Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Στις τράπεζες θα μπορούν να εξοφλούν οι φορολογούμενοι τους φόρους εισοδήματος και ακινήτων


Στις τράπεζες θα εξοφλούν οι φορολογούμενοι τους φόρους εισοδήματος και ακινήτων καθώς και κάθε άλλη βεβαιωμένη οφειλή τους, προκειμένου να αποφορτιστούν οι εφορίες από την είσπραξή τους.
Αυτό προβλέπουν δύο αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τις οποίες ανατίθεται η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών των φορολογούμενων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στις ακόλουθες τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον:

* ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
* ALPHA BANK Α.Ε.
* ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Α.Τ.Ε ΒΑΝΚ
* ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε
* EUROBANK- ERGASIAS S.A
* ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.
* MARFIN− ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ A.Ε.
* ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤΔ
* ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
* MILLENIUM BANK Α.Ε.
* ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
* ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANΚ Α.Ε.
* ΝΕΑ PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
* FBBank− ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Λ.Τ.Δ
* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
* ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. (ΕΛ.ΤΑ.)
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
* ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ
* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
* ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
* HSBC BANK PLC

Όπως προκύπτει από την απόφαση, η εταιρία «Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ» (ΔΙΑΣ ΑΕ) συμμετέχει στη διαδικασία είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ έναντι αμοιβής η οποία ορίζεται στο ποσό των 0,06 ευρώ ανά συναλλαγή.

Η αμοιβή των Πιστωτικών Ιδρυμάτων ορίζεται στο ποσό των:
- 0,30 ευρώ ανά συναλλαγή, (πλέον αναλογούντος ΦΠΑ), για πληρωμή μέσω καταστήματος και
- 0,10 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή (πλέον αναλογούντος ΦΠΑ) για πληρωμή μέσω εναλλακτικών δικτύων (Web, ATM κ.λπ).

Η αμοιβή καταβάλλεται συνολικά από το Ελληνικό Δημόσιο στη ΔΙΑΣ ΑΕ.

Στις δύο αποφάσεις διευκρινίζεται δεν απαιτείται από τους φορολογούμενους η τήρηση λογαριασμού στο πιστωτικό ίδρυμα το οποίο θα επιλέξουν προκειμένου να καταβάλουν τον βεβαιωμένο φόρο καθώς και ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να επιβάλουν για κανέναν λόγο πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τις συναλλαγές αυτές.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το μυστικό στρατιωτικό νοσοκομείο όπου όποιος μπαίνει δεν βγαίνει ποτέ...


Το story θυμίζει σενάριο από βιντεοπαιχνίδι με νουάρ ατμόσφαιρα...

Κάπου σε κάποια πλαγιά της οροσειράς Orlické της Βοημίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, κρυμμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα, βρίσκεται μία μικρή στρατιωτική νοσοκομειακή μονάδα, που δεν μοιάζει με καμία άλλη στην Ευρώπη:

πρόκειται για το Κέντρο Βιολογικής Άμυνας, το οποίο προορίζεται για τη μελέτη και θεραπεία των πιο επικίνδυνων και σπάνιων ιών στον κόσμο, αποτέλεσμα επιδημιών ή βιολογικού πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τσέχικης εφημερίδας Mladá Fronta DNES, είναι το μόνο νοσοκομείο στο οποίο όποιος εισέρχεται δεν εξέρχεται ποτέ! Και αυτό για τον απλό λόγο ότι αν φτάσεις στο σημείο να μπεις εκεί μέσα, αυτό σημαίνει ότι η κατάστασή σου είναι τόσο σοβαρή που πρέπει να τεθείς σε καραντίνα διαρκείας.

Το ίδιο συνέβη σε έναν Τσέχο στρατιώτη που είχε την ατυχία να υπηρετήσει στο Κονγκό, για να ανακαλύψει επιστρέφοντας ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, η μεταδοσιμότητα του οποίου θεωρείται εξαιρετικά υψηλή.

Παρόμοιες εγκαταστάσεις προορισμένες για τέτοιους υψηλής προτεραιότητας σκοπούς δημόσιας υγείας δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Με την πινακίδα BIOHAZARD! να σε προειδοποιεί σε κάθε βήμα σου, η νοσοκομειακή μονάδα είναι επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων στις οποίες γίνεται χρήση βιολογικών όπλων, όπως άνθρακας και SARS.

Στο εσωτερικό του τα πάντα είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ το προσωπικό και οι γιατροί ερευνητές εργάζονται φέροντας ειδική στολή με αυτόνομη συσκευή παροχής οξυγόνου. Οι πόρτες κλείνουν αεροστεγώς, ενώ στα δωμάτια επικρατεί χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση. Επίσης, δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση στους ασθενείς, καθώς αυτοί χωρίζονται από τον υπόλοιπο «μικρόκοσμο» του νοσοκομείου με τριπλές σειρές τζαμιών. Ακόμη κι αν πεθαίνει ο ασθενής, οι θεράποντες ιατροί είναι υποχρεωμένοι να φέρουν πλήρη εξάρτυση προτού εισέλθουν στο χώρο του ασθενούς, ενώ ακόμη και η επικοινωνία γίνεται μέσω μικροφώνων ενσωματωμένων στη στολή.

Τέλος, όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των ασθενών, ακόμη και τα μόνιτορς, πετιούνται και αντικαθίστανται από άλλα καινούργια λόγω του υψηλού κινδύνου μόλυνσης.

Όποιος φτάνει εκεί ως ασθενής είναι αναγκασμένος να ζει όπως το ψάρι στη γυάλα, με ξεχωριστή παροχή οξυγόνου, ενώ ακόμη και το νερό που χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις ελέγχεται κάθε δευτερόλεπτο διοχετευόμενο μέσα σε ειδική δεξαμενή, στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα συγκεκριμένο είδος ψαριού ιδιαίτερα ευαίσθητο στις επιμολύνσεις.

Η μονάδα λειτουργεί ως μία μοναδική στο είδος της τράπεζα ιών, στόχος της οποίας είναι η απομόνωση και η καραντίνα ατόμων-φορέων, η έρευνα και η εκπαίδευση.

Καθώς όμως το κόστος συντήρησής του είναι ιδιαίτερα υψηλό, το υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας αναμένεται να εξετάσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο την περαιτέρω λειτουργία του ή την κατάργησή του.




iefimerida.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο πιο βαρύς αθλητής !


Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Δείτε φωτογραφίες...

Ο Emmanuel «Mammy» Yarborough από το Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ είναι ο βαρύτερος αθλητής με το βάρος του να φτάνει τα 319 κιλά και το ύψος του τα 2.03 μέτρα.

Είναι ένας ερασιτέχνης παλαιστής σούμο, με εμπειρία στις μικτές πολεμικές τέχνες, το τζούντο και την πάλη.


















pistepseto.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διακοπές σε... ιγκλού !


Τουρίστες που επισκέπτονται την κεντρική Ρουμανία έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν για λίγο... Εσκιμώοι.

Στο όρος Φαγκάρας της επαρχίας Σίμπιου, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, έχουν κατασκευαστεί τέσσερα ιγκλού, που προσελκύουν πολλούς περισσότερους τουρίστες από ό,τι τα δωμάτια στο ξενοδοχείο από πάγο.

Η διαμονή στο ιγκλού στοιχίζει περίπου 400 λέι και 300 λέι στο ξενοδοχείο. Η δε θερμοκρασία... δωματίου τόσο στο ιγκλού όσο και στο ξενοδοχείο είναι δύο βαθμοί Κελσίου. Σύμφωνα με τη διευθύντρια μάρκετινγκ του ξενοδοχείου από πάγου, κυρίως Γερμανοί, Βρετανοί και Πολωνοί τουρίστες ήταν οι ενοικιαστές των δωματίων του ξενοδοχείου από πάγου κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του.

Η δε ενοικίαση των ιγκλού ξεκίνησε από φέτος και οι τολμηροί ενοικιαστές καλούνται εκτός από πλήρη εξοπλισμό (σκουφιά, γάντια, μπότες και μάλλινα ρούχα) να διαθέτουν και πολλή όρεξη για περιπέτεια.

Το πρώτο ξενοδοχείο από πάγο στη Ρουμανία λειτούργησε στη λίμνη Μπαλέα το 2006. Οι κατασκευές από πάγο στη λίμνη Μπαλέα φιλοξενούν κάθε χρόνο εκατοντάδες ξένους- και μη -τουρίστες, κυρίως από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, κατά τους περίπου τρεις μήνες λειτουργίας τους.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Μαύρα μαντάτα» για την απασχόληση στη Βόρεια Ελλάδα


Παρά τις θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το επιχειρηματικό κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα επιδεινώνεται διαρκώς, σύμφωνα τουλάχιστον με την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview».

Σύμφωνα με την εταιρεία, που καταρτίζει τον δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI-500), η πρόθεση απολύσεων αυξήθηκε κατακόρυφα τον Δεκέμβριο του 2012, σε σχέση με τον Νοέμβριο, ο σχεδιασμός για προσλήψεις κυριολεκτικά μηδενίστηκε, ενώ το ποσοστό των επιχειρήσεων, που χαρακτηρίζουν την κατάστασή τους ως «καλή», υποχώρησε κάτω από το 5%, με την απαισιοδοξία για το επόμενο εξάμηνο να χτυπάει «κόκκινο».

«Η μέτρηση του NGBI 500 για τον Δεκέμβριο του 2012 είναι επηρεασμένη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όπου παρά τις θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα, εντούτοις υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να φανεί θετικός αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία», υπογραμμίζει η Interview, επικαλούμενη τα αποτελέσματα της μέτρησης του δείκτη, ο οποίος καταρτίζεται με βάση δείγμα 500 βορειοελλαδικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2012 ο δείκτης διαμορφώθηκε στο -49, έναντι -47 τον Νοέμβριο του 2012, -35 τον Οκτώβριο του 2012 και -55 τον Δεκέμβριο του 2011, όταν είχε σημειωθεί η χαμηλότερη ιστορικά επίδοσή του.

Αναλυτικά, κατά τον μήνα Δεκέμβριο, οι επιχειρήσεις έκριναν σε ποσοστό μόλις 4% ότι η κατάσταση τους είναι καλή, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 6% τον Νοέμβριο του 2012. Την ίδια στιγμή, στο 32% έφτασε το ποσοστό των επιχειρήσεων, που δήλωσαν ότι η κατάσταση τους είναι ικανοποιητική, ενώ στο 64%, έναντι 63% τον Νοέμβριο, ενισχύθηκε το ποσοστό όσων τη χαρακτήρισαν ως κακή.

Παράλληλα, σχεδόν έξι στις 10 επιχειρήσεις (ποσοστό 57%, έναντι 50% τον Νοέμβριο) διατύπωσαν τον Δεκέμβριο την εκτίμηση ότι η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο. Στασιμότητα προέβλεψε το 25% (37% τον Νοέμβριο) και βελτίωση το 18%, έναντι 13% τον προηγούμενο μήνα.

«Μαύρα μαντάτα» για την απασχόληση

Εξαιρετικά αυξημένη είναι η πρόθεση απολύσεων, προσεγγίζοντας το 43%, έναντι 30% τον Νοέμβριο του 2012, ενώ στο ...0% διαμορφώθηκε η πιθανότητα για προσλήψεις. Σημαντική μείωση, στο 57%, έναντι 70% τον προηγούμενο μήνα, σημείωσε τον Δεκέμβριο και το ποσοστό των επιχειρήσεων που δήλωσαν ότι επιλέγουν να διατηρήσουν αμετάβλητο τον αριθμό του προσωπικού τους.

Όσον αφορά στο ερώτημα για τον τζίρο της επιχείρησης, οι απαντήσεις τον φετινό Δεκέμβριο κατέδειξαν αισθητή αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων, που δήλωσαν πως μειώθηκε (64%, έναντι 52% τον Νοέμβριο). Αύξηση πωλήσεων αποτυπώθηκε, πάντως, από το 16% (15% ήταν το αντίστοιχο ποσοστό του Νοεμβρίου του 2012) των επιχειρήσεων, ενώ στασιμότητα ανέφερε το 20%, έναντι 33% τον προηγούμενο μήνα.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το 2012 μέσα από φωτογραφίες - Τα σημαντικότερα γεγονότα κάθε μήνα


Η προηγούμενη χρονιά ήταν πλούσια σε σημαντικά γεγονότα αλλά και εντυπωσιακά φωτογραφικά στιγμιότυπα. Μετά από διαγωνισμό επιλέχθηκαν οι καλύτερες φωτογραφίες κάθε μήνα του 2012 συνθέτοντας ένα «παζλ αναμνήσεων» από εικόνες και γεγονότα.

Το National Geographic διάλεξε τις δώδεκα σημαντικότερες φωτογραφίες της χρονιάς που μας πέρασε, κατατάσσοντάς τες ανά μήνα και δημιουργώντας ένα πρωτότυπο «ημερολόγιο αναμνήσεων» της χρονιάς που πέρασε.

Ιανουάριος
Σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο πριν, σε παμπ του Λος Άντζελες, οι θαμώνες καλωσορίζουν το 2012

 


Φεβρουάριος
Μία νεαρή μουσουλμάνα έχει ξαπλώσει στο πάτωμα του ναού Μπλου Μοσκ στην Κωνσταντινούπολη και κοιτάζει τα φαναράκια που κρέμονται σαν αστέρια από το ταβάνι




Μάρτιος
Προσπάθεια καθαρισμού και ανασύστασης σπιτιού χτυπημένου από ισχυρή καταιγίδα στο Χάρισον του Τενεσί στις 3 Μαρτίου.




Απρίλιος
Color Run στην Καλιφόρνια στις 22 Απριλίου 2012. Σε κάθε χιλιόμετρο, οι διαγωνιζόμενοι αυτού του παράξενου μαραθώνιου σταματούν και σκορπίζουν χρώμα στον αέρα δημιουργώντας μία εικόνα σαν έργο του Πολοκ




Μάιος
Φωτογραφία από μικροσκόπιο, δείχνει την διαδικασία αναπαραγωγής του οφιοειδούς φυκιού spirogyra algae




Ιούνιος
Διασώστες κόβουν τις ατσάλινες μπάρες που είχαν καρφωθεί στο κεφάλι ενός Κινέζου εργάτη στις 12 Ιουνίου. Ο Ζενγκ δούλευε σε εργοστάσιο στο Νίγκντε όταν μία δυσλειτουργία έκανε το μηχάνημα να εκτοξεύει σιδερένιες μπάρες οι οποίες καρφώθηκαν στο σώμα του άτυχου εργάτη. Μετά από πέντε ώρες χειρουργείου ο Ζενγκ ήταν σε θέση να νοσηλευτεί κανονικά.




Ιούλιος
Εργάτες στήνουν το «Sacrilege» μία φουσκωτή απομίμηση του Stonehenge, στις 21 Ιουλίου στο Λονδίνο, ως κομμάτι της τελετής των Ολυμπιακών Αγώνων.




Αύγουστος
Σπίτι έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για Σύριους αντάρτες οι οποίοι πυροβολούν από τα παράθυρα στις 14 Αυγούστου.




Σεπτέμβριος
Μία χορεύτρια περιμένει να ανέβει στη σκηνή του New Afrika Shrine στο Λάγος της Νιγηρίας, στις 16 Σεπτεμβρίου. Ο περφόρμερ Φεμι Κουτι, γιος του μουσικού Φέλα Κουτι κάνει εκεί το σόου του κάθε βδομάδα.




Οκτώβριος
Νεογέννητοι γυρίνοι κολυμπούν μέσα από μια ζούγκλα θαλάσσιων κρίνων στις 10 Οκτωβρίου.




Νοέμβριος
Αεροσυνοδοί αγκαλιάζονται από το κρύο στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, καθώς οι εκπρόσωποι φτάνουν στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού για τη λήξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στις 14 Νοεμβρίου.




Δεκέμβριος
ένα ξερό δέντρο απλώνει τα κλαδιά του ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα στη ζούγκλα της Ονδούρας



iefimerida.gr











Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εγκλήματα που άφησαν εποχή! Καημένε Αθανασόπουλε και το.. βαπόρι απ' την Περσία


Τα πρωτοσέλιδα της 7ης Ιανουαρίου του 1931 και του 1977 έγραψαν την δική τους ιστορία περιγράφοντας δυο γεγονότα του αστυνομικού δελτίου τα οποία έγιναν μάλιστα και τραγούδια! Την δολοφονία του εργολάβου, Αθανασόπουλου και το πλοίο Γκλόρια που πιάστηκε με 11 τόνους χασίς.
Ας πάρουμε τα πράγματα με χρονολογική σειρά.
Ήταν ανήμερα των Θεοφανείων του 1931 όταν ένα μικρό παιδί είδε στην κοίτη του Κηφισού δυο μεγάλους σάκους. Μέσα τους, υπήρχε ένα τεμαχισμένο πτώμα. Το έγκλημα αυτό έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της 7ης Ιανουαρίου.
Το θύμα ήταν ο Δημήτριος Αθανασόπουλος, μεγαλοεργολάβος, ο οποίος έμενε στην Καλλιθέα. Την δολοφονία του είχε διατάξει η πεθερά του και δράστης ήταν ο 18χρονος ανηψιός της, Δημήτρης. Για το ειδεχθές έγκλημα, συνελήφθησαν η σύζυγος του εργολάβου, Φούλα, η υπηρέτρια, Γιαννούλα Μπέλου και ο εραστής της πεθεράς, Σπύρος Μαγουλόπουλος, ο ανηψιός του, Αντώνης και ο Γιώργος Κορναράκης.
Οι τρεις τελευταίοι είχαν αναλάβει την μεταφορά του πτώματος.
Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος έγινε ρεμπέτικο το οποίο έμεινε στην ιστορία. Σε 12 τετράστιχα και μουσική του Ιάκωβου Μοντανάρη, το "Κακούργα πεθερά" έγινε μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες της προπολεμικής Ελλάδας! Το τραγούδι είναι γνωστό και ως: "Καημένε Αθανασόπουλε τι σου μελλε να πάθεις".
Ανήμερα των Θεοφανείων του 1977 στα αμπάρια του "Γκλόρια" σε δεκάδες τσουβαλάκια με πολύχρωμα υφάσματα, βρίσκονται 11 τόνοι χασίς - η μεγαλύτερη ποσότητα που είχε πιαστεί έως τότε στην Ευρώπη.
Η ιστορία αυτή που έγινε πρωτοσέλιδο την επόμενη ημέρα, έγινε τραγούδι από τον Βασίλη Τσιτσάνη, μόλις τρεις εβδομάδες μετά.
Τίτλος του: "Το βαπόρι απ' την Περσία".  Την είδηση του την είχε πει από το τηλέφωνο μια φίλη του και δεν άργησε να του έρθει η έμπνευση: "Το βαπόρι απ' την Περσία, πιάστηκε στην Κορινθία. Τόνοι 11 γεμάτο, με χασίσι μυρωδάτο.."






newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ραβασάκια» για τις αδήλωτες καταθέσεις του εξωτερικού


«Ραβασάκια» με φόρο 45% επί της διαφοράς των εμβασμάτων που έστειλαν στο εξωτερικό και των εισοδημάτων που δήλωναν στην εφορία, θα λάβουν, από τις αρχές Φεβρουαρίου, όσοι από τους 25 χιλιάδες καταθέτες ξένων τραπεζών έχουν πάρει επιστολές από την γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν έχουν υποβάλλει μέχρι τότε συμπληρωματικές δηλώσεις.

Αν εντός Ιανουαρίου δεν μεταβούν στις Εφορίες προκειμένου να δικαιολογήσουν τις υψηλές τους καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού τότε εντός του Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματεία

Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα αρχίσει να στέλνει ειδοποιητήρια.

Στο τέλος του μήνα εκπνέει η προθεσμία που τους έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών για να αποδείξουν ότι οι διαφορές εμβασμάτων και δηλωθέντων εισοδημάτων είναι δικαιολογημένες και προέρχονται από νόμιμα κεφάλαια για τα οποία έχουν πληρωθεί φόροι.

Διαφορετικά με τη νέα επιστολή που θα λάβουν θα καλούνται να υποβάλλουν υποχρεωτικά συμπληρωματική δήλωση και να πληρώσουν επί των εισοδηματιών που απέκρυψαν, φόρο ίσο με 45%.

Μόνο 250 υπέβαλαν συμπληρωματικές δηλώσεις

Τα πρώτα ειδοποιητήρια εστάλησαν στις αρχές Δεκεμβρίου δίνοντας προθεσμία 20 ημερών.

Μέχρι στιγμής όμως από τους 25.500 φορολογούμενους, λιγότεροι από 1.000 είχαν μπει στην ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ για να δηλώσουν πρόσθετα εισοδήματα και μόλις 250 είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να δοθεί μία άτυπη παράταση έως τα τέλη Ιανουαρίου για όλους τους φορολογούμενους ανεξάρτητα από το πότε έλαβε ο καθένας το ειδοποιητήριο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν πως όσοι δεν συμμορφωθούν θα ξεκινήσει η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων με τον αναλογούντα φόρο.




newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ελλάδα πρώτος τουριστικός προορισμός


Στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών ως τουριστικός προορισμός περνά και πάλι η Ελλάδα (αφήνοντας δεύτερη την Τουρκία), έπειτα από τη μείωση που είχε παρουσιάσει ο αριθμός των αφίξεών τους στη χώρα μας τις δύο προηγούμενες χρονιές εξαιτίας της κρίσης χρέους.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει ο εκπρόσωπος του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού TUI και πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα αγγίζει το 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τουριστικός του οργανισμός έχει διευρύνει το πρόγραμμά του για τη χώρα μας, στην οποία, όπως σημειώνει, οι τιμές έχουν διατηρηθεί φέτος στα επίπεδα του 2012, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα συμφέρουσες τις διακοπές.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...