Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Έγγραφες δεσμεύσεις απαιτούν οι Ευρωπαίοι !


Ξαναρχίζει το σίριαλ των έγγραφων δεσμεύσεων που καλούνται να λάβουν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς έναντι των ευρωπαίων εταίρων, προκειμένου να πειστούν οι δανειστές της Ελλάδας να αποδεσμεύσουν το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την αναχρηματοδότηση παλαιότερων ελληνικών δανείων.

Προκειμένου να προχωρήσουν το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, οι Ευρωπαίοι έχουν ξεκαθαρίσε ότι απαιτούνται ισχυρές δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Οι εγγυήσεις αυτές, πιθανότατα υπό τη μορφή επιστολής, θα πρέπει να δοθούν στους ευρωπαίους εταίρους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη οπότε έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών της Ευρωζώνης που αναμένεται να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση.

"Τους έχουν ζητηθεί οι γραπτές δεσμεύσεις.  Θα υπάρξει μία επιστολή, φαντάζομαι", επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καψής, οι επιστολές των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά "πρέπει να δοθούν μέχρι την Τετάρτη".


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξέρετε τι είναι βία ;


«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ
και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

«Βία είναι να είσαι...
άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε
προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»

«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»

«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»

«Βία είναι να στέκεσαι 5 ώρες στην ουρά στην εφορεία για να πληρώσεις, να έχεις ανεβοκατέβει σε 3 ορόφους και τέλος ο υπάλληλος να δηλώνει αναρμόδιος»

«Βία είναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα»

«Βία είναι να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού»

«Βία είναι να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες επειδή καθυστέρησες την δόση του στεγαστικού»

«Βία είναι να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία»

«Βία είναι να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου»

«Βία είναι ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995»

«Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών»

«Βία είναι το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις»

«Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει μην ελπίζεται πολλά, αφού δεν ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε»

«Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, χρυσαυγίτες , πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και αν προέρχονται»

«Βία είναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός»

«Βία είναι να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη όποτε θέλουν και αν τελικά παραπεμφθούν να συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την φυλακή»

«Βία είναι να ακούς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές να ανησυχούν για την βία μόνο όταν αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές στις οποίες ο κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί στην συζήτηση.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Financial Times: «Η Ελλάδα θα ζήσει... για να πεθάνει μια άλλη μέρα»


Με τον τίτλο «Ελλάδα εκτός ευρωζώνης... το ταμπού έσπασε» υποδέχθηκαν οι Financial Times την ψήφιση των νέων μέτρων από την ελληνική Βουλή, εκτιμώντας πως Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της Ένωσης ετοιμάζονται για μια ευρωζώνη χωρι την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: η μία είναι να μην κάνει τίποτα και να βγει εκτός ευρωζώνης. Η άλλη είναι να δεχθεί να πράξει ότι της ζητούν οι πιστωτές της, να πάρει τα 130 δισ. ευρώ και να ζήσει... για να πεθάνει μία άλλη μέρα.

Γιατί; Ένα πράγμα που έγινε σαφές είναι πως στο πλαίσιο της συζήτησης για το δεύτερο πακέτο στήριξης ορισμένες χώρες – όπως η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Γαλλία, ίσως και η Γερμανία – ήταν πλέον διατεθειμένες να συζητήσουν το ενδεχόμενο μίας ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα.

«Έχουν απελπιστεί με την ανικανότητα της Αθήνας να ανταποκριθεί στους όρους της χρηματοδότησής της και έχουν επίγνωση του πόσο μάταιο είναι να χρηματοδοτήσουν εκ νέου μία χαμένη μάχη. Ένα θέμα που κάποτε αποτελούσε ταμπού – η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη – κυριαρχεί πλέον στις συζητήσεις. Έτσι, αυτό που έγινε σαφές κατά τις συζητήσεις για το πακέτο στήριξης ήταν η έλλειψη βεβαιότητας από όλες τις πλευρές», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Μάλιστα, αυτή η αλλαγή διάθεσης που παρατηρείται τους τελευταίους δύο μήνες κινδυνεύει να ανακόψει το χρηματιστηριακό ράλι επισημαίνουν οι Financial TImes.

«Από τότε που οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων κορυφώθηκαν στο 7,5%, τον Νοέμβριο, τα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και ευρωζώνη έχουν ενισχυθεί κατά 8% και το κόστος δανεισμού της Ιταλίας μειώθηκε κατά 200 μονάδες βάσης».

«Δύο εξελίξεις προκάλεσαν το μίνι ράλι: η νέα τεχνοκρατική κυβέρνηση στην Ιταλία και η ένεση ρευστότητας των 489 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Και οι δύο εξελίξεις είναι ευπρόσδεκτες. Δεν αποτελούν όμως, λύση για τα πολλά προβλήματα της Ελλάδας», επισημαίνεται.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας πως «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν, βεβαίως, δύσκολη, αλλά όχι καταστροφική».


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεύτερο "κόμμα" στη Βουλή οι ανεξάρτητοι


Δεύτερο "κόμμα" στο ελληνικό Κοινοβούλιο αναδεικνύονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές, μετά -και- τη διαγραφή 45 βουλευτών από τις ΚΟ των κομμάτων, που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και κατά τη χθεσινή ψηφοφορία αρνήθηκαν να πράξουν, βάσει κομματικής πειθαρχίας.
Η σημερινή ημέρα ωστόσο, που ξημέρωσε με τα ελληνικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο "λαβωμένα", δεν είναι παρά η κατάληξη μίας ταραχώδους πορείας, που ξεκινά από τις εκλογές του 2009.
Το μόνο κόμμα στο οποίο δεν υπήρξε αλλαγή δύναμης, είναι το ΚΚΕ.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε 160 έδρες, η ΝΔ 91, το ΚΚΕ 21, ο ΛΑΟΣ 15 και ο ΣΥΡΙΖΑ 13.
Σήμερα, η δύναμη των κομμάτων περιορίζεται στις 131 έδρες για το ΠΑΣΟΚ, στις 62 έδρες για τη ΝΔ, στις 14 για τον ΛΑΟΣ και 9 για τον τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά συνέπεια, δεύτερη δύναμη αναδεικνύονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που φθάνουν ήδη τους 63.
Πώς βρίσκει η επόμενη μέρα του "Μνημονίου 2" τα κόμματα
Δεκάδες βουλευτές, επέλεξαν κατά την ψηφοφορία του "Μνημονίου 2" να κινηθούν εκτός της επίσημης κομματικής γραμμής, υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας αντίστοιχα τη νέα σύμβαση.
Συνεπείς ωστόσο, τουλάχιστον όσον αφορά τις προειδοποιήσεις τους, φάνηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, των τριών κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας, που προχώρησαν σε άμεση διαγραφή των διαφωνούντων από τις ΚΟ των κομμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ εκτός τέθηκαν 22 βουλευτές, που είτε καταψήφισαν είτε ήταν απόντες από την ψηφοφορία.
Από το στρατόπεδο της ΝΔ, 21 βουλευτές που ψήφισαν "όχι" ή ήταν απόντες είδαν την "έξοδο", ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, διέγραψε τους Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη, που υπερψήφισαν τη νέα σύμβαση.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μέτρα - σοκ στο νέο Μνημόνιο για τα 130 δισ. ευρώ


Μείωση 22% του κατώτατου μισθού, ενώ στους νέους έως 25 ετών η μείωση θα είναι 32%. Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις ΔΕΚΟ, τις εισηγμένες εταιρείες του Δημοσίου και τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες, που θα ανοίξει τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις. Μειώσεις αποδοχών 10% κατά μέσον όρο στα ειδικά μισθολόγια. Απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων σε πρώτη φάση
Πακέτο μέτρων-σοκ περιλαμβάνεται στο νέο Μνημόνιο, το οποίο καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου εξασφαλίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ και να προχωρήσει το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Πρόκειται για τις σκληρότερες παρεμβάσεις από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στον μηχανισμό στήριξης, καθώς στο πακέτο περιλαμβάνονται:
Μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού, στους νέους έως 25 ετών η μείωση θα είναι 32%.
Κατάργηση της μονομερούς προσφυγής σε διαιτησία.
Περικοπές στις συντάξεις επικουρικών και ειδικών ταμείων.
Κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις ΔΕΚΟ, τις εισηγμένες εταιρείες του Δημοσίου και τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες που θα ανοίξει τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις.
Μειώσεις αποδοχών 10% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια που θα τεθούν σε ισχύ από Σεπτέμβριο.
Απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων σε πρώτη φάση.
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών, κατάργηση φοροαπαλλαγών και απλοποίηση ΦΠΑ (πιθανότατα με τη δημιουργία ενιαίου συντελεστή μεταξύ 19% και 21%) με νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο έως τον Ιούνιο.
Προσλήψεις με το σταγονόμετρο στο Δημόσιο και αν χρειαστεί ακόμη και προσωρινό «πάγωμα».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές δαπανών ύψους 3,2 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος και δεσμεύεται να εξειδικεύσει μέχρι το τέλος του α΄ εξαμήνου πρόσθετα μέτρα 11 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014.
Παράλληλα δεσμεύεται σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ πως, αν το οικονομικό πρόγραμμα παρεκκλίνει από τους στόχους του, θα λαμβάνονται άμεσα πρόσθετα μέτρα για την επίτευξή τους.
Σε περίπτωση που το πρόγραμμα τηρηθεί κατά γράμμα εφέτος το πρωτογενές έλλειμμα θα περιοριστεί στο 1% του ΑΕΠ (περί τα 2,1 δισ. ευρώ), ενώ θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ το 2014.
Η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει σε υφεσιακό περιβάλλον. Στο Μνημόνιο διατυπώνεται πρόβλεψη για σωρευτική ύφεση 4% - 5% στη διετία 2012 - 2013. Οσον αφορά στο τρέχον έτος στο πρόγραμμα μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται και οι ακόλουθες εξοικονομήσεις δαπανών:
Περικοπή φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,07 δισ. ευρώ
Περιορισμός Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκ. ευρώ
Μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 300 εκατ. ευρώ
Περικοπή λειτουργικών - καταναλωτικών δαπανών και εκλογικού επιδόματος κατά 270 εκατ. ευρώ
Ψαλίδισμα στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και μείωση επιχορηγήσεων κατά 190 εκ. ευρώ
Περικοπές στην υπερωριακή απασχόληση γιατρών κατά 50 εκ. ευρώ
Κατάργηση 550 θέσεων αναπληρωτών αντιδημάρχων (30 εκ. ευρώ)
Περικοπές σε ασφαλιστικά ταμεία με υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν μεγάλες επιχορηγήσεις (300 εκατ. ευρώ), ενώ δεν έχουν προσδιοριστεί παρεμβάσεις απόδοσης 325 εκ. ευρώ.
Επίσης τίθεται νέος στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις: οι συνολικές εισπράξεις από ιδιωτικοποιήσεις στο διάστημα Ιούνιος 2011 - Δεκέμβριος 2012 θα φθάσουν τα 4,5 δισ. ευρώ.
Ταμείο
Στήριξη του Ασφαλιστικού
Δημιουργείται «Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος», στο οποίο με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας θα δοθούν περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου προκειμένου να καλυφθούν απώλειές τους από το «κούρεμα» των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους.
Επίσης, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, την απόφαση για συμμετοχή ή μη στο PSI θα τη λάβουν τα διοικητικά συμβούλια των ταμείων και των άλλων νομικών προσώπων που έχουν ελληνικά ομόλογα. Με σχετική ρύθμιση θα απαλλάσσονται από κάθε ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη ευθύνη τα μέλη αυτών των διοικητικών συμβουλίων για τις αποφάσεις που θα λάβουν.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ευρωπαικές πρωτεύουσες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα


Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο ''Ελλάδα και Πορτογαλία θα έπρεπε να πτωχεύσουν''

Πριν από δύο χρόνια, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέμεναν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Δεν είχαν την απαραίτητη πείρα στη διαχείριση χρηματοοικονομικών κρίσεων. Ούτε καν συμβουλεύτηκαν αξιωματούχους σε άλλες χώρες του πλανήτη, οι οποίοι είχαν αντιμετωπίσει κρίσεις στις προηγούμενες δεκαετίες. Οπλισμένοι με άγνοια και υπεροψία, κατάντησαν να επαναλάβουν τα λάθη όλων των άλλων. Νόμιζαν ότι είναι έξυπνοι όταν τους ήρθε η ιδέα μιας επεκτατικής δημοσιονομικής λιτότητας. Και πίστευαν ότι μια εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα βοηθούσε.

Έχοντας αποτύχει να μάθουν από τα λάθη των άλλων, ορισμένοι από αυτούς αρχίζουν τώρα να μαθαίνουν από τα δικά τους. Σε ορισμένες βόρειες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι επίσημοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα υπέστη την απόλυτη αποτυχία. Έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική πολιτική. Καθώς μπαίνουμε στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης, και είμαστε βέβαιοι ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα διολισθήσει περαιτέρω εξαιτίας της λιτότητας, είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Έχουν όμως και εγγενή τάση αποφυγής του κινδύνου και κολλάνε στη διαδικασία. Νιώθουν ότι πρέπει να υποκρίνονται ότι παίρνουν στα σοβαρά το τελευταίο πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας, ενώ παράλληλα δίνουν την εντύπωση ότι θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα των δικών τους ψηφοφόρων. Τα κόμματα της ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού έχουν φτάσει σε μια συμφωνία που θα έπρεπε, τουλάχιστον τυπικώς να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα την εγκρίνει. Το eurogroup επίσης θα την αποδεχτεί. Ξεχωριστά, οι Έλληνες ομολογιούχοι θα φτάσουν σε συμφωνία με το PSI.

Η Bundestag μπορεί να την μπλοκάρει, καθώς η γερμανική κοινή γνώμη έχει γίνει πάρα πολύ νευρική με την προοπτική ενός μάταιου προγράμματος 130 δισ. ευρώ. Όμως η βασική προσδοκία είναι ότι το πρόγραμμα θα συμφωνηθεί. Θα έρθει μια περίοδος νηνεμίας, αλλά μετά από μερικούς μήνες θα γίνει ξεκάθαρο ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα έχουν χειροτερέψει την ύφεση. Οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές θα ανακαλύψουν επίσης ότι μέσα σε τέτοιο απελπιστικό περιβάλλον ακόμη και ο υποβαθμισμένος στόχος για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι ρεαλιστικός. Το ελληνικό ΑΕΠ βούλιαξε 6% το 2011 και συνεχίζει να διολισθαίνει με αντίστοιχο ρυθμό φέτος. Και πριν περάσει πολύς καιρός, περιμένει κι άλλος κύκλος κουρέματα.

Αυτό δεν είναι καν το χειρότερο σενάριο. Προϋποθέτει ότι η ελληνική πολιτική σκηνή θα συνεχίσει να στηρίζει το πρόγραμμα. Αλλά με τον νέο κύκλο απεργιών και διαδηλώσεων και παραιτήσεων από την κυβέρνηση που υποδέχτηκε το πρόγραμμα, ποιος μπορεί να ξέρει αν ο Αντώνης Σαμαράς, ηγέτης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και πιθανότερος νικητής των εκλογών του Απριλίου, θα συνεργαστεί με την τρέχουσα στρατηγική; Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσε να του αποδώσει πολιτικά.

Για έναν νέο πρωθυπουργό που αναλαμβάνει πλήρη θητεία τεσσάρων ετών, θα πρέπει να είναι μεγάλος ο πειρασμός να βγάλει το σύστημα από την πρίζα και να ρίξει τις ευθύνες για το χαμό στους προκατόχους του. Θα έχει τότε τέσσερα χρόνια για να ανοικοδομήσει την χώρα από τα συντρίμμια μιας εξόδου από το ευρώ.

Πολιτικά, θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο γι' αυτόν να επιμείνει σε ένα πρόγραμμα το οποίο ο ίδιος λέει ότι δεν αποδίδει και θα κρατήσει τη χώρα του σε ύφεση για όλη τη διάρκεια της θητείας του, και πιθανόν παραπάνω.

Αλλά για χάρη της συζήτησης, ας υποθέσουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στο πρόγραμμα και θα αποφευχθεί η παγίδα του χρέους. Όλα θα πάνε όπως έχουν επισήμως προγραμματιστεί. Θα λήξει τότε η ελληνική κρίση; Σε αυτήν την περίπτωση, το χρέος επί του ΑΕΠ της Ελλάδας θα πρέπει να πέσει από το 160% σήμερα στο 120% στα τέλη της δεκαετίας.

Όμως και πάλι θα είναι πολύ μεγάλο. Να θυμόμαστε ότι το 120% είναι ένα πολιτικό νούμερο που από οικονομική στοιχειοθέτηση πάσχει. Δεν είναι σύμπτωση που αυτό είναι το τρέχον ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ της Ιταλίας. Αν γίνει αποδεκτό ότι το 120% δεν είναι βιώσιμο για την Ελλάδα, θα συνεπάγεται ότι το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία.

Αλλά είναι δύο πολύ διαφορετικές οικονομίες. Στην Ελλάδα η οικονομία έχει καταρρεύσει. Για να ανοικοδομηθεί, η Ελλάδα χρειάζεται μια λειτουργική οικονομική υποδομή, μια σύγχρονη αγορά εργασίας και ένα λιγότερο «φυλετικό» πολιτικό σύστημα. Μόνο όταν γίνουν αυτά, θα αρχίσουν και πάλι οι αγορές να εμπιστεύονται την Ελλάδα. Όμως αυτή η προοπτική απέχει δεκαετίες.

Οπότε ακόμη και σε αυτή την, όχι πολύ πιθανή, περίπτωση που τα πάντα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η βιωσιμότητα του χρέους σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζεται. Πιστεύω ότι ο συντελεστής του ελληνικού χρέους θα πρέπει να πέσει σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο -κοντά στο 60% του ΑΕΠ- για να έχει μια ελπίδα να γλιτώσει η χώρα από την κρίση. Ετσι, θα σβηστεί το μεγαλύτερο από το χρέος προς τους ξένους, μέσα στο οποίο και εκείνο του επίσημου τομέα.

Κάποιοι λένε ότι θα είναι καλύτερα να πιεστεί η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη αμέσως και να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια για να σωθεί η Πορτογαλία. Διαφωνώ. Προσωπικώς πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να αναγνωρίσουμε την απελπιστική κατάσταση και των δύο κρατών, να τις αφήσουμε να χρεοκοπήσουν εντός της νομισματικής ένωσης, και εν συνεχεία να χρησιμοποιήσουμε ένα, αισθητά αυξημένο, ταμείο διασώσεων για τις βοηθήσουμε να ανοικοδομηθούν και παράλληλα να οχυρώσουμε τις υπόλοιπες χώρες.

Θα είναι μια πολύ ακριβή υπόθεση. Όμως το να αγνοείται η πραγματικότητα για δυο χρόνια ακόμη, θα είναι καταστροφικό.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καρέ - καρέ: Παραδομένη επί ώρες στο χάος η Αθήνα


Κατά τη διάρκεια των χθεσινών σφοδρότατων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, 45 κτίρια και καταστήματα, παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ δεν έλειψε και το πλιάτσικο σε πολλά από αυτά.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των κουκουλοφόρων έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στα πυρπολημένα κτίρια «δεδομένου ότι οι ταραχοποιοί και μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους δεν επέτρεπαν την προσέγγισή τους στα σημεία αυτά. Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί».

Συνολικά, συνελήφθησαν, 67 άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και για κλοπές  εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας  και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.

Από τα πρωτοφανή επεισόδια τραυματίσθηκαν 68 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία.


newsbomb.gr



anarxikoiksekopurasi
diadilothstravmatias
dolkameno

kosmimatopoleioadeio
magazispasmena
pliatsikoathina
pullandbear
pyrosvestikiathina
spasmenaathina
starbaks
strogylosfotia
teleiosateathina
travmatiasathina
tyrapezakameni
Untitled
vitrinaspasmeni


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκτός ΝΔ οι 21 «αντάρτες»


Διεγράφησαν με απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά οι 21 βουλευτές του κόμματος που καταψήφισαν το πακέτο μέτρων στην ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή.

Είναι οι κ.κ.: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου,  Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος,   Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος και Μανώλης Κεφαλογιάννης.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Βομβαρδισμένο» τοπίο το κέντρο της Αθήνας


«Βομβαρδισμένο» τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες με συγκρούσεις, λεηλασίες, εμπρησμούς σε καταστήματα και τράπεζες και ευρεία χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανέφερε ότι οι καταστροφές είναι αντίστοιχες εκείνων του Δεκεμβρίου του 2008, σημειώνοντας πως η δημόσια υποδομή αλλά και τα εμπορικά καταστήματα στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει όσους επλήγησαν. «Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι αυτό δεν θα κάμψει το ηθικό των κατοίκων της Αθήνας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας, πολυπληθείς ομάδες ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις, αρχικά στη Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων προκάλεσαν εμπρησμούς τουλάχιστον σε 45 κτήρια και καταστήματα, πολλούς εκ των οποίων ταυτόχρονα, ενώ σε άλλα προκάλεσαν φθορές, σε κάποια από τα οποία αφαίρεσαν αντικείμενα και εμπορεύματα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν αυτά ακώλυτα στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών, δεδομένου ότι οι ταραχοποιοί και μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους δεν επέτρεπαν την προσέγγισή τους στα σημεία αυτά. Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, 67 άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτηρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν 68 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία.

Επιπλέον, τριάντα πέντε πολίτες τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, έχουν μεταφερθεί 25 πολίτες στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και 10 πολίτες στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών θα λάβουν εξιτήριο.

Παράλληλα, τη χρήση χημικών με επιβλαβείς ουσίες εναντίον των διαδηλωτών κατήγγειλαν ο Ιατρικός Συλλογος της Αθήνας και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Κάλεσαν τις εισαγγελικές αρχές «να εξετάσουν πως οι ανήμποροι συμπολίτες που έλαβαν μέρος σε μια ειρηνική διαδήλωση, υπέστησαν την όποια επιβάρυνση από την εισπνοή των επιβλαβών αυτών ουσιών».

Χρ. Παπουτσής: Εδρασαν και πάλι τα άκρα

«Δυστυχώς, και πάλι τα άκρα έδρασαν. Και δυστυχώς έδρασαν βανδαλίζοντας την Αθήνα, προσβάλλοντας την Ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια.

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι «ορισμένοι είναι αδιόρθωτοι. Συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο είτε να χαϊδεύουν αυτιά, είτε να συγκαλύπτουν, είτε να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό αποπροσανατολίσουν τους πάντες και δεν επιτρέπουν στην Πολιτεία να αντιμετωπίσει με οργανωμένο τρόπο φαινόμενα ακραία».

Ερωτηθείς αν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο, απάντησε: «σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας ήταν τυχαίες; Ήταν αυθόρμητες; Νομίζετε ότι όλα αυτά έγιναν μήπως από τις οργανωμένες δυνάμεις του παρακράτους, όπως καταγγέλλουν ορισμένοι άλλοι; Ντροπή».

Όπως είπε, σημειώθηκαν πάνω από σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας, σε κτήρια και σε καταστήματα.

«Προφανώς, τίποτα δεν είναι τυχαίο δεδομένου ότι σε όλες τις φωτιές όταν επιχειρούσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να επέμβει συναντούσε αντίσταση από συγκεκριμένους διαδηλωτές, οι οποίοι μάλιστα επιτίθεντο εναντίον των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος Και βεβαίως από κάποια στιγμή κι έπειτα όπου η Αστυνομία επιχειρούσε μαζί με την Πυροσβεστική, τότε δέχονταν επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις και ορισμένοι κατήγγειλαν την αστυνομία για βιαιότητες», σημείωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «έτσι δεν πάει πουθενά ο τόπος. Έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα. Χρειάζεται να ξεχάσουμε όλα αυτά που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα μαζί με την ψήφο της Βουλής σήμερα γιατί οι επόμενες ημέρες, τα επόμενα χρόνια, η νέα εποχή που ξεκινάει μπροστά μας χρειάζεται διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές».

Επισήμανε πάντως ότι «πέρα από την υποκρισία ορισμένων τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν όλα τις βιαιοπραγίες». «Ελπίζω και στην πράξη οι πάντες να αντιληφθούν ότι η υπόθεση της ασφάλειας στη χώρα μας είναι υπόθεση του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Να απομονώσουμε λοιπόν εκείνους που προκαλούν τις βιαιοπραγίες, εκείνους που φέρνουν τη βία. Να απομονώσουμε με κάθε τρόπο εκείνους οι οποίοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο και την αγωνία των πολιτών. Και σε κάθε περίπτωση να σταθούμε με αποφασιστικότητα, πιασμένοι χέρι-χέρι όλοι Έλληνες, σε μια ενότητα εθνικής ευθύνης, εκεί όπου ακριβώς χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας», πρόσθεσε.


naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι 22 βουλευτές που διέγραψε ο Παπανδρέου


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με την οποία ανακοινώνει την διαγραφή 22 βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Ο κ Παπανδρέου διέγραψε όσους είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση ή ήταν απόντες από την ψηφοφορία ή δήλωσαν παρόν επί της αρχής.
Οι βουλευτές που διεγράφησαν είναι:
Βάσω Παπανδρέου Σπύρος Κουβέλης, 'Αννα Βαγενά Λούκα Κατσέλη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λάμπος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασάρας Κυριακή Τεκτονίδου Χάρης Καστανίδης Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννακης, Θόδωρος Παραστατίδης Αλεξάνδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης Τσετίν Μάτατζιν Ηλίας Θεοδορίδης Γιάννης Αμοιρίδης Χρήτος Μαγκούφης
Οι Βουλευτές, Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου, Μιχαήλ Τζελέπης, που ψήφισαν ναι επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος
Πριν την ψηψοφορία ο βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης υπέβαλε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα.
"Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου μετά από καιρό. Με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ, άλλα δεν μπορούν να διαγράψουν την πορεία μου και τις απόψεις μου", δήλωσε μετά τη διαγραφή της η Βάσω Παπανδρέου.
Μετά  τις διαγραφές το ΠΑΣΟΚ, έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς απέμεινε με 131 βουλευτές


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία 199 βουλευτών το μνημόνιο


Η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 199 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη.

Ωστόσο, την επόμενη μέρα της έγκρισης του νέου μνημονίου το πολιτικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα, αναγκάζουν τις ηγεσίες των αποκαλούμενων μεγάλων κομμάτων να διαγράψουν τους αμφισβητίες από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.


Με εικοσιμία απώλειες για τη ΝΔ τελείωσε η ψηφοφορία στην Βουλή για το πακέτο μέτρων της τρόικα.

Όχι είπαν οι κ.κ.: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου,  Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος,   Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος.

Απών ήταν από την ψηφοφορία ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του ο κ. Αντώνης Σαμαράς, οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα πρέπει να διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

«Παπανδρεϊκοί» πρωτοστάτησαν στο Όχι

Βουλευτές που ανήκουν  στον κύκλο των πολιτικών φίλων  του Γιώργου Παπανδρέου και θεωρούνται ακραιφνείς «προεδρικοί» εντός του  ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στην ανταρσία κατά του νέου μνημονίου. Από τους 22 βουλευτές, που καταψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ή  αρνήθηκαν να παραστούν στην κρίσιμη  ψηφοφορία, οι 20 ανήκουν στο «παπανδρεϊκό» στρατόπεδο, ορισμένοι δε υπήρξαν επί σειρά ετών στενοί του συνεργάτες, όπως η Λούκα Κατσέλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Χάρης Καστανίδης, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Σημειωτέον ότι αδιαμφισβήτητα πιστοί στον κ. Παπανδρέου ήταν όλα αυτά τα χρόνια βουλευτές που διεγράφησαν όπως η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Λάμπρος Μίχος, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Γεώργιος Κασσάρας, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Χρήστος Μαγκούφης.

Αλλά και από εκείνη την ομάδα των βουλευτών, που καταψήφισαν άρθρα του νομοσχεδίου και ειδικά το άρθρο 1, που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και θα τεθούν εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι περισσότεροι ανήκουν στον «παπανδρεϊκό» κύκλο, όπως Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Μαρία Μίχου. Πολιτικοί φίλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι μόνο οι Δημήτρης Καρύδης και Μιχαήλ Τζελέπης, ενώ πολιτικός φίλος του Κώστα Σκανδαλίδη είναι ο Γιάννης Κουτσούκος. Αυτόνομη και διακριτή παρουσία έχει βέβαια η Βάσω Παπανδρέου.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατάφερε να πείσει τους πιστούς  σε αυτόν βουλευτές, με αποτέλεσμα να είναι ένα σημαντικό μέρος  του «παπανδρεϊκού» μπλοκ εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Εκτός ΛΑΟΣ τέθηκαν Βορίδης και Γεωργιάδης που αψήφισαν τη γραμμή Καρατζαφέρη.


Ικανοποίηση για την έγκριση του Μνημονίου από το Μαξίμου

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξέφρασε τα ξημερώματα της Δευτέρας ανώτατο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το ίδιο πρόσωπο χαρακτήρισε αναμενόμενες τις διαρροές που σημειώθηκαν κατά την ψηφοφορία από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι είπαν όχι στο μνημόνιο, ωστόσο εκτίμησε ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων "άντεξαν".
Σχολιάζοντας τα επεισόδια και τις πυρκαγιές που βρίσκονταν σε εξέλιξη σε πολλές γειτονιές της Αθήνας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο ίδιος ανώτατος αξιωματούχος έκανε λόγο για μεγάλης έκταση επεισόδια που εκτυλίχθηκαν ως αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου...


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...