Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τα οικογενειακά ταξίδια των βουλευτών στο εξωτερικό...κερασμένα από τη Βουλή!


Σχεδόν 5,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν κοστίσει στον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου την τετραετία 2009-012 τα ταξίδια των βουλευτών στο εξωτερικό σε πολλά από τα οποία συνοδεύονταν από τις συζύγους τους μετατρέποντας τις αποστολές σε...ταξιδάκια αναψυχής!

Εκατοντάδες κοινοβουλευτικά ταξίδια κάθε χρόνο, με αφορμή επιλεγμένες συναντήσεις ή συνεδριάσεις, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, «φορτώνουν» με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό της Βουλής και κατά συνέπεια τον φορολογούμενο.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βουλευτές τηρούσαν τους «τύπους» πληρώνοντας οι ίδιοι το εισιτήριο των συντρόφων τους, ωστόσο, στη συνέχεια τα ζεύγη απολάμβαναν τα προνόμια της «φιλοξενίας» στους εκάστοτε προορισμούς... κερασμένα από τη Βουλή.

Στα ταξίδια αυτά ο κάθε βουλευτής παίρνει και το... χαρτζιλίκι του, αφού προβλέπεται ημερήσια – εκτός έδρας – αποζημίωση, η οποία κατά μέσο όρο φτάνει τα 120 ευρώ. Τις περισσότερες φορές στις κοινοβουλευτικές αποστολές , συμμετέχουν και υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις διμερείς επαφές και λύνουν διάφορα διαδικαστικά θέματα που μπορεί να προκύψουν. Φυσικά και για εκείνους όλα τα έξοδα καλύπτονται από τη Βουλή, ενώ επίσης δικαιούνται... χαρτζιλίκι, αφού προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση ανάλογα με τη θέση και τον βαθμό του υπαλλήλου.

Η ημερήσια αποζημίωση για τον διπλωματικό σύμβουλο της Βουλής φτάνει τα 110 ευρώ, για προϊστάμενους και διευθυντές τμημάτων τα 95 ευρώ, ενώ για απλούς διερμηνείς και υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων τα 75 ευρώ. Όπως είναι φυσικό, η μεγαλύτερη αποζημίωση αντιστοιχεί στον πρόεδρο της Βουλής, που φτάνει τα 170 ευρώ την ημέρα. Υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο το 2012 ξοδεύτηκαν από τη Βουλή πάνω από 163.000 ευρώ μόνο για την ημερήσια αποζημίωση των μελών των κοινοβουλευτικών αποστολών.



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νεοζηλανδοί και Αμερικανοί ετοίμαζαν το mega τσουνάμι από το 1944!


Το επτασφράγιστο μυστικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Νεοζηλανδού τηλεοπτικού παραγωγού Ray Waru.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ray, Αμερικανοί και Νεοζηλανδοί ετοίμαζαν το mega τσουνάμι που θα ισοπέδωνε την Ιαπωνία.

Το πρόγραμμα ονομαζόταν «Project Seal» και αποτελούσε το αντίπαλο δέος της ατομικής βόμβας.

Το πρόγραμμα είχε προχωρήσει σημαντικά με αποτέλεσμα στα τέλη του 1944 με αρχές του 1945 οι σύμμαχοι πραγματοποίησαν δύο δοκιμές ρίχνοντας 3.700 βόμβες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών δέκα μεγάλες εκρήξεις στο βυθό της θάλασσας θα μπορούσαν να καταστρέψουν μία πόλη.

Τελικά το πρόγραμμα δεν προχώρησε και εγκαταλείφθηκε οριστικά στις αρχές του 1945.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...