Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πολυκομματική Βουλή και «βουτιά» για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Mια νέα δημοσκόπηση της εταιρίας «RASS» που διενεργήθηκε στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθήνας, εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 4,5 μονάδες με τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν σε κοντινή αναπνοής.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο «Παρόν της Κυριακής» τα ποσοστά των κομμάτων είναι: Ν.Δ. 14,7%, ΠΑΣΟΚ 10,2%, ΔΗΜ.ΑΡ. 10,1%, ΚΚΕ 10%, ΣΥΡΙΖΑ 9,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,4%, Οικολόγοι Πράσινοι 4,6%, Χρυσή Αυγή 3,7%.

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται οι: Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,5%, ΛΑΟΣ 1,4% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%.

Τα ποσοστά και των δύο μεγάλων κομμάτων είναι πολύ μειωμένα σε σχέση με τα ποσοστά τους στις εκλογές του 2009.
Την ίδια ώρα και η δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής δείχνει επτακομματική Βουλή, με το ΛΑΟΣ να μένει εκτός -καθώς πέφτει στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης- και την Χρυσή Αυγή να ανεβαίνει στο 5% από το 2%.

Ποσοστό 22,5% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας μικρή πτώση, ενώ το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου φτάνουν στο 8,5% από 6%. Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ρουσφέτια υπάρχουν ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης


Μπορεί στις δηλώσεις τους οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας να εκφράζουν όπου σταθούν τη συμπαράστασή τους στους πολίτες, που υποφέρουν (από τα μέτρα που οι πρώτοι έχουν ψηφίσει), ωστόσο ακόμα και αν δεν υπάρχουν λεφτά, τα ρουσφέτια φαίνεται πως συνεχίζονται.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", τις τελευταίες ημέρες βουλευτές επιχειρούν να περάσουν δεκάδες τροπολογίες και φωτογραφικές διατάξεις, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν φίλους, ψηφοφόρους και τοπικά συμφέροντα ενόψει των εκλογών.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα, κατατέθηκαν 85 τροπολογίες, στα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία θα ψηφιστούν πριν από τη διάλυση της Βουλής και άλλα 27 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο Οικοδομικό Κανονισμό που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νομοσχέδιο του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, περιλαμβάνει δεκάδες ευνοϊκές διατάξεις, μεταξύ των οποίων, η αύξηση του οικοδομικού συντελεστή για κατασκευή τουριστικών συγκροτημάτων στο 1% της συνολικής επιφάνειας των νησιών.
Επίσης, τη διευθέτηση αγροτεμαχίου στη Νέα Μάκρη προς όφελος τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Καντερές. Το ίδιο ζητούν με δική τους τροπολογία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός και Παντελής Ασπραδάκης.
Όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", τέσσερις γαλάζιοι βουλευτές επιχειρούν να περάσουν διάταξη υπέρ των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, την ώρα που οι Σάββας Εμινίδης (ΠΑΣΟΚ) και Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ) ζητούν την άμβλυνση των αυστηρών κριτηρίων για την εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, οι υπάλληλοι σε ΟΤΑ και Εθνικό Τυπογραφείο θα πάρουν ειδικό εκλογικό επίδομα, ενώ ήδη έχει κατατεθεί τροπολογία για να μην κλείσει το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και να συνεχίσει να λειτουργεί με την υφιστάμενη δομή.
Η προαγωγή που προκάλεσε αντιδράσεις
Δέκα μέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής, η επιτροπή κανονισμού αποφάσισε την... προαγωγή δύο υπαλλήλων στη θέση των αναπληρωτών γενικών διευθυντών, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 800-900 ευρώ το μήνα και αύξηση του εφάπαξ κατά 150.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής",  κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής την περασμένη Τετάρτη, στην οποία προήδρευε ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, τέθηκε το ζήτημα της προαγωγής των δύο διευθυντών των υπηρεσιών της Βουλής, στη θέση των αναπληρωτών γενικών διευθυντών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το θέμα ήταν εκτός ημερησίας διάταξης και εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η απόφαση αυτή, εξαιτίας της χρονικής συγκυρίας προκάλεσε αντιδράσεις από άλλους υπαλλήλους της Βουλής, που έφτασαν μέχρι το γραφείο του Φίλιππου Πετσάλνικου.
Μετά τη δημοσίευση της είδησης, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, σε δήλωσή του τόνισε ότι δεν έχει υπογράψει την απόφαση και δεν προτίθεται να υπογράψει τοποθέτηση Γενικού Διευθυντή σε καμία από τις πέντε Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

130 ευρώ πληρώνει 4μελής οικογένεια για την Αίγινα - "Καίνε" από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

.

Δυσβάσταχτο είναι πλέον το ταξίδι με το πλοίο μετά την αύξηση 6% που ισχύει απο σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ενδεικτικά, μία 4μελής οικογένεια για να πάει και να έρθει στην Αίγινα, χωρίς αυτοκίνητο, πρέπει να πληρώσει 130 ευρώ ενώ 70 ευρώ στοιχίζει για ένα άτομο, με μηχανάκι, να πάει και θα έρθει στο νησί.

Οι ταξιδιώτες παραπονιούνται για τις αυξήσεις, λένε πως δεν δικαιολογούνται απο τη στιγμή που όλα μειώνονται και κάνουν λόγο για μονοπώλιο των ακτοπλοϊκών εταιρειών.





ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ
   οικονομική θέση





2 ενήλικες2 ΠαιδιάΙΧΣύνολο
ΠειραιάςΠάροςΠειραιάς122 €62 €154 €338 €







ΠειραιάςΜύκονοςΠειραιάς128 €64 €158 €350 €







ΠειραιάςΧίοςΠειραιάς132.6 €66.3 €144.5 €343.4 €







ΠειραιάςΠάτμοςΠειραιάς141 €70 €180 €391 €







ΠειραιάςΗράκλειοΠειραιάς130 €72 €153 €355 €







ΠειραιάςΡόδοςΠειραιάς224 €112 €181 €517 €


ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 6% 

Το ταξίδι για Πάρο από 338 ευρώ  κοστίζει 358,28 ευρώ 
Το ταξίδι για Μύκονο από 350 ευρώ  κοστίζει 371 ευρώ 
Το ταξίδι για Χίο από 343,4 ευρώ  κοστίζει 364,004 ευρώ 
Το ταξίδι για Πάτμο από 391 ευρώ  κοστίζει 414,46 ευρώ 
Το ταξίδι για Ηράκλειο Κρήτης από 355 ευρώ  κοστίζει 376,3 ευρώ 
Το ταξίδι για Ρόδο από 517 ευρώ  κοστίζει 548,02 ευρώ. 




Σήμα κινδύνου για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία


Την ίδια ώρα, κι ενώ απομένουν λίγες ημέρες για το Πάσχα, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι απογοητευτικές ενώ πολλοί επιχειρηματίες σκέφτονται να μην ανοίξουν καν.

Συμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, οι τιμές των εισιτηρίων κρατουν μακρυά τους Ελληνες απο παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς,  όπως την Κέρκυρα όπου την περίοδο του Πάσχα πολύ μεγάλα ξενοδοχεία με 500 και 600 κρεβάτια, θα παραμείνουν κλειστά.

Πολύ περιορισμένες είναι επίσης οι κρατήσεις για Πάρο, Σαντορίνη, Κρήτη, Νάξο, Ιο και Σόφνο.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα Φίτζι εκπέμπουν SOS



Διεθνή
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τα νησιά Φίτζι, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν το αρχιπέλαγος του νοτίου Ειρηνικού, ενώ έχει ζητηθεί από τις αεροπορικές εταιρίες να μην μεταφέρουν στο έδαφός τους τουρίστες.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των αφιχθέντων.
Οι δρόμοι για το διεθνές αεροδρόμιο στο Νάντι έχουν αποκλειστεί και οι ραγδαίες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.
Οι εθνικές αερογραμμές Air Pacific ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν όλες τις πτήσεις τους με προορισμό τα νησιά Φίτζι και διατήρησαν μερικές πτήσεις αναχώρησης, για τους ταξιδιώτες που ήδη βρίσκονται στο διεθνές αεροδρόμιο.
Το κέντρο της πόλης Νάντι δεν είναι προσβάσιμο, καθώς έχει πλημμυρίσει μετά την υπερχείλιση ποταμού σε γειτονική πόλη.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 5.000 κάτοικοι έχουν καταφύγει σε κέντρα φιλοξενίας, μετά τις μεγάλες αυτές πλημμύρες.
Πηγή: ΑΠΕ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καλό μήνα!





Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.
Από τους Κέλτες
Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο "κώδικας δεοντολογίας" των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.
Από τη Γαλλία
Η δεύτερη εκδοχή, που θεωρείται και ποιο βάσιμη ιστορικά, θέλει γενέτειρα του εθίμου την Γαλλία του 16ου αιώνα. Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η "1η Απριλίου". Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.
Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά. Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά.
Ψέματα που έμειναν στην ιστορία
Τον προηγούμενο αιώνα, η τεχνολογία βοήθησε κάποιους να ξεγελάσουν χιλιάδες άτομα την ημέρα αυτή. Για παράδειγμα μια Αμερικάνικη εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο (στις αρχές του 20ού αιώνα), στο οποίο αναφερόταν ότι ο Τόμας Έντισον είχε εφεύρει μια μηχανή, η οποία μετέτρεπε το νερό σε κρασί. Οι μετοχές των εταιριών παρασκευής και διακίνησης οίνου, σημείωσαν κατακόρυφη πτώση στο χρηματιστήριο.
Ένα άλλο παράδειγμα μεγάλης πρωταπριλιάτικης φάρσας, είναι αυτή του δικτύου BBC το 1957. Τότε προβλήθηκε από το δίκτυο αυτό ένα ρεπορτάζ, στο οποίο Ιταλοί γεωργοί μάζευαν μακαρόνια από τα δέντρα που υποτίθεται ότι τα παράγουν.
Πηγή: Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...