Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ευνοικές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του δημοσίου - Μεχρι 60 οι δόσεις


Νέα κίνητρα και ευεργετήματα παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους οφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να διευθετήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, τα οποία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 42 δις ευρώ.







Όπως αναφέρεται σε ειδησεογραφικό site με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ),που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει πληθώρα ευεργετημάτων στους οφειλέτες του Δημοσίου για την τμηματική καταβολή των χρεών τους.

Στους οφειλέτες παρέχεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, την καταβολή των οφειλών σε 60 (μικρότερες) μηνιαίες δόσεις, γενναίες απαλλαγές των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε άρθρο της σχετικής ΠΝΠ προβλέπεται ότι "Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) ή στα Τελωνεία του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

β) Σε 2-12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 90% των προσαυξήσεων.

γ) Σε 13-24 δόσεις, με απαλλαγή 75% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

δ) Σε 25-36 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 60% των προσαυξήσεων.

ε) σε 37-48 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 45% των προσαυξήσεων.

στ) σε 49-60 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 25% των προσαυξήσεων".

Όπως αναφέρεται στην παράγραφο 11, του σχετικού νομοσχεδίου, "η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια ΔΟΥ ή Τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές".

Ωστόσο, σύμφωνα με την παράγραφο 16, "με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορούν να ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην παρούσα ρύθμιση και μετά την 31η Ιανουαρίου 2012, καθώς και κάθε ειδικότερο θέμα εφαρμογής αυτής".

Στα ευεργετήματα που προσφέρονται στους οφειλέτες του Δημοσίου περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα ρύθμισης χρεών "που τελούν σε αναστολή είσπραξης", ή οφειλές έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις χρεών, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας "μηνιαίας διάρκειας", και φυσικά η αναστολή ποινικών διώξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα εδάφια 1 και 2 της παραγράφου 14, στη ρύθμιση υπάγονται, εάν ζητηθεί από τον οφειλέτη, "οι οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης", καθώς και "οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής κατά τις διατάξεις των άρθρων 13-21 του ν.2648/1998", καθώς και "οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε άλλη ρύθμιση, των οποίων οι όροι τηρούνται κατά την υποβολή του αιτήματος".

Σύμφωνα με την παράγραφο 15, "κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται με συνέπεια οι όροι αυτής", προσφέρονται τα εξής ευεργετήματα:

α) Χορηγείται στους υπόχρεους αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας διάρκειας, εφόσον συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις του άρθρου 26 του ν.1882/1990, όπως ισχύει.

β) Αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.1882/1990, όπως ισχύει σήμερα και αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή εφόσον άρχισε η εκτέλεση της διακόπτεται.

γ) Αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακίνητων με την προϋπόθεση ότι η εκτέλεση αφορά μόνο χρέη που ρυθμίζονται με τις διατάξεις αυτού του άρθρου. Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της ρύθμισης, εφόσον δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί. Αν ο οφειλέτης απολέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.




newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Top 10 των επιστημονικών επιτευγμάτων του 2011


1.Στο νούμερο ένα συναντάμε τη διεθνή κλινική δοκιμή η οποία απέδειξε πως τα φάρμακα για την καταπολέμηση του AIDS μπορούν να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα προφυλακτικά στην παρεμπόδιση της διάδοσης της ασθένειας.
Επικεφαλής της ανακάλυψης αυτής, είναι ο Μάιρον Κοέν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα.
2. Στο νούμερο δύο είναι το κατόρθωμα του ιαπωνικού διαστημικού σκάφος «Χαγιαμπούσα» το οποία –έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση- κατάφερε να φέρει δείγμα από τον αστεροειδή «Ιτοκάβα».
3. Φετινές αναλύσεις έδειξαν πως η επιμιξία με τους άνθρωπους των σπηλαίων ενίσχυσαν το ανοσοποιητικό σύστημα των σύγχρονων ανθρώπων.
4. Η απεικόνιση από Ιάπωνες ερευνητές της δομής του φωτοσυστήματος 2, η οποία αναμένεται να βοηθήσει μελλοντικά στην παραγωγή ενέργειας.
5. Τα δύο παρθένα νέφη αερίου που ανακάλυψαν αστρονόμοι στη Χαβάη.
6. Η ανακάλυψη πως κάθε άνθρωπος έχει δική του κυρίαρχη κατηγορία βακτηρίων στο έντερό του.
7. Η πρόοδος στην προσπάθεια δημιουργίας του πρώτου αποτελεσματικού εμβολίου για την ελονοσία.
8. Οι πολλές ανακαλύψεις νέων εξωπλανητών.
9. Η ανακάλυψη των ζεολίθων που είναι συνθετικά πορώδη ορυκτά.
10. Η ανακάλυψη ότι η απομάκρυνση των παλαιών κυττάρων (που έχουν πάψει πια να διαιρούνται) μπορεί να επιβραδύνει τα συμπτώματα της γήρανσης.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διπλό χαράτσι σε μισθωτούς και συνταξιούχους


«Καυτός» θα είναι ο λογαριασμός για τα νοικοκυριά το 2012, αφού επιβαρύνεται το εισόδημα τους με την καταβολή της εισφορά αλληλεγγύης.
Το νέο χρόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τις εισφορές δύο ετών: για τα εισοδήματα του 2012 μέσω της αύξησης του παρακρατούμενου φόρου στις μηνιαίες αποδοχές και την εισφορά για τα φετινά εισοδήματα μέσω της εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης του 2012.
Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών τον Οκτώβριο, από το 2012 η έκτακτη εισφορά θα παρακρατείται μηνιαίως από μισθούς και συντάξεις, ενώ το Φθινόπωρο του 2012, η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011 θα καταβληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις.
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ως έκτακτος φόρος, δεν εκπίπτει από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο.
Για ποιους ισχύει η εισφορά αλληλεγγύης
Η εισφορά αλληλεγγύης ισχύει για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ με κλιμακωτούς συντελεστές 1%-4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Ειδικότερα, η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% για εισοδήματα από 12.000-20.000 ευρώ, 2% από 20.000-50.000 ευρώ, 3% από 50.000-100.000 ευρώ και 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Για παράδειγμα, κάποιος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει 150 ευρώ, ενώ για εισόδημα 50.000 ευρώ η εισφορά ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.
Ποιοι εξαιρούνται
Οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για το έτος 2011 εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Η εξαίρεση ισχύει ακόμη κι αν το 2010 είχαν εισοδήματα, όμως κατά το χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Δεν θα αποσταλούν εκκαθαριστικά σε όσους συμπεριλαμβάνονται στην συγκεκριμένη λίστα με τους ανέργους του ΟΑΕΔ αλλά το 2010 είχαν πραγματικό εισόδημα μόνο από μισθωτές υπηρεσίες.

Στους υπόλοιπους άνεργους η αποστολή εκκαθαριστικών θα γίνει κανονικά ενώ όσοι δικαιούνται την εξαίρεση θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για νέα εκκαθάριση.
Απώλειες τουλάχιστον 280 ευρώ μόνο από την εισφορά
Η αύξηση του παρακρατούμενου φόρου από 1-1-2012 λόγω μείωσης του αφορολόγητου ορίου(Με τροπολογία μειώνεται στα 5.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ που ίσχυε για τους νέους κάτω των 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών), των αλλαγών στα κλιμάκια και της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 που είναι το όριο για την επιβολή της εισφοράς, κυμαίνεται από 30,25 ευρώ μέχρι 560 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και τον τομέα (ιδιωτικός ή δημόσιος).
Μόνο από την εισφορά αλληλεγγύης φορολογούμενος με μηνιαίες αποδοχές 1.000 ευρώ θα δει τις καθαρές αποδοχές του να μειώνονται κατά 10 ευρώ τον μήνα αφού θα προεισπραχθούν από την εφορία τα 140 ευρώ που αναλογούν στο εισόδημά του ως εισφορά αλληλεγγύης για ολόκληρο το έτος.
Ο ίδιος φορολογούμενος με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης 2012 θα κληθεί να καταβάλει άλλα 140 ευρώ.
Συνολικά η επιβάρυνσή του από την πληρωμή της εισφοράς για τα εισοδήματα δύο ετών μέσα σε ένα έτος ανέρχεται σε 280 ευρώ.
Ακόμα και να διαφωνείς, πληρώνεις
Το υπουργείο Οικονομικών έχει διευκρινίσει ότι σε περίπτωση αμφισβήτησης του εκκαθαριστικού σημειώματος της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος ο φορολογούμενος μπορεί να ασκήσει μεν προσφυγή ενώπιον της Δικαιοσύνης, χωρίς όμως να αναστέλλεται η καταβολή του ποσού.
Οι δηλώσεις επιφύλαξης, ακύρωσης ή διαγραφής, που υποβάλλουν αρκετοί φορολογούμενοι δεν επιφέρουν κανένα έννομο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννη Καπελέρη σε περίπτωση αμφισβήτησης του εκκαθαριστικού σημειώματος εισφορών και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011, ο φορολογούμενος μπορεί να ασκήσει κατά του σημειώματος αυτού, μόνο προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, χωρίς όμως να αναστέλλεται η καταβολή του βεβαιωθέντος ποσού.
Διαβάστε ακόμη: 
1. Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση τηςφορολογικής κλίμακας για τα φυσικά πρόσωπα και την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθούς.
5. Καταβολή του αυξημένου τέλους επιτηδεύματος.
6. Ειδικό τέλος ακινήτων.
7. Ειδικές εισφορές στα τεκμήρια διαβίωσης.
8. Καταβολή του ΕΤΑΚ για το 2009, καθώς και του ΦΑΠ του 2010 και του 2011.
9. Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα.
10. Εξομοίωση του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης.
11. Νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το αίσχος του «έσχες»


Βουλευτικοί τραπεζικοί λογαριασμοί, που θα ζήλευαν επιτυχημένοι επιχειρηματίες, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι τελικά το μυστικό της οικονομικής επιτυχίας αρκετών μελών του Κοινοβουλίου δεν κρύβεται σε περισπούδαστα εγχειρίδια της θεωρίας της οικονομίας, αλλά στη σωστή και χρηστή διαχείριση των προσωπικών και οικογενειακών εισοδημάτων τους. 
Μάλιστα, πολλές από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των 300 καταρρίπτουν πανηγυρικά τον από πολλών ετών καλλιεργούμενο αστικό μύθο που θέλει τους βουλευτές μας να συναντούν εμπόδια στην οικονομική τους εξέλιξη λόγω της ενασχόλησής τους με την πολιτική. 
Εξυπνες κινήσεις στο σωστό timing, άριστη γνώση του απαιτητικού χώρου του real estate και οξυδερκείς χρηματιστηριακές τοποθετήσεις φαίνεται ότι είναι το διακομματικό τρίπτυχο του ομολογουμένως επιβλητικού περιουσιακού χαρτοφυλακίου πολλών βουλευτών. 
Ολα αυτά βέβαια με την απαραίτητη προϋπόθεση της τάξης, αλλά προπαντός της οικονομίας σε συνδυασμό πάντα με την υιοθέτηση λιτού τρόπο διαβίωσης και αποταμίευσης της βουλευτικής αποζημίωσης. Παρά τις δαπανηρές, σε βαθμό οικονομικής εξόντωσης όπως παραδέχονται, εκλογικές αναμετρήσεις την τελευταία δεκαετία, το ιδιαίτερα επιβαρημένο εξοδολόγιο των πολιτικών και κοινωνικών υποχρεώσεών τους και τον σταθερό άξονα του οικογενειακού προϋπολογισμού, δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι κατόρθωσαν να αυξήσουν εντυπωσιακά τα εισοδήματά τους από το 2000 έως σήμερα και εκτοξεύοντας τη γενικότερη περιουσιακή τους κατάσταση σε άλλο επίπεδο. 
Το γεγονός αυτό, κόντρα στο επαγγελματικό ασυμβίβαστο που στέρησε επιπλέον πόρους στους κοινοβουλευτικούς, τους κατατάσσει δικαιωματικά στους πλέον προνομιούχους Ελληνες αυτή την εποχή, δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, αφού διαθέτουν τραπεζικά βιβλιάρια με πολλά μηδενικά, ικανά να τους απαλλάξουν από το δυσβάσταχτο και καθημερινό άγχος που μοιράζονται οι απλοί πολίτες για το αύριο. 
Θα κληθούν για έλεγχο οι «11»
το μικροσκόπιο έμπειρης ομάδας ορκωτών λογιστών έχουν μπει οι τραπεζικές καταθέσεις τουλάχιστον 11 πρώην και νυν βουλευτών μετά τα ευρήματα της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των «πόθεν έσχες», τα οποία δείχνουν ότι το 2009 «έκαναν φτερά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προς άγνωστη κατεύθυνση». Αναλυτικά, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Βαγγέλης Αργύρης αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα: «Εντοπίστηκαν 15 βουλευτές που είχαν το 2009 μείωση στις καταθέσεις τους από 100.000 έως 400.000 ευρώ. Εξ αυτών οι 4 δικαιολογούνται λόγω αγοράς ακινήτων». Πρόσθεσε, δε, ότι οι υπόλοιποι 11 δεν κατέθεσαν παραστατικά. 
Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι κίνησε τις υποψίες των μελών της επιτροπής για πιθανές «αδήλωτες εκροές καταθέσεων σε αλλοδαπούς φορολογικούς παραδείσους». Ηδη, οι πρώτοι ύποπτοι βουλευτές έχουν δεχθεί κλήσεις προκειμένου να δικαιολογήσουν τις μαύρες τρύπες στους λογαριασμούς τους, ενώ ο έλεγχος των λογιστών θα έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και ο κ. Αργύρης θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα. Βέβαια, από την έρευνα μπορεί να αποδειχτεί ότι τα πάντα έγιναν δικαιολογημένα, όμως ο πρόεδρος της επιτροπής αναφέρει με νόημα ότι «υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις που δεν δικαιολογούνται με τίποτα». 
Πάντως, για την ώρα, ονόματα μέσω επίσημης οδού δεν έχουν δοθεί, όμως από κοινοβουλευτικές διαρροές ακούγεται πως πιθανόν να κληθούν για εξηγήσεις οι κύριοι Πέτρος Δούκας, Σπύρος Λιβανός, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Γιώργος Βαγιωνάς, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Ορφανός και οι κυρίες Τσαμπίκα Ιατρίδη, Μάγια Τσόκλη και Ελενα Κουντουρά. Συγκρίνοντας τα στοιχεία των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης 2008 και 2009 φαίνεται στην περίπτωση του κ. Λιβανού να «αγνοείται» περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες οι διαφορές δικαιολογούνται. 
Αναλυτικά:
Οι λογαριασμοί του κ. Δούκα φαίνονται «ελαφρύτεροι» το 2009 σε σχέση με το 2008 κατά 850.000 ευρώ, όμως σε άλλη σελίδα του «πόθεν έσχες» αποδεικνύεται ότι ο πρώην υπουργός αγόρασε μετοχές ίσης περίπου αξίας. Το «πόθεν έσχες» του κ. Λιβανού για το οικονομικό έτος 2008 εμφανίζει καταθέσεις συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και έσοδα από πώληση ακινήτων 390.000 ευρώ. Ομως, το 2009 ο πρώην βουλευτής εμφανίζει μηδενικές καταθέσεις! Η κυρία Τσόκλη το 2008 εμφάνιζε «κομπόδεμα» 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ κατά τη δήλωσή της το 2009 ανήλθε σε 900.000 ευρώ. Το στοιχείο όμως που ενδεχομένως διέφυγε την προσοχή της επιτροπής είναι ότι η βουλευτής έχει κοινούς λογαριασμούς με συνδικαιούχο τον πατέρα της - γνωστό ζωγράφο. Το γεγονός λοιπόν ότι παραιτήθηκε από 2 λογαριασμούς που περιείχαν 800.000 ευρώ ενδεχομένως ερμηνεύει και τη μείωση στις καταθέσεις της. 
Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με τους λογαριασμούς του κ. Βαγιωνά που διατηρεί από κοινού με τις κόρες του και εμφανίζουν μείωση κατά 500.000 ευρώ, αλλά και γι’ αυτόν της κυρίας Ιατρίδη (είναι κοινός με τον πατέρα και την αδελφή της και μειώθηκε κατά την περίοδο 2008-2009 κατά 11.000 ευρώ).
Η περίπτωση του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι ακόμα πιο ενδεικτική, αφού ο πρώην υπουργός εμφανίζει -σχεδόν- σταθερό ύψος καταθέσεων, καθώς μειώθηκαν κατά 11.000 ευρώ. 
Από τη σύγκριση των δηλώσεων της κυρίας Κουντουρά λείπουν οι λογαριασμοί του συζύγου της, ύψους 350.000 ευρώ. Ομως η βουλευτής πραγματοποίησε αγορές δύο ακινήτων συνολικής αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ (με δανεισμό).
«Πόθεν έσχες» και «εσωκοµµατικά καλλιστεία»
Πάντως, οι αποκαλύψεις, πέραν της αναστάτωσης που προκλήθηκε συνολικά στον πολιτικό κόσμο -καθώς δεκάδες βουλευτές τηλεφωνούσαν στον κ. Αργύρη προκειμένου να διαπιστώσουν αν βρίσκονται και οι ίδιοι στην τσιμπίδα των ελεγκτών- φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται και για τους εσωκομματικούς διαγκωνισμούς του ΠΑΣΟΚ. 
Συγκεκριμένα, αρκετοί βουλευτές επέκριναν τους χειρισμούς του κ. Αργύρη, με αποτέλεσμα να αναφέρει ότι «βρισκόμαστε σε εσωκομματικά καλλιστεία. Ολοι θέλουν να βγουν και να μιλήσουν για το οτιδήποτε», ενώ για εκείνους που χρησιμοποίησαν βαρείς χαρακτηρισμούς εις βάρος του απάντησε ως εξής: «Αυτοί που μέχρι χτες έτρωγαν με τον Παπανδρέου και σήμερα τον βρίζουν, σε εμένα θα κολλήσουν;».
Επιπροσθέτως, δεν είναι λίγοι όσοι εντάσσουν και το ξέσπασμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου κατά του κ. Αργύρη στο εσωκομματικό παιχνίδι. Να σημειωθεί ότι ο κ. Πάγκαλος κορύφωσε την αντίδρασή του την περασμένη Πέμπτη, λέγοντας: «Πρέπει ο κύριος αυτός (σ.σ.: Αργύρης) να σηκωθεί να φύγει. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση μαζί του. 
Δημιούργησε ένα τερατώδες ζήτημα εις βάρος μου και εις βάρος άλλων συναδέλφων, ενδεχομένως» - και συμπλήρωσε: «Το ότι επιμένει σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση ούτε τι είναι ούτε πού βρίσκεται. Κι αν νομίζει ότι θα περάσει έτσι αυτό, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν και όρια. Πρέπει να προστατεύσουμε τα ατομικά μας δικαιώματα ως Ελληνες πολίτες».
Από την άλλη, ο κ. Αργύρης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σχόλια του παρασκηνίου, μη αναγκαίες δηλώσεις “αυτοεξαίρεσης”, προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του προβλεπόμενου ελέγχου και φωνές που το μόνο που κάνουν είναι να “ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα” είναι προφανές πως δεν με αφορούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς, οι οποίοι λειτουργούν στην πράξη και όχι στα λόγια. 
Δεν πιστεύω πως αυτό ενοχλεί, αλλά δεν επιθυμώ να γίνω μέρος καμίας προσπάθειας άσκοπης δημοσιότητας».


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σάλος για τους Τούρκους που έκαιγαν ελληνικά δάση


Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για δράση Τούρκων πρακτόρων στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα.
Οι δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ για τη δράση Τούρκων πρακτόρων επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία μιλούν για μείζον πολιτικό θέμα που μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Βirgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ έκανε λόγο για κονδύλια που δόθηκαν τότε ώστε να προκληθεί αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν και πυρκαγιές σε ελληνικά δάση.
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε λόγο για "βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" και κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη και σε βάθος ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.
"Επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους βρώμικες επιχειρήσεις έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους", υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε ότι όταν ο ίδιος είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση τούρκων πρακτόρων - εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών… αηδιών.
"Τώρα, από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα. Να χαίρονται τους φίλους και τους κουμπάρους τους", τόνισε.
Η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", Ντόρα Μπακογιάννη, εποσήμανε ότι οι δηλώσεις Γιλμάζ αποκαλύπτουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τις πρακτικές της Τουρκίας και δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση.
Απεύθυνε μάλιστα κάλεσμα στην κυβέρνηση να το διερευνήσει προχωρώντας παράλληλα σε τρεις κινήσεις. Να καταγγείλει το θέμα μέσω του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα στην Ε.Ε. και σε όλα τα διεθνή φόρα, να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις για το κόστος αποκατάστασης και τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις και να προχωρήσει το αρμόδιο υπουργείο στις μελέτες αναδασώσεων στα νησιά όπου επλήγησαν από αυτές τις πυρκαγιές.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...