Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Επτά επιδόματα του ΟΑΕΔ που λίγοι γνωρίζουν !


Επτά «άγνωστα» επιδόματα αναμένουν τους δικαιούχους. Πρόκειται κυρίως για παροχές του ΟΑΕΔ που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ταυτόχρονα οι δήμοι και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις ετοιμάζουν δύο νέα βοηθήματα που αφορούν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα (ένδεια) και τις ευπαθείς ομάδες στην περιφέρεια (μειονεκτικές περιοχές). Τρίμηνη επιδότηση ανέργων: Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και «επίκαιρα» βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.

Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι δεν δικαιούνται ένταξη στην τακτική επιδότηση. Το ύψος του βοηθήματος ανέρχεται σε 216 ευρώ και καταβάλλεται κάθε τρεις μήνες (συνολικά 648 ευρώ το χρόνο). Βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης: Οσοι παραμένουν άνεργοι για ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας δικαιούνται ειδικό βοήθημα εφάπαξ 187 ευρώ.



Τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματα του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 9.977 ευρώ.

Οικογενειακό επίδομα για όλους: Ο ΟΑΕΔ προσφέρει οικογενειακό επίδομα ακόμα και σε εργαζομένους των οποίων η κλαδική σύμβαση δεν το προβλέπει. Πρόκειται για το ΔΛΟΕΜ, το οποίο δίνει 98 ευρώ για ένα παιδί, 295 για δύο παιδιά και περίπου 700 ευρώ για τρία παιδιά. Χορηγείται εφάπαξ. Παροχή λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη: Πληρωμή μισθών που αντιστοιχούν σε τρία μηνιάτικα. Απευθύνεται σε εργαζομένους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων οι εταιρίες βρίσκονται σε πτώχευση ή εκκαθάριση. Η συγκεκριμένη παροχή, ιστορικά, βρήκε μεγάλη εφαρμογή στην περίπτωση της Πειραϊκής Πατραϊκής. Επίδομα σε νέους 20-29 ετών: Οι απόφοιτοι λυκείου, πανεπιστημίου και ΤΕΙ, εφόσον παραμένουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για έναν χρόνο, δικαιούνται μηνιαίο επίδομα 73,37 ευρώ. Χορηγείται για πέντε μήνες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσοι εκπλήρωσαν μόλις τη στρατιωτική θητεία τους.





enallaktikos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μπαρ που αξίζουν για το πρώτο ραντεβού


Ρομαντικά, ζεστά και χαριτωμένα με ευφάνταστες ταπετσαρίες, τα μπαράκια που ανοίγουν διάπλατα τις «πόρτες» τους σε ζευγαράκια, και κλείνουν γλυκά το «μάτι» σε όσους θέλουν να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού. Τόσο η cozy ατμόσφαιρα, όσο και το χαλαρό κλίμα «αγκαλιάζουν» την πρώτη γνωριμία και εκπλήσσουν ευχάριστα.




Μικρή, αλλά θαυματουργή. Η «Μέντα» (Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά) διαθέτει οικείο πρόσημο. Στο εσωτερικό της η διακόσμηση είναι ζεστή, ενώ διακρίνεται και από ρετρό και ρομαντικά στοιχεία.

Η πόρτα και τα παραθυρόφυλλα θυμίζουν αυτό που θα έλεγε κανείς «cottage», ενώ η βεράντα με τα μικρά χαριτωμένα τραπεζάκια ανασύρει μνήμες από γραφικά χωριά ή και από καφενεία γειτονιάς.

Cozy ατμόσφαιρα, παριζιάνικο στιλ και σύγχρονη διακόσμηση κυριαρχούν στο μίνιμαλ «Charlie» (Γλυφάδα, Φοίβης 11) μπαρ – καφέ στη Γλυφάδα. Ένα μέρος που κάθε άλλο παρά mainstream θεωρείται, ενδείκνυται για το πρώτο ραντεβού με τα ωραία γλυκά, σνακς και πίνακες να ομορφαίνουν το κλίμα και να σπάνε τον «πάγο».



Δεν χωράει ούτε 10 παρέες , είναι σαν την κρυμμένη φωλιά του Συντάγματος , με δύο άγνωστους νέους να θέλουν να μάθουν ο ένας τον άλλον φοβούμενοι μην εκτεθούν στον πολύ κόσμο. Βρίσκονται, λοιπόν, σε ένα μέρος που δεν πιάνει εύκολα το μάτι, και αυτό το μαγαζί λέγεται «Blue Bird» (Hπίτου 4, Σύνταγμα). Ευφάνταστα κοκτέιλ, σκοτεινή και παράλληλα ρετρό ατμόσφαιρα, είναι χαρακτηριστικά του μπαρ, που ζεσταίνουν το κλίμα. Η μουσική κινείται σε πολυσυλλεκτική τροχιά, και οι city lovers βρίσκουν το δικό τους καταφύγιο.



Μετά από μια δύσκολη ημέρα και για πρώτο ραντεβού σε ήρεμο κλίμα, ένα ποτήρι κρασί στο «By the glass»( Γ.Σουρή 3 & Φιλελλήνων) συνιστά καλή λύση. Το εντυπωσιακό της «υπόθεσης» είναι ότι το μπαρ βρίσκεται σε μια στοά με νεοκλασικά κτίρια της δεκαετίας του ’20. Ανοίγει τις «πύλες» του από το πρωί με καφέ και γευστικά σάντουιτς, ενώ μπορεί να βρει κανείς εκεί πάνω από 50 ετικέτες σε κρασί. Το κρασί μπορεί να συνοδευτεί από τη νόστιμη και χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο και σταφίδα .



Στέγη για όλους. Για φίλους του πολιτισμού, για άτομα με αναπηρία, για ερωτευμένους. Το φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών προσκαλεί «εν δυνάμει» ζευγαράκια. Βρίσκουν στέγη μέσα από ένα άκρως ρομαντικό κλίμα στο μπαρ. Πρόκειται για μια γουστόζικη «φωλιά» που δίνει σπιτική αίσθηση, με τις χαριτωμένες λάμπες, τα ασυνήθιστα καθίσματα και την ήρεμη ατμόσφαιρα να ξεχωρίζουν. Όσοι, δε, θέλουν να κλέψουν εντυπώσεις και να γευτούν το ψαγμένο «ποτήρι» της κουλτούρας, βρήκαν το «μάστορά» τους.




http://entertainment.in.gr/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...