Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Στα άκρα για τα διόδια

Κορυφώνεται η κόντρα κυβέρνησης και οργανώσεων που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές των διοδίων. Η σημερινή ποινική δίωξη σε εννέα πρόσωπα που «δεν πλήρωσαν», φέρνει νέες κινητοποιήσεις αφού το Σάββατο τα διόδια θα ανοίξουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Σε βάρος εννέα προσώπων, επικεφαλής φορέων και οργανώσεων, αλλά και κατοίκων Βορειοανατολικής Αττικής ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για κινητοποιήσεις και άρνηση να πληρώσουν αντίτιμο στα διόδια Αφιδνών.
Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε -επί περίπου ένα χρόνο- με αφορμή μηνύσεις, που είχε υποβάλει η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, διαχειρίστρια τμήματος της ΠΑΘΕ, για κινητοποιήσεις φορέων, οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το υψηλό αντίτιμο των διοδίων.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι κάτοικοι έκλειναν τα διόδια, ώστε να μην πληρώνουν όσοι διέρχονταν.
Η πονική δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, παρακώλυσης συγκοινωνιών, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και συκοφαντικής δυσφήμισης.
Με αφορμή τις πρώτες διώξεις από τον εισαγγελέα κατά των μελών του κινήματος που δεν πληρώνουν διόδια, οι διαμαρτυρόμενοι απαντούν με νέα κινητοποίηση την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του συντονιστικού γνωστοποίησαν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και μίλησαν για «φρονηματικές διώξεις, που μας επιστρέφουν σε μετεμφυλιακές πρακτικές της δεκαετίας του '50».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική πρωτοβουλία, για τη αντιμετώπιση του προβλήματος όσων δεν πληρώνουν, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα.
Ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε αντικοινωνική την αντίληψη του «Τζαμπατζή», αναφέροντας πως «το δεν πληρώνω, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε στα εισιτήρια, ούτε στα διόδια».
Μάλιστα ο κ. Ρέππας προανήγγειλε μειώσεις στην τιμή των διοδίων και πιο συγκεκριμένα, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Πηγή ; newsday.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έχουν βρει τον ιδανικό αντί-Μουμπάρακ

Ο Χόσνι Μουμπάρακ αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία, αλλά φαίνεται πως η κατάσταση δεν έχει γυρισμό. Και όλα δείχνουν πως έχει βρεθεί ακόμη και ο διάδοχός του.

Πρόκειται για τον αντιστράτηγο Σάμι Έναν, τον αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, τον άνθρωπο που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει βία κατά των διαδηλωτών, που έχει ήδη αποσπάσει επαίνους από τις ΗΠΑ. Θεωρείται ένας αποδεκτός διάδοχος του Αιγύπτου προέδρου.

Ο Έναν βρισκόταν στην Ουάσιγκτον όταν ξέσπασε η κρίση και άρχισαν οι διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ. Εξαιτίας τους, επέστρεψε εσπευσμένα στην Αίγυπτο, πριν ο στρατός εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποίησε πως θεωρεί νόμιμα τα αιτήματα των πολιτών.


Εκπαιδεύτηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση και σπούδασε στην φημισμένη Σχολή Πολέμου της Γαλλίας, καθώς και στην Ανώτατη Στρατιωτική Ακαδημία Νάσερ της Αιγύπτου.


Και οι τέσσερις πρόεδροι της Αιγύπτου από το 1952, όταν έγινε το πραξικόπημα για την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τη Βρετανία μοναρχίας, προέρχονταν από τις ένοπλες δυνάμεις. Ο Μουμπάρακ ήταν αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας το 1975 όταν ο Ανουάρ Σαντάτ τον έχρισε αντιπρόεδρο. Η δολοφονία του προέδρου Σαντάτ το 1981 τον ώθησε απροσδόκητα στην εξουσία.


Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλεν, δήλωσε ότι ο Έναν του έδωσε διαβεβαιώσεις, σε ιδιωτική τους συνομιλία, για τη δέσμευση των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων στην προώθηση της σταθερότητας.


Εκτός όμως από τη Δύση, ο Έναν συγκεντρώνει θετικά σχόλια και από τους ισλαμιστές. Ο Καμέλ ελ Χελμπάουι, ισλαμιστής κληρικός και εξόριστο μέλος των συντηρητικών Αδελφών Μουσουλμάνων, δήλωσε ότι ο Εναν θα μπορούσε να είναι ένας αποδεκτός διάδοχος του Μουμπάρακ γιατί θεωρείται αδιάφθορος.


Λίγα είναι γνωστά στο εξωτερικό για τον Έναν, του οποίου η πενιχρή επίσημη βιογραφία στην ιστοσελίδα της ανώτατης διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων αναφέρει ότι γεννήθηκε στο Κάιρο το 1948.


Είχε την κλασική πορεία της σταδιοδρομίας ενός αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας, υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων και έγινε αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων το 2005. Η μόνη του μετάθεση στο εξωτερικό ήταν μια διετής θητεία ως στρατιωτικός ακόλουθος στο Μαρόκο την περίοδο 1990-92.


Ισραηλινή πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι ο Έναν θεωρείται επαγγελματίας, απολιτικός αξιωματικός, όχι χαρισματικός, αλλά ικανός και αξιόπιστος για τις ΗΠΑ.


Σε αντίθεση με τον πρώην αρχικατάσκοπο τον οποίο ο Μουμπάρακ διόρισε ως αντιπρόεδρο του το Σάββατο, τον απόστρατο στρατηγό Όμαρ Σουλεϊμάν, ο Έναν δεν είναι γνωστός για δοσοληψίες με το Ισραήλ. Αυτό μπορεί να τον κάνει πιο αποδεκτό από τους Αιγυπτίους.


Ο Έναν βρίσκεται στην ιεραρχία κάτω από τον Στρατάρχη Χουσεΐν Ταντάουϊ, 75 ετών, ο οποίος είναι ο υπουργός Άμυνας και γενικός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με το σύνταγμα, ο πρόεδρος έχει, καταρχήν, τον γενικό έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων.


Η Αίγυπτος έχει τις 10ες μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις του κόσμου με περισσότερους από 468.000 στρατιωτικούς, πολλοί από τους οποίους είναι φτωχοί κληρωτοί.


Η Ουάσιγκτον δίνει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε στρατιωτική βοήθεια στο Κάιρο από τότε που η Αίγυπτος υπέγραψε της συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979.
Πηγή : newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρυμμένοι στο δάσος


Μια φυλή σε άγρια κατάσταση αποκάλυψαν αεροφωτογραφίες στο Περού. Η γνησιότητά των εικόνων έχει επιβεβαιωθεί. Η απειλή της παράνομης υλοτομίας και το βίαιο παρελθόν που τους καταδιώκει (Pics)
Σειρά αεροφωτογραφιών μίας φυλής με ελάχιστες έως καθόλου επαφές με τον έξω κόσμο δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου οι απομονωμένοι πολιτισμοί του Αμαζονίου να προστατευθούν από τους παράνομους υλοτόμους που περνούν τα σύνορα από το Περού.
Στις φωτογραφίες διακρίνονται ενήλικες και παιδιά με τα πρόσωπα βαμμένα κόκκινα να δείχνουν και να κοιτούν έκπληκτοι το ελικόπτερο από τα οποίο λαμβάνονται οι φωτογραφίες.
Εκτιμάται πως οι άνθρωποι που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι απόγονοι μίας εκ των φυλών που υπέστησαν απίστευτες ωμότητες στα τέλη του 19ου αιώνα, με πολλούς να καταφεύγουν στις βαθύτερες κοιλότητες του δάσους για να προστατευτούν.

 
Οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν από το Εθνικό Ίδρυμα Ινδιάνων (Funai) της Βραζιλίας, έναν κυβερνητικό οργανισμό για την προστασία των αυτοχθόνων, με την ελπίδα να προστατευτούν τα εδάφη τους και να διατηρήσουν την απομονωμένη ύπαρξή τους.
Η γνησιότητα των φωτογραφιών επιβεβαιώνεται και από την Coiab, μια οργάνωση των Ινδιάνων του Αμαζονίου. "Είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη αυτών των λαών, για αυτό και υποστηρίζουμε τη χρήση αυτών των εικόνων που το αποδεικνύουν" δήλωσε ο συντονιστής της οργάνωσης Marcos Apurina.
"Τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα και ειδικότερα το δικαίωμά τους στη ζωή αγνοήθηκαν, συνεπώς είναι σημαντικό να τους προστατεύσουμε", συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τo Εθνικό Ίδρυμα Ινδιάνων, στην περιοχή της Βραζιλίας επιζούν 67 φυλές που δεν διατηρούν επαφές με τον έξω κόσμο, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν την ύπαρξή του. Στην τελευταία απογραφή της χώρας καταγράφηκαν 500.000 αυτόχθονες, οι οποίοι ζουν μεταξύ των 190 εκατομμυρίων υπόλοιπων Βραζιλιάνων.
Οι περισσότεροι αυτόχθονες της Αμερικής είναι απόγονοι Ασιατών που έφτασαν στην Αμερική πριν από 13 με 17 χιλιάδες χρόνια, διασχίζοντας μια γέφυρα ξηράς που συνέδεε τότε τη Σιβηρία με την Αλάσκα.
Πηγή : news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ TO IPAD -The Daily

H πρώτη εφημερίδα αποκλειστικά για το iPad είναι πλέον γεγονός!
Η εφημερίδα διατίθεται με συνδρομητικό μοντέλο με εβδομαδιαία χρέωση στα $0.99 και ετήσια χρέωση $39.99 σε ομολογουμένως καλές τιμές. Προφανώς, η συνδρομητική χρέωση είναι πολύ πιο συμφέρουσα από την ημερήσια, η οποία ανέρχεται στα $0.14 ($46.76 για το υπόλοιπο του χρόνου). Μάλιστα, οι δύο πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής και των εκδόσεων θα είναι δωρεάν ως προσφορά της Verizon, οπότε μπορείτε άφοβα να την δοκιμάσετε.
Το νέο συνδρομητικό μοντέλο χρέωσης θα διατεθεί και σε άλλους οργανισμούς πολύ σύντομα. Ειπώθηκε, μάλιστα, ότι το μοντέλο αυτό θα είναι διαθέσιμο και μέσω των ιστοσελίδων των εκδοτών παράλληλα με το App Store. Επίσης, θα υφίσταται και δοκιμαστική περίοδος των συνδρομών για να μπορεί να δοκιμάσει ο χρήστης πριν αποφασίσει να πληρώσει. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα πληρώσει δεν θα είναι δυνατή η αποζημίωση σε περίπτωση λάθους ή μετάνοιας. Ας ελπίσουμε αυτό το μοντέλο να εφαρμοστεί κάποια στιγμή και κατά την αγορά εφαρμογών από το App Store.
Οι όροι χρήσης του App Store αλλάζουν από σήμερα για την ενημέρωση αυτής της προσθήκης των in-app subscriptions. Η Apple μας ενημερώνει ότι παρόλο που θα ζητείται πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες του χρήστη για τη βελτίωση της υπηρεσίας θα είναι εφικτή η άρνηση της πρόσβασης χωρίς να στερείται ο χρήστης των δικαιωμάτων του. Συγκεκριμένα, ίσως ζητηθούν στοιχεία όπως το όνομα, το mail, η διεύθυνση, ο ταχυδρομικός κώδικας κτλπ του χρήστη για διαφημιστικούς σκοπούς. Θα υπάρχει, όμως, τονίζουμε ξανά η δυνατότητα άρνησης.

Πηγή : news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από το Αζερμπαϊτζάν με αγάπη

Να παρακάμψουν τους Τούρκους μεσάζοντες και να πωλούν φυσικό αέριο απευθείας στην Ελλάδα, σχεδιάζουν οι αρμόδιες αρχές του Αζερμπαϊτζάν
Ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας του Αζερμπαϊτζάν, Natik Aliyev, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την απ' ευθείας πώληση 0,7 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως στην Ελλάδα, δηλώνοντας πως ''συμφωνήσαμε με την Τουρκία και την Ελλάδα ότι το αζέρικο αέριο θα πωλείται στην Ελλάδα χωρίς την συμμετοχή της Τουρκίας".
"Νομικά ζητήματα συζητούνται αυτή τη στιγμή. Οι όγκοι θα είναι οι ίδιοι, 700 εκατ. κυβικά μέτρα, αλλά μπορεί να αυξηθούν στο μέλλον" πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Χάρης Σαχίνης, ο βρέθηκε χθες στο Μπακού για την επίτευξη της συμφωνίας, έκανε λόγο για συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και το Αζερμπαϊτζάν.
Οι συνομιλίες αφορούσαν την προμήθεια φυσικού αερίου από τη δεύτερη φάση ανάπτυξης του υπεράκτιου κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ στην Κασπία, τα αποθέματα του οποίου ''πολιορκούν'' η Ρωσία, οι εμπνευστές του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco, καθώς και οι χώρες που εμπλέκονται στον Διασυνδετήριο αγωγό Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία (ITGI).
Επιπλέον, ο κ. Σαχίνης είπε ότι η συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων ολοκληρώθηκε την 01/02, στο Μπακού.
''Πρόκειται, απλώς και μόνο, για το ξεκίνημα της διαδικασίας και αν έχουμε αποδείξεις για το ότι οι απευθείας αγορές έχουν νόημα από εμπορικής σκοπιάς, θα υπογράψουμε συμβόλαιο. Θα θέλαμε να προχωρήσουμε γρήγορα. Το ίδιο επιθυμούν και η κρατική ενεργειακή εταιρία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR και η τουρκική BOTAS'', πρόσθεσε ο κ. Σαχίνης.
Δεν διευκρίνισε πότε το Αζερμπαϊτζάν θα ξεκινήσει τις απ' ευθείας πωλήσεις.
Η Ελλάδα ήδη προμηθεύεται εδώ και δύο χρόνια μέσω της Τουρκίας αζέρικο φυσικό αέριο όγκου 0,7 δις κυβικών μέτρων ετησίως.
Πηγή : news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γαϊδαρος υπέστη βιασμό από... τέσσερα άτομα !!!

Είναι να τρελαίνεται κανείς από την είδηση που έγραψαν οι τουρκικές εφημερίδες, σύμφωνα με την οποία ένας γάιδαρος που έμεινε πεινασμένος στην περιοχή Μίλας, ανέβηκε στα βουνά για να βρει φαγητό , αλλά.υπέστη βιασμό από... τέσσερα άτομα.

Ο γάιδαρος έσπασε το πόδι του και ο ιδιοκτήτης του τον άφησε αδέσποτο, με αποτέλεσμα να ανέβει στην θαμνώδη περιοχή του βουνού Σόντρα για να βρει τροφή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άτυχος γάιδαρος, εδώ και ένα μήνα υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση από διάφορα άτομα.

Κάτοικοι που ζούνε στην περιοχή, ενημέρωσαν για τον βιασμό τους φιλόζωους και έτσι η αστυνομία έσπευσε, όπου συνέλαβε επ΄ αυτοφώρω την ώρα του βιασμού έναν 32χρονο.

πηγή: Star.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φάκελος βόμβα για Καστανίδη


Παγιδευμένος φάκελος εστάλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι υπάλληλοι του υπουργείου διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αμέσως κάλεσαν πυροτεχνουργούς.
Ο φάκελος μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος εκτός του κτιρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη. Επρόκειτο για μεγάλο ταχυδρομικό φάκελο, που περιείχε ένα ντοσιέ. Μέσα στο ντοσιέ υπήρχε αλουμινόχαρτο με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος.
Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, όμοιο με αυτούς που περιείχαν οι παγιδευμένες επιστολές που είχαν σταλεί σε πρεσβείες στην Αθήνα.
Ο φάκελος ανέγραφε ως αποστολέα την "Ανεξάρτητη πρωτοβουλία ασκούμενων δικηγόρων" και είχε ως παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.
Η αντιτρομοκρατική συνδέει το γεγονός με τις πρόσφατες απειλές της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς είναι σε εξέλιξη η δίκη 13 ατόμων που φέρονται ως μέλη της.
Επίσης ειδοποιήθηκαν υπουργεία και πρεσβείες, να γίνει έλεγχος στους φακέλους που έχουν λάβει, καθώς εκτιμούν ότι είναι πιθανό να μην στάλθηκε μόνο ένας.
Πηγή : news 247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το δίκιο του Ποπάι


Τη θεωρία του Ποπάι περί ενίσχυσης της μυϊκής δύναμης από την κατανάλωση ποσοτήτων από σπανάκι, έρχεται να επιβεβαιώσει σουηδική έρευνα.
Ερευνητές του Τμήματος Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας του έγκριτου Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 300 γραμμαρίων σπανακιού καθημερινά μειώνει έως 5% την ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται για τροφοδοσία και ενεργοποίηση των μυών, όταν κανείς ασκείται σωματικά.
Η ωφέλεια της τροφής αυτής κρύβεται στα νιτρικά άλατα που περιέχει σε αφθονία και τα οποία καθιστούν πιο αποδοτικά τα μιτοχόνδρια των κυττάρων.
«Είναι σαν να βάζει κανείς ένα βελτιωτικό καυσίμου στους μύες του, τους κάνει να τρέχουν πιο ομαλά και αποδοτικά», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας.
Οι ερευνητές έδωσαν σε εθελοντές, καθημερινά επί τρεις μέρες, να καταναλώσουν καθαρά συμπληρώματα νιτρικών αλάτων σε ποσότητα ισοδύναμη με ένα πιάτο σπανάκι.
Στην αρχή και στο τέλος του πειράματος οι εθελοντές έκαναν έντονη άσκηση σε ένα ποδήλατο γυμναστικής, ενώ ταυτόχρονα μετριόταν το οξυγόνο τους.
Διαπιστώθηκε ότι χάρη στα νιτρικά άλατα, οι εθελοντές χρειάζονταν 3% έως 5% λιγότερη ενέργεια για να παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα, επειδή οι μυς τους λειτουργούσαν στο μεταξύ πιο αποτελεσματικά.

Πηγή : news 247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ (ΔΕΝ) ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...!!

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;
Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
 

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
 
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.


-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.


Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
 
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
 
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
 
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
 
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
 
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (Και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;;;;)
 
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
 
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
 

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;
 
Ολόκληρος ο κατάλογος με τα χρέη παγκοσμίως βρίσκεται εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ


Πορεία πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα πάνω απο 300 δίκυκλα, κρατώντας Ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, παραλύοντας έτσι το ήδη πηγμένο κέντρο της πόλης.
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ ξεκίνησαν από την Ομόνοια με κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών.

Εκαναν στάση στο Υπουργείο και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά "ΚΛΕΦΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ".

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και μπροστά απο το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη έκαναν νέα στάση φωνάζοντας και πάλι "ΚΛΕΦΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ".

Αμέσως μετά έφτασαν έξω από το υπουργείο Υγείας για να δηλώσουν συμπαράσταση στους γιατρούς.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Αλι, αλί, αλί. Γιωργάκη θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλι" και "Υγεία, παιδεία, συγκοινωνία", οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ απέκλεισαν την οδό Αριστοτέλους έξω από το υπουργείο Υγείας

Μένει να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσουν μέσα στην ημέρα καθώς τα συνδικαλιστικά σωματεία των Μέσων Μεταφοράς βρίσκονται σε συνεχεις συνεδριάσεις για να καθορίσουν τη στάση τους.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χαλάει ο καιρός


Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τις πρωινές ώρες.
Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αργότερα στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες τη νύχτα στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Νότιο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο, το βράδυ στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Καταιγίδες θα επικρατήσουν από το βράδυ στα νότια και χιόνια τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα σημειωθούν νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα καμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός την Πέμπτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, με λίγες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα τμήματα, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ βελτίωση στα δυτικά και βόρεια.
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 6 και σταδιακά στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ.
Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Πηγή : news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρόβλημα στην ανάγνωση

Τα αποτελέσματα της παπαγαλίας πληρώνουν οι Έλληνες μαθητές. Υψηλό το ποσοστό όσων παρουσιάζουν προβλήματα στην ανάγνωση, αλλά και στα μαθηματικά. Μέτρα λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Προβλήματα στην ανάγνωση, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, αντιμετωπίζει ένας στους πέντε Έλληνες μαθητές, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.
Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, καθώς η συγκεκριμένη αδυναμία, οδηγεί σε αποκλεισμό από την αγορά εργασίας και δυσκολίες ένταξης στην κοινωνία.
Στην Ελλάδα το 2009 το 21,3% των μαθητών παρουσίαζε χαμηλό επίπεδο αλφαβητισμού. Το ποσοστό είναι ελαφρά υψηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το επίπεδο των Ελλήνων μαθητών έχει επηρεαστεί από την μέθοδο της παπαγαλίας που εξακολουθεί να κυριαρχεί στα ελληνικά σχολεία.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή",  τα στοιχεία που παρουσιάζει ο ΟΟΣΑ κάθε τρία χρόνια δείχνουν ότι παγκοσμίως το 20% των μαθητών διαθέτει χαμηλές επιδόσεις στην ανάγνωση, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες.
Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκρότησε ανεξάρτητη επιτροπή που θα μελετήσει το πρόβλημα και θα προτείνει τρόπους αντιμετώπισής του μέχρι το 2012, με στόχο το ποσοστό των Ευρωπαίων μαθητών που θα έχουν δυσκολίες στην ανάγνωση να μειωθεί στο 15% από 19,6% το 2009.
Πηγή : news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ασφάλιση ακόμα και με την ώρα






Διψασμένοι για περισσότερο εργατικό "αίμα", παρουσιάζονται στη νέα επισκεψή τους οι αξιωματούχοι της τρόικας, ζητώντας νέες επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά.
Η τρόικα εμφανίζεται απογοητευμένη από τη μέχρι στιγμής μείωση του κόστους εργασίας στην Ελλάδα και απαιτεί ενίσχυση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας μέσω:
*Άρσης των εμποδίων για τις καταγγελίες συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Η τρόικα τάσσεται υπέρ της καταγγελίας των συμβολαίων πριν τη λήξη του χρόνου, χωρίς η επιχείρηση να υποχρεώνεται να καταβάλει το σύνολο των μισθών, βάσει της συμφωνίας.
*Αλλαγής στον χρόνο εργασίας, αλλά και στην κατανομή του χρόνου.
*Ασφάλισης με την ώρα για part time και όχι για 4ωρο(το ελάχιστο).
*Περαιτέρω υποβάθμισης των κλαδικών συμβάσεων, των οποίων η ισχύς δεν θα επεκτείνεται σε κλάδους που δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή" οι αξιωματούχοι της τρόικας, φέρονται δυσαρεστημένοι για τον μικρό αριθμό ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων.
Μάλιστα, επικοινώνησαν και με τη ΝΕΟΓΑΛ, για να διερευνήσουν αν η κυβέρνηση απέτρεψε τις μειώσεις μισθών, που είχαν συμφωνηθεί.
Η ΝΕΟΓΑΛ αν και κερδοφόρος είχε προτείνει ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, ωστόσο την πήρε πίσω μετά τις σφοδρές αντιδράσεις.
Αύξηση της ελαστικής εργασίας
Μειωμένες κατά 211.804, εμφανίζονται το 2010 οι νέες συμβάσεις απασχόλησης οι οποίες κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δράσης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για το 2010.
Οι επιχειρήσεις οι οποίες κατέθεσαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης παρουσιάζονται μειωμένες κατά 52.888 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται αύξηση της μερικής απασχόλησης κατά 57.330 (67,50%) και 16.959 της εκ περιτροπής απασχόλησης, σε σχέση με το 2009.



Ακόμη, οι υπάρχουσες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που έχουν μετατραπεί σε μερικής απασχόλησης, είναι κατά 5.573 αυξημένες σε σύγκριση με το 2009 επίσης αυξημένες κατά 2.302 (27,88%), είναι όσες μετατράπηκαν σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης με συμφωνία εργαζομένου - εργοδότη και κατά 381 (4,61%), όσες μετατράπηκαν με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Πηγή : news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρούσμα χολέρας στον Καναδά

Σύμφωνα με την Journal de Montreal, καταγράφηκε το πρώτο περιστατικό χολέρας στον Καναδά. Πρόκειται για μια 49χρονη γυναίκα που είχε επισκεφτεί την Αϊτή για μια κηδεία και παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα αμέσως μετά την επιστροφή της στις 29 Δεκεμβρίου.
Η γυναίκα από την Αϊτή νοσηλεύεται στο Μόντρεαλ. Η ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο Σεντ Ζυστίν με συμπτώματα διάρροιας και «σύμφωνα με τις εξετάσεις επιβεβαιώθηκε η νόσος», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Λούσι Ντυρφρέν.


Πηγή : newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η διαφήμιση που απαγορεύτηκε στη βρετανική TV


Μια διαφήμιση ενός αρώματος γνωστής εταιρείας στον χώρο της μόδας και των καλλυντικών, θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τους βασικούς κανονισμούς και απαγορεύτηκε από την αρμόδια Αρχή της Μ. Βρετανίας. Πρόκειται για τη διαφήμιση του αρώματος Belle D'Opium του οίκου Yves Saint Laurent.

Στη διαφήμιση μια όμορφη κοπέλα χορεύει, αρκετά αισθησιακά, και σε κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «Είμαι ο εθισμός σου. Είμαι η Belle D'Opium. Το νέο άρωμα από τον Yves Saint Laurent».
Η αρμόδια Αρχή, Advertising Standards Authority, απεφάνθη ότι η εικόνα της «Belle» να ακουμπάει με το δάχτυλό της το εσωτερικό του άλλου χεριού της μπορεί να ερμηνευθεί ότι μιμείται την ένεση με σύριγγα όπιου στο σώμα της. Επίσης οι κινήσεις που κάνει η χορεύτρια με τις οποίες το σώμα της απότομα συσπάται και καθώς ξαπλώνει σηκώνει τη μέση της προς τα επάνω, θεωρήθηκε ότι μιμείται την επίδραση ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό.
Μάλιστα 13 τηλεθεατές διαμαρτυρήθηκαν στην αρμόδια Αρχή λέγοντας ότι η διαφήμιση είναι «ανεύθυνη» και «προσβλητική» εξαιτίας των κινήσεων που κάνει η πρωταγωνίστρια.
Ο οίκος από την πλευρά του είπε ότι δεν είχε πρόθεση να βγάλει προς τα έξω την εικόνα των ναρκωτικών και είχε φροντίσει να κάνει προηγουμένως μια ενδελεχή έρευνα για να βεβαιωθεί ότι ο τελικός αποδέκτης, οι θεατές, δεν θα το εκλάμβαναν με αυτόν τον τρόπο.
Ο χορογράφος της διαφήμισης, Akram Khan, είπε ότι οι κινήσεις της «Belle» αντιπροσωπεύουν «τον κύκλο της ζωής, τη ροή ενέργειας στο σώμα της και μια αίσθηση της ζωής που πηγάζει από τη Γη».
Δείτε την επίμαχη διαφήμιση που απαγορεύθηκε στη Μ. Βρετανία και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:
Πηγή : newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ακινητοποιημένα τα πάντα! - Αποστάσεις δεκαλέπτου σε μια ώρα! - Δεν υπάρχει δρόμος ελεύθερος


- Μποτιλιάρισμα παντού - Μόνο μέσο μεταφοράς το τραμ!
- Καλογρέζα - Μαρούσι 45 λεπτά - Ερυθραία - Μαρούσι 1 ώρα
- Καλλιθέα - Κέντρο 1,5 ώρα - Ηλιούπολη - κέντρο 1 ώρα
- Δεν υπάρχουν δρόμοι διαφυγής!

 


Ένα απέραντο ποτάμι από αυτοκίνητα είναι οι δρόμοι της Αθήνας από νωρίς το πρωί αφού η νέα απεργία στα μέσα μεταφοράς προκαλεί τεράστιο μποτιλιάρισμα.
 
Ακινητοποιημένα είναι τα αυτοκίνητα στην Λεωφόρο Κηφισού και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Κολοκυνθούς.
 
Μπλοκαρισμένοι οι οδηγοί και στα δύο ρεύματα της Κηφισίας, στην Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στην άνοδο της Συγγρού, στην Βουλιαγμένης, στην Καλλιρόης και σε αρκετά σημεία της παραλιακής.
Αδιάβατη η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας, η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας. Δεν κουνιεται η Πατησίων.
 
Προβλήματα θα συναντήσουν οι οδηγοί και σε αρκετά σημεία της Αττικής Οδού.
 
Πηγή : newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Κάμερον θέλει να ιδιωτικοποιήσει το δάσος του Ρομπέν των Δασών!


Ο κακός Σερίφης του Νότινγχαμ ήταν ο αντίπαλος του Ρομπέν των Δασών. Τώρα, την δόξα του ζήλεψε ο βρετανός πρωθυπουργός που ως άλλος Σερίφης του Νότινγχαμ θέλει να ιδιωτικοποιήσει το θρυλικό Σέργουντ!









'Ετσι, 100 διάσημοι Βρετανοί ενώνουν τις φωνές τους με σκοπό τη σωτηρία ορισμένων αγγλικών δασών, τα οποία ετοιμάζεται να εκποιήσει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να μειώσει το εθνικό χρέος.

Ανάμεσα στα υποψήφια για ιδιωτικοποίηση δάση είναι και το δάσος του Σέργουντ, όπου υποτίθεται ότι έζησε ο θρυλικός Ρομπέν των Δασών στα τέλη του 12ου Αιώνα μ.Χ, «κλέβοντας από τους πλούσιους, βοηθώντας τους φτωχούς και περιμένοντας την επιστροφή του βασιλιά Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου».

Στην εκστρατεία «Σώστε τα δάση της Αγγλίας» ( «Save England’s Forests» ) συμμετέχουν η τραγουδίστρια Ανι Λένοξ, η ηθοποιός Τζούντι Ντεντς, η σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Ουέστγουντ, η ποιήτρια Κάρολ Αν Ντάφι, ο αστρονόμος Μάρτιν Ρις και ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι Ρόουαν Γουίλιαμς.

Το δάσος του Σέργουντ βρίσκεται στο Νοτινχαμσίρ, και ανήκει στο περίπου 50% των δασών της Βρετανίας τα οποία διαχειρίζεται το Δημόσιο.

Από τα δύο εκατομμύρια στρέμματα δημόσιων δασικών εκτάσεων, σύμφωνα με τα σχέδια του κ. Κάμερον, τα μισά μπορούν να πουληθούν σε επενδυτές, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οικισμούς για διακοπές με πάρκα, μονάδες ελαφρής υλοτομίας, αλλά και γήπεδα γκολφ.

Πριν προχωρήσει στην πώλησή τους αναμένεται να αλλάξει και ο νόμος που προστατεύει μέχρι σήμερα «αρχαία δάση» όπως το δασός Σέργουντ του Ρομπέν των Δασών, προκειμένου οι νέοι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να κόβουν τα δέντρα, υπό προϋποθέσεις. Το πέρασμα των δασών στο ιδιωτικό κεφάλαιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020 αλλά, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ», το ένα τρίτο της γης που εκποιείται θα αλλάξει ιδιοκτησία από το 2011 έως το 2015.



Πηγή : newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο άνθρωπος που είπε τον Κολοκοτρώνη Gay!


Αυτός είναι. Λέγεται Πέτρος Τατσόπουλος και είναι συγγραφέας.
Παρουσιάζει αυτή την εποχή το ντοκιμαντέρ που προβάλλει ο ΣΚΑΪ κι έχει θέμα την επανάσταση του 1821.
Μέχρι τώρα, βασισμένη η σειρά στον ιστορικό(;) Θάνο Βερέμη και όχι σε ιστορικούς αναγνωρισμένους, όπως ο Παπαρηγόπουλος και τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη, μας λέει την ιστορία, κάπως διαφορετική από αυτή που μας έμαθαν στα σχολειά.
Σαν άλλοι... Πάγκαλοι, οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ, μιλούν για αγράμματους Έλληνες, που ζούσαν αρμονικά με τους Τούρκους και, κάποια στιγμή, αποφάσισαν να επαναστατήσουν.
Τώρα, μαθαίνουμε ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οπλαρχηγός, ο ήρωας των σχολικών μας χρόνων, ήταν gay. Και, μάλιστα, αρραβωνιασμένος!
Δείτε τι γράφει στη σελίδα του ο «έγκριτος» συγγραφέας.
(φοτο)

Φαίνεται ότι υπάρχει μια κάστα ανθρώπων, που μισεί κάθε τι ελληνικό. Κάθε τι γνήσιο, απλό, ανθρώπινο. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι ψευτοκουλτουριάρηδες μισούν οτιδήποτε κάνει περήφανο τον Έλληνα ανά τους αιώνες και προωθούν τις συμπλεγματικές εμμονές τους, ότι οι Έλληνες ήταν παντού και πάντα άχρηστοι, βδελυροί, βρωμιάρηδες, ξεφτίλες κτλ. Όλα τα κακά του σύμπαντος είναι μαζεμένα σε κάθε Έλληνα, για τους ελιτίστες κοσμοπολίτες της διανόησης!
Γιατί πιστεύουν ότι ο αγράμματος είναι κατώτερος άνθρωπος.
Μήπως, όμως, πρέπει να σκεφτούν ότι αυτοί, οι γραμματιζούμενοι, είναι οι προδότες αυτού του τόπου;
Αυτοί οι γραμματιζούμενοι, υπογράφουν μνημόνια και ξεπουλάνε την πατρίδα μας;
Ότι αύριο - μεθαύριο, η ιστορία θα έχει και γι αυτούς μια γωνιά, που θα αναφέρει τα κατορθώματά τους;
Γιατί τις επαναστάσεις, ναι, τις κάνει ο Λαός. Που δεν ξέρει πολλά γράμματα, γιατί κάποιοι σαν κι εσάς κύριε Τατσόπουλε, φρόντισαν να τους κρατήσουν στο σκοτάδι.
Είναι, όμως, ο Λαός, αληθινός, σίγουρος για την ιστορία του και έτοιμος, αν χρειαστεί, να ξαναγράψει ιστορία. Κι όχι όπως εσείς οι γραμματιζούμενοι, να λακίσουν την ύστατη ώρα με το γελοιότατο εφεύρημα της γλώσσας, που εσείς πλάθετε και το λέτε αυτοεξορία!
Επειδή ο πραγματικός ήρωας, είναι αυτός που στέκεται απέναντι στον εχθρό. Ό,τι έκανε ο ελληνικός λαός δηλαδή στους αιώνες.
Ντροπή και στον ΣΚΑΪ. Μεγάλο το ολίσθημα. Αλλά, όταν παίρνουμε το «πακέτο» από την Εθνική Τράπεζα που είναι χορηγός της εκπομπής, τότε νομίζουμε ότι μπορούμε να ξεπουλήσουμε την πατρίδα!
Εκείνο που μας αντιπροσωπεύει ΑΠΟΛΥΤΑ είναι το ξέσπασμα του Γιώργου Τράγκα στο ραδιόφωνο.
Απολαύστε το, κι εσείς κι εμείς.
[url=http://www.divshare.com/download/13942026-33a]DivShare File - Αμόκ έπαθε ο Γιώργος Τ�.mp3[/url]
Πηγή : newsday.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δικηγορικές εκλογές με 14 συνδυασμούς

Δεκατέσσερις συνδυασμοί θα συμμετάσχουν στις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 27 Φεβρουαρίου. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στις εκλογές έληξε σήμερα και σε αυτές σύμφωνα με τη σειρά κατάθεσης των υποψηφιοτήτων θα συμμετάσχουν οι εξής συνδυασμοί:

1) «Κοινωνία των Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο τον Ιωάννη Αδαμόπουλο, 2 Δικηγορική Ανανέωση» με υποψήφιο πρόεδρο το Χαράλαμπο (Μπάμπη) Αναλυτή, 3) «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο τον Δημήτριο Βερβεσό, 4) «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο τον Άγγελο Βρεττό, 5) «Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή» με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Γαλετσέλλη, 6) «Ώρα Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο το Μιχαήλ Ζαφειρόπουλο, 7) «Ανεξάρτητη Ένωση Μαχόμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών» με υποψήφιο πρόεδρο τον Κλεομένη Καραντζά, 8) «Δικηγόροι σε Κίνηση - Δικηγορική Συνείδηση» με υποψήφιο πρόεδρο το Βασίλειο Κατσαφάδο, 9) «Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι» με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Μαραγκό, 10) «Δίκτυο Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο τον Δημήτριο Μουστακάτο, 11) «Αλλάζουμε Τώρα! Δικηγόροι 2011» με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη, 12) «Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο το Θεόδωρο Σχινά, 13) «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας» χωρίς υποψήφιο πρόεδρο και 14) «Άλμα στο Μέλλον - Κίνηση Ανεξάρτητων Δικηγόρων» χωρίς υποψήφιο πρόεδρο.
Ο σημερινός πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Παξινός δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές.
Πηγή : newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κόψτε το κάπνισμα με επιδότηση!


Η επιδότηση θα περιλαμβάνει διάφορα χαπάκια και αυτοκόλλητα νικοτίνης με στόχο τον περιορισμό του καπνίσματος.







Στην Αυστραλία, συνήθως ένα πρόγραμμα εγκατάλειψης του καπνίσματος, διάρκειας δώδεκα εβδομάδων, με ειδικά χαπάκια, τσίχλες ή αυτοκόλλητα κοστίζει γύρω στα 400 δολάρια.

Τώρα θα κοστίζει μόνο 20 δολάρια για τους συνταξιούχους και 100 δολάρια για τους υπόλοιπους.

Σήμερα το ποσοστό των Αυστραλών που καπνίζει ανέρχεται στο 16% και στόχος της κυβέρνησης είναι να το περιορίσει στο 10%.

Στο πλαίσιο αυτό εκτός από την επιδότηση για το κόψιμο του τσιγάρου έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα και έχει αυξήσει σημαντικά τους φόρους αφού ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει κοντά 12 ευρώ.

Αναφορικά με τις απαγορεύσεις να σημειώσουμε πως ο δήμος της Αδελαΐδας εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το κάπνισμα στους πεζόδρομους της πόλης.

"Ο καρκίνος μαστίζει την Αυστραλία, παίρνει τόσες ζωές και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μείωση του αριθμού των καπνιστών είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πατάξουμε τη φοβερή αυτή ασθένεια" είπε η υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον.

Η ίδια πρόσθεσε πως το κάπνισμα σκοτώνει κάθε χρόνο 15.000 Αυστραλούς και κοστίζει 31,5 δισ. ετησίως στην εθνική οικονομία.

Πηγή ; newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με το παιδί στην αγκαλιά

Tην αποκλειστικότητα των ανθρώπων στο θρήνο αγαπημένων τους προσώπων αμφισβητούν οι χιμπατζήδες. Σύμφωνα με Γερμανούς και Αμερικανούς επιστήμονες και αυτοί κλαίνε.
Οι άνθρωποι φαίνεται πως δεν έχουν την αποκλειστικότητα στον θρήνο για τον θάνατο αγαπημένων προσώπων τους, καθώς γερμανοί και αμερικανοί επιστήμονες, έπειτα από μελέτες και βιντεοσκόπηση χιμπατζήδων στο φυσικό περιβάλλον τους, βρήκαν νέες ισχυρές ενδείξεις ότι και οι πιο στενοί "συγγενείς" μας θρηνούν, όταν χάσουν ένα παιδί τους.
Οι ερευνητές του καταξιωμένου διεθνώς Ινστιτούτου Ψυχογλωσσολογίας Μαξ Πλανκ, υπό τη δρα Κατερίνα Κρόνιν, σε συνεργασία με αμερικανούς συναδέλφους τους, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό για τα πρωτεύοντα American Journal of Primatology, σύμφωνα με τις βρετανικές Τέλεγκραφ και Ντέιλι Μέιλ, διαπίστωσαν ότι οι θηλυκοί χιμπατζήδες όχι μόνο αναπτύσσουν στενές σχέσεις με τα παιδιά τους, μεταφέροντάς τα μέχρι την ηλικία των δύο ετών και φροντίζοντάς τα μέχρι τα έξι, αλλά όταν πεθαίνουν, πιθανότατα θρηνούν γι’ αυτά με τρόπους ιδιαζόντως ανθρώπινους.
Το νεκρό παιδί...
Οι επιστήμονες κινηματογράφησαν, στη Ζάμπια της Αφρικής, μια μητέρα χιμπατζή που έχασε ένα 16μηνο παιδί και η οποία μετέφερε το νεκρό σώμα του για περισσότερες από 24 ώρες, πριν το εναποθέσει τρυφερά στο έδαφος. Στη συνέχεια, απομακρύνθηκε λίγο από αυτό και κατά διαστήματα επέστρεφε για να το αγγίξει και (πιθανώς) να βεβαιωθεί ότι έχει πεθάνει.
Τελικά μετέφερε το νεκρό σώμα στους άλλους χιμπατζήδες που με τη σειρά τους άρχισαν να το εξετάζουν, ώσπου την επόμενη μέρα αποφάσισε να το εγκαταλείψει πια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, "τα νέα στοιχεία παρέχουν μοναδικές ενοράσεις στο πώς οι χιμπατζήδες θρηνούν για τον θάνατο".
Οι επιστήμονες αναφέρουν, πάντως, ότι ακόμα το πεδίο αυτό είναι άγνωστο, καθώς δεν μπορούν να ξέρουν με βεβαιότητα τι καταλαβαίνουν οι χιμπατζήδες για τον θάνατο, τι νιώθουν και αν ακριβώς θρηνούν.
Είναι πάντως η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί με τόση λεπτομέρεια η αντίδραση μιας μητέρας χιμπατζή για τον θάνατο του παιδιού της. "Όταν βλέπει κανείς το βίντεο, αναγκάζεται να σταματήσει και να σκεφτεί τι άραγε μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό των άλλων πρωτευόντων" δήλωσε η Κρόνιν, η οποία πρόσθεσε ότι πιθανότατα ο θηλυκός χιμπατζής θρηνεί, χωρίς να αποκλείεται όμως ότι είναι απλώς περίεργος για το νεκρό σώμα.
Προηγούμενες μελέτες ζωολόγων είχαν επιβεβαιώσει την ύπαρξη στενού δεσμού ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί στην κοινωνία των χιμπατζήδων, καθώς οι θηλυκές μπορούν να μεταφέρουν το νεκρό σώμα για μέρες, ακόμα και εβδομάδες. Η νέα έρευνα συμπληρώνει αυτές τις γνώσεις, ενισχύοντας την υποψία των επιστημόνων ότι ο θρήνος δεν περιορίζεται στο ανθρώπινο είδος.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο http://www.dailymotion.com/video/xgu9rp_chimpanzee-mother-learns-about-her-dead-infant_animals#from=embed

Πηγή : news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...