Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αποδυναμώνουν τη "ΔΙΑΣ"

Οι περικοπές έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην ομάδα "ΔΙΑΣ", της οποίας το έργο μετά από ένα χρόνο λειτουργίας κρίνεται πετυχημένο. Ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που οδηγούν στην απαξίωση.
Κατά 40% έχει μειωθεί το προσωπικό των ομάδων ΔΙΑΣ από τον Απρίλιο του 2010, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το υπάρχον προσωπικό να εξυπηρετήσει τον αρχικό σχεδιασμό δράσης.
Μεγάλα είναι, ως γνωστόν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Ομάδας και όσον αφορά στον εξοπλισμό τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Real News”, από τους 2.136 αστυνομικούς που εντάχθηκαν στις ομάδες ΔΙΑΣ της Αττικής, σήμερα περιπολούν μόλις οι 1.300, οι οποίοι προφανώς και δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών στις περιοχές ευθύνης τους.
Παράλληλα, πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως, από τους 600 ειδικούς φρουρούς που προσλήφθηκαν επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μόνο οι 50 θα ενταχθούν σ'αυτήν, ενώ οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν σε Αστυνομικά Τμήματα.
Σημειώνεται τέλος, πως από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, η ομάδα ΔΙΑΣ πραγματοποίησε 820.150 ελέγχους οχημάτων και ατόμων, 35.000 προσαγωγές υπόπτων και έκανε 1.500 συλλήψεις για ληστείες και κλοπές.

news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...