Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το «σημείο του Θεού»


Το «σημείο του Θεού» βρίσκεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μισούρι.


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύθυνη για την «πνευματικότητα».

Η δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή, στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, υποδηλώνει ότι το άτομο τη συγκεκριμένη στιγμή βιώνει κάποια «πνευματική εμπειρία».

Τέτοια είναι για παράδειγμα τα συναισθήματα που νιώθουν οι πιστοί, σε στιγμές υψηλής θρησκευτικής κατάνυξης, λένε οι επιστήμονες.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ


Ο πρόεδρος της  Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο εκφράζει τη βούληση της ΝΔ να κάνει πράξη τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, να προτάξει την απόδοση Δικαιοσύνης, αλλά και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

«Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, εφαρμογή των νόμων παντού» συνέχισε.

Αναλυτικά η λίστα:

1. Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα. Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.
2. Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ.
3. Γιάννης Μιχελάκης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
4. Ηλίας Κονοφάγος, χημικός Μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης.
5. Αναστασία Σαλή-Παπασαλή, πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου. Καθηγήτρια Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας.
6. Σταύρος Παπαγεωργίου, πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε δήμαρχος του Δήμου Ιθώμης, μέλος του ΔΣ της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας και εκπρόσωπος στη Γενική της Συνέλευση.
7. Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη, πολιτικός μηχανικός.
8. Θεόδωρος Λαμπράκης, Οικονομολόγος.
9. Γεώργιος Πετράκης, υπάλληλος δασικής Υπηρεσίας. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
10. Σωτήριος Βαχαβιώλος, πτυχιούχος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Fairleingh Nτίκινσον με BSEE.
11. Δήμητρα Λυγούρα, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων. Καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων του Δήμου Δάφνης.
12. Δημήτρης Τσομώκος, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Πύρρος Δήμας επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ


Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τίθεται ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας.
Δεύτερη στη λίστα η Φώφη Γεννηματά και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και ένα από τα νεότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
"Χρειαζόμαστε έναν τόνο αισιοδοξίας και μια τελική προσπάθεια και εφόσον κάνουμε την προσπάθεια όλοι οι Έλληνες θα πετύχουμε", είπε ο κ. Βενιζέλος.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Πύρρος Δήμας: Ολυμπιονίκης άρσης βαρών
Φώφη Γεννηματά: Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός
Νίκος Ανδρουλάκης: Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, πολιτικός μηχανικός.
Θεόδωρος Καριώτης: Καθηγητής Δικαίου Θάλασσας, μέλος του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ
Κυριακή Σταμαδιάνου: Αντιπρόεδρος Ένωσης ασκουμένων δικηγόρων Αθήνας
Αθανάσιος Τσαφτάρης: Καθηγητής ΑΠΘ
Τάσος Φλάμπουρας: Επιχειρηματίας τεχνολογιών Διαδικτύου
Άρτεμις Παπαδάκου: Αρχιτέκτων
Σωτήρης Γκασούκας: Εκπρόσωπος ατόμων με ειδικές ανάγκες
Άννα Πάντου: αντιπρόεδρος ελληνικής εταιρείας προστασίας ανάπηρων παιδιών
Φραγκίσκος Μπριλλάκης: Νέος αγρότης
Μαρία Αναγνωστοπούλου: Γιατρός, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.
Η "χρυσή" πορεία του Πύρου Δήμα
Κάτοχος των πανελλήνιων ρεκόρ στις κατηγορίες των 82,5 και 90 κιλά, ο Δήμας κατέκτησε με τα χρώματα της Ελλάδας χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 1992, με τη συμπαράσταση των προπονητών του Χρήστου Ιακώβου και Γιάννη Γέροντα.
Το 1993, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πήρε την τρίτη θέση στα 83 kg και τον ίδιο χρόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κέρδισε την πρώτη θέση στην ίδια κατηγορία.
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών στη Βαρσοβία, τον Μάιο του 1995, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στα 83 κιλά, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τρία παγκόσμια ρεκόρ, στο αρασέ, στο ζετέ και στο σύνολο.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα των ΗΠΑ το 1996 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 83 κιλών.
Στη συνέχεια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Σύδνεϋ το 2000 και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.
O τετράκις ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας εξελέγη από τη Διεθνή Oμοσπονδία Aρσης Bαρών πρόεδρος της επιτροπής αθλητών το Μάιο του 2005. Το Δημοτικό Στάδιο στο Λιτόχωρο Πιερίας φέρει το όνομά του.
Στις 28 Ιουνίου του 2008 εξελέγη αντιπρόεδρος στις αρχαιρεσίες της ΕΟΑΒ (Εθνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών).
Λίγους μήνες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου του 2008, εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η έκδοση του Ψωμιάδη κολλάει στο όνομα ...


Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη, καθώς το θέμα της ονομασίας φαίνεται πως μπαίνει εμπόδιο στην έκδοσή του από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα.
Οι ελληνικές αρχές,  επικαλούμενες την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί εκδόσεων εγκληματιών έχουν απευθυνθεί, σύμφωνα με Τα Νέα, προς τις Αρχές της ΠΓΔΜ, ζητώντας να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
Ωστόσο, τα έγγραφα με τα στοιχεία των δικογραφιών για τον Μάκη Ψωμιάδη πηγαινοέρχονται από την Εισαγγελία Εκδόσεων στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές της ΠΓΔΜ.
Τα συνοδευτικά έγγραφα στην αρχή ήταν μεταφρασμένα στη γαλλική γλώσσα, όπως απαιτεί η Συνθήκη των Παρισίων.
Στη συνέχεια ζητήθηκε να διαβιβαστούν μεταφρασμένα και στα αγγλικά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν να απαλειφθεί ο όρος FYROM.
Το τελευταίο αυτό γεγονός, φαίνεται ότι σήμανε συναγερμό σε επίπεδο διπλωματικό και δικαστικό.
Είναι χαρακτηριστικά ότι σε όλες τις ανταλλαγές κρατουμένων που είχαν προηγηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, τα αιτήματα είχαν προχωρήσει χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η ονομασία.
Για την εξέλιξη της υπόθεσης έχει ενημερωθεί και η Eurojust, καθώς έχει αρχίσει ήδη να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έκδοση του κατηγορούμενου.
Μέχρι τις 15 Μαΐου οι Αρχές της ΠΓΔΜ θα πρέπει να έχουν αποφασίσει αν θα τον αφήσουν ελεύθερο με ή χωρίς περιοριστικούς όρους, αν θα αποφασίσουν να παραταθεί η κράτησή του ή αν θα ικανοποιήσουν έστω στο παρά πέντε το αίτημα της χώρας μας.
Για τον λόγο αυτό ήδη έχει κινητοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση και μέσω του υπουργείου Εξωτερικών έχει ζητήσει επισήμως να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Μεντβέντεφ διάδοχος του Πούτιν στην «Ενωμένη Ρωσία»


Στο πλαίσιο αυτής της αναμενόμενη μεταβίβασης εξουσίας, ο Μεντβέντεφ θα ηγηθεί του κυβερνώντος κόμματος και θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ρωσίας όταν αποχωρήσει από την προεδρία της χώρας.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, ότι τα μέλη του κόμματος Ενωμένη Ρωσία θα δεχθούν τις προτάσεις του Πούτιν.
Ο Πούτιν είχε ολοκληρώσει δύο προεδρικές θητείες από το 2000 ως το 2008 πριν αποχωρήσει για να επιτρέψει να τον αντικαταστήσει ο προστατευόμενός του Μεντβέντεφ στο κορυφαίο αξίωμα για μία μόνο θητεία.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιτέλους, ο Καραμανλής μίλησε !

Με δήλωση στήριξης της Ν.Δ. και του κ. Αντώνη Σαμαρά παρενέβη στην προεκλογική περίοδο μετά από μακροχρόνια ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τον πρόεδρο του κόμματος περί δημόσιας δήλωσης, λίγο πριν τις εκλογές.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καραμανλής μιλά δημοσίως μετά την ήττα του στις εκλογές του 2009. Και για να μη μείνει αμφιβολία για τις προθέσεις του αύριο, ο κ. Καραμανλής θα παραβρεθεί σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ. στη Θεσσαλονίκη. Επέλεξε να συμβάλει στην εκλογική του περιφέρεια για να μη δημιουργηθεί σύγχυση για τις σχέσεις του με τον νυν πρόεδρο του κόμματος και τις μελλοντικές του προθέσεις. 

Η δήλωση του κ. Καραμανλή έχει ως εξής: «Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης. Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας. 

Διαφορετικά, η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά. Aναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Οσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

Η δήλωση έρχεται σε μια στιγμή που η Ν.Δ. αντιμετωπίζει προβλήματα συσπείρωσης της κομματικής βάσης, με αποτέλεσμα ακόμη και ο αριθμός 3 μπροστά από το τελικό εκλογικό της ποσοστό να φαίνεται δύσκολο. Θεωρείται βέβαιο ότι η παρέμβαση του κ. Καραμανλή θα αυξήσει την κομματική συσπείρωση. Είναι σαφής δήλωση στήριξης του κ. Σαμαρά που κινείται στο πολιτικό πλαίσιο του αρχηγού της Ν.Δ., ωστόσο δεν κάνει λόγο για «αυτοδυναμία» ή για «καθαρή εντολή», αλλά για ανάγκη ενίσχυσης της Ν.Δ. και κυβερνητικής σταθερότητας με ορίζοντα τετραετίας. 

Ηταν αναμενόμενο ότι ο κ. Καραμανλής θα παρενέβαινε προκειμένου να ενισχύσει εκλογικά το κόμμα του. Άλλωστε ενώ μέχρι τώρα δεν είχε μιλήσει έδινε το «παρών» σε όλες τις σημαντικές κομματικές εκδηλώσεις και τα πολιτικά γεγονότα στη Βουλή. Η συμμετοχή του στην εκλογική προσπάθεια του κόμματος είναι απαραίτητη για να μπορεί να παίξει ρόλο, εφόσον χρειαστεί, την επόμενη μέρα.  

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη ο Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί τα γραφεία της διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., όπου θα τον υποδεχτεί ο πρόεδρος Δημήτρης Τσάμης.

Σύμφωνα, με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση και με όλους τους υποψηφίους του κόμματος στο νομό. Με στόχο να σηματοδοτήσει την ενότητα της παράταξης, ο πρώην πρωθυπουργός θα τονίσει την αναγκαιότητα της εξασφάλισης της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές. Ο κ. Καραμανλής ενδέχεται να προεδρεύσει σε συνεδρίαση του κομματικού οργάνου που θα πραγματοποιηθεί.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Χαρίζω Οικόπεδα - Χαρίζω Χρέη", για 9η φορά στις εκλογές


Χαρίζω Οικόπεδα, χαρίζω χρέη ! Είναι το κόμμα του κ. Μιλτιάδη Τζαλαζίδη, που σε κάθε προεκλογική περίοδο όλοι θυμόμαστε και ουκ ολίγες φορές έχουμε … «απειλήσει» ότι θα το ψηφίσουμε.

Κάποιοι το τόλμησαν και το «Χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη» τους αντάμειψε…!

Ο πρόεδρος του περίφημου κόμματος είναι ο 83χρονος Μιλτιάδης Τζαλαζίδης, ο οποίος όντως διαθέτει μια μεγάλη έκταση στα Γρεβενά την οποία είναι πρόθυμος να διαθέσει στους ψηφοφόρους του.

Το «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη» δεν είναι το πλήρες όνομα του κόμματος, απλά το ονομάζει έτσι χάριν συντομίας. Το κόμμα του ονομάζεται: "Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ.Τζαλαζίδης)." Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο κόμματα... από την πλευρά της ονομασία του!

Δείτε ποιός είναι ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης:

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΑΝΑ του Στεφανόπουλου, στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και το 2004 συνέπραξε με το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα.

Στη συνέχεια κατέβηκε στις εκλογές του 2009 με το δικό του κόμμα " χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος" και φέτος κατεβαίνει για 9η φορά. Μέχρι στιγμής πάντως έχει μετρήσει 1376 ψήφους!


apospasma.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

30,10 ευρώ το εργασιακό κόστος στη Γερμανία, 16,40 ευρώ στην Ελλάδα


Πιο αργά από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνεται το εργασιακό κόστος στη Γερμανία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Μόλις κατά 19,4% αυξήθηκε η τιμή της ώρας εργασίας στη Γερμανία κατά την δεκαετία 2001-2011, όταν στη Γαλλία η αντίστοιχη αύξηση έφθασε το 39,2%, με τον κοινοτικό μέσο όρο να βρίσκεται στο 36,1%.
Το εργασιακό κόστος στη Γερμανία παραμένει, ωστόσο, από τα υψηλότερα στην Ευρώπη των 27, με την ώρα να στοιχίζει 30,10 ευρώ. Υψηλότερο είναι το αντίστοιχο κόστος στο Βέλγιο (39,30 ευρώ), στη Σουηδία (39,10 ευρώ), στη Δανία (38,90 ευρώ), στη Γαλλία (34,20 ευρώ), στο Λουξεμβούργο (33,70 ευρώ) και στην Ολλανδία (31,10 ευρώ), ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα 22,80 ευρώ.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βουλγαρία, με το κόστος κάθε ώρας εργασίας να περιορίζεται στα 3,50 ευρώ και η Ρουμάνια με το κόστος στα 4,50 ευρώ. Στην ίδια κατάταξη, η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση, κάτω από τον μέσο όρο, με 16,40 ευρώ ανά ώρα εργασίας, ενώ η Κύπρος βρίσκεται μια θέση πιο πάνω, με 16,50 ευρώ.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο σκαμνί όσοι νοικιάζουν σε λαθρομετανάστες !


''Η Αθήνα θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες, σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί ότι τα διαμερίσματα στα οποία υπάρχούν μαζικά λαθρομετανάστες θα αδειάζουν και θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες, επισήμανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "9".

Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι πρόκειται για προεκλογικό "πυροτέχνημα" από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο αν η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση, αυτό που εξήγγειλε ο κ. Χρυσοχοΐδης μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και χωρίς να απαιτείται νέος νόμος.

Το ερώτημα είναι αν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για τη σύλληψη των λαθρομεταναστών θα κινηθούν οι διαδικασίες και εναντίον των ιδιοκτητών ακινήτων που νοικιάζουν τα σπίτια τους σε μετανάστες που δεν έχουν άδεια για να βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

Στην ίδια συνέντευξή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος Μαϊου χίλιοι παράνομοι μετανάστες θα οδηγηθούν στο πρώτο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι τον Ιούνιο θα λειτουργήσει και δεύτερο κέντρο κράτησης στην Αττική.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φως, νερό, συγκοινωνίες πιο ακριβές κατά 25% από το 2013


Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα τιμολόγια ρεύματος και νερού φέρνει το 2013 !

Αυτά αλλά και νέες μειώσεις μισθών και λειτουργικών δαπανών στις ΔΕΚΟ προβλέπουν τα τριετή επιχειρησιακά σχέδια που καταθέτουν σήμερα Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών οι διοικήσεις των επιχειρήσεων. 

Τα σχέδια έχουν προσαρμοστεί στο νέο μνημόνιο και θα είναι δεσμευτικά και για τις διοικήσεις που θα προκύψουν μετά τις εκλογές, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. 

Επί της ουσίας, όλα όσα πρόκειται να γίνουν, προβλέπονται από το μνημόνιο. Τι μας περιμένει λοιπόν; 25% αύξηση στις τιμές εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών και των τρένων το πρώτο τρίμηνο του 2013. Που σημαίνει ότι η τιμή του εισιτηρίου από 1,40€ για όλα τα μέσα μεταφοράς, θα εκτοξευτεί στο 1,75€, ενώ το απλό εισιτήριο, που ισχύει μόνο για τα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα κοστίζει 1,50€ από 1,20€ σήμερα.

Αυξήσεις έρχονται και στα εισιτήρια για φοιτητές, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και πολύτεκνους. Οι τιμές αναμένεται να φτάσουν τα 0,90€ και 0,75€. 

Ανατιμήσεις, φυσικά, έρχονται και στα τιμολόγια της ΔΕΗ για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το αργότερο μέχρι και το 2013 πρέπει να προσεγγίσουν το επίπεδο των (υψηλότερων κατά περίπου 65%) τιμολογίων της χονδρικής, με εξαίρεση μόνο τα τιμολόγια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Επίσης, το μνημόνιο απαιτεί και αυξήσεις των τιμολογίων για τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, οι οποίες αναμένεται να αποκρατικοποιηθούν περαιτέρω μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Όλα αυτά γιατί μέσα στην επόμενη τριετία πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα των ΔΕΚΟ κατά 240 εκατ. ευρώ ενώ συγχρόνως πρέπει να εξοικονομηθούν επιπλέον 362 εκατ. ευρώ από μισθολογικές περικοπές, περιορισμό των λειτουργικών δαπανών κλπ.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προβλέπεται επιτάχυνση της αποκρατικοποίησης της εταιρείας έως το τέλος του χρόνου, παρά το γεγονός ότι αρχικώς αυτή είχε οριστεί για το 2013.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...