Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

«Αυλαία» στη “News of the World”

Μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της Βρετανίας βάζει «λουκέτο» στην κυκλοφορία της.
Ο λόγος για τη “News of the World” η οποία αύριο κυκλοφορεί τοτελευταίο της φύλλο έπειτα από168 χρόνια κυκλοφορίας.
Ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχαποφάσισε αιφνιδιαστικά να κλείσει το εβδομαδιαίο ταμπλόιντ.
Η εφημερίδα είναι νούμερο 1 σε πωλήσεις στη Βρετανία αφού κάθε Κυριακή περίπου 2,7 εκατομμύρια έντυπά της κάνουν «φτερά». Είναι γνωστό άλλωστε πως οι Βρετανοί είναι θερμοί υποστηρικτές του κουτσομπολιού και η “News of the world” το είχε προάγει σε …επιστήμη.
Όμως, οι νέες αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και του hacking, στο οποίο εμπλέκεται η News of the World έχουν δημιουργήσει ένα «μαύρο σύννεφο» πάνω από την κραταιά αυτοκρατορία του ιδιοκτήτη της, Ρούμπερτ Μέρντοχ.
Οι αιτιάσεις κατά της εφημερίδας έχουν να κάνουν με δωροδοκία αξιωματικών της αστυνομίας, παγίδευση των φωνητικών μηνυμάτων δολοφονημένων μαθητριών, υποκλοπές τηλεφώνων συγγενών Βρετανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και παγιδεύσεις τηλεφώνων πολιτικών, διασημοτήτων, ακόμα και μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.
Μάλιστα, η αστυνομία υποστηρίζει ότι διενεργεί έρευνες για 4.000 ονόματα ανθρώπων, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαν τεθεί στο «στόχαστρο» της News of the World.
Να σημειωθεί πως παρ’ όλα αυτά στη Βρετανία οργιάζουν οι φήμες πως η εφημερίδα θα επαναλειτουργήσει με νέα ονομασία οργιάζουν, γεγονός που φαντάζει απόλυτα λογικό αφού είναι κοινό μυστικό πως πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα δημοσιογραφικά team στη Βρετανία.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τελευταία ομαδική φωτογραφία των συντακτών της “News of the World”.
newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σωτηρία για την Ελλάδα μέσω φυσικού αερίου


Λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, θα μπορούσαν να δώσουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο, μεταξύ πλακιά και Φραγκοκάστελου νότια της Κρήτης υπάρχουν 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ο κ Φώσκολος με αφορμή και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα βλέπει με θετικό τρόπο αυτές τις πρωτοβουλίες.
"Τελευταία , υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος. Αν αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε," δήλωσε χαρακτηριστικά.
"Περιμέναμε αυτή την απόφαση πολλά χρόνια," συμπλήρωσε ο Αντώνης Φώσκολος, με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε το Υπουργικό συμβούλιο στη σύσταση φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Στην Ελλάδα το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης
Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, "το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα."
Σύμφωνα με τον καθηγητή σήμερα δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα που δεν πρέπει να χαθεί και υπάρχουν τρεις προτεραιότητες.
*Πρώτον πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο για να βγάλουμε τα χρέη
*Δεύτερον, αυτό τον ορυκτό πλούτο τον χρειάζεται η Ευρώπη
Ο κ. Φώσκολος σημειώνει ότι αυτό το μήνυμα δεν έχει περάσει από την ελληνική κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους: "Κύριοι, εσείς θα χρειαστείτε ενέργεια μετά το 2015, αυτή την ενέργεια την έχουμε εμείς και θα σας την δώσουμε".
*Τρίτον, η γεωπολιτική δύναμη που αποκτά η Ελλάδα.
"Το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο Λίβανος θα πρέπει να διοχετευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Κρήτης. Άρα αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει το "κλειδί". Όχι μόνο γιατί έχει τον ορυκτό πλούτο αλλά διότι αυτή τη στιγμή όλος ο ορυκτός πλούτος αυτός που έχει η ανατολική Μεσόγειος θα περάσει μέσα από την Κρήτη", υπογράμμισε.
Τι θα γίνει με τις έρευνες
Όσο αφορά τις έρευνες που θα γίνουν στην Κρήτη ο καθηγητής τόνισε: "Θα πάμε κάτω μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι το ένα κομμάτι, ένα άλλο κομμάτι μεγάλο κομμάτι , είναι το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου. Έχει απόθεμα , πόσο δεν ξέρω. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου το υπολογίζω ότι είναι 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού."
Μάλιστα ο κ Φώσκολος θέλοντας να δώσει ένα συγκριτικό μέγεθος σε σχέση με τα κοιτάσματα του Πρίνου τόνισε ότι η Δυτική Ελλάδα έχει 20 πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους.
Η διενέργεια ερευνών τόσο στο Ιόνιο όσο και νοτίως της Κρήτης και η αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα ρυθμιστή της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης τονίζουν οι επιστήμονες, γεγονός που μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να απαλλάξει τη χώρα από την παρούσα δυσάρεστη οικονομική συγκυρία.
Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας, και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως το μεγαλύτερο βήμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, των τελευταίων δεκαετιών.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το "όργανο" κατέκτησε το διαδίκτυο


Όταν έφτανε στο email του μπλογκ Freddos, η φωτογραφία του Πέτρου Καρατζά που δημοσιεύθηκε σε αφιέρωμα της Guardian για τα επεισόδια στην Αθήνα, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα επακολουθούσε (αν και θα έπρεπε).
Ο εκπληκτικός τίτλος που είχε βάλει ο αποστολέας ήταν "όργανο επιτίθεται σε όργανο".
Ο Freddos ενώνοντας τις δυνάμεις του με To Kourkouti παρουσίασε ξεκαρδιστικές παραλλαγές της φωτογραφίας (όργανο επιτίθεται σε...) και στη συνέχεια ζήτησε τη βοήθεια του κοινού.
Οι συμμετοχές ήταν πολλές και το αποτέλεσμα τόσο καλό που ιστοσελίδες στο εξωτερικό τσίμπησαν το θέμα υπό τον τίτλο Greek Riot Policeman Flying Kick Collection.
Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αστείες φωτογραφίες, έχοντας την υποχρέωση να σας πληροφορήσουμε ότι μπορείτε και εσείς να εμπλουτίσετε την κατηγορία "Όργανο επιτίθεται σε..." στέλνοντας email στονFreddo.
1. Ιππότης
2. Dancing with the stars
3. Αγάπη μου συρρίκνωσα τα (χακί) παιδιά
4. Όργανο vs Chuck
5. Dogfight
6. Fight the force, Luke
7. Θα τις φας Χάρη. Κι εσύ και ο Πότερ
8. Houston, we got a (Greek) problem
9. Κίνηση ΜΑΤ
10. 400 μέτρα, μετ' εμποδίων
11. Greek Mission Impossible
12. Ωωωωωπα
13. Παφ!
14. The God
15. This is Sparta in the balls

news247.gr
 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξεκινά η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός»

Επένδυση 1,3 δισ. ευρώ που θα δώσει απασχόληση σε 1.800 εργαζομένους ξεκινά στα μεταλλεία Κασσάνδρας της Χαλκιδικής η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" μετά την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.
Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, το έργο σκοπό θα έχει την εξόρυξη, την επεξεργασία και την παραγωγή μετάλλων όπως άργυρος, χρυσός, χαλκός, καθώς και συμπυκνωμάτων μετάλλων μολύβδου και ψευδαργύρου.
Ο σχεδιασμός του καλύπτει πλήρως τις αυστηρές απαιτήσεις των περιβαλλοντικών όρων και θα εφαρμοστούν οι βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ.
Η επένδυση αναπτύσσεται:
Στην Ολυμπιάδα, με την ανάπτυξη του υπόγειου μεταλλείου και την απομάκρυνση και αποκατάσταση της παλιάς λίμνης τελμάτων και άλλων ρυπασμένων χώρων, καθώς και του παλαιού εργοστασίου εμπλουτισμού
  • Στον Μαντέμ Λάκκο του Δήμου Αριστοτέλη, όπου θα εγκατασταθεί νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού και μεταλλουργίας και θα ξεκινά η υπόγεια σήραγγα σύνδεσης με το μεταλλείο Ολυμπιάδας.
  • Στις Σκουριές, με την ανάπτυξη επιφανειακού και υπόγειου μεταλλείου και εργοστασίου εμπλουτισμού.
  • Στις Μαύρες Πέτρες - Μαντέμ Λάκκο με την ανάπτυξη και εξάντληση του κοιτάσματος του υπόγειου μεταλλείου και
  • Στο Στρατώνι, με την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου λιμένος και την απομάκρυνση του παλαιού εργοστασίου εμπλουτισμού.
Εξάλλου, ύστερα από συμφωνία του κ. Παπακωνσταντίνου με την "Ελληνικός Χρυσός", στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην περιοχή που συνδέονται με τη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία, με τα δίκτυα ύδρευσης και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με αντιπλημμυρικά έργα, με την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και τόπων ιστορικής μεταλλευτικής σημασίας και με την ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία σχολής μαθητείας για μεταλλευτικά και μεταλλουργικά έργα.

ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η μαφία της Θεσσαλίας εξουσίαζε όλη την Ελλάδα - Έσπασε η ομερτά - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Δεκαοκτώ άτομα αποτελούσαν αρχηγικά μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος συνολικά 220 ατόμων!

Έχουν συλληφθεί σαράντα οκτώ άτομα, ενώ άλλοι τέσσερις ήδη κρατούνται σε Σωφρονιστικά Καταστήματα

Οι τρεις εγκληματικές οργανώσεις ενέχονται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, διακεκριμένων περιπτώσεων κατοχής και εμπορίας πυροβόλων όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, πρόκλησης και προσφοράς για εκτέλεση κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης χθες σε όλη τη Θεσσαλία, καθώς και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν παραπάνω από εκατό Αστυνομικοί, παρουσία οκτώ εισαγγελικών λειτουργών, πραγματοποιήθηκαν τριάντα τέσσερις έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και άλλους χώρους, που οδήγησαν στη σύλληψη 48 ατόμων μεταξύ των οποίων και δύο αλλοδαπές γυναίκες.

Μέχρι στιγμής, στις έρευνες που ενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

- Όλων των ειδών ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία)
- Όπλα (δύο (2) πιστόλια με σιγαστήρες, ένα όπλο αερίου, ένας σιγαστήρας για όπλο αερίου, μια (1) καραμπίνα, μαχαίρια και μία (1) σιδερογροθιά)
- Σαράντα τρία (43) αυτοκίνητα και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη διακίνηση ναρκωτικών ή αποτελούσαν οχήματα που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
- Ογδόντα οκτώ (88) κινητά τηλέφωνα και έντεκα (11) κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim)
- Το χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ, σε όλων των ειδών τα χαρτονομίσματα και συναλλαγματικές
- Δύο (2) πλαστές σφραγίδες, πλαστά πιστοποιητικά. 

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν κάθε εγκληματική οργάνωση, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και τα κρησφύγετα που διατηρούσαν.

Επίσης, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, (αρχηγικά μέλη - εντολείς, εντολοδόχοι, κ.λπ.) ενώ εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), οι διασυνδέσεις τους και οι μεταξύ τους σχέσεις.

Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει με συσκευές καταγραφής ήχου, σε ακουστικό υλικό οι κινήσεις των μελών των εγκληματικών οργανώσεων και επιβεβαιώθηκαν οι συναντήσεις που πραγματοποιούσαν με τα αρχηγικά μέλη.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση τους πέρα από την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Τέλος, διερευνάται η νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους σε συνεργασία με τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές.

Για κάθε εγκληματική οργάνωση, αφού διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών της, οι τρόποι και οι μέθοδοι δράσης της, σχηματίζεται σε βάρος των μελών της δικογραφία για τις παρακάτω πράξεις που προέκυψαν:

Συγκεκριμένα:

Η πρώτη ομάδα αποτελούνταν από εκατόν πέντε μέλη, εκ των οποίων 96 Έλληνες (83 άνδρες και 13 γυναίκες) και 9 αλλοδαποί (7 άνδρες και 2 γυναίκες).

Πέραν του επικεφαλής στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν οκτώ αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων οι δύο γυναίκες. Τέσσερα από τα οκτώ αρχηγικά μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.

’Όλοι μαζί συμμετείχαν και, κατά περίπτωση, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

- Εμπορία και διακίνηση όλων των ειδών ναρκωτικών ( ηρωίνη, κοκαΐνη, κλπ).
- Κατοχή και εμπορία πυροβόλων όπλων. 

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης για προσωπικούς λόγους αναζητούσε τρόπους σε συνεργασία με έγκλειστο της φυλακής με σκοπό τη διάπραξη δολοφονίας (με συμβόλαιο), σε βάρους δράστη δολοφονίας οικείου προσώπου του.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ερευνάται:

- Η κατάρτιση πλαστών πιστοποιητικών (ιατρικών βεβαιώσεων) με την ιδιότητα του χρήστη ναρκωτικών, ώστε να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές - σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης, προκειμένου να πετύχουν τη μη προφυλάκισή τους με την χρήση αυτών των πιστοποιητικών.
- Η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών με σκοπό την πορνεία.
- Η συμμετοχή μελών της οργάνωσης και τρίτων προσώπων σε σχεδιαζόμενη ένοπλη ενέδρα κατά αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας. 



Η δεύτερη ομάδα αποτελούνταν από ογδόντα οκτώ βασικά μέλη, εκ των οποίων ογδόντα τρεις Έλληνες (72 άνδρες και 11 γυναίκες) και 5 αλλοδαποί (3 άνδρες και 2 γυναίκες).

Πέραν του επικεφαλής συμμετείχαν πέντεακόμη αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία γυναίκα,

Όλοι μαζί συμμετείχαν και επιδίδονταν σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και κοκαΐνη).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, ερευνάται η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών, με σκοπό την πορνεία.

Η τρίτη ομάδα αποτελούνταν από είκοσι τέσσερα βασικά μέλη, εκ των οποίων οι είκοσι τρεις ήταν Έλληνες και ο ένας αλλοδαπός.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τέσσερα αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα.

Όλοι μαζί συμμετείχαν και επιδίδονταν σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη).

Οι σαράντα οκτώ (48) συλληφθέντες, που αποτελούσαν μέλη των τριών (3) εγκληματικών οργανώσεων, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η αστυνομική έρευνα, που συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και άλλων εγκληματικών πράξεων, ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. 



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η σούπερ γιαγιά που έβαλε τα γυαλιά στους επιστήμονες


Μια 84χρονη Χανιώτισσα έλυσε το μυστήριο του δίσκου της Φαιστού

Περισσότερα από είκοσι χρόνια από τη ζωή της αφιέρωσε η Ζαφειρώ Γεωργουλάκη για να λύσει, όπως υποστηρίζει, ένα μυστήριο αιώνων. Η αποκρυπτογράφηση του δίσκου της Φαιστού αποτέλεσε όνειρο ζωής για δεκάδες διεθνούς φήμης επιστήμονες. Τελικά τα κατάφερε μια 84χρονη Χανιώτισσα, η οποία μάλιστα δεν πήγε ούτε στο Δημοτικό σχολείο. Όπως δηλώνει στην «Espresso», ύστερα από αυτή την επιτυχία της είναι έτοιμη να τα βάλει με όποιον προσπαθήσει να την αμφισβητήσει, καθώς και με όσους κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στον δίσκο της Φαιστού.

«Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο δίσκος της Φαιστού είναι ένα ημερολόγιο που δείχνει τις εποχές και τις περιοχές όπου γίνονταν κατά εποχή διάφορες καλλιέργειες. Άλλοι πάλι ότι ο δίσκος ήταν αιγυπτιακός και περιελάμβανε μυστικά που δεν πρέπει να μάθουν οι Μινωίτες. Σεβαστή η άποψή τους, αλλά ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μου, που είμαι σίγουρη ότι είναι η πιο σωστή. Ο δίσκος της Φαιστού είναι μια παραγωγική υδρόγειος σφαίρα που περιλαμβάνει τον παραγωγικό χάρτη της μινωικής Κρήτης. Στην Κνωσό, σύμφωνα με τη δική μου εξήγηση γινόταν διεθνής έκθεση ανταλλαγής προϊόντων. Αυτό φαίνεται, αν εξηγήσεις ένα ένα τα σχέδια αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν επάνω στον περίφημο δίσκο της Φαιστού.»

Σύμφωνα με την Ζαφειρώ Γεωργουλάκη, στον διάσημο δίσκο της Κρήτης, που βρέθηκε στα ανάκτορα της Φαιστού το 190 από μια ιταλική αρχαιολογική αποστολή, απεικονίζεται στη μια πλευρά η Ευρώπη, και στην άλλη η Αφρική. «Αυτό φανερώνει ότι οι Κρήτες από εκείνη την εποχή, γνώριζαν ότι η Γη είναι στρογγυλή. Τα σχέδια στα χωρίσματα είναι τα είδη παραγωγής, ενώ όλα τα χωρίσματα που φαίνονται στο δίσκο είναι τα κράτη και οι αποικίες που εξερευνούσαν ή μετανάστευαν οι Κρήτες στα παράλια της Μεσογείου, όπου έκτιζαν νέες πολιτείες και μετέφεραν εκεί τον κρητικό πολιτισμό».
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...