Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Άλλα 700 εκατ. θέλει να μας πάρει ο Παπακωνσταντίνου!

Έσοδα 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου, προβλέπεται να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην ρύθμιση προβλέπεται να ενταχθούν περίπου 1 εκατομμύριο αυθαίρετα, τα οποία με εξαίρεση όσα είναι μέσα σε δάση, αρχαιολογικούς χώρους και ευαίσθητα οικοσυστήματα θα μπορούν ακόμη και να νομιμοποιηθούν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε όσα ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης, ότι οι ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίου περιοχών θα μπορούν ακόμη και να νομιμοποιήσουν τα  αυθαίρετα, εφόσον καλύψουν την παρανομία τους αγοράζοντας  γη ή καταβάλλοντας το αντίτιμο σε μετρητά, της διαφοράς των στρεμμάτων που αντιστοιχούν για να γίνει νόμιμο το κτίσμα τους.

Πρόκειται για το λεγόμενο περιβαλλοντικό ισοζύγιο, με το οποίο το ΥΠΕΚΑ επιχειρεί να ξεπεράσει το σκόπελο του ΣτΕ, βάζοντας τον ιδιοκτήτη, εκτός από την καταβολή των προστίμων, να «αντικαταστήσει» την δομημένη έκταση με άλλη εντός του δήμου που βρίσκεται το αυθαίρετο κτίσμα.

Η αγορασμένη επιφάνεια θα μπορεί να γίνει πράσινο ή αντίστοιχα με τα χρήματα που θα δοθούν θα μπορεί να γίνει η ανάπλαση μιας περιοχής. Εννοείται, ότι μένουν ακόμη πολλές διευκρινίσεις για να γίνουν κατανοητές αυτές οι ρυθμίσεις.

Ο νέος υπουργός ΠΕΚΑ πάντως ισχυρίζεται ότι με την αγορά περιβαλλοντικού ισοζυγίου το επίμαχο ακίνητο θα νομιμοποιείται για πάντα, πράγμα που σημαίνει ότι θα  μπορεί και να μεταβιβάζεται.

Η τελική ρύθμιση για τα αυθαίρετα εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Μικροί Φύρερ οι αγανακτισμένοι"


Ακόμα μία φορά προκαλεί με τις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, δημιουργώντας εκ νέου εντάσεις με τις απαντήσεις του σε e-mail απλών πολιτών,
Αγανακτισμένοι και μη κατέκλυσαν το προσωπικό mail του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με γνώμεις και αρνητικούς σχολιασμούς κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου.
Άλλοι συμπολίτες μας κατέθεσαν τη γνώμη τους για την αλόγιστη χρήση αστυνομικής βίας, ενώ η απάντηση που εισέπραξαν ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική.
Ο κ. Πάγκαλος που απηύδησε από τα απανωτά πανομοιότυπα e-mails, αποφάσισε να απαντήσει με επιστολή του σε έναν από τους πολλούς "εκφραστές μιας οργανωμένης ιδεολογίας", όπως αποκάλεσε έναν αγανακτισμένο, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα … μικρό Φύρερ.
"Eξ ονόματος του ελληνικού λαού μπορούν να μιλούν μόνο οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποί του και ουδείς άλλος", αναφέρει μεταξύ άλλων σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, και τονίζει ότι ο ίδιος μίλησε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, γιατί και δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση".
Στην συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε από τον "Αγανακτισμένοι εκφραστή μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας" να… διαβάσει το Μεσοπρόθεσμο, γιατί είναι υποχρέωση του "να γνωρίζει ότι η πτώχευση και η επιστροφή στην δραχμή σημαίνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού και φυσικά οι πιο αδύνατοι, δεν θα έχουν κρέας ούτε γάλα ούτε καφέ ούτε ζάχαρη. Οι φτωχότεροι δεν θα έχουν ούτε ψωμί".
Να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης καθημερινά δέχεται δεκάδες επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα.
Απόφασή του εδώ και χρόνια είναι να απαντά προσωπικά σε όλους τους πολίτες. Αυτό συνέβη και με τα πανομοιότυπα ηλεκτρονικά μηνύματα των τεσσάρων πολιτών, η απάντηση του Αντιπροέδρου προς τους οποίους δημοσιεύεται σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο.
Όσο για τα επεισόδια αποκλειστική ευθύνη έχουν οι… διαδηλωτές, αφού όπως γράφει τίποτα δεν θα είχε γίνει, αν κάποιοι δεν επιχειρούσαν να αποκλείσουν ή να καταλάβουν το Κοινοβούλιο.
"Είναι χρέος της δημοκρατικά συντεταγμένης Πολιτείας να υπερασπιστεί το πολίτευμα απέναντι σε όλους όσοι ονειρεύονται να γίνουν μαύροι ή κόκκινοι Φύρερ", καταλήγει.
Από την πλευρά του, ο Θεοδ. Πάγκαλος σχολιάσε για το περιστατικό ότι:
Με έκπληξη σήμερα διαπιστώσαμε ότι το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου φιλοξενούσε τον εξής τίτλο: "Πρόκληση Πάγκαλου κατά διαμαρτυρόμενων πολιτών. Είστε μικροί μαύροι και κόκκινοι Φύρερ.
"Επιστολή ύβρις του Αντιπροέδρου προς τους αγανακτισμένους που βομβάρδισαν το e-mail του", ενώ στο εσωτερικό της εφημερίδας δημοσιεύεται φωτοτυπία της επιστολής του Αντιπροέδρου, από την οποία συμπτωματικά απουσιάζει το όνομα του πολίτη, στον οποίο απαντούσε.
Καταρχήν, η αναφορά περί “βομβαρδισμού” του e-mail του Αντιπροέδρου αποτελεί από μόνη της μια υπερβολή, αν αναλογιστεί κανείς ότι αναφέρεται σε τέσσερα μόλις μηνύματα τη στιγμή που καθημερινά η αλληλογραφία του είναι πολλές δεκάδες.
Δεύτερον, ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή του ενός εκ των τεσσάρων πολιτών να δημοσιοποιήσει την επιστολή και, μάλιστα, έχοντας φροντίσει να σβήσει το όνομά του. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι σκοπός που επέλεξε να αλληλογραφήσει με τον Αντιπρόεδρο δεν ήταν η ανταλλαγή ιδεών, η συμβολή στον δημόσιο διάλογο ούτε καν η υπεράσπιση των απόψεών του.
Αν κάτι από όλα αυτά ίσχυε, δε θα έπρεπε ο εν λόγω πολίτης να επανέλθει με νέα επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο, διαμαρτυρόμενος ή αντικρούοντας όσα ο τελευταίος του είχε γράψει;
ίποτα από όλα αυτά δε συνέβη. Αντιθέτως, το μόνο που ενδιέφερε τον πολίτη ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και γι’ αυτό τον λόγο φρόντισε να στείλει το κείμενο της επιστολής του Αντιπροέδρου σε μια εφημερίδα, με την οποία ο τελευταίος, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε πολιτική και νομική διαμάχη και, συνεπώς, γνώριζε εκ των προτέρων τι είδους αντιμετώπιση θα επιφύλασσε στο θέμα".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κατεδάφισαν ως ερείπιο το σπίτι του Ανδρέα Καρκαβίτσα !

Οι μπουλντόζες έβαλαν ''πλώρη'' και ισοπέδωσαν το παραλιακό σπίτι με τις πικροδάφνες του συγγραφέα του βιβλίου «Λόγια της πλώρης» επειδή ήταν λέει εστία μόλυνσης για την παραλία των Λεχαινών.

Πριν από δύο ημέρες το γκρέμισαν οι άνθρωποι του Συλλόγου Οικιστών(αυθαιρέτων), με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, καθώς όπως υποστηρίζουν επρόκειτο για «ένα ερείπιο-εστία μόλυνσης για την περιοχή τους».
 
Η ενέργεια έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας, εξέδωσαν η "Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον", η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα και η "Μορφωτική Ένωση Λεχαινών ''Ανδρέας Καρκαβίτσας"», η οποία έχει ως εξής:
 
«Το μόνο σπιτάκι που θα έπρεπε να διατηρηθεί στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα Λεχαινών "το σπίτι του Καρκαβίτσα" , ισοπεδώθηκε προχθές από τον Σύλλογο των (αυθαίρετων) Οικιστών με τη δικαιολογία ότι ήταν ερειπωμένο και εστία μόλυνσης!!
 
Άραγε από πού αντλεί αυτή την εξουσία ο Σύλλογος των (αυθαίρετων ) Οικιστών; Ποιος νόμος του δίνει το δικαίωμα να κατεδαφίζει κτίσματα σε δημόσια παραλιακή έκταση, τα εκατοντάδες κτίσματα της οποίας έχουν από το 1997 χαρακτηρισθεί αυθαίρετα και παράνομα; Εδώ ας απαντήσουν οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές».
 
Το παραλιακό σπίτι, - πνιγμένο στις πικροδάφνες- της οικογένειας του συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα το έχτισε προ αμνημονεύτων χρόνων ο επίσης γνωστός συγγραφέας και αδελφός του Ανδρέα, Κώστας Καρκαβίτσας, (1871-1959-ευεργέτης του Δήμου Λεχαινών- ο δρόμος προς την παραλία φέρει το όνομά του), ο οποίος μέσα από το μοναδικό του βιβλίο "Ο Διαολής και άλλα διηγήματα" (α΄ έκδοση 1939, β΄έκδοση2004) διασώζει στους αιώνες όσα ευκαιριακοί οικιστές προσπαθούν να ισοπεδώσουν .
 
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης Χρήστος Παλαιολόγος , ο οποίος αμέσως μετά το γκρέμισμα του σπιτιού εμφανίστηκε να μαζεύει τα μπάζα από την παραλία, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξήγησε ότι ο Δήμος δεν εμπλέκεται στην κατεδάφιση του σπιτιού, ενώ η παρουσία του στον καθαρισμό της παραλίας ήταν ιδιωτική.
 
«Με φώναξαν οι οικιστές να καθαρίσω την παραλία. Δεν γνώριζα, ότι το ερείπιο ήταν το παραλιακό σπίτι του Καρκαβίτσα. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα αντιδρούσα διαφορετικά» υποστήριξε κατηγορηματικά και διευκρίνισε ότι η πρόεδρος των Οικιστών Ζωή Τσουράπα τον κάλεσε να πετάξει τα μπάζα σαν ιδιώτης".
 
Από την πλευρά της η Ζωή Τσουράπα υποστηρίζει ότι «ο χρόνος είχε κατεδαφίσει το σπίτι και ότι είχε απομείνει μια μικρή γωνία-ένα μέτρο από τη μία και εκατοστά από την άλλη και ότι στη συνέχεια ο Σύλλογος Οικιστών σκοπεύει να φτιάξει μια τιμητική αναμνηστική πλακέτα για τον Ανδρέα Καρκαβίτσα.
 
Η Ευγενία Αδαμοπούλου απόγονος και κληρονόμος της οικογένειας Καρκαβίτσα, φέρει μάλιστα το όνομα της αδελφής του που ήταν γιαγιά της, μίλησε με πικρία και αγανάκτηση για όσα συνέβησαν -εν αγνοία της- στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ξεδίπλωσε την ιστορία του ήσυχου σπιτιού της παραλίας:
 
« Αυθαιρέτησαν και αυτοδίκησαν χωρίς καθόλου να μας ειδοποιήσουν. Το μάθαμε όταν είχαν απομακρύνει και τα μπάζα. Μόνο οι πικροδάφνες έμειναν. Θα καταφύγουμε στην δικαιοσύνη. Η ιστορία του χάνεται στο τέλος του 19ου αιώνα. Ο πατέρας του Ανδρέα Καρκαβίτσα Δημήτριος, εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1840 στα Λεχαινά. Κάποια στιγμή στο τέλος του 19ου έγινε χρήση μιας καλύβας πιθανό, που υπήρχε στην παραλία. Αργότερα στις αρχές του 20ου αι. κτίστηκε το μικρό σπίτι και πήρε την μορφή που είχε μέχρι πριν από δυο ημέρες. Δηλαδή ένας κήπος με πικροδάφνες 204 τ. μ και το σπίτι 60 τ. μ. Το είχε κτίσει ο αδελφός του Ντίνος, ο οποίος ήταν επίσης διηγηματογράφος και οικονομικός διαχειριστής της εφημερίδας Εστία. Στο σπίτι αυτό φιλοξενούνταν συχνά ο Γρηγόριος Ξενόπουλο και ο αδελφός του Στέφανος».
 
Όπως εξηγεί η Ευγενία Αδαμοπούλου, όταν το 2001 έγινε μια προσπάθεια από το κράτος να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα της παραλίας, το σπίτι του Ανδρέα Καρκαβίτσα, χρησιμοποιήθηκε ως όπλο, από όσους είχαν αυθαιρετήσει στον αιγιαλό, για να χαρακτηριστεί οικισμός.
 
Αργότεροι, οι ίδιοι άρχισαν πόλεμο. Κάθε φορά που θέλαμε να το επισκευάσουμε μας έστελναν την αστυνομία" καταλήγει η απόγονος του συγγραφέα του βιβλίου «Λόγια της πλώρης».

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Να βγουν προσωρινά Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία από το ευρώ»

Ακόμα μια “πρωτότυπη” ιδέα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη έχει ο ισχυρός άνδρας της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ομόλογα παγκοσμίως, κ. Μοχάμεντ Ελ Εριάν!

Με άρθρο του στους Financial Times ο κύριος Ελ Εριάν επιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ... “αναδιαρθρώσει τα χρέη της περιφέρειας, να επανακεφαλαιοποιήσει την ΕΚΤ και να αποκαταστήσει τις συνθήκες ανάπτυξης”. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπει πλήρη ... εκτροπή των προσπαθειών της ΕΕ για περαιτέρω συνοχή και αύξηση της επιρροής της στη διεθνή σκηνή.

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι Ευρωπαίοι, έστω και αργά, δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, γράφει ο επικεφαλής της Pimco, στο άρθρο του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρονοτριβεί στη λήψη αποφάσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο τώρα οι Ευρωπαίοι καλούνται να επιλέξουν “ανάμεσα στην μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση ή στη χορήγηση «εκπαιδευτικών αδειών» σε κράτη-μέλη, προκειμένου να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους”!

Με δυο λόγια επαναφέρει παλαιότερη πρότασή του για προσωρινή (;) έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας (αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας σε δεύτερο χρόνο), προκειμένου ΚΑΙ η ΕΕ να μην κινδυνεύσει με περαιτέρω αποσταθεροποίηση ΚΑΙ τα κράτη με προβλήματα να αποκτήσουν την ευελιξία να διαχειρισθούν εκτός “ενιαίας νομισματικής πολιτικής” τα προβλήματα χρέους τους.

Σε ανάλογους τόνους αλλά όχι με ... θετική προοπτική “βλέπει” τις εξελίξεις της κρίσης στη ζώνη του ευρώ η Morgan Stanley. Η οποία, στο τελευταίο της report, προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη κυρίως λόγω των ισχνών έως μηδενικών προοπτικών ανάπτυξης στο ήμισυ σχεδόν των κρατών-μελών.

Στο ίδιο report εκτιμά ότι “οι πρωτοβουλίες των ευρωπαϊκών αρχών για την επίλυση της κρίσης είναι τελικά πιθανό να οδηγηθούν σε αποτυχία”, ενώ αμφιβάλλει ευθέως για την ικανότητα των πολιτικών να επιτύχουν μια τελική και ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της κρίσης! 



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Περάστε, δηλώστε, πληρώστε και... γλιτώστε τα πρόστιμα

Μια ακόμη ευκαιρία να κλείσουν «ανοικτούς λογαρισμούς» με την εφορία και να θεραπεύσουν «αμαρτίες του παρελθόντος» δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους σπεύσουν να υποβάλουν εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις.

Υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 700.000 εκείνοι που παρέλειψαν να υποβάλουν τουλάχιστον μία δήλωση εισοδημάτος, ΦΠΑ κλπ. Η ρύθμιση αφορά και όσους τυχόν θέλουν να κάνουν διορθώσεις σε παλαιότερες δηλώσεις τους. Για όλους αυτούς προβλέπονται δυσβάσταχτα πρόστιμα, εφόσον τους εντοπίσει η εφορία, ακόμα και μετά από 15ετία!

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δίδει δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, χωρίς την επιβολή κυρώσεων. Η ρύθμιση προβλέπει ότι, όσοι υποβάλουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ, ΚΒΣ κλπ, θα γλιτώσουν το 90%-100% των προστίμων και προσαυξήσεων που προβλέπονται από το νόμο.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

- για το φόρο που οφείλεται με τις εκπρόθεσμες αυτές δηλώσεις, δεν θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος, εφόσον αυτός καταβληθεί εφάπαξ.

- αν η κύρια οφειλή καταβληθεί σε δόσεις, προσαυξάνεται με την επιβολή πρόσθετου φόρου 10% για τις περιπτώσεις, για τις οποίες η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010 και 3% για τις περιπτώσεις που η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε μέχρι και τη δημοσίευση του παρόντος.

- σε περίπτωση που με τις εν λόγω δηλώσεις δεν προκύπτει φόρος για καταβολή, δεν επιβάλλεται καν πρόστιμο!

Όσον αφορά στο φόρο εισοδήματος, αυτός θα καταβάλλεται πάντα εφάπαξ, σε μία δόση: για μεν τα νομικά πρόσωπα με την υποβολή της δήλωσης, για δε τα φυσικά πρόσωπα μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση.

Για τις λοιπές φορολογίες, ο φόρος μπορεί να καταβληθεί είτε εφάπαξ (χωρίς πρόσθετο φόρο) είτε σε τέσσερις δόσεις, κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ  της πρώτης καταβαλλομένης ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης και των επομένων μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

Από τη ρύθμιση φέτος δεν εξαιρούνται οι υποθέσεις  της φορολογίας  κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακινήτων, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενιαίου  τέλους ακινήτων, δήλωσης στοιχείων  ακινήτων (Ε9), φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος  και τέλους συναλλαγής.

Το  νομοσχέδιο  προβλέπει  επίσης:

- Παράταση, μέχρι το τέλος του 2012, της παραγραφής για όσες υποθέσεις θα παραγράφονταν φέτος.

- Κατάργηση  της  επιδότησης  αγοράς  ή  ανέγερσης  κατοικίες  σε  υπαλλήλους  οι οποίοι μετατάσσονται  σε   προβληματικές  περιοχές .

- Και εκ των υστέρων απόσυρση για οχήματα μέχρι 2.000 κυβικά. Αν ένα όχημα εισαχθεί με κανονικό τέλος από την ισχύ της διάταξης και μετά, μπορεί μετέπειτα, εφόσον υπάρξει απόσυρση παλαιού οχήματος, να υπαχθεί στη ρύθμιση αυτή και να επιστραφεί η διαφορά του τέλους ταξινόμησης.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λουκέτο 5 Αυγούστου σε 75 φορείς, οργανισμούς και εταιρείες του Δημοσίου


- Αφορά τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενους
- Προβλέπονται από μετατάξεις ως απολύσεις
- Δείτε ποιοι φορείς πήραν σειρά για λουκέτο


Κατηγορηματικός ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή. Το λουκέτο μπαίνει σε 75 φορείς, ενώ μαζί με τις συγχωνεύσεις ο αριθμός θα φτάσει τους 90.Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι "η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους". 



Η λίστα των υπό κατάργηση φορέων - Ποιοι οργανισμοί παίρνουν σειρά

•Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
•Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ)
•Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ)
•Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
•Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
•Εργο Πολιτών
•Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία
•Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων

Τη λύση και εκκαθάριση 32 φορέων και υπηρεσιών:

Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (ΕΤΑΤ Α.Ε.) (υπάρχει πρόταση και για συγχώνευση με τον ΕΦΕΤ)
Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ - ΟΕΕ)
28 Κέντρα Νεότητας (Κέντρων Εργαζόμενου Κοριτσιού- ΚΕΚ και Κέντρων Εργαζόμενων Νέων - ΚΕΝ)
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.
Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Και τη συγχώνευση 38 οργανισμών:

Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού
Το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά - Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας - Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά - Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.
Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
Η Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης (αυτοτελές τμήμα) με το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
Ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού σε νέο ΝΠΙΔ
Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.
Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.) με την εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μια εταιρεία.
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.
Ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης "ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΝΠΙΔ), το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.) (ΝΠΙΔ) και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) (ΝΠΙΔ) σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία "Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Ερευνας, Εκπαίδευσης και Ελέγχων - ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. ? ΔΗΜΗΤΡΑ)
Τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε, με την Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)
Τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε.)

Όσοι από τους εργαζομένους στα ΝΠΙΔ αξιολογηθούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθούν σε καθεστώς "εφεδρείας" και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες. 

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος είναι επικεφαλής της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει 11 σημαντικούς φορείς για τους οποίους προβλέπονται τα εξής:

•Αναδιάρθρωση και μείωση μεγέθους για την ΕΡΤ Α.Ε.
•Διακοπή λειτουργίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα εποπτεύοντα υπουργεία για την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ΑΕ, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ, τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) ΑΕ, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) και το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ)
•Συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ, της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ
•Διακοπή λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας ΑΕ (ΕΟΜΜΕΧ) και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάποτυξης
•Συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) με τα ερευνητικά κέντρα ΔΗΜΗΤΡΑ και ΟΠΕΓΕΠ.

Από τον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας η πρώτη ομάδα υπαλλήλων αορίστου χρόνου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό των υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών. Ο Νόμος προβλέπει για τους έφεδρους υπαλλήλους την αξιολόγησή τους από το ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια (τυπικά προσόντα, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.) και την κατάταξή τους σε πίνακες με σειρά προτεραιότητας.

Από τους πίνακες θα μετατάσσονται σε αντίστοιχες θέσεις στον δημόσιο τομέα κατά 10% επί του συνόλου των προσλήψεων που θα επιτρέπει κάθε χρόνο η αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων (1:10 το 2011 και 1:5 από το 2012 μέχρι το 2015). Επίσης θα μπορούν κατά τη διάρκεια της 12μηνης εφεδρείας να εργαστούν ως εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο σε ποσοστό 30% από τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί, σε θέσεις μερικής απασχόλησης κατά απόλυτη προτεραιότητα ή στον ιδιωτικό τομέα. Οσοι δεν βρουν επαγγελματική διέξοδο μετά τη λήξη του 12μήνου θα απολύονται.

Το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας αφορά μόνο τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που θα κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό. Οπως διαβεβαίωσε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, σε πρόσφατες δηλώσεις του, το μέτρο δεν ισχύει για το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό των ΝΠΔΔ που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, λόγω της μονιμότητας που προβλέπεται από συνταγματικές ρυθμίσεις. Ετσι το προσωπικό των καταργούμενων νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ρέππα, θα μεταφέρεται σε αντίστοιχες υπηρεσίες των υπουργείων που επόπτευαν τον καταργούμενο φορέα ή τον οργανισμό



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γερουσιαστής Πατ Μπιουκάναν: «Είμαστε όλοι Ελληνες!»

Φεύγοντας από το Νιού Χάμσιρ, τον Νοέμβριο του 2010, ο γερουσιαστής Τζαντ Γκρεγκ, ο συντηρητικός σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και ο άνθρωπος που ήθελε στο υπουργικό του συμβούλιο ο πρόεδρος Ομπάμα είπε μια άβολη αλήθεια: «Αυτό το έθνος βρίσκεται σε μια πορεία όπου αν δεν κάνουμε κάτι, αν δεν θέσουμε υπό έλεγχο την δημοσιονομική μας πολιτικής, θα γίνουμε Ελλάδα».

Τις δηλώσεις του Γκρεγκ που είχαν ακουστεί μάλλον υπερβολικές τότε, υπενθυμίζει ο ανεξάρτητος, ακροδεξιός, πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Πατ Μπιουκάναν σε άρθρο του με τίτλο «Είμαστε όλοι έλληνες».

«Ο Γκρεγκ είχε κάποιο δίκιο. Αν και η Ελλάδα, με όρους του μεγέθους της οικονομίας της, αποτελεί μόλις το 2-3% της οικονομίας της ΕΕ ή των ΗΠΑ, είναι ένας μικρόκοσμος της Δύσης», γράφει ο Μπιουκάναν.

«Ας δούμε τα δημογραφικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πληθυσμό, το 2010 ζούσαν στην Ελλάδα 11,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Περισσότεροι από το 24% ήταν ηλικίας 60 ετών ή άνω, και περισσότεροι από 18% 65 ετών ή άνω. Το 3% ήταν 80 ετών ή άνω. Και, κάθε χρόνο, για κάθε εννέα έλληνες που γεννιούνται πεθαίνουν 10 έλληνες.

Η Ελλάδα αργοπεθαίνει. Ας μετακινηθούμε προς το 2050. Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει πέσει κατά 300.000 σε 10,8 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι 50 έτη ή άνω. Το μερίδιο του πληθυσμού 60 ετών ή άνω θα είναι 37,4%. με το 31,3% άνω των 65. Ενας στους εννέα έλληνες θα είναι άνω των 80 ετών.

Αν η Ελλάδα γονατίζει από το βάρος των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και των συντάξεων για τους ηλικιωμένους σήμερα, η κατάσταση θα είναι τρομακτική στα μέσα του αιώνα.

Αλλά ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη, και τα δημογραφικά στοιχεία στην Ελλάδα μοιάζουν ρόδινα μπροστά σε αυτά από την ανατολική Ευρώπη, όπου ο πληθυσμός μειώνεται κατά δεκάδες εκατομμύρια.
Και εκτός από την Ισλανδία και την Αλβανία, κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν έχει ποσοστό γονιμότητας ικανό για να διατηρήσει τον πληθυσμό του.

Το ίδιο ισχύει για τις ΗΠΑ, όπου οι πολίτες ευρωπαϊκής καταγωγής αναμένεται να μειωθούν κατά 50% το 2041. Οι ισπανόφωνοι θα αυξηθούν από το 15% στο 30% του πληθυσμού των ΗΠΑ, και ο αριθμός τους από 50 εκατ. σε 135 εκατομμύρια το 2050.

Για να πληρώσουμε τις συντάξεις θα πρέπει να αυξήσουμε τα όρια της συνταξιοδότησης, ή οι αγορές των ομολόγων θα μας συμπεριφερθούν όπως φέρονται σήμερα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Τώρα είμαστε όλοι έλληνες
», καταλήγει ο Πατ Μπιουκάναν.

tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 15 Ιουλίου

1606: Γεννήθηκε ο Ρέμπραντ Χάρμενσζουν φαν Ράιν, γνωστότερος ως Ρέμπραντ, φλαμανδός ζωγράφος.

1899: Πέθανε ο Γεώργιος Αβέρωφ, εθνικός ευεργέτης.

1916: Ιδρύεται στο Σιάτλ από τον 35χρονο Γουίλιαμ Μπόινγκ, με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 δολαρίων, η Pacific Aero Products, που θα γράψει την ιστορία της αεροναυπηγικής. Χρόνια αργότερα θα μετονομασθεί σε Boeing.

1930: Γεννήθηκε ο Ζακ Ντεριντά, γάλλος φιλόσοφος, εισηγητής της θεωρίας της αποδόμησης.

1943: Γεννήθηκε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, τραγουδοποιός.

1956: Γεννήθηκε ο Ίαν Κέρτις, άγγλος τραγουδιστής, μέλος του συγκροτήματος «Joy Division».

1965: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος εξαναγκάζει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου. Ξεσπούν τα «Ιουλιανά».

1974: Ξεσπά στην Κύπρο το αιματηρό πραξικόπημα της αθηναϊκής χούντας κατά του προέδρου Μακαρίου. Ο αρχιεπίσκοπος διαφεύγει, ενώ η χούντα διορίζει νέο «πρόεδρο» τον Νίκο Σαμψών.

1997: Πέθανε ο Τζιάνι Βερσάτσε, ιταλός μετρ της υψηλής ραπτικής. Δολοφονήθηκε στο Μαϊάμι.

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έχεις cd ; Κάνεις αξονική !


Απίστευτες καταστάσεις στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα. Το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει ξεμείνει από φιλμ και έτσι οι πολίτες αναγκάζονται να υποβάλλονται σε απίστευτες καταστάσεις.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», εξαιτίας της έλλειψης απεικονιστικού υλικού πριν από κάθε εξέταση στον αξονικό τομογράφο, οι υπεύθυνοι στέλνουν πρώτα τους συνοδούς των ασθενών σε διπλανό σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν cd και στη συνέχεια κάνουν την εξέταση!

thebest.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ελλάδα "θάβει" τους φωστήρες της


Κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν λειτουργεί, στην Ελλάδα, για τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, παρότι διαθέτει σχετική νομοθεσία.
Έτσι τα χαρισματικά παιδιά παρακολουθούν μαθήματα σε κανονικά σχολεία, αφήνοντας τις δεξιότητές τους ανεκμετάλλευτες.
"Στην Ελλάδα παρότι υπάρχει νόμος για τα χαρισματικά παιδιά, ωστόσο δεν υπάρχει πρόγραμμα που να υλοποιείται", τονίζει ο καθηγητής Γιάννης Παπαδάτος και προσθέτει ότι "παρότι όλοι μιλάνε για τα χαρισματικά παιδιά δεν λένε πώς θα γίνει η εκπαίδευσή τους".
Όπως λέει, όλες οι χώρες έχουν προγράμματα για παιδιά με υψηλή νοημοσύνη. Μάλιστα η Τουρκία διαθέτει 45 προγράμματα, για την εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών.
Αντίθετα στην Ελλάδα, λειτουργούν τα Πειραματικά Σχολεία που αφορούν όμως, όπως διευκρινίζει ο κ. Παπαδάτος, τον εκπαιδευτικό τρόπο διδασκαλίας για παιδιά με κανονικό δείκτη νοημοσύνης και δεν αφορά τα παιδιά με υψηλό IQ.
Όπως εξηγεί, τα Πειραματικά Σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα, δέχονται παιδιά με τη διαδικασία της κλήρωσης και όχι με βάση το χάρισμα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες διαφορές στους δείκτες νοημοσύνης.
"Υπάρχει μία λανθασμένη αντίληψη ότι με την εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών υπάρχει κίνδυνος για τη Δημοκρατία", τονίζει και συμπληρώνει ότι μετά την μεταπολίτευση έχει επικρατήσει η άποψη στην Ελλάδα ότι αν δοθεί επιπρόσθετη διδασκαλία στα χαρισματικά παιδιά θα υπάρξει κίνδυνος για τη Δημοκρατία, καθώς αυτά θα υπερτερούν έναντι των υπολοίπων, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάτο, είναι λάθος.
"Τα παιδιά αυτά αντιλαμβάνονται καλύτερα τους δημοκρατικούς θεσμούς και κανόνες και τους υπηρετούν πιο πιστά", λέει.
Στη Σοβιετική Ένωση, συμπληρώνει, υπήρχαν σχολεία για παιδιά με ταλέντο στα μαθηματικά. Έτσι με την εκπαίδευση αυτών των χαρισματικών παιδιών, οι Σοβιετικοί κατόρθωσαν και πήγαν στο διάστημα. Σ’ αυτή τη λογική άρχισαν και οι ΗΠΑ, να κάνουν τα δικά τους σχολεία για τα χαρισματικά παιδιά, διευκρίνισε ο κ. Παπαδάτος.
Όσον αφορά την Ελλάδα, επισημαίνει ότι πρόσφατα συζητήθηκε, για πρώτη φορά, το ζήτημα της εκπαίδευσης των χαρισματικών παιδιών, στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιστημών της Εκπαίδευσης, με θέμα "Άτομα Υψηλής Νοημοσύνης: ιστορικές, βιολογικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές διαστάσεις. Η εκπαίδευση χαρισματικών παιδιών στην Ελλάδα".
Στο συνέδριο πήραν μέρος περισσότεροι από οκτακόσιοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, σπουδαστές, αλλά και γονείς.
Όπως τονίστηκε στο συνέδριο, υπολογίζεται ότι το 1% του πληθυσμού έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, δηλαδή μεταξύ 125 και 130.
Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα σταλούν στο υπουργείο Παιδείας, όχι για τη δημιουργία κατ’ ανάγκη ειδικών σχολείων, αλλά για πρόσθετη διδασκαλία ή τη λειτουργία θερινών σχολείων.
Όπως λέει ο κ. Παπαδάτος, που ήταν πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, θα πρέπει να φτιαχτούν ειδικά προγράμματα για τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, με ευθύνη του υπουργείου και να αλλάξει η κουλτούρα της μεταπολίτευσης, στην Ελλάδα, που θεωρεί επικίνδυνη την εκπαίδευση αυτών των παιδιών.
Μετά το πέρας του συνεδρίου λειτούργησε το πρώτο θερινό σχολείο. Τα μαθήματα κράτησαν δύο εβδομάδες και το παρακολούθησαν 16 παιδιά της έκτης δημοτικού. Η επιλογή έγινε με βάση τις επιδόσεις τους στο σχολείο και τα ειδικά τεστ νοημοσύνης.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκπτώσεις έως και 70%, λεφτά δεν υπάρχουν...

Αν και οι προσφορές έχουν ξεκινήσει ανεπίσημα εδώ και αρκετές ημέρες, η επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων είναι σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου και λήγουν στις 31 Αυγούστου.
Φυσικά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι ήδη μεγάλα…και σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν ακόμα και το 70%. Οι θερινές εκπτώσεις αποτελούν για ένα ποσοστό εμπόρων και καταστηματαρχών ίσως την τελευταία ελπίδα να ανασάνουν...
Τι να προσέξετε
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).Όσον αφορά τους καταναλωτές ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα τη ποιότητά και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπόσχεται... κυνηγητό για τις καταθέσεις στο εξωτερικό

Μήνυμα προς τους πολίτες εκείνους, που έχουν μεταφέρει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, αν σε αυτές υπάρχουν κενά, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι τα στοιχεία είναι πια προσιτά και θα γίνουν έλεγχοι.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία θα οδηγήσουν άμεσα σε σύναψη σύμβασης, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, με άρση τραπεζικού απορρήτου, να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, ενώ υπάρχουν ήδη στοιχεία για τόκους από καταθέσεις εξωτερικού και χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού.

Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Δεν υπάρχει λόγος να στέλνει κάποιος τα χρήματά του στο εξωτερικό, γιατί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο. Δεν αντιλαμβάνομαι κάποιον που δεν έχει στοιχειώδες πατριωτικό φρόνημα να στηρίξει τη χώρα την κρίσιμη στιγμή. Πατριωτικό καθήκον είναι η στήριξη του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των πολιτών».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη συμβολή ιδιωτών για την είσπραξή τους, «λέγοντας ότι από τα 42 δισ. ευρώ, τα 37 τα οφείλουν 14.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ουσιαστικά 10.000 οφείλουν 37 δισ. και τα υπόλοιπα τα οφείλουν 890.000 φορολογούμενοι.

«Θα εστιάσουμε λοιπόν σε αυτά τα 10.000 πρόσωπα, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, δηλ. δικηγόρους και ορκωτούς λογιστές» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι εξετάζεται επίσης και η επέκταση του πόθεν έσχες και σε πολιτικούς αλλά και ανώτατους διοικητικούς λειτουργούς που είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν. Δήλωσε μάλιστα πως θα έχει συνάντηση για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

«Δύο είναι τα νέα πατριωτικά καθήκοντα υψίστης σημασίας, ένα η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων από μεριάς των πολιτών και δεύτερον η στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προς όφελος των πολιτών και όχι των τραπεζών» σχολίασε.

Αναφερόμενος μάλιστα στο τραπεζικό σύστημα δήλωσε πως είναι ισχυρό, εγγυημένο και διασφαλισμένο και αυτό προκύπτει και από τα stress tests. Τέλος, όσον αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το στοίχημα, δήλωσε ότι στο νέο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση που τα θέτει υπό νομικό και φορολογικό έλεγχο. Ένα μέρος θα γίνεται μέσω του ΟΠΑΠ και ένα μέρος μέσω ειδικών αδειών που θα δημοπρατηθούν.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι εμφανίστηκε σε απόσταση αναπνοής από το Stonehenge ;

Το Stonehenge, εκτός του ότι είναι το σημαντικότερο προϊστορικό μνημείο της Βρετανίας, αποτελεί και hot spot περίεργων φαινομένων.
Μάλιστα, μόλις πριν από δύο ημέρες εμφανίστηκε ένα ακόμηαίνιγμα, σε απόσταση αναπνοής από τους αρχαίους τεράστιους λίθους: ένα περίτεχνο αγρογλυφικό, με διάμετρο 60 μέτρα!
Οι γνώμες διίστανται, καθώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για ανθρώπινο δημιούργημα, ενώ άλλοι θεωρούν ως αιτία τα μαγνητικά πεδία της περιοχής. Τέλος, υπάρχει και ένας αριθμός πεπεισμένων ότι πρόκειται για εξωγήινη «τέχνη».
Μια πιο συνωμοσιολογική προσέγγιση λέει ότι τα σχέδια είναι έργο επιστημόνων ηλεκτρονικών υπολογιστών, που υποστηρίζονται από μυστικές ομάδες εθελοντών. Οι εθελοντές, έχοντας ακριβείς οδηγίες, βγαίνουν τα βράδια στους αγρούς και ολοκληρώνουν το έργο.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ινδονησία: Έκρηξη ηφαιστείου διώχνει 28.000 ανθρώπους από τα σπίτια τους

Ινδονησία: Έκρηξη ηφαιστείου διώχνει 28.000 ανθρώπους από τα σπίτια τους



Πανικόβλητοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι του νησιού Σουλαουέζι μετά από έκρηξη...
 
του ηφαιστείου Λοκόν της Ινδονησίας, απο το οποίο εκτοξέυθηκε λάβα και ηφαιστειακή τέφρα σε ύψος 1.500 μέτρων.

«Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στα δάση γύρω από τον κρατήρα», δήλωσε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκράχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου, ύψους 1.579 μέτρων, σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Ωστόσο το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μανάντο της επαρχίας, τουριστικός προορισμός για τους κοραλλιογενείς υφάλους Μπουνάκεν, λειτουργεί κανονικά, ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος.
Το Κέντρο Ηφαιστειολογίας της επαρχίας ανέβασε στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού τη δραστηριότητα του ηφαιστείου, καλώντας περίπου 28.000 ανθρώπους που ζουν σε ακτίνα 3,5 χιλιομέτρων από τον κρατήρα Τομπαλουάν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Πηγή epikaira

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...