Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο τρόμος του E.coli έφτασε στην Ελλάδα – Ο ΕΦΕΤ αποσύρει μολυσμένα προϊόντα !


- Πρόκειται για κατεψυγμένο κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια
- Διακινούνται από την εταιρεία LIDL
- Οι καταναλωτές που τα έχουν αγοράσει, καλούνται να μην τα καταναλώσουν
- Το στέλεχος του E.coli δεν είναι το ίδιο που εντοπίστηκε σε άλλες χώρες, αλλά εξίσου επικίνδυνο


Τα κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της», τόνισε ο κ. Νυχάς.

Συγκεκριμένα πρόκειται: κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. παρακολουθεί την υπόθεση και σε ανακοίνωσή του τονίζει, σε κάθε περίπτωση, την ανάγκη τηρήσεως των απαραίτητων κανόνων υγιεινής κατά τη διάρκεια χειρισμού και κατανάλωσης τροφίμων και ιδιαίτερα παρακάτω μέτρων:

1) Την υγιεινή των χεριών κατά τον χειρισμό των τροφίμων, πριν από την κατανάλωση τροφής και μετά από την χρήση τουαλέτας
2) Το καλό μαγείρεμα των τροφών (θερμοκρασία > 70 βαθμών για περισσότερο από 2 λεπτά)
3) Τον διαχωρισμό ωμών από μαγειρεμένα τρόφιμα και ιδιαίτερα την προσοχή στον ξεχωριστό χειρισμό των ωμών κρεάτων από ωμά λαχανικά

Σε περίπτωση που καταναλωτές των παραπάνω προϊόντων εμφανίσουν κλινική συμπτωματολογία γαστρεντερίτιδας συστήνεται η επικοινωνία με γιατρό.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παραπέμφθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναλαμβάνει πλέον τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, μετά και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την αποδοχή ή μη της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής που διερεύνησε το σκάνδαλο των υποβρυχίων, για άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού.

Αναλυτικά, 216 βουλευτές ψήφισαν «ΥΠΕΡ» της παραπομπής για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, 9 «ΚΑΤΑ» και 7 «ΠΑΡΩΝ».

Ενώ γι' αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες υπήρξαν 215 «ΥΠΕΡ», 9 «ΚΑΤΑ» και 8 «ΠΑΡΩΝ».

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου πείσθηκε από τις ισχυρές ενδείξεις του πορίσματος, οι οποίες «φωτίζουν» την τέλεση των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από τον πρώην υπουργό.

Πρέπει όμως να σημειωθεί πως δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα αποφασίσουν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, και αυτό γιατί πρόσφατες νομικές εκτιμήσεις -τις οποίες εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης- αναφέρουν ότι τόσο το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος όσο και η παθητική δωροδοκία δεν εμπίπτουν στο νόμο περι ευθύνης υπουργών και άρα αρμόδια να τα διερευνήσει είναι αποκλειστικά η τακτική Δικαιοσύνη.

Υπό αυτά τα δεδομένα τρία είναι τα σενάρια που διαμορφώνονται: το πρώτο αναφέρει ότι το Δικαστικό Συμβούλιο θα δεχθεί την ερμηνεία που έδωσε ο κ. Καστανίδης και θα παραπέμψει τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Δικαιοσύνη.

Το συγκεκριμένο σενάριο έχει και μια υποκατηγορία, που λέει πως τα μέλη του Συμβουλίου μπορεί να αποφασίσουν πως για το αδίκημα του «ξεπλύματος» αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη και γι' αυτό της παθητικής δικαιοσύνης οι ίδιοι.

Το δεύτερο -και αρκετά πιθανό- είναι να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία, δηλαδή παραπομπή του πρώην υπουργού σε Ειδικό Δικαστήριο, ενώ τέλος υπάρχει και το ενδεχόμενο να θεωρηθεί -σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών- πως τα αδικήματα του πρώην υπουργού έχουν παραγραφεί!



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νοικιάστε αυτοκίνητο σε... δραχμές

Σάλο έχει προκαλέσει γερμανική διαφήμιση εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων που εμφανίζει την Ελλάδα να έχει επιστρέψει στη δραχμή. Ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι δέχεται ακόμα και δραχμές για την ενοικίαση BMW.

"Αγαπητοί Έλληνες, δεχόμαστε ξανά δραχμές. Το BMW1 κάμπριο από 26.900 δρχ. την ημέρα". Με το διαφημιστικό αυτό μήνυμα, η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt με έδρα τη Γερμανία, εμφανίζει την προσφορά της εβδομάδας, μέσω της ιστοσελίδας της και καλεί τους αγαπητούς Ελληνες να κάνουν τις αγορές του, με οποιαδήποτε μορφή οικονομιών έχουν. Δηλαδή, ακόμα και σε... δραχμές.
Η νέα διαφήμιση πρωτοδημοσιεύθηκε ολοσέλιδα στην εφημερίδα Die Welt και στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Όσοι επιχειρήσουν να μπουν στην ιστοσελίδα από την Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωποι με προσφορές για ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε δραχμές, γεγονός που όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει σάλο στην ελληνική κοινότητα της Γερμανίας.
Η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα προβεί άμεσα στις αναγκαίες καταδικαστικές ενέργειες προς τη γερμανική πλευρά, αναφορικά με διαφημιστική εκστρατεία της εταιρείας που παρουσιάζει την Ελλάδα να έχει επιστρέψει στη δραχμή.
Ο σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο Παντελής Παντελούρης απάντησε στη διαφημιστική εκστρατεία της Sixt με δήλωση στην οποία τονίζει ότι "πρόκειται μάλλον για παρανόηση. Προκειμένου να δεχτεί κάποιος στην Ελλάδα την προσφορά της Sixt, θα έπρεπε η χώρα να αλλάξει το νόμισμά της. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές άλλες εταιρείες, στις οποίες μπορεί κανείς να συνεχίσει να πληρώνει με το νόμισμα της χώρας, δηλαδή το ευρώ. Οι Έλληνες θα τις προτιμήσουν γιατί θα είναι και ευνοϊκότερες οι τιμές τους", είπε ο κ. Παντελούρης.
Αρμόδιοι κύκλοι παρατηρούσαν ότι με τη διαφημιστική αυτή εκστρατεία η συγκεκριμένη εταιρεία υπονομεύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απαγορευμένο για το ΠΑΣΟΚ και το «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» του Ηλ.Ανδριόπουλου!


Ένα ακόμη τραγούδι που συνδέθηκε με την ιστορική του πορεία δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ στις κομματικές του εκδηλώσεις.
Όπως τονίζει ο κ. Ανδριόπουλος, «ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη».
Αναλυτικά η δήλωση του Ηλείου συνθέτη που έγινε γνωστή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έχει ως εξής:
«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
Έχοντας υπ' όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου 'Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες', στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη».

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα, η κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη Λοΐζου, είχε στείλει ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και την κυβέρνηση, με την οποία δήλωνε ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι-ύμνος για το ΠΑΣΟΚ «Καλημέρα Ήλιε».



patrisnews.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 1 Ιουλίου

1200: Οι Κινέζοι δημιουργούν τα πρώτα γυαλιά ηλίου από κρύσταλλο, επί δυναστείας Μινγκ.

1858: Ο Κάρολος Δαρβίνος (Τσαρλς Ντάργουιν) αποκαλύπτει τη θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής, σε ομιλία του στη Linnean Society του Λονδίνου.

1924: Ο Άντι Ντάσλερ και ο αδελφός του Ρούντολφ ιδρύουν εταιρία κατασκευής αθλητικών παπουτσιών. Τον Απρίλιο του 

1948: τα δύο αδέλφια θα χωρίσουν... Ο Άντι θα ιδρύσει την Adidas και ο Ρούντολφ την Puma.

1944: Διεξάγεται η Σύνοδος του Μπρέτον Γουντς, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για τη χάραξη της μεταπολεμικής παγκόσμιας οικονομικής τάξης. Συστήνονται δύο νέοι οργανισμοί: το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα. Το δολάριο αντικαθιστά τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.

1963: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγοράζει τη νησίδα Σκορπιός.

1989: Σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας - Συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Γεννήσεις

1849: Αργύρης Εφταλιώτης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κλεάνθη Μιχαηλίδη, επιχειρηματίας, ποιητής και συγγραφέας από το Μόλυβο της Λέσβου. («Μανόλης ο Ντελμπεντέρης», «Μαζώχτρα») [θαν. 1923]

1899: Κωνσταντίνος Τσάτσος, φιλόσοφος και πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στη μεταπολίτευση. [θαν. 8/10/1987]

1908: Εστέ Λοντέρ (Τζόζεφιν Έστερ Μέντζερ το πραγματικό όνομά της), ιδιοκτήτρια της ομώνυμης βιομηχανίας καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς, την οποία ίδρυσε το 1946. 

Θάνατοι

1860: Τσαρλς Γκουντγίαρ, αμερικανός εφευρέτης του ελαστικού. [γεν. 28/12/1800]

1904: Άντον Τσέχοφ, ρώσος θεατρικός συγγραφέας, από τους κορυφαίους δραματουργούς όλων των εποχών. («Ο Βυσσινόκηπος», «Θείος Βάνιας», «Τρεις Αδελφές») [γεν. 17/1/1860]

1923: Κωνσταντίνος Θεοτόκης, κερκυραίος πεζογράφος («Η τιμή και το χρήμα», «Ο κατάδικος»). [γεν. 13/3/1872]



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

13 νοσοκομεία λιγότερα στο νέο «χάρτη» του ΕΣΥ

Δεκατρία νοσοκομεία λιγότερα θα περιλαμβάνει ο νέος χάρτης του ΕΣΥ, σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ που κατήρτισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας -και το οποίο αναρτήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην ιστοσελίδα του. Η πρώτη φάση της αναδιάταξης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους,  περιλαμβάνει επίσης τη συνένωση περίπου 330 κλινικών και των 500 εργαστηρίων που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και αθρόες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού.

Από τον Ιανουάριο του 2012 δρομολογείται η ενοποίηση των τεχνικών, διοικητικών, ξενοδοχειακών και λοιπών υπηρεσιών στα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς και η αξιολόγηση του προσωπικού. Σε αυτή, τη δεύτερη, φάση της αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ τοποθετείται χρονικά και η ένταξη στο ΕΣΥ του «Ντυνάν», του Αιγινητείου, του Αρεταίειου και του Ευγενίδειου -τεσσάρων  μονάδων υγείας που θα ενισχύσουν σημαντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ τέθηκε σε δημόσια δεκαπενθήμερη διαβούλευση. Την ερχόμενη εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ στις 20 Ιουλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που  θα μετουσιώνει σε πράξη όλες τις αλλαγές στους οργανισμούς των νοσοκομείων για τις συνενώσεις κλινικών και οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας, σε έναν μήνα θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που θα αφορούν το νέο σύστημα διοίκησης του ΕΣΥ. Τα 133 δημόσια νοσοκομεία θα διοικούνται από 83 διοικητές. Σε καθένα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία που θα διασυνδέονται με τα βασικά τοποθετείται ένας αναπληρωτής διοικητής. Συνολικά, θα υπάρχουν 144 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στο ΕΣΥ έναντι των 175 που αριθμεί το σύστημα σήμερα.

Συνενώσεις σε κλινικές και εργαστήρια

Από τις σχεδόν 2.000 κλινικές των νοσοκομείων συνενώνονται 330 και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία περίπου 40, με στόχο οι 1.670 κλινικές να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Σε όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν οι βασικές κλινικές (παθολογικό, καρδιολογικό, γενικό χειρουργικό, ορθοπεδικό, παιδιατρικό και μαιευτικό). Σε όσα νοσοκομεία της περιφέρειας υπάρχουν διπλές κλινικές, αυτές θα συνενωθούν σε μία στο κάθε νοσοκομείο, ενώ στις πιο ειδικές κλινικές οι συνενώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο νοσοκομείων του ίδιου νομού. Τη διεύθυνση της ενιαίας κλινικής θα αναλάβει αρχικά ο αρχαιότερος συντονιστής Διευθυντής ή ο συντονιστής Διευθυντής της διατηρούμενης κλινικής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κρίση από το σχετικό συμβούλιο.

Συνενώσεις θα γίνουν και στους 500 εργαστηριακούς - απεικονιστικούς τομείς των νοσοκομείων. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να υπάρχει ένα ακτινοδιαγνωστικό και ένα βιοπαθολογικό τμήμα σε κάθε νοσοκομείο και εξειδικευμένα τμήματα όπως ανοσολογικό, κυτταρολογικό κ. ά. σε 50-60 κύρια νοσοκομεία της χώρας.

Το πρόγραμμα των 330 συνενώσεων που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει ως αποτέλεσμα να μετακινηθούν από τα νοσοκομεία τους αλλά μόνο εντός των ορίων του νομού 600 κλινικοί γιατροί από τους 21.000 που υπηρετούν στο ΕΣΥ. Ειδικότερα, και σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Υγείας οι μετακινήσεις των γιατρών γίνονται εντός των ορίων της 1ης ΔΥΠΕ και του κάθε νομού.

Οι μετακινήσεις των γιατρών

Σε ό,τι αφορά την 1η ΔΥΠΕ προτείνεται να μετακινηθούν συνολικά από τα 25 νοσοκομεία 213 γιατροί, με τους περισσότερους γιατρούς να «φεύγουν» από τον Ερυθρό Σταυρό, το «Γεννηματάς», το «Αλεξάνδρα», το «Ανδρέας Συγγρός», το Ιπποκράτειο. Στη 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων μετακινούνται 76 γιατροί με τους 53 εξ αυτών να προέρχονται από το «Αττικόν». Άλλοι 77 γιατροί μετακινούνται εντός των ορίων της 3ης ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης και 43 από την 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης.

Επίσης, 53 γιατροί στην 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, οι περισσότεροι από τα νοσοκομεία Λειβαδιάς, Λάρισας καθώς και το Πανεπιστημιακό Λάρισας. Εκατό γιατροί μετακινούνται στην 6η ΔΥΠΕ με τους μισούς από τα νοσοκομεία Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και «Άγιος Ανδρέας». Τέλος, άλλοι 56 γιατροί «φεύγουν» από τα νοσοκομεία της Κρήτης (7η ΔΥΠΕ).

Αλλαγή ρόλου για 13 νοσοκομεία

Τουλάχιστον 13 νοσοκομεία του ΕΣΥ «σβήνονται» από τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάταξης 13 νοσοκομειακές μονάδες, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οκτώ στην περιφέρεια, αλλάζουν χρήση και μετατρέπονται σε μονάδες υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας.

Έτσι, τα Γενικά  Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε Μονάδες Βραχείας ή ημερήσιας νοσηλείας υπό την ομπρέλα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως Μονάδες Χρονίων Παθήσεων, όπως αναπνευστικές, καρδιολογικές, μεταβολικές και άλλες παθήσεις.

Ομοίως, το ιστορικό νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική. Η αλλαγή «ρόλου» για τα 13 νοσοκομεία δρομολογείται από το ερχόμενο έτος, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή (κατάργηση, χαρακτηρισμός κα) προϋποθέτει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων –στο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας αυτό τοποθετείται τον Δεκέμβριο του 2011.

Ποια νοσοκομεία κλείνουν ανά ΔΥΠΕ
-    1η ΔΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη»
-    2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
-    3η ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών
-    5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης
-    6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας
-    7η ΔΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης 



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μήνυση Τσίπρα στην ΕΛΑΣ


Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών και ειδικότερα στο Σύνταγμα.
Ο Τσίπρας κατήγγειλε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την προχθεσινή αστυνομική βία και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών, για όσα συνέβησαν στον κέντρο της Πρωτεύουσας.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού στην μηνυτήρια αναφορά του υπογραμμίζει ότι τα περιστατικά των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των οργάνων της Πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά.
Ακόμη, τονίζει ότι τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας επιτρέπουν όχι μόνο τον εντοπισμό των αστυνομικών που παρανομούν, αλλά και τον έλεγχο των εντολών που αυτοί λαμβάνουν, καθώς και των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται.
Παράλληλα, ο Τσίπρας αναφέρει ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν καταγγελθεί δημόσια και επίσημα από πολίτες και επίσημους φορείς, αλλά και έχουν μεταδοθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περιστατικά ακραίας, αδικαιολόγητης, εγκληματικής αστυνομικής βίας σε βάρος απλών πολιτών και ειρηνικών διαδηλωτών με χρήση όπλων (γκλομπ, βομβίδες κρότου - λάμψης κ.λπ.), αλλά και με ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη υγεία των πολιτών και το περιβάλλον χημικά δακρυγόνα και ασφυξιογόνα τα οποία είναι επικίνδυνα.
Σε άλλο σημείο της αναφοράς του, ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλά από τα χημικά είναι απαγορευμένα ή έχουν λήξει προ ετών.
Επίσης, ζήτησε να ερευνηθούν οι αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας εάν υπάρχουν επικίνδυνα χημικά και εφόσον εντοπιστούν να κατασχεθούν.
Στον κ. Τέντε ο πρόεδρος του Συνασπισμού παρέδωσε δύο DVD και 38 βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζει, την απρόκλητη βία σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών και τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους.
Κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον Τέντε "με την ελπίδα ότι κάποιοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη Δημοκρατία θα λειτουργούν σωστά και όσα διαπράχθηκαν συνιστούν ωμή παράβαση της Δημοκρατικής νομιμότητας. Και επανέλαβε τη ρήση του Ηλία Ηλιού: «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»".
Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί στη προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Α.Τσοχατζόπουλος: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το κόμμα μου»



Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος δηλώνοντας αθώος για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε «μνημείο πλαστογράφησης της αλήθειας» το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής με το οποίο προτείνεται η παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.
«Αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού δεν είναι το κόμμα του», υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζοντας πως δεν θα καταφέρουν να τον καταστήσουν «βολικό ένοχο με κουρελόχαρτα της κάθαρσης».
«Σήμερα, το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός ’’κακό χωριό τα λίγα σπίτια’’ και σε ενός ανδρός αρχή. Γι΄ αυτό νομίζουν θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση.»
Ταυτόχρονα, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αποκαλύψει την πολιτική του δίωξη με νομικό μανδύα, ενώ σημείωσε ότι «η παράσταση αυτή θα έχει απρόσμενο τέλος για τους αφανείς και εμφανείς πρωταγωνιστές της.»
Ο πρώην υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανήθικο κατηγορητήριο», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την παραγγελία των υποβρυχίων.
Κάλεσε δε ονομαστικά να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή γι’ αυτό τον σημερινό πρωθυπουργό ΓιώργοΠαπανδρέου, και τους τότε υπουργούς Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Μαγκριώτη.
«Βρίσκομαι εδώ για να απογυμνώσω το διάτρητο, προκατασκευασμένο πόρισμα και τη βολική και κάλπικη εικονική πραγματικότητα που σας παρουσίασαν», υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «τεράστιο ψεύδος» και «παράνομο συμπέρασμα» ότι δωροδοκήθηκε.
Απέκρουσε δε την κατηγορία ότι πήρε παράνομα περιουσιακά ωφελήματα από την εταιρία "Φέροσταλ" για την διευκόλυνση της, σημειώνοντας ότι «διευκόλυνση χωρίς επηρεασμό των μελών του ΚΥΣΕΑ και του Α.Ν.Σ. δεν γίνεται», και ότι «δεν υπάρχει ουδεμία μαρτυρία περί δωροδοκίας μου».
Τέλος ο κ. Τσοχατζόπουλος απέρριψε την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του προσάπτουν όπως είπε χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καν το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Βυθισμένοι» στα χρέη πενήντα έξι δήμοι



Ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης

Συνολικό χρέος άνω του 100% των τακτικών τους εσόδων παρουσιάζουν 56 δήμοι, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών. 

Με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί από τους ίδιους τους Δήμους στη Βάση Οικονομικών Δεδομένων, μέχρι την 5η Μαΐου, χρέος άνω του 100% των τακτικών εσόδων και των κονδυλίων της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσιάζουν οι εξής δήμοι:

Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου, Ρόδου, Καρδίτσας, Ασπροπύργου, Πύλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Βιάννου, Βύρωνος, Τροιζηνίας, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης, Σιθωνίας, Ζωγράφου, Σύμης, Μεταμορφώσεως,, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αγίας Βαρβάρας, Κέρκυρας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Αλίμου, Βέλου-Βόχας, Κασσάνδρας, Σερβίων-Βελβεντού, Κύμης-Αλιβερίου, Μεγαρέων, Κισσάμου, Λαυρεωτικής, Ήλιδας, Ωρωπού, Κεφαλονιάς, Νέας Προποντίδας, Σκιάθου, Ζακύνθου, Ύδρας, Κατερίνης, Ορχομενού, Περιστερίου, Καισαριανής, Ιωαννιτών, Θερμαϊκού, Αίγινας, Ρεθύμνης, Κρωπίας και Διρφύων-Μεσσαπίων

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη. Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης ότι τελεί υπό έκδοση απόφαση του υπουργού για την αξιολόγηση των δήμων, με τρόπο που θα διαπιστώνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του Νόμου, βάσει δεικτών, για την υπαγωγή τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης και θα ρυθμίζει και κάθε άλλη λεπτομέρεια.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προς αθώωση ο Στρος Καν ;



Nέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας ξενοδοχείου στο Μανχάταν.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα παραστεί εκ νέου ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, σήμερα, πολύ νωρίτερα από όσο αναμενόταν. Η απόφαση αποτελεί έκπληξη, καθώς δεν αναμενόταν να παραστεί στο δικαστήριο πριν από τις 18 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι το κατηγορητήριο εις βάρος του βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ανακριτικές αρχές αμφισβητούν πλέον την αξιοπιστία της καμαριέρας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επικαλείται αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η γυναίκα είπε επανειλημμένα ψέματα στις αρχές για το περιστατικό.
Οι εισαγγελείς από το γραφείο του Μανχάταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προετοιμάζονται να εμφανιστούν στο δικαστήριο και να δηλώσουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υπόθεση. "Υπάρχει χάος, ένα χάος και από τις ίδιες πηγές, ανέφερε αρμόδιος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να είχε πει ψέματα ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στο παρελθόν, προκειμένου να εξασφαλίσει άσυλο στις ΗΠΑ, όπως επίσης και για το γεγονός ότι έχει υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων στην πατρίδα της, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις και με τον υπόκοσμο.

Συγκεκριμένα, οι πηγές που επικαλούνται οι NY Times ανέφεραν ότι η 32χρονη καμαριέρα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τρόφιμο των φυλακών, μετά τη σύλληψη του Στρος-Καν, με τον οποίο συζήτησε τα πιθανά οφέλη που θα είχε από την υπόθεση. Η συνομιλία έχει ηχογραφηθεί

Σύμφωνα, πάντοτε με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο άνδρας είχε συλληφθεί για την κατοχή περίπου 200 κιλών μαριχουάνας και είχε στο παρελθόν καταθέσει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας. Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν συνολικά καταθέσεις ύψους 100.000 δολαρίων στον λογαριασμό της, από διάφορα άτομα.

Η 32χρονη είχε δηλώσει ότι τα χρήματα κατέθεσαν ο αρραβωνιαστικός της και οι φίλοι του.

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι η γυναίκα πλήρωνε πέντε ξεχωριστούς τηλεφωνικούς λογαριασμούς, αν και υποστηρίζει ότι έχει μόνον έναν τηλεφωνικό αριθμό.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι η καμαριέρα και ο Στρος-Καν είχαν σεξουαλική επαφή.



real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι τοκογλύφοι, τα χρέη και οι βουτιές στο κενό



Δραματική αύξηση σημειώνουν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
"Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%", αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών, λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας,
Μολαταύτα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως (λιγότερες από 6.5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2010), ωστόσο ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος της αύξησης αυτής είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το έγγραφο του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι "η πίεση που ασκείται από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες και συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, αλλά και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας οδηγεί σε αδιέξοδο αρκετούς Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών την τελευταία περίοδο".
Βροχή επερωτήσεων στη Βουλή
Μόνο στην Κρήτη όπως έχει επίσης επισημάνει ο κ. Αυγενάκης έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο 20 αυτοκτονίες με πρόσφατη την αυτοκτονία επιχειρηματία στην Κεντρική Λαχαναγορά της πόλης του Ηρακλείου, αυτοχειρία που σύμφωνα με εκτιμήσεις σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκούν σε επιχειρηματίες κυκλώματα τοκογλύφων και εκβιαστών.
Στον βουλευτή είχε απαντήσει πριν από λίγες ημέρες, με έγγραφό του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ενημερώνοντας ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθεί, την ανά τη χώρα εξέλιξη των συγκεκριμένων μορφών εγκληματικότητας και αναπτύσσει τις απαραίτητες συνεργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Για τα πανελλαδικά κυκλώματα τοκογλυφίας, είχε ερωτηθεί από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ενημερώνει ότι το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της αποστολής του για την πρόληψη και την καταστολή της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και του οικονομικού εγκλήματος και με στόχο την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος, προβαίνει σε ενέργειες που στοχεύουν στην αποκάλυψη και εξάρθρωση κυκλωμάτων τοκογλυφίας.
Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι "η συνήθης διαδικασία περιλαμβάνει τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων στα εμπλεκόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα και την άρση του τραπεζικού απορρήτου με στόχο την αποκάλυψη μαύρου χρήματος και παράνομης διακίνησης κεφαλαίων".
Μαζί με την απάντηση του ο υπουργός Οικονομικών διαβίβασε στη Βουλή και έγγραφα της ΤτΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με την καθυστέρηση σε εγκρίσεις δανείων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Η μεν ΤτΕ περιορίζεται να υπενθυμίσει ότι απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν αποτελούν πιστωτικά ιδρύματα η αποδοχή καταθέσεων χρημάτων και η χορήγηση δανείων ή λοιπών πιστώσεων, εφόσον δεν τους έχει παρασχεθεί ειδική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Αποστάση κρατούν οι τράπεζες
Από την πλευρά της η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αναφέρει ότι οι τράπεζες οφείλουν κατά τη χορήγηση των δανείων να εκτιμούν και να λαμβάνουν υπόψη τους τον πιστωτικό κίνδυνο, ήτοι τον κίνδυνο που αφορά την ενδεχόμενη αδυναμία του πελάτη-δανειολήπτη να ανταποκριθεί στις εκ του δανείου απορρέουσες υποχρεώσεις του.
«Η εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου θα πρέπει να αξιολογείται από τις τράπεζες συνδυαστικά με το γεγονός ότι τα κεφάλαια, που δανείζουν, δεν είναι στην πλειοψηφία τους, δικά τους αλλά προέρχονται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και ανήκουν σε άλλους καταθέτες και επενδυτές, αλλά και στο Δημόσιο», αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Χτυπούσαν ό,τι κινούνταν»



Χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Νέους σε περιφρουρημένο μπλοκ, εξηντάρηδες συνδικαλιστές, τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. «Εβαζαν σημάδι όποιον βρισκόταν στην πλατεία και χτυπούσαν με λύσσα», λένε οι τραυματίες.



Με εκτεταμένο έγκαυμα στην πλάτη, τραυματισμένος από βομβίδα κρότου-λάμψης είναι ο 22χρονος φοιτητής Πέτρος Μαρκόπουλος: «Ημουν στο μπλοκ της νεολαίας ΣΥΝ. Δεν υπήρχε κουκουλοφόρος ανάμεσά μας. Στην οδό Οθωνος, κυκλωθήκαμε από τέσσερις διμοιρίες. Εκατό άτομα ήμασταν. Εριχναν χημικά ανάμεσά μας. Σκεφτήκαμε να πηδήξουμε τα κάγκελα από ψηλά, για να πέσουμε στην πλατεία, να γλιτώσουμε το ξύλο. Λιποθυμούσαμε. Εριξαν την κρότου-λάμψης στην πλάτη μου. Επεσα κάτω».
Οι 60 από τους 100 τραυματίστηκαν. Στο ίδιο μπλοκ ήταν ο 24χρονος Γιώργος Βούλγαρης: «Η κρότου-λάμψης έπεσε μπροστά μου, τυφλώθηκα. Ενας αστυνομικός με πέταξε κάτω. Αρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι, τα πόδια, την κοιλιά. Φορούσα αντιασφυξιογόνο μάσκα και γυαλιά. Τα αφαίρεσαν, τραβώντας, οι αστυνομικοί. Δεν έβλεπα τίποτα».
«Πέντε άτομα ήμασταν στο κιόσκι "Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε" στην Οθωνος. Αρχισαν να πετάνε μέσα χημικά. Βγήκα φωνάζοντας "σταματήστε". Με χτύπησαν, με πέταξαν κάτω. Τράβηξαν τη μάσκα μου. Εριξαν επάνω μου την κροτίδα», λέει ο Νίκος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δ.Ν. Ιωνίας. Πεσμένος κάτω, «με ψέκασαν στο πρόσωπο. Κάποιοι ρεπόρτερ με τράβηξαν στην Ερμού, όπου βρέθηκε ένας γιατρός. Εχω εγκαύματα, θλάσεις από κλοτσιές. Σαν να μας είχαν βάλει σημάδι».
Ο Γιώργος Χαρίσης βρέθηκε με οχτώ ράμματα στο κεφάλι: «Στις εννιά το πρωί, η ΟΜΕ-ΟΤΕ ήταν στο μπλοκ του Ευαγγελισμού. Ημασταν διακόσια άτομα που σχηματίζαμε μια ανθρώπινη αλυσίδα. Ο επικεφαλής της διμοιρίας ΜΑΤ έδειξε εμένα. Ηρθαν δύο ΜΑΤάδες. Με χτύπησαν αρκετές φορές. Ανοιξε το κεφάλι μου σε δύο σημεία.»
Στα χέρια
Ο Γρηγόρης Καλομοίρης (αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ) τραυματίστηκε μπροστά στην είσοδο της Βουλής: «Γύρω στις πέντε το απόγευμα είχαμε συγκεντρωθεί στα "λουλουδάδικα". Πιαστήκαμε από τα χέρια σχηματίζοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά στη μηχανοκίνητη διμοιρία. Κατέβηκαν από τις μηχανές και μας χτύπησαν. Γροθιές και κλοτσιές. Ακολούθησε μια γροθιά στο θώρακα. Εσπασαν τα γυαλιά μου. Παράλληλα, μια διμοιρία ΜΑΤ μάς ψέκασε με χημικά. Φώναζα. Δίπλα μου, οι μοτοσικλετιστές φορούσαν χειροπέδες σ' έναν διαδηλωτή. Τον χτυπούσαν τόσο, που τους ζητούσα να μην τον σκοτώσουν».
Δάσκαλος, 43 ετών, ο Παντελής Βαϊνάς λέει ότι «είμαι με έξι ράμματα στο κεφάλι, πονάω και λέω ότι είμαι τυχερός. Βρισκόμουν στην είσοδο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, στην οδό Ξενοφώντος. Μαζί με συναδέλφους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα χημικά. Μια διμοιρία ΜΑΤ εισέβαλε από την οδό Φιλελλήνων πετώντας χημικά και πέτρες στο στενό και την είσοδο της Ομοσπονδίας. Προσπάθησα να διαπραγματευτώ μαζί τους, γιατί δεν υπήρχε πρόκληση. Εκείνη τη στιγμή μου επιτέθηκαν με κλομπ, ενώ ο επικεφαλής φώναζε "διώξτε τους όλους". Χτυπούσαν αδιακρίτως. Εβλεπα τέσσερα άτομα να κλοτσάνε τον συνάδελφο, Θεόφιλο Μουστάκα. Μεταφέρθηκε με σπασμένα πλευρά. Μια δεύτερη διμοιρία μάς κυκλώνει από την οδό Νίκης. Μπήκα στο μανάβικο, Νίκης και Ξενοφώντος, για να γλιτώσω. Η διμοιρία εισέβαλε στο μανάβικο. Με χτύπησαν με τη λαβή του κλομπ. Αιμορραγούσα στο πρόσωπο. Επεσα στα γόνατα, με τα χέρια υψωμένα, γεμάτα αίμα. Εκλιπαρούσα να σταματήσουν». *

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ανταποκριτών



Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο οι ανταποκριτές ξένου Τύπου μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί στα ΜΜΕ που εκπροσωπούν, τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα του Μνημονίου και εσχάτως του Μεσοπρόθεσμου.Το newsbomb.gr επικοινώνησε με αρκετούς από αυτούς και μεταφέρει τα ξένα πρωτοσέλιδα, αλλά και το πώς αντιμετωπίζουν τα όσα διαδραματίζονται επί ελληνικού εδάφους, οι γειτονικές και όχι μόνο χώρες.
Ο Γιώργος Κιρμπάκης, ανταποκριτής της Χουριέτ και του CNN Τουρκίας μας είπε:
«Ο τουρκικός τύπος παρακολουθεί από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, αφενός επειδή είναι γειτονική χώρα και μέλος της Ε.Ε και αφετέρου διότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε και η Τουρκία μια ανάλογη περιπέτεια με το ΔΝΤ. Όμως, προσωπική μου άποψη είναι πως οι κρίσεις αυτές των δυο χωρών έχουν μεγάλες διαφορές. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση, ενώ στην Τουρκία υπήρξε με αποτέλεσμα να ξεπεραστεί αναίμακτα η κρίση.
Στην Τουρκία, πάντως, δεν προσδοκούν τίποτα σε σχέση με την Ελλάδα. Δεν έχει γίνει καμία αναφορά ούτε στα ελληνοτουρκικά, ούτε στο τι επιπτώσεις μπορούν να έχουν σε αυτά οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Στο θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ο τουρκικός Τύπος ήταν πολύ πιο σοβαρός από τον διεθνήΔεν υπήρξαν κοροϊδευτικές ειδήσεις ή χλευαστικά σχόλια, όπως έγιναν σε άλλες χώρες και όλοι θυμόμαστε τα σχετικά παραδείγματα, όπως το δημοσίευμα που καλούσε την Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη ή δημοσιεύματα του γερμανικού, του γαλλικού ή του αγγλοσαξωνικού τύπου».
Ο Γκόρο Ρόμπερτ, ανταποκριτής του αλβανικού καναλιού ABC τονίζει: «Στην Αλβανία ο Τύπος ουσιαστικά αναπαράγει τα ρεπορτάζ του ξένου Τύπου, αναλύοντας το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Η στάση των Αλβανών θα έλεγα ότι είναι μια ψυχρή στάση και αρκετά αποστασιοποιημένη. Δεν παίρνουν κάποια συγκεκριμένη θέση. Μπορεί σε κάποιο κομμάτι του αλβανικού Τύπου να διακρίνεις σε γενικές γραμμές μια συμπαράσταση, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί ζουν πολλοί Αλβανοί στην Ελλάδα και είναι πολλές και οι ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία. Μιλάμε πάντα για τον σοβαρό αλβανικό τύπο, γιατί υπάρχουν και φυλλάδες που τρίβουν τα χέρια τους γι΄αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Πάντως, οι σοβαρές εφημερίδες και τα κανάλια, με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζουν το θέμα».
Η Αγγελική Κουρούνηανταποκρίτρια της κρατικής γαλλικής, καναδικής και βελγικής τηλεόρασης, αλλά και των αντίστοιχων κρατικών ραδιοφώνων επεσήμανε: «Όλες αυτές οι χώρες αιφνιδιάστηκαν γιατί δεν περίμεναν καθόλου να γίνουν στην Ελλάδα τόσο εκτεταμένα επεισόδια. Εγώ στην αρχή έστελνα ανταποκρίσεις για το Κίνημα των Αγανακτισμένων, ένα κίνημα που για πρώτη φορά είδαμε στην μεταπολεμική περίοδο, ένα μακρόχρονο κίνημα που δεν είχε βία, που συμμετείχαν όλες οι γενεές και ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Είναι κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στην Ελλάδα και τονιζόταν αυτό γιατί ήταν χωρίς βία, τουλάχιστον μέχρι την ημέρα που εμφανίστηκαν οι κουκουλοφόροι. Ήταν κάτι που εντυπωσίασε, αλλά τελικά, έτσι όπως εξελίχθηκε, κατακρίθηκε από όλους στις χώρες αυτές. Αυτή η απερίγραπτη, η ασύλληπτη βία της αστυνομίας προκάλεσε. Είναι σαν να έχεις μια αστυνομία που την πληρώνεις για να χειροτερεύει την κατάσταση. Αυτό που ζήσαμε στο Σύνταγμα δεν το έχουμε ξαναζήσει. Αυτό το μίσος της αστυνομίας ήταν απίστευτο. Ο γιος μου δουλεύει ως μεταφραστής με μια ομάδα Γάλλων και φορούσε μια μαύρη μπλούζα κι ένα μαύρο παντελόνι. Είναι 18 χρόνων και φαίνεται η ηλικία του. Η κάμερα έπιασε έναν αστυνόμο να του κάνει άσεμνες χειρονομίες, προσβλητικές, ότι θα τον γα……, ότι θα τον σπάσει στο ξύλο και οι Γάλλοι τον έστειλαν πίσω στο ξενοδοχείο για να αλλάξει ρούχα. Αυτό που το έχουμε δει; Πουθενά! Αυτά τα πλάνα έπαιξαν πρώτα στα κρατικά κανάλια της Γαλλίας, του Καναδά και του Βελγίου. Αυτά είναι τα πρώτα θέματα που έχουν παίξει, όπως και η βία των κουκουλοφόρων. Μάλιστα, το βίντεο του ALTER έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Αυτό που έγινε δείχνει τελικά τι δεν πάει καλά στο ελληνικό κράτος. Τώρα, αυτό που αναρωτιούνται όλοι είναι: ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, θα εφαρμοστεί, ή το Σεπτέμβρη, όταν τελειώσει η τουριστική περίοδος ξαναρχίσουμε από το μηδέν. Αυτή είναι η ερώτηση. Όλοι θεωρούν θετικό το ότι ψηφίστηκε, αλλά έχουν κάποιες επιφυλάξεις».
Τέλος, η Άντζελα Αρμπελέζανταποκρίτρια του κρατικό ραδιοφώνου του Ισραήλ, αλλά και της El Pais Κολομβίας, είπε στο newsbomb.gr: «Τις εξελίξεις στην Ελλάδα τις αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικό τρόπο. Με εξαίρεση τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που τρέφουν μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και υπάρχει παράδοση στην αρχαία ελληνική παιδεία, αντιμετωπίζουν την κατάσταση με πολύ σοβαρό τρόπο. Μάλιστα, εδώ και μια εβδομάδα είναι πρώτο θέμα οι εξελίξεις και σήμερα (χθες) έγραφαν πως, «ευτυχώς η Ελλάδα σώθηκε από τη χρεοκοπία λόγω της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου». Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τα συγκεκριμένα Μέσα ήταν τα γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, τα σκηνικά βίας και καταστροφών και το πόσο κακή εικόνα περνά στο εξωτερικό, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο. Οι τουρίστες φοβούνται πια να έλθουν και υπήρξαν πάρα πολλές ακυρώσεις και από την Κολομβία και από το Ισραήλ. Τα επικριτικά σχόλια εστιάζονται στο ότι για να φτάσει μια χώρα σε αυτό το σημείο, είναι σαν να έχεις ένα δέντρο, να χαλάει ένα φρούτο κι αντί να το κόψεις, να το αφήνεις να χαλάσει και τα άλλα. Ενοχλεί η ατιμωρησία που υπάρχει στην Ελλάδα».

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...