Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού - Οι δουλέμποροι τους άφησαν να πνιγούν ανοιχτά της Λέσβου - 18 νεκροί

 


Ασύλληπτη τραγωδία με θύματα μέχρι στιγμής 18 ανθρώπους που προσπάθησαν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή και κατέληξαν να πνιγούν αβοήθητοι στα κρύα νερά του Αιγαίου.
Η βάρκα στην οποία επέβαιναν βούλιαξε ανοιχτά της Θερμής ενώ μέχρι στιγμής όπως γράφει το lesvosnews.gr έχει βρεθεί μονάχα ένας 20χρονος επιζών, ο οποίος περισυνελέγη με ασφάλεια από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ-ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 2012″.


φωτό από LesvosNews
φωτό από LesvosNews

Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου ενώ οι εικόνες στην ακτή Νησέλια και Κανόνι είναι σοκαριστικές.

Χθες το μεσημέρι, ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα o 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.


Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να έχουν επιβιώσει κάποιοι.


φωτό από LesvosNews
φωτό από LesvosNews
φωτό από LesvosNews
φωτό από LesvosNews

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα...

Πηγή newsit




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με τα όπλα της μητέρας του θέρισε 26 ζωές στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ

 


Ένα παιδί έξυπνο, αλλά μοναχικό. Έτσι περιγράφουν τον μακελάρη του Κονέντικατ, τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα, όσοι τον γνώριζαν. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει τι όπλισε το χέρι του και τον οδήγησε, σε κατάσταση αμόκ, να σκορπίσει το θάνατο το δημοτικό σχολειό του Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ.
Άφησε πίσω του 26 νεκρούς. Ανάμεσά τους, 20 παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Μετά, αφαίρεσε τη ζωή του. Η αστυνομία αναζητά τα κίνητρα του, αλλά ακόμη οι έρευνες κινούνται στο σκοτάδι. Ίσως να μπορεί να δώσει απαντήσεις ο 24χρονος αδερφός του, Ράιαν, ο μοναδικός από την οικογένεια Λάνζα που βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

Ο 20χρονος μακελάρης Άνταμ Λάνζα
Ο 20χρονος μακελάρης Άνταμ Λάνζα
Ο 20χρονος μακελάρης ξεκίνησε το λουτρό αίματος από το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα του, κοντά στο δημοτικό σχολείο όπου εκείνη δίδασκε. Έμεναν μαζί από το 2008, όταν οι γονείς του χώρισαν. Ο πατέρας του, τον οποίο επίσης σκότωσε, στο σπίτι που έμενε στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η μητέρα του, ήταν το πρώτο του θύμα. Την πυροβόλησε και στη συνέχεια πήρε τρία από τα όπλα της κι έφυγε. Έφτασε στο δημοτικό σχολείο με το αυτοκίνητό της.

Μπήκε μέσα και εκτέλεσε δυο τάξεις. Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Ίσως κατάλαβε τι είχε κάνει. Σε αυτό δε μπορεί να απαντήσει κανείς. Ίσως να μη μπορέσει ποτέ...


Ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν ήταν και τρία Ελληνόπουλα. Όλα είναι καλά στην υγεία τους. Σωματικά τουλάχιστον.
Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος. Και τα έξι άτομα ελληνικής καταγωγής ανήκουν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

20χρονος σκόρπισε το θάνατο σε δημοτικό σχολείο - Νεκρά 20 παιδιά

 
Το σχολείο όπου έγινε το μακελειό
Το σχολείο όπου έγινε το μακελειό









Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που είναι υπεύθυνος για το μακελειό σκότωσε επίσης και τους γονείς του.Ο 20χρονος σκότωσε τον πατέρα του στην κατοικία του και στη συνέχεια μετέβη με αυτοκίνητο στο σχολείο, όπου έγινε το μακελειό, και σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν εκεί ως δασκάλα.





Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) Ρόμπερτ Μίλερ και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νταν Μαλόι προκειμένου να ενημερωθεί για το μακελειό και για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και τις οικογένειές τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. Με εμτολή του Ομπάμα οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού. "Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ", οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ λύγισε μπροστά στις κάμερες και δε μπόρεσε να συγκρατήσει το δάκρυ του.




Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του καναλιού CBS αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν άνδρα που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο και ο οποίος φορούσε παντελόνι παραλλαγής. Άλλα αμερικανικά μέσα μεταδίδουν πως ο δεύτερος δράστης είναι επίσης νεκρός.

Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιούτον.


Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο ψυχολόγος και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Sandy Hook.
Οπως επίσης μεταδίδει η εφημερίδα Hartfort Courant, επικαλούμενη πηγές από το σχολείο, αναζητούνται τα ίχνη μιας ολόκληρης τάξης του σχολείου μετά την επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης επικράτησε χάος. «Ολοι βρίσκονταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς και μαθητές. Υπήρχαν παιδιά που έβγαιναν μέσα από το σχολείο ματωμένα» δήλωσε ένας από τους γονείς.






Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα, πολλά ασθενοφόρα καθώς και οι γονείς των μαθητών έχουν σπεύσει στο δημοτικό σχολείο.





Σοκαρισμένη η Βασίλισσα
Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ Β΄ απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας τη θλίψη και το σοκ της, για το μαζικό έγκλημα στο Κονέκτικατ.
«Έχω βαθιά συγκλονιστεί και λυπηθεί από την είδηση για τις απώλειες τόσων ζωών στο Νιούταουν του Κονέκτικατ. Ιδιαίτερα διότι τόσα πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά », ανέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ.
«Έχετε την ειλικρινή συμπάθεια μου που συμμερίζεται και ο πρίγκιπας Φίλιππος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» καταλήγει το μήνυμα της βασίλισσας.

Το άκουσμα της είδησης για το φοβερό μακελειό στο Κοκέκτικατ, επανέφερε στη μνήμη των βρετανών τη σφαγή στο Ντανμπλέϊν της Σκοτίας το 1996, όταν ένας μοναχικός δράστης σκότωσε 16 παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αποτροπιασμός από τον γ.γ. του ΟΗΕ

Ο  Μπαν Κι μουν χαρακτήρισε αδιανόητο και αποτρόπαιο το μαζικό φονικό στο Κονέκτικατ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ο Γενικός Γραμματέας, απέστειλε μήνυμα τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ, Νταν Μαλόι για να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για το φοβερό έγκλημα στο δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης Νιούταουν.
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους εκείνους που έχουν τραυματιστεί από αυτό το φρικτό έγκλημα», αναφέρεται στο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Συλλυπητήρια απο Κάμερον και Ολάντ

Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, μαζί με εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο, εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη και τα συλλυπητήριά τους προς τους αμερικανούς, για την απίστευτη τραγωδία.

Σε μια ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος ομόλογός Φρανσουά Ολάντ, χαρακτήρισε «φρίκη» την τραγωδία στο σχολείο. «Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και το σοκ για αυτή την πράξη απερίγραπτης βίας στο δημοτικό σχολείο που άφησε τόσα θύματα », είπε ο πρόεδρος Ολάντ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και όσους έχασαν τους αγαπημένους τους. Είναι σπαρακτικό να σκεφτόμαστε όλους εκείνους που έχασαν τα παιδιά τους τα οποία είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους».

Πηγή newsit

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...