Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ερ. Σταυρός: 72 εκατομμύρια είναι παγκοσμίως οι πρόσφυγες

 


Περίπου 72 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω συρράξεων, φυσικών καταστροφών ή μεγάλων αναπτυξιακών έργων στα τέλη του 2011, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη.
Περίπου 16,4 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους κι είναι επίσημα καταγεγραμμένοι ως πρόσφυγες, ενώ 41,4 εκατ. ακόμη ζουν στις χώρες τους και χαρακτηρίζονται «εσωτερικά εκτοπισμένοι», σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ), το μεγαλύτερο δίκτυο περίθαλψης και βοήθειας σε διεθνές επίπεδο.

Οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι που έχουν ζητήσει άσυλο και οι αιτήσεις τους είτε εκκρεμούν είτε έχουν απορριφθεί, καθώς και πρόσφυγες οι οποίοι δεν είναι καταγεγραμμένοι, σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση για τις Καταστροφές στον Κόσμο (World Disasters Report) της ΔΕΕΣ.


Περίπου 20 εκατ. άνθρωποι ζουν σε μια κατάσταση που η διεθνής ομοσπονδία οργανώσεων αποκαλεί «παρατεταμένη εκτόπιση», περιλαμβανομένων 5 εκατ. Παλαιστίνιων οι οποίοι ζουν σε καταυλισμούς που διαχειρίζεται η αρμόδια οργάνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ηUNRWA, από τα τέλη της δεκαετίας του 1940.


Ο αριθμός των 72 εκατ. ανθρώπων που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες είναι μειωμένος από τα τέλη του 2010, όταν αυτός υπολογιζόταν ότι έφθανε τα 101 εκατ., παραπλήσιος με εκείνον του 2009, οπότε ήταν 75 εκατ., αλλά αισθητά χαμηλότερος από εκείνον του 2008, όταν ήταν 92,3 εκατομμύρια.


Οι ευρείες διακυμάνσεις οφείλονται στην ακανόνιστη φύση των μεγάλων φυσικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες, οι σεισμοί, οι ξηρασίες και οι κυκλώνες, σύμφωνα με την ΔΕΕΣ.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όποιος έχει το μικρότερο πέος κερδίζει ένα... iPhone!

 

Έναν άκρως πρωτότυπο και... γαργαλιστικό διαγωνισμό διοργανώνει μία δανέζικη ιστοσελίδα. Συγκεκριμένα, χαρίζει ένα iPhone σε όποιον έχει... το μικρότερο πέος.


Ο Morten Fabricius, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας singlesex.dk, παραδέχεται ότι ο διαγωνισμός είναι περίεργος, αστείος και «σχεδόν υπερβολικός»... και στοχεύει στην «καρδιά» της αρρενωπότητας.
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να στείλουν στην ιστοσελίδα μία φωτογραφία του... επίμαχου σημείου σε "εγρήγορση", δίπλα σε μία μεζούρα, που να αποδεικνύει το μικρό μέγεθός του.
Ο «νικητής» θα κερδίσει ένα iPhone, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα κερδίσουν από ένα iPad.
Σύμφωνα με τον κ. Fabricius ήδη έξι άτομα έχουν υποβάλλει τη συμμετοχή τους, στέλνοντας τα... αποδεικτικά στοιχεία.
Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας θα επιβεβαιώσουν τις συμμετοχές, προκειμένου να ελέγξουν ότι είναι πραγματικές.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να το κάνουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Τονίζεται ότι ορισμένοι σεξολόγοι θεωρούν ότι ο διαγωνισμός αυτός ίσως να έχει θετικό αντίκτυπο στους άνδρες.
Για παράδειγμα ο σεξολόγος Jamye Waxman, είπε στην Huffington Post, ότι είναι μία καλή ευκαιρία για τους άνδρες να αποδεχτούν αυτό που... διαθέτουν.
Πηγή newsit
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δύο φίλες πέθαναν την ίδια νύχτα σε ηλικία 107 ετών!

 
Ηταν φίλες από μικρά κορίτσια. Εζησαν και μεγάλωσαν μαζί. Και έφυγαν από τη ζωη μαζί, την ίδια νύχτα, με λίγες ώρες διαφορά.
 


Η Αλμπέρτα Φάμπρις και η Τερέζα Γκρατσιάνι ήταν οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες της ιταλικής πόλης του Τρεβίζο· συμπλήρωσαν αμφότερες 107 χρόνια ζωής τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα. Το βράδυ της Δευτέρας άφησαν την τελευταία τους πνοή στον οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενούνταν.
Η Αλμπέρτα και η Τερέζα κατάγονταν από αριστοκρατικές οικογένειες που είχαν συνδέσει το όνομά τους με το Τρεβίζο, και μαζί τους φεύγει ένα κομμάτι της ιστορίας του, όπως γράφει η εφημερίδα «Il Messaggero».
Ολοι θυμούνται την εγκάρδια προσωπικότητα της Αλμπέρτα, που συνδύαζε την ευγενή καταγωγή με μία φυσική ζεστασιά. Μια πολύ καλή συνομιλήτρια που διασκέδαζε επίσης τους καλεσμένους της με ανέκδοτα.
Η Αλμπέρτα ήταν η πρώτη γυναίκα που απέκτησε δίπλωμα οδήγησης στην επαρχία του Τρεβίζο. Στη δεκαετία του '30 ήταν πρωταθλήτρια στο τένις και το σκι, και παθιασμένη ορειβάτρια και αναβάτρια. Άφησε κάτω τα πέδιλα του σκι όταν ήταν «μόλις» 87 ετών. Ο πατέρας της, Πιέτρο, ήταν ο θεμελιωτής του νοσοκομείου του Κονελιάνο.
Ποτέ δεν παντρεύτηκε η Αλμπέρτα. Ούτε και η φίλη της Τερέζα που έμεινε ορφανή από μητέρα στα 12 χρόνια της. Είχε τρεις αδελφούς και μία αδελφή. Ο πατέρας της είχε διατελέσει για χρόνια ταμίας των περιουσιακών στοιχείων των ενοριών του Τριβένετο. Ανάμεσα στις δωρεές που έχει κάνει η οικογένεια της Αλμπέρτα είναι το παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Καθεδρικό της ενορίας.
 Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κ.Παπούλιας: Είπα στη Μέρκελ αν θέλει κι άλλα μέτρα να τα ζητήσει από άλλο λαό

 

Ο ελληνικός λαός έδωσε όσα μπόρεσε να δώσει, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
- "Βρέθηκα σε δύσκολη θέση όταν με ρώτησε η Μέρκελ τι γίνεται με τους πλούσιους"
- "Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν"


Ηχηρή παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι το διευρυμένο προεδρείο της ΓΣΕΕ.
 
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τον ρώτησε "τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες". Απάντησα, είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στο προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι συμπλέει μαζί τους και ότι ο ελληνικός λαός έδωσε όσα μπόρεσε να δώσει. «Το είπα και στην κυρία Μέρκελ. Αν θέλετε και άλλα μέτρα αλλάξτε λαό», επανέλαβε ο κ. Παπούλιας και επισήμανε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «η χώρα μας δίνει μια μάχη για να επιζήσει» και πως «αν επιζήσει όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

 
«Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν. Όταν μιλάμε για κοινωνική συνοχή αυτή βασίζεται σε ισοδίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση. Υπάρχουν και άλλοι κύριοι που έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια και τόνισε πως πρωταρχικός μεν στόχος είναι να σωθεί η χώρα, αλλά και οι Έλληνες να έχουν αξιοπρέπεια.
 
«Οι πολιτικές που ασκούνται εμπεριέχουν μεγάλες ανισότητες για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν συμβάλλουν όλοι και αυτό οι πολιτικοί το αποδέχονται», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι και στον ίδιο η κυρία Μέρκελ είχε επισημάνει ότι οι Έλληνες αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα στο Λονδίνο και πως ο ίδιος της απάντησε ότι «οι μίζες της siemens επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο».

  Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχεται ο ιός Αρμαγεδδών

 

 Ερχεται ο Αρμαγεδδών, ένας μυστηριώδης ιός που προκαλεί πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές του πλανήτη γιατί είναι θανατηφόρος. Η επιστημονική κοινότητα εκφράζει φόβους ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μία νέα πανδημία.

Άραγε, θα είναι η επόμενη γρίπη των πτηνών, ή μήπως μία νέα ισπανική γρίπη, από την οποία είχαν πεθάνει εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τη διετία 1918 –1919; O μυστηριώδης ιός έχει πολλές ομοιότητες με το «Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο», το γνωστό πλέον σε όλους μας SARS και είναι εξίσου επικίνδυνος για την δημόσια υγεία καθώς προσβάλλει ταχύτατα τους ασθενείς και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλά.


Για αυτό και οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Υπενθυμίζεται ότι από τον SARS, πάνω από χίλια άτομα είχαν πεθάνει το 2003. Ήδη οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου ετοιμότητας μετά τον θάνατο ενός άντρα στην Γλασκόβη ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης γκαράζ και μόλις 38 ετών.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, φορέας του ιού είναι κατοικίδια και άγρια ζώα στην Αφρική και της Ασία. Τα συμπτώματα του ιού είναι, μεταξύ άλλων, πονοκέφαλος, υψηλός πυρετός, στομαχικός πόνος και ακατάσχετοι εμετοί.


Διακεκριμένος Βρετανός επιστήμονας που ειδικεύεται σε ιούς προειδοποιεί ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μία νέα πανδημία που προέρχεται από τα ζώα και θα χτυπήσει τον πλανήτη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.


Ο καθηγητής Τζον Οξφορντ από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου επισημαίνει ότι η πανδημία θα κοστίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο είδος θα είναι τεράστιες.


Την ίδια ώρα, καταγράφονται πολλά κρούσματα του νέου ιού σε Κατάρ και Μέση Ανατολή. Για τους ειδικούς που πραγματοποιούν αιματολογικές εξετάσεις σε ασθενείς, ο νέος ιός έχει πολλές ομοιότητες με τον SARS, δηλαδή προέρχεται από την ίδια οικογένεια του Οξύτατου Αναπνευστικού Συνδρόμου όμως η γενετική του ακολουθία είναι τελείως διαφορετική.


Tα ιατρικά στοιχεία δείχνουν πως ένας ακόμα άντρας απεβίωσε πιθανότατα από τον ιό. Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Ιούλιο στη Σαουδική Αραβία.



Επιπλέον, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φορέας του ιού δεν είναι ο άνθρωπος, κατά συνέπεια ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στον άνθρωπο. Οι ειδικοί ενοχοποιούν τοις ασιατικές νυχτερίδες

.Πηγή Πρώτο ΘΕΜΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έλληνας αγρότης με 14 offshore! - Κανείς δεν κάνει ελέγχους, κανείς δεν πληρώνει!

 


Ποια Ελβετία και ποιο Λιχτενστάιν... εδώ δίπλα είναι το Κρανίδι. Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 184 offshore εταιρείες υπάρχουν, αλλά μόλις 2 υπάλληλοι για να τις ελέγξουν.
Το απίστευτο είναι ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις τεράστιας φοροδιαφυγής αφού έχει εντοπιστεί εταιρεία με 50.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και ακίνητα αξίας 5 εκατομμυρίων, ενώ υπάρχει περίπτωση αγρότη με ... 14 εταιρείες Offshore στο όνομά του ή όνομα άνεργος που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος 6 (!) εταιρειών, το κράτος δεν ξέρει τι να κάνει!

Γιατί;


Διότι πολύ απλά η ντόπια εφορία, αυτή του Ναυπλίου έχει να διαθέσει μόνο δυο υπαλλήλους που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα!


Τι σημαίνει αυτό;


Ότι το όποιο αδίκημα έχει υπάρξει (και εδώ υπάρχουν ενδείξεις ... καραμπινάτης φοροδιαφυγής) παραγράφεται στο τέλος του χρόνου.


Την ομολογία την έκανε ο ίδιος ο υπουργός. Προκειμένου να “αποσυμφορηθεί” η ΔΟΥ Ναυπλίου ο υφυπυργός Οικονομικών Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τη Βουλή ότι βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων offshore εταιρειών.


Όμως δεν είναι μόνο οι offshore, ουσιαστικά υπάρχουν 200.000 ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις που επίσης παραγράφονται...


Κάπως έτσι μην απορούμε πως πάντα η διαπραγμάτευση με την τρόικα καταλήγει στις περικοπές μισθών και συντάξεων...
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...