Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τα 45 είδη του μαλ@κα..!!


1. Ο ορατός: κοίτα ένα μαλάκα
2. Ο τεφάλ: ξεκόλλα ρε μαλάκα
3. Ο ακίνητος: έμεινε μαλάκας
4. Ο αδιόρθωτος: πάλι ρε μαλάκα;
5. Ο επώνυμος: ο γνωστός Μαλάκας
6. Ο νυχτωμένος: ξύπνα μαλάκα
7. Ο χαμένος: που σε ρε μαλάκα;
8. Ο φευγάτος: την έκανε ο μαλάκας
9. Ο βαθμοφόρος: O αρχιμαλάκας
10. Ο αμφίβολος: καλά, είναι μαλάκας;
11. Ο ευρεσιτέχνης: μαλάκας με πατέντα
12. Ο εμετικός: τα ξέρασε όλα ο μαλάκας
13. Ο καλοδεχούμενος: καλώς τον μαλάκα
14. Ο εξακριβωμένος: είναι τελικά μαλάκας
15. Ο επιρρεπής: μη γίνεσαι μαλάκας τώρα
16. Ο εκνευριστικός: άει γαμήσου ρε μαλάκα
17. Ο ανεκδιήγητος: δεν περιγράφεσαι ρε μαλάκα
18. Ο αργοκίνητος: κουνήσου ρε μαλάκα
19. Ο φαφλατάς: μιλάμε για πολύ χοντρομαλάκα
20. Ο επαναλαμβανόμενος: την είπε πάλι ο μαλάκας
21. Ο απίστευτος: τι λες ρε μαλάκα;
22. Ο κυριολεκτικός: μαλακίζεσαι, ρε μαλάκα;
23. Ο προβλέψιμος: ο αιώνιος μαλάκας
24. Ο άξιος: μπράβο μαλάκα
25. Ο αγαπητός: μαλάκα μου!
26. Ο υπέρβαρος: Xoντρομαλάκας
27. Ο όμορφος: Ωραίος μαλάκας
28. Ο άπαιχτος: Δεν παίζεσαι ρε μαλάκα
29. Και ο κοπρολάγνος: Mαλακοπίτουρας!!
30. Ο διαιρέσιμος: κόψε έναν μαλάκα …
31. Ο εδώδιμος: φάε έναν μαλάκα …
32. Ο μη εδώδιμος: δεν τρώγεσαι με τίποτα ρε μαλάκα
33. Ο αμφίχειρας: και με τα δύο χέρια ρε μαλάκα;
34. Ο αυτόχειρας: τον έφαγε η μαλακία!
35. Ο εκατόγχειρας: (βλ. νούμερο 33 ) Επί 50.
36. Ο τραυματίας: τον χτύπησε η μαλακία στο κεφάλι
37. Ο κλασματικός: ένας μαλάκας και μισός !!
38. Ο αυτοπαθής: γαμήθηκες πάλι ρε μαλάκα
39. Ο καρυοθραύστης: η μαλακία του σπάει καρύδια
40. Ο εστεμμένος: μαλάκας με περικεφαλαία
41. Ο στάσιμος: μια ζωή μαλάκας
42. Ο ψαράς: μαλάκας με τόνο
43. Ο μετερέωλογος: η μαλακία πάει σύννεφο
44. Ο γεωμετρικός: μαλάκας στο τετράγωνο
45. Το εργαλείο: ρε μαλακιστήρι


on-news.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Σίσα»: Η κόκα των φτωχών


Σοκαριστική ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Κατερίνας Μάτσα, εκπροσώπου του «18 ΑΝΩ» η οποία μίλησε στη Βουλή για 14χρονους χρήστες σκληρών ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μάτσα είπε: «Κυκλοφορούν νέες επικίνδυνες ουσίες όπως το «Σίσα» που αποτελείται από αμφεταμίνες και  υγρά μπαταρίας και λαμβάνεται από παιδιά 14 ετών! Η χρήση αυξάνεται διαρκώς, η ηλικία των χρηστών  πέφτει και εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου. Η κατάσταση είναι σοβαρή».

Τι είναι το «Σίσα» το οποίο χαρακτηρίζεται σήμερα ως το ναρκωτικό της κρίσης καθώς είναι ένα παρασκεύασμα χαμηλού κόστους που απευθύνεται σε νέους χωρίς οικονομικές δυνατότητες και καταναλώνεται κυρίως σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας;

Πρόκειται για «φτηνό» ναρκωτικό και εύκολο στη χρήση με μεγάλη διεγερτική επίδραση, που μπορεί να κρατήσει το χρήστη έως και τρία 24ωρα άγρυπνο. Απώλεια βάρους, επιθετικότητα, έντονη διάθεση σεξουαλικότητας είναι μερικές ακόμη από τις παρενέργειες του «Σίσα». Το ναρκωτικό που αναφέρεται στις πιάτσες σαν «η κόκα των φτωχών» πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το «Σίσα» είναι ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ακόμα και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων ή χλωρίνη!

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι παρενέργειες καθιστούν τη «σίσα» εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία ενώ δεν λείπουν και οι συσχετισμοί της χρήσης με την αύξηση των κρουσμάτων HIV.

Αν και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ευθεία συσχέτιση, πιθανολογείται ότι η έντονη σεξουαλική διέγερση που προκαλεί το ναρκωτικό, σε συνδυασμό με τη μείωση των αναστολών, οδηγούν σε μείωση των απαραίτητων προφυλάξεων από τον ιό του ΗΙV.

«Δεν μπορείς να κοιμηθείς, να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια». «Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις». «Είναι φθηνό, είναι επικίνδυνο, ακούγεται ότι φεύγειτο μυαλό». «Κόβει την όρεξη, αυτοκτόνησαν πέντε άτομα, δημιουργεί ψευδαισθήσεις». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις περιγραφές χρηστών για την ουσία και τις παρενέργειες που προκαλεί.

Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες.

Εκτός από το «Σίσα», στις πιάτσες της Αθήνας έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμα μία φτηνή ουσία, το «Τάι», που δεν είναι τίποτε άλλο από μια παραλλαγή της ταϋλανδέζικης ηρωίνης, με χαμηλή περιεκτικότητα δραστικής ουσίας.

Το «τάι» πωλείται στην τιμή των 5-7 ευρώ η δόση, ενώ η χρήση του γίνεται ενδοφλέβια. Επίσης, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην Ελλάδα και άλλες παραλλαγές ηρωίνης χαμηλής καθαρότητας/περιεκτικότητας (10%-15% και κάτω από 5%, για μεγάλες και μικρές ποσότητες, αντίστοιχα), ενώ έχει παρατηρηθεί και αύξηση της συχνότητας και της ποσότητας χρήσης του οπίου και μειγμάτων οπίου με κατεργασμένη κάνναβη.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στην Ελβετία οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου!


Στην Ελβετία βρίσκονται σύμφωνα με έρευνα οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο!

Η ποιότητα ζωής τους, που κρίθηκε βάσει του εισοδήματος per capita, του παρεχόμενου συστήματος υγείας και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς του κράτους, κρίθηκε η καλύτερη όλων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις πρώτες πέντε χώρες της έρευνας της Economist Intelligence Unit (EIU) «με καλύτερη ποιότητα ζωής» ήταν και η Νορβηγία,  η Σουηδία και η Δανία.

Η EIU κάνει μελέτες γύρω από το ποια χώρα είναι ικανότερη να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας, ασφάλειας και ευημερίας για τα επόμενα χρόνια. Συνολικά, οι παράγοντες που λαμβάνονται υπ’ όψιν είναι 11 και αφορούν στην γεωγραφική θέση, την εγκληματικότητα και σε κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δεδομένα.

Η Ελλάδα, μολονότι έχει αξιοζήλευτο κλίμα, πανέμορφα τοπία και ήλιο σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο, λόγω της κρίσης άγγιξε χαμηλές θέσεις, χέρι χέρι με την Πορτογαλία και την Ισπανία.



newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η δίκη του αιώνα στην Αργεντινή


68 κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν για απαγωγές, βασανιστήρια και βιασμούς εναντίον σχεδόν 800 θυμάτων που έγιναν στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην ιστορία της Αργεντινής. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που θα διαρκέσει δυο χρόνια, θα καταθέσουν 900 μάρτυρες.
Το 2005 έγινε η αναίρεση των νόμων περί αμνηστίας και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη του αιώνα.
Για πρώτη φορά από το τέλος της δικτατορίας το 1983, οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για τις "πτήσεις του θανάτου", την πρακτική που ακολούθησε ο στρατός της Αργεντινής στο πλαίσιο του "βρώμικου πολέμου", όταν αντιφρονούντες υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ρίχνονταν στη θάλασσα από αεροπλάνα.
Η πρώτη παραδοχή της ύπαρξης των "πτήσεων του θανάτου" ήρθε όταν απόστρατος της Ανωτάτης Σχολής Μηχανικής του Πολεμικού Ναυτικού (Esma), του διαβόητου κέντρου κράτησης και βασανιστηρίων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας γνωστού και ως "Αουσβιτς της Αργεντινής", ο Αντόλφο Σιλίνγκο, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του το 1995 ότι συμμετείχε στις πτήσεις. Ο Αργεντινός απόστρατος καταδικάσθηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην περίφημη δίκη της Esma, που ολοκληρώθηκε το 2003.
Η ύπαρξη των πτήσεων του θανάτου στοιχειοθετήθηκε, ωστόσο, για πρώτη φορά στο τέλος του 2011, όταν διαβιβάσθηκε στον ανακριτή φάκελος που περιείχε 130 φωτογραφίες πτωμάτων που είχαν ξεβραστεί στις ακτές της Ουρουγουάης, με δεμένα τα πόδια και τα χέρια και σημάδια βασανιστηρίων. Οι ντοκουμέντα αυτά ανήκαν στον στρατό της Ουρουγουάης και μέχρι πέρυσι θεωρούνταν στρατιωτικά απόρρητα.
Κατά τη γιγάντια δίκη που άρχισε την Τετάρτη θα εκδικασθούν επίσης εγκλήματα, απαγωγές, βασανιστήρια και βιασμοί, που διαπράχθηκαν εναντίον 800 προσώπων στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Μηχανικού του Πολεμικού Ναυτικού στα οκτώ χρόνια της δικτατορίας.
Περισσότεροι από 5.000 αντιφρονούντες πέρασαν από την Esma. Μόνο καμιά εκατοστή επέζησαν. Οι εκατοντάδες μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας προκαλούν ρίγη.
Οι οργανώσεις υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμούν ότι 30.000 άνθρωποι χάθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Οι 15.000 από αυτούς τουφεκίσθηκαν. Περίπου 500 παιδιά αρπάχτηκαν από τις πολιτικές κρατούμενες μητέρες τους.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...