Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μπύρα με αντιγηραντική δράση !


Σκεφτόμενοι την πηγή της νεότητας το πιοπιθανό είναι ότι δεν περιμέναμε να περιέχει… 5% αλκοόλ! Όμως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από την ιαπωνική ζυθοποιία Suntory και περιγράφεται στην «Popular Science», μια νέα μπύρα που ονομάζεται «Precious» μπορεί να σας κάνει νεότερη και πιο όμορφη με κάθε γουλιά.

Η μπύρα περιέχει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στους συνδετικούς ιστούς και έχει ιδιότητες αντιγήρανσης, ή καλύτερα κάνει το δέρμα σφριγηλό και λαμπερό. Τα επίπεδα κολλαγόνου μειώνονται καθώς γερνάμε και η μείωση αυτή επιφέρει ρυτίδες.

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι γυναίκες που λάμβαναν 2,5 γραμμάρια υδρολυμένου κολλαγόνου μία φορά τη μέρα παρουσίασαν 20% μείωση των ρυτίδων τους γύρω από τα μάτια μετά από οκτώ εβδομάδες.

Μάλιστα στην Ιαπωνία οι γυναίκες έχουν γίνει «παρανοϊκές» με τη λήψη κολλαγόνου, κάτι που αποδεικνύεται και με τη δημιουργία της εν λόγω μπύρας. Ωστόσο η διατροφολόγος Kuniko Takahashi από το Πανεπιστήμιο Γκούνμα λέει σχτικά: «Όλες οι πρωτεΐνες του οργανισμού περιέχουν επαρκείς ποσότητες όλων των ειδών των ουσιωδών αμινοξέων. Το κολλαγόνο δεν είναι η καλύτερη από το μέσο όρο ως πρωτεΐνη».

Στην Ιαπωνία η συγκεκριμένη μπύρα, πάντως, έχει ήδη αγαπηθεί από τις γυναίκες που την έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους,προσπαθώντας να διατηρηθούν νέες και όμορφες για περισσότερο χρόνο.

perierga.gr - Μπύρα με αντιγηραντική δράση!




perierga.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

10 περίεργα πράγματα που μας αδυνατίζουν !


Στη μάχη με την απώλεια των κιλών έρχονται να προστεθούν μερικά «μαγικά» τρικ που κάνουν την προσπάθεια πιο εύκολη. Επιστρατεύονται τα φρούτα, όχι προς κατανάλωση, βέβαια, αλλά και ένα δειπνο για παράδειγμα με μια όνορφη γυναίκα ή άντρα αντίστοιχα.

Μικρά «έξυπνα» κολπάκια που αν τα υιοθετήσουμε θα συμβάλουν στο αδυνάτισμα με τον καλύτερο τρόπο.

Φάε με το αριστερό σου χέρι

..αν είσαι δεξιόχειρας, και με το δεξί σου χέρι αν είσαι αριστερόχειρας. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, υιοθετώντας αυτή τη συνήθεια καταναλώνεις τελικά πολύ λιγότερες θερμίδες από ότι αν έτρωγες με το κυρίαρχο χέρι σου. Το ίδιο θα συμβεί αν φας με chopsticks ή σε ένα διαφορετικό μέρος του σπιτιού.

Κρύο

Κρατώντας τη θερμοκρασία του σπιτιού σου γύρω στους 18-24 βαθμούς καις περισσότερες θερμίδες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Trends in Endocrinology & Metabolism. Η δροσερή ατμόσφαιρα υποχρεώνει το σώμα να δουλεύει πιο σκληρά για να διατηρήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία. Το ίδιο συμβαίνει και όταν πίνεις κρύο νερό πριν τη γυμναστική – με αυτόν τον τρόπο η άσκηση γίνεται έως και 25% πιο αποτελεσματική.

Μύρισε ένα μήλο ή μία μπανάνα

Ναι, η μυρωδιά συγκεκριμένων τροφών μπορεί να μειώσει την πείνα, σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Smell & Taste Treatment. Ανάμεσα σε αυτές τις τροφές βρίσκονται οι μπανάνες και τα μήλα. «Η μυρωδιά είναι το 90% της γεύσης», λέει o διευθυντής του κέντρου, Alan Hirsch. «Για την ακρίβεια, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις λες και έχεις ήδη φάει». Για αυτό κιόλας όταν μαγειρεύουμε όλη μέρα, στο τέλος δεν πεινάμε και τόσο.

Δαμάσκηνα

Έρευνα του Πανεπιστήμιου του Λίβερπουλ έδειξε πως τρώγοντας γύρω στα 100 γρ. δαμάσκηνα κάθε μέρα, για περίπου 12 εβδομάδες μπορούμε να χάσουμε έως και 2 κιλά και σχεδόν 3 εκατοστά από τη μέση.

Αντιμετώπισε το στρες

Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί πιστεύουν, το στρες μας παχαίνει – δεν μας αδυνατίζει. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το αντιμετωπίσεις, είναι η γυμναστική – ιδανικά η yoga.

Φάε σνακ το απόγευμα αντί για το πρωί

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Dietetic Association, είναι πολύ πιο καλό για τη σιλουέτα μας να τρώμε ένα μικρό σνακ το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό από ότι το να το φάμε λίγες ώρες μετά το πρωινό.

Ξέχνα τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά

Έρευνα του Cornell έδειξε πως τρώμε έως και 50% περισσότερο, όταν προτιμάμε τα low fat προϊόντα. Αυτό γιατί, ότι όταν κάτι είναι υγιεινό, συνηθίζουμε να το τρώμε με πολύ λιγότερες τύψεις και σχεδόν χωρίς καθόλου εγκράτεια – τρώμε δηλαδή περισσότερο.

Φάε με έναν άντρα/γυναίκα (κατά προτίμηση νέο/α και όμορφο/η)

Θα καταναλώσεις έως και 100 θερμίδες λιγότερες, σύμφωνα με το περιοδικό Appetite. «Όταν οι γυναίκες βγαίνουν με τους άντρες για φαγητό, συνηθίζουν να τρώνε λιγότερο», λέει η ερευνήτρια Coral Arvon. «Όταν βγαίνουν με γυναίκες, νιώθουν πιο άνετα και τρώνε περισσότερο». Το ίδιο συμβαίνει και με τους άντρες.

Γυμνάσου το πρωί

Η γυμναστική το πρωί σε κάνει να πεινάς λιγότερο ενώ κινείσαι περισσότερο την υπόλοιπη ημέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Brigham Young University. Βέβαια, η μειωμένη αίσθηση της πείνας διαρκεί μέχρις ότου το σώμα αποκτήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία μετά την άσκηση.

Πρωτεΐνη

Ο πιο ισχυρός τρόπος να νιώσεις χορτάτη χωρίς να φας πολύ, είναι να βάλεις περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει πως μας κάνει να νιώθουμε χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτρέποντάς μας από τα τσιμπολογήματα.




marieclaire.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όταν οι χαφιέδες φακέλωναν...


Κιτρινισμένες σελίδες και λεπτές σαν τσιγαρόχαρτα, με θαμπό μελάνι παλιάς γραφομηχανής, κολλημένες μεταξύ τους από την υγρασία και ξεφυλλισμένες από εκατοντάδες δάχτυλα, κουβαλούν βάρος ασήκωτο.

Φυλάσσουν ανεξίτηλες στιγμές της ελληνικής ιστορίας καθώς περιλαμβάνονται στους σκονισμένους φακέλους των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, της ημέρας που ο ελληνικός λαός θα έμπαινε στον... γύψο για να απελευθερωθεί με φόρο αίματος μια επταετία αργότερα, το Εθνος ξεφυλλίζει τα αρχεία των πέτρινων εκείνων χρόνων.



Και παρουσιάζει μέρος των ατομικών φακέλων που είχε σχηματίσει το καθεστώς για τρεις διεθνείς προσωπικότητες οι οποίες μετέτρεψαν την τέχνη τους σε έκφραση του αντιδικτατορικού αγώνα και έγιναν η υψωμένη γροθιά της Ελλάδας στο εξωτερικό: του Μίκη Θεοδωράκη, της Μελίνας Μερκούρη και του Κώστα Γαβρά. Φάκελοι με πληροφορίες για τη ζωή και τις κινήσεις τους από την ημέρα που γεννήθηκαν...

Πίσω από τις γραμμές των εγγράφων «διαβάζει» κάποιος τα ματωμένα σημάδια της εποχής, «βλέπει» τις εικόνες εξόριστων ή φυλακισμένων πολιτικών κρατούμενων, «ακούει» φωνές από βασανιστήρια. Και πλάι τους τη φωτεινή αχτίδα της Αντίστασης. Με επισημάνσεις όπως «άκρως απόρρητον», «εμπιστευτικόν» στα ράφια της υπηρεσίας βρίσκονται ταξινομημένοι ή αταξινόμητοι χιλιάδες φάκελοι με στοιχεία λαϊκών αγωνιστών, ανθρώπων που διεκδίκησαν με μικρές προσωπικές ή μεγάλες συλλογικές στιγμές το δικαίωμα στην ελευθερία και τη δημοκρατία.

Ενα απόσπασμα για την «κομμουνιστική μαινάδα» Μελίνα Μερκούρη, τον ανθέλληνα «Μίκη Θεοδωράκη που πολέμησε τους Γερμανούς με τον ΕΛΑΣ» και τον Κώστα Γαβρά πσρέθεσε το Εθνος...

Προτάσεις για την αντιμετώπισή της

«Να συγκεντρωθεί ό,τι έχει λεχθεί περί Μερκούρη από τους κομμουνιστάς και ιδίως από το ΚΚΕ και το οποίον να καταδεικνύη ότι η δράσις της εξπηρετεί τις επιδιώξεις του κομμουνισμού εν Ελλάδι. Το ανωτέρω υλικόν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εις πάσαν ευκαιρίαν διά να καλλιεργηθεί εις το εξωτερικόν η πεποίθησις ότι η εν λόγω ηθοποιός είναι κομμουνίστρια.

Αλλά και ανεξαρτήτως της υπάρξεως ή μη του ανωτέρω υλικού επιβάλλεται να διοχετεύεται συνεχώς διά του ψιθύρου και διά δημοσιευμάτων ότι η Μερκούρη είναι κομμουνίστρια και εργάζεται όχι διά την Δημοκρατίαν αλλά διά τον κομμουνισμόν», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δισέλιδη εισήγηση με προτάσεις για την αντιμετώπιση της αντεπαναστατικής δράσης της Μερκούρη στο εξωτερικό.

Επίσης προτείνεται να ριφθούν στο Λονδίνο προκηρύξεις που θα την ειρωνεύονται και να φτιαχτεί γελοιογραφία που θα την παρουσιάζει ως Ζαν Ντ' Αρκ, με την περικεφαλαία της να έχει ως λοφίο ένα σφυροδρέπανο...



Αντιδικτατορική συγκέντρωση στο Λονδίνο

Στον ατομικό φάκελο της Μελίνας Μερκούρη περιλαμβάνονται και φωτογραφίες από συγκέντρωση κατά της χούντας στο Λονδίνο. Την απεικονίζουν να μιλά στους διαδηλωτές ενώ σε άλλα καρέ της ίδιας εκδήλωσης κάποια πρόσωπα είναι κυκλωμένα με μολύβι και δίπλα τους σημειωμένα ονόματα ή η επισήμανση «κύριος διοργανωτής».

Λίβανος 1969
Αναστάτωση για τα καλλιστεία

Ελληνολιβανική κρίση παρ' ολίγον να ξεσπάσει τον Νοέμβριο του 1969 με αφορμή την εκλογή της «Μις Λίβανος» και πέτρα του σκανδάλου τη Μελίνα Μερκούρη... «Ωρισμένοι καταχθόνιοι κύκλοι», όπως αναφέρεται σε εκτενή αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό και του υπουργείου Πληροφοριών, εξέφρασαν τη σκέψη να προσκληθεί η Μελίνα Μερκούρη στην κριτική επιτροπή των καλλιστείων ως διεθνής καλλιτεχνική προσωπικότητα της εποχής. Αυτό εξόργισε τη χούντα, η οποία με αλλεπάλληλα διαβήματα επί μακρόν κατόρθωσε ώστε «η υποδειχθείσα τυχοδιώκτις να μην έλθη ίνα παρευρεθή εις τα Καλλιστεία»...

Ρώμη, 1969
«Ανθελληνικές εκδηλώσεις»

Οι ομιλίες Ελλήνων στην Ευρώπη, οι εκδηλώσεις πανεπιστημίων, οι συγκεντρώσεις εργατών και σπουδαστών, τα συνθήματα κατά της αμερικανικής παρέμβασης, οι προβολές ταινιών υπέρ της δημοκρατίας και κατά των διώξεων βαφτίζονται από τη χούντα «ανθελληνικές εκδηλώσεις». Μία από αυτές αναφέρεται σε έγγραφο της 15ης Μαρτίου 1969 και αφορά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρώμη για την απόπειρα δολοφονίας κατά της Μερκούρη.

Επισημαίνεται ότι οργανώνεται από «κομμουνιστές συνεχίζοντες την εκμετάλλευσιν (του γεγονότος) διά εσωτερικούς καθαρώς σκοπούς», αναφέρεται ότι συμμετέχουν 20.000 άτομα «επί το πλείστον εργάται και σπουδασταί» οι οποίοι έχουν πανό που γράφει: «Ηνωμένοι διά να νικήσωμεν την αστυνομικήν καταπίεσην και την εκμετάλλευση των αφεντικών».

Μίκης Θεοδωράκης
Τα αητόπουλα της λογοκρισίας...

Ζωντανός μάρτυρας της λογοκρισίας μέσα στον φάκελο του Θεοδωράκη η λίστα με τα τραγούδια του διαχωρισμένα με κόκκινο ή μπλε μολύβι σε «απαγορευμένα» και «διφορούμενα». Και τα δακτυλογραφημένα τραγούδια του σε στίχους Γκάτσου, Ελύτη, Βάρναλη, Ρίτσου με υπογραμμισμένες τις φράσεις που καθιστούν την ποίησή τους αντεθνικά δημιουργήματα.

«Εκ της εξετάσεως των 54 εν συνόλω ασμάτων του ως άνω προέκυψε ότι 38 εκ τούτων αναφέρονται σαφώς, αμέσως ή εμμέσως εις κομμουνιστικάς ή ανατρεπτικάς ιδεάς ή περιέχουν ανάλογον συμβολισμόν. 16 εκ τούτων είναι καθαρώς λυρικά και συνεπώς ακίνδυνα από απόψεως περιεχομένου», αναφέρεται σε υπηρεσιακό σημείωμα του 1968 ενώ χειρογράφως ο γενικός διευθυντής Πληροφοριών σημειώνει ότι για το θέμα αυτό ο Θεοδωράκης θα προσκληθεί την «Παρασκευήν 22/3 ώρα 11 π.μ.».



«Η Ελλάς, ο κομμουνισμός και η κιθάρα»

Εν έτει 1968 κατατίθεται πρόταση να επιτραπούν τα μη πολιτικά τραγούδια του συνθέτη. Η απάντηση του αντιστράτηγου Οδυσσέα Αγγελή σε έγγραφο της 24ης Απριλίου είναι... αποστομωτική: «Κατ' αρχήν είναι δύσκολος αν μη αδύνατος ο διαχωρισμός εις άσματα και μουσικήν πολιτικού και μη πολιτικού περιεχομένου. Τόσον το ύφος της μουσικής όσο και οι στίχοι των ασμάτων έχουν συμβολισμόν (π.χ. ''Το Αητόπουλο της παγωνιάς'' είναι ο γενίτσαρος του κομμουνισμού ήτοι τα τέκνα των εις το Παραπέτασμα καταφυγόντων κομμουνιστοσυμμοριτών. Ο ''καβαλάρης του βουνού'' είναι ο ''μέλλων ελευθερωτής συμμορίτης'')», αναφέρει.

Και λίγο παρακάτω: «Τα κέντρα και αι ορχήστραι θα εκτελούν και οι πολίται θα δουν και τα απαγορευθησόμενα άσματα ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι δυνατό να γνωρίζουν ποια είναι απαγορευμένα και ποια όχι» ενώ τέλος επικαλείται λόγους... ηθικής ανατάσεως: «Ο ψυχολογικός αντίκτυπος επί του εθνικόφρονος στοιχείου θα είναι λίαν δυσμενής λόγω της συγχύσεως ήτις θα επέλθει...».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ξένων δημοσιογράφων για την «ανατρεπτική δράση και την κομμουνιστική δραστηριότητα» του Θεοδωράκη, θα διανεμηθεί αργότερα ειδικό κείμενο που περιλαμβάνεται στον φάκελο με τίτλο «Η Ελλάς, ο κομμουνισμός και η κιθάρα»...

Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 1970

Αναμένοντας την άφιξη του Θεοδωράκη στο Βέλγιο η ελληνική Πρεσβεία ενημερώνει τη Γενική Διεύθυνση Τύπου με την ένδειξη «απευθύνεται εις ΚΥΠ». Μεταξύ άλλων:

1) «Ητοιμάσαμεν το εσωκλειωμένον κείμενον υπό μορφήν BACKGROUND INFORMATION περί Θεοδωράκη το οποίο απεστείλαμεν εγκαίρως εις φίλους μας δημοσιογράφους κ.ά.» (...).

6) «Εθέσαμεν εν λειτουργία μηχανισμόν παρακολουθήσεως των κινήσεων του Θεοδωράκη, της λήψεως φωτογραφιών και της ηχογραφήσεως των δηλώσεών του προς άμεσον ενημέρωσιν της κεντρικής υπηρεσίας» (...).

7) Διά την αυριανήν PRESSE CONFERENCE συνεννοήθημεν μετά των γνωστών δημοσιογράφων STEVE P... της DERNIERE HEURE, HO... της MEDIUM, HUY... της MEUSE LATERNE και του κυρίου FILIPPE N... της ASSOCIATED PRESS ούτως ώστε αφενός μεν να παρακολουθήσουν ταύτην αφετέρου δε να εμπλέξουν τον Θεοδωράκην διά της υποβολής ωρισμένων ερωτήσεων».

Πιέσεις σε ομογενείς

Μάιος του 1969. Το συγκρότημα του Θεοδωράκη ετοιμάζεται να δώσει συναυλία στο Μόντρεαλ. Εισιτήρια μεταξύ άλλων διαθέτει το πρακτορείο Αθηναϊκού Τύπου της πόλης. Η Γενική Διεύθυνσις Απόδημου Ελληνισμού ζητά να ασκηθεί πίεση «επί του πρακτορεύοντος όπως: α) απέχη των λοιπών οιασδήποτε ενισχύσεως έστω και εμμέσου αντεθνικών εκδηλώσεων και β) προβή εις σχετικήν έρευναν εξευρέσεως καταλλήλου χώρου δια μεταστέγασιν του Αθηναϊκού Πρακτορείου», αφού ο νυν ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι αντίθετος με το καθεστώς...

Τηλεγράφημα προς 16 ελληνικές πρεσβείες

«Την 2 Αυγούστου 1968 σας απεστείλαμεν φωτογραφίαν Θεοδωράκη συνδιασκεδάζοντος με Μπιθικώτση στο νυχτερινό κέντρον Αθηνών Δειλινά την 31η Ιουλίου 1968. Stop. Αξιοποιήσατε καταλλήλως φωτογραφίαν τονίζοντες γεγονός ότι Θεοδωράκης είναι τώρα όχι μόνον ελεύθερος αλλά επανηύρε παλαιούς φίλους του εις τα νυχτερινά κέντρα όπου από τας ορχήστρας παίζονται αι συνθέσεις του».

Διεθνείς εκκλήσεις

Στις 21 Αυγούστου 1969 ο Πρέσβης του Βελγίου στην Αθήνα με επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών ζητά να επιτραπεί σε Βέλγο γιατρό να εξετάσει τον Θεοδωράκη καθώς ανησυχεί για την κλονισμένη υγεία του διεθνούς μουσικοσυνθέτη.



ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ
...Και οι «ταξιθέτριες» της ΚΥΠ για το «Ζ»

Διάχυτος είναι ο παραλογισμός που αποπνέουν ενίοτε οι απόρρητες πληροφορίες που συνέλεγε το λαομίσητο καθεστώς. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ο οποίος στα περισσότερα από τα εμπιστευτικά έγγραφα των συνταγματαρχών αναφέρεται ως... Γκάβρας, προφανώς από τη μεταφορά στα ελληνικά της λατινικής γραφής του ονόματός του «Gavras».

Δύο ογκώδεις φάκελοι αφορούν την ταινία του «Ζ» -μεταφορά του βιβλίου του Β. Βασιλικού για τη δολοφονία του Λαμπράκη-, η οποία όπως προκύπτει απασχολεί, επί τουλάχιστον δύο χρόνια δεκάδες υπαλλήλους του κράτους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο Παρίσι οι συνεργάτες της χούντας καταμετρούν τους θεατές που προσέρχονται στους κινηματογράφους και ενημερώνουν, ενώ αναφορά του 1969 αναδεικνύει ότι οι συνταγματάρχες σκέφτονταν να στραφούν δικαστικά κατά της ταινίας βασιζόμενοι σε γαλλικό νόμο του 1881...

Προς αναζήτηση των... qlaqeurs

Στην Ιταλία οι συνεργάτες της δικτατορίας διεξάγουν έρευνα για να ανακαλύψουν αν τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των θεατών στο τέλος της προβολής είναι προϊόν... οργανωμένου σχεδίου. Και το ανακαλύπτουν, όπως προκύπτει από έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας με ημερομηνία 16 Ιουνίου 1969:

«Διενεργήσαμεν μακρά έρευναν και μας ελέχθη ότι το εύρημα των χειροκροτημάτων φαίνεται ότι ανήκει εις τας εχθρικάς εκείνας προς το στρατιωτικόν καθεστώς ελληνικάς ομάδας που διαβιούν εις την Ρώμην επιχορηγούμεναι από το Ιταλικόν Σοσιαλιστικόν Κόμμα και αι οποίαι έχουν εγκατεστημένα τα Γραφεία των εις το ίδιον κτίριον όπου στεγάζεται και η σοσιαλιστική ηγεσία»...

Παπά - Μερκούρη στο στόχαστρο

«Οσον αφορά την Ειρήνην Παπά έχομεν την γνώμην ότι δεν θα πρέπει να ανανεωθή το διαβατήριόν της παρά το εν Αγίω Φραγκίσκω Β. Γενικού Προξενείου» αναφέρεται με αφορμή την ταινία «Ζ» σε έγγραφο της κυβέρνησης προς το υπουργείο Εξωτερικών τον Μάρτιο του 1969.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο Ελληνας πρέσβης γράφει τι είπε στον αρχηγό του Λιβανικού Στρατού Εμίλ Μποσυτάνη για τη Μελίνα Μερκούρη: «Είχον τότε ζητήσει την εγγραφήν του ονόματος της κομμουνιστικής ταύτης μαινάδος εις τον κατάλογον των ανεπιθυμήτων εν Λιβάνω προσώπων ως και την εγγραφή των ταινιών αυτής εις τον μαύρον πίνακα της παρά τω Αραβικώ Συνδέσμω λειτουργούσης επιτροπής του Ισραήλ Αραβικού Οικονομικού Αποκλεισμού».

Και καταλήγει: «Χθες με επεσκέφθη ο διά της λογοκρισίας υπεύθυνος αξιωματικός (του Λιβάνου) εις ον παρέσχον λεπτομερέστερας πληροφορίας, κατόπιν τούτου η ταινία Ζ θέλει κατασχεθή».

Οδηγίες για ενέργειες

Να σταλούν οδηγίες για ενέργειες κατά της προβολής του «Ζ» στο εξωτερικό ζητά η χουντική κυβέρνηση με έγγραφο της 31ης Μαρτίου 1969.

«Παρακαλούμε όπως εκδοθώσιν υμέτεραι οδηγίαι προς τας υμετέρας υπηρεσίας του εξωτερικού ίνα αυτεπαγγέλτως και άνευ οδηγιών εκ του Κέντρου αντιδρούν εις παρομοίας περιπτώσεις και να μη μένουν αναπάντητες τοιαύται ενέργειαι αίτινες αποτελούν εφαρμογήν γενικώτερου σχεδίου των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών προς δυσφήμισην της χώρας μας».

Απόσπασμα της φιλοχουντικής ιταλικής Borghese, 1969

«Εις την ταινίαν "Ζ" παρά ταύτα υπάρχει κάτι το θετικόν: Αναφερόμεθα εις τη δολοφονίαν του Λαμπράκη και εις την περιγραφή του δραστηρίου τρόπου με τον οποίον η αστυνομία διαλύει τους διαδηλωτάς. Από τα σημεία αυτά οι φίλοι μας δύνανται να εμπνευσθούν διά να αντιληφθούν τι πρέπει να κάμνη μια αστική τάξις η οποία δεν είναι αποφασισμένη να συνθηκολογήση» γράφει η φιλοχουντική Borghese το 1969...

Στήριξη της χούντας από Ιταλούς νεοφασίστες

Τον Ιούνιο του 1969 ο Ελληνας πρέσβης «έχει την τιμή να ενημερώσει» ότι «η μηνιαία νεοφασιστική επιθεώρησις "VOLONTA" της Γένοβας εδημοσίευσεν δύο σημειώματα διά των οποίων επικρίνει δριμύτατα την CORRIERE DELLA SERA διά την στάσιν της έναντι του ημετέρου καθεστώτος». Παράλληλα ενημερώνει ότι «η κομμουνιστική εφημερίς "PAESE SERA" εν τη προσπάθειά της να εκμεταλλευθή εις βάρος του καθεστώτος της χώρας μας την ταινία "Ζ" οργάνωσε ειδική προβολήν με ηλαττωμένα εισιτήρια...».

Η γραμμή απέναντι στο «Ζ»

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό φοιτητικό περιοδικό «L' avenir est a nous» ο συνεργάτης της ελληνικής κυβέρνησης και εκπρόσωπος του γαλλικού κινηματογράφου στο Παρίσι Κ. Λοβέρδος κατέληξε ότι «ο ελληνικός στρατός ανέλαβε την εξουσίαν ακριβώς διά να αποφευχθή η επανάληψις τοιούτων σκανδάλων»...

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα φροντιστήρια σε «πόλεμο» με το υπουργείο Παιδείας


Σε ευθεία σύγκρουση έρχονται τα Φροντιστήρια με το υπουργείο Παιδείας, μετά την ανακοίνωση του Πολυνομοσχεδίου, το οποίο ρυθμίζει και θέματα της υποστηρικτικής εκπαίδευσης που έχουν να κάνουν με το ωράριο λειτουργίας, αλλά και τις αργίες.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο ορίζει πως «οι ημέρες διακοπών και αργιών των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών καθορίζονται ως εξής:

Α. Διακοπών:
Ι) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου
ΙΙ) Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά

Β. Αργιών:
Ι) όλες τις Κυριακές
ΙΙ) τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος
ΙΙΙ) τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου
IV) 17η Νοεμβρίου
V) την Καθαρά Δευτέρα
VI) την 1η Μαΐου
VII) την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής
VIII) τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.»

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί casus belli για τα Φροντιστήρια, καθώς όπως τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας τους διεξάγουν διαγωνίσματα πολλές φορές και Κυριακή, όπου, όπως αναφέρουν επιτηρούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ή αμείβουν το διοικητικό προσωπικό για επιτήρηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι Φροντιστές υποστηρίζουν πως αν παραμένουν (δια νόμου) κλειστά για 15 μέρες Χριστούγεννα και Πάσχα τότε θα διογκωθεί το φαινόμενο της εκπαιδευτικής παραοικονομίας των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων, σε ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού.

Θεωρούν μάλιστα σίγουρο πως οι επιχειρήσεις εκπαίδευσης θα υποχρεωθούν να προβούν σε απολύσεις, λόγω της διαρροής μαθητών προς την παραοικονομία, άλλα και της μείωσης των εσόδων από το μεγάλο διάστημα διακοπών.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας με ανοικτή επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, τον πρωθυπουργό και όλα τα κόμματα χαρακτηρίζουν προσβλητική την αναφορά του υπουργού Παιδείας κατά την παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου, πως τα Φροντιστήρια «είναι πληγή που πρέπει να γιατρευτεί» και ζητούν άμεση συνάντηση με τον κ. Μπαλτά, πριν το πολυνομοσχέδιο έρθει για συζήτηση στη Βουλή.

Μάλιστα θεωρούν επιβεβλημένη την παρουσία τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη διάρκεια της ψήφισης του.

Η επιστολή του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας:

«Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας εκφράζει ομόθυμα τη δυσαρέσκεια και την έκπληξή του για τη χθεσινή αναφορά σας στις Φροντιστηριακές Μονάδες ως «πληγή που πρέπει να γιατρευτεί».

Στην παρουσίαση ενός πολυνομοσχεδίου που στοχεύει σε μια μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι προσβλητικές αναφορές σε ένα κλάδο με 2.500 νόμιμες επιχειρήσεις ανά την περιφέρεια, που δίνει εργασία σε τουλάχιστον 25.000 εκπαιδευτικούς, που αποδίδει κανονικά τους φόρους στο κράτος και αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του, κάθε άλλο προς όφελος της εκπαίδευσης λειτουργούν.

Η μόνη «πληγή που πρέπει να γιατρευτεί» είναι η μάστιγα των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων που πλήττει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα. Παρέχουν χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μαθητές και δεν αποδίδουν στο κράτος φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Η  Ο.Ε.Φ.Ε θέλει να πιστεύει πως ως έγκριτος ακαδημαϊκός δάσκαλος αναφερθήκατε στη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα γνωρίζοντας καλά πως τα Φροντιστήρια όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν την Ελληνική εκπαίδευση δρώντας συμπληρωματικά και παράλληλα με το σχολείο.

Και όλα αυτά την ώρα που η προσφορά των μονάδων μας μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αλλά και με τις υποτροφίες που έχουν χορηγήσει στην περίοδο της κρίσης, έχουν δώσει την ευκαιρία σπουδών σε μαθητές χιλιάδων οικογενειών.

Προς ενημέρωση σας, θέλουμε να επισημάνουμε πως το Φροντιστήριο δεν είναι ένα Ελληνικό φαινόμενο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ENES) στο Δ.Σ της οποίας συμμετέχει και η Ο.Ε.Φ.Ε, είναι ένας ενεργός Οργανισμός που προβάλλει το έργο της Υποστηρικτικής Εκπαίδευσης ανά την Ευρώπη. Και μάλιστα σε χώρες όπου τα κουπόνια εκπαίδευσης (voucher) δεν είναι «ταμπού» και η κάθε οικογένεια είναι σε θέση να διαλέξει το επίπεδο της μόρφωσης που θέλει να δώσει στα παιδιά της.

Κύριε Υπουργέ

Η Ο.Ε.Φ.Ε ζητά περισσότερες διευκρινίσεις για τις αλλαγές που προωθούνται στον κλάδο των Φροντιστηρίων και ανακοινώθηκαν από εσάς στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Τη στιγμή που έχετε ήδη συναντηθεί με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον «άκομψο» να ανακοινώνονται μέτρα για τα Φροντιστήρια χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί ένας στοιχειώδης διάλογος με τους εκπροσώπους τους.
Και σας υπενθυμίζουμε πως αυτές οι πρακτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα της Αριστεράς.

Ζητούμε έστω και τώρα μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να θέσουμε όλα τα ζητήματα του κλάδου μας, καθώς και να συζητήσουμε τις νέες αλλαγές που προωθούνται.

Η Ο.Ε.Φ.Ε θεωρεί αυτονόητη την κλήση της στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία κατατεθεί προς ψήφιση».



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το αεροδρόμιο που δεν έχασε ούτε μια βαλίτσα


Η αυστηρή οργάνωση και πειθαρχία που έχουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους οι Ιάπωνες είναι γνωστή. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που το πιο οργανωμένο αεροδρόμιο στο κόσμο βρίσκεται στην  Ιαπωνία.

Ο λόγος για το  Διεθνές αεροδρόμιο Kanshai, το οποίο  δεν έχει χάσει ούτε μια αποσκευή επιβάτη στα είκοσι και πλέον χρόνια λειτουργίας του.

Τα αεροδρόμια στην Ασία γενικώς είναι από τα πιο καλά στο κόσμο σύμφωνα με τα Παγκόσμια Βραβεία Αεροδρομίων. Μάλιστα το αεροδρόμιο Changi στην Σιγκαπούρη επιλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ως το καλύτερο αεροδρόμιο στο κόσμο.

 Η αεροπορική εταιρία συμβούλων Skytrax, με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησε μια παγκόσμια έρευνα σε περίπου 550 αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας αναφορές από 13 εκατομμύρια επιβάτες. Οι επιβάτες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα αεροδρόμια για 20 διαφορετικές κατηγορίες

Από αυτή τη βαθμολόγηση λοιπόν προέκυψε ότι το αεροδρόμιο Kanshai δεν έχει χάσει καμία αποσκευή, δίνοντας προσοχή και στη παραμικρή λεπτομέρεια.

Αν θέλετε λοιπόν να να είστε σίγουροι ότι η αποσκευή σας θα είναι ασφαλείς και δεν θα ταξιδέψει μακριά σας τότε επιλέξτε το αεροδρόμιο της Ιαπωνίας. Εκτός αν είστε τόσο άτυχος και το εκπληκτικό ρεκόρ τους σταματήσει σε εσάς...

Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

1. Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης

2. Διεθνές αεροδρόμιο Incheon

3. Αεροδρόμιο του Μονάχου

4. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

5. Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκιο (Χανέντα)

6. Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης

7. Διεθνές Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ιαπωνίας

8. Το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου

9. Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

10. Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνο




japantoday.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους θέλουν 7 στους 10 Ελληνες


Υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Το θέμα αυτό, όπως και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αλλά και την επιστολή που του έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του «Βήματος», αποκαλύπτει ότι το 74,5% τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού, με το 19,7% να διαφωνεί με αυτή την προοπτική.

Επίσης, το 63,9% δεν είναι ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της εκκλησίας και το 73% είναι υπέρ της καύσης των νεκρών, την οποία απορρίπτει η εκκλησία.

Τέλος, το 78,4% δηλώνει ότι οι κληρικοί πρέπει να μισθοδοτούνται από εκκλησία και όχι από το δημόσιο.



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στον κόσμο σήμερα ζουν επτά άγνωστοι που σου μοιάζουν. Εάν δεν το πιστεύετε δείτε το βίντεο


Λένε πως υπάρχουν επτά άνθρωποι στον κόσμο που θα μπορούσαν να είναι οι σωσίες σου. Αυτό προσπάθησαν να αποδείξουν τρεις φίλοι από το  Dublin City University.



Οι τρεις τους χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφτιαξαν την ιστοσελίδα «twinstrangers.com» θέτοντας σε ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο το ερώτημα: «Γνωρίζεις κανέναν που να μας μοιάζει;».

Η πρώτη που βρήκε τη «σωσία» της ήταν η 26χρονη Niamh Geaney. Η ομοιότητα ήταν απίστευτη.

Το ίδιο ίσχυε και για τους υπόλοιπους της ομάδας καθώς και για άλλους που συμμετείχαν σε αυτό το πείραμα.

Εντυπωσιακή είναι η περίπτωση του Jonny Sandgrove και του Michael Harris  οι οποίοι γνωρίστηκαν μέσω της ιστοσελίδας twinstrangers.com, έγιναν καλοί φίλοι. Ενδεικτικό είναι πως στο γάμο του Harris ο κόσμος μπερδευόταν και αντί για τον γαμπρό, εύχονταν στον «δίδυμό» του φίλο.




huffingtonpost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...