Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το ποσό που του αναλογεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Είναι Γερμανοί πολίτες, ονομάζονται Ludwig Zacaro και Nina Lahge και αντίθετα με τα όσα ακούμε τόσες μέρες για τη γνώμη των Γερμανών για την Ελλάδα, εκείνοι αποδεικνύουν την αλληλεγγύη και την εκτίμηση τους στον ελληνικό λαό. Βρέθηκαν στο Ναύπλιο και κατέθεσαν στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου το ποσό των 875€. Πρόκειται για το ποσό που τους αναλογεί σχετικά με τις επανορθώσεις μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τις οποίες και διεκδικεί η χώρα μας. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 70 δις ευρώ και αν διαιρεθεί με τον πληθυσμό της Γερμανίας (περί τα 80εκατ.) προκύπτει το χρηματικό αντίτιμο αυτό για κάθε πολίτη.



"Σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε. Όχι σαν Ελεημοσύνη αλλά σαν κάτι που σας ανήκει" ανέφερε η Nina σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την συγκινητική χειρονομία τους.



"Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας, δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα. Αυτοί υποστηρίζουν: « Οι Έλληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους»" ανέφερε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα που τόνισε πως δεν ευθύνονται οι Έλληνες για τα χρέη που δημιούργησε το κράτος παλιότερα. "Λόγω των τωρινών αναμενόμενων βελτιώσεων θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μπλοκαριστεί, αλλά να υποστηριχθεί" συμπλήρωσε.



Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα η Νίνα τόνισε πως "η σημερινή κυβέρνηση για πρώτη φορά εκφράζει την πρόθεση να διαπραγματευτεί υπέρ του λαού και εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου και να εμποδίσει την λεηλασία της οικονομίας. Εξ αυτού και μόνο θα έπρεπε να υποστηριχθεί από την ΕΕ και να μην μπλοκάρεται. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο". Όπως μάλιστα σημείωσε: "Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός λαός δεν ευθύνεται για την παταγώδη αποτυχία προηγούμενων κυβερνήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε χρέη προς όφελος της ολιγαρχίας, αλλά ο λαός Θα πρέπει να πληρώσει για αυτά".



Η Γερμανία οφείλει στη χώρα σας
Παίρνοντας θέση σε αντιδιαστολή με την πολιτική ηγεσία της χώρας της αναφέρει: "Αντιθέτως η Γερμανία είναι που οφείλει στη χώρα σας. Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του Β' παγκοσμίου πολέμου, κάποια εξ αυτών είναι ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, υπολογιζόμενος σε 11δις ευρώ, ο οποίος ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δις ευρώ".



"Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση ένα μέρος από αυτά, τα 875 ευρώ, να τα επιστρέψουμε στον Ελληνικό πληθυσμό" σημειώνει και καταλήγει: "Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα."










http://news247.gr/




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το νησί φάντασμα που εμφανίζεται μόνο την άνοιξη


Ένα νησί που βρίσκεται στον ποταμό Muodaoxi της Κίνας εξαφανίζεται και εμφανίζεται μόνο του την άνοιξη, όταν αρχίζει και πέφτει η στάθμη του νερού.

Ουσιαστικά, το φαινόμενο αυτό δεν είναι και τόσο παράξενο, καθώς είναι φυσιολογικό η στάθμη του νερού να αυξάνεται το χειμώνα λόγω των βροχών, ενώ την άνοιξη με την άνοδο της θερμοκρασίας να πέφτει η στάθμη του.



Ωστόσο, το παράξενο είναι ότι εξαφανίζεται ολόκληρο το νησί κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, την άνοιξη αναπτύσσεται κανονικά ζωή πάνω στο νησί, όπου υπάρχουν δέντρα και ζώα, τα όποια πιθανότατα το εγκαταλείπουν κατά την άνοδο της στάθμης του νερού.





news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο: Πώς και πότε θα γίνει η επαναπρόσληψη των απολυμένων και διαθέσιμων


Καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που είχαν τεθεί εκτός εργασίας το μαύρο- για το δημόσιο- καλοκαίρι του 2013, μετρούν αντίστροφα για την επαναπρόσληψη τους. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε για δημόσια διαβούλευση, ο Γιώργος Κατρούγκαλος προβλέπει την επιστροφή όλων, εκτός από αυτούς που πιάστηκαν με πλαστά πτυχία και δικαιολογητικά. Σε περίπου 45 ημέρες (10 ημέρες μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ) 3.928 άνθρωποι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Αντίστροφα μετρούν και 6.000 περίπου επιτυχόντες παλιών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, που αν και έχουν δει εδώ και χρόνια τα ονόματα τους στους πίνακες επιτυχόντων, παρέμεναν στην αναμονή.

Μην τρομάξετε από τους αριθμούς. Πέρα από το ότι όσοι είναι ακόμα σε διαθεσιμότητα εξακολουθούν να πληρώνονται με το 75% του μισθού τους, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό του 2015, τα απαιτούμενα κονδύλια για 15.000 προσλήψεις. Γι' αυτό και η κυβέρνηση επιμένει πως οι προσλήψεις δεν θα επηρεάσουν τον προϋπολογισμό. Η επιμονή που είχε δείξει η τρόικα σε συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων, δεν είχε να κάνει με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αυτός έχει μειωθεί κατά 35% τα τελευταία 5 χρόνια. Είχε ως στόχο το να σπάσει το ταμπού της μονιμότητας στο δημόσιο. Το ταμπού δεν σπάει. Αντίθετα, ο νέος νόμος, προβλέπει την μετατροπή όλων των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, σε μόνιμους (αν και θα συνεχίσουν να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ).

Οι επιστροφή των απολυμένων (και των διαθέσιμων)

Θα επιστρέψουν όλοι στη δουλειά τους (εκτός από όσους έχουν μετακινηθεί σε νέα θέση με οριστικούς πίνακες ή όσους έχουν μετακινηθεί με προσωρινούς αλλά δεν θέλουν να γυρίσουν), με τον βαθμό που είχαν πριν την απομάκρυνση τους από την υπηρεσία τους, χωρίς ωστόσο να προβλέπεται αποζημίωση ή μισθοί υπερημερίας.
Πέντε είναι οι μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν βάσει των μνημονιακών επιταγών του 2013.

Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών (απολυμένες): Θα επιστρέψουν στο Υπουργείο.
Οι σχολικοί φύλακες (απολυμένοι). Ο κλάδος τους επανασυστήνεται. Οι λίγοι τυχεροί που είχαν μετακινηθεί στο ΕΚΑΒ ως τραυματιοφορείς, θα μπορούν να επιλέξουν αν θα επιστρέψουν ή αν θα παραμείνουν στις νέες τους θέσεις.
Οι εκπαιδευτικοί των Επαγγελματικών Λυκείων των οποίων η ειδικότητα καταργήθηκε (σε διαθεσιμότητα εκτός από 80 που δεν είχαν κάνει αίτηση μετακίνησης και απολύθηκαν) . Οι ειδικότητες τους επανασυστήνονται και από Σεπτέμβρη θα διδάσκουν ξανά στα σχολεία. Μέχρι τότε θα υπάγονται στον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος θα μπορεί να τους διαθέσει όπου υπάρχουν κενά. Όσοι έχουν μετακινηθεί σε άλλες θέσεις μπορούν να επιλέξουν αν θα επιστρέψουν.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων (σε διαθεσιμότητα): Οι θέσεις τους επανασυστήνονται και επαναπροσλαμβάνονται.
Δημοτικοί Αστυνομικοί: Η Δημοτική Αστυνομία επίσης επανασυστήνεται. Επιστρέφουν όλοι, εκτός από όσους έχουν μετακινηθεί σε σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς εκεί υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Δεν επαναπροσλαμβάνονται όσοι βρέθηκαν να έχουν πλαστά πτυχία.
Τέλος στην χρόνια αναμονή των διοριστέων (αλλά ακόμα αδιόριστων) του ΑΣΕΠ

Στους επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που περιμένουν χρόνια τον διορισμό τους θα δοθεί η δυνατότητα αν το θέλουν να καλύψουν κάποια από τα επείγοντα κενά των υπηρεσιών του δημοσίου.

Πως θα γίνει αυτό;

Άμεσα μετά την ψήφιση του νόμου, το ελληνικό δημόσιο θα κληθεί να καταγράψει τις κενές θέσεις που χρήζουν άμεσης κάλυψης. Αφού τεθούν οι προτεραιότητες, θα υπάρχει μια πρώτη βάση δεδομένων . Οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ μπορούν να κάνουν αίτηση για να καλύψουν αυτά τα κενά, στον ίδιο κλάδο και αντικείμενο αλλά σε άλλο τομέα. Αντί δηλαδή να περιμένουν να «ανοίξουν» οι θέσεις για τις οποίες είχαν διαγωνιστεί, θα μπορέσουν να πιάσουν άμεσα δουλειά. Διαφορετικά θα περιμένουν να διοριστούν βάσει της σειράς προκήρυξης τους.

Με τον τρόπο αυτό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος φιλοδοξεί πως θα πιάσει μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και θα αποκαταστήσει την αδικία όσων πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (που έχει εξελιχθεί σε χρόνια επετηρίδα) και θα τοποθετήσει τους επιτυχόντες, όχι αναγκαστικά εκεί που πέτυχαν, αλλά εκεί που περισσότερο τους χρειάζεται.

Το νομοσχέδιο έχει και άλλες καινοτομίες, όπως η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών που εκδίδονται από δημόσιες υπηρεσίες (είχε συμπεριληφθεί στη λίστα Βαρουφάκη), αλλά και τη συμμετοχή της κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας στην επιλογή του Προέδρου και των μελών του ΑΣΕΠ και του Συνήγορου του Πολίτη. Επίσης επαναφέρει την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια.



huffingtonpost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι πιο δημοφιλείς μπύρες σε κάθε χώρα


Οι μπύρα είναι από τα πιο δημοφιλή ποτά σε όλο τον κόσμο, ωστόσο κάθε χώρα φαίνεται να έχει τη δική της προτίμηση.


















Πηγή χαρτών: vinepair.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δείτε τα ένσημά σας με ένα κλικ


Ανοιξε η εφαρμογή του «Ατλας» που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ να δουν τα ενσημά τους από το 1994 και μετά online.

To μόνο που απαιτείται να κάνει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα  «www.atlas.gov.gr» είναι να συμπληρώσει στα ειδικά πεδία το ΑΜΚΑ του και τους κωδικούς του taxisnet

Στο πληροφοριακό σύστημα «Άτλας» αναμένεται να ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.

Μεταφερθείτε στην εφαρμογή πατώντας ΕΔΩ

Δείτε την αρχική σελίδα της εφαρμογής πατώντας ΕΔΩ



iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...