Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

«Βόμβα» Πούτιν για το ελληνικό δράμα


Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012».

«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι, κατ' αυτόν τον τρόπο, απέμεινε μόνο μία διαθέσιμη οδός.

Ποια ήταν αυτή; «Η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτήν τη βάση... Γιατί, για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας, χωρίς επενδύσεις, είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Αντίθετα, εντόπισε το πρόβλημα στο γεγονός ότι «εκεί (στην Ελλάδα) δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα».


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξεπερνούν τους 500.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος!

Ξεπερνούν τους 500.000 οι απλήρωτοι  λογαριασμοί ρεύματος!


Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος με το χαράτσι του τέλους ακινήτων, για τους οποίους έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών, ξεπερνούν τις 500.000!
Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι καταναλωτέςαντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος(εκτός αν περιλαμβάνονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που εξαιρούνται).
Αυτό αναφέρει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που υποστηρίζει επίσης πως το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να αυξήσει σε 120 από 80 ημέρες την προθεσμία για την έκδοση εντολής διακοπής.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΔΕΗ καλεί τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και αντιμετωπίζουν κίνδυνο διακοπής, ή τους έχει ήδη κοπεί το ρεύμα, να επικοινωνούν με την ΓΕΝΟΠ.
Η ΓΕΝΟΠ καλεί την κυβέρνηση «να απαλλάξει την ΔΕΗ και τους καταναλωτές από το χαράτσι και τον εκβιασμό που τους ασκείται» και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι το τέλος.
Πηγή tsantiri
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ: «ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»




Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο απέστειλε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η επιστολή έχει ως εξής:

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Σπαράσσεται η καρδιά και θολώνει ο νους μας με όσα συνέβησαν τους τελευταίους καιρούς και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Τόπο μας. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους.


Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων – φαινόμενο κατοχικών εποχών – παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα. Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του Τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οι πατεράδες μας δεν μπορούν να ζήσουν, μετά τις δραματικές περικοπές των συντάξεών τους. Οικογε-νειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους. Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια, ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους.

Στις δύσκολες και - αναντίλεκτα- κρίσιμες αυτές ώρες, οφείλουμε όλοι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το γεγονός ότι η ανασφάλεια, η απόγνωση και η κατάθλιψη έχουν φωλιάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ότι προκάλεσαν δυστυχώς – και συνεχίζουν να προκαλούν – ακόμη και αυτοκτονίες, εκείνων που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το δράμα των οικογενειών και τον πόνο των παιδιών τους.

Μπροστά σε όλα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος αξιοποιεί κάθε δυνατότητα αλληλεγγύης. Και είναι θετικό που, μέσα στην τόση καταχνιά, ξεπροβάλλει η ευαισθησία, το φιλότιμο και ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων. Για να δώσει ένα πιάτο φαϊ, ένα ρούχο, μια ανάσα ζωής στους απελπισμένους.
Δυστυχώς, όμως. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, το δράμα της Πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας.

Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο.

Ζητούνται δεσμεύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας.
Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία.

Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας.
Υποθηκεύουν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια.

Απογοητευμένοι, απελπισμένοι και ανήσυχοι Ελληνες μας ρωτούν και ζητούν υπεύθυνες, ειλικρινείς και πειστικές απαντήσεις.

Ρωτούν τι τους ξημερώνει η επόμενη ημέρα.

Ρωτούν που πάει η Πατρίδα μας.
Ρωτούν τι επιτέλους μπορεί να σταματήσει το δράμα.
Τι μπορεί να ξαναγεννήσει την χαμένη ελπίδα.
Δυστυχώς όμως !

Στη διαμόρφωση των αποφάσεων, οι φωνές των απελπισμένων, οι φωνές των Ελλήνων, αγνοούνται προ-κλητικά.
Δυστυχώς, σήμερα, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους. Είναι, μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας.
Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό.

Δεν μπορεί, άλλωστε να αγνοείται από κανέναν ότι οι αντοχές των ανθρώπων γύρω μας εξαντλήθηκαν. Όπως εξαντλήθηκαν και οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας.

Και βέβαια, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν μπροστά μας και άλλοι δρόμοι.
Δρόμοι πνευματικής ανάτασης και οικονομικής ανάταξης.
Δρόμοι δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής.
Δρόμοι ανοικτοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα

Σε αυτούς τους δρόμους οφείλουμε να πορευθούμε όλοι, με τη συναίσθηση της μετάνοιας.
Ενώνοντας τις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας.

Αποκρούοντας, ταυτόχρονα, τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους.
Έχοντας, πάνω απ’ όλα, ακλόνητη τη βεβαιότητα, ότι με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η Ελλάδα του Πολιτισμού, η Ελλάδα της Ιστορίας, η Ελλάδα των Παραδόσεων δεν μπορεί να χαθεί ούτε γιατί κάποιοι το πίστεψαν, ούτε γιατί κάποιοι μπορεί να το θέλουν. Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά.

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Αυτόν τον δρόμο αναζητούμε και προσδοκούμε οι Έλληνες σήμερα .



Πηγή agioritikovima
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διάβασαν τη σκέψη με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο !


Στη δημιουργία λέξεων, καταγράφοντας τα ηλεκτρικά κύματα στον εγκέφαλο των εθελοντών, οι οποίοι απλώς τις σκέφτονταν, κατόρθωσαν να φτάσουν Αμερικανοί νευροεπιστήμονες.


Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος της επικοινωνίας σε ανθρώπους οι οποίοι εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να μιλήσουν και να γράψουν.

Η συγκεκριμένη τεχνική βασίστηκε στην εμφύτευση ηλεκτροδίων στο εγκέφαλο 15 εθελοντών, τα οποία κατέγραφαν την ηλεκτρική δραστηριότητα σε αυτόν την ώρα όπου εκείνοι άκουγαν μια σειρά από προτάσεις και λέξεις.

Οι 15 ασθενείς επρόκειτο να υποβληθούν σε εγχείρηση στον εγκέφαλο εξαιτίας επιληψίας  ή όγκου και έτσι οι ερευνητές κατόρθωσαν να τοποθετήσουν τα ηλεκτρόδια σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου που λέγεται κροταφική έλικα.

«Η δουλειά αυτή έχει δύο συνιστώσες: η μία είναι η βασική βιολογία που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου και η δεύτερη η δυνατότητα που διανοίγει για όσους δεν μπορούν να μιλήσουν ή να επικοινωνήσουν με άλλους τρόπους», δήλωσε ο επιβλέπων ερευνητής δρ Ρόμπερτ Νάιτ.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κέρδισε όλο το χωριό εκτός από τον "Έλληνα Μητσοτάκη"


Λίγο καιρό νωρίτερα 70 νοικοκυριά σε ένα μικρό αγροτικό χωριό της Ισπανίας κέρδισαν 950 εκατομμύρια δολάρια στο Λόττο. Μόνο ένας κάτοικος δεν συμμετείχε σε εκείνο το δελτίο. Μαντέψτε. Ήταν Έλληνας και ονομάζεται Κώστας Μητσοτάκης.
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, οι κάτοικοι του μικρού Σοντέτο συνηθίζουν να αγοράζουν λαχνούς της Χριστουγεννιάτικης Λοταρίας, προσφέροντας στήριξη στην ένωση των νοικοκυρών του τόπου τους που τα εμπορεύεται, κερδίζοντας ένα μικρό ποσοστό.
Από τη μία πλευρά το πρόβλημα της ξηρασίας και από την άλλη η τραγική οικονομική κατάσταση έκαναν ορισμένους κατοίκους να σκεφτούν να μην συμμετάσχουν στην εθνική εμμονή της Λοταρίας, γνωστής ως "El Gordo". Ωστόσο, για καλή τους τύχη, έμειναν πιστοί στις συνήθειες τους.
Οι περισσότεροι κάτοικοι του Σοντέτο είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Αυτό άλλαξε για ορισμένους. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι, ενώ ακόμη και οι λιγότεροι τυχεροί κέρδισαν ένα μίνιμουμ ποσό των 130.000 δολαρίων.
Η τύχη τους χαμογέλασε και αποτέλεσε μία από τις λιγοστές θετικές ειδήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει και την Ισπανία. Μετά μάλιστα από αυτό το περιστατικό, το απομονωμένο χωριό Sodeto, που μέχρι τώρα ήταν παντελώς άγνωστο, έχει πλημμυρίσει από ανθρώπους που αναζητούν την τύχη τους και πωλητές.
"Αν πρόκειται να δείτε μία Μερσεντές να κυκλοφορεί στους δρόμους; Δεν νομίζω. Οι άνθρωποι πρόκειται να επενδύσουν στη γη και ίσως σε κάποιο καναπέ", σχολίασε η δήμαρχος της πόλης, Rosa Pons, που χρησιμοποίησε μεγάφωνο για να συγχαρεί τους νικητές.
Ο μοναδικός που δεν κέρδισε ούτε ένα ευρώ ήταν ο Έλληνας σκηνοθέτης Κωστής Μητσοτάκης. Είχε μετακομίσει στο μικρό Σοντέτο, που αριθμεί περίπου 250 κατοίκους, για τα μάτια μιας γυναίκας. Το ειδύλλιο δεν προχώρησε, όμως ο Έλληνας παραγωγός ταινιών παραμένει εκεί και δηλώνει πως παρότι δεν κέρδισε, έχει ωφεληθεί από την τύχη των υπολοίπων, καθώς τώρα μπορεί να πουλήσει τη γη του.
Ενώ οι γείτονες του πρότειναν να αγοράσει κάποιο λαχνό, ο Κώστας Μητσοτάκης αρνήθηκε να συμμετάσχει και να μπει έτσι σε έναν πόλεμο προσφοράς.
Μπορεί να στάθηκε άτυχος, ωστόσο κάποια άλλη οικογένεια στάθηκε πολύ τυχερή, καθώς ευνοήθηκε από την προσωπική φιλία.
Η Mari Carmen Lambea, μέλος της ένωσης νοικοκυρών, προσπάθησε να πουλήσει έναν λαχνό σε μία φίλη της που ο άντρας της είναι άνεργος. Η φίλη της της υποσχέθηκε πως θα της το ξεπλήρωνε αργότερα, αλλά δεν της το είχε ξεπληρώσει μέχρι την ημέρα που έγινε η κλήρωση.
"Φοβόταν να με πάρει και να με ρωτήσει και έτσι ο γιος της πήρε τον γιο μου και ρώτησε αν τελικά είχα φυλάξει τον λαχνό. Είπα φυσικά και τότε ξεκινήσαμε να κλαίμε", ανέφερε.
Ο Jose Manuel Penella Cambra, όπως πολλοί άλλοι αγρότες, είχε πρόσφατα επενδύσει σε πιο αποτελεσματικές τεχνικές άρδευσης ανησυχούσε για το πώς θα ανταποκριθεί στα δάνειά του. Η γυναίκα του όμως είχε αγοράσει δύο λαχνούς και με δύο ακόμα ξεχασμένους λαχνούς που βρήκε ο γιος του βρέθηκαν με κέρδη 520 χιλιάδων δολαρίων.
"Αυτά τα χρήματα θα μας επιτρέψουν να ανασάνουμε οικονομικά και το καλύτερο είναι ότι δεν είμαι μόνο εγώ. Κέρδισαν όλοι", σχολίασε, με την ημέρα της κλήρωσης να έχει προκαλέσει μαζικό παραλήρημα στο χωριό, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν κερδίσει.
Η Anika Bordei, ιδιοκτήτρια καφετέριας, βγήκε στους δρόμους με τις κάλτσες, αγνοώντας μάλιστα το γεγονός πως ήταν τρύπιες. "Ορισμένες γυναίκες έλεγαν να πάνε στο κομμωτήριο, αλλά κέρδισε και η κομμώτρια, οπότε τους είπε ότι δεν θα εργαζόταν εκείνη την ημέρα", σχολίασε η δήμαρχος.
Η λοταρία, που καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1812, αποτελεί σπουδαίο γεγονός στην Ισπανία και πολλοί άνθρωποι παίρνουν ρεπό την επομένη της κλήρωσης, καθώς μένουν μέχρι το πρωί μπροστά από τους δέκτες για να την παρακολουθήσουν.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Αξιωματικοί», «Πύργοι» και «Άλογα» στη σκακιέρα της διαδοχής


Η συμμαχία Βενιζέλου- Λοβέρδου άλλαξε ρυθμό στις εξελίξεις γύρω από τη διαδοχή  στο ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης και ο υπουργός Υγείας είχαν χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνεχάρη τον τελευταίο για την επιλογή του να αποσυρθεί από την «κούρσα» και να υποστηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν τα κομματικά, όπου κανείς δε θέλει τη σύγκρουση, και τα οικονομικά, όπου το ΠΑΣΟΚ βάζει κόκκινες γραμμές.

Για την  ακρίβεια, ο πρόεδρος του κόμματος θα πει σήμερα (σ.σ. το ραντεβού είναι  προγραμματισμένο για τις 11πμ) στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μία λύση που δε θα δίνει δικαιώματα ψήφου στο δημόσιο στις γενικές συνελεύσεις των τραπεζών. «Γύρω από αυτό το θέμα θα διαμορφωθούν οι νέες διαχωριστικές γραμμές» σημειώνουν συνεργάτες του. Στην Ιπποκράτους επιμένουν επίσης για τα θέματα των κατώτατων μισθών και των δώρων.

Σε κάθε περίπτωση, ενόψει της ΚΟ, Ευάγγελος  Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος κατέβαλαν χθες κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν τους υποστηριχτές τους να μην πιέσουν για αλλαγή ηγεσίας  τώρα. Να περιμένουν τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις που θα πυροδοτήσουν το ντηλ με την τρόικα και η απάντηση του συμβουλίου των αρχηγών. Αυτή τη «γραμμή» έλαβαν χθες και οι «βενιζελικοί» βουλευτές που συγκεντρώθηκαν σε διάφορες συσκέψεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και με τους υποστηριχτές του υπουργού Υγείας, ο οποίος εκείνη την ώρα έβλεπε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο της προσπάθειά του για «μία υποψηφιότητα». Ο υπουργός Ανάπτυξης, όμως, του είπε πως «συνεχίζει τον αγώνα του». Εμπνευστές του σχεδίου «μία υποψηφιότητα» φέρονται να είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Ρέππας. Μια «συνεργασία» που αιφνιδίασε πολλούς, ειδικά στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.

Ίσως για  αυτό οι προεδρικοί να επιμένουν να αναζητούν τον δικό τους υποψήφιο. Με τον Χρήστο Παπουτσή να σιωπά, στις σχετικές διεργασίες πρωταγωνιστούν η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης. Τα πάντα, όμως, στο ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθούν από τον συνδυασμό των οικονομικών εξελίξεων με τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Αν κλείσουν ή αν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι προφανές ότι θα προσαρμοστεί ανάλογα και η απόφαση του εθνικού συμβουλίου, η οποία τοποθετεί την εκλογή του νέου αρχηγού στις 20 Μαρτίου.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και ο μισθός από μισός με την εφορία ! Απίστευτες αυξήσεις φόρων για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ


Πλέον θα πρέπει να μιλάμε για την τιμωρία του μέσου Έλληνα πολίτη για την αποτυχία του συστήματος.

Με απίστευτες εκφράσεις όπως “ είναι λίγοι αυτοί που πληρώνουν. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αδικούνται από ένα φορολογικό σύστημα το οποίο μόνο κατ΄ όνομα είναι σύστημα. Είναι μία χύμα, ανοργάνωτη και άχαρη κατάσταση επί δεκαετίες τώρα” το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Το νέο φορολογικό σύστημα βάζει στο στόχαστρο το μεσαίο εισόδημα (και όχι μόνο), το εισόδημα, δηλαδή, που κινεί τα πάντα σε ετούτη τη χώρα.

Το νέο φορολογικό, έτσι όπως σχεδιάζεται, ουσιαστικά τιμωρεί όλους όσοι έχουν φανερά εισοδήματα και περιορίζεται σε γενικότητες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Πλέον και (μάλλον μόνο) για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, δηλαδή για την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών αφού συνυπολογίζονται τα έσοδα των συζύγων δεν θα ισχύουν οι εκπτώσεις φόρου για δαπάνες που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.

Ήδη και μάλιστα αναδρομικά για το 2011 έχει μειωθεί για όλους (ασχέτως εισοδήματος) το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ και έχουν μειωθεί και οι εκπτώσεις φόρου. Θυμηθείτε ότι η μείωση των φοροαπαλλαγών αυξάνει το φορολογητέο εισόδημα και αντιστοίχως το φόρο

Παράλληλα με το νέο φορολογικό πλήττονται δυο πολύ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα. Οι αγρότες και οι κάτοικοι των νησιών.

Προωθείται η κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Σήμερα, στα νησιά του Αιγαίου -πλην Κρήτης- ισχύουν συντελεστές ΦΠΑ μειωμένοι κατά 30% σε σύγκριση με αυτούς που εφαρμόζονται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δηλαδή ισχύουν συντελεστές 4,5%, 9% και 16%, αντί 6,5%, 13% και 23%.

Ενώ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους προβλέπεται κατάργηση μειώσεων στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος.

Δεν μένουν ατιμώρητοι όμως ούτε οι τρίτεκνοι και οι ανάπηροι σε αυτή τη χώρα. Προωθείται περικοπή των φοροαπαλλαγών κατά την αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτου την ώρα που καταργείται ο φόρος πολυτελείας για τους λίγους που μπορούν σήμερα να αγοράσουν ακριβό αυτοκίνητο...

Ταυτόχρονα ... ποινικοποιείται και η κτίση ακίνητης περιουσίας με το όνειρο κάθε Έλληνα να μετατρέπεται σε εφιάλτη με την ενοποίηση των φόρων. Στόχος είναι να καθιερωθεί ένας ενιαίος φόρος που θα περιλαμβάνει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών αλλά και την αποσύνδεση του εν λόγω τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεκάδες νεκροί σε αγώνα στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.000 έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια πρωτοφανών επεισοδίων μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αίγυπτο. Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οπαδοί της Αλ Μασρί, αμέσως μετά το 3-1 επί της Αλ Αχλί, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια και ακολούθησαν βίαιες συμπλοκές, αφού επιτέθηκαν σε αντίπαλους παίκτες και φιλάθλους.

Ο αριθμός των νεκρών, όπως μεταδίδει το «Αλ Τζαζίρα» ξεπερνά τους 70, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 1.000, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε επίσημα από τις αρχές της πόλης Πορτ Σαΐντ που φιλοξένησε τον αγώνα.

Υπάρχει παρελθόν αντιπαλότητας μεταξύ των δύο ομάδων και οι οπαδοί της γηπεδούχου αρχικά επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της Αλ Αχλί και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το πέταλο των φιλοξενούμενων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότεροι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα ασφυξίας ή χτυπημάτων στο κεφάλι.



Πολλά από τα θύματα φαίνεται πως είναι αστυνομικοί που προσπάθησαν να σταματήσουν το εξαγριωμένο πλήθος, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ποδοσφαιριστές που τραυματίστηκαν ελαφρά.



Ανταποκριτές ξένων Μέσων θεωρούν πως τα φαινόμενα βίας στην Αίγυπτο σχετίζονται άμεσα με τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ αλλά κι εκείνα που ακολούθησαν. Η απόπειρα να πνιγεί η εξέγερση στο αίμα έκανε το λαό της χώρας να βλέπει ως «κόκκινο πανί» τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι φοβούμενοι αντίποινα, λάμπουν –πλέον- δια της απουσίας τους και από τα γήπεδα κάνοντάς τα να φαντάζουν «ξέφραγα αμπέλια».



«Πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της χώρας, Χασάμ Σεϊχά, ενώ το πρακτορείο Reuters μετέδωσε -επικαλούμενο στρατιωτική πηγή- πως η αποστολή της Αλ Αχλί φυγαδεύτηκε με ελικόπτερα!


sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...