Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

«Μπλόκο» στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα


Οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το επονομαζόμενο PSI+, απέτυχαν, διακόπησαν προς το παρόν και αναμένεται να επανεκκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του IIF που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης που εκπροσωπεί τις τράπεζες – πιστωτές της χώρας μας γίνεται λόγος για «διακοπή στις συνομιλίες ώστε να επανεξεταστεί η εθελοντική φύση του προγράμματος» και σημειώνεται ότι οι πιστωτές μας "ελπίζουν πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το PSI σε κάποια φάση", αλλά δεν αναφέρεται σε σχετική ημερομηνία.

Πηγές του Reuters αναφέρουν  ότι οι εκπρόσωποι του IIF "είναι πλέον λιγότερο αισιόδοξοι για μια συμφωνία", τονίζοντας ότι "μια αποτυχία να συμφωνήσουμε θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και την Ευρώπη"!
Πάντως σε δήλωση του στο protothema.gr, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Έχουμε διακοπή των συνομιλιών για πέντε ημέρες και όχι κατάρρευση τους. Το διάστημα αυτό θα αξιοποιηθεί για επαφές και ανάλυση . Οι σχέσεις μας βασίζονται σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης»
H διακοπή των διαπραγματεύσεων προέκυψε καθώς η ελληνική πλευρά ζήτησε επιτόκιο της τάξης του 3%, συνολικά για τα ομόλογα που θα αντικαταστήσουν αυτά που έχουν στην κατοχή τους οι ομολογιούχοι, ενώ μέχρι τώρα οι συζητήσεις κινούνταν σε ποσοστά μεταξύ 4,5% και 5%.
Η ανακοίνωση του ΙΙF
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση των κυρίων Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, επικεφαλής της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων του ΙΙF, αναγράφει:

«Οι κύριοι Charles Dallara και Jean Lemierre, συνέχισαν σήμερα τις συζητήσεις τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για ένα εθελοντικό PSI στη βάση της συμφωνίας των Ευρωπαίων πολιτικών αρχηγών της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η διαπραγμάτευση επί της πρότασης που κατέθεσε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών, η οποία περιλαμβάνει 50% κούρεμα στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές και διαγραφή χρέους έως το ύψος των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να τύχει θετικής ανταπόκρισης από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των αντισυμβαλλόμενων μερών διακόπησαν ώστε να επανεξεταστεί η εθελοντική προσέγγιση στην δρομολογούμενη  συμφωνία. Ελπίζουμε πάντως πως η Ελλάδα, με τη βοήθεια της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να επανέλθει στις συζητήσεις με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καταλήξει σε μια επωφελή για όλες τις πλευρές συμφωνία, σε εθελοντική βάση και στα πλαίσια των συμφωνηθέντων στις 26/27 Οκτωβρίου. Κάτι που θα είναι σε όφελος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωζώνης».


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε άμεσο κίνδυνο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα


Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, το ενδεχόμενο να φέρει η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για μείωση μισθών και περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.
Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι "οι κοινωνικοί εταίροι ξεκίνησαν διάλογο με ουσιαστικό περιεχόμενο.
Ενθαρρύνουμε  αυτόν τον διάλογο και αναμένουμε τις αποφάσεις που ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει αφετηρία συνεννόησης και επίλυσης προβλημάτων.
Πρέπει να δοθεί χρόνος στους εταίρους να διαβουλευτούν, όσο είναι σε εξέλιξη ο διάλογος η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει θέση επί των θεμάτων", συμπλήρωσε.
"Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης θα διαμορφωθούν με βάση τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της προστασίας ομάδων", σημείωσε, προσθέτοντας με νόημα πως οι άνεργοι δεν έχουν ούτε τον κατώτατο μισθό ούτε 13ο η 14ο μισθό.
"Πρέπει να νοιαστούμε και γι' αυτούς. Είναι προτιμότερο να υπάρχουν  ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι", υπογράμμισε.
Αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα εργασιακά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε τον λόγο στον Λουκά Παπαδήμο και του υπενθύμισε πως δεν είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, αλλά πρωθυπουργός από τους βουλευτές.
Παίρνοντας το λόγο ο πρωθυπουργός μίλησε για ραγδαία απώλεια ανταγωνιστικότητας που χαρακτηρίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και υποστήριξε ότι για να ανακάμψει η οικονομία πρέπει να αυξηθούν οι εξαγωγές.
"Έχουμε σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης αυτό συνδέεται εν μέρει με την ύφεση. Συνδέεται όμως και με την αδυναμία της χώρας να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα. Κανείς δε μπορεί να είναι αδιάφορος σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα", τόνισε.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τουρκία: Μήνυση στη δούκισσα του Γιορκ για αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ [βίντεο]

Τουρκία: Μήνυση στη δούκισσα του Γιορκ για αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ [βίντεο]



Δικαστήριο της Τουρκίας απήγγειλε κατηγορίες εναντίον της Sarah Ferguson, δούκισσας του Γιορκ, για ένα ντοκιμαντέρ που γύρισε στη χώρα το 2008.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η δούκισσα βρέθηκε πριν μερικά χρόνια στην Τουρκία και τράβηξε κρυφά πλάνα σε ορφανοτροφεία της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.
Το δικαστήριο κατηγορεί την Ferguson ότι απέκτησε παράνομα πλάνα πέντε παιδιών, παραβιάζοντας την ιδιωτικότητά τους. Σε περίπτωση καταδίκης, προβλέπεται ποινή φυλάκισης 22 ετών τουλάχιστον.
Το ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2008 στην εκπομπή Tonight του σταθμού ITV και παρακολούθησαν 2,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, δείχνει πλάνα της δούκισσας του Γιορκ να είναι μεταμφιεσμένη μαζί με την κόρη της πριγκίπισσα Ευγενία και να επισκέπτονται τα ορφανοτροφεία.
Η προβολή του είχε προκαλέσει τότε διπλωματικό επεισόδιο, με αρκετούς Τούρκους πολιτικούς να μιλούν για δυσφημιστική καμπάνια της χώρας τους με σκοπό τον εκτροχιασμό των συζητήσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αναφέρει η Guardian, ο τηλεοπτικός σταθμός ITV δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο επίσημο σχόλιο, όμως απ’ ό,τι φαίνεται οι τουρκικές αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί τους.
Δείτε τα 4 αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ:
ΠΗΓΗ: mediagate.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παρασκευή και 13 – «Φτου σκόρδα» !


Σήμερα το ημερολόγιο δείχνει Παρασκευή και 13! Για κάποιους είναι μία ημέρα όπως οι άλλες και για κάποιους άλλους, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ανθρώπους, αποτελεί μία γρουσούζικη ημερομηνία που προκαλεί φόβο! Για τις ταινίες θρίλερ έμπνευση και για τους προληπτικούς... αληθινός εφιάλτης! Και όλα αυτά μέσα σε ένα ήδη δίσεκτο έτος που περιλαμβάνει άλλες δύο, εκτός από τη σημερινή, «δεισιδαιμονικές» ημέρες...

Έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Χερντφορσάιρ έδειξε ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους που αντιμετωπίζει αυτό τον φόβο είναι πιο αγχωμένος και κατ' επέκταση πιο επιρρεπής στα ατυχήματα.
Που βρίσκεται η αλήθεια και που ο μύθος; Τι δείχνουν οι έρευνες;
Με σκόρδα και μπλε χάντρες στις τσέπες τους κυκλοφορούν σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι στη Γη, οι οποίοι ανησυχούν πως λόγω της ημέρας θα τους συμβεί κάτι άσχημο. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν να περάσουν κάτω από σκάλα ή να πάρουν το αυτοκίνητό τους προκειμένου να μετακινηθούν στις δουλειές τους.
Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι εξαιτίας της συγκεκριμένης φοβίας έχει αυξηθεί έως και 52% σε σχέση με παλιότερα στοιχεία ο κίνδυνος τροχαίων.
Ο αριθμός 13
Ενδεικτικό των προκαταλήψεων είναι το γεγονός ότι υπάρχουν κτίρια και ξενοδοχεία στο εξωτερικό δεν διαθέτουν 13ο όροφο και από τον 12ο όροφο πηγαίνουν κατευθείαν στον 14ο. Την ίδια στιγμή αρκετοί δρόμοι δεν έχουν τον συγκεκριμένο αριθμό.
Παράλληλα, το 13 είναι ένας αριθμός που καταστρατηγεί την αρμονία του 12:
12 οι Απόστολοι
12 οι θεοί του Ολύμπου
12 οι μήνες
Μάλιστα, το 13 εμφανίζεται και στον Μυστικό Δείπνο
Παρασκευή
Η ημέρα αυτή για τους Έλληνες θεωρείται πως φέρνει κακή τύχη, καθώς Παρασκευή σταυρώθηκε ο σεισμός.
Ο συνδυασμός ημέρας και αριθμού
Αν γυρίσουμε πίσω λίγες σελίδες της ιστορίας θα διαπιστώσουμε πως αρκετά γεγονότα συνέβησαν Παρασκευή και 13.
1927: «Μαύρη Παρασκευή» για το Βερολίνο, καθώς «βούλιαξε» η χρηματιστηριακή αγορά.
1972: Συνετρίβη στις Άνδεις αεροσκάφος με επιβαίνοντες την ομάδα ράγκμπι της Ουρουγουάης. Όσοι επέζησαν στράφηκαν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν.
1992: Ο εγκέλαδος χτύπησε την Τουρκία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2.000 άνθρωποι και να μείνουν χωρίς στέγη 50.000.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επίθεση με γιαούρτια σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι- VIDEO

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε περίπου 10-15 βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Πέμπτης...που είχαν συγκεντρωθεί σε καφέ-μπαρ στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι, προκειμένου να συζητήσουν τις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα τους, 

όταν τους επιτέθηκε- φραστικά και όχι μόνο- μία ομάδα περίπου 20 ατόμων.

 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ομάδα των νεαρών -ως επί το πλείστον- επιτέθηκαν φραστικά εναντίον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, πέταξαν μπουκαλάκια νερό, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα εναντίον τους και αποχώρησαν. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, αφότου όμως είχε αποχωρήσει η ομάδα των αγνώστων και το επεισόδιο είχε λήξει.



Τον τελευταίο καιρό, και εν όψει των κρίσιμων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου και του Εθνικού Συμβουλίου, έχουν πυκνώσει οι εσωκομματικές διεργασίες, οι οποίες εξελίσσονται σε πολλά επίπεδα, πέρα από τα καθιερωμένα πηγαδάκια στο καφενείο και στο εντευκτήριο της Βουλής, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να λαμβάνουν προσκλήσεις σε γεύματα και σε μπαράκια.


Τουλάχιστον άλλη μία συνάντηση στελεχών του κόμματος έγινε την περασμένη Τρίτη σε εστιατόριο στο Ψυχικό.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου προτείνουν επτά υφυπουργοί


Το κείμενο υπογράφουν οι Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραΐτης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μανώλης Όθωνας, Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης.

Παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου προτείνουν επτά υφυπουργοί

Την αναγκαιότητα -στην παρούσα φάση και, αν χρειαστεί, ακόμη και ως τον Οκτώβριο του 2013- παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στον ρόλο του θεματοφύλακα, τονίζουν σε κοινό τους κείμενο, επτά υφυπουργοί της κυβέρνησης προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.
Το κείμενο που έχει τίτλο «Για την σταθερότητα της πορείας» αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα.
«Ο πρωθυπουργός έχει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από την άσκηση των καθηκόντων του, φυσικά και σε ανασχηματισμό», αναφέρεται στο εν λόγω κείμενο.
Προχωρώντας σε μια αποτύπωση της σημερινής κατάστασης της χώρας, οι επτά υφυπουργοί αναφέρουν στο κείμενό τους ότι «το κεντρικό πολιτικό προσωπικό που έχει ιστορικές ευθύνες για την κατάρρευση, ανασκουμπώνεται και ισχυρίζεται ότι έχει ξανά τη λύση στα διογκωμένα προβλήματα που το ίδιο προκάλεσε. Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που υφίστανται μεγάλες θυσίες, οι οποίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες, απορημένοι διαπιστώνουν ότι ελάχιστοι ασχολούνται με το μείζον πρόβλημα της χώρας που είναι το έλλειμμα πολιτικής, το έλλειμμα κατεύθυνσης για το αύριο».
Οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, επτά υφυπουργοί της κυβέρνησης, εκτιμούν ότι «όποιοι επιμένουν στην επίσπευση οποιουδήποτε είδους εκλογικής διαδικασίας αυτή τη στιγμή, προτάσσουν τις προσωπικές τους αγωνίες και στρατηγικές, πάνω από τα συμφέροντα του τόπου».
Σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι υπογράφοντες προτείνουν την έναρξη των διαδικασιών, όπως προβλέπονται από το καταστατικό του Κινήματος, μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.
Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ οι υπογράφοντες εκφράζουν την αντίθεσή τους σε «διευθετήσεις οι οποίες ναρκοθετούν το μέλλον της παράταξης» και θεωρούν ως απαραίτητη προϋπόθεση των διαδικασιών «να προηγηθεί, σε επαρκές χρονικό περιθώριο, ένας ευρύς, ειλικρινής, επώδυνος, δημοκρατικός διάλογος για την πολιτική, την πορεία της χώρας και της Δημοκρατικής Παράταξης».








kathimerini.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξεκινούν οι διακοπές ρεύματος για όσους δεν πλήρωσαν το «χαράτσι»


Τα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού της ΔΕΗ δέχονται χιλιάδες κλήσεις από πολίτες που ζητούν πληροφορίες σχετικά με τα χρονικά περιθώρια που απομένουν μέχρι τη διακοπή του ρεύματος για να πάρουν πλέον την απάντηση από τους υπαλλήλους ότι το διάστημα παρήλθε και πλέον ανά πάσα στιγμή μπορεί να μείνουν χωρίς ρεύμα.
Ήδη στην Καλαμάτα έχουν δοθεί εντολές να κοπεί το ρεύμα σε 7 σπίτια και 3 καταστήματα, καθώς όμως οι υπάλληλοι που πήγαν στα σημεία αντιμετώπισαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, η διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν έγινε.
Εντολές διακοπής έχουν δοθεί και στην Πάτρα, κάποιες εκ των οποίων έχουν αρχίσει να εκτελούνται.
Στη Ρόδο τα πρώτα κρούσματα σημειώθηκαν χθες, καθώς οι εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης εκδόθηκαν από την Τετάρτη.
Εντολές διακοπής έχουν εκδοθεί και στη Θεσσαλονίκη.
Σήμερα στις 12:45, κάτοικοι της Λαμίας θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ για να παραδώσουν τους λογαριασμούς τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας «για το παράνομο, αντισυνταγματικό και εκβιαστικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ» και καλούν «όλους τους πολίτες να παραβρεθούν και να ορθώσουν το ανάστημά τους όλοι μαζί ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ».

Μετά τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που αρνήθηκε να αναλάβει τη διακοπή του ρεύματος σε πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος, τώρα και οι εργαζόμενοι σε εταιρείες ιδιωτών εργολάβων που έχει προσλάβει η ΔΕΗ για το έργο αυτό δηλώνουν απρόθυμοι να προχωρήσουν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης οικιών αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αντικοινωνικό έργο.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ υποστηρίζει ότι θα κηρυχθεί αντισυνταγματική η απόφαση να μπει το «χαράτσι» στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ μετά την παρέμβαση στην Κομισιόν του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, εξετάζεται ακόμη και η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με κίνδυνο η χώρα να πληρώσει πρόστιμο για το χαράτσι.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...