Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΗΛΙΑΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ Ο κίνδυνος δεν πέρασε

Η σύγχρονη κοινωνία είναι όλο και πιο ευάλωτη στον καιρό του διαστήματος, λόγω της εξάρτησής μας από τα δορυφορικά συστήματα για το συγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των συστημάτων πλοήγησης, των δικτύων τηλεπικοινωνίας αλλά και άλλων γκατζετ.
Μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε να διαταράξει αυτές τις τεχνολογίες, προκαλώντας διακοπές ρεύματος επί εβδομάδες ή μήνες, όπως δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες το Σάββατο στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης.
Η κατάσταση θα πάρει δύσκολη τροπή  επειδή ο ηλιακός κύκλος οδηγείται σε μια περίοδο με  πιο έντονη δραστηριότητα τα επόμενα 11 χρόνια.
"Δεν τίθεται θέμα επ’ αυτού αλλά πότε θα γίνει και πόσο ισχυρή θα είναι", τόνισε η υπεύθυνη του National Oceanic και Atmospheric Administration Τζέιν Λουμπτσένκο.
"Η τελευταία φορά που είχαμε μάξιμουμ δράση στον ηλιακό κύκλο πριν από περίπου δέκα χρόνια ο κόσμος ήταν ένα τελείως διαφορετικό μέρος. Τώρα τα κινητά και γενικά τα ηλεκτρονικά μέσα είναι παντού", τονίζει.
Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για να προβλεφτεί επακριβώς μια τέτοια καταιγίδα και αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν συμβεί κάτι τέτοιο είναι να κατεβάσουμε τους διακόπτες μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.
"Μην πανικοβάλλεστε",  είπε ο  Στέφαν Λέχνερ, διευθυντής του European Commission Joint Research Center, προκαλώντας το γέλιο σε επιστήμονες και δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο πανικός θα χειροτερέψει τη κατάσταση.
Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν εάν στους επόμενους έξι μήνες ένα ηλιακό τσουνάμι θα μας βρει, ωστόσο μπορούν να πουν πότε οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για  κάτι τέτοιο.
Σημειώνεται ότι τη Τρίτη συνέβη η μεγαλύτερη ηλιακή έκρηξη της τελευταίας τετραετίας και η ηλιακή ακτινοβολία έτρεξε με 900 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο με κατεύθυνση τη γη.
"Αυτή τη φορά  προστατευθήκαμε  καλά αφού τα μαγνητικά πεδία ήταν παράλληλα", ανέφεραν οι επιστήμονες.
Οι διαστημικές καταιγίδες δεν είναι κάτι το καινούργιο. Η πρώτη ηλιακή έκρηξη παρατηρήθηκε το 1859 από τον Βρετανό αστρονόμο Ρίτσαρντ Κάρινγκτον.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

...θα "καταρρεύσω" , πρέπει να σκεφτόταν λίγο πριν.



Ο δημοσιογράφος, λέγεται Στήβ. Και είχε τη περιέργεια να διαπιστώσει πόσο δύσκολο είναι να πετάς με μαχητικό αεροσκάφος. Τα ..."είδε όλα"! Σε κάθε ελιγμό του μαχητικού ο Στήβ...έριχνε και μια μικρή λιποθυμία. Κατά τ΄ άλλα το απόλαυσε. Δείτε το βίντεο.





Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μύθος τα έσοδα των 50 δισ. Το Δημόσιο δεν έχει καταγράψει στο σύνολό τους την έκταση και την αξία της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει







ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα 
και να αποφέρουν χρήματα στα κρατικά ταμεία τη διετία 2011-12, κατά την οποία το αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπει έσοδα ύψους 10-15 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις. Αλλά και με ορίζοντα πενταετίας ο στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ 
φαντάζει ανέφικτος με τα σημερινά δεδομένα. Και αυτό γιατί η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου δεν είναι προσδιορισμένη, ούτε καν έχει καταγραφεί πλήρως ώστε να είναι σαφές ποιό ποσοστό της συνολικής έκτασης είναι αξιοποιήσιμο. 
Κατά ορισμένες εκτιμήσεις η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ξεπερνά ακόμη και τα 300 δισ. ευρώ. Σε πρόσφατη μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ αναφέρεται ότι μόνο η αξία της ακίνητης περιουσίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) προσδιορίζεται στα 272 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως σημειώνει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο συντάκτης της μελέτης κ. Β. Μαγκλάρας, πρόκειται για έναν γενικό υπολογισμό. Οπως εξηγεί, η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και ιδιαίτερα των «φιλέτων» που διαθέτει συνδέεται άμεσα με τη χρήση τους, η οποία όμως δεν είναι προσδιορισμένη. «Διαφορετική αξία έχει μια έκταση με υψηλό συντελεστή δόμησης και διαφορετική μια με χαμηλό» λέει και αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ελληνικό. «Το Ελληνικό είναι μια έκταση 5.500 στρεμμάτων, η αξία της οποίας διαμορφώνεται ανάλογα με το ποσοστό που θα οικοδομηθεί» . Είναι προφανές ότι άλλη είναι η αξία του Ελληνικού αν οικοδομηθούν 1.000

στρέμματα με υψηλό συντελεστή και άλλη αν οικοδομηθούν 200 στρέμματα.
Η αξία των εκτάσεων
Οι χρήσεις γης και ο συντελεστής δόμησης είναι βασικές παράμετροι που προσδιορίζουν όχι μόνο την αξία των εκτάσεων του Δημοσίου αλλά και το πόσο εύκολα ή δύσκολα μπο ρούν να αξιοποιηθούν. Κατ΄ αρχήν ένας υψηλός συντελεστής θα προσελκύσει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Από την άλλη όμως θα προκαλέσει εντονότερες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και πολιτικάοικονομικά συμφέροντα. «Η συζήτηση για τα 50 δισ. έσοδα από ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ως το 2015 είναι ανεδαφική», αναφέρει ο κ. Μ. Μασουράκης, ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Αlpha Βank, «χωρίς να έχουν προσδιοριστεί τα συγκεκριμένα έργα και να έχει εκτιμηθεί η αξία τους».
Τα ιδιωτικά νησιά
Η έλλειψη καθορισμού χρήσης, δηλαδή το τι ακριβώς μπορεί να κάνει κανείς με το ακίνητο, απωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ενδεικτική είναι η περίπτωση των ιδιωτικών προς πώληση νησιών. Από μια πρόσφατη έρευνα προκύπτει ότι περισσότερα από 50 μικρά ιδιωτικά νησιά βρίσκονταν προς πώληση και κανένα από αυτά δεν προσείλκυσε αγοραστικό ενδιαφέρον. Αλλωστε και οι επανειλημμένες προσπάθειες του Δημοσίου κατά το παρελθόν να πουλήσει κάποιο από τα 598 νησιά που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΚΕΔ δεν καρποφόρησαν.«Από το 1990 έχουν γίνει αρκετές απόπειρες από το Ελληνικό Δημόσιο να ξεκινήσει η εκμετάλλευση των νησιών που κατέχει, αλλά έγιναν αποσπασματικά, χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο και συνεπώς χωρίς αποτέλεσμα» επισημαίνει ο κ. Μαγκλάρας.

Δεν είναι όμως μόνο η χρήση των ακινήτων. Από τα περίπου 80.000 ακίνητα που υπολογίζεται ότι διαθέτει προς αξιοποίηση το Δημόσιο, μόνο ένα μικρό ποσοστό είναι αξιοποιήσιμο. Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΣΤΑΜΕ, μόνο το 13,7% των 71.000 ακινήτων της ΚΕΔ είναι πραγματικά ελεύθερο προς αξιοποίηση. Τα υπόλοιπα είναι καταπατημένα (40% των ακινήτων), παραχωρημένα (25%), κατεχόμενα, διεκδικούμενα κτλ. Οπως μάλιστα σημειώνει ο κ. Μαγκλάρας, «συνήθως τα καταπατημένα ή παραχωρημένα ακίνητα είναι αυτά με την υψηλότερη αξία χρήσης και τα ελεύθερα είναι χαμηλού ενδιαφέροντος».
Η άγνωστη περιουσία
Σε γενικές γραμμές οι εκκρεμότητες στα ακίνητα του Δημοσίου είναι αμέτρητες. Αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι μόλις το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι γνωστό και καταγεγραμμένο. Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις για να μπει σε τάξη το ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, επισημαίνει ο κ. Α. Καρυτινός, γενικός διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος εκτιμά ότι «πρόκειται για εξαιρετικά επίπονη και δύσκολη προσπάθεια». Εντοπίζει μάλιστα τις μεγαλύτερες δυσκολίες στα «φιλέτα», όπου πολλά προβλήματα τα οποία σχετίζονται με πολεοδομικά, δασικά, αρχαιολογικά και ιδιοκτησιακά ζητήματα θα πρέπει να λυθούν. «Για να καθαρίσουν μπορεί να χρειαστούν και νομοθετικές ρυθμίσεις» αναφέρει.

Από τις 71.000 ακίνητα της ΚΕΔ (υπολογίζεται ότι ελέγχει το 90% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου) μετά δυσκολίας συντάχθηκε ένας κατάλογος 10 ακινήτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα και η κυβέρνηση διερευνά την αξιοποίησή τους. Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές από τον χώρο του real estate, κανένα από αυτά δεν διαθέτει «πλήρη φάκελο», που σημαίνει ότι εκκρεμούν ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει άμεσα η αξιοποίησή τους.
Οι εκκρεμότητες
Ερωτηθείσα σχετικά, η διοίκηση της ΚΕΔ απάντησε ότι «στην παρούσα φάση συνεχίζουμε το έργο της επικαιροποίησης των στοιχείων του Μητρώου Ακινήτων της εταιρείας μας και παράλληλα, μετά την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής, ολοκληρώνεται εντός του έτους η συνολική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Ηδη ο Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτων (κοινοπραξία με leader την Εθνική Τράπεζα) εισέρχεται στη δεύτερη φάση της αξιοποίησης των 20 προτεινόμενων ακινήτων που οδηγεί στην προκήρυξη ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών και ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τον δεύτερο σύμβουλο. Αυτά, σε συνδυασμό με τη λίστα αξιοποίησης ακινήτων που εγκρίθηκε από τη Διυπουργική, συνιστούν ένα ισχυρό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας».

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Εκτυπωτής" δέρματος


Ερευνητές επεξεργάζονται τη δημιουργία μιας ειδικής συσκευής "εκτύπωσης" δέρματος, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την επούλωση πληγών των στρατιωτών στα πεδία των μαχών.
Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο αναγεννητικής ιατρικής του "Wake Forest", άντλησαν την έμπνευση για το συγκεκριμένο εγχείρημα από τους κοινούς εκτυπωτές που πολλοί έχουμε στα σπίτια ή τα γραφεία μας.
"Ξεκινήσαμε χρησιμοποιώντας έναν κοινό εκτυπωτή με μελάνι. Μόνο που στη θέση του μελανιού, βάλαμε στο μελανοδοχείο κύτταρα", είπε ο Δρ Άντονι Ατάλα, διευθυντής του ινστιτούτου.
Στόχος είναι η συσκευή που θα δημιουργηθεί να είναι σε θέση να ανοικοδομήσει το καμμένο ή κατεστραμμένο δέρμα.
Τα εγκαύματα υπολογίζονται στο 5% με 20% των τραυματισμών των σχετιζόμενων με τις πολεμικές συρράξεις, σύμφωνα με το Ινστιτούτο αναγεννητικής ιατρικής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Γι' αυτό και το εν λόγω πρόγραμμα είναι ένα από τα πολλά που επιδοτούνται από το συγκεκριμένο ινστιτούτο, το οποίο και αποτελεί παρακλάδι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ.
Το "Wake Forest" θα λάβει τα επόμενα χρόνια περίπου 50 εκ. δολάρια από το υπουργείο, ώστε να φέρει σε πέρας τα ερευνητικά του προγράμματα, μεταξύ αυτών και τον "εκτυπωτή δέρματος".
Όσον αφορά τη διαδικασία, αν και ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, η ιδέα είναι, όπως επεσήμανε και ο Ατάλα, "η επιδιόρθωση των κατεστραμμένων κυττάρων στρώμα-στρώμα".
Πιο συγκεκριμένα, ένα μικρό κομμάτι δέρματος -μεγέθους περίπου όσο μισό γραμματόσημο- αφαιρείται από το σώμα του ασθενούς.
Τα κύτταρα του κομματιού αυτού, διαχωρίζονται και έπειτα κλωνοποιούνται σε κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον.
"Παράγουμε μεγάλες ποσότητες κυττάρων. Από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν τα νέα κύτταρα, το μόνο που μένει είναι να τα βάλουμε στον "εκτυπωτή" και να τα "τυπώσουμε" στον ασθενή", δήλωσε ο Ατάλα.
Το μηχάνημα τοποθετείται έπειτα πάνω από την πληγή, σε μια απόσταση ώστε να μην αγγίζει το καμμένο δέρμα και με λειτουργία παρόμοια με αυτή ενός σκάνερ, εναποθέτει τα υγιή κύτταρα στο σώμα του τραυματία. Η επιδιόρθωση του δέρματος μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι μερικές ώρες, ανάλογα με τον τύπο και την έκταση του εγκαύματος. 
Ήδη έχουν κατασκευασθεί τα κατάλληλα εξαρτήματα, ώστε η συσκευή να μην έρχεται σε πολύ κοντινή απόσταση με το κατεστραμένο δέρμα, αλλά και να μπορεί να προσαρμόζεται σε διάφορους σωματικούς τύπους.
Βέβαια, απ' ό,τι ισχυρίζονται οι ερευνητές, ακόμα δεν μπορούν να γνωρίζουν πότε θα είναι σε θέση αυτή η συσκευή όντως να ακολουθεί τους στρατιώτες στα πεδία των μαχών, καθώς είναι και πολύ αυστηροί οι κανόνες για την προώθηση ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Οι αξιωματούχοι του στρατού πάντως φιλοδοξούν ο "εκτυπωτής" μέσα στα επόμενα χρόνια να χρησιμοποιείται με ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για τους φαντάρους, όσο και για τους πολίτες.
Μέχρι στιγμής πάντως αρκετά ενθαρρυντικά είναι τα δείγματα από την εργαστηριακή εφαρμογή της συσκευής. "Είμαστε ήδη σε θέση να παραγάγουμε υγιές δέρμα", ανέφερε ο Ατάλα.
Πολύ ενδιαφέρουσες είναι επίσης και οι εκτιμήσεις άλλων αμερικανικών Πανεπιστημίων που δουλεύουν πάνω σε παρόμοια προγράμματα και διατείνονται πως όχι μόνο δέρμα, αλλά και άλλα ζωτικά όργανα μπορούν να ανοικοδομηθούν με τον ίδιο τρόπο.
Ελπίζουμε μόνο όλες αυτές οι κατακτήσεις της ιατρικής επιστήμης να τεθούν όντως προς εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και να μην προϋποθέτουν υπέρογκα χρηματικά ποσά (εξαιρετικά αμφίβολο) ή ιμπεριαλιστικές πολεμικές συγκρούσεις, για να βρουν πεδίο εφαρμογής. 
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H άλλη εκδοχή του σεξ απίλ

Μετά τον σάλο για στημένους αγώνες και στο σούμο, φαίνεται πως οι αθλητές αναζητούν πιο εύκολους τρόπους να βγάλουν λεφτά. Προκλητικοί και σέξι αντικαθιστούν τα καλλίγραμμα μοντέλα σε διαφήμιση αυτοκινήτου



Η αυτοκινητοβιομηχανία Subaru σκέφτηκε στο νέο της διαφημιστικό σποτ να χρησιμοποιήσει "σέξι" παλαιστές σούμο αντί για καλλίγραμμα μοντέλα για να πλασάρει το νέο Forester.
Οι σούμο φαίνεται να ποζάρουν προκλητικά και σέξι όπως κάνει κάθε επαγγελματίας μοντέλο.
 
Με αυτόν τον τρόπο η αυτοκινητοβιομηχανία επιθυμεί να φανεί ανταγωνιστική αντιπαρατάσσοντας μια άλλη εκδοχή για το τι είναι σέξι, αφήνοντας πίσω τη ξεπερασμένη ιδέα περί όμορφων και σέξι γυναικών με μπικίνι που πλένουν λάγνα το αυτοκίνητο και ποζάρουν δίπλα σε αυτό, διαφημίζοντάς το.
Το διαφημιστικό σποτ διαρκεί περίπου ένα λεπτό και πλαισιώνεται μουσικά από ένα τον μουσικό Peaches.
Στην αρχή ανοίγει μια γκαραζόπορτα όπου αποκαλύπτεται ένας σούμο με το ένα πόδι του στο αυτοκίνητο. Έπειτα η κάμερα μεταφέρει τον θεατή σε μια σειρά από εικόνες μεταξύ των οποίων δύο παλαιστές καθήμενοι πάνω στο νέο Forester απολαμβάνουν το παγωτό τους, σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτου αλλά και μια νεαρή γυναίκα να ταΐζει στο στόμα έναν σούμο μια φράουλα.
"Sexy comes standard", είναι το μότο της διαφήμισης ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που οι σούμο έχουν πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση.
Πηγή news247.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“Φαρ ουέστ” τα αποδυτήρια–Παίκτες πήγαν να πλακωθούν μεταξύ τους–Μαρινάκης: Αν θέλει να φύγει ο Σισέ χωρίς φούστες να το κάνει!


Απίστευτα πράγματα στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Παίκτες του Παναθηναϊκού κατέβηκαν από το πούλμαν ψάχνοντας τον Τοροσίδη. Τσαμπουκάς με Μαρινάκη στα αποδυτήρια.






Οι Σισέ, Τζόρβας, Κατσουράνης, Λέτο και Νίνης καθυστέρησαν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού από το “Γ. Καραϊσκάκης”καθώς ενώ αυτό ήταν έτοιμο να αναχωρήσει κατέβηκαν από το πούλμαν με σκοπό να βρουν τον Τοροσίδη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Ο διεθνής αμυντικός που είχε έντονη λογομαχία με τον Αργεντινό στο ντέρμπι και αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις επειδή του έριξα κουτουλιά, άκουσε τους παίκτες των “πρασίνων” να χτυπάνε με δύναμη την πόρτα των “ερυθρόλευκων” αποδυτηρίων και να φωνάζουν το όνομα του καλώντας τον να βγει έξω.

“Βόμβα” Σισέ: Δεν μένω στην Ελλάδα με αυτές τις συνθήκες! – Λογομαχία του Γάλλου με τον Μαρινάκη!

 
Μέσα στα αποδυτήρια βρισκόταν εκείνη την ώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος άνοιξε την πόρτα και είχε έντονο διάλογο με τους παίκτες του “Τριφυλλιού”. Μάλιστα σύμφωνα με τον Novasport fm 94,6 ο Αλέξανδρος Τζόρβας είπε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού: “Είσαι αλήτης. Σήμερα πήγες το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω”. Μετά από αρκετή ώρα και έντονες λογομαχίες οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στο πούλμαν.
 
Η ένταση όμως συνεχίστηκε εκεί μεταξύ παικτών του Παναθηναϊκού και του Τάσου Μητρόπουλου. Αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του στελέχους του Ολυμπιακού, ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού (Τζόρβας, Καραγκούνης) που είχαν επιβιβαστεί ήδη στο πούλμαν άρχισαν να χτυπούν τα τζάμια και να χειροκροτούν ειρωνικά. Ο Μητρόπουλος αντέδρασε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά πριν συμβούν τα χειρότερα τον συγκράτησε ο Δημήτρης Γόντικας.
 
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε νέες δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
 
Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:
“Η υποδοχή του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη ήταν υποδειγματική σύμφωνα με παρόντες, σύμφωνα με τους ίδιους τους παράγοντες του Παναθηναϊκού. Διδάξαμε αρχές και δείξαμε ότι είμαστε υπεράνω και έχουμε κάνει πολύ μεγάλο αγώνα κατά της βίας στα γήπεδα. Η αποστολή τους έφτασε χωρίς κανένα πρόβλημα, ήμουν παρόντας και πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε.

Στο παιχνίδι είδαμε φάσεις, γκολ και από εκεί και πέρα, όταν έληξε το ματς, κατέβηκα να συγχαρώ τους παίκτες μου. Μου λένε ότι υπήρξαν γεγονότα με παίκτες του ΠΑΟ. Οταν είδα τον κ. Σισέ στα αποδυτήρια δεν τον είδα να φεύγει αλλά να λέει ότι θα φύγει από Ελλάδα. Αν θέλει να φύγει χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει. Ολα τα άλλα είναι μικρότητες. Ηταν μια πεντακάθαρη νίκη, από το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να είμαστε στο 3-0 και το τελικό σκορ ήταν 2-1.

Παρακολουθώ τον Ολυμπιακό από 8 ετών και το σημερινό το χάρηκα γιατί είναι ιδιαίτερο να κερδίζεις στο 91'. Θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο το σκορ. Ολα τα άλλα που συζητιούνται είναι δικαιολογίες για μια ομάδα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να τηνη ακούσετε.

Από την πρώτη μέρα στον Ολυμπιακό κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για τη βία στα γήπεδα. Θεωρώ λοιπόν ότι έχουμε προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φυσιολογικό είναι για μια ομάδα που είναι στο +10 και παίρνει το πρωτάθλημα, να μπουν μέσα οι οπαδοί και να πανηγυρίσουν. Αν δω αργότερα ή αύριο στο βίντεο ότι επιτέθηκαν σε παίκτες του Παναθηναϊκού, θα τα καταδικάσω. Πρέπει να μάθουμε σε αυτό τον τόπο να λέμε μια καλή κουβέντα για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός όταν αξίζει και όχι συνέχεια δικαιολογίες.

Εχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Τα παιδιά των Ολυμπιακών έχουν αυτοπεποίθηση και όσο πιο πολλά παιδιά γίνουν Ολυμπιακοί τόσο πιο χαρούμενοι θα γίνονται”.

 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οσοι μικροπαντρεύονται... μικροχωρίζουν κιόλας

ΛΟΝΔΙΝΟ. «Μικρός μικρός παντρέψου» ώστε να χωρίσεις... πριν από τα τριάντα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ένα ζευγάρι που παντρεύεται σε νεαρή ηλικία έχει περισσότερες πιθανότητες να χωρίσει εντός πέντε ετών από την ημέρα του γάμου του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο αριθμός των διαζυγίων σε ζευγάρια 25-29 ετών αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία. Μόλις 10,5 στους 1.000 Βρετανούς άνω των 30 ετών χώρισαν κατά μέσον όρο το 2009, ένα νούμερο που διπλασιάζεται σε ζευγάρια κάτω των 30 ετών. Συγκεκριμένα, 21,7 άντρες και 25,1 γυναίκες στους 1.000 Βρετανούς πήραν διαζύγιο από τον σύντροφό τους κατά το ίδιο έτος. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένα νεαρό ζευγάρι έχει πλέον ένα μάξιμουμ πέντε ετών κοινής συζυγικής ζωής.

«Πολλοί άνθρωποι που παντρεύτηκαν νέοι αντιμετωπίζουν με όλο και λιγότερο δέος το φαινόμενο του διαζυγίου. Δεν το θεωρούν πλέον και τόσο σημαντική υπόθεση» τονίζει η εκπρόσωπος της εταιρείας συμβούλων γάμου Relate Τζένι Νορθ, προσθέτοντας πως «πολλοί επιλέγουν να κάνουν έναν γάμο σε νεαρή ηλικίαώστε, αν χωρίσουν, να το κάνουν πριν από τα 30 τουςκαι συχνά προτού αποκτήσουν παιδιά».
Οι ερευνητές ονόμασαν το φαινόμενο αυτό «Starter Μarriage» («Γάμος του πρωτάρη»), κατά το οποίο όλο και περισσότερα νεαρά ζευγάρια μεταξύ 20 και 25 ετών έχουν αυξημένη (οικονομική ή άλλη) ανάγκη για σταθερότητα και οικογένεια. Τα αυξημένα διαζύγια δείχνουν ωστόσο ότι οι άνθρωποι κάτω των 25 είναι ακόμη ανώριμοι για γάμο.

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με τους γάμους των ομοφυλοφίλων. Τις επόμενες ημέρες τα συναρμόδια υπουργεία στη Βρετανία και στην Ουαλλία αναμένεται να συντάξουν προτάσεις προς την Αγγλικανική Εκκλησία για θρησκευτικό γάμο μεταξύ γκέι ζευγαριών. Σήμερα ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν είναι νόμιμος στη Βρετανία, αλλά το ζευγάρι κατοχυρώνεται συνταγματικά και αποκτά δικαιώματα με το σύμφωνο κοινής συμβίωσης. 

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Facebook σκέφτεται και τους... ομοφυλόφιλους!


Δύο νέες επιλογές κατάστασης πρόσθεσε το Facebook που αφορά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.









Πολλοί είναι οι χρήστες του δημοφιλούς site  κοινωνικής δικτύωσης που ψάχνουν να βρουν το κατάλληλο status στη λίστα για τις σχέσεις και δεν βρίσκουν κάτι που να ταιριάζει σε αυτό που έχουν.

Έτσι λοιπόν οι αρμόδιοι του site μετά από πληθώρα μηνυμάτων από ομοφυλόφιλους χρήστες, συμβουλεύτηκαν διάφορους οργανισμούς που ασχολούνται με τα δικαιώματα των gay και τελικά πρόσθεσαν εκτός από τις επιλογές που υπήρχαν, όπως ήταν το “Μόνος”, “Σε σχέση”, “Σε ελεύθερη σχέση”, “Παντρεμένος”, “Χήρος”,  ακόμα δύο επιλογές οι οποίες είναι ¨Σε συμβίωση” (in a domestic partnership”) και “Σε ένωση” (“in a civil union”).

Οι δύο νέοι όροι χρησιμοποιούνται κυρίως στις ΗΠΑ από τα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να δηλώσουν οτι είναι παντρεμένα αλλά η πολιτεία δεν τους το αναγνωρίζει.

Πολλοί είναι αυτοί που επικροτούν το Facebook για την αλλαγή αυτή και το βλέπουν σαν μία πολύ θετική κίνηση.

Από την άλλη όμως υπάρχουν και μερικές αντιδράσεις από αυτούς που υποστηρίζουν οτι οι όροι αυτοί, χρησιμοποιούνται στις πολιτείες που δεν αναγνωρίζουν οτι οι gay μπορούν να λένε οτι είναι παντρεμένοι και μάλλον το Facebook θέλει να κάνει το ίδιο.

Τέλος για την ώρα η αλλαγή αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ στον Καναδά, στη Γαλλία, στην Αυστραλία και στη Μ.Βρετανία, όμως σε λίγο καιρό θα έρθει και σε άλλες χώρες.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λιβύη: Αφρικανοί μισθοφόροι του Καντάφι κατά πολιτών!


Η Λιβύη έχει στρατολογήσει εκατοντάδες μισθοφόρους από την υποσαχάρια Αφρική για να καταστείλουν το κίνημα των πολιτών σύμφωνα με το Al Arabiya.











Αυτόπτες μάρτυρες από τη Βεγγάζη αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές έπιασαν μερικούς Αφρικανούς μισθοφόρους, που μιλούσαν γαλλικά και που ομολόγησαν ότι τους διέταξε ο γιος του Καντάφι Χάμις, να πυροβολούν εν ψυχρώ κατά διαδηλωτών. Στο YouTube έχουν ανέβει αρκετά βίντεο που δείχνουν Αφρικανούς με στρατιωτική περιβολή, νεκρούς από πυρά.

Παράλληλα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι τέσσερα αεροπλάνα που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μπενίνα κοντά στη Βενγκάζη μετέφεραν Αφρικανούς μισθοφόρους. Ανάλογες μαρτυρίες υπάρχουν και για το αεροδρόμιο Μιτίγκα κοντά στην Τρίπολη.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι περίπου 35 άτομα σκοτώθηκαν στην Βενγκάζη, ενώ 84 άτομα συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους στην φοβερή βία της Λιβύης. Στη Βενγκάζη δυνάμεις ασφαλείας και ελεύθεροι σκοπευτές θέρισαν πλήθος. "Δεκάδες σκοτώθηκαν...όχι 15, δεκάδες. Βρισκόμαστε εν μέσω σφαγής εδώ", είπε αυτόπτης μάρτυρας που βοήθησε να μεταφερθούν πολλά από τα θύματα σε τοπικό νοσοκομείο.

Οι λιβυκές αρχές δεν έχουν επιτρέψει σε ξένους δημοσιογράφους να εισέλθουν στη χώρα αφότου άρχισαν οι διαδηλώσεις εναντίον του Καντάφι και ξέσπασαν ταραχές.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε επίσης ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας 50 μέτρων γύρω από ένα "κέντρο διοίκησης" στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί και ακροβολισμένοι σκοπευτές πυροβολούν οποιονδήποτε πλησιάσει.

Δήλωσε ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν "αφού οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ορμήσουν στο κέντρο διοίκησης αλλά δέχθηκαν πυρά από τις δυνάμεις ασφαλείας, από πύργους επιτήρησης και σημεία κοντά στο κέντρο".Ένας ακόμα κάτοικος είχε και εκείνος πει νωρίτερα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι οχυρωμένες στο συγκρότημα, το οποίο επίσης αποκάλεσε "κέντρο διοίκησης".

Η μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνHuman Rights Watch ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 84 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες σε μια σκληρή επιχείρηση καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες εμπνέονται από τους ξεσηκωμούς σε Τυνησία κι Αίγυπτο.

Η βία μοιάζει να επικεντρώνεται στη Βεγγάζη, περίπου 1.000 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου πάντοτε η υποστήριξη προς τον Καντάφι ήταν πολύ πιο περιορισμένη από ό,τι σε άλλες περιοχές της Λιβύης. Στην πόλη τα τρόφιμα έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η εξέγερση έχει προσλάβει πανεθνικό χαρακτήρα. Ωστόσο, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana μετέδωσε επικαλούμενο "ασφαλείς" πηγές ότι "δεκάδες άτομα" συνελήφθησαν σε πολλές λιβυκές πόλεις κι υποστήριξε ότι ανήκουν σε ένα "ξένο δίκτυο" το οποίο προσπαθεί να "αποσταθεροποιήσει" τη χώρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι συλληφθέντες ανήκουν σε ένα "ξένο δίκτυο (και έχουν) εκπαιδευτεί για να βλάψουν τη σταθερότητα της Λιβύης, τόσο όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών της όσο και όσον αφορά την εθνική της ενότητα".

Πάντοτε κατά το Jana, οι συλληφθέντες είναι "τυνήσιοι, αιγύπτιοι, σουδανοί, παλαιστίνιοι και σύριοι" καθώς και "τούρκοι".

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δύο μήνες μετά τις εκλογές ζητήσαμε προσφυγή στο ΔΝΤ;


 Βόμβα Στρος Καν για την ελληνική κυβέρνηση
- Αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του έθεσε ζήτημα προσφυγής δύο μήνες μετά τις εκλογές
- Αυτό αναφέρει σύμφωνα με τον κυριακάτικο Τύπο σε ντοκιμανταίρ που θα προβληθεί προσεχώς













“Βόμβα” ρίχνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν αποκαλύπτοντας ότι ενώ η κυβέρνηση διέψευδε κατηγορηματικά ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ, είχε ζητήσει την παρέμβαση του Ταμείου από τις αρχές Δεκεμβρίου, δύο μήνες δηλαδή μετά τις εκλογές.

Αυτό αποκαλύπτει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο ίδιος ο Στρος Καν σε ντοκιμανταίρ που θα προβληθεί από το CANAL + τον ερχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου του έθεσε την ιδέα για ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα του Ταμείου, πριν από 14 μήνες.

Εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε χώρα της Ευρωζώνης.

Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου του 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το ζήτημα στους ευρωπαίους ηγέτες, εισπράτοντας αρνητική στάση.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου διέψευσε σε δηλώσεις του κατά τη Σύνοδο, τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ διάψευση είχε εκδόσει και το Ταμείο, λέγοντας ότι δεν υπήρχε επίσημο αίτημα των ελληνικών αρχών, πράγμα που τότε ήταν αλήθεια. Ωστόσο η συζήτηση υπήρχε, όπως προκύπτει.

Ο πρωθυπουργός έπαιξε ξανά το χαρτί του ΔΝΤ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, προειδοποιώντας δημοσίως τους ηγέτες της ΕΕ ότι αν δεν συμφωνήσουν σε πακέτο στήριξης, θα καταφύγει στο Ταμείο.

Ήταν η περίοδος όπου ο κερδοσκοπικός πόλεμος κατά των ελληνικών ομολόγων μαινόταν. Το ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία στην εφημερίδα. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι ανεπιθύμητοι της «Υπατίας»


ΣΤΙΣ 24 Ιανουαρίου ένα «καραβάνι» από 237 μετανάστες που διέμεναν στην Κρήτη έφθασε στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής
και υπό την καθοδήγηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κινημάτων αλληλεγγύης κατέλαβε τη Νομική Σχολή των Αθηνών.Ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε και ο ιδιώτης που δέχθηκε να τους φιλοξενήσει στο οίκημα ιδιοκτησίας
του,στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου, γνώριζαν τότε ότι ξεκινούν για μια «Οδύσσεια χωρίς Ιθάκη». Ούτε οι μετανάστες από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής μπορούσαν να φανταστούν ότι
συμμετέχουν άθελά τους σε ένα παιχνίδι δημοσιότητας ούτε ο ιδιώτης πίστευε ποτέ ότι η Πολιτεία που τον γέμισε με επαίνους δεν θα του απαντούσε πια στα απεγνωσμένα τηλεφωνήματά του.

Στις τέσσερις ημέρες που διήρκεσαν οι διαβουλεύσεις μέχρις ότου να μετακινηθούν οι μετανάστες στο νεοκλασικό μέγαρο «Υπατία», στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου, ενεπλάκησαν σε διαπραγματεύσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις τουλάχιστον τρία κυβερνητικά στελέχη, η ηγεσία της Αστυνομίας, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου των Αθηνών, η ηγεσία της Δικαιοσύνης και ένας μεγάλος αριθμός στελεχών της Αριστεράς. Είκοσι ημέρες μετά κι ενώ εξέπνευσε η προθεσμία των 15 ημερών που είχε ορίσει ο ιδιοκτήτης ως χρόνο φιλοξενίας των μεταναστών, όλοι αυτοί που μονοπωλούσαν τις τηλεοπτικές κάμερες έχουν σήμερα εξαφανιστεί. Πολιτεία, Αστυνομία και Αριστερά σηκώνουν τα χέρια ψηλά και υποδύονται τον Πόντιο Πιλάτο.

Ο ιδιοκτήτης του μεγάρου «Υπατία» κ. Κ.Ρουτζούνης άρχισε να αντιλαμβάνεται από τις αρχές του μήνα σε πόσο μεγάλη περιπέτεια έμπλεξε όταν προσέφερε αφιλοκερδώς το κτίριο.

Βλέποντας από τα τέλη του Ιανουαρίου ότι αρχίζουν να εξαφανίζονται ένας-ένας οι υπουργοί και οι φορείς με τους οποίους συνομιλούσε, κινητοποιήθηκε και πάλι για να βρει μόνος του το κτίριο στο οποίο θα μπορούσαν να μεταστεγαστούν οι μετανάστες.

Βρήκε ένα κτίριο 1.600 τ.μ. στην οδό Κάνιγγος 15, ανέλαβε με δικά του έξοδα τον καθαρισμό του και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησής του και στις 30 Ιανουαρίου ενημέρωσε τα συναρμόδια υπουργεία ότι ήταν όλα έτοιμα για τη μεταστέγαση. Διαπίστωσε όμως την απόλυτη απροθυμία των πάντων να αναλάβουν και να οργανώσουν τη σχετική επιχείρηση.
Πινγκ πονγκ με τρία υπουργεία
Στις εκκλήσεις του κ. Ρουτζούνη η κυβέρνηση απαντά με αόριστες υποσχέσεις, που χαρακτηρίζονται από ένα «πινγκ πονγκ ευθυνών» ανάμεσα σε τρία υπουργεία. Η υφυπουργός Εργασίας κυρία Αννα Νταλάρα του απέστειλε επιστολή με την οποία τον ενημερώνει ότι το υπουργείο της δεν είναι αρμόδιο για το ζήτημα της μεταστέγασης των μεταναστών, αλλά μόνο για τη χάραξη της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, για την οποία προετοιμάζει ήδη δέσμη μέτρων.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης δηλώνει επίσης αναρμόδιος, τονί ζοντας ότι για την εκκένωση του κτιρίου αρμόδιο είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής επισημαίνει ότι για να επέμβει η Αστυνομία θα πρέπει να το ζητήσει ο εισαγγελέας, αφού διαπιστώσει διατάραξη της έννομης τάξης ή κινδύνους για τη δημόσια υγεία, και προς το παρόν δεν υφίσταται τίποτε από αυτά.
Γ. Παπανδρέου: «Βρείτε λύση...»

Το ζήτημα συζητήθηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρωθυπουργός έτριξε τα δόντια στους υπουργούς του. «Βρείτε επειγόντως λύση» είπε σε κάποια στιγμή ο κ. Γ. Παπανδρέου και συμφωνήθηκε να οργανώσουν ένα σχέδιο η υφυπουργός Εργασίας κυρία Αννα Νταλάρα σε συνεργασία με τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Ραγκούση.

Μελετήθηκαν ξεχωριστά οι περιπτώσεις του καθενός από τους απεργούς και διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία ελάχιστοι από αυτούς δικαιούνται πλέον άδειας παραμονής, ακόμη κι αν μειωθεί το όριο των ημερομισθίων που απαιτούνται για να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι η επιλογή να δηλώσει η κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις από τη νομοθεσία και ότι δεν θα νομιμοποιηθεί κανείς που δεν το δικαιούται δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ελιγμών.
Η «ΔΙΠΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για «διπλή τραγωδία» στην Ελλάδα γράφει το περιοδικό «Εconomist» αναλύοντας το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.«Δύο μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα,το ευρώ και η ζώνη Σένγκεν,έχουν φτάσει στα όριά τους στην Ελλάδα.Για να λειτουργήσουν απαιτούν αμοιβαία εμπιστοσύνη.Αλλά αυτή έχει διαβρωθεί,πρώτα από την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών και τώρα από την κατάρρευση των ελέγχων στα σύνορα.Η Ελλάδα λέει ότι οι σκληρές περικοπές στις δαπάνες καθιστούν πιο δύσκολη την εφαρμογή του συστήματος μετανάστευσης και ασύλου.Οπως και με την κρίση του χρέους,οι χώρες που αντιμετωπίζουν επείγον πρόβλημα λαθρομετανάστευσης χρειάζονται βοήθεια από την ΕΕ με αντάλλαγμα βαθιές μεταρρυθμίσεις».Ο «Εconomist» εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει ένας οδυνηρός συμβιβασμός: «Αν θέλει η Ελλάδα να αναστείλει την ισχύ της Συνθήκης του Δουβλίνου,θα πρέπει να αποδεχθεί την προσωρινή αναστολή της Συνθήκης του Σένγκεν και την επιστροφή στους συνοριακούς ελέγχους».
Μείωση ενσήμων για άδεια παραμονής
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η κατάσταση στην «Υπατία», αλλά και γενικότερα όσον αφορά τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα σε ημιπαράνομη κατάσταση, θα εκτονωθεί σύντομα με δύο ρυθμίσεις που προετοιμάζει. Το υπουργείο Απασχόλησης έχει ήδη προωθήσει στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή διάταξη με την οποία προβλέπεται μείωση του προβλεπόμενου αριθμού των ενσήμων για τη χορήγηση άδειας παραμονής σε μετανάστες. Ταυτόχρονα προωθείται στη Βουλή για κύρωση μια ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει κυρώσεις στους εργοδότες που απασχολούν μετανάστες με «μαύρη εργασία».

Συγχρόνως αναδιαρθρώνονται τα κέντρα υποδοχής μεταναστών έτσι ώστε να αξιολογούνται αμέσως οι περιπτώσεις των μεταναστών που περνούν τα ελληνικά σύνορα και να κρίνεται αμέσως αν πρέπει να τους χορηγηθεί άσυλο, αν θα τους χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής τριών ή έξι μηνών ή αν θα πρέπει να απελαθούν.

Εφόσον ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες εκτιμάται ότι στην Ελλάδα θα παραμείνουν ως νόμιμοι περίπου 500.000

μετανάστες.


Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=385605&dt=20/02/2011#ixzz1EUFZaRkx
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...