Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη

 

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις άνθρωποι, από την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στο 22ο  χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ενώ διεξάγεται προανάκριση για το αν ο οδηγός ξεπέρασε το όριο ταχύτητας.
Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για πέμπτο νεκρό και ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, τέσσερις βαριά τραυματίες και περισσότερους από 30 τραυματίες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά και μία έγκυος.
Ο οδηγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς με κάταγμα και αναμένεται να καταθέσει για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 22χλμ. Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, στη ύψος του χωριού Νέα Καρδιά Μουδανιών, ακριβώς στις 4.30 μ.μ., σύμφωνα με τον διοικητή της τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί πως όλοι τους ήταν Ρώσοι τουρίστες και κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να μεταβούν στην πατρίδα τους.
 
Χαροπαλεύει στο ΑΧΕΠΑ
Από τους εννιά τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ, μετά το δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο στα Μουδανιά, ο ένας νοσηλεύεται στην εντατική σε κατάσταση τετραπληγίας.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Βέργουλας, έκανε λόγο για εξαιρετικά βαρύ περιστατικό. Είπε ακόμη ότι υπάρχει άλλο ένα βαρύ περιστατικό, που χειρουργείται αυτή την ώρα.

ΕΔΕ για το δυστύχημα
Διεξάγεται ΕΔΕ για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος τα ξημερώματα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο ύψος του χωριού Νέα Καρδιά Μουδανιών, που προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων, Ρώσων τουριστών. 
Υπάρχουν μαρτυρίες για ελλιπή φωτισμό του δρόμου, αλλά και για αυξημένη ταχύτητα του λεωφορείου. Η τροχαία ερευνά τον ταχογράφο για να διαπιστωθεί κατά πόσον ο οδηγός του λεωφορείου είχε ξεπεράσει τα όρια ταχύτητας. 
Οι τραυματίες είναι 30 και νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ και στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Σε ασφαλές σημείο οι επιβάτες
Στο σημείο της τραγωδίας στη Χαλκιδική παραμένουν άνδρες της πυροσβεστικής οι οποίοι απεγκλώβισαν τους  Ρώσους επιβάτες από το λεωφορείο που ανετράπη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι 24 Ρώσοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο από αυτό που συνέβη πριν από λίγη ώρα το τραγικό δυστύχημα.
Στην συνέχεια θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Υπενθυμίζεται πως το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Χαλκιδική στο αεροδρόμιο και ανετράπη της πορείας του λόγω της ολισθιρότητας του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι και άλλοι 23 να τραυματιστούν. 

Συγκλονιστική ιστορία
Συγκλονιστική ιστορία μετά την ανατροπή λεωφορείου με πέντε νεκρούς και 30 τραυματίες στη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε τραυματιοφορέας που έφτασε στο σημείο, εντοπίστηκε πατέρας που μετά το τροχαίο -αν και τραυματισμένος- κατάφερε να απεγκλωβίσει από το λεωφορείο την κόρη και τη σύζυγό του και στη συνέχεια κατέληξε.
Πηγή enikos
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...