Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αποδυναμώνουν τη "ΔΙΑΣ"

Οι περικοπές έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην ομάδα "ΔΙΑΣ", της οποίας το έργο μετά από ένα χρόνο λειτουργίας κρίνεται πετυχημένο. Ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που οδηγούν στην απαξίωση.
Κατά 40% έχει μειωθεί το προσωπικό των ομάδων ΔΙΑΣ από τον Απρίλιο του 2010, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το υπάρχον προσωπικό να εξυπηρετήσει τον αρχικό σχεδιασμό δράσης.
Μεγάλα είναι, ως γνωστόν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Ομάδας και όσον αφορά στον εξοπλισμό τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Real News”, από τους 2.136 αστυνομικούς που εντάχθηκαν στις ομάδες ΔΙΑΣ της Αττικής, σήμερα περιπολούν μόλις οι 1.300, οι οποίοι προφανώς και δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών στις περιοχές ευθύνης τους.
Παράλληλα, πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως, από τους 600 ειδικούς φρουρούς που προσλήφθηκαν επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μόνο οι 50 θα ενταχθούν σ'αυτήν, ενώ οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν σε Αστυνομικά Τμήματα.
Σημειώνεται τέλος, πως από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, η ομάδα ΔΙΑΣ πραγματοποίησε 820.150 ελέγχους οχημάτων και ατόμων, 35.000 προσαγωγές υπόπτων και έκανε 1.500 συλλήψεις για ληστείες και κλοπές.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι σουίτες των Ολυμπιονικών

Δωρεάν διαμονή σε σουίτες των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, προσφέρει ακόμα και σήμερα σε Ολυμπιονίκες του παρελθόντος η ελληνική πολιτεία, την ώρα που νέοι αθλητές αναζητούν ένα δωμάτιο ώστε να έχουν μια βάση στην Αθήνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", η διαμονή των πρώην Ολυμπιονικών κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 700.000 ευρώ το χρόνο.
Απ΄ό,τι φαίνεται το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, έχει μετατραπεί σε κέντρο αλληλοεξυπηρέτησης μεταξύ των ομοσπονδιών και των πολιτικών, που βγάζουν τις υποχρεώσεις τους, επιβαρύνοντας το ελληνικό Δημόσιο.
Επιστολές στη διοίκηση του κέντρου, ζητώντας την απομάκρυνσή συγκεκριμένων αθλητών, απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
"Σας παρακαλώ πολύ να απευθυνθείτε στη διοίκηση του Αγίου Κοσμά να σας δώσουν τις πέντε επιστολές που τους έχω στείλει από τον Οκτώβριο, μέχρι σήμερα και ζητάω να βγουν συγκεκριμένοι αθλητές από τους ξενώνες και η διοίκηση του Αγίου Κοσμά δεν έχει κάνει τίποτα γι' αυτό".
“Δεν μπορούμε να μπούμε στα δωμάτια και να κάνουμε έλεγχο”, απαντά ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης του κέντρου.
Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι η διοίκηση του προπονητικού κέντρου είναι υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους ξενώνες.
“Πέντε χρόνια η ίδια ιστορία. Εμείς κάθε χρόνο, όταν κάποιος αθλητής σταματάει, ζητάμε από τη διοίκηση του Αγίου Κοσμά να τον βγάλει έξω, για να εξυπηρετήσουμε κάποιον άλλον αθλητή, ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη, να στεγαστεί. Αρμόδιος για να διώξει κάποιον δεν είμαστε εμείς, αλλά η διοίκηση του κέντρου”.
Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Σεβαστή, ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης του προπονητικού κέντρου, Βασίλης Σιάφας, αναφέρει ότι “ο Άγιος Κοσμάς δεν μπορεί να εκτελέσει το ρόλο των Αρχών και να μπει μέσα στα δωμάτια, για να κάνει  έλεγχο. Αντί να στέλνει ο κ. Σεβαστής επιστολές σε μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, προτιμότερο είναι να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, ώστε να υπάρξει άμεση διευθέτηση του θέματος”.
“Ο ΣΕΓΑΣ κάνει διακρίσεις, προσπαθώντας να διώξει τους μικρότερης εμβέλειας αθλητές και όχι τους αστέρες”, δηλώνει ο πρόεδρος της Διοίκησης, Απ. Ρήγας, τονίζοντας, πως μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν φύγει, όσοι δε δικαιούνται να φιλοξενούνται στο κέντρο.
“Πράγματι ο ΣΕΓΑΣ έχει στείλει έγγραφα, που μας ζητάει να βγει συγκεκριμένη αθλήτρια. Και διερωτώμαι: Με ποιο θράσος να πάει ο Άγιος Κοσμάς και να της πει, ότι πρέπει να φύγει; Δεν αντιλέγω, ότι δεν πρέπει να πάει, γιατί όντως έχουμε την ευθύνη και όταν κάποιος δε θέλει να βγει, τότε πρέπει να τον πετάει έξω.
Όταν όμως άλλος έχει την ευθύνη να τους βάλει και μετά τους ειδοποιεί, ότι πρέπει να βγουν, δεν μπορεί να μου λέει να μείνουν μέσα τα αστέρια και οι γνωστοί αθλητές και να πρέπει, να είναι η διοίκηση του Αγίου Κοσμά υπεύθυνη, για να διώξει τους μικρούς” τονίζει ο κ. Ρήγας.
Αξίζει να σημειωθεί, πως στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά διαμένουν εκτός των πρώην Ολυμπιονικών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τρανταχτά ονόματα, και προπονητές, των οποίων η διαμονή, ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται.
Πηγή Δεβετζή, Μιρέλα Μανιάνι, Αθανασία Τσουμελέκα, Βαλέριος Λεωνίδης, Βίκτωρας Μήτρου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Δημοσθένης Ταμπάκος είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα κάποιοι από τους μη δικαιούχους, οι οποίοι ωστόσο έχουν σουίτα στον Άγιο Κοσμά.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 8 Απριλίου

  Γεγονoτα


1820: Ένας αγρότης στη Μήλο, σκάβοντας στο κτήμα του, ανακαλύπτει ένα αρχαίο γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου.
1904: Η Βρετανία και η Γαλλία υπογράφουν μία ιστορική συμφωνία, την οποία ονομάζουν «Εγκάρδια Συμφωνία» και διευθετούν όλες τις διαφορές τους.
1950: Ξεκινά το πρώτο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.
1989: Το ΚΚΕ, η Ελληνική Αριστερά, η ΕΔΑ και ανεξάρτητοι αριστεροί συγκροτούν το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Πρόεδρος ορίζεται ο Χαρίλαος Φλωράκης και γραμματέας ο Λεωνίδας Κύρκος.
1990: Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό 46,8% και 150 έδρες, στις τρίτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν μέσα σ' ένα χρόνο. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 38,6% και ο Συνασπισμός με 10,2%.
1996: H κυβέρνηση της Νέας Γιουγκοσλαβίας (Σερβία και Μαυροβούνιο) αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία.
  • Γεννησεις
563 π.Χ: Βούδας, θρησκευτικός ηγέτης, ιδρυτής του βουδισμού. [θαν. 483 π.Χ.]
1798: Διονύσιος Σολωμός, ποιητής. [θαν. 9/2/1857]
1941: Βιβιέν Γουέστγουντ, αγγλίδα σχεδιάστρια μόδας, που διαμόρφωσε τη μόδα του πανκ και του νιου-γουέιβ.
  • Θανατοι
1861: Ελίσα Ότις, αμερικανός εφευρέτης του ασανσέρ. [γεν. 3/8/1911]
1942: Κώστας Σκαρβέλης, συνθέτης του ρεμπέτικου. [γεν. 1880]
1973: Πάμπλο Πικάσο, ισπανός ζωγράφος. [γεν. 25/10/1881]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο θερινό παλάτι της αυτοκράτειρας Σίσσυ συνεδριάζουν για τη κρίση χρέους! Δείτε φωτογραφίες




Το διάσημο ουγγρικό βασιλικό ανάκτορo Gödöllő επέλεξαν οι τουλάχιστον ''καλόγουστοι'' κοινοτικοί αξιωματούχοι και οι υπουργοί Οικονομικών των ευρωπαικών χωρών για να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις για οικονομική βοήθεια στην καταρρέουσα Πορτογαλία και τις υπερχρεωμένες Ελλάδα και Ιρλανδία.
 










Το παλάτι αυτό χτίστηκε για την αριστοκρατική οικογένεια των Grassalkovich, απόγονος των οποίων ήταν ο Αυτοκράτορας της Αυστρίας και Βασιλιάς της Ουγγαρίας Franz Josef ο νεώτερος με τη διάσημη σύζυγό του Αυτοκράτειρα Elisabeth ή Σίσσυ όπως έμεινε στην ιστορία.
Οι εργασίες κατασκευής του παλατιού με σχήμα διπλού U ξεκίνησαν το 1733 οπότε και διαμορφώθηκε και το πανέμορφο πάρκο που το περιστοιχίζει.

Το κυρίως κτίριο έχει 8 πτέρυγες, εκκλησία, θέατρο, αίθουσα χορού και βέβαια πολυτελείς ξενώνες για τους καλεσμένους.
Η Αυτοκράτειρα Σίσσυ, την οποία υποδύθηκε μοναδικά η Ρόμι Σνάιντερ, αγαπούσε, για προφανείς λόγους, το παλάτι και μέχρι τον τραγικό θάνατο της περνούσε εκεί τα καλοκαίρια της.
 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποσύρεται ο πίνακας της Σφαγής της Χίου



Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να μην αναρτηθεί στο επισκευασμένο Μουσείο της Χίου το πιστό αντίγραφο του παγκοσμίως διάσημου πίνακα του Ντελακρουά που αναπαριστά τη σφαγή της Χίου και είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη περιγράφοντας τις κτηνωδίες των Τούρκων.



Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η ιστορία αυτή γύρω από την έκθεση ή μη του πίνακα-συμβούλου για τον ελληνικό κρατάει ήδη από το φθινόπωρο του 2009, με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων στο νησί της Χίου να κάνουν λόγο ακόμα και για μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς και για να μην «προκαλείται» η Τουρκία.



Το πρωτότυπο του πίνακα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, εκτίθεται στο Λούβρο και αποτελεί προϊόν έμπνευσης του Γάλλου ζωγράφου Ντελακρουά, ο οποίος, συγκλονισμένος από τη σφαγή περισσότερων από 50.00 Χιώτων στις 30 Μαρτίου 1822 από τους Οθωμανούς, αποτύπωσε το 1824 τη διάσημη ανά την υφήλιο πλέον εικόνα στον καμβά.
Παρά τα συνεχή αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για ανάρτηση του αντίγραφου της «Σφαγής της Χίου», ακόμα και σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Καράογλου.

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σχέδιο επιστροφής των διοδίων στο κράτος




Σε διπλή παρέμβαση ώστε να λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης των έργων στους οδικούς άξονες της χώρας, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση σε συνεργασίας με τις κοινοπραξίες.
Η διακοπή δανειοδότησης από τις τράπεζες και η απώλεια εσόδων, λόγω της δράσης του κινήματος "Δεν Πληρώνω", έχει θέση σε κίνδυνο την ολοκλήρωση των έργων.
Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε άμεση εξόφληση των οφειλών προς τις κατασκευαστικές εταιρείες που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ με εγγυήσεις που θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών στα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να τις χρηματοδοτήσουν.
Επίσης, σχεδιάζει την προείσπραξη μελλοντικών εσόδων από τα διόδια και ένα μέρος των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων μέσω της μεθόδου της τιτλοποίησης, ώστε να καλυφθούν στο σύνολό τους οι χρηματοδοτικές ανάγκες των έργων ως τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης.
Για να γίνει αυτό απαιτείται συνεργασία όλων των μερών, αλλά και να συσταθεί εταιρεία ειδικού σκοπού, την οποία θα ιδρύσει το υπουργείο Οικονομικών. Μέσω της εταιρείας το Δημόσιο θα δανεισθεί τα ποσά από τις εμπορικές τράπεζες με εγγύηση τα μελλοντικά έσοδα του κράτους από τα διόδια.
Η έλλειψη πόρων, που οδήγησε και σε διακοπή των έργων  στην Κεντρική οδό του άξονα Ε65 και τμημάτων της Ιονίας οδού, έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό σε κυβέρνηση και κοινοπραξίες που διαπραγματεύονται εδώ και αρκετό καιρό.
Πάντως το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι σίγουρο ότι θα στεφθεί με επιτυχία, καθώς οι τράπεζες πιέζουν για χειροπιαστές εγγυήσεις και προτιμούν τη λύση της δέσμευσης μελλοντικών εσόδων του Δημοσίου για λογαριασμό τους. Η απάντηση των τραπεζών αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.
Τα έργα και η πιθανή μείωση των τιμών
Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", εκτός από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Καλαμάτας,  σε όλες τις υπόλοιπες συμβάσεις παραχώρησης είτε παρατηρούνται καθυστερήσεις, είτε τα έργα έχουν παγώσει.
Το υπουργείο Υποδομών στοχεύει στη μείωση της τιμής του διοδίου κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα, αλλά και σε μια καλύτερη τιμολογιακή πολιτική για τους μόνιμους χρήστες και τους κατοίκους περιοχών που αναπόφευκτα χρησιμοποιούν καθημερινά τους αυτοκινητοδρόμους.
Η χρηματοδότηση των συμβάσεων παραχώρησης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα διόδια, τα οποία αποτελούν περίπου το 25% του προϋπολογισμού τους και θεωρούνται από τις κοινοπραξίες η ραχοκοκαλιά της οικονομικής τους βιωσιμότητας.
Προτίμησαν το χαράτσι
Πάντως παρά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αλλά και τις αντιδράσεις του κινήματος "Δεν Πληρώνω", η κατασκευή νέων σταθμών διοδίων συνεχίζεται κανονικά.
Δέκα χρόνια μετά την παράδοση των νέων τμημάτων της, έξι νέοι σταθμοί κατασκευάζονται στην Εγνατία, με στόχο την αναζήτηση πόρων ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.
Έτσι από τον Σεπτέμβριο, η διαδρομή από την Ηγουμενίτσα, έως την Κομοτηνή, υπολογίζεται να κοστίζει 34 ευρώ μετ' επιστροφής.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", η κυβέρνηση έκανε πίσω ως προς την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων, καθώς θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός και θα ήταν έτοιμα στο τέλος του 2012.
Έτσι, επέλεξε την προσωρινή λύση των σταθμών, που θα φέρουν άμεσα έσοδα, αλλά και επιπλέον επιβάρυνση στους οδηγούς.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο "θεός" στο νοσοκομείο






Ο διάσημος γκουρού Σάι Μπάμπα, εισήχθη στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Εκατοντάδες οπαδοί του κατέκλυσαν την πόλη Πουταπάρτι. Πρωθυπουργοί και πρόεδροι μεταξύ των πιστών του 



Η νοσηλεία ενός παγκοσμίως διάσημου ινδού γκουρού, τον οποίο οι οπαδοί του θεωρούν θεό, προκάλεσε κοσμοσυρροή στη γενέτειρά του από πλήθη πιστών που προσεύχονται για τη γρήγορη ανάρρωσή του.
Ο Σάι Μπάμπα, 85 ετών που λατρεύεται από περίπου 10 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, νοσηλεύεται για καρδιακά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια και πνευμονική συμφόρηση.
Ανήσυχοι εκατοντάδες οπαδοί του συνέρρευσαν στην πόλη Πουταπάρτι, όπου πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στα πεζοδρόμια εξαιτίας της έλλειψης δωματίων στα ξενοδοχεία της πόλης.
Τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία και τα γραφεία σε όλη την πόλη παραμένουν κλειστά τις τρεις τελευταίες ημέρες σε ένδειξη σεβασμού προς τον Μπάμπα, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο εδώ και μία εβδομάδα.
 
"Ο ίδιος έχει πει ότι θα ζήσει μέχρι τα 96. Δεν μπορεί να κάνει λάθος", διαβεβαίωσε ο Πούτα Ρανγκάια, 43 ετών, εθελοντής σε μία από τις πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις του Μπάμπα.
Οι οπαδοί του Σάι Μπάμπα πιστεύουν ότι ο γκουρού έχει υπερφυσικές ικανότητες, όπως να γιατρεύει ασθένειες σε τελικό στάδιο και να θυμάται τις προηγούμενες ζωές του.
 
Ανάμεσα στους οπαδούς του είναι και πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ινδίας, ενώ ο αριθμός των πιστών του εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Ο Σάι Μπάμπα ισχυρίζεται ότι είναι η μετενσάρκωση του Σάι Μπάμπα ντε Σίρντι, ενός αγίου των ινδουιστών που πέθανε το 1918.

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μάρκαρε το γιο του



Σκανδαλώδες έγκλημα αποκάλεσε ο εισαγγελέας της έδρας την φαεινή ιδέα ενός Γεωργιανού πατέρα που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ να κάνει ένα τατουάζ στον ώμο του 3χρονου γιου του \

Ο λόγος για τον Εβγένιο Άσλει που χάραξε τα γράμματα  "DB", από το "Daddy's Boy", δηλαδή "το παιδί του μπαμπά"!
Το σοκαριστικο γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν κάποιοι γείτονες ζήτησαν από κοινωνικούς λειτουργούς να επισκεφτούν το σπίτι που έμεναν πατέρας και γιος, φοβούμενοι ότι ο συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν κατάλληλες για ένα μικρό παιδί.
 
Οι κοινωνικοί λειτουργοί έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν το τατουάζ του παιδιού. Ο άντρας συνελήφθη από την αστυνομία και θα εκτίσει ποινή ενός έτους, ενώ θα πληρώσει επίσης 300 δολάρια πρόστιμο. Το 3χρονο μένει αυτή τη στιγμή με τον θειο του Τζόρτζ Χόκινγκ.
Στις ΗΠΑ  απαγορεύεται να κάνει κανείς τατουάζ σε πρόσωπο κάτω των 18 ετών.
 
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατί ένας 5χρονος έγινε επίτιμος κυβερνήτης του Ν.Τζέρσεϊ




.

Σε ένα βίντεο που ανέβασαν οι δικοί του στο διαδίκτυο ο πιτσιρικάς έκλαιγε με μαύρο δάκρυ. Και όταν τον ρώτησαν γιατί, απάντησε: "Γιατί μου είπαν οτι είμαι πολύ μικρός για να γίνω κυβερνήτης του Νιου Τζέρσει!"








Το βίντεο έκανε εκατομμύρια κλικ και έφτασε και στ' αυτιά του κυβερνήτη. Αλλο που δεν ήθελε ο πολιτικός, είναι και αμερικανός που φημίζονται για τέτοιου είδους κινήσεις και αποφάσεις και κάλεσε τον μικρό Τζέσε στο γραφείο του για να τον χρίσει επίτιμο κυβερνήτη της πολιτείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κόλλησε στην λεκάνη της τουαλέτας!





Ο άτυχος άνδρας είχε πάει να ψωνίσει σε ένα από τα μεγάλα πολυκαταστήματα τα Wall Mart και ένιωσε την ανάγκη να επισκεφθεί την τουαλέτα. Λάθος του!











Κάποιος που ήθελε να κάνει μια άσχημη πλάκα είχε βάλει πάνω στο καπάκι της λεκάνης σούπερ κόλα! Την συνέχεια την φαντάζεστε  όλοι! Ο κύριος κόλησε για τα καλά! Οπότε άρχισε να φωνάζει για βοήθεια! Κάποιος άκουσε τις φωνές του και πήγε να δει τι συμβαίνει. Μετά από τις απαραίτητες εξηγήσεις κλήθηκε η πυροσβεστική. Ο κύριος δεν ξεκολλούσε με τίποτα! Οπότε μπήκαν τα μεγάλα μέσα. Κλήθηκε η πυροσβεστική και πήραν τον κύριο μαζί με το καπάκι της τουαλέτας και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο...
..


Πηγή newsit.gr




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αχαϊα: Η γυναίκα που... έπινε αίμα - Δάνειζε με τόκο 30% το μήνα!




Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες υποθέσεις τοκογλυφίας που οδηγούνται σε δικαστική αίθουσα... 





Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την κατηγορία της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα καταδικάστηκε από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας μία γυναίκα που δάνειζε με μηνιαίο επιτόκιο... 30% επί του κεφαλαίου!
Σύμφωνα με το dete.gr, μήνυση σε βάρος της είχε υποβάλει μία επιχειρηματίας η οποία πριν από λίγο καιρό είχε λάβει δάνειο 3.000 ευρώ για να ανοίξει φροντιστήριο στην Πάτρα και αναγκάστηκε να πληρώσει μαζί με τους τόκους στην κατηγορούμενη... 90.000 ευρώ!

Η μηνύτρια αναγκάστηκε να κλείσει το φροντιστήριο επειδή δεν άντεχε τις πιέσεις. Σε πρώτο βαθμό η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών αλλά η ποινή της μειώθηκε γιατί της αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Συνολικά η μηνύτρια είχε υπογράψει 41 συναλλαγματικές. Η κατηγορούμενη από την πλευρά της δήλωσε στο δικαστήριο πως για τη βλάβη που υπέστη η μηνύτρια, δεχόταν να της μεταβιβάσει ένα ακίνητο που έχει στην περιοχή της Βάρδας, κάτι που δεν δέχθηκε η μηνύτρια.

Η σύλληψη της γυναίκας είχε γίνει επ' αυτοφώρω από την Αστυνομία ενώ στην κατοχή της είχε μια συναλλαγματική 5.132 ευρώ. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες υποθέσεις τοκογλυφίας που οδηγούνται στο ακροατήριο ενώ πρέπει να σημειωθεί πως τελεσιδίκησε μετά απο πολλές αναβολές.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ναυπακτία: Του έδινε σοκολάτες και τον βίαζε σε υπόγειο παντοπωλείου!




Η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο - Ο δράστης έβαζε απορρυπαντικό στα γεννητικά του όργανα και κακοποιούσε το παιδί ακόμα και με κεριά...











Ενοχος για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου κατά εξακολούθηση κρίθηκε εβδομηνταπεντάχρονος παντοπώλης από τον Πλάτανο Ναυπακτίας. Καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση, έξι λιγότερα από ό,τι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη. Το γεγονός της μείωσης της ποινής δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα τους συγγενείς του θύματος αλλά και το σύνολο της κοινής γνώμης που παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία.
Σύμφωνα με το dete.gr, για ακόμη μια φορά ζωντάνεψε το δράμα στην αίθουσα των δικαστηρίων της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος παντοπώλης είχε βιάσει το θύμα του συνολικά τέσσερις φορές: την πρώτη στο μαγαζί του, τη δεύτερη στο υπόγειο του καταστήματος βάζοντας μάλιστα καθαριστικό πιάτων στο γεννητικό του όργανο, την τρίτη στο σπίτι ενός γείτονα όπου είχε χρησιμοποιήσει και ένα κερί για να κακοποιήσει το μικρό παιδί και την τελευταία στο σπίτι του.
Ο βιαστής αποπλανούσε το παιδάκι δίνοντάς του σοκολάτες και κρουασάν και το ανάγκαζε με τη βία να υποκύψει στα απάνθρωπα πάθη του. Το έβαζε να βλέπει πορνό με άντρες και να διαβάζει περιοδικά με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο. Του έλεγε πώς θα γίνει... άντρας και ότι το έχει κάνει και σε άλλα παιδιά. Όταν εκείνο αντιδρούσε, το χτύπαγε και το απειλούσε λέγοντάς του πως θα σκοτώσει τη μητέρα του και τη γιαγιά του.

Το αγοράκι υπέμενε καρτερικά το βασανιστήριό του ώσπου μια μέρα δεν άντεξε άλλο. Ο δεκατριάχρονος πήγε σ' ένα καφενείο και εκμυστηρεύτηκε το μεγάλο του δράμα σε μια γειτόνισσα και ένα θαμώνα. Η γυναίκα που άκουσε τα λεγόμενα του παιδιού ενημέρωσε τη γιαγιά και τη μητέρα του παιδιού που στη συνέχεια μήνυσαν τον κατηγορούμενο.

Πρωτόδικα στο εδώλιο καθόταν και ένας 26χρονος συγχωριανός του, αλλά είχε αθωωθεί από το Κακουργιοδικείο της Αμαλιάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το θύμα και η μητέρα του δεν παρευρίσκονταν στην ακροαματική διαδικασία, γιατί σύμφωνα με την γιαγιά του θύματος δεν τους είχε σταλεί κλήση!

«Μου κατάστρεψε το παιδί»
Η γιαγιά του ανήλικου φανερά ταραγμένη ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Μου κατάστρεψε το παιδί», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την κατάθεσή της. Συνέχισε λέγοντας πως έβρισκε το εγγόνι της γεμάτο μελανιές και εκείνο τις δικαιολογούσε πως χτύπησε στο σχολείο ή ότι έπεσε από το ποδήλατο. Η μάρτυρας υπογράμμισε την απάντηση του βιαστή όταν εκείνη τον κατηγόρησε για ό,τι έκανε: «Εγώ το χάιδεψα απλώς, έλα αν θες να τα κανονίσουμε»...

Δύο κάτοικοι του χωριού έδωσαν συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση. Πρώτα μίλησε η γυναίκα, η οποία είχε πολύ καλές σχέσεις με το αγοράκι, το οποίο μάλιστα έπαιζε με τα παιδιά της. Η μάρτυρας είπε για αυτό που συνέβη στο καφενείο της. περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα της περιέγραψε το τρομαγμένο και κακοποιημένο αγοράκι. Η ιδιοκτήτρια του καφενείου συμπλήρωσε πως ο σάτυρος κατηγορούμενος έφερνε συνεχώς στη γειτονιά πορνοπεριοδικά τα οποία μάλιστα ξεφύλλιζε και τα έδειχνε... επιδεικνυόμενος! Μάρτυρας κατέθεσε και ένας επιχειρηματίας από την περιοχή. Δήλωσε πως είχε ακούσει πως ο ηλικιωμένος «είχε βάλει χέρι» στο θύμα.

Εξάλλου πρώην δήμαρχος Πλατάνου Ανδρέας Δρόσος κατέθεσε πως το παιδί είχε μια ελαφριά νοητική στέρηση αλλά δεν ήταν θηλυπρεπές. Μίλησε και για διάφορες φήμες που υπήρχαν στην περιοχή και για τυχόν κακοποίηση άλλων παιδιών.

Ο γιος του κατηγορούμενου και ένας φίλος του μίλησαν για τον παιδόφιλο... με τα καλύτερα λόγια. Υποστηρίζοντας πως ήταν αδύνατο να έχει κάνει κάτι τέτοιο! Από την άλλη, ο κατηγορούμενος δεν αποδέχτηκε καμία από τις κατηγορίες. Στην απολογία του μάλιστα φρόντισε να υπερτονίσει το γεγονός πως είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Επίσης άφησε να υπονοηθεί ότι έγινε και «θύμα» της υπόθεσης, αφού η γυναίκα του δολοφονήθηκε ύστερα από ληστεία επειδή οι κλέφτες πίστευαν πως είχαν πολλά χρήματα εξαιτίας της παχυλής αποζημίωσης που έδωσαν στην οικογένεια του θύματος, όταν εκδικάστηκε η αγωγή. 

 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μια γιαγιά προκάλεσε διαδικτυακό χάος σε 2 χώρες!




Η 75χρονη ανέμελα μάζευε κάτι παλιοσίδερα όχι πολύ μακριά από το σπίτι της στην Γεωργία. Είδε κι ενα καλώδιο και της "καλογυάλισε". Το έκοψε. Και ήρθε το χάος...






Η συνταξιούχος από το Τμπιλίσι δεν ήξερε οτι αυτό ήταν ένα καλώδιο οπτικών ινών.

Το συγκεκριμένο καλώδιο όμως συνέδεε τις δύο χώρες τηλεφωνικά κι έτσι για μερικές ώρες, οι χρήστες σε Γεωργία και Αρμενία έμειναν χωρίς Ίντερνετ!

Η γυναίκα συνελήφθη. Θα δικαστεί για φθορά δημόσιας περιουσίας όπου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών χρόνων! 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...