεί από προσώπου γης για 25 συναπτά έτη. Και πριν βιαστείτε να βγάλετε λανθασμένο συμπέρασμα, σας ενημερώνω ότι το έπαθλο δεν είναι μαγικό τρικ αλλά η παραχώρηση για μία 25ετία ενός... παραδεισένιου νησιού στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο τυχερός και τα τρία άτομα της επιλογής του θα μπορούν να περάσουν ένα μεγάλο μέρος από τη ζωή τους στην Μπενγκουέρα, αυτό είναι το όνομα του ''δώρου'', με όλα τα έξοδα πληρωμένα ακόμα και την κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων.
Ξαπλωμένοι σε μία ξαπλώστρα, με θέα το απέραντο γαλάζιο, με το μαγιό και το αντηλιακό σας θα έχετε δικό σας το νησί των 55τ. χλμ και θα βρίσκεστε 14 χλμ ανοικτά της Μοζαμβίκης.

Ο παράδεισος διαθέτει παραλίες με λευκή άμμο, δάση, λίμνες και μία μοναδική έπαυλη στην οποία μπορούν να φιλοξενηθούν με όλες τις σύγχρονες ανέσεις τέσσερα άτομα.
Το νησί έχει κηρυχθεί από το 1971 εθνικό πάρκο και σε αυτό βρίσκουν καταφύγιο 140 είδη πουλιών, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας.
Αν μετά από αυτές τις πληροφορίες αποφασίσατε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, ο τρόπος είναι πολύ απλός!

Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στο www.winanislandparadise.com ως τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά τη συγκέντρωση των υποψηφιοτήτων θα ακολουθήσει κλήρωση για την επιλογή 15 φιναλίστ που θα διαγωνιστούν άγνωστο μέχρι τώρα σε τι.

Οι διοργανωτές αναμένουν υποψηφιότητες από 120 χώρες. Καλή επιτυχία!


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στήθηκε η πρώτη εταιρεία με κεφάλαιο 20 ευρώ


Μόλις 60 λεπτά χρειάστηκε για να αποκτήσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) η πρώτη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ), που ιδρύθηκε μέσω της Υπηρεσίας Μίας Στάσης τού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Σύμφωνα με το e-thrakinews.gr,  η μονοπρόσωπη ΙΚΕ, που εγκαινίασε την αναβαθμισμένη υπηρεσία του ΕΕΘ, μπήκε στη γραμμή εκκίνησης με κεφάλαιο 20 ευρώ, ενώ προέρχεται από τον κλάδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Τι είναι οι ΙΚΕ;

Με απλά λόγια και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4072/11-04-2012, στις ΙΚΕ -νέα εταιρική μορφή, που σχεδιάστηκε από τη γενική γραμματεία Εμπορίου- απαιτείται ελάχιστο κεφάλαιο... ενός ευρώ. Παράλληλα, έχει περιοριστεί στο ελάχιστο το διοικητικό κόστος λειτουργίας (πχ παραστάσεις δικηγόρων/συμβολαιογράφων), απλοποιήθηκαν οι σχέσεις των εταίρων και η λειτουργία της εταιρείας και υπάρχει ευελιξία στη δυνατότητα επιλογής και μεταβολής μεταξύ ενός ακραιφνώς κεφαλαιουχικού σχήματος και μιας έντονα προσωπικής εταιρείας. Οι ΙΚΕ συστήνονται μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης των Επιμελητηρίων, εκτός αν ειδική διάταξη απαιτεί συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η πρώτη ΙΚΕ συστήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προ ολίγων ημερών.

Στην περίπτωση του ΕΕΘ, η αναβάθμιση του συστήματος της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, ώστε να εναρμονιστεί με την διαδικασία σύστασης των Ι.Κ.Ε. και η λειτουργία της εφαρμογής έγινε στις 25 Ιουνίου 2012 και στις 27 του μηνός έγινε η πρώτη αυτή εγγραφή.

Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως -ή δι΄αντιπροσώπου με πληρεξούσιο- στο επιμελητήριο, όπου συμπληρώνουν μια σειρά από έντυπα, σχετικά με το καταστατικό της εταιρείας και την εγγραφή στα μητρώα του ΕΕΘ και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Η διαδικασία είναι η ίδια, ακόμη και για επιχειρηματίες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα για κάποια άλλη επιχείρηση.

Ωστόσο, δεν απαιτούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες και ο επιχειρηματίας δεν είναι υποχρεωμένος να είναι εγγεγραμμένος στο ΤΕΒΕ. Κατατίθεται επίσης ένα αντίτιμο που διαφέρει σε κάθε Επιμελητήριο και περιλαμβάνει το ετήσιο τέλος συνδρομής στο επιμελητήριο, το κόστος εγγραφής στο ΓΕΜΗ, προεγγραφής και το κόστος ίδρυσης εταιρείας.

Οι Υπηρεσίες Μιας Στάσης, με χρήση του σχετικού λογισμικού, που υλοποιήθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων μπορούν, εφόσον ο φάκελος και τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά είναι πλήρη, να προχωρούν στην σύσταση της ΙΚΕ σε μία ημέρα.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα μυστικά της σκοτεινής ύλης ψάχνει το τηλεσκόπιο των πάγων


Το IceCube, το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο, θαμμένο βαθιά στους πάγους του Νότιου Πόλου, χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, ελπίζοντας να ρίξουν φως στη δημιουργία του σύμπαντος.


Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για την ανάπτυξη του IceCube σε βάθος 2.400 μέτρων κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής. Καταλαμβάνοντας χώρο ενός κυβικού χιλιομέτρου, το τηλεσκόπιο είναι μεγαλύτερο από το Empire State Building, τον Willis Tower του Σικάγου και το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο της Σανγκάης.

Το τηλεσκόπιο έχει σχεδιαστεί για την παρατήρηση των νετρίνων, τα οποία εκπέμπονται από την έκρηξη αστέρων και κινούνται με ταχύτητα που πλησιάζει εκείνη του φωτός.

«Σηκώνεις το δάκτυλό σου και από μέσα του περνούν κάθε δευτερόλεπτο εκατό δισεκατομμύρια νετρίνα προερχόμενα από τον ήλιο», δηλώνει η Τζένι Ανταμς, φυσικός του Πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι στη Νέα Ζηλανδία, που εργάζεται στο IceCube.

«Εάν ένα σουπερνόβα εκραγεί τώρα στον γαλαξία μας, μπορούμε να διακρίνουμε εκατοντάδες νετρίνα με το IceCube», δήλωσε η Ανταμς στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης Σωματιδιακής Φυσικής στη Μελβούρνη.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν τα σωματίδια για να ανακαλύψουν από πού προέρχονται ελπίζοντας ότι αυτό θα τους δώσει απαντήσεις για το τι συμβαίνει στο διάστημα, κυρίως στις αθέατες περιοχές του σύμπαντος που είναι γνωστές ως σκοτεινή ύλη..


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Εκκλησία θα "σύρει" το ελληνικό Δημόσιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για 90 οικόπεδα


Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης σχεδιάζει να καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, έπειτα από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", η Εκκλησία της Ελλάδας προσφεύγει στο ΕΔΔΑ για 90 οικόπεδα-φιλέτα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, τα  οποία δεσμεύτηκαν από τον  Δήμο, από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με σκοπό να γίνουν πλατείες, πάρκα και χώροι αθλοπαιδιών.
Η Εκκλησία δεν αποζημιώθηκε για τα οικόπεδα και προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, τα οποία τη δικαίωσαν και αποφάσισαν άρση των απαλλοτριώσεων.
Καθώς όμως ο δήμος και το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις, η εκκλησία αποφάσισε να προσφύγει στο ΕΔΔΑ.
"Δεν θέλουμε να προσφύγουμε στην Ευρώπη, διότι αυτό δημιουργεί διασυρμό της χώρας. Αλλά δυστυχώς μας αναγκάζουν. Μακάρι να συμμορφωθεί η διοίκηση με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Τότε δεν θα προχωρήσουμε, θα ακυρώσουμε την προσφυγή", δήλωσε στην εφημερίδα ο γενικός διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος Αβραμιώτης.
Αυτό που θα ζητήσει η Εκκλησία από το Δικαστήριο είναι να υποχρεώσει το ελληνικό κράτος να συμμορφωθεί με αυτά που επιτάσσουν οι δικαστικές αποφάσεις.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η γυναίκα που κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο


Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο δεν είναι ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας ούτε η Οπρα Γουίνφρι αλλά μια άγνωστη από την Αυστραλία, η Τζίνα Ράινχαρτ.


Κάποτε την ρώτησαν τι εστί ομορφιά. Κι εκείνη αναφέρθηκε στην πηγή της περιουσίας της οικογένειάς της: «Ομορφιά είναι ένα ορυχείο σιδήρου», είπε.

Σύμφωνα με το Βήμα όταν ο πατέρας της, Λανγκ Χάνκοκ, ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη δεκαετία του '50, οι εξαγωγές σιδήρου απαγορεύονταν στην Αυστραλία διότι το μέταλλο αυτό θεωρούνταν σπάνιο.

Η δισεκατομμυριούχος τονίζει ότι το ορυχείο στη δυτική Αυστραλία που έκανε την οικογένειά της πλούσια ευνόησε ολόκληρη τη χώρα και εκφράζει την πικρία ότι αυτό δεν της έχει αναγνωριστεί επαρκώς.

Η 58χρονη Ράινχαρτ έχει προσωπική περιουσία άνω των 24 δισ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια ανέβηκε από πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας σε πλουσιότερη της Ασίας και στη συνέχεια του κόσμου _ σύμφωνα με το αυστραλέζικο οικονομικό περιοδικό «BRW» και τον Citigroup που προέβλεψε ότι σύντομα θα φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, με περιουσία άνω των 81 δισ. ευρώ στο όνομά της.

Η Ράινχαρτ κερδίζει σχεδόν 500 ευρώ το δευτερόλεπτο. Απεχθάνεται να την αποκαλούν «κληρονόμο ορυχείων» διότι θεωρεί εαυτόν αυτοδημιούργητη επιχειρηματία επειδή άλλαξε εκ βάθρων την εταιρεία μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1992.

Η Hancock Prospecting είναι ουσιαστικά ολόκληρη η ζωή της. Εχει ελάχιστα ενδιαφέροντα πέραν αυτής. Δεν την προσελκύει η τέχνη, τα άλογα κούρσας και τα ιδιωτικά αεροπλάνα όπως άλλους πλούσιους. Είναι διαθέσιμη για την εταιρεία της 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Εριστική, εμπλέκεται σε καβγάδες που μένουν παροιμιώδεις _ όπως με τον πατέρα της, τον συνέταιρό του, τον πρώτο της σύζυγο, την φιλιππινέζα θετή μητέρα της και τρία από τα τέσσερα παιδιά της. Δικομανής, πολλοί από τους καβγάδες της καταλήγουν στο δικαστήριο.

Όπως και ο πατέρας της, που καταφερόταν άσχημα εναντίον των περιβαλλοντιστών αποκαλώντας τους «οικο-τρελούς», η Ράινχαρτ κινείται μεταξύ συντηρητισμού και φιλελευθερισμού ενώ αρνείται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή. Ηρωίδα της είναι η Μάργκαρετ Θάτσερ με την οποία συνέφαγε το 1977. Υστερα από εκείνο το γεύμα, η νεαρή τότε Τζίνα άρχισε να ντύνεται περισσότερο σαν επιχειρηματίας και να βάφεται ενώ άλλαξε και χτένισμα.

Άλλος ήρωάς της είναι ο οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς. Ενας από τους λόγους που την έκαναν να μεγαλώσει τα παιδιά της στις ΗΠΑ _ εκτός από τον γάμο της με τον απόφοιτο του Χάρβαρντ Φρανκ Ράινχαρτ _ ήταν, όπως έχει εκμυστηρευτεί η ίδια, η ελπίδα μήπως κάποτε έχουν καθηγητή τον Φρίντμαν.

Η Ράινχαρτ ήρθε σε αντίθεση με την Εργατική κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν από δύο χρόνια, όταν σχεδιαζόταν η επιβολή υψηλού φόρου στα κέρδη από ορυχεία. Αυτό της έδωσε την αφορμή να βγει από το παρασκήνιο, όπου της αρέσει να κινείται, για να ηγηθεί διαμαρτυριών εναντίον του φόρου.

Ο ακτιβισμός της υπέρ των δισεκατομμυριούχων έδωσε τροφή σε γελοιογραφίες και καρικατούρες. Εντός εβδομάδων όμως, ο τότε πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και αντικαταστάθηκε από την Τζούλια Γκίλαρντ που αμέσως ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί στο θέμα της υψηλής φορολόγησης των ορυχείων.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σοκ-Τρώνε τα αδέσποτα

 


Σοκ στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί της ομάδας "Ζ" έκαναν έφοδο σε κτίριο προκειμένου να σώσουν ένα σκύλο από τα χέρια αλλοδαπών οι οποίοι ετοιμάζονταν να τον σφάξουν για να τον φάνε.
Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά, στο κέντρο της Αθήνας με θύματα τα βασανισμένα, αδέσποτα σκυλιά. Ας θυμηθούμε και τα καταστήματα αλλοδαπών που στα τσιγκέλια τους  κρέμονταν σφαγμένα σκυλιά έτοιμα για πώληση.
Για το φαινόμενο αυτό μίλησαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων στο metrogreece.gr.
"Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια. Κατά καιρούς έρχονται στην επιφάνεια τέτοια περιστατικά για αλλοδαπούς οι οποίοι τρώνε τα αδέσποτα σκυλιά" δήλωσε το μέλος της Φιλοζωικής Βριλησσίων, Κατσούγκρη Καίτη.
Την σοβαρότητα του φαινομένου μας τόνισε το μέλος της Φιλοζωικής Χολαργού-Παπάγου, Θεοδοσία Γκασμάκη "έχουν εξαφανιστεί τα αδέσποτα σκυλιά από τους δρόμους. Σπάνια συναντάω κάποιο σκυλί πλέον. Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση. Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα φαίνεται να χειροτερεύουν".

Πηγή: metrogreece.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος


 

Τέλος εποχής για τη Χαλυβουργία, καθώς η διοίκηση εντός της εβδομάδας καταθέτει αίτηση για τη διακοπή των εργασιών της.
Εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:
- Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα.
- Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος. 
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η Ελένη Καταβάτη, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα στη Χαλυβουργία, οι εργαζόμενοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που κατανόησαν, όπως είπε, το πρόβλημα πλην του κ. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κ. Καταβάτη είπε πως ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του σωματείου που κρατά κλειστό το εργοστάσιο παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία.
Ζήτησε τέλος την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει το εργοστάσιο.

Πηγή enikos

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...