Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τα πιο παράξενα επαγγέλματα στον κόσμο !

Η δουλειά δεν είναι ντροπή! Τι κάνεις όμως όταν το επάγγελμα σου είναι ένα από τα παρακάτω;
Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά στη χώρα μας αλλά όσο και να σας φαίνεται παράξενο είναι επαγγέλματα!


                                                             10 – Αυνανιστές ζώων



Οι μεγάλες φάρμες στο εξωτερικό χρησιμοποιούν την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης σε ζώα. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται κάποιος που πρέπει να πάρει τον «σπόρο». Εδώ αναλαμβάνει ο επαγγελματίας αυνανιστής ! Έχει δύο τρόπους να το κάνει: O πρώτος είναι με ένα ειδικό μηχάνημα που με μικρές δόσεις ηλεκτρικής ενέργειας παίρνει το σπέρμα του ζώου και ο δεύτερος είναι με τον παραδοσιακό τρόπο (!)

9 – Σπρώχτης



Ένα επάγγελμα που δεν φανταζόσασταν καν ότι υπάρχει. Στις μεγάλες πόλεις που ο κόσμος είναι αρκετός, για να υπάρχει σωστή χωρητικότητα στα τρένα των μέσων μαζικής μεταφοράς υπάρχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος που σπρώχνει τους υπόλοιπους μέσα στο τρένο ώστε να κλείσουν οι πόρτες και να φύγει το τρένο με όσο πιο πολύ κόσμο μπορεί να χωρέσει. Οπότε αν έρθει κάποιος και σας σπρώξει στο μετρό της Ιαπωνίας μην νευριάσετε, την δουλειά του κάνει…

8 – Οσμιστές Μασχάλης



Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα ήταν αποτελεσματικά τα αποσμητικά μας που μας κρατάνε δροσερούς και καθαρούς… Οι Οσμιστές μασχάλης κάνουν έλεγχο σε κάθε νέο αποσμητικό. Το τοποθετούν σε διάφορες μασχάλες και απλά μυρίζουν κάθε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν το αποσμητικό δεν είναι καλό το πράγμα αρχίζει και γίνεται πιο δύσκολο.

7 – Σεξολόγος για κοτόπουλα



Μόλις εκκολαφτούν τα αβγά στις μεγάλες πτηνοτροφίες αναλαμβάνουν δουλειά οι σεξολόγοι για κοτόπουλα. Στόχος τους είναι να ελέγξουν αν το κοτοπουλάκι είναι κόκορας η κότα και να το βάλουν στην κατάλληλη πτέρυγα. Σε αυτή την δουλειά πρέπει να έχεις καλό μάτι και καλή αφή !

6 – Δοκιμαστής τσίχλας



Πριν βγει ένας νέος τύπος τσίχλας, ελέγχεται στην γεύση, στην δυνατότητα τσιχλόφουσκας (πόσο ελαστική είναι) και στην διάρκεια. Αυτό λοιπόν το έργο το αναλαμβάνει ο δοκιμαστής τσίχλας !

7 – Καθαριστής ζώων



Μην μπερδεύεστε δεν είναι συνηθισμένο επάγγελμα. Στους ζωολογικούς κήπους πολλές φορές στα μεγάλα ζώα όπως για παράδειγμα στους ελέφαντες πρέπει να γίνουν καθαρισμοί στο έντερο του ζώου αν αυτό πάσχει από κάποια ασθένεια. Ο καθαριστής βάζει μια μάσκα οξυγόνου και κάνει μια «βουτιά» με ένα φακό να καθαρίσει… Μην γίνω πιο λεπτομερείς. Δείτε την εικόνα και θα καταλάβετε.

6 – Μηχανικός ασφάλειας καρυδών



Στα ξενοδοχεία που υπάρχουν πολλοί φοίνικες υπάρχει κίνδυνος να πέσουν καρύδες στους περαστικούς. Αρμόδιος για να μην συμβεί αυτό είναι ο συγκεκριμένος «μηχανικός». Ανεβαίνει πάνω στους φοίνικες και τους καθαρίζει από τις καρύδες. Αν δεν το κάνει διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο οι πελάτες του ξενοδοχείου να πάνε από καρύδες.

5 – Γοργόνα



Δεν σας κάνω πλάκα ! Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν γοργόνες κάνετε λάθος. Υπάρχουν και είναι επάγγελμα ! Στο Λας Βέγκας σε γνωστό ξενοδοχείο υπάρχει δεξαμενή χωρητικότητας 117 χιλιάδων γαλονιών και κολυμπούν «γοργόνες» παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό σόου…
Αυτό το επάγγελμα το έκανε για συγκεκριμένο διάστημα και η ολυμπιονίκης Χέδερ Καράσκο !

4 – Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας



Μόλις φτιαχτεί μια νέα νεροτσουλήθρα κάποιος πρέπει να κάνει την πρώτη δοκιμή. Να ελέγξει την ποσότητα του νερού ώστε να γλιστράει εύκολα και να μετρήσει την αδρεναλίνη. Αυτό κάνει ο δοκιμαστής νεροτσουλήθρας. Πληρώνεται και διασκεδάζει, τι άλλο να θέλει ;

3 – Δοκιμαστής ζωοτροφών



Νομίζατε ότι την ζωοτροφή που δίνετε στο κατοικίδιο σας είναι δοκιμασμένη από σκύλο μόνο ; Κάνετε λάθος. Την τροφή αυτή την δοκιμάζει και ένας άνθρωπος. Δεν είναι υποχρεωτικό να την καταπιεί, αλλά πρέπει να την δοκιμάσει. Μετά αν θέλει την φτύνει. Δύσκολο στην σκέψη και να την δοκιμάσεις…

2 – Καθαριστής εμετού



Δουλειά είναι και αυτή όσο αηδιαστική και να σας φαίνεται, κάποιοι την κάνουν. Στα μεγάλα λούνα παρκ του εξωτερικού επειδή υπάρχουν παιχνίδια που ανακατεύουν κάποιους, αποτέλεσμα είναι να έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά εμετού. Δεν τα μαζεύουν οι καθαρίστριες. Υπάρχουν οι συγκεκριμένοι καθαριστές εμετού που κάνουν την δουλειά γρήγορα.

1 – Ελεγκτής αηδιαστικών κόλπων



Όλοι έχουμε δει παιχνίδια με ανθρώπους να περνάνε κάποιες δοκιμασίες. Όπως να δοκιμάζουν έντομα, σκορπιούς και άλλα. Για να αποφθεχθούν οι μηνύσεις δοκιμάζουν πρώτα οι υπάλληλοι πριν τους παίχτες του παιχνιδιού, ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν είναι επικίνδυνα. Υπάρχουν καλοθελητές τελικά…
Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα παράξενα. Κάποια μάλιστα από τα δέκα που αναφέραμε επιβάλλεται να δίνουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα ! Αν έπρεπε να επιλέξετε για δουλειά μόνο ένα από τα δέκα επαγγέλματα. Ποιο θα επιλέγατε (;)

dinfo.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέος χάρτης για τους εκπαιδευτικούς

Με 13.000 λιγότερους δασκάλους και καθηγητές θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τα δημόσια σχολεία. Οι 6.000 εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτούνται δεν θα αντικατασταθούν, όπως δεν θα προσληφθούν και 7.000 αναπληρωτές. Το υπουργείο Παιδείας θα καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και μεταθέσεις

Κατά περίπου 13.000 άτομα θα μειωθεί φέτος το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων.

Από αυτούς οι περίπου 6.000 (3.500 στη δευτεροβάθμια και 2.500 στην πρωτοβάθμια) θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι, οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά -σύμφωνα με τον νέο νόμο- είτε σε σχολεία της ίδιας περιφέρειας είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει ανάγκη.

Σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να προστεθούν και οι μηδαμινές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...