Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Συρία: Δεκάδες νεκροί στις διαδηλώσεις

Συνολικά 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε διάφορες πόλεις της Συρίας, οι 35 από τους οποίους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από αυτούς 35 027 πολίτες και 8 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας- σκοτώθηκαν στην Τζισρ αλ Σούγουρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και στα γειτονικά χωριά όπου από το Σάββατο πραγματοποιούνται επιχειρήσεις του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, διευκρίνισε ο Ράμι Αμπντελραχμάν.
Πιο βόρεια, στην πόλη Ιντλέμπ, οι δυνάμεις της τάξης διέλυσαν το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 1.500 διαδηλωτών. Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν επίσης χθες το βράδυ στην παραλιακή πόλη Ζαμπλέ, προσέθεσε ο Αμπντελραχμάν. Αυτοί έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες πυροβολούσαν για να διαλύσουν διαδήλωση που γινόταν στην πόλη, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.
Στο Ντέιρ Εζόρ, στην κεντροανατολική Συρία, οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία μπροστά από κτίριο του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς, σύμφωνα με τον ίδιο.
Εξάλλου οι δυνάμεις της τάξης παρέδωσαν χθες το βράδυ στους γονείς του στη Ντούμα, στην περιφέρεια της Δαμασκού, τη σορό ενός άνδρα που είχε τεθεί υπό κράτηση πριν από ένα μήνα.
Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότεροι από 1.100 πολίτες έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 10.000 συλληφθεί στη Συρία από την έναρξη του αντικαθεστωτικού κινήματος κατά του συριακού καθεστώτος.

naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...