Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο Μπους μπλόκαρε το θέμα της βίζας λόγω ελληνικού βέτο στο ΝΑΤΟ


Το ελληνικό βέτο της κυβέρνησης Καραμανλή στο ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, για την αίτηση της ΠΓΔΜ, ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση Μπους «έκοψε» την Ελλάδα από το πρόγραμμα visa - waiver (κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ).
Αυτό προκύπτει από εμπιστευτικό τηλεγράφημα της 29ης Απριλίου του 2009, που διέρρευσε από το Wikileaks, στο οποίο ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αναµονή για την άρση της βίζας και την είσοδο στο πρόγραµµα visa - waiver από το 1999.
Επιβεβαιώνει μάλιστα την αίσθηση ότι όταν η Ελλάδα «κόπηκε» από το πρόγραµµα τον Οκτώβριο του 2008, την ώρα που άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες εγκρίθηκαν (ανάµεσά τους οι Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία), αυτό συνέβη λόγω του βέτο στο Βουκουρέστι, κάνοντας λόγο για την «οργή της κυβέρνησης Μπους για το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ».

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέος επιχειρησιακός ηγέτης για την Αλ Κάιντα


Ο Αιγύπτιος Σαΐφ αλ Άντελ είναι ο νέος επιχειρησιακός ηγέτης της Αλ Κάιντα, μετά την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με την εφημερίδα του Πακιστάν «Pakistani News», η οποία επικαλείται ανώνυμη πηγή.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο αλ Άντελ είχε στενή σχέση με τον ιδεολογικό ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, καθώς και ότι ήταν υπεύθυνος για τις διεθνείς επαφές του δικτύου.
Ο Σαΐφ αλ Άντελ διορίστηκε επιχειρησιακός ηγέτης της οργάνωσης σε μια έκτακτη συνεδρίαση υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ Καίντα, προσθέτει η εφημερίδα.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Flintstones ξανά στη μικρή οθόνη !


Aπό τον δημιουργό του «Family Guy»

Ξανά στην τηλεόραση θα δούμε τους Flintstones, την αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους! Ο Seth MacFarlane, δημιουργός του εξίσου επιτυχημένου «Family Guy» αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σειρά αναπροσαρμόζοντάς την στον 21ο αιώνα.

«Ο πρώτος χαρακτήρας που σχεδίασα όταν ήμουν δυο ετών ήταν ο Fred Flintstone», είπε ο Seth MacFarlane, που θα μας συστήσει εκ νέου τον Fred και τη γυναίκα του, Wilma, όπως επίσης και τους γείτονές τους, Barney and Betty Rubble.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2011 και θα βγει στον αέρα πιθανότατα το 2013. 
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 17 Μαϊου


Γεγονότα
1673 - Ξεκινά η εξερεύνηση του ποταμού Μισισιπή από τους Λουί Ζολιέ και Ζακ Μαρκέτ.
1792 - Ξεκινά να λειτουργεί το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
1821 - Ο Εμμανουήλ Παπάς συγκεντρώνει τους ηγουμένους όλων των μονών του Αγίου Όρους στις Καρυές και κηρύσσει την επανάσταση.
1875 - Διεξάγεται το πρώτο Kentucky Derby, η μεγαλύτερη ιπποδρομία της Αμερικής, στο Τσόρτσιλ Νταουνς της Λούισβιλ, με νικητή τον "Aristides" του Ολιβερ Λιουις
1895 - Εγκαινιάζεται ο σταθμός της Ομόνοιας των σημερινών ΗΣΑΠ.
1902 - Ανακαλύπτεται ο «Μηχανισμός των Αντικυθήρων» από τον αρχαιολόγο Βαλέριο Στάη.
1912 - Η Ελλάδα και η Βουλγαρία υπογράφουν αμυντική συνθήκη συμμαχίας.
1914 - Υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με το οποίο αναγνωρίζεται η πλήρης αυτονομία της Βορείου Ηπείρου από το αλβανικό κράτος.
1921 - Το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο υπογράφουν την τελωνιακή ένωσή τους
1930 - Ιδρύονται γεωργικά σχολεία στην Ελλάδα, σε αντικατάσταση των καταργηθέντων ημιγυμνασίων.
1931 - Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει από το Βόλο ότι δεν πρόκειται να καταργήσει τις "ελευθερίες του Τύπου, αλλά την ασυδοσία".
1943 - Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο πρώτος ραδιοφωνικός κανονισμός.
1947 – Το αρματαγωγό Αχελώος υψώνει την Ελληνική Σημαία στη Σκωτία.
1970 - Ο Νορβηγός εξερευνητής, Θορ Έιερνταλ, ταξιδεύει κατά μήκος του Ατλαντικού, με ένα "πλοίο" από πάπυρο, κατασκευασμένο στα πρότυπα των πλοίων των αρχαίων Αιγυπτίων.
1978 - Ο Παναθηναϊκός ηττάται με 6-3 από τον Εθνικό. Είναι η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία του «τριφυλλιού».
1994 - Σημαντικό ναυάγιο βυζαντινού πλοίου του 11ου αιώνα μ.Χ. βρίσκεται ασύλητο κοντά στην Αλόννησο σε βάθος 30-50 μέτρων, μαζί με ολόκληρο το φορτίο του από 5.000 αμφορείς.
1994 - Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου εγκαινιάζει στη Βουλή την "Αίθουσα Ελευθέριου Βενιζέλου" και την έκθεση ενδυμάτων των 150 χρόνων κοινοβουλευτικού βίου της χώρας μας.
1998 - Ο πληρέστερος έλληνας αμυντικός Στέλιος Μανωλάς κρεμά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, στον αγώνα ΑΕΚ – Ξάνθη (2-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Γεννήσεις
1749 - Έντουαρντ Τζένερ, `Αγγλος επιστήμονας, πρωτοπόρος του εμβολιασμού.
1886 - Βασιλιάς Αλφόνσος ΙΓ' της Ισπανίας.
1891 - Ναπολέων Ζέρβας, Έλληνας αντιστασιακός αρχηγός του ΕΔΕΣ.
1897 - Οντ Χάσελ, Νορβηγός χημικός, τιμημένος με βραβείο Νόμπελ το 1969.
1900 - Αγιατολάχ Χομεϊνί, πολιτικός και θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν.
1936 - Ντένις Χόπερ, Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης.
1961 - Ένια, Ιρλανδή τραγουδίστρια και μουσικοσυνθέτρια.
1964 - Στράτος Αποστολάκης, Έλληνας ποδοσφαιριστής.
1975 - Κώστας Σόμμερ, Έλληνας ηθοποιός.
1981 - Γιάννης Ταραλίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
Θάνατοι
1510 - Σάντρο Μποτιτσέλι, Ιταλός ζωγράφος
1606 - Δημήτριος Β', τσάρος πασών των Ρωσιών
1727 - Αικατερίνη Α', αυτοκράτειρα της Ρωσίας
1729 - Σάμιουελ Κλαρκ, Άγγλος φιλόσοφος
1886 - Τζον Ντίρ, αμερικανός σιδηρουργός, κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων
1936 - Παναγής Τσαλδάρης, πρωθυπουργός της Ελλάδας
1947 - Τζορτζ Ουίλιαμ Φορμπς, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας
1987 - Γκούναρ Μίρνταλ, Σουηδός οικονομολόγος, Βραβευμένος με Νόμπελ
2008 - Καίτη Πάνου, Ελληνίδα ηθοποιός
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκάνδαλο εκατομμυρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις


Σε απίστευτες καταγγελίες για λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, προχώρησε ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας.
Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έκανε λόγο για εκτεταμένη νοθεία, με αποτέλεσμα οι καρκινογόνες συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερπολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου.
Τα καύσιμα αυτά, διακινούνται παρανόμως από κύκλωμα με τεράστια κέρδη, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με θετικό κοινωνικό πρόσωπο και σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο, ενώ και η Δικαιοσύνη, στις καταγγελίες του πρώην βουλευτή, έχει μάλλον καθυστερήσει αδικαιολόγητα.
Οι αναφορές του κ.Σούρλα προκάλεσαν αίσθηση στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.
"Την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά. Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος, απειλή; Όταν υπάρχει το κύκλωμα που πήγε να σκοτώσει τον εισαγγελέα Κοκκώση, πολλοί φίλοι μου έλεγαν «έχεις οικογένεια και τα βάζεις με τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής, που έχουν σχέσεις και με κόμματα;" ανέφερε ο κ. Σούρλας.
"Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, αφού τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ, εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ΄τους μισθούς και τις συντάξεις" παρατήρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.
Οι "ευεργέτες λαθρέμποροι"
Ο κ. Σούρλας συνέχισε, σοκάροντας τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή
"Οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος «είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλοδημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα. Έπρεπε να παρανομήσω - και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σικούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg. Ενημέρωσα τον σημερινό υπουργό Άμυνας - του έστειλα και φάκελο. Απάντηση δεν πήρα. Δεν μπορεί να δώσει μιαν απάντηση; Απάντηση έλαβα από τον υπουργό Οικονομικών, με αναφορές και στο θείο που προκαλεί καρκίνο».
"Δέκα μήνες διερευνά ο εισαγγελέας την υπόθεση. Εγώ την Παρασκευή έστειλα το πετρέλαιο στο Γενικό Χημείο του Κράτους και την Δευτέρα πήρα απάντηση" σχολίασε ο κ. Σούρλας και κατέληξε: "Επτά χρόνια είχα το στόμα μου κλειστό, και ελπίζω βάσιμα πως θα το προχωρήσετε".
Ξεκινάει έρευνα
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ζήτησε να απευθυνθεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, σε όλα τα πρόσωπα και τις αρχές που χειρίστηκαν το θέμα, (συμπεριλαμβανόμενων και των δικαστικών αρχών).
"Να προχωρήσουμε σε συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, για να περάσουν από κει, οι πάντες που εισηγήθηκαν ή δεν εισηγήθηκαν, ότι όσα λέει ο κος Σούρλας είναι αβάσιμα» πρότεινε ο κ. Κακλαμάνης.
"Η Επιτροπή να δώσει συνέχεια στο θέμα", συμφώνησε ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ). "Το λαθρεμπόριο αυτό θέλει τεράστιες αποθήκες, συνεργασία με κυκλώματα φορτηγών, τεράστιους χώρους - και η συστηματική παράλειψη καθήκοντος κάνει ζημιά και στα δημόσια έσοδα και στην τσέπη των ιδιωτών".
"Να εκφράσουμε την έντονη αγωνία μας στον Εισαγγελέα, ως προς την επίσπευση των διαδικασιών και ως προς την συναγωγή συμπερασμάτων από πλευράς Δικαιοσύνης, για όλες τις προηγούμενες ενέργειες που δεν έγιναν", πρότεινε ο Προκόπης Παυλόπουλος (Ν.Δ).
"Θα πρέπει να επιμείνουμε, να αποτελέσει σκάνδαλο προς διερεύνηση προς πάσα κατεύθυνση της αρμοδιότητας της Επιτροπής μας", πρότεινε ο Μανώλης Μπεντενιώτης. «Να προχωρήσουμε σε πόρισμα και να εγκαλέσουμε και επιλήσμονες δικαστικούς λειτουργούς, που και σε άλλες περιπτώσεις έχουν κριθεί ως κατώτεροι των περιστάσεων» συμπλήρωσε.
"Ανοίγουμε το φάκελο, προβαίνουμε σε ενέργειες για να συγκεντρώσουμε στοιχεία. Μετά απ’ αυτό, θα δούμε τις παραπέρα κινήσεις μας", κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καθηγητής πανεπιστημίου "έσπαγε" στο ξύλο σύζυγο και παιδιά - Τυφλώθηκε η γυναίκα του από το ξύλο





Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και τριών μηνών.









Ο 55χρονος -σήμερα- ακαδημαϊκός  κακοποιούσε συστηματικά τη σύζυγό του και τα παιδιά του και μάλιστα η σφοδρότητα των χτυπημάτων του είχαν ως αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να χάσει το φως της.

Η 54χρονη σύζυγός του περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο δικαστήριο το μαρτύριο που έζησε για επτά χρόνια, από το 1998 έως το 2005.

Σε ένα από τα περιστατικά ξυλοδαρμού και ωμής βίας, τη χτύπησε στο πρόσωπο, προκαλώντας θλάση στο δεξί της μάτι, με συνέπεια, οκτώ μήνες αργότερα, να χάσει ολικά την όρασή της καθώς ήταν ήδη τυφλή από το αριστερό μάτι. Λίγο καιρό αργότερα, την χτύπησε με τέτοια μανία που υπέστη ρήξη τύμπανου στο δεξί αφτί.

Οι απειλές και οι βιαιοπραγίες ήταν σχεδόν στην ημερήσια διάταξη, όπως ανέφερε η σύζυγος. "Μία μέρα, άρπαξε ένα καλτσόν, το τύλιξε γύρω από το λαιμό μου και επιχείρησε να με πνίξει, αλλά την τελευταία στιγμή έκανε πίσω", ανέφερε η ίδια. "Σε άλλη περίπτωση αποπειράθηκε να βάλει φωτιά στα μαλλιά μου, ενώ, με απειλούσε, τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο λαιμό μου, ότι θα με σκοτώσει αν μιλήσω στην Αστυνομία", πρόσθεσε στη συνέχεια.

"Είχε επιβάλλει ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Δεν είχα το θάρρος όλα αυτά τα χρόνια να τον μηνύσω γιατί φοβόμουν ότι θα ξεσπούσε στα παιδιά", δικαιολόγησε την επιλογή της να σιωπήσει και να μην τον καταγγείλει εξ αρχής στις αρμόδιες αρχές.

Θύματα της ωμής βίας έπεσαν και τρία από τα πέντε του παιδιά, εκ των οποίων τα δύο ήταν ανήλικα.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε μέρος των όσων του αποδίδονται και απέδωσε το περιστατικό που οδήγησε στην τύφλωση της γυναίκας του στην "κακιά στιγμή" και είπε ότι "οι συγγενείς της θέλανε να μας χωρίσουν".

Το πρωτόδικο δικαστήριο, το 2008, του είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης, 16 ετών. To Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και τριών μηνών  για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της σωματικής βλάβης ανηλίκων και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στρος Καν: "Η καμαριέρα συναίνεσε"




Αφού αποφασίστηκε η κράτηση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, που μεταφέρθηκε στις φυλακές της νήσου Ράικερς, οι δικηγόροι του φαίνεται πως τα γυρνάνε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως υπήρξε επαφή αλλά χωρίς εξαναγκασμό.
Η επίμαχη δήλωση του δικηγόρου του δικηγόρου Μπεν Μπράφμαν ότι "πιστεύουμε πως τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι συνεπή με τον χαρακτηρισμό βίαιη συνεύρεση", που δημοσιεύεται στη New York Post, φανερώνει την αλλαγή της υπερασπιστικής γραμμής σε περίπτωση μάλιστα που επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η θέση του.
Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν βρέθηκαν γρατσουνιές στα σώματα του Ντομινίκ Στρος Καν και της υπαλλήλου του ξενοδοχείου, που τον κατηγόρησε για απόπειρα βιασμού, και πως ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν ξέχασε το κινητό του στο ξενοδοχείο.
 
Από την εφημερίδα μάλιστα επισημαίνουν ότι πηγή προσκείμενη στους δικηγόρους υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος Καν ανέφερε στη New York Postότι "ενδεχομένως να υπήρξε ακόμα και συναίνεση".
Στην προσπάθειά του να αποτρέψει την κράτηση του ισχυρού άντρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν επισήμανε ότι δεν είναι κάποιος που θα εγκατέλειπε τη διαδικασία, καθώς ως πατέρας τεσσάρων παιδιών θα ήθελε να επιλυθεί το ζήτημα και να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.
Ωστόσο, οι δικαστές της Νέας Υόρκης αποφάσισαν να ζητήσουν την προφυλάκισή του, φοβούμενοι ότι θα έφευγε για τη Γαλλία.
Έφεραν μάλιστα ως παράδειγμα την υπόθεση του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. "Είναι το ίδιο, η ίδια ακριβώς κατάσταση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο βοηθός εισαγγελέα Ντάνιελ Αλόνζο.
Έτσι, αποφασίστηκε τελικά να απορριφθεί το αίτημα εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων και να συνεχιστεί η προφυλάκισή του μέχρι τις 20 Μαΐου, οπότε και θα υπάρξει νέα ακρόαση, παρουσία ενόρκων.
Αποφασίστηκε μάλιστα να οδηγηθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ράικερς Άιλαντ της Νέας Υόρκης, όπου και μεταφέρθηκε τη Δευτέρα.

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Zητούν μέτρα σοκ για να μας δώσουν την 5η δόση




Άρον - άρον επέστρεψε από Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να «γράψει» από την αρχή το πρόσθετο φετινό «πακέτο» μέτρων, όσο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγη ώρα μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκε στο γραφείο του στην Πλατεία Συντάγματος και κάλεσε άμεσα τους στενούς του συνεργάτες σε μία έκτακτη σύσκεψη.

Σε αυτήν την σύσκεψη που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη μετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ κ. Γ. Κυριακός και ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκης.
Επί τάπητος έχει πέσει το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης.
Η «φόρμουλα» που σε αυτή την φάση αναζητείται αφορά τις εγγυήσεις που θα δοθούν στην τρόικα για να προχωρήσει σε επιπρόσθετο δανεισμό προς της Ελλάδα για τα έτη 2012 -2013.

Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας εξελίσσοντας σε θρίλερ και οι επικεφαλής θα παραμείνουν στην Αθήνα και την επόμενη εβδομάδα, μέχρι να κλειδώσει ένα πακέτο μέτρων έως το 2015 που θα είναι από όλους αποδεκτό. Σημεία τριβής θεωρούνται τα μέτρα για το 2011, η εξειδίκευση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν είναι λίγοι πάντως οι αναλυτές που προβλέπουν και  πολιτικές εξελίξεις μετά την απαίτηση της τρόικας να υπάρξει συναίνεση και έγγραφες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση των νέων μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων.

Την ίδια ώρα όπως προκύπτει από έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η Κυβέρνηση αναζητά στο Λονδίνο Σύμβουλο για να αναλάβει το θέμα της αναθεώρησης του μνημονίου και της αλλαγής στη δανειακή σύμβαση των 110 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο θα πρέπει να διερευνήσει ποιες δικηγορικές εταιρίες μπορούν να παρέχουν νομικές υπηρεσίες στο ελληνικό δημόσιο «κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση του από τις 3/5/2010 μνημονίου συνεργασίας, καθώς και για την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση, νομική επεξεργασία και κατάρτιση τροποποιητικής ή συμπληρωματικής σύμβασης της από τις 8/5/2010 δανειακής σύμβασης» μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.

Η δικηγορική εταιρία θα πρέπει να έχει έδρα στο Λονδίνο και πείρα στο Αγγλικό και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ουσιαστικά, με βάση πληροφορίες, θα αναλάβει να χειριστεί το ζήτημα της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, την πιθανή νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας αλλά και την ενδεχόμενη αναθεώρηση του υφιστάμενου μνημονίου.

Σημειώνεται πως στο έγγραφο του ΝΣΚ γίνεται ειδική αναφορά στη δικηγορική εταιρία Allen and Overy ως μία από τις πιθανότερες αναδόχους του έργου, δεδομένου ότι διαθέτει πείρα και είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες στη Μεγάλη Βρετανία, με βάση τα στοιχεία για την περίοδο 2009 - 2010, αλλά και μία από τις έξι μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λείπουν οι αμυχές, περιμένουν το DNA να ρίξει φως στην υπόθεση Στρος Καν – Το ΔΝΤ «αδειάζει» τον επικεφαλής του




Επικαλούμενη ανώνυμες πήγες, η εφημερίδα New York Daily News αναφέρει ότι από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, ούτε ο Ντομινίκ Στρος Καν ούτε και η καμαριέρα είχαν στα σώματά τους μώλωπες ή γρατζουνιές. 













Ενώ οι πιέσεις να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΔΝΤ πληθαίνουν και εκείνος είναι κλεισμένος σε ένα κελί 13 τετραγωνικών, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την πολύκροτη υπόθεση Στρος Καν.

Όλο το βάρος, τόσο για την υπεράσπιση όσο και για την κατηγορούσα αρχή πέφτει ιατροδικαστικά στοιχεία και τα αποτελέσματα του DNA. Τα οποία, όμως, θα αργήσουν ακόμη αρκετές μέρες.

«Πιστεύουμε ότι τα ιατροδικαστικά στοιχεία θα «δείχνουν» πως υπήρξε βίαιη «συνάντηση», τόνισε ο Μπέντζαμιν Μπάφνμαν, ο άνθρωπος που... «αθώωσε» τον Σωκράτη και ανέλαβε το δύσκολο έργο να κάνει το ίδιο και με τον ηγέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η υπεράσπιση του Στρος Καν τονίζει πως έχει στα χέρια της αδιάσειστα στοιχεία για την αθωότητα του Γάλλου πολιτικού. Ισχυρίζονται πως έχει άλλοθι και το πρόσωπο που ήταν μαζί του, θα καταθέσει στην ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής. Ότι τα βίντεο του ξενοδοχείου δείχνουν ότι δεν είχε πρόθεση να διαφύγει και πως από το JFK της Νέας Υόρκης και μάλιστα επικοινώνησε με το ξενοδοχείο για να του στείλουν στο αεροδρόμιο του κινητό που είχε ξεχάσει στη σουίτα του.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η υπερασπιστική γραμμή να αλλάξει τελείως κατεύθυνση και οι δικηγόροι του Γάλλου πολιτικού να υποστηρίξουν πως υπάρχει και το ενδεχόμενο συναίνεσης από την καμαριέρα.

Μόνο που και η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει πως τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, θα την οδηγήσουν στη δικαστική νίκη. Ο δημόσιος κατήγορος Τζον ΜακΚόνελ περιέγραψε την 33χρονη καμαριέρα ως «ένα εξαιρετικά αξιόπιστο θύμα, που παρείχε μια ισχυρή και λεπτομερή περιγραφή της σεξουαλικής επίθεσης που δέχτηκε». Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, οι εξετάσεις που της έγιναν στο νοσοκομείο, υποστηρίζουν την ιστορία της.

Ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει και στη σουίτα του Sofitel όπου φέρεται να έγινε η επίθεση. «Μπορεί να υπάρξουν ιατροδικαστικές αποδείξεις που θα στηρίξουν την εκδοχή του θύματος», τόνισε ο ΜακΚόνελ.

Οι πιέσεις για παραίτηση και η ανακοίνωση του ΔΝΤ 
Κάθε μέρα που περνά τόσο πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν. Ήδη, η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας του ζήτησε να σκεφτεί τη θέση του και το αν προκαλεί ζημιά στο ΔΝΤ! Συγχρόνως, η Ισπανίδα ομόλογός της, Έλενα Σαλγάδο, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο θύμα!

«Αν έπρεπε να δείξω την αλληλεγγύη και τη στήριξη μου σε κάποιον, αυτή θα ήταν η γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση, εφόσον αυτό ισχύει. Όσο για τον Στρος Καν; «Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρές και η παραίτηση είναι η μόνη απόφαση που μπορεί να πάρει»!

Την ίδια στιγμή, αποστάσεις από τον ίδιο τον ηγέτη του, παίρνει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έτσι ερμηνεύεται η ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο γενικός του διευθυντής του δεν απολαμβάνει καμίας ασυλίας που θα τον προστάτευε από την δίωξη για την υπόθεση απόπειρας βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης για την οποία έχει προφυλακιστεί.

«Η ασυλία του γενικού διευθυντή είναι περιορισμένη και δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ. Άλλωστε, όπως έχει διευκρινίσει το Ταμείο, η παρουσία του Στρος Καν στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σάββατο ήταν ιδιωτικού χαρακτήρα.

Το καταστατικό του ΔΝΤ προβλέπει ασυλία για τους ξένους υπαλλήλους αυτού του χρηματοπιστωτικού θεσμού. Η ασυλία αφορά «τις πράξεις στις οποίες προέβησαν κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους, εκτός και αν το Ταμείο παραιτηθεί αυτής της ασυλίας».


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτή είναι η πιο διάσημη καμαριέρα του κόσμου; - 13 τ.μ. κελί και μπέργκερ γαλοπούλας για τον Στρος Καν




 Η φωτογραφία ήρθε στο φως το πρωί μέσω Twitter
- Δεν έχει επιβεβαιωθεί εαν είναι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία
- Το μυστηριώδες σαββατοκύριακο του Στρος Καν στη Νέα Υόρκη
- Η συνέντευξη του αδερφού της καμαριέρας
- Η αμφισβήτηση και οι κουβέντες για σκευωρία των υποστηρικτών του Στρος Καν

























Από το πρωί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η φωτογραφία μιας κοπέλας η οποία φέρεται να είναι η καμαριέρα Οφηλία Φαμοντιτίνα, την οποία προσπάθησε να βιάσει σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Ωστόσο κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει εαν πρόκειται για την γυναίκα η οποία έστειλε στην φυλακή τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του πλανήτη.

Ο Στρος Καν βρίσκεται πλέον σε μια από τις πιο διάσημες φυλακές των ΗΠΑ, στις φυλακές Ράϊκερς της Νέας Υόρκης. Αυτό θα είναι το "σπίτι" του για τις επόμενες τρεις ημέρες έως ότου οδηγηθεί ξανά μπροστά στο δικαστηριο, αυτή τη φορά κλεισμένων των θυρών, προκειμένου οι ένορκοι ν' αποφασίσουν αν είναι ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel. Η δίκη έχει οριστεί για τις 20 Μαϊου.

Oι φυλακές Ράϊκερς έχουν μεγάλη προϊστορία και θεωρούνται από τα πιο σκληρά σωφρονιστικά ιδρύματα με συμμορίες να τις διοικούν και για το λόγο αυτό, ο Ντομινίκ Στρος Καν θα φυλάσσεται επι 24ωρου βάσεως και δεν θα συναναστρέφεται άλλους κρατούμενους. (διαβάστε την είδηση)

Το κελί του Στρος – Καν θα είναι γύρω στα 13 τετραγωνικά. Θα πρέπει να ξυπνάει στις έξι το πρωί, ενώ τα φώτα στο κελί του θα κλείνουν στις 11 το βράδυ. Πολλοί κρατούμενοι, με καλή διαγωγή, απολαμβάνουν μια επί πλέον ώρα «αναψυχής».
Όσο για τα γεύματα, αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με το μενού στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του Μανχάταν, αφού αποτελούνται από τροφές όπως μπιφτέκια γαλοπούλας, λαχανικά και φέτες ψωμιού.

Η είσοδος των φυλακώνΗ είσοδος των φυλακών

Το ενδεχόμενο της έφεσης ήταν το πρώτο πράγμα που ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού. Κι αυτό για να αποφυλακισθεί τουλάχιστον για όσο διάστημα θα διαρκεί η δίκη του.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν περιμένει υπομονετικά την σειρά του στο δικαστήριο της Ν.Υόρκης. Εκεί αποφασίστηκε χθες η προφυλάκισή τουΟ Ντομινίκ Στρος Καν περιμένει υπομονετικά την σειρά του στο δικαστήριο της Ν.Υόρκης. Εκεί αποφασίστηκε χθες η προφυλάκισή του

Σενάρια αμφισβήτησης και ένα μυστηριώδες Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη

'Οσο καταλαγιάζει ο θόρυβος, τόσο άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Στρος Καν αλλά και δημοσιογράφοι προσπαθούν να δουν με ψυχραιμία και να βάλουν σε κάποια σειρά τα γεγονότα, όσο γίνεται τουλάχιστον και με την πληροφόρηση που παρέχεται. Πολλοί είναι αυτοί που πλεον πιο φωναχτά υποστηρίζουν οτι όλο αυτό είναι μια πλεκτάνη των πολιτικών του αντιπάλων και υποστηρίζουν οτι στην πορεία όλα θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί για ποιό λόγο ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώ η έδρα του ΔΝΤ είναι στην Ουάσινγκτον. Οι δικηγόροι του πάντως το παρουσιάζουν ως ιδιωτική επίσκεψη.

Η αναφορά των δικηγόρων της καμαριέρας

«Στις 15:29, μια υπάλληλος του Sofitel, ηλικίας 33 ετών, καταγγέλει στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Η επίθεση έγινε στο δωμάτιο 2806 του ξενοδοχείου (...) 'Οπως αναφέρεται, στην πρώτη αναφορά της αστυνομίας, η γυναίκα μπήκε στο δωμάτιο να καθαρίσει.  Όταν η γυναίκα μπήκε στην κρεβατοκάμαρα ο ένοικος του δωματίου, Dominique Strauss-Kahn, λευκός άνδρας 62 ετών, βγήκε από το μπάνιο γυμνός, ακινητοποίησε τη γυναίκα στο κρεβάτι και έβαλε το πέος του στο στόμα της.
Στην συνέχεια ο άνδρας έφυγε από το ξενοδοχείο και πήγε στο αεροδρόμιο JFK. Εκεί, συνελήφθη από την αστυνομία".
Αυτά περιγράφονται στην αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Από εκείνη την στιγμή, πολλές και διαφορετικές εκδοχές έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το πως πέρασε τον χρόνο του στη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Γιατί βρισκόταν στη Νέα Υόρκη το σαββατοκύριακο ο Στρος Καν;

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, έφτασε για ιδιωτική επίσκεψη στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με το περιβάλλον του βρέθηκε εκεί για να επισκεφθεί μια από τις κόρες του, την Καμίλ, που κάνει μεταπτυχιακό στη Νέα Υόρκη.
'Ομως οι λεπτομέρειες της συνάντησής τους παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες. 'Αλλοι λένε οτι έφαγαν μαζί την Παρασκευή, άλλοι, το Σάββατο. Χθες, στο δικαστήριο ένας από τους δικηγόρους του επιβεβαίωσε οτι ο πελάτης του δεν έφυγε από το ξενοδοχείο αλλά επέστρεψε για μεσημεριανό μαζί με ένα πρόσωπο που μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Η ώρα του Check Out

Ο σοσιαλιστής
 ηγέτης έκανε ο "check out" από το ξενοδοχείο του κοντά στην Times Square μεταξύ 13:38 μ.μ. 12:28 μ.μ..Η καμαριέρα μπορεί να είχε μπει νωρίτερα στην σουίτα αφού έχει το δικό της κλειδί όπως όλο το προσωπικό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εντολή από την ρεσεψιόν για να καθαρίσει ένα δωμάτιο.

Σε αυτό το ξενοδοχείο ο Στρος Καν δεν έμενε για πρώτη φορά. Είχε ξαναπάει τουλάχιστον άλλες 5. Και επειδη ηταν τακτικός πελάτης του παραχωρήθηκε αυτή τη φορά η σουίτα προς 525 δολάρια έναντι 3.000 που είναι η τιμή πόρτας.
Αυτό που κάνει επίσης εντύπωση είναι το γεγονός οτι αυτό το ταξίδι οργανώθηκε λίγο βιαστικά. Το εισιτήριο κλείστηκε στις 12 Μαϊου, δηλαδή μόλις την Πέμπτη από το σύστημα κρατήσεωνGaetan για την Air France και  η ώρα της επιστροφής είχε αλλάξειτουλάχιστον μία φορά.

Τι λέει ο αδερφός της καμαριέρας

Για πρωτη φορά άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος της Οφηλίας, έδωσε συνέντευξη σε ΜΜΕ. Μιλώντας στην MailOnline είπε οτι εκείνος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφώνησε η αδερφή του και έκλαιγε με λυγμούς μετά την επίθεση. Εκλαιγε και ψέλλιζε: «Κάποιος μου έκανε κάτι πολύ άσχημο».
Ο αδερφός της της είπε να μην πει τίποτε σε κανέναν και αμέσως έψαξε να βρει δικηγόρο για να την υπερασπιστεί.
«Είναι μία γυναίκα που εργάζεται πολύ σκληρά και δεν πειράζει κανένα. Είμαστε μετανάστες από τη Δυτική Αφρική, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και το μόνο που θέλει είναι η δουλειά της» είπε ο αδερφός της στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Την αγαπάω πολύ, είναι η μικρή μου αδερφή και τώρα έχει αρχίσει να συνέρχεται. Βρίσκεται σε ένα απολύτως ασφαλές μέρος και θα μείνει εκεί το επόμενο διάστημα».



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιτέλους! Θα μένουν περισσότερο ανοικτοί οι αρχαιολογικοί χώροι - Δείτε αναλυτικά




Είκοσι ένας αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς.











Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ωράριο αφορά όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, στα παρακάτω Μουσεία:

1. Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Αθηνών (8.00-19.00)

2. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Θεσσαλονίκη (8.00-20.00, ΔΕΥΤΕΡΑ 13.30-20.00)

3. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (8.00-20.00)

4. Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων (8.00-20.00)

5. Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας (8.00-20.00)

6. Ι. Ναός της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Έβρου (είναι ανοικτός καθημερινά 7:00 έως 19:00 διότι λειτουργεί ως ενοριακός ναός)

7. Αρχαιολογική Συλλογή Γρεβενών (Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Παρασκευή: 8.30-15.00, Σάββατο-Κυριακή, 8.30-18.00)

8. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας (8:30-17:00, Δευτέρα κλειστό)

9. Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (8.30-17.00, Δευτέρα κλειστό

10. Θησαυροφυλάκιο Ιωαννίνων (8.30-17.00, Δευτέρα κλειστό)

11. Αρχαιολογικός χώρος Ιτς Καλέ, Ν. Ιωαννίνων (7.00-22.00)

12. Αρχαιολογικός χώρος Νεκρομαντείου (8.00-20.00)

13. «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (8.00-20.00)

14. Αρχαιολογικός Χώρος Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας (7.30-19.30)

15. Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας - Υπάτη (8.00 - 18.00 )

16. Μονή Οσίου Λουκά (8.00-18.00)

17. Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών (8.00-18.00)

18. Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (8.00-20.00)

19. Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Μεσσήνης (8.30-20.30)

20. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (8.00-20.00)

21. Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού (08.00-17.00)


Πηγη newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διπλή καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΔΑΔ

Στην καταδίκη της Τουρκίας για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι καθώς και για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δικαιώνοντας Τούρκους πολίτες και φοιτητές που είχαν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου στο Ιράκ.
Συγκεκριμένα εκδικάζοντας, σήμερα, τις προσφυγές των Γκαζιόγλου και άλλοι κατά Τουρκίας καθώς και Ακγκόλ και Γκολ κατά Τουρκίας, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε πλήρως στην πρώτη περίπτωση τους τούρκους πολίτες που διαδήλωσαν τον Οκτώβριο του 2003 στην Κωνσταντινούπολη διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στο Ιράκ και στη δεύτερη, τους φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία ενός συμφοιτητή τους από τις αστυνομικές αρχές, τον Μάιο του 2002.
Η Τουρκία καταδικάστηκες ειδικότερα για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των συλληφθέντων πολιτών και φοιτητών, αφού το Δικαστήριο έκρινε ότι, και στις δύο περιπτώσεις, υπήρξε παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι.
Το Δικαστήριο επιδίκασε και για τις δύο περιπτώσεις, συνολική αποζημίωση στους παθόντες 54.000 ευρώ και υποχρέωσε την Τουρκία να πληρώσει και το σύνολο των δικαστικών εξόδων.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Για πρώτη φορά η Βασίλισσα Ελισάβετ στην Ιρλανδία




Ιστορική επίσκεψη της Ελισάβετ στο Δουβλίνο. Είναι η πρώτη επίσκεψη Βρετανού μονάρχη στην Ιρλανδία από το 1922.





Σε επιφυλακή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη στην Ιρλανδία, εν όψει της επίσκεψης της βασίλισσας Ελισάβετ στη χώρα.
 
Μεγάλη επιχείρηση ασφάλειας έλαβε χώρα στο Δουβλίνο, την παραμονή της επίσκεψής της, ενώ η Μητροπολιτική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες για απειλή για βόμβα από οργάνωση Ιρλανδών ρεπουμπλικάνων.
 
Σύμφωνα με την ιρλανδική αστυνομία, περίπου 4.000 άτομα θα ασχοληθούν με την ασφάλεια της βασίλισσας κατά την τετραήμερη επίσκεψή της στη χώρα.
 
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Βρετανού μονάρχη στην Ιρλανδία μετά την ανεξαρτησία της, το 1922.
 
Ο τελευταίος Βρετανός μονάρχης που την επισκέφθηκε ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος ο Ε' το 1911, όταν αποτελούσε ακόμα τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Σερ Τζον Μέιτζορ που βοήθησε στην καθιέρωση της Ειρηνευτικής Διαδικασίας της Βορείου Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας 1990, δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή θα «επισφραγίσει» τις σχέσεις Βρετανίας και Ιρλανδίας.
 
 
Μια βόμβα που βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε λεωφορείο κοντά στο Δουβλίνο εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. Τη Δευτέρα μάλιστα και η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε προειδοποίηση για βόμβα στο κεντρικό Λονδίνο από οργάνωση Ιρλανδών ρεπουμπλικάνων, ωστόσο, το επίπεδο απειλής για τρομοκρατικό χτύπημα από Ιρλανδούς δεν αυξήθηκε.

πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απολύσεις μέσω... ΑΣΕΠ στο δημόσιο





Θα αξιολογούνται όλοι οι υπό μετάταξη υπάλληλοι. Μόνο όσοι κρίνονται άξιοι θα μπορούν να μεταταχθούν.





Μηχανισμό αξιολόγησης των υπό μετάταξη υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα καθιερώνει η κυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο και για απολύσεις, αν οι εργαζόμενοι δεν κριθούν ικανοί για τον στενό δημόσιο τομέα.
Τη σχετική διαδικασία αναλαμβάνει το ΑΣΕΠ, ενώ την τύχη όσων θεωρηθούν ακατάλληλοι θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι φορείς στους οποίους εργάζονται.
 
Περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα κριθούν σε αξιολόγηση και θα πάρουν τον δρόμο προς το...σπίτι τους αν δεν κριθούν αποδοτικοί.
 
Στο μικροσκόπιο του ΑΣΕΠ θα τεθούν το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και ανώνυμες εταιρείες, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα πάρουν το εισιτήριο μετάταξης στον στενό δημόσιο τομέα ή εκείνο της εξόδου από το Δημόσιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου συστήματος μετατάξεων που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.
 
Την νέα διαδικασία μετατάξεων προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και αφορά το πλεονάζον προσωπικό των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα μπουν σε διαδικασία εξυγίανσης ή ιδιωτικοποίησης.
 
Με τη διαδικασία, η οποία απαντά και στις πιέσεις της τρόικας για απολύσεις εργαζομένων κυρίως σε ΔΕΚΟ, θα μπει φρένο στις αθρόες μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού από τον ευρύτερο στον στενό δημόσιο, που προσμετρώνται μάλιστα ως προσλήψεις, όπως συνέβη μέχρι σήμερα με τις περιπτώσεις του ΟΣΕ και των εταιρειών του ομίλου ΟΑΣΑ.
 
Στο στενό δημόσιο τομέα υπηρετούν περίπου 53.000 υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και στο δημόσιο υπάρχουν 650.000 μόνιμοι υπάλληλοι για τους οποίους όπως διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν τιθεται θέμα απολύσεων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση που μία σύμβαση αορίστου καταγγελθεί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα δικαστικής δικαίωσης.
 
Αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο και τις αποδοχές, ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι οι αποδοχές θα μειωθούν στους υψηλόμισθους υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπουργεία, ενώ αναπροσαρμογές θα υπάρξουν σε ειδικά μισθολόγια όπως εκείνα των δικαστών, των διευθυντών ΕΣΥ, μελών των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλα. Αντίθετα, προβλέπεται ότι θα αυξηθούν οι μισθοί των χαμηλόμισθων υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι περίπου 350.000 υπάλληλοι βρίσκονται σε ειδικά μισθολόγια.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιος είναι ο Τούρκος υποψήφιος για το ΔΝΤ Κεμάλ Ντερβίς




Ανάμεσα στα ονόματα που κυκλοφορούν για τον διάδοχο του Στρος Καν στο ΔΝΤ είναι κι αυτό του τούρκου οικονομολόγου Κεμάλ Ντερβίς.






Ο ίδιος είχε γίνει γνωστός οταν είχε αναλάβει καθήκοντα του "τσάρου" της τουρκικής οικονομίας το 2001, οταν η Τουρκία ταλαιπωρούνταν απο βαθιά οικονομική ύφεση και ο Ντερβίς είχε φτάσει στη χώρα για να εφαρμόσει το σκληρό πακέτο του ΔΝΤ. Για την ακρίβεια η κυβέρνηση του Μπουλέντ Ετζεβίτ είχε "καλέσει" τον Ντερβίς στην Τουρκία αλλά όλοι γνώριζαν οτι ο τούρκος οικονομολόγος θα ήταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τουρκία.

Ο Ντερβίς κατα τη διάρκεια της θητείας του είχε ιδιωτικοποιήσει τις τηλεπικοικωνίες , τις υπηρεσίες ηλεκτρισμού και έκανε ανεξάρτητη αρχή την Κεντρική Τράπεζα της γειτονικής χώρας. Επίσης μείωσε ή εξαφάνισε τελείως τις αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά πάγωσε και τους μκισθούς στο δημόσιο, μέτρα που προκάλεν αντιδράσεις και κοινωνικές αναταραχές. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι αυτά τα μέτρα έβαλαν τα θεμέλια της σημερινής οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας, κάποιοι άλλοι όμως τονίζουν οτι ο Ντερβίς δεν είναι τίποτα άλλο απο τον έκπρόσωπο των "κεφαλαιούχων" που "ανατίναξε" το τουρκικό "κοινωνικό κράτος".

Σε 1.5 χρόνο της θητείας του ήταν κάτι σαν πρωθυπουργός καθώς είχε όλες τις αρμοδιότητες σχετικά με την λειτουργία της οικονομίας.Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνταν μόνο μαζί του. Απο το πρωινό του "τζόκιγκ" μέχρι και ένα δείπνο με την σύζυγο του ηταν πρωτο θέμα στις ειδήσεις.
Ο 62χρονος Ντερβίς, έχει σπουδάσει οικονομικά στο London School of Economics και έχει διδακτορικό απο το πανεπιστήμιο του Princeton. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Το 2003 προσπάθησε να ιδρύσει ένα πολιτικό κίνημα μαζί με τον πρωην υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τη στήριξη που περίμεναν. 


Πηγή  onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εδώ περνάει την πρώτη του νύχτα ως φυλακισμένος ο Στρος Καν - Παρέα με 14.000 φυλακισμένους στο νησί Ράϊκερς




Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ένας πολιτικός που είχε συνηθίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του να διαμένει σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων και να ταξιδεύει πάντα στην πρώτη θέση των αεροπλάνων "φιλοξενείται" ήδη στις διαβόητες φυλακές της πόλης της Νέας Υόρκης, στο νησί Ρίκερς.
 
Ο Στρος Καν μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί, από το κεντρικά κρατητήρια που βρίσκονται στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εφέσεων της Νέας Υόρκης.

 
 
Νωρίτερα τη Δευτέρα η δικαστής Μελίσα Τζάκσον είχε αρνηθεί να ορίσει εγγύηση για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου που διέμενε και όρισε ως επόμενη ημέρα εμφάνισης του ενώπιον του δικαστηρίου, την Παρασκευή.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν η δικαστής επιμείνει στην απόφασή, τότε ο Ντομινίκ Στρος Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ρίκερς καθ'όλη τη διάρκεια της δίκης του.
Οι περιβόητες φυλακές Ράϊκερς... ΦΩΤΟ REUTERSΟι περιβόητες φυλακές Ράϊκερς... ΦΩΤΟ REUTERS
 
Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ράϊκερς, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο, ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.
REUTERSREUTERS
 
Το συγκρότημα το οποίο είναι γνωστό με το παρατσούκλι " Ο Βράχος ", άρχισε να κτίζεται το 1930, εκτείνεται σε εμβαδόν 1700 τετρ. χιλιομέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17.000 κρατούμενους και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.
 
 
" Χαστούκι " σε Γερμανία και Βέλγιο από Γιούνγκερ για την διαδοχή Στρος Καν
   Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, επέκρινε δριμύτατα τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, τη Γερμανία και το Βέλγιο για την έναρξη συζητήσεων περί της διαδοχής του Ντομινίκ Στρος Καν, ως επικεφαλής του ΔΝΤ.

    Η θέση του Γάλλου σοσιαλιστή πολιτικού στο τιμόνι του Ταμείου, βρίσκεται σε κίνδυνο μετά τη σύλληψή του από τις αρχές της Νέας Υόρκης με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, εις βάρος της 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο που διέμενε. Τη Δευτέρα ήταν αναγκασμένος να χάσει τη συνεδρίαση της ευρωζώνης που ασχολήθηκε με τα σχέδια διάσωσης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

    " Όσο ο κ.Ντομινίκ Στρος Καν δεν υποβάλλει την παραίτησή του και δεν υπονοώ ότι πρέπει να το πράξει, είναι ανέντιμο ότι κάποιες κυβερνήσεις, ήδη σήμερα το πρωί, ξεκίνησαν τις συζητήσεις για τη διαδοχή του ", δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στους δημοσιογράφους.

    " Αυτή είναι μια κουβέντα που δεν έχει θέση τώρα ", προσέθεσε ο επικεφαλής της ευρωζώνης.

    Νωρίτερα στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup Βέλγοι και Γερμανοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ένας Γάλλος, παραιτηθεί από το πόστο του, τότε θα πρέπει να τον διαδεχτεί ένας άλλος Ευρωπαίος.

    Παραδοσιακά του ΔΝΤ ηγείται Ευρωπαίος, ενώ του " αδελφού " του Οργανισμού της Παγκόσμιας Τράπεζας ηγείται Αμερικανός.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα αυνανίζεται στη δουλειά της με απόφαση δικαστηρίου




Θέλει να αυνανίζεται μέχρι και 47 φορές την ημέρα. Είναι υπερσεξουαλική και προσέφυγε στο δικαστήριο για να το κάνει και στην δουλειά της.







Το δικαίωμα να βλέπει πορνό και να αυνανίζεται στη δουλειά της κέρδισε η 36χρονη Ana Catarian Bezerra, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου!
 
Η Βραζιλιάνα λογίστρια πάσχει από μια χημική ανισορροπία που προκαλεί σοβαρή ανησυχία και υπερσεξουαλικότητα.
 
«Τόσο καιρό, υπέφερα από το άγχος και ήθελα να αυνανιστώ μέχρι και 47 φορές την ημέρα. Έτσι, ζήτησα βοήθεια, ήξερα ότι δεν ήταν φυσιολογικό», δήλωσε η 36χρονη. Ένα ισχυρό κοκτέιλ ηρεμιστικών αναγκάζεται να καταναλώνει καθημερινά η Ana, προκειμένου να καταπολεμήσει τις ορμές της. Τουλάχιστον, τα φάρμακα έχουν αποτέλεσμα, καθώς χρειάζεται να αυνανιστεί μόνο 8 φορές τη μέρα!
 
Βέβαια, πολλές φορές ήθελε να… ευχαριστήσει τον εαυτό της και στη δουλειά, οπότε κινήθηκε δικαστικά με σκοπό την οργασμική της απόλαυση. Τελικά, το δικαστήριο κατανόησε τις ιδιαιτερότητές της και αποφάσισε ότι μπορεί ελεύθερα να αυνανίζεται στο χώρο εργασίας.
 
Κάποιοι χρειάζονται μπάρες, άλλοι αναπηρικά καροτσάκια. Τώρα μάθαμε πως υπάρχουν άτομα που έχουν ανάγκη το πορνό…

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο δρόμος προς την Καλαβρία είναι στρωμένος με τις καλύτερες επιδοτήσεις




Οι εγχώριοι κρατιστές κατηγορούν για ατολμία τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν καλύπτουνε πλήρως την Ελλάδα και την αφήνουνε "έρμαιο στις ορέξεις της αγοράς". Θα συμφωνήσω στο πρώτο σκέλος. Οι ηγέτες της ΕΕ είναι τραγικά άτολμοι, όχι όμως επειδή δεν καλύπτουνε την Ελλάδα, αλλά επειδή δεν την αφήνουνε να εξυγιανθεί μέσω της αγοράς.

Η κρίση από μόνη της έχει δυνάμει θετικό χαρακτήρα. Χωρίς παρεμβάσεις, λειτουργεί σαν καθαρτικό από τις παρασιτικές διαδικασίες. Η ανάγκη επιβάλλει την οικονομική δικαιοσύνη της αγοράς: ο καθένας πληρώνεται ότι προσφέρει, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Η κρατική παρέμβαση όμως μέσω του μνημονίου λειτούργησε ανασταλτικά. Ένα χρόνο μετά, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κάθαρση. Την ίδια στιγμή έχουμε γίνει μάρτυρες της μεγαλύτερης κοινωνικής αδικίας στην ιστορία της χώρας. 300.000 παραγωγικοί υπάλληλοι έχουνε χάσει την δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της χρεοκοπίας του δημοσίου. Αντίθετα, στον χρεοκοπημένο δημόσιο τομέα όπου οι υπάλληλοι υπερπληρώνονται για να μην παράγουν, δεν έχει χάσει την δουλειά του κανείς.
Μετά την αποτυχία του μνημονίου, υπάρχουνε δύο επιλογές μπροστά. Η μία είναι η λύση της αγοράς. Κομμένες οι επιδοτήσεις από την ΕΕ. Το χρεοκοπημένο δημόσιο θα πρέπει επιτέλους να έρθει σε συμφωνία με τους οφειλέτες του όπως θα έκανε κάθε επιχείρηση στην ίδια θέση. Το πρωτογενές έλλειμμα εγγυάται ότι άμεσα θα κοπεί κάποιο λίπος από τις δαπάνες. Μακροπρόθεσμα, εάν το δημόσιο θέλει να ξαναπάρει δανεικά, θα πρέπει να συμμαζέψει τα οικονομικά του. Το μεγάλο πρόβλημα της κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών που κρατάνε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μπορεί να αντιμετωπιστεί με λύσεις της αγοράς, όπως η πρόταση Μάκκα.
Ο άλλος δρόμος είναι οι όλο και μεγαλύτερες επιδοτήσεις στο χρεοκοπημένο δημόσιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμφωνούμε όλοι ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική σε αυτό το σχήμα Ponzi. Η εξήγηση για αυτήν την επιλογή είναι διαφορετική. Οι ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται οποιαδήποτε αναταραχή στις αγορές γιατί δεν έχουνε τα κότσια να πάρουνε δύσκολες αποφάσεις ή να παραδεχτούνε ότι το ευρώ ίσως και να μην ήτανε πολύ καλή ιδέα για κάποιες χώρες. Παράλληλα, ο Τρισέ της ΕΚΤ θέλει ηρεμία μέχρι να τελειώσει η θητεία του τον Οκτώβριο. Σαν αποτέλεσμα, υπάρχει η περίπτωση η Ελλάδα να συνεχίσει να χρηματοδοτείται όχι μόνο μέχρι το 2012, αλλά και μετά από αυτό, ίσως μέσω της έκδοσης ευρωπαϊκών ομολόγων.

Αυτή η προοπτική της ολοκληρωτικής οικονομικής ένωσης της Ευρώπης, θα οδηγήσει την Ελλάδα στην τελική καλαβριοποίηση της. Θυμίζουμε ότι η Καλαβρία είναι περιοχή στον νότο της Ιταλίας, όπου δεκαετίες επιδοτήσεων από την κεντρική κυβέρνηση είχαν σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση των υγιών οικονομικών δυνάμεων και συντελέσαν στην οικονομική κατάρρευση της περιοχής. Έτσι και στην Ελλάδα, η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος μέσω ευρωπαικών επιδοτήσεων θα στραγγαλίσει κάθε οικονομική προοπτική, οδηγώντας σε έξοδο από την χώρα των όποιων παραγωγικών δυνάμεων.

Υπήρχε μια περίοδος που όλοι οι Έλληνες, αριστεροί και δεξιοί, ήμασταν περήφανοι για την χώρα μας. Έλληνες παίρνανε Νόμπελ, η ελληνική κουλτούρα έχαιρε εκτίμησης σε όλο τον κόσμο, η οικονομία μας παρουσίαζε τέτοια ανάπτυξη που οι Ευρωπαίοι μας έβαλαν στην ΕΟΚ, πολλά χρόνια πριν την Ισπανία. Μετά όμως από τρεις δεκαετίες κρατισμού, έχουμε καταντήσει σαν τους χειρότερους αφροαμερικάνους της Ευρώπης. Ελάχιστη παραγωγικότητα, υψηλή εγκληματικότητα, γκρινιάζουμε για υποτιθέμενες αδικίες από τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Και αντί να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και να αρχίσουμε να δουλεύουμε, περιμένουμε να την βγάλουμε με επιδοτήσεις. Είναι ντροπή.

Πηγή ΜπλεΜηλο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη απο την Google



Ο αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Google, ξεκίνησε στις ΗΠΑ την διαδικτυακή του βιβλιοθήκη, με... πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφιοποιημένους τίτλους, ορισμένοι από τους οποίους προσφέρονται δωρεάν.

Προσβάσιμα μέσω της ιστοσελίδας books.google.com, τα βιβλία μπορούν να “φορτωθούν” σε οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω σύνδεσης στο internet, είτε μέσω ειδικών εφαρμογών για φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων που λειτουργούν με το σύστημα Android, που έχει σχεδιαστεί από την Google, και τα προϊόντα Apple όπως το iPhone και το iPad.
Πολλές ηλεκτρονικές ταμπλέτες ανάγνωσης, ειδικά κατασκευασμένες από τη Sony, μπορούν να αποκωδικοποιήσουν στις οθόνες τους τίτλους αυτούς, όχι όμως η ταμπλέτα ανάγνωσης Kindle του διανομέα του Amazon, που κυριαρχούσε μέχρι σήμερα στην αγορά για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις.
“Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στον κόσμο”, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Google, η Τζίνι Χόρνουνγκ. “Συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν βιβλίων, υπάρχουν πάνω από τρία εκατομμύρια”, είπε.
Το Amazon διεκδικεί από την πλευρά περίπου 725.000 τίτλους διαθέσιμους στην ψηφιακή του βιβλιοθήκη της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το ξεκίνημα αυτό, το οποίο ήταν έτοιμο εδώ και μήνες, γίνεται ενώ σε μια πρόσφατη μελέτη από τη Forrester Research υπολογίζονται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων στις ΗΠΑ αυτό το έτος, και τρεις φορές περισσότερες το 2015.
Η βιβλιοθήκη Google ξεκίνησε σε συνεργασία με διάφορους εκδότες, ενώ η δικαιοσύνη δεν έχει μέχρι στιγμής εκφέρει γνώμη σχετικά με μια συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από περισσότερα από δύο έτη μεταξύ του ομίλου αυτού του διαδικτύου, αφενός, και τις ενώσεις των συγγραφέων και των εκδοτών στις ΗΠΑ από την άλλη.
Το Google, που φιλοδοξεί να θέσει στο διαδίκτυο όλη τη γνώση του κόσμου, ισχυρίζεται ότι έχει ήδη ψηφιοποιήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιβλία σε 400 γλώσσες σε εκατό χώρες.



Πηγή  24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στίβεν Χόκινγκ: "Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή"



Ο αστροφυσικός Stephen Hawking μίλησε για το θάνατο και την ανυπαρξία της μεταθανάτιου ζωής σε συνέντευξή του στη Guardian, την Πέμπτη 12 Μαϊου.

Ο 69χρονος Βρετανός βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα απο την ηλικία των 21 χρόνων, καθώς πάσχει απο μία ασθένεια του νευρομυικού συστήματος.

Οι γιατροί είχαν πληροφορήσει τον Χόκινγκ οτι είχε περιθώριο δύο χρόνια ζωής το 1962...



Ο ίδιος διέψευσε τους γιατρούς, έζησε και έγινε ένας σπουδαίος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και επίτιμο μέλος του "Conville and Cauius College".

Ο Χόκινγκ δεν πιστεύει στη μεταθανάτιο ζωή παρα μόνο στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του, “δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή, αυτό είναι ένα παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι...” δήλωσε στη συνέντευξή του.

Ο Βρετανός αστροφυσικός που μετακινείται με αναπηρική καρέκλα και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή και φωνητικού συνθεσάιζερ έχει ζήσει με την αναμονή του πρόωρου θανάτου τα τελευταία 49 χρόνια. Παρόλα αυτά δηλώνει “Δε φοβάμαι το θάνατο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βιάζομαι να πεθάνω. Έχω τόσα πολλά που θέλω να κάνω πρώτα."

Τον περασμένο Ιούνη είχε δηλώσει επίσης οτι δεν πιστεύει στην ύπαρξη θεού κι οτι μόνο επιστήμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως οι νόμοι του "Θεού". Μάλιστα είχε υπογραμμίσει " Το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής".



Πηγή Apolitistosteki
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...