Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πόσο εφικτή και σύντομη μπορεί να είναι η επιστροφή στη δραχμή...



Διαβάστε με απλά λόγια και παραδείγματα γιατί η επιστροφή στη δραχμή , για την ώρα, είναι ... "άλλα λόγια , ν αγαπιόμαστε"...



ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΩΝ , ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΛΙΡΩΝ , ΛΕΒΑ , ΣΛΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΠΑΡΙΩΝ.

Οποιος υποστηρίζει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην δραχμή, δεν γνωρίζει 
από καθημερινή οικονομοτεχνική διαχείριση.
Η επιστροφή στην δραχμή προϋποθέτει:
... 
Α) Τύπωμα 1000 δισ. σε χαρτονομίσματα, & άλλων τόσων σε κέρματα, έτσι ώστε να ανταλλαχτούν τα 100 δισ. ευρώ περίπου που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή, σε διάφορες μορφές. 

Αυτό πότε θα γίνει????? Σάββατο ή Κυριακή????
Ας γελάσουμε όλοι μαζί παρακαλώ. 
Σας λέω ότι χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες συνεχούς τυπώματος.

Και μέχρι τότε όλοι θα το έχουμε καταλάβει, (ασφαλώς και οι υπάλληλοι των 
νομισματοκοπείων δεν θα το κρατήσουν μυστικό...) οπότε θα έχουμε προλάβει να αποσύρουμε 180 δισ. καταθέσεων από τις Τράπεζες και θα τα έχουμε στείλει έξω,
ή θα τα έχουμε πάει στο χωριό να τα χτίσουμε σε κανα τοίχο. Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν παντελώς και θα προκληθεί τέτοιο μπάχαλο, που είναι προτιμότερο
σαν χώρα να μείνουμε στο ευρώ ακόμα και αν παίρνουμε μισθούς & συντάξεις 400 ευρώ ο καθένας.

Επίσης:
Β) Προϋποθέτει 100.000 λογιστήρια εταιριών & δημοσίων υπηρεσιών, να έχουν μετατρέψει συμβάσεις, τιμολόγια, τιμές, μηχανογραφικά συστήματα σε δραχμές.

Σας ενημερώνω πολύ ταπεινά ότι για να πάμε στο ευρώ, τα λογιστήρια των εταιρειών χρειάστηκαν 2 χρόνια για να μετατρέψουν τα συστήματά τους και οι εταιρείες πληροφορικής δούλευαν στο φούλ για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. 

Μετά από 9 χρόνια, δυστυχώς δεν έχει εφευρεθεί ακόμα το μαγικό ραβδάκι που θα μετατρέψει όλα τα προηγούμενα εν μια νυχτί.

Μπορώ να πώ ακόμα 10 λόγους για τους οποίους η επιστροφή στην δραχμή, σε χρονικό διάστημα που να ενέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΣ.

Οπότε δεν πρόκειται να γίνει.
Οι τεχνοκράτες το ξέρουν.
Απλά πρέπει κάτι να λένε για να μας φοβίζουν.

Πέτρος Παναγόπουλος
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και μέσα στο χαμό υπογράφτηκε το διάταγμα για τους «ελληνικούς υδρογονάνθρακες»

Και μέσα στο χαμό υπογράφτηκε το διάταγμα για τους «ελληνικούς υδρογονάνθρακες»


Yπεγράφη από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας Ευάγ. Βενιζέλο, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό Ενέργειας Ι. Μανιάτη το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του Εθνικού ΦορέαΈρευνας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) και προωθείται για έλεγχο από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ο φορέας θα είναι ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε.» (ΕΔΕΥ Α.Ε.) με σκοπό την άσκηση και διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας, καθώς και τη διαχείριση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των σχετικών συμβάσεων που συνάπτονται ή έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο.
Ο φορέας θα έχει αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την παροχή εισηγήσεων και γνωμοδοτήσεων στο Δημόσιο σχετικών με τη διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Δημοσίου για την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, τη διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, τη διαχείριση των στοιχείων και δεδομένων που αποκτήθηκαν στο παρελθόν ή θα αποκτώνται στο μέλλον κατά τη διάρκεια εργασιών, την εισήγηση προς τον υπουργό ΠΕΚΑ των προτεινόμενων περιοχών προς παραχώρηση, καθώς και του τύπου της σύμβασης και την προετοιμασία και διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών, καθώς και αξιολόγηση των προσφορών για την παροχή δικαιωμάτων επί των ανωτέρω περιοχών, την αξιολόγηση των αιτήσεων άδειας αναζήτησης.
ΠΗΓΗ: onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συνελήφθη στα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης


O κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις από παλαιότερες υποθέσεις, είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είχε αφεθεί, όμως, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί. Το γεγονός είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη, δεδομένου ότι ο Μάκης Ψωμιάδης αναζητείτο από την Αστυνομία περίπου για δύο μήνες.
Λίγες ημέρες αργότερα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την προφυλάκισή του, αλλά ο κατηγορούμενος είχε προλάβει να εξαφανισθεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 55χρονος εντοπίστηκε στην πόλη των Σκοπίων από Ελληνες αστυνομικούς οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία της χώρας, η οποία προχώρησε στη σύλληψή του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από καφετέρια, καθώς και ότι είχε ξυρίσει το μουστάκι για να μην τον αναγνωρίσουν.
  Ο Μάκης Ψωμιάδης κρατείται και θα κινηθούν μέσω Ιντερπόλ οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βενιζέλος: Κοροϊδευαν με τον Παπαδήμο !

Από μία διαρροή που έγινε πριν από λίγο προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει μιλήσει με τον κ. Λουκά Παπαδήμο! Κατά τον κ. Βενιζέλο, οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς όχι απλώς δεν συμφώνησαν ποτέ σε πιθανή λύση Παπαδήμου, αλλά ούτε καν συζήτησαν το ενδεχόμενο να οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!
Μάλιστα, στο non paper του υπουργού των Οικονομικών αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό, ούτε άνθρωπο που φανερά προτιμούσαν πολλά Μέσα Ενημέρωσης! Δεν εξηγείται ωστόσο για ποιο λόγο το σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα πρόσωπο αυτό, δηλαδή ο κ. Παπαδήμος, υπήρξε για μήνες εξ απορρήτων σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των οικονομικών θεμάτων και για ποιους λόγους τον Ιούνιο του 2011 ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος έκαναν μεγάλες προσπάθειες να τοποθετήσουν τον κ. Παπαδήμο -αυτό τον άνθρωπο των τραπεζών- ως υπουργό Οικονομικών !
 
Με τις αποκαλύψεις τις οποίες υποχρεώθηκε να κάνει ο κ. Βενιζέλος -έπειτα από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο- ότι ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών έβαλε βέτο να μην οριστεί πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, ολοκληρώνεται το μεγαλείο της "τρέλας" και το θέατρο που σπρώχνει την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Γιατί παραπλανήθηκε επί τρία εικοσιτετράωρα ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ο επικρατέστερος για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι τόσες μέρες ο ελληνικός Τύπος αλλά και τα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης παρουσίαζαν τον κ. Παπαδήμο ως τον πιθανότερο νέο πρωθυπουργό επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές;  
Ο κ. Βενιζέλος στο νον πέιπερ που διακινούν συνεργάτες του αναφέρει ότι :
 
• Ουδέποτε Παπανδρέου και Σαμαράς μίλησαν για πιθανή λύση Παπαδήμου. Πολύ περισσότερο, πότε δεν συμφώνησαν σε τέτοια λύση.
 
• Πότε δεν μίλησε μαζί του τις τελευταίες ημέρες ο Παπανδρέου.
 
• Ο Παπαδήμος με δική του πρωτοβουλία μόλις το μεσημέρι της Τρίτης μίλησε με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη. Του είπε ότι δεν υπάρχει θέμα.
 
• Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό . Ούτε άνθρωπο που φανερά προτιμούσαν πολλά ΜΜΕ.
 
• Τον Ιούνιο, όταν του προτάθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών είχε αντιπροτείνει τον Λουκά Παπαδήμο. Τα μηνύματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν ενθαρρυντικά για Παπαδήμο.  Το αντίθετο. Θυμούνταν ότι ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων.
 
• Επίσης ,όπως θυμάστε ,αρθρογράφησε πριν λίγες ημέρες στο διεθνή και ελληνικό Τύπο κατά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που μειώνει το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες . Άρα, τάχθηκε κατά μιας απόφασης που η ευρωζώνη θεώρει πολύ σημαντική και την οποία αναγκάστηκαν τελικά να δεχθούν και η ΕΚΤ και το IIF, δηλαδή  η διεθνής Ένωση τραπεζών.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαρκοζί προς Ομπάμα: "Τρελός" και "καταθλιπτικός" ο Παπανδρέου


"Τρελό" και "καταθλιπτικό" φέρεται να χαρακτηρίζει ο Νικολά Σαρκοζί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, σε προσωπική συζήτησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του G-20 στις Κάννες, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.
Η προσωπική συζήτηση που είχε ο Σαρκοζί με τον Μπάρακ Ομπάμα, στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στις Κάννες, ακούστηκε... κατά λάθος από τους δημοσιογράφους.
"Ο Παπανδρέου είναι τρελός και καταθλιπτικός" φέρεται να είπε ο Σαρκοζί στον Ομπάμα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Parisien.
Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων άκουσαν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των ακουστικών μετάφρασης, λίγο πριν από συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο των Καννών.
 
Χαρακτήρισε τεράστιο λάθος  την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση.
Στη συνομιλία του με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε επίσης "ψεύτη" τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς φτάσαμε στο "ναυάγιο" με Παπαδήμο


Σε "ναυάγιο" κατέληξαν τελικά οι διαπραγματεύσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον διαπρεπή οικονομολόγο.
Παρά το γεγονός ότι το μεσημέρι της Τρίτης ο Λουκάς Παπαδήμος φερόταν ως ο πιθανότερος νέος πρωθυπουργός, τελικά όλα δείχνουν ότι δεν θα αναλάβει την ηγεσία της μεταβατικής κυβέρνησης.
Η πιθανότητα να αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος ξεσήκωσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τον νυν υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να φέρεται κατηγορηματικά αντίθετος.
Άλλωστε ο κύριος Παπαδήμος, φαίνεται ότι είχε θέσει ως όρο να τοποθετηθούν άνθρωποι της εμπιστοσύνης του στο οικονομικό επιτελείο.
Στο όνομα του κ. Παπαδήμου είχε συμφωνήσει και η Νέα Δημοκρατία και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης, τόνισε ότι "ο λευκός καπνός πρέπει να βγει από το Μαξίμου".
Ένας δεύτερος λόγος για το "ναυάγιο" της υποψηφιότητας Παπαδήμου, ήταν η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει κοινή επιστολή προς τους ευρωπαίους εταίρους μας σχετικά με την τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Ο κ. Παπαδήμος δεν μπορούσε να αναλαβει πρωθυπουργός με μια τέτοια εκκρεμότητα.
Από τις 5 το απόγευμα της Τρίτης ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, με τη συμμετοχή του Ευ. Βενιζέλου, του Ν. Αθανασάκη και του Φίλιππου Πετσάλνικου.
Αφού έγινε σαφές ότι η υποψηφιότητα Παπαδήμου απομακρυνόταν, αρχικά υπήρξε βολιδοσκόπηση στον Νικηφόρο Διαμαντούρο και στη συνέχεια κατ'  αρχήν συμφωνία Σαμαρά και Παπανδρέου στο πρόσωπο είτε του Απόστολου Κακλαμάνη, είτε στο πρόσωπο  του Φίλιππου Πετσάλνικου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Κλείδωσαν” Πρωθυπουργός-Υπουργικό Συμβούλιο - Το μεσημέρι η ανακοίνωση




Παπανδρέου και Σαμαράς κατέληξαν τα ξημερώματα
- Άγνωστες οι λεπτομέρειες - Μυστηριο το όνομα του Πρωθυπουργού
- Θα μετέχουν μόνο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της Ν.Δ. 







Αυτή την ώρα διάχυτη υπάρχει η αίσθηση ότι το θρίλερ της νέας κυβέρνησης τελειώνει. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι το ζήτημα έκλεισε τα ξημερώματα και ότι τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατέληξαν στα πρόσωπα, τόσο του νέου Πρωθυπουργού, όσο και των στελεχών των υπουργείων.

Ωστόσο όλα τα ονόματα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου. Μυστήριο και με τα ονόματα από πλευράς της Ν.Δ. που πλέον οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα είναι πολιτικά.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι μέχρι τα χαράματα Παπανδρέου και Σαμαράς ήταν σε διαρκή επικοινωνία και πως τελικά έκλεισε η συμφωνία την οποία ωστόσο γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι ως αυτή την ώρα. Τώρα οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Παπανδρέου αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ολονύχτιο παζάρι

Περιμένουμε “λευκό καπνό” έλεγε η Συγγρού πριν τα μεσάνυχτα, ενώ ο Φίλιππος Πετσάλνικος (το όνομα του οποίου κάποιοι ανέφεραν πως “παίζει” σε περίπτωση εμπλοκής με τον Λ. Παπαδήμο) παρέμενε στο γραφείο του ως αργά τη νύχτα.

Μεσάνυχτα άρχισε να κυκλοφορεί (όπως ακριβώς και χθες) το σενάριο που λέει ότι αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι.

Ο Γ. Παπανδρέου μέχρι αργά ήταν μαζί με τους κυρίους Αθανασάκη, Βενιζέλο και συνεργάτες του στο γραφείο του.

Πολλοί λένε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν μέχρι εκείνη την ώρα και λένε ότι έχουν καταλήξει.

Νωρίτερα όμως τηλεγραφήματα του πρακτορείου Reuters έλεγαν ότι το θέμα Παπαδήμου κολλάει τόσο απ' την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όσο και από της Ν.Δ.

"Η υποψηφιότητα του Λ.Παπαδήμου προσκρούει σε προβλήματα που προκύπτουν και από τις δύο πλευρές (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης)", έλεγε το Reuters και όλοι έλεγαν με νόημα πως πλέον κάποιοι έχουν στραφεί στο πρόσωπο του Φ. Πετσέλνικου ή του Α. Κακλαμάνη όμως και οι δύο διεύψευσαν.

Οι αντιδράσεις και των δυο κομμάτων, αλλά και των ανδρών ωστόσο ήρθαν πριν τα μεσάνυχτα. Τρεις ώρες (και) μετά ήρθε το τηλεγράφημα του Reuters που αναφερόταν σε εμπλοκή στο όνομα του κ. Παπαδήμου, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι το πρόσωπο του Πρωθυπουργού έχει κλείσει.

Άλλοι θυμίζουν ότι νωρίτερα το απόγευμα μετέβη στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή ο Έλληνας αντιπρόσωπος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου... Η ονοματολογία καλά κρατεί...

Άλλοι πάλι λένε ότι υπάρχει και πρόσωπο του οποίου το όνομα δεν είναι από αυτά που έχουν ακουστεί ως σήμερα. Περιγράφουν πρόσωπο που ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν έχει εμπλακεί στην πολιτική.

Τρίτη πληροφορία αναφέρει επίσης πρόσωπο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, τεχνοκράτης που τα τελευταία χρόνια είναι στο επίκεντρο της οικονομικής ζωής του τόπου, αλλά η επιλογή του θα αποτελέσει... έκπληξη.

Έτσι επιστρέψαμε ξανά στην αρχή...
Έτσι φτάσαμε και πάλι στο... χθες. “Το μεσημέρι παραιτείται ο Γ. Παπανδρέου και αμέσως μετά έχουμε νέα κυβέρνηση” λένε οι πληροφορίες ... ξανά.

Ίδωμεν.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κάνουμε κυβέρνηση, αλλά χάνουμε τη δόση λόγω... Ιταλίας!


Ας δούμε μερικά νούμερα. Πρώτα το χρέος της Ιταλίας. Αγγίζει τα 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ. Το επόμενο νούμερο είναι οι δανειακές ανάγκες της χώρας






αυτές υπολογίζονται για τους επόμενους 12 ως 15 μήνες (για την εξυπηρέτηση του χρέους της γειτονικής χώρας) από 250 ως 380 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απέναντι σε αυτά τα νούμερα αν αντιπαραβάλουμε το συνολικό χρέος της Ελλάδας που κινείται κοντά στα 370 δισεκατομμύρια, αρκεί κανείς να καταλάβει ότι οι αριθμοί από μόνοι τους προδίδουν πως η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα της ευρωζώνης ή του κόσμου ολόκληρου, αλλά έχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό.

Ήδη από τη σύνοδο των Καννών όπου ουσιαστικά οι ... G19 ζήτησαν από τον 20ο, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να δεχθεί την επιτήρηση Ευρώπης και ΔΝΤ και αμέσως μετά να φύγει φάνηκε πως το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά ο “γίγαντας” δίπλα της.

Τα ποσά όμως που θα χρειαστούν για τη στήριξη της Ιταλίας με βάση τα παραπάνω νούμερα δείχνουν ότι και στην περίπτωση που η χώρα μας αποκτήσει άμεσα (το μεσημέρι) κυβέρνηση και τηρήσει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο... ατυχήματος με την Ιταλία.

Αν χρειαστεί η Ευρώπη να στηρίξει την Ιταλία πολύ απλά οι πόροι (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) δεν υπάρχουν.
Η χώρα μας πολύ απλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει να εξασφαλίσει το νέο δάνειο που θα της επιτρέψει να μείνει εκτός αγορών ως το 2015.

Κάπου εδώ έρχεται και το ερώτημα. Θα προλάβουμε ή το βάρος θα πέσει στην Ιταλία;
Πηγή newsit

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...