Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μπύρα με αντιγηραντική δράση !


Σκεφτόμενοι την πηγή της νεότητας το πιοπιθανό είναι ότι δεν περιμέναμε να περιέχει… 5% αλκοόλ! Όμως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από την ιαπωνική ζυθοποιία Suntory και περιγράφεται στην «Popular Science», μια νέα μπύρα που ονομάζεται «Precious» μπορεί να σας κάνει νεότερη και πιο όμορφη με κάθε γουλιά.

Η μπύρα περιέχει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στους συνδετικούς ιστούς και έχει ιδιότητες αντιγήρανσης, ή καλύτερα κάνει το δέρμα σφριγηλό και λαμπερό. Τα επίπεδα κολλαγόνου μειώνονται καθώς γερνάμε και η μείωση αυτή επιφέρει ρυτίδες.

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι γυναίκες που λάμβαναν 2,5 γραμμάρια υδρολυμένου κολλαγόνου μία φορά τη μέρα παρουσίασαν 20% μείωση των ρυτίδων τους γύρω από τα μάτια μετά από οκτώ εβδομάδες.

Μάλιστα στην Ιαπωνία οι γυναίκες έχουν γίνει «παρανοϊκές» με τη λήψη κολλαγόνου, κάτι που αποδεικνύεται και με τη δημιουργία της εν λόγω μπύρας. Ωστόσο η διατροφολόγος Kuniko Takahashi από το Πανεπιστήμιο Γκούνμα λέει σχτικά: «Όλες οι πρωτεΐνες του οργανισμού περιέχουν επαρκείς ποσότητες όλων των ειδών των ουσιωδών αμινοξέων. Το κολλαγόνο δεν είναι η καλύτερη από το μέσο όρο ως πρωτεΐνη».

Στην Ιαπωνία η συγκεκριμένη μπύρα, πάντως, έχει ήδη αγαπηθεί από τις γυναίκες που την έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους,προσπαθώντας να διατηρηθούν νέες και όμορφες για περισσότερο χρόνο.

perierga.gr - Μπύρα με αντιγηραντική δράση!




perierga.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...