Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το ΣΔΟΕ θα παρακολουθεί τις καταθέσεις όλων των πολιτών


Πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων θα αποκτήσουν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, προκειμένου να καταγράφουν και να παρατηρούν τις κινήσεις των κεφαλαίων.

Την δυνατότητα να ελέγχουν και να διασταυρώνουν φορολογικά στοιχεία και δηλώσεις σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα θα έχουν οι δέκα «Ράμπο» του ΣΔΟΕ από την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με «Τα ΝΕΑ», προκειμένου να εντοπίζονται πιο εύκολα οι φορολογικές παραβάσεις.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, θα μπορούν να κάνουν άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων χωρίς να απαιτείται η έκδοση της σχετικής εισαγγελικής διάταξης προκειμένου να ερευνήσουν φορολογικές παραβάσεις. Στο ΣΔΟΕ «τρίβουν τα χέρια τους» για το νέο αυτό μέτρο, με κορυφαίο στέλεχος να επισημαίνει στην εφημερίδα ότι οι πρώτοι 2.062 ελεγκτικοί στόχοι δεν είναι άλλοι από όσους περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στελέχη της υπηρεσίας, εκτιμούν ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν διασταυρωθεί οι καταθέσεις και οι οι φορολογικές δηλώσεις των συγγενών του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δίνοντας πλέον τις πρώτες σαφείς απαντήσεις για το αν τίθεται ζήτημα φοροδιαφυγής και κρυμμένου χρήματος.



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

'Ωρα της Γης: «Θα το κάνω, αν το κάνεις» το φετινό σύνθημα!


Φέτος, η παγκόσμια εκστρατεία της WWF υιοθετεί το σύνθημα: «Θα το κάνω, αν το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα.

Η γνωστή δράση των τελευταίων χρόνων από τη WWF, με χιλιάδες κτίρια να σβήνουν τα φώτα τους, συντονισμένα, για κάποιο χρονικό διάστημα ένα συγκεκριμένο βράδυ, φέτος εμπλουτίζεται με πιο στοχευμένες κινήσεις..

Συμμετέχουν φορείς, μεμονωμένοι πολίτες, παρέες και διάφορες ομάδες. Κάθε χώρα επικεντρώνει σε τρεις θεματικές δράσεις. Στην Ελλάδα, τα τρία «Θα το κάνω, αν το κάνεις» αφορούν τις προκλήσεις: «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου», «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι» και «αν χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου».

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης, ο κάθε πολίτης, όπως και οι δήμοι, μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.

«Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν μια προσωπική δέσμευση και την κοινοποιούν μέσω της ιστοσελίδας τής καμπάνιας. Όσοι επισκέπτες θέλουν, αποδέχονται την πρόκληση και έτσι η πρόταση ενεργοποιείται», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF.

Για παράδειγμα, ο δήμος Κοζάνης θα πεζοδρομεί κάθε Κυριακή την οδό Μακεδονομάχων, οδό που καταλήγει στην κεντρική πλατεία της πόλης, αν οι δημότες χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, ο δήμος Αγίας Παρασκευής θα δημιουργήσει πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, αν οι δημότες προσφέρουν ένα τουλάχιστον είδος πρώτης ανάγκης ή είδος διατροφής μακράς διάρκειας για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό μαγειρείο του δήμου, ενώ ο δήμος Καβάλας θα δημιουργήσει την «Κυριακή της Ανταλλαγής» στην πόλη, αν οι δημότες χαρίσουν ένα αντικείμενο που δεν χρειάζονται.
Αντίστοιχα, πολλές είναι και οι προσωπικές δεσμεύσεις που αναρτώνται στη σελίδα της Ώρας της Γης. Ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός δεσμεύεται να παίξει κιθάρα στον δρόμο, «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι», όπως δηλώνει στο βίντεο που «ανέβασε» στον ιστότοπο και ο Δημήτρης Κορούμπαλης θα μεταφυτεύσει την τρίμετρη αροκάριά του στο πάρκο, αν κάποιος φυτέψει το μπαλκόνι του. Οι πολίτες, λοιπόν, που προτίθενται να χαρίσουν κάτι ή να πρασινίσουν το μπαλκόνι, με ένα «κλικ» στην ιστοσελίδα της WWF αποδέχονται την πρόκληση και ο κ. Ορφανός και ο κ. Κουρούμπαλης, με τη σειρά τους, πρέπει να προχωρήσουν στις υποσχέσεις τους. Με το σβήσιμο των φώτων, θα συμμετάσχουν μέχρι στιγμής οι δήμοι Θηβών, Φολεγάνδρου, Βριλησσίων, δυτικής Αχαΐας, Μεταμόρφωσης και Ξάνθης.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε, το 2007, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2.100 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους. Την επόμενη χρονιά, η καμπάνια πήρε διεθνή χαρακτήρα, όταν συμμετείχαν 371 πόλεις από 35 χώρες. Το 2009, η Ελλάδα παίρνει για πρώτη φορά μέρος και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ανάμεσα σε 88 χώρες. Κάθε χρόνο, οι χώρες που συμμετέχουν αυξάνονται (το 2010, 128 χώρες, το 2011, 135 χώρες και το 2012, 152 χώρες) και όλο και περισσότερα κτίρια για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα «βυθίζονται» στο σκοτάδι.

Το 2011, είναι η χρονιά που η Ώρα της Γης έχει στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό της, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να σκεφτούν τι άλλο μπορούν να κάνουν για την προστασία του πλανήτη, πέρα από το να κατεβάζουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού. Το 2012, ξεκινά, σε πρώτη φάση, η πρόκληση του «θα το κάνω, αν τα κάνεις», που συνεχίστηκε και φέτος, με τη διαφορά πως, το 2013, κάθε χώρα επικεντρώνεται σε τρεις θεματικές δράσεις, αναφέρει ο κ. Βελλίδης. Πέρσι, ήταν περιορισμένο στο ότι ο καθένας ανέβαζε μια πρόκληση δικής του έμπνευσης που σχετιζόταν με την προστασία του περιβάλλοντος, για παράδειγμα «θα πηγαίνω στη δουλειά με το ποδήλατο, αν 30 άτομα δηλώσουν πως θα κάνουν ανακύκλωση».

«Στην προσπάθεια των δήμων δίνεται ιδιαίτερη βάση» επισημαίνει ο κ. Βελλίδης, «μιας και οι ενέργειές τους αποτελούν κληρονομιά που θα μείνει. Φεύγουμε από τη διόλου αμελητέα προσφορά των προηγούμενων χρόνων και προχωράμε στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, μέσα σε καιρούς κρίσης».



newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ηλεκτροσόκ για τους πολίτες, παραμένει το χαράτσι των ακινήτων


Έντονες αναταράξεις στην συγκυβέρνηση

Στην τρόικα επιχειρούν να φορτώσουν την μονιμοποίηση του χαρατσιού των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ παρά τις εξαγγελίες ότι θα επισπεύσουν τις διαδικασίες για να ισχύσει ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Αν και ουδείς εμπόδισε το οικονομικό επιτελείο και τα κόμματα της συγκυβέρνησης να έχουν έτοιμο το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα ελάφρυνε τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα εντούτοις εμφανίστηκε και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση, όπως και στο θέμα του Δημοσίου να μην μπορεί να υποστηρίξει με επιχειρήματα στην τρόικα τη θέση της ή στην χειρότερη περίπτωση να βάζει και πάλι αυτογκόλ.

«Κάτι δεν πάει καλά και θα βρεθούμε σε δυσχερή θέση σύντομα έναντι των πολιτών που μας πίστεψαν» λέει κορυφαίος υπουργός.

Μπορεί ο κ. Στουρνάρας να πήρε πάνω του την εισήγηση προς την κυβέρνηση αλλά το ζητούμενο είναι αφενός η αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων που επέμειναν στην κατάργησή του για φέτος και αφετέρου της Βουλής στο νόμο που θα ψηφιστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα διατηρήσει το άδικο μέτρο όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε στη λογική ότι «είναι το μοναδικό μέτρο που αποδίδει και εισπράττεται».

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι διαφωνίες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν πολύ χαμηλό αφορολόγητο και χαμηλούς συντελεστές και ο κίνδυνος ρήξης οδήγησε σε βραχυκύκλωμα και νέο ηλεκτροσόκ για τους πολίτες.

«Στο επιχείρημα της τρόικας ότι δεν θα μπορέσετε να εισπράξετε από τις εφορίες τους φόρους των ακινήτων και θα υποχρεωθείτε να πάρετε νέα μέτρα, ουδείς σκέφθηκε να αντιτάξει ότι θα μπορούσε μέσω του ίδιου εισπρακτικού μηχανισμού, της ΔΕΗ, να πληρώνεται ο ενιαίος φόρος που θα ελάφρυνε χιλιάδες νοικοκυριά» λέει κορυφαίος υπουργός που κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα για «λογιστική αντίληψη ίδια με της τρόικας».

«Η ουσία είναι ότι πρόκειται για την απόλυτη παραδοχή της αδυναμίας του κράτους να προσδιορίσει την ακίνητη περιουσία των πολιτών, για συμβιβασμό με τις δυσλειτουργίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και εξόντωση της ραχοκοκαλιάς των υποστηρικτών της κυβέρνησης» σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που ελπίζει ότι «ο Σαμαράς είναι πολιτικό όν και θα αντιληφθεί το λάθος δρόμο που δείχνει ο τεχνοκράτης υπουργός του».

Η αποτυχία της κυβέρνησης να συμφωνήσει τώρα με την τρόικα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τα μέτρα που μετατίθενται προκαλούν πλήγμα στην ψυχολογία της οικονομίας και των πολιτών και είναι πιθανόν να μπαίνει η τρικομματική κυβέρνηση σε περιπέτειες.


newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Φακελάκι" 9.000 ευρώ για να μεταφέρουν ασθενή στο εξωτερικό


Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, δύο ατόμων γερμανικής υπηκοότητας, (ένας ελληνικής και ένας ιταλικής καταγωγής), εκπροσώπων ιατρικού κέντρου αποκατάστασης στο εξωτερικό, οι οποίοι φέρονται ότι εκβίασαν άνθρωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ζητώντας μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του προβλήματός του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, οι δύο ιατρικοί εκπρόσωποι, συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, διότι χρησιμοποιώντας την ιδιότητά τους, ζήτησαν από συγγενή ασθενή που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής, 9.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφέρουν τον άνθρωπό του σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό, για να σωθεί.

Κατά την Αστυνομία τα παραπάνω χρήματα οι δύο συλληφθέντες τα ζήτησαν με εκβιαστικό τρόπο.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.


e-typos.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Χρυσοί» βηματοδότες για το ΕΣΥ


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται  το… πάρτυ κερδοσκοπίας στις προμήθειες του ΕΣΥ. Την ώρα που οι Έλληνες ασφαλισμένοι υφίστανται συνεχείς αφαιμάξεις στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, οι αρμόδιοι αγόρασαν βηματοδότες και απινιδωτές -πρόκειται για συσκευές μοναδικής θεραπείας και παράτασης ζωής για τους καρδιοπαθείς-  με «καπέλο» από 20% έως 229%. Η  συνολική επιβάρυνση για τον δημόσιο κορβανά εκτιμάται ότι είναι 9 εκατ. ευρώ για το 2012 και περίπου 800.000 κάθε μήνα για το τρέχον έτος.

Εκτός από  την οικονομική παράμετρο της  συγκεκριμένης προμήθειας, τίθεται όμως και ζήτημα επιστημονικό, καθώς αφενός οι συσκευές που αγοράστηκαν δεν αποτελούν προϊόντα εξελιγμένης τεχνολογίας (είναι μοντέλα του 2003),  ενώ σε ό,τι αφορά τους απινιδωτές έχει διαμορφωθεί κατάσταση μονοπωλίου, με έναν και μόνο αντιπρόσωπο να έχει την ευθύνη για την προμήθεια και τη συντήρηση των συσκευών κρατώντας έτσι σε μία ιδιότυπη «ομηρία» τους Έλληνες καρδιοπαθείς που ζουν με εμφυτεύσιμο απινιδωτή.

Διαγωνισμός διάρκειας… 863 ημερών

Με απόφασή της στις 14 Δεκεμβρίου 2012 η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) κατακύρωσε ως προμηθευτές βηματοδοτών όλων των δημόσιων και στρατιωτικών νοσοκομείων για τη διετία 2013- 2014 δύο μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες δια των Ελλήνων αντιπρόσωπων τους. Ο ένας εξ αυτών επικράτησε και στους απινιδωτές. Η προμήθεια αφορούσε 5.000 βηματοδότες και 700 απινιδωτές, συνολικής αξίας 13,5 εκατ. ευρώ, με το ήμισυ του ποσού να αφορά τους απινιδωτές.

Επρόκειτο αναμφίβολα για έναν «μαραθώνιο» - διαγωνισμό, καθώς διήρκεσε 863 ημέρες. Η ΕΠΥ προκήρυξε τον διαγωνισμό για την προμήθεια βηματοδοτών- απινιδωτών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στις 24 Σεπτεμβρίου 2010 και οι συμφωνίες της ΕΠΥ με τις επικρατούσες εταιρίες υπογράφηκαν πριν από έναν περίπου μήνα, στις 4 Φεβρουαρίου 2013. Θεωρητικά στόχος της ΕΠΥ ήταν να υπάρχει διαρκής ανταγωνισμός με τελικό σκοπό τη διαρκή μείωση των τιμών μέσω των λεγόμενων μίνι διαγωνισμών (Call off). Σύμφωνα με στελέχη του χώρου της υγείας, αυτός ο στόχος καταστρατηγήθηκε ευθύς εξ αρχής, καθώς όπως εξηγούν, από την αρχική κατακύρωση μέχρι την τελική επικράτησαν  δυο κατασκευαστές. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών συμμετείχε στον διαγωνισμό με τρεις (!) αντιπροσώπους του, από τους οποίους –νομοτελειακά πλέον- επικράτησε ο ένας.

Απινιδωτές και βηματοδότες  με… «καπέλο» έως και 229%

Η διαδικασία υλοποιήθηκε βάσει εγκύκλιου της ΕΠΥ, η οποία σχετίζεται με τις διαγωνιστικές διαδικασίες και στην οποία ρητώς αναφέρεται ότι «οι τιμές στις οποίες οι φορείς προμηθεύονται βηματοδότες απινιδωτές είναι αυτές που ισχύουν στο Παρατηρητήριο τιμών». Το 2010 που τέθηκε αυτός ο όρος πράγματι ο διαγωνισμός φαινόταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Το 2013 ωστόσο ο τελικός στόχος απείχε παρασάγγας από εκείνον που είχε θέσει η ΕΠΥ τρία χρόνια νωρίτερα, καθώς οι τιμές κινούνταν πτωτικά στην Ευρώπη. Αυτό που καταλογίζεται στη διοίκηση της ΕΠΥ από παράγοντες του χώρου της υγείας είναι ότι δεν διαπραγματεύτηκε ως όφειλε με όλες τις συναφείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα προκειμένου να επιτύχει πράγματι ανταγωνιστικές τιμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, το 2012 οι τιμές των βηματοδοτών και των απινιδωτών ίδιου τύπου και ίδιας παλαιότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο παρουσιάζουν απόκλιση πολλών εκατοντάδων ευρώ.

Ενδεικτικά, ένας βηματοδότης τύπου SENSIA SESR01 στην Ελλάδα κοστίζει 1.346 ευρώ ενώ στην Κύπρο το ίδιο μοντέλο διατίθεται στο 1/3 της «ελληνικής» τιμής. Το «καπέλο» στον εν Ελλάδι βηματοδότη είναι 229%. Άλλος βηματοδότης αξίας 1.812 ευρώ στην χώρα μας, διατίθεται στην Κύπρο 709 ευρώ, δηλαδή ο βηματοδότης είναι 156% πιο ακριβός στην Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα μοντέλα των δύο εταιριών. Απινιδωτής αξίας 12.227 ευρώ στην χώρα μας, κοστολογείται 8.190 στην Κύπρο (είναι 49% πιο ακριβός στην Ελλάδα), άλλος απινιδωτής αξίας 12.963 ευρώ στην Ελλάδα, κοστίζει 10.800 ευρώ στο σύστημα υγείας της Κύπρου. Η συνολική επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο εκτιμάται περί τα 9 εκατ. ευρώ μόνο για το 2012.

Μετέωροι οι καρδιοπαθείς με εμφυτεύσιμες συσκευές

Εξίσου σημαντικό με την οικονομική ζημία θεωρείται από γνώστες  του χώρου της υγείας και το ολιγοπώλιο που δημιούργησε ο διαγωνισμός:  το 63% των προμηθειών εξειδικευμένων προϊόντων καρδιάς έχει δοθεί σε έναν και μόνο  κατασκευαστή. Αντίστοιχο ολιγοπώλιο έχει δημιουργηθεί και στο πεδίο των στεντ και των μπαλονιών αγγειοπλαστικής καρδιάς, όπου την πλειονότητα παίρνει πάλι η ίδια εταιρία, προκαλώντας την αντίδραση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Συνολικά έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα πέντε διεθνείς εταιρίες –και οι συσκευές τους.

Τα ζητήματα για τους ασθενείς είναι μείζονα. Με δεδομένο, όπως επισημαίνουν ειδικοί στο protothema.gr, ότι οι συσκευές εμφυτεύονται και παρακολουθούνται με την τεχνική υποστήριξη των εξειδικευμένων και πιστοποιημένων τεχνικών των εταιρειών, παραμένει αναπάντητο ποιος διασφαλίζει τη σωστή παρακολούθηση των χιλιάδων ασθενών, στους οποίους είναι ήδη εμφυτευμένες συσκευές άλλων εταιρειών. Επιπλέον, διερωτώνται τι θα συμβεί, όταν μετά από μια διετία, όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα θα έχουν εμφυτευμένες συσκευές αποκλειστικά μιας εταιρίας και ποιος μπορεί να εγγυηθεί στους ασθενείς αυτούς ότι θα αντιμετωπιστούν επαρκώς και απρόσκοπτα όλα τα τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν σε μία πιθανή εμπλοκή με το προϊόν, όπως πχ ανάκληση προϊόντος ή «λουκέτο» του αντιπροσώπου, εμπλοκή που μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία τους.

Χαμένοι στη… μετάφραση  ΕΠΥ και δημόσια νοσοκομεία

Μπορεί η  ΕΠΥ να κατάφερε να ολοκληρώσει τον  περίφημο ενιαίο κεντρικό διαγωνισμό για βηματοδότες και απινιδωτές και να υπέγραψε τις συμβάσεις  με τις δύο εταιρίες, ωστόσο όπως φαίνεται από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, τα δημόσια νοσοκομεία ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες και τις δικές τους διαδικασίες σε ό,τι αφορά τις προμήθειες.

Έναν μήνα μετά την αυλαία της κεντρικής διαγωνιστικής διαδικασίας, τουλάχιστον τρεις διοικήσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ απευθύνονται στην ίδια πολυεθνική εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό για να προμηθευτούν… βηματοδότες. Παράγοντες της ΕΠΥ υποστηρίζουν ότι τα νοσοκομεία αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο βάσει του οποίου υποχρεούνται να αξιοποιούν τις συμβάσεις της ΕΠΥ, επικαλούμενα διάφορες δικαιολογίες, ενώ από την πλευρά των νοσηλευτικών ιδρυμάτων  προβάλλεται η απάντηση ότι η διαδικασία των προμηθειών με κεντρικούς διαγωνισμούς πάσχει στην εφαρμογή της. Σε κάθε περίπτωση αυτό που καταδεικνύεται περίτρανα είναι η… Βαβέλ που επικρατεί στις υπηρεσίες και τους φορείς του ΕΣΥ, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στις παροχές αλλά και τον κορβανά της υγείας.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...