Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Βαριές κατηγορίες για τον Άκη Τσοχατζόπουλο


Όλα τα κόμματα, πλην του ΛΑΟΣ που δεν μετείχε στην Επιτροπή, συμφώνησαν στα δύο βασικά ποινικά αδικήματα που προτείνει η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
Πρόκειται για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ στο πόρισμα καταγράφονται σε αστερίσκους οι θέσεις των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης για τρεις επιπλέον κατηγορίες.
Ειδικότερα, η ΝΔ προτείνει τη δίωξη του κ. Τσοχατζόπουλου και για το αδίκημα της "παραβίασης μυστικών της πολιτείας", το ΚΚΕ "της απιστίας σε σχέση με το περιεχόμενο και την εφαρμογή της αρχικής σύμβασης" και ο ΣΥΡΙΖΑ της "απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία".
Η πλειοψηφία προτείνει, επίσης, να "ασκηθεί αυτοτελώς αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού προς επιδίκαση αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης υπέρ του ελληνικού δημοσίου", καθώς και "να ληφθεί κάθε ενδεικνυόμενο ασφαλιστικό μέτρο (συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών, άυλων τίτλων, θυρίδων, κ.λπ. που θα βρεθούν στην κατοχή των υπόπτων), καθώς και σε εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων κ.λπ., προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα και οι νόμιμες αξιώσεις του δημοσίου".
Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ
Ειδικότερα, ως προς τις δύο βασικές κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, το ΠΑΣΟΚ προτείνει στο πόρισμα του:
*Την άσκηση ποινικής δίωξης για το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος το οποίο διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από 1/11/1999 μέχρι 27/9/2007, κατά το οποίο έλαβε το συνολικό ποσό τουλάχιστο των 7.777.373 δολαρίων ΗΠΑ (ή όποιο ποσό μεγαλύτερο τυχόν προκύψει κατά την τακτική ανάκριση με το άνοιγμα και την διερεύνηση όλων των λογαριασμών της Torcaso και των λοιπών συνδεομένων φυσικών και νομικών προσώπων) λαμβάνοντας για τον εαυτό του παράνομα περιουσιακά ωφελήματα.
*Την άσκηση ποινικής δίωξης για φυσική αυτουργία σε μια πράξη και ηθική αυτουργία σε όλες τις λοιπές επιμέρους πράξεις που συγκροτούν την κατ εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά την χρονική περίοδο από 17/11/1999 μέχρι 16/4/2010.
Παράλληλα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής, στον οποίο παρέδωσαν το πόρισμα τους, να το διαβιβάσει προς τον υπουργό Οικονομικών, τον "κατά νόμο εκπρόσωπο του ελληνικού δημοσίου", προκειμένου να δοθεί εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για:
*Να ασκηθεί αυτοτελώς αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού προς επιδίκαση αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης υπέρ του ελληνικού δημοσίου.
*Να παρασταθεί το ελληνικό δημόσιο ως πολιτική αγωγή στις ποινικές δίκες που θα διεξαχθούν σε Ελλάδα και Γερμανία σε βάρος των ενεχομένων στην εκτεταμένη επιχείρηση δωροδοκίας καθώς και σε βάρος της εταιρίας Ferrostaal.
*Να γίνει από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, καταλογισμός προστίμων για τυχόν φορολογικές παραβάσεις.
Τέλος, η Προανακριτική θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσει το πόρισμα και όλο το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει προς την Επιτροπή Εξοπλιστικών για την διευκόλυνση των εργασιών της, επειδή προέκυψαν αναφορές στις συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων και στην εκτέλεση τους, τις οποίες αυτή ερευνά.
Τα πορίσματα ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Από την πλευρά της ΝΔ τονίζεται στο πόρισμα ότι "συμφωνούμε με τα πραγματικά περιστατικά όπως αυτά περιγράφονται από το σχέδιο πορίσματος, παρά το γεγονός ότι δεν ήρθαν σε γνώση της Επιτροπής όλα τα στοιχεία που έχουμε κατ επανάληψη ζητήσει. Όσον αφορά στις εμπεριεχόμενες σκέψεις, απόψεις, νομικές κρίσεις και εκτιμήσεις, επιφυλάσσεται".
Το ΚΚΕ, στο πόρισμα του κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για "διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σχετικά με το μέγεθος και τον προσανατολισμό των αμυντικών δαπανών" καθώς και για μεθοδεύσεις από το ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση και της ΝΔ σε σχέση με τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής.
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει "αδιανόητο κατηγορίες δωροδοκίας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος να αφορούν μόνο την περίοδο υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου.
ΛΑΟΣ: "Ο Άκης στην πυρά"
"Και μη χειρότερα", ήταν η αντίδραση του ΛΑΟΣ στην πρόταση για παραπομπή του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο ΛΑΟΣ, ο οποίος δεν μετείχε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή προκαταρκτικής, θεωρεί ότι ο πρώην υπουργός ρίχνεται στην πυρά, και με ανακοίνωσή του παραπέμπει στο παρελθόν, και στην διεκδίκηση της πρωθυπουργίας από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
"Ο Άκης στην πυρά. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος για λίγες ψήφους πριν 15 χρόνια, θα ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδος. Και μη χειρότερα", ήταν η πρώτη αντίδραση του ΛΑΟΣ.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Βόμβα» και από τη Fitch!

Την ώρα που τα ρεπορτάζ σχεδόν όλων των διεθνών ΜΜΕ συγκλίνουν στο σενάριο της εθελοντικής διακράτησης των  ομολόγων που λήγουν στην ερχόμενη τριετία 2012-2014, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings χαρακτηρίζει ως χρεοκοπία κάθε ενδεχόμενο εθελοντικής αναδιάρθρωσης, ορίζοντας ως τέτοια την ανταλλαγή ομολόγων που ωριμάζουν, με άλλα, μεγαλύτερης προθεσμίας αποπληρωμής, αλλά με “σημαντικά λιγότερο πλεονεκτικούς όρους”, όπως τονίζει.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές του οίκου θεωρούν πως μόνο μια “καθαρή” ανταλλαγή  ομολόγων με τους υπάρχοντες όρους  των “παλαιών” εκδόσεων ΔΕΝ θα συνιστούσε χρεοκοπία, καθώς οιαδήποτε  άλλη σχέση ανταλλαγής (με παροχή κινήτρων ή αλλαγή των όρων των αρχικών εκδόσεων) θα εκληφθεί ως “υποχρεωτική και επείγουσα ανταλλαγή” και κατά συνέπεια χρεοκοπία!

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται το μπαράζ αρνητικών έως απαξιωτικών για τη χώρα μας δημοσιευμάτων από γερμανικά έντυπα.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt κυκλοφορεί με τίτλο «Ένα βήμα πιο κοντά στο χάος», παρουσιάζοντας στο σχετικό της άρθρο τις εξελίξεις στο μείζον θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Όπου παρομοιάζει τη νέα προσπάθεια για χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα με τον... “τετραγωνισμό του κύκλου”, λέγοντας πως δεν υπάρχει διάθεση από καμία πλευρά να κάνει πίσω στις θέσεις της, καθώς “η κυβέρνηση στο Βερολίνο θέλει να κάνει κάτι με τους ιδιώτες πιστωτές, ενώ ΕΚΤ και ΔΝΤ δεν θέλουν να δείξουν πως άγονται και φέρονται από τα ευρωπαϊκά πολιτικά όργανα”.

«Η Ελλάδα... δεν έχει τέλος» γράφει και η Süddeutsche Zeitung, που εστιάζει σε αυτό που ονομάζει “έλλειψη συμφωνίας και συντονισμένης πολιτικής μεταξύ του Βερολίνου, του Λουξεμβούργου, της Ουάσινγκτον και της Αθήνας”.

Επικριτικοί και οι αρθρογράφοι της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που γράφει χαρακτηριστικά πως “οι Έλληνες δεν αναζητούν την ευθύνη στον εαυτό τους για τη μιζέρια, στην οποία έχουν περιπέσει. Προτιμούν να ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους και κατά προτίμηση στην Άνγκελα Μέρκελ και στους Γερμανούς”...

Τέλος, και η Bild γράφει πως “οι Έλληνες περιγελούν την Ευρώπη και καταφέρνουν να πάρουν και νέα δισεκατομμύρια”.  



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα πρόκληση από την Bild με αφορμή τους Αγανακτισμένους

Με ένα νέο προκλητικό δημοσίευμα, η Γερμανική εφημερίδα «Bild» προβάλει τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων πολιτών στη Ελλάδα.

«Με τον αγκυλωτό σταυρό - Οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη αλλά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων Ευρώ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος  το οποίο συνοδεύεται από μια φωτογραφία Αγανακτισμένων Ελλήνων  που κρατούν ένα πλακάτ με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κέντρο της οποίας απεικονίζεται ο αγκυλωτός σταυρός.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται μάλιστα και οι πρόσφατες δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη, ότι «οι Έλληνες θα είναι ξένοι στην ίδια τους τη χώρα και ότι αυτό δεν συνέβη ούτε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής».

Φωτογραφία με το συγκεκριμένο πλακάτ, χωρίς όμως κάποιο σχολιασμό, συνοδεύει ρεπορτάζ για την κρίση στην Ελλάδα που δημοσιεύει σήμερα και το περιοδικό «Der Spiegel».

Πάντως, στην ιστοσελίδα η «Bild Online» κάνει λόγο και για «ένα νέο σκάνδαλο» που έρχεται στο φως αναφορικά με περιστατικό που συνέβη κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Πετσάλνικος τους έβρισε.

Σύμφωνα με τη Bild, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη απευθυνόμενη στους Γερμανούς βουλευτές είπε: «Εάν δεν στηρίξετε τη χώρα μας θα συμβεί με τους συμπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κρήτη».

Όπως δηλώνει στη Bild o χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μίχαελ Χένριχ «ο διερμηνέας δεν μετέφρασε τη συγκεκριμένη φράση», η οποία ήρθε στο φως όταν η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μετέφρασε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή»της 19ης Μαΐου.

Ο Γερμανός βουλευτής, μιλώντας στη Bild, το χαρακτήρισε «θρασύτητα» και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας είχε βρίσει με αντίστοιχα υπονοούμενα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε στη Bild το συμβάν, στο οποίο αναφέρονται αρκετοί συμμετέχοντες στο ταξίδι». Η συζήτηση ήταν «φιλική και εποικοδομητική», δηλώνει ο κ. Πετσάλνικος στη Bild.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συρία: Δεκάδες νεκροί στις διαδηλώσεις

Συνολικά 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε διάφορες πόλεις της Συρίας, οι 35 από τους οποίους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από αυτούς 35 027 πολίτες και 8 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας- σκοτώθηκαν στην Τζισρ αλ Σούγουρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και στα γειτονικά χωριά όπου από το Σάββατο πραγματοποιούνται επιχειρήσεις του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, διευκρίνισε ο Ράμι Αμπντελραχμάν.
Πιο βόρεια, στην πόλη Ιντλέμπ, οι δυνάμεις της τάξης διέλυσαν το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 1.500 διαδηλωτών. Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν επίσης χθες το βράδυ στην παραλιακή πόλη Ζαμπλέ, προσέθεσε ο Αμπντελραχμάν. Αυτοί έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες πυροβολούσαν για να διαλύσουν διαδήλωση που γινόταν στην πόλη, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.
Στο Ντέιρ Εζόρ, στην κεντροανατολική Συρία, οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία μπροστά από κτίριο του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς, σύμφωνα με τον ίδιο.
Εξάλλου οι δυνάμεις της τάξης παρέδωσαν χθες το βράδυ στους γονείς του στη Ντούμα, στην περιφέρεια της Δαμασκού, τη σορό ενός άνδρα που είχε τεθεί υπό κράτηση πριν από ένα μήνα.
Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότεροι από 1.100 πολίτες έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 10.000 συλληφθεί στη Συρία από την έναρξη του αντικαθεστωτικού κινήματος κατά του συριακού καθεστώτος.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ερντογάν μαινόμενος: ¨Να πάτε να σώσετε την Ελλάδα"!

Aναστάτωση έχει προκαλέσει στην Τουρκία , το άρθρο που δημοσίευσε το περιοδικό “The Economist” σχετικά με τις εκλογές της Τουρκίας που συστήνει στους Τούρκους να ψηφίσουν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, με τον Ερντογάν να κατηγορεί πως τα άρθρα αυτά γράφονται με την επιρροή του «ισραηλινού λόμπι»
Το βρετανικό περιοδικό τονίζει πως ο φόβος τώρα δεν είναι η μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμική δημοκρατία αλλά η δημοκρατικότητα της ίδιας της χώρας. « Σήμερα στην Τουρκία βρίσκονται στη φυλακή περισσότερη δημοσιογράφοι απ’ ότι στην Κίνα» γράφει ο «Εconomist» που καταλήγει στο συμπέρασμα. «Γι' αυτο προτείνουμε στους Τούρκους να ψηφίσουν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP)".
 Έτσι το βρετανικό περιοδικό, που τα τελευταία 8 χρόνια με διάφορα άρθρα στήριζε ξεκάθαρα τις μεταρρυθμίσεις και τα έργα του Ερντογάν, δείχνει πως τώρα είναι ξεκάθαρα αντίθετο με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.(ΑΚP) και τονίζει πως η Τουρκία χρειάζεται μια αλλαγή.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος του στο Ικόνιο της Κεντρικής Τουρκίας, δήλωσε : " Το περιοδικό “Εconomist” δημοσιεύει ένα άρθρο με απόψεις. Αλλά όχι με έμμεσες απόψεις αλλά με ξεκάθαρο τρόπο λέει "ψηφίστε CHP". Μα τι αγένεια, τι θράσος είναι αυτό; Λυπάμαι “Εconomist” είσαι πολύ Γάλλος σχετικά με την Τουρκία και στο CHP (σ.σ.   "έχεις μείνει Γάλλος" στο θέμα στην τουρκική γλώσσα σημαίνει αγνοείς για το θέμα).
Ο τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεση του στο βρετανικό περιοδικό κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber. Ο Ερντογάν άρχισε να βλέπει τα δικά του «φαντάσματα» σχετικά με το Ισραήλ. « Το άρθρο αυτό είναι έργο του Ισραηλινού λόμπι που επηρεάζει αυτό περιοδικό “Economist” δήλωσε ο Ερντογάν χωρίς να διευκρινίζει από πηγάζει η σιγουριά του.

Ο Ερντογάν στην προεκλογική του ομιλία στο Σαγγάριο, υπονόησε πως ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου, έχει τη στήριξη του ισραηλινού λόμπι που δημοσιεύει άρθρα υπέρ του, και δήλωσε « Κιλιτσντάρογλου, αντί να προσπαθείς να σώσεις την Τουρκία, πήγαινε να σώσεις την Ελλάδα»!
Ο υπουργός Αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Ηabertürk δήλωσε “ είναι ένα άρθρο που πρόταση του έχει πολλές σαχλαμάρες”.

Πάντως, το περιοδικό “Economist” στις δημοτικές εκλογές του 2004, σε άρθρο του είχε προτείνει στους Τούρκους ψηφόφορου , να ψηφίσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Tότε, ούτε ο Ερντογάν, αλλά ούτε κάποιο άλλο στέλεχος του κόμματος του, δεν είχαν εκφράσει καμία αντίδραση στη στήριξη αυτή.
onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Σπίτι του Ωνάση στην Αθήνα,αγόρασε η τουρκική πρεσβεία",γράφει η ΧΟΥΡΙΕΤ.

Η τουρκική εφημερίδα Ηürriyet αποκαλύπτει πως το σπίτι που αγόρασε η τουρκική πρεσβεία ήταν ιδιοκτησίας του Αριστοτέλη Ωνάση και γι΄αυτό έχει τίτλο « Το σπίτι του Ωνάση έγινε τουρκική πρεσβεία» 

H τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα για να ικανοποιήσει τις αυξημένες κτιριακές ανάγκες της , μετά από διαπραγματεύσεις αγόρασε το κτίριο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι στην πρεσβεία στην οδό Βασιλέως Γεωργίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίτιμο της αγοράς έφτασε στα 18 εκατομμύρια Ευρώ. Πάντως η αγορά αυτή εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών μετά από την έκδοση της άδειας οικοδομής που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές για το οικόπεδο που κατείχε η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα , ετσι ώστε να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες

onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων»

ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΜΕΛΗΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ», Ο ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΝΙΚΟ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ
Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος». Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες.
Η πρόθεση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς, λέει ο πρώην «οικονομικός δολοφόνος» Τζον Πέρκινς
Σε περίπτωση που οι ηγέτες αρνούνταν να ενδώσουν, αντιμετώπιζαν απόπειρες δολοφονίας ή πραξικοπήματα, ένα σχέδιο που είδαμε να επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες στη Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του '50 και έπειτα.

Μεταμελημένος και αναστατωμένος από την εχθρότητα μεγάλου μέρους της παγκόσμιας κοινότητας κατά των ΗΠΑ, όπως δηλώνει, τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τον μηχανισμό τον οποίο υπηρέτησε.
Ο Τζον Πέρκινς, στη συνέντευξη που ακολουθεί, δηλώνει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι η Ελλάδα έχει πέσει θύμα των «οικονομικών δολοφόνων», με απώτερο στόχο «τη θέσπιση ενός παγκόσμιου κεντρικού τραπεζικού συστήματος» και ενός «παγκόσμιου νομίσματος». Κατά τον Πέρκινς, η επίθεση στη Λιβύη έχει τους ίδιους στόχους μιας και «τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη, υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου».


* Κύριε Πέρκινς, έχει η περίπτωση της Ελλάδας ομοιότητες με τη δράση των οικονομικών δολοφόνων;
**Η Ελλάδα χτυπήθηκε από οικονομικούς δολοφόνους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ξεκίνησε με την Ισλανδία πριν από δύο χρόνια και έφτασε σε εσάς, στην Ιρλανδία και άλλες χώρες. Εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της Ελλάδας, τέθηκε σε μια κατάσταση με υπέρογκο χρέος και η οικονομία της βρίσκεται σε τέλμα. Η όλη συζήτηση γίνεται για την επαναχρηματοδότηση του χρέους.
Η Ελλάδα θα παραιτηθεί
Η πρόθεση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς. Είναι μια συνηθισμένη τεχνική των οικονομικών δολοφόνων ώστε να φέρουν μια χώρα στα χέρια της «εταιρειοκρατίας».
Δεν έχω αμφιβολία ότι θα υπήρξαν παρασκηνιακές προσπάθειες να επιτευχθούν συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και της τραπεζικής κοινότητας, δοσοληψίες ή και απειλές. Και όπως είδαμε με την υπόθεση Στρος-Καν, στείλανε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιρλανδία και σε όσους ηγέτες σκέφτονται να σταθούν απέναντι στην «εταιρειοκρατία».


**Δεν είναι ξεκάθαρο σε πολύ κόσμο το πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός. Θεωρητικά έχουμε ένα δυτικό πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, αλλά και διάφορα φόρα όπου οι ηγέτες αυτού συνευρίσκονται συζητώντας. Είναι αυτή μία ενδοδυτική ή ενδοτραπεζική υπόγεια σύγκρουση ή κάτι άλλο;
* Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους. Η δύναμη όλο και περισσότερο υπεισέρχεται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Για να διατηρήσουν τη δύναμή τους, είτε στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μ. Ανατολή ή την Κίνα, βασίζονται σε ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα και ένα σταθερό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ώστε να το πετύχουν.
Την ίδια στιγμή, υπάρχει τρομερή πίεση για αλλαγή. Στη Λατ. Αμερική, την τελευταία δεκαετία έχουν εκλεγεί 10 πρόεδροι που σε διαφορετικούς βαθμούς αντιστέκονται στην «εταιρειοκρατία», και σε χώρες όπου στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ελέγχονταν από στυγνούς δικτάτορες, βοηθούμενοι από τη CIA. Επίσης, η Μ. Ανατολή εκρήγνυται και η Κίνα δυναμώνει.
Οπότε υπάρχει μεγάλη αντίσταση παγκοσμίως. Και λόγω αυτού, το status quo, το κατεστημένο, πεισμώνει, στυλώνει τα πόδια του. Οπότε αυτή τη στιγμή η «εταιρειοκρατία» κάνει τα πάντα να υπονομεύσει οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να την απειλήσει και συγχρόνως να θεσπίσει ένα παγκόσμιο νόμισμα, το δολάριο, σίγουρα βλέπουμε μια αποδυνάμωση του ευρώ ως αποτέλεσμα, και επίσης να θεσπίσει ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα.


* Οπότε θα λέγατε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τα πρώτα δείγματα ενός είδους φασισμού;
* Είναι ένας όρος, αλλά ο κίνδυνος εδώ είναι ότι συνδέουμε τον φασισμό με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Στις ΗΠΑ έχουμε μια δυσκολία στη χρήση του όρου κομμουνισμός ή σοσιαλισμός επειδή είναι συνδεδεμένος με τον Στάλιν. Η Ευρώπη δεν έχει την ίδια παράδοση. Αλλά σίγουρα οι πολυεθνικές κυβερνούν. Δεν είναι απλώς μια συνεργασία κυβερνήσεων και εταιρειών.
Σήμερα οι πολυεθνικές εταιρείες ελέγχουν τον κόσμο. Λίγο παλαιότερα, θρησκευτικές οργανώσεις είχαν αυτή τη δύναμη, αργότερα τη σκυτάλη πήραν κυβερνήσεις, και κάποιες ήταν φασιστικές, κάποιες δημοκρατικές, άλλες δικτατορικές, οι οποίες ανταγωνίζονταν για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις αγορές. Αλλά σήμερα, οι κυβερνήσεις αντικαταστάθηκαν από τις εταιρείες, οι οποίες εξαγοράζουν τους πολιτικούς. Κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί σε σημαντικό πολιτικό πόστο στις ΗΠΑ χωρίς τη χρηματοδότησή τους. Ελέγχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και στην πραγματικότητα παίρνουν τις αποφάσεις. Εάν κάποιος τους στέκεται εμπόδιο, τον καταστρέφουν με διάφορους τρόπους.


**Παραφράζοντας, λοιπόν, λέτε ότι έχουμε μια παρακμή της Δημοκρατίας.
* Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια. Από την άλλη, η Δημοκρατία δυναμώνει στη Λατ. Αμερική και κατά τη γνώμη μου υπάρχει αυτή τη στιγμή μια λαϊκή προσπάθεια εκδημοκρατισμού στη Μ. Ανατολή, η οποία βρίσκει μεγάλες αντιστάσεις. Ακόμη και στις ΗΠΑ βλέπουμε κόσμο να αντιδρά στις οικονομικές αλλαγές και κινήματα που προσπαθούν να επαναθεσπίσουν τη Δημοκρατία. Η «εταιρειοκρατία», λοιπόν, έχει μεγάλες δυσκολίες να διατηρήσει τη δύναμή της ή να αποκτήσει περισσότερη. Υπάρχουν λοιπόν πολλά κινήματα και αντικινήματα παγκοσμίως.
Κάντε ό,τι το Εκουαδόρ


* Υπάρχει συζήτηση στην Ελλάδα για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ώστε να ελεγχθεί πόσο από το χρέος είναι απεχθές, στα πρότυπα αυτού που θέσπισε ο Ραφαέλ Κορέα στο Εκουαδόρ. Ποια είναι η γνώμη σας;
* Συμφωνώ απολύτως με τη θέσπιση αυτού. Και βλέπουμε την Ισλανδία να αντιστέκεται σθεναρά, η οποία έπειτα από δημοψήφισμα αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της. Ο Ραφαέλ Κορέα, τον οποίο σέβομαι πολύ ως ηγέτη, είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ΗΠΑ διότι είναι καπιταλιστής, έχει διδακτορικό οικονομίας από αμερικανικό πανεπιστήμιο, είναι πολύ δύσκολο για μας να τον αποκαλέσουμε κομμουνιστή.
Το χρέος του Ισημερινού δημιουργήθηκε από υποστηριζόμενους από τη CIA δικτάτορες τη δεκαετία του '70. Το χρέος είναι του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, των δικτατόρων, αλλά όχι του λαού του Ισημερινού. Οπότε ο Κορέα αντιστέκεται σθεναρά, και φυσικά πριν από έναν χρόνο η CIA προσπάθησε να τον ανατρέψει ανεπιτυχώς.
Το ίδιο έγινε στην Ονδούρα με τον πρόεδρο Σελάγια, ο οποίος προσπάθησε να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά ανατράπηκε. Οι λαοί πρέπει να στηρίξουν ηγέτες που θα αντισταθούν και που θα αναπτύξουν συμμαχίες με χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια προβλήματα. Εάν η Ελλάδα ενεργήσει μόνη, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Αλλά εάν συμμαχήσει με την Ιρλανδία, την Ισλανδία, τη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή, χώρες της Λατ. Αμερικής και της Αφρικής, θα ενισχύσει τη θέση της.


* Πώς κρίνετε την υπόθεση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος-Καν;
* Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά γνωρίζω ότι η ζωή του καταστράφηκε. Πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κατέβει στις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές. Δεν ξέρουμε την αλήθεια για το κατά πόσον είναι ένοχος ή όχι, δεν έγινε δίκη. Γνωρίζω όμως ότι καταδεικνύει πόσο εύκολο είναι να καταστρέψεις έναν δημόσιο αξιωματούχο. Οπως έχω γράψει στα βιβλία μου, άτομα όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί ανά τον κόσμο, είναι εξαιρετικά ευάλωτοι.
Με σφαίρα ή με... Μόνικα
Παλαιότερα, τον καιρό του Τζον Κένεντι για παράδειγμα, έπρεπε να πυροβολήσεις έναν πρόεδρο για να τον δολοφονήσεις. Ολοι ήξεραν ότι ο Κένεντι είχε εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις, αλλά ήταν αποδεκτό, οπότε έπρεπε να τον ρίξουν με μια σφαίρα. Ξεκινώντας όμως με τον Κλίντον, και τη σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι, άρχισαν οι δολοφονίες «προσωπικότητας». Και τώρα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, βλέπουμε ότι ένα άτομο μπορεί να καταστραφεί ολοκληρωτικά απλώς λόγω μιας κατηγορίας. Δεν ξέρουμε αν αυτή η κατηγορία είναι αληθινή ή όχι, αλλά δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή μιας και η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε ανεξαρτήτως αλήθειας.


* Εικάζεται ότι η υπόθεση έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό» δολαρίου-ευρώ και ότι ο Στρος-Καν είναι υποστηρικτής του ευρωπαϊκού νομίσματος. Εχει βάση η εικασία κατά τη γνώμη σας;
* Σίγουρα μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά προστατευτικές με το δολάριο, πιστεύω ότι είναι ο βασικός λόγος που κάνουμε πόλεμο στη Λιβύη. Ο Καντάφι προσπαθούσε να πείσει τις αφρικανικές χώρες να ιδρύσουν ένα παναφρικανικό νόμισμα, το «χρυσό δηνάριο», και να πουλάει πετρέλαιο σε αυτό το νόμισμα αντί του δολαρίου, όπως κάναμε πόλεμο στον Σαντάμ ο οποίος ήθελε να πουλάει το πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα. Είναι απόλυτα πιθανό.
Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά λέω ότι τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου. Και φαίνεται ότι οι αποκαλούμενοι αντάρτες εργάζονται για να προστατέψουν τα συμφέροντα της «εταιρειοκρατίας», τα οποία απειλούσε ο Καντάφι.
Είναι δύσκολο να συμπαθήσεις τον επικεφαλής του ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα εργαλείο των οικονομικών δολοφόνων. Οπότε δεν συμπάσχω με τον Στρος-Καν ως πρόεδρο του ΔΝΤ. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι δεν καταστρέφεις κάποιον πολιτικά απλώς με μια κατηγορία χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτε.
Οι επιπλοκές όμως από την αδυναμία ενός προσώπου σε θέση ισχύος είναι πολύ επικίνδυνες διότι σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται σε παρόμοιες θέσεις εξουσίας πρέπει να έχει υπ' όψιν του ότι εάν ενοχλήσει την «εταιρειοκρατία», μπαίνει σε κίνδυνο. *
ΕΝΕΤ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα επιστολή-βόμβα για Μαξίμου

Νέα επιστολή – βόμβα  για το Μαξίμου αυτή την φορά από  τον κ. Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος κατηγορεί  ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό  για «επιδεικτική αλαζονεία» και σπατάλη του «πολύτιμου κεφαλαίου εμπιστοσύνης» της κοινωνίας. Αναλυτικά στο επίμαχο σημείο της επιστολής που φέρει τίτλο «Ελλάς Εγκλωβισμένων Ελλήνων Ευρωπαίων Εκβιαζόμενων Εκβιαστών» ο βουλευτής αναφέρει «ο ηγετικός πυρήνας της κυβέρνησης που αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης καθώς και η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της οποίας η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τώρα τυχοδιωκτικά νοιάζεται μόνο να κάνει «ταμείο» εν μέσω χρεοκοπίας, αντί να πάρουν από κοινού μια ύστατη καταλυτική αξιόπιστη πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χώρας, συνεχίζουν τα γνωστά προσχηματικά και μεταθέτουν το βάρος της ευθύνης των εξελίξεων αποκλειστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: ή υιοθετείτε άκριτα το εκάστοτε τσαπατσούλικο σχέδιο δίχως κανένα λόγο στην ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική ή στις συνθήκες της ασταθούς ισορροπίας εντός και κυρίως εκτός της χώρας χρεώνεστε κάθε «στραβή», με ή χωρίς εκλογές, που μπορεί να ενεργοποιήσει την αλυσιδωτή αντίδραση της χρεοκοπίας με καταστροφικές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, τη γεωπολιτική θέση της χώρας και την αναπόφευκτη βαλκανιοποίηση της».

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

Ελλάς Εγκλωβισμένων  Ελλήνων Ευρωπαίων Εκβιαζόμενων Εκβιαστών
του Μίμη Ανδρουλάκη   Η ηγεσία του πυρήνα της Ευρωζώνης πριν ένα χρόνο μας έθεσε σε τελευταία ανάλυση το εκβιαστικό δίλημμα έναντι των δανείων: Η Ύφεση και Παγίδα του Χρέους ή άμεση στάση πληρωμών, χρεοκοπία και τελικά έξοδος από το ευρώ σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης, φτώχειας και χάους. Η δημοσιονομική προσαρμογή με τους προβλεπόμενους εξωπραγματικούς ρυθμούς δίχως πλέον τη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος για γρήγορη ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, δίχως αντισταθμιστικά νομισματικά και επενδυτικά διεγερτικά, δίχως ένα πανευρωπαϊκό αναπτυξιακό «Σχέδιο Μάρσαλ», μοιραία οδηγεί σε βαθιά ύφεση, στην κατάσταση που όσο αγωνίζεσαι να μειώσεις το χρέος αυτό αυξάνει και μεγαλώνει επικίνδυνα το σχίσμα Βορρά – Νότου στην ευρωζώνη.
  • Η ΕΚΤ, που κατά τα άλλα υπήρξε μέχρι σήμερα αρκετά υποστηρικτική, έθεσε άλλο εκβιαστικό δίλημμα: ή εγκαταλείπετε τις σκέψεις για μια οποιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωση του χρέους ακόμα και ήπια και συναινετική, ή κόβω την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες με ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα και συνεπώς σας οδηγώ άμεσα σε χρεοκοπία. Άλλωστε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πρόφτασαν και δαιμονοποίησαν εκ των προτέρων ένα έγκαιρο συνολικό αναπρογραμματισμό του χρέους υπό την ομπρέλα του «Ταμείου Διάσωσης», πριν αυτό προσεγγίσει το κρίσιμο όριο του 150 – 170% του ΑΕΠ.
  •  Η Ελληνίδα Επίτροπος αποκάλυψε κατά λάθος τον εκβιασμό που κυοφορείται σε ορισμένους τουλάχιστον κύκλους της ευρωκρατίας: ή αποδέχεστε όλους τους όρους των δανειστών ή μεθοδεύουμε την έξοδο σας από το ευρώ. Πράγμα που ενίσχυσε τον αδικαιολόγητο πανικό των καταθετών.
  •  Τα κοινοβούλια και ίσως και η «αγανακτισμένη» κοινή γνώμη της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας μας υπαγορεύουν: ή δέχεστε μια εξουθενωτική λιτότητα ή δεν εγκρίνουμε το νέο δάνειο και συνεπώς σας οδηγούμε σύντομα στη χρεοκοπία.
  • Ισχυρές ομάδες επιρροής στην Ελλάδα σε διαφορετικά κοινωνικά στρώματα θέτουν το εκβιαστικό δίλημμα: ή διατηρείτε άθικτα όλα τα δεδομένα και τις συνήθειες της εποχής της «φούσκας» των δανεικών και του χρέους-τέρας Φρανκεστάιν σε βάρος των κορόιδων ή ρισκάρουμε να προκαλέσουμε χάος και την άμεση χρεοκοπία της χώρας. Ενώ ύποπτα κυκλώματα συμφερόντων που μέσα στο χάος θέλουν να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους ή επιδιώκουν να αγοράσουν φθηνά την Ελλάδα της δραχμής, με τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό αστόχαστα πριμοδοτούν τη χρεοκοπία της χώρας.
  • Ο ηγετικός πυρήνας της κυβέρνησης που αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης καθώς και η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της οποίας η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τώρα τυχοδιωκτικά νοιάζεται μόνο να κάνει «ταμείο» εν μέσω χρεοκοπίας, αντί να πάρουν από κοινού μια ύστατη καταλυτική αξιόπιστη πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χώρας, συνεχίζουν τα γνωστά προσχηματικά και μεταθέτουν το βάρος της ευθύνης των εξελίξεων αποκλειστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: ή υιοθετείτε άκριτα το εκάστοτε τσαπατσούλικο σχέδιο δίχως κανένα λόγο στην ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική ή στις συνθήκες της ασταθούς ισορροπίας εντός και κυρίως εκτός της χώρας χρεώνεστε κάθε «στραβή», με ή χωρίς εκλογές, που μπορεί να ενεργοποιήσει την αλυσιδωτή αντίδραση της χρεοκοπίας με καταστροφικές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, τη γεωπολιτική θέση της χώρας και την αναπόφευκτη βαλκανιοποίηση της.


Πλατείες: τελευταία  ευκαιρία ή τελική πράξη του δράματος

Η αναμενόμενη, απρόβλεπτη για άλλους, απότομη ανάδυση  του λαϊκού παράγοντα που κατακλύζει τις πλατείες, πέρα και πάνω από  τις παλιές διαχωριστικές γραμμές, δίνει μια τελική ευκαιρία για  τη μεταβολή του πολιτικού σκηνικού και αντικειμενικά θέτει το κλασσικό ερώτημα της Σφίγγας της Ιστορίας: υπάρχει μέσα σε αυτή τη σύγχυση και τον πανικό «κάποιος» - μια κυβέρνηση ευρείας εμπιστοσύνης – που να πει όλη την αλήθεια στο λαό; Να τον πείσει ότι στο κακό που μας «βρήκε» υπάρχει ένα πολύ χειρότερο κακό που μπορούμε να το αποφύγουμε όλοι μαζί και πως είναι προτιμότερο με αναλογικότητα και δικαιοσύνη να θυσιάσουμε τώρα κάτι για να μη χάσουμε αύριο τα πολλαπλάσια; Να εμπεδώσει την ασφάλεια στους καταθέτες και τους επενδυτές; Να επαναδιαπραγματευθεί σε κοινή θέα μερικά οριακά αλλά πολύτιμα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σημεία της δανειακής συμφωνίας; Να εξασφαλίσει το νέο δάνειο ώστε να αγοράσουμε χρόνο μέχρι να γίνει εφικτός ο οριστικός πολιτικός διακανονισμός του χρέους, η συγκέντρωση και ο αναπρογραμματισμός του υπό την ομπρέλα του νέου «Ταμείου Διάσωσης» με παράλληλη έκδοση εγγυητικού ευρωομολόγου και συνεπώς η πολιτική αναδιάρθρωση του χρέους να σημάνει ταυτόχρονα ένα μεγάλο βήμα στην ίδια την πολιτική αναδιάρθρωση της ευρωζώνης. Υπάρχει; Ένα χρηματοπιστωτικό στοίχημα μπορούμε να το μεταστρέψουμε σε μεγάλο πολιτικό στοίχημα.

Η Ελλάδα θα μείνει τουλάχιστον μια πενταετία  ακόμα εκτός των αγορών και  συνεπώς πρέπει να δείξει αντοχή και  καρτερία στο παιχνίδι της αναβολής και της αναμονής που υιοθέτησε  η προβληματική ηγεσία της Ευρωζώνης. Δεν πρέπει, σε αυτό το παιχνίδι, να «σπάσουμε» πρώτοι από αυτοκαταστροφική ανυπομονησία. Η Ελλάδα, εφόσον είναι  συνεπής με τις εύλογες υποχρεώσεις  της, δεν είναι γυμνή από διαπραγματευτικά μέσα. Συνδέεται με δόγμα της αμοιβαίας  «πυρηνικής» καταστροφής με την  ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία. Αν την εγκαταλείψουν αβοήθητη, το χρέος της είναι πιο πολύ μεγάλο και η ενδεχόμενη χρεοκοπία της  μπορεί να πυροδοτήσει τη «δεύτερη μεγάλη βουτιά» στην ευρωπαϊκή και  παγκόσμια οικονομία. Αυτός ο  υπονοούμενος «εκβιασμός» πρέπει να αιωρείται πάνω από τα διαπραγματευτικά τραπέζια.

Το σενάριο  που ίσως φαίνεται να έχει καταλήξει  η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης "πρώτα ψήφιση του Μνημονίου  ΙΙ και μετά πολιτικές πρωτοβουλίες" δεν είναι πλέον βιώσιμο. Εδώ  και τώρα πρέπει να αναληφθεί καταλυτική πρωτοβουλία και να αφαιρεθούν τα γελοία προσχήματα του Σαμαρά για  πέντε μονάδες διαφορά στους  φορολογικούς συντελεστές, που μέσα στην κατάσταση της γενικής αβεβαιότητας έχουν ασήμαντη έως μηδενική πρακτική σημασία για την ανάπτυξη, και  να αντικατασταθούν οι δεκάδες φορολογικοί  νόμοι με ένα σύντομο νόμο το πολύ 20 σελίδων με δέσμευση εφαρμογής  του τουλάχιστον για μια δεκαετία. Επιτέλους οι πολιτικές ηγεσίες  κάντε κάτι τολμηρό που να ξεπερνά  τις πολιτικές πρακτικές των  τελευταίων δεκαετιών. Διαφορετικά  πάρτε το ρίσκο, εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων στην Ευρωζώνη, ρευστοποίησης και  αμορφίας των πολιτικών συσχετισμών, να οδηγήσετε άμεσα τη χώρα σε εκλογές  με πραγματικές κι όχι μυθιστορηματικές προγραμματικές ατζέντες για τη σωτηρία  και την επανεκκίνηση της χώρας.

Σύντομα θα γνωρίζουμε αν οι πλατείες της Ελλάδας  που τις χαιρετίζουμε ολόψυχα  θα είναι η μαγιά για μια  ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ή απλώς προαναγγέλλουν την τελική πράξη του δράματος μέσα από μια  χαρούμενη διονυσιακή γιορτή αυτοκαταστροφής και συλλογικής αυτοκτονίας. Οι πλατείες γέμιζαν και το 1909-10 της εθνικής αναγέννησης αλλά γνώρισαν την κορύφωση του παραληρηματικού ενθουσιασμού τους και λίγο πριν την Μικρασιατική καταστροφή. Αυτή η τραγωδία έχει παιχτεί κάμποσες φορές στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέος πολυανθεκτικός σταφυλόκοκκος «κίνδυνος για τη δημόσια υγεία»

Εν μέσω μιας επιδημίας αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας που έχει μολύνει σχεδόν 2.000 άτομα στην Ευρώπη, ερευνητές αναφέρουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο στέλεχος του διαβόητου «πολυανθεκτικού χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου», ή MRSA, το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να μεταπηδά από τις αγελάδες στους ανθρώπους ή το αντίστροφο. Το νέο μικρόβιο είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά και δυνητικά απειλεί τη δημόσια υγεία, ωστόσο τα παστεριωμένα προϊόντα είναι ασφαλή.

Ο MRSA (προφέρεται «μέρσα» και σημαίνει «ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus») είναι μια ανθεκτική μορφή του άκακου χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου που υπάρχει παντού γύρω μας. Πολλοί άνθρωποι είναι φορείς χωρίς να παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα, ωστόσο το βακτήριο είναι επικίνδυνο όταν προσβάλλει τραύματα και συχνά θανατηφόρο όταν προσβάλλει ασθενείς σε νοσοκομεία.

Περίπου 19.000 θάνατοι από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις από MRSA καταγράφονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία, ο νέος MRSA δεν φαίνεται να είναι πιο επικίνδυνος από άλλα στελέχη ανθεκτικού χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου. Ωστόσο το ένα από τα δύο τεστ που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη διάγνωση του MRSA δεν ανιχνεύει το νέο στέλεχος. Θεωρητικά, αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο να μην γίνει έγκαιρα η διάγνωση.

Δύο έρευνες για το νέο στέλεχος του MRSA δημοσιεύθηκαν σε έγκριτες επιθεωρήσεις:

Στην πρώτη μελέτη, που δημοσιεύεται στο Lancet Infectious Diseases, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ αναφέρουν την ανακάλυψη ενός νέου MRSA σε ανθρώπους και αγελάδες που έπασχαν από μαστίτιδα στην Αγγλία, τη Σκοτία και τη Δανία.

Οι ερευνητές εντόπισαν γεωγραφική και χρονική συσχέτιση ανάμεσα στα κρούσματα σε ανθρώπους και σε βοοειδή, ένδειξη ότι υπάρχει μεταφορά του MRSA ανάμεσα στα δύο είδη.

Το νέο στέλεχος «δυνητικά αποτελεί πρόβλημα για τη δημόσια υγεία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μαρκ Χολμς, επικεφαλής της μελέτης

«Αν και υπάρχουν απλές ενδείξεις ότι οι γαλακτοπαραγωγές αγελάδες αποτελούν δεξαμενή λοιμώξεων, δεν είναι ακόμα γνωστό με βεβαιότητα αν οι αγελάδες μολύνουν τους ανθρώπους, ή αν οι άνθρωποι μολύνουν τις αγελάδες. Αυτό είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα που σκοπεύουμε να εξετάσουμε» είπε.

«Η κατανάλωση γάλακτος ή κρέατος δεν εγκυμονεί κίνδυνο, με την προϋπόθεση ότι το γάλα είναι παστεριωμένο» και το κρέας καλά ψημένο, επισήμανε. Πρόσθεσε ακόμα ότι η διαδικασία για την παραγωγή τυριού «γενικά σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια».

Στη δεύτερη μελέτη, που δημοσιεύεται στο Antimicrobial Agents and Chemotherapy, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου αναφέρουν ότι ανακάλυψαν ένα διαφορετικό στέλεχος MRSA, το οποίο παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με το στέλεχος που βρέθηκε σε Βρετανία και Δανία. Και αυτό το μικρόβιο βρέθηκε σε ανθρώπους και αγελάδες στην Ιρλανδία.

Και οι δύο ερευνητικές ομάδες διαπίστωσαν ότι από τα νέα στελέχη απουσιάζει ένα γονίδιο, με την ονομασία mecA, που κανονικά υπάρχει σε όλα τα MRSA.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το γονίδιο χρησιμοποιείται για τη διάγνωση του MRSA με την τεχνική γενετικής εξέτασης PCR.

Αυτό δυσχεραίνει μεν τη διάγνωση του νέου στελέχους, ωστόσο σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις οι γιατροί χρησιμοποιούν και ένα δεύτερο τεστ, την καλλιέργεια του μικροβίου παρουσία αντιβιοτικών.

Αν το βακτήριο δεν πεθάνει από τα αντιβιοτικά και συνεχίσει να αναπτύσσεται, οι γιατροί ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με ανθεκτικό μικρόβιο.

patrisnews.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Ήρθα να εξομολογηθώ την ενοχή μας"

Επιστολή με την οποία παραδέχτηκε δημόσια την ενοχή της γενιάς της μεταπολίτευσης παρέδωσε στους "300 Έλληνες" στην πλατεία Συντάγματος ο πρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, Κ. Πυλαρινός.
Ζήτησε μάλιστα να διαβαστεί από τα μεγάφωνα και να δημοσιοποιηθεί η επιστολή, όπου ζητούν συγγνώμη για ό,τι αρνητικό και λαθεμένο έκαναν.
"Ήρθα εδώ για να εξομολογηθώ δημόσια την ενοχή μας. Εμείς η γενιά της μεταπολίτευσης φέρει ακέραια την ευθύνη γιατί φτάσαμε εδώ.
Άλλα ήταν τα οράματά μα, οι αγώνες μας και οι ελπίδες μας και αλλού καταλήξαμε, συντρίβοντας την ζωή και τις ελπίδες των νέων αυτού του τόπου.
Ζητούμε για ό,τι αρνητικό και λαθεμένο κάναμε συγγνώμη. Πιστέψτε, όλοι οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές σας ζητούμε συγγνώμη.
Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν σας πρόδωσε. Εμείς οι άνθρωποι οι κατά καιρούς εκπρόσωποί σας, σας προδώσαμε.
Μέσα στις χιλιάδες λέξεις δικαιολογημένης οργής ακούστε πρόσθετα και κάποιες λέξεις αντικειμενικής αλήθειας: Μην πετροβολάτε τους δημοσιογράφους.
Η πλειοψηφία τους πολλές φορές μας υπέδειξε και μας φώτισε και εμείς τους αγνοήσαμε. Μην αποδοκιμάζετε τους Έλληνες αστυνομικούς. Είναι ένστολα παιδιά του λαού που εκτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.
Μην απαξιώνετε την Δικαιοσύνη, είναι η μόνο ασπίδα προστασίας από τις αυθαιρεσίες της πολιτείας", σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, Κ. Πυλαρινός.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το μεγάλο ξεπούλημα αλά… ελληνικά

Telegraph: Οι μεγαλύτερες και πιο αμφιλεγόμενες ιδιωτικοποιήσεις που έχει ποτέ δει η Ελλάδα

Ο ιστορικός της Αρχαίας Αθήνας Θουκυδίδης είχε χαρακτηρίσει το λιμάνι του Πειραιά ως την εμπορική καρδιά της αθηναϊκής δημοκρατίας. «Το λιμάνι στο οποίο εισέρχονται εμπορεύματα από όλο τον κόσμο και όλων των ειδών», αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα. «Όμως τώρα το λιμάνι είναι προς πώληση, από τις μεγαλύτερες και πιο αμφιλεγόμενες ιδιωτικοποιήσεις που η Ελλάδα έχει δει ποτέ».

«Η κυβέρνηση δοκιμάζει τα όρια της για το τι πρέπει να κάνει. Είναι μία προκλητική σκέψη ότι οι ξένοι έχουν έλθει για να πουλήσουν τα ασημικά της οικογένειας», δηλώνει στην The Telegrap ο καθηγητής Κέβιν Φέδερστοουν, διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο London School of Economics. «Είναι πολύ αμφιλεγόμενο. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί το βάθος της κρίσης. Και οι πολίτες στην Ελλάδα. Αν η επιλογή είναι μεταξύ νέων αυξήσεων φόρων ή μεγαλύτερων απωλειών θέσεων εργασίας, τότε ο λαός συμφωνεί με την πώληση του ΟΠΑΠ», προσθέτει.

Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να δείξει κάτι στις αγορές, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. «Αυτός είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευθεί να επιταχύνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να εξασφαλίσει 50 δις ευρώ». Ωστόσο, οι πιέσεις από την ΕΕ για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργάνου για την παρακολούθηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών πώλησης των περιουσιακών στοιχείων προκαλεί αντιδράσεις.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παγίδεψαν την αντιύλη

Τα σωματίδια της ύλης και τα αντι-σωματίδια της αντιύλης είναι ταυτόσημα, εκτός από το γεγονός ότι έχουν αντίθετα ηλεκτρικά φορτία, γι’ αυτό αλληλοεξουδετερώνονται όποτε συγκρούονται, δημιουργώντας ακτινοβολία και ενέργεια. Αν π.χ. ένα κιλό ύλης "συναντηθεί" με ένα κιλό αντιύλης, τότε θα δημιουργηθεί μια τεράστια έκρηξη ισοδύναμης ισχύος 43 μεγατόνων ΤΝΤ, περίπου 3.000 φορές πιο ισχυρή από την ατομική βόμβα που κατέστρεψε την Χιροσίμα. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, στην επιστημονική φαντασία αφθονούν τα όπλα αντιύλης.
Τη στιγμή του αρχικού "Μπιγκ Μπανγκ" του σύμπαντος, πριν από περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια, εκτιμάται ότι οι δύο μορφές της ύλης υπήρχαν σε οριακά ίσες ποσότητες. Αν αυτή η ισορροπία είχε διατηρηθεί, τότε το ορατό σύμπαν δεν θα είχε υπάρξει. Για άγνωστους λόγους, η Φύση έγειρε ελαφρώς τη ζυγαριά υπέρ της συμβατικής ύλης, με αποτέλεσμα αφενός να γεννηθούν τα πάντα γύρω μας και αφετέρου το μισό σύμπαν να εξαφανιστεί στην πορεία και η αντιύλη να είναι πλέον σπάνια σήμερα. Αυτή η ασυμμετρία ύλης-αντιύλης και η αιτία της αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της σύγχρονης Φυσικής.
Οι ερευνητές της διεθνούς επιστημονικής ομάδας Alpha του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) κατάφεραν, όπως ανακοίνωσαν, για πρώτη φορά να παγιδέψουν 309 άτομα αντιύλης -συγκεκριμένα αντι-υδρογόνου- για 1.000 δευτερόλεπτα, διάστημα αρκετό για να αρχίσουν την μελέτη τους. Η σχετική επιστημονική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό φυσικής Nature Physics, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τη Γκάρντιαν και το Science.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Τζέφρι Χανγκστ του πανεπιστημίου Άαρχους της Δανίας, χρησιμοποίησαν τον επιταχυντή υψηλής ενέργειας του CERN για να δημιουργήσουν τα άτομα αντι-υδρογόνου και στη συνέχεια τα έψυξαν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ο στόχος είναι πλέον να χρησιμοποιήσουν λέιζερ και φασματοσκοπία μικροκυμάτων για να συγκρίνουν τα παγωμένα και ακινητοποιημένα στην μαγνητική "παγίδα" αντι-άτομα με τα συμβατικά άτομα υδρογόνου. Κάθε αντι-άτομο υδρογόνου αποτελείται όχι από ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο, αλλά από ένα αντιπρωτόνιο και ένα ποζιτρόνιο.
Η ίδια ερευνητική ομάδα είχε κατορθώσει πέρυσι το Νοέμβριο, για πρώτη πάλι φορά στον κόσμο, να παγιδέψει 38 άτομα αντι-υδρογόνου επί 172 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τώρα πέτυχε να αυξήσει κατά 5.000 περίπου φορές το χρονικό διάστημα "παγίδευσης" των αντι-ατόμων, καθιστώντας εφικτή την πραγματοποίηση των πρώτων μετρήσεων και πειραμάτων πάνω στην αντιύλη. Είναι η πρώτη φορά ουσιαστικά που οποιοσδήποτε επιστήμων αποπειράται να ρίξει φως στη δομή της αντιύλης. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται έως το τέλος του 2011 ή το 2012.
Παράλληλα, συνεχίζουν τις έρευνές τους στην αντιύλη, επίσης στις εγκαταστάσεις του CERN, οι ανταγωνιστικές επιστημονικές ομάδες ATRAP με επικεφαλής τον φυσικό Τζέραλντ Γκαμπριέλσε του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, και ASACUSA, με επικεφαλής τον φυσικό Ριούγκο Χαγιάνο του πανεπιστημίου του Τόκιο.
Η ύπαρξη της αντιύλης προτάθηκε για πρώτη φορά από τον διάσημο βρετανό φυσικό Πολ Ντιράκ το 1930, στην προσπάθειά του να συμβιβάσει την κβαντομηχανική με τη θεωρία σχετικότητας και βαρύτητας του Αϊνστάιν.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Η ΕΕ ζητά υποθήκες από τους Ελληνες»

Την υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση νέου πακέτου οικονομικής στήριξης, εξετάζει η Ευρωζώνη. Στόχος είναι να καμφθούν οι αντιστάσεις όσων απορρίπτουν νέες πιστώσεις για την Αθήνα, αναφέρει η γερμανική έκδοση των Financial Times.
Επιπλέον εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να ζητά η ευρωζώνη για να προχωρήσει στην χορήγηση νέων πιστώσεων προς τη χώρα μας, επισημαίνουν οι γερμανικοί Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα.

Η εφημερίδα επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης, οι οποίοι δεν κατονομάζονται και προσθέτει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία, όμως οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων δεν είναι πια μεγάλες.

Στόχος των εμπνευστών της υποθήκευσης δημόσιας περιουσίας είναι να καμθεί η αντίσταση χωρών που είναι επιφυλακτικές απέναντι σε ένα δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης.

Η ιδέα για την υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας είχε διατυπωθεί αρχικά από την κυβέρνηση της Φινλανδίας.
ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αναβάλλονται επ' αόριστον οι εγκεκριμένες προσλήψεις ΑμεΑ στον δημόσιο τομέα

Η μεταφορά της αρμοδιότητας εφαρμογής του προστατευτικού για την απασχόληση των ΑμεΑ Ν2643 από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στις περιφερειακές διοικήσεις της χώρας, πρακτικά έθεσε τον νόμο σε αχρηστεία και ακύρωσε τις προσλήψεις των επιτυχόντων σε θέσεις του δημόσιου τομέα της τελευταίας προκήρυξης του 2008.
Η ακύρωση του Ν2643 είναι προϊόν καταστροφικής διάταξης του άρθρου 28 του Καλλικρατικού νόμου, βάσει της οποίας η αρμοδιότητα εφαρμογής του 2643 μεταφέρθηκε στις πρόδηλα αναρμόδιες και μη διαθέτουσες στοιχειωδώς έστω εκπαιδευμένο προσωπικό περιφέρειες. Η κοινή λογική υπομνύει ότι δεν πρόκειται περί αβλεψίας ή λάθους, αλλά περί εσκεμμένης μεθόδευσης κατάργησης του προστατευτικού για την απασχόληση των ΑμεΑ νόμου. Διότι ο συνδυασμός της μεταφοράς της αρμοδιότητας και της ισχύος ολίγον μεταγενέστερα της αναλογίας 1:5 προσλήψεων ανά αποχωρήσεων στο δημόσιο τομέα, όχι απλώς τερματίζει τη ζωή του 2643 αλλά παράλληλα δυναμιτίζει και τις προσλήψεις των πολλών έκατοντάδων ήδη επιτυχόντων σε θέσεις δημόσιου τομέα και κύρια σε θέσεις ΟΤΑ.  
Αν οι εύλογες ανησυχίες επιβεβαιωθούν στη πράξη, τούτο θα σημάνει σύμφωνα με την εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ “καταστρεπτικές συνέπειες για τη ζωή εκατοντάδων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο”. Ενώπιον της επαπειλούμενης ακύρωσης του Ν2643, η συνομοσπονδία απευθύνει έκκληση προς τους υπουργούς εσωτερικών και εργασίας αξιώνοντας “πολιτική βούληση από μέρους σας για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται διαχρονικά στην εφαρμογή του νόμου και τα οποία έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα υπό το βάρος της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα”.
Στην σχετική κατεπείγουσα επιστολή της συνομοσπονδίας επισημαίνεται ότι “άνθρωποι με αναπηρία οι οποίοι ανέμεναν επί χρόνια να ενταχτούν στην παραγωγική διαδικασία της χώρας, έχοντας παραλάβει την απόφαση τοποθέτησής τους από τις αρμόδιες επιτροπές του άρθρου 9 του νόμου, βρίσκουν τις πόρτες των υπηρεσιών πρόσληψής τους κλειστές”. Τονίζεται, τέλος, ότι “οι συγκεκριμένες θέσεις διορισμού των προστατευομένων του 2643 αφορούν κενές οργανικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ και χρονολογούνται ακόμα και πριν το έτος 2004”.   
Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην καταργήσει μεθοδευμένα ένα νόμο που στη θεωρία δεν έχει αμφισβητήσει την αναγκαιότητά του, μεταφράζεται σε τρία κατεπείγοντα βήματα. Συγκεκριμένα :

  1. Άμεση κατάθεση τροπολογίας σε ν/σ που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες στην ολομέλεια της Βουλής με την οποία οι πάσης φύσης διαδικασίες εφαρμογής του ν. 2643/98 θα συνεχίσουν να αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας. Αυτή η ενέργεια αποτελεί το προαπαιτούμενο για να καταστεί δυνατή η ανάρτηση των τοποθετήσεων της προκήρυξης του 2008 σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
  2. Άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ρυθμίζεται το θέμα διορισμού των επιτυχόντων της προκήρυξης των θέσεων του δημοσίου τομέα του έτους 2008 και της ειδικής προκήρυξης των τυφλών τηλεφωνητών του έτους 2010 (επίσης εκρεμμούν).
  3. Ολοκλήρωση της προκήρυξης των θέσεων του ιδιωτικού τομέα, με πρώτο βήμα την μοριοδότηση των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερομένους.
enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρευνα για το βοήθημα στους πυρόπληκτους της Ηλείας

Σε ισχύ βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να ελέγχουν αν υπήρξαν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων που είχαν δοθεί στους πυρόπληκτους, μετά τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 στην Ηλεία.

Όπως μάλιστα προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε περίπτωση διαπίστωσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών γίνεται καταλογισμός και για όσους έλαβαν το έκτακτο βοήθημα των 3.000 ευρώ και για όσες τυχόν τράπεζες διαπιστωθεί ότι παρέλαβαν δηλώσεις-αιτήσεις με ανακριβή στοιχεία ταυτότητας ή αν παρέλαβαν εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Η υπόθεση του ελέγχου του βοηθήματος των 3.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους του 2007 επανήλθε στο προσκήνιο μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ο οποίος έχει διατυπώσει την άποψη ότι «η μαζική εκδίκαση υποθέσεων σε Δικαστήρια της Ηλείας, που αφορούν πυρόπληκτους Ηλείους, για το αδίκημα της μη νόμιμης είσπραξης του βοηθήματος, προκαλεί αλγεινή εντύπωση».

Ο βουλευτής έχει ειδικότερα καταγγείλει ότι σύρονται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια και πολίτες οι οποίοι έχουν ήδη επιστρέψει το συγκεκριμένο βοήθημα. Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος είχε απευθύνει ερώτηση και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη ζητώντας να ενημερωθεί αν υπάρχει πόρισμα ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τη διαδικασία που ακολούθησε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη χορήγηση του συγκεκριμένου βοηθήματος αφού δεν τηρήθηκε η ισχύουσα πάγια διαδικασία για τους θεομηνιόπληκτους και δεν αναζητήθηκαν ευθύνες σε στελέχη της διοίκησης αλλά και των τραπεζών για τις παραβιάσεις των νόμων και κανονισμών κατά τη φάση της χορήγησης του βοηθήματος.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση όσων περιήλθαν, προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση απρόβλεπτης ανάγκης, εξαιτίας των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν ανά την Επικράτεια, το 2007, είχε κυρωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με υπουργική απόφαση που ακολούθησε είχε προβλεφθεί η άμεση πληρωμή των οικονομικών ενισχύσεων, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του δημοσίου λογιστικού, μέσω Τραπεζών ή άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων. Μοναδικό δικαιολογητικό που είχε απαιτηθεί τότε ήταν μια αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου για τις ζημιές που υπέστη καθώς και για το ότι δεν είχε λάβει την ίδια παροχή από άλλη πηγή.

Ο κ. Σαχινίδης στο έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σπεύδει να υπενθυμίσει ότι με κοινή υπουργική απόφαση είχε προβλεφθεί ότι «σε περίπτωση διαπίστωσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, καταλογίζεται ο λαβών, εάν δε διαπιστωθεί ότι έχουν γίνει πληρωμές από υπαλλήλους της πληρώτριας τράπεζας, με την υποβολή αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης συμπληρωμένης με ανακριβή στοιχεία ταυτότητας ή με εκπρόθεσμες αιτήσεις, καταλογίζεται εις ολόκληρον και η πληρώτρια τράπεζα ή το πιστωτικό ίδρυμα».

Το υφιστάμενο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο είναι πλήρες και επαρκές, όσον αφορά στον καταλογισμό τόσο των ανοικείως λαβόντων τις συγκεκριμένες οικονομικές ενισχύσεις, όσο και των οικείων πιστωτικών ιδρυμάτων που πραγματοποίησαν παράνομες πληρωμές, αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών για την επισήμανση του κ. Αντωνακόπουλου ότι «κάποιοι τραπεζικοί, υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες παρακινούσαν τους πολίτες να λάβουν το βοήθημα» και συνεπώς «εάν δεν υπάρξει ολοκληρωμένη και καθολική αναζήτηση ευθυνών, τότε η Πολιτεία δυστυχώς μεροληπτεί σε βάρος των πυρόπληκτων».

Ο υφυπουργός Οικονομικών ωστόσο διαβεβαιώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου ελέγχουν τη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων για την καταβολή των συγκεκριμένων οικονομικών ενισχύσεων και προβαίνουν σε καταλογισμούς σε περίπτωση διαπίστωσης ελλείψεων και παρανομιών.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η λίστα με τους 2.040 επίορκους δημόσιους υπάλληλους

- Στη Δικαιοσύνη τα πρώτα 500 ονόματα
- Έρχονται διώξεις σε 1.540
- Fast track διώξεις με απολύσεις

Ήδη οι περισσότεροι έχουν πάρει ...σειρά στη Δικαιοσύνη, ενώ τώρα ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έστειλε την λίστα με τα πρώτα 500 ονόματα υπαλλήλων που με βάση το πειθαρχικό δίκαιο του Δημοσίου θα βρεθούν ακόμη και στο... σπίτι τους.

Πολλοί θα υποστούν μείωση μισθού, ενώ στην καλύτερη για 'κεινους περίπτωση απλά θα μείνουν στάσιμοι στην ιεραρχία.

Ο κ. Ρακιντζής έχει στην κατοχή του ακόμη μία λίστα με 1.540 ονόματα Δημοσίων υπαλλήλων που τα ... έπαιρναν.

Γι' αυτούς σε πρώτη φάση θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες ενώ σα εξεταστεί κατά πόσο θα καταλήξουν σε κάποια δικαστική αίθουσα οι υποθέσεις τους για να διωχθούν και ποινικά.

Πλέον και με βάση τον νέον πειθαρχικό κώδικα προωθούνται διαδικασίες... fast tack και στις διώξεις εναντίον επίορκων υπαλλήλων, ενώ οι ποινές γίνονται πολύ πιο αυστηρές και παύουν να είναι ... χάδια όπως τις έχει χαρακτηρίσει ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αφού μέχρι τώρα συνήθως οι επίορκοι απλά επιπλήττονταν ή έμπαιναν σε αργία για λίγο καιρό για να συνεχίσουν λίγο αργότερα ανενόχλητοι το... έργο τους από την ίδια θέση!

Οι ποινές για τους επίορκους
Οι υπάλληλοι που “συλλαμβάνονται” δεν θα παίρνουν επίδομα θέσης, ενώ θα προβλέπεται και μείωση μισθού.
Παράλληλα, αν οι “δράστες” υπηρετούν σε οργανισμό ή υπηρεσία που είναι στη λίστα με τις συγχωνεύσεις τότε θεωρείται έως αδύνατο να επιλεγούν σε νέα θέση και το πιο πιθανό είναι ότι θα πάνε σπίτι τους.
Ένα από τα κριτήρια της αξιολόγησής τους, την οποία θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ με σκοπό τη μετάταξή τους σε κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, θα είναι οι πειθαρχικές ποινές ή οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον τους για υποθέσεις διαφθοράς.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 6 Ιουνίου

Γεγονότα
1683 - Ανοίγει στην Οξφόρδη το Ασμόλειο Μουσείο, το πρώτο πανεπιστημιακό μουσείο του κόσμου.
1833 - Ο Άντριου Τζάκσον γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος των Η.Π.Α. που ταξιδεύει με τρένο.
1850 - Ο Λιβάις Στράους παρουσιάζει για πρώτη φορά το παντελόνι τζιν.
1923 - Στη Διάσκεψη της Λοζάνης καθορίζονται οριστικά τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ορίζεται το μέσο του ρου του ποταμού Έβρου. Η Άγκυρα ανακαλεί κάθε αντίρρηση για παραχώρηση στην Ιταλία του Καστελόριζου.
1929 - Παραιτείται η κυβέρνηση Βενιζέλου, προκειμένου να ανασχηματισθεί.
1933 - Nέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, την ώρα που βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του Έλενα στο αυτοκίνητο.
1944 - Απόβαση της Νορμανδίας: Οι σύμμαχοι αποβιβάζονται στη Νορμανδία και αρχίζει η μεγάλη επίθεση, που έκρινε κατά πολύ τον τελικό νικητή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
1949 - Νέος αρχιεπίσκοπος Αθηνών εκλέγεται ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Σπυρίδων.
1949 - Ο Τζορτζ Όργουελ εκδίδει το «1984».
1969 - Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης.
1971 - Εκτοξεύεται στο διάστημα ο ρωσικός πύραυλος Σογιούζ 11.
1990 - Κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Οδυσσέα Ελύτη «Τα δημόσια και τα ιδιωτικά».
1992 - Mετά από πέντε χρόνια αυτόνομης πορείας, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) αυτοδιαλύεται και ενσωματώνεται στον Συνασπισμό.
1992 - Τιμάται η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια, η Καλλιρόη Παρέν, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
1994 - Ο Κώστας Κουκοδήμος κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος με 8.36 στα «Βενιζέλεια» στην Κρήτη.
1994 - Στις γαλλικές ακτές της Νορμανδίας, οι ηγέτες των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας και Καναδά, καθώς και η βασίλισσα Ελισάβετ, αποτείνουν φόρο τιμής στην τελετή για τον εορτασμό της 50ής επετείου από την απόβαση των Συμμάχων, το 1944.
1995 - Πλήρες μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Παρευξείνιας Οικονομικής Συνεργασίας γίνεται η Ελλάδα.
1996 - Βγαίνει στον αέρα το πρώτο μουσικό τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα, το MAD TV.
1997 - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταθέτουν στη Βουλή τις προτάσεις τους για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με βασική διαφορά τον τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Γεννήσεις
1599 - Ντιέγκο Βελάσκεθ, Ισπανός ζωγράφος
1799 - Αλεξάντερ Πούσκιν, Ρώσος λογοτέχνης
1850 - Καρλ Μπράουν, Γερμανός φυσικός και νομπελίστας
1875 - Τόμας Μαν, Γερμανός συγγραφέας και νομπελίστας
1903 - Αράμ Χατσατούριαν, Αρμένιος συνθέτης
1918 - Έντουιντ Κρεμπς, Αμερικανός βιοχημικός και νομπελίστας
1933 - Χάινριχ Ρόρερ, Ελβετός φυσικός και νομπελίστας
1943 - Ρίτσαρντ Σμόλεϊ, Αμερικανός χημικός και νομπελίστας
1949 - Γιάννης Ματζουράκης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής.
1956 - Μπγιορν Μποργκ, Σουηδός τενίστας
Θάνατοι
913 - Αλέξανδρος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου
1832 - Τζέρεμι Μπένθαμ, Άγγλος φιλόσοφος
1943 - Παντελής Πουλιόπουλος, γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
1946 - Γκέρχαρτ Χάουπτμαν, Γερμανός δραματουργός και νομπελίστας
1948 - Λουί Λυμιέρ, Γάλλος πρωτοπόρος του κινηματογράφου
1960 - Χρήστος Μάντικας, Έλληνας δρομέας, μορφή των Βαλκανικών Αγώνων
1961 - Καρλ Γιουνγκ, Ελβετός πρωτοπόρος της ψυχανάλυσης
1968 - Ρόμπερτ Κένεντι, Αμερικανός πολιτικός
1991 - Σταν Γκετζ, Αμερικανός μουσικός
1995 - Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Έλληνας ζωγράφος
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Έλληνες οι καλύτεροι αγοραστές σπιτιών στο Λονδίνο

Οι τιμές των σπιτιών στο Λονδίνο έχουν χτυπήσει κόκκινο από τη αυξανόμενη ζήτηση.
Η οικονομική κρίση στις χώρες της Μεσογείου έχει φέρει ένα νέο κύμα πλούτου στο Λονδίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Iβινγκ Στάνταρ”, η οποία αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες είναι σήμερα από τους καλύτερους πελάτες των μεσιτικών γραφείων και μεγάλοι παίκτες στην αγορά ακινήτων και μάλιστα των ακριβών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Έλληνες έχουν επικεντρωθεί στις αγορές ακινήτων στις περιοχές Μπελγκρέιβια και της Ναίτσμπριτζ, που πλέον θεωρούνται πανάκριβες. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτές τις περιοχές ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών με ένα υπνοδωμάτιο στοιχίζει περί τα 1.200.000 έως 1.400.000 λίρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα από τα πέντε τηλεφωνήματα στα μεσιτικά γραφεία, τα τρία είναι από ξένους που ενδιαφέρονται για την αγορά ενός ακινήτου και δηλώνουν έτοιμη να δώσουν και ποσό άνω των 5 εκατομμυρίων λιρών.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπό δυσμενείς όρους η εκκίνηση των διεθνών συνομιλιών για τη πλανητική υπερθέρμανση

Κακά νέα περιμένουν τους αντιπροσώπους 180 χωρών που ξεκινούν σήμερα στη Βόννη συνομιλίες δύο εβδομάδων σχετικά με τη δυνατότητα σύναψης νέας παγκόσμιας συμφωνίας γύρω από την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Τα αέρια του θερμοκηπίου τα οποία ευθύνονται για την αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη αυξάνονται αντί να μειώνονται μετά από προσπάθειες 20 ετών, φθάνοντας σε νέα επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).
Άλλα δυσάρεστα θέματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη της Βόννης περιλαμβάνουν την πυρηνική καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι τον Μάρτιο με αποτέλεσμα να παραμερίσει την επιθετική πολιτική της Ιαπωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης παρακίνησε χώρες σαν τη Γερμανία να επισπεύσουν τον παροπλισμό των πυρηνικών ενεργειακών της σταθμών, οι οποίοι ανεξάρτητα από τα άλλα μειονεκτήματά τους έχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τώρα οι αναλυτές εκτιμούν πως η Ιαπωνία θα στραφεί βραχυπρόθεσμα στην αύξηση της καύσης ορυκτών καυσίμων.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΙΕΑ, η επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε όλο τον κόσμο δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες ανήλθαν σε 30 γιγατόννους πέρσι, δηλαδή 5% περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ του 2008. Δήλωσε, δε, πως με τις ενεργειακές επενδύσεις να αφορούν κυρίως τις υποδομές που τροφοδοτούνται με άνθρακα και πετρέλαιο, αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει την προσεχή δεκαετία.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΙΕΑ, Fatih Birol, οι ενεργειακές αυτές τάσεις πρέπει να αφυπνίσουν τον κόσμο, καθώς τα στοιχεία μαρτυρούν ένα «σοβαρό πισωγύρισμα» των ελπίδων περιορισμού της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας της Γης στους 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Οποιαδήποτε άνοδος πάνω από αυτά, πιστεύουν οι επιστήμονες, θα οδηγήσει σε καταστροφικές κλιματικές αλλαγές επηρεάζοντας τις προμήθειες νερού και τη παγκόσμια γεωργία, αυξάνοντας τις καταστροφικές καταιγίδες και ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας σε βαθμό κινδύνου για τις παράκτιες κατοικημένες περιοχές.
Η σύσκεψη της 6-17 Ιουνίου στη Βόννη θα προετοιμάσει επίσης την συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για τη λήψη σχετικών αποφάσεων που θα γίνει στο Ντουρμπάν της Ν. Αφρικής στο τέλος του έτους και στην οποία αναμένεται μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των πλουσίων και των αναπτυσσόμενων χωρών. Οι φτωχές χώρες τονίζουν πως η πλούσια Δύση, οι βιομηχανίες της οποίας μολύνουν την ατμόσφαιρα τα τελευταία 200 χρόνια, δεν κάνει όσα πρέπει για τη μείωση της μελλοντικής μόλυνσης.
Μία έκθεση του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου της Στοκχόλμης που δημοσιεύτηκε χθες από την Oxfam εκτιμά πως το 60% των υπεσχημένων – μετά την σύσκεψη για τη κλιματική αλλαγή της Κοπεγχάγης - μειώσεων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αφορά τις αναπτυσσόμενες χώρες. Όμως, σύμφωνα με τη μελέτη, η Κίνα που είχε υποσχεθεί να μειώσεις τις εκπομπές της σε σχέση με το ΑΕΠ της κατά 40-45%, θα τις περιορίσει δύο φορές παραπάνω συγκριτικά με τις ΗΠΑ ως το 2020.
Τέλος, ένα άλλο σημείο διαμάχης στη Βόννη θα είναι η τύχη του Πρωτόκολλου του Κιότο, της συμφωνίας του 1997 που έβαζε όρια στις εκπομπές των βιομηχανικών χωρών και η οποία λήγει το 2012. Οι πλούσιες χώρες που δεσμεύονται από το Πρωτόκολλο αντιστέκονται στη πίεση να επεκτείνουν τις δεσμεύσεις τους μετά το 2012 εκτός και εάν οι αναδυόμενες οικονομίες όπως οι Κίνα, Ινδία, Βραζιλία δεχθούν παρόμοιες δεσμεύσεις.
Σημειώνεται πως οι διαπραγματευτές πρέπει να εξετάσουν τις επιλογές της συνδιάσκεψης στο Ντουρμπάν για το πώς θα εξασφαλίσουν 100 δις. δολ. για το Πράσινο Κλιματικό Ταμείο που δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για την ενίσχυση των χωρών που θα πληγούν από την παγκόσμια υπερθέρμανση. Μία πιθανή πηγή κεφαλαίων, όπως προτείνει η Oxfam, είναι η επιβολή φόρου στη διεθνή αεροπορική και ναυτιλιακή κίνηση.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σήμερα το πόρισμα της Προανακριτικής των υποβρυχίων

Κατατίθεται σήμερα το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η Επιτροπή θα εισηγείται στην πρόταση προς την Ολομέλεια την παραπομπή του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να καταλήξουν σε κοινό πόρισμα.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής για τη συζήτηση και έγκριση του πορίσματος είναι προγραμματισμένη για τις 17.00.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΔΕΙΤΕ: Έκανε λάθος και μάζεψε στο πάρτυ της 1500 άτομα!




Ήθελε να κάνει πάρτι γενεθλίων για μερικούς φίλους. Όμως κατά λάθος άφησε...
ανοιχτή την πρόσκληση στο facebook και έτσι μαζεύτηκε η Σάρα και η Μάρα!

Το Σάββατο έκλεισε τα 16 της χρόνια. Και έτσι αποφάσισε να κάνει ένα...μικρό πάρτι για να το γιορτάσει στο σπίτι της στο Αμβούργο της Γερμανίας. Έφτιαξε λοιπόν την πρόσκληση της και την κοινοποίησε στους φίλους της στο Facebook. Όμως ξέχασε να κλικάρει ένα τετραγωνάκι με την ένδειξη “private” δηλαδή προσωπικό και η πρόσκληση εμφανίστηκε σε όλο το Facebook.

Το Σάββατο έφτασε και η Τέσσα όπως ονομάζετε το κορίτσι ετοιμάστηκε για το πάρτι της. Μόνο που δεν έφτασαν καμιά δεκαριά φίλοι της όπως περίμενε αλλά περίπου 1.500 άτομα που είδαν την πρόσκληση και πήγανε. Όχι όμως ακάλεστοι αφού πήραν πρόσκληση μέσω Facebook.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής το κορίτσι δεν ήταν καν σπίτι αφού απουσίαζε με τους γονείς της. Περίπου 100 έφιπποι αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να επιβάλουν την τάξη και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των καλεσμένων. Και φάνηκαν τυχεροί γιατί στην πρόσκληση είχαν απαντήσει περίπου 15.000 άτομα ότι θα παρευρεθούν. Και τελικά πήγαν μόνο 1.500.

Οι περισσότεροι κρατούσαν και πλακάτ που έγραφαν “I Love Thessa”, φορούσαν πολύχρωμα καπέλα και φαίνεται πως το διασκέδαζαν.

Η μόνη μάλλον που δεν το διασκέδασε θα ήταν η 16χρονη εορτάζουσα. Το πάθημα ας της γίνει...μάθημα!







Πηγή 24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...