Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

"Μάζεμα" 5 εκ. ευρώ από τo ΙΚΑ Ηρακλείου !

Μπλοκάρονται τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που αφορούν νοσήλια, παραϊατρικές εξετάσεις και παροχές περίθαλψης από ιδιωτικές κλινικές


Τελειωμό δεν έχουν οι υπερβάσεις, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις και οι υπέρογκες αμοιβές που αφορούν νοσήλια, σκευάσματα,φυσικοθεραπείες, παροχές και δαπάνες που αναδύονται καθημερινά στο ΙΚΑ Ηρακλείου και που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Ιδρύματος έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες.

Εδώ και ένα χρόνο οι άνθρωποι του ΙΚΑ Ηρακλείου προσπαθούν να μαζέψουν ... τα αμάζευτα για ένα υποκατάστημα που όπως φαίνεται κάποιοι είχαν μετατρέψει σε "φάμπρικα" σκανδάλων, υπερτιμολογήσεων και παροχής ανύπαρκτων υπηρεσιών.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν μπλοκαριστεί τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που αφορούν νοσήλια, παραϊατρικές εξετάσεις και παροχές περίθαλψης που με ... το τσουβάλι έστελναν τα Ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα της πόλης του Ηρακλείου προς πληρωμή στο υποκατάστημα του ΙΚΑ.

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά και φαίνεται πως έχουν αποδώσει καρπούς αφού μόνον τον τελευταίο χρόνο έχουν περικοπεί πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ από το "συμμάζεμα" των ειδικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα από το σκάνδαλο με τα σκευάσματα ειδικής διατροφής των καρκινοπαθών το ΙΚΑ αποκόμισε από το συμμάζεμα πάνω από 2 εκατομμύρια, άλλα τόσα (2εκ. ευρώ) από τις "περιττές" συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές και πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ είχε όφελος το τοπικό υποκατάστημα από το σκάνδαλο με τις συντάξεις που έπαιρναν δικαιούχοι ασφαλισμένων που είχαν πεθάνει κι εκείνοι παρανόμως συνέχιζαν να παίρνουν τις συντάξεις.

Στην τελική φάση εξάλλου βρίσκεται και η διελεύκανση του σκανδάλου με τους νεφροπαθείς με τη διαδικασία καταλογισμού (περίπου 100.000 ευρώ για τον καθένα) να βρίσκεται στο τελικό στάδιο για όσους εξαπάτησαν το ΙΚΑ Ηρακλείου.

Και έπεται συνέχεια!



http://cretalive.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άμεσες απολύσεις ζητά η τρόικα


Ραγδαίες οι εξελίξεις μέχρι τις 15 Αυγούστου

Σε απολύσεις, χωρίς καν να μεσολαβήσει εφεδρεία, προχωρά η κυβέρνηση με βάση σαφή δέσμευση που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και πρέπει να γίνει νόμος του κράτους έως τις 15 Αυγούστου.

Η τρόικα ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», και δήμευση περιουσιών κραταιών ονομάτων και μεγάλων εταιρειών που έχουν βεβαιωμένες οφειλές ή φοροδιαφεύγουν, δραστικές αλλαγές στο μισθολόγιο με την προσαρμογή των μισθών, του Δημοσίου (και των ΔΕΚΟ) σε αυτούς του ιδιωτικού τομέα, άμεσο λουκέτο εταιρειών και φορέων του Δημοσίου. 

Στόχος είναι, μέσα στις επόμενες 30 ημέρες που απομένουν έως τη νέα αξιολόγηση από την τρόικα (τα στελέχη της καταφθάνουν στην Αθήνα μέσα στον Αύγουστο αντί για τέλη Ιουλίου), να υπάρχουν απτά αποτελέσματα με τριπλό στόχο: 

1 Να διασώσουν τη χώρα από πιθανή αστοχία στην υλοποίηση δεκάδων πρωτοβουλιών (νόμοι, αποφάσεις, έλεγχοι, μεταρρυθμίσεις) που περιλαμβάνονται στο αναθεωρημένο μνημόνιο για το επόμενο διάστημα και είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν στην ώρα τους. 
Η τρόικα φέρεται ανένδοτη: «Δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε μία ημέρα οι αλλαγές και να εφαρμοσθούν πλέον οι νόμοι που ψηφίστηκαν» αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ε. φέροντας ως ορόσημο την 15η Αυγούστου, οπότε πρέπει να έχει ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος 2 που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο μισθολόγιο (εξίσωση μισθών και απολύσεις) και στις ΔΕΚΟ (λουκέτα-συγχωνεύσεις). 
Ωστόσο, απέναντι στο ενδεχόμενο να καθυστερήσουν άλλες δεσμεύσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει σε εντυπωσιακά μέτρα άμεσης απόδοσης, με βασικό τις βεβαιωμένες οφειλές, ώστε να πείσει για τις προθέσεις της. 
2 Να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή που πιθανώς θα κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες με την ανακοίνωση των νέων -πολύ πιο επώδυνων από αυτά του Ιουνίου- μέτρων, αλλά και της πολύ έντονης ενδοκυβερνητικής δυσφορίας. Γι' αυτόν το σκοπό, πέρα από τους φοροφυγάδες -μεγαλοοφειλέτες αναζητούνται και άλλα μέτρα που θα δίνουν το στίγμα ότι πληρώνουν και οι «έχοντες». 
3 Να βρεθούν λεφτά που θα αντισταθμίσουν τον νέο κίνδυνο ο οποίος δημιουργείται στο μέτωπο των εσόδων: Το κίνημα του «Δεν πληρώνω» λέγεται ότι επεκτείνεται και στους φόρους είτε με τη διαπραγμάτευση μειωμένης τιμής χωρίς απόδειξη είτε μετην πρόθεση να μην πληρώσουν τον Σεπτέμβριο τα νέα «μπιλιέτα» που θα στείλει η εφορία. 

Σε αυτή την περίπτωση η «τρύπα» στα έσοδα που, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες διαρροές στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, υπολογιζόταν σε 2,2 -2,5 δισ. ευρώ το εξάμηνο του 2011, μπορεί να αυξηθεί και άλλο. Αν το εγχείρημα της εύρεσης μέρους των βεβαιωμένων οφειλών άμεσα, μπορεί να κλείσει η τρύπα.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 10 Ιουλίου

Γεγονότα
1774: Η τσαρική Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- ελεύθερη ανά τη Μεσόγειο ναυσιπλοΐα για τους Ρώσους. Τη συνθήκη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Έλληνες, που ανέπτυξαν τη ναυτιλία τους, κατασκευάζοντας σύγχρονα πλοία, στα οποία ύψωσαν τη ρωσική σημαία.

1925: Ξεκινά η Δίκη των Πιθήκων, μία από τις δέκα πιο σημαντικές δίκες στη νομική ιστορία των ΗΠΑ.

1928: Ο Τζορτζ Ίστμαν, δημιουργός της εταιρίας Kodak, επιδεικνύει το πρώτο έγχρωμο φιλμ.

1949: Ο Τίτο ανακοινώνει ότι κλείνει τα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας με την Ελλάδα, προκειμένου να αποτρέψει τη διακίνηση ανταρτών.

1985: Γάλλοι κομάντος ανατινάσσουν το πλοίο της Greenpeace «Rainbow Warrior» στο λιμάνι Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Κατά την επιχείρηση, ένας φωτογράφος χάνει τη ζωή του.

1991: Ο Μπόρις Γέλτσιν ορκίζεται πρόεδρος της Ρωσίας. Είναι ο πρώτος εκλεγμένος ηγέτης στη χιλιετή ιστορία της χώρας.

Γεννήσεις

1509: Ιωάννη Καλβίνος, γάλλος θεολόγος, εκκλησιαστικός μεταρρυθμιστής κι ένας από τους διαμορφωτές του προτεσταντικού δόγματος. [θαν. 27/5/1564]

1888: Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ιταλός ζωγράφος. [θαν. 20/11/1978]

1911: Στρατής Τσίρκας, φιλολογικό ψευδώνυμο του Γιάννη Χατζηαντρέα, συγγραφέας. [θαν. 1980]

Θάνατοι

138: Πόπλιος Αίλιος Αδριανός, ρωμαίος αυτοκράτορας, γνωστός από την Πύλη του Αδριανού που κοσμεί την Αθήνα στη λεωφόρο Αμαλίας. [γεν. 24/1/76]

1099: Ελ Σιντ (Ροντρίγκο Ντιάζ ντε Βιβάρ), ήρωας της Ισπανίας και τρανός πολεμιστής, που πολιόρκησε και κατέκτησε τη Βαλέντσια, πρωτεύουσα αραβικού κράτους στην Ιβηρική. [γεν. 1040]

1941: Φέρντιναντ «Τζέλι Ρολ» Μόρτον, αμερικανός πιανίστας, από τους πρωτοπόρους της τζαζ. [γεν. 1885 ή 1890]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρήκαν μήνυμα του Κολοκοτρώνη σε μπουκάλι στη θάλασσα ;

Αλήθεια ή ψέμματα... ο χρόνος θα το δείξει!

Βουίζει ο τόπος στο γραφικό Τολό, ότι ψαράς βρήκε στην θάλασσα 
ανάμεσα στο νησάκι Ρόμβη και την κεντρική παραλία του χωριού, ένα παμπάλαιο γυάλινο μπουκάλι, και ανοίγοντάς το στη στεριά μπροστά σε ντόπιους, αντίκρισε εντός της φθαρμένης φιάλης ένα μήνυμα που υπογράφονταν με τον γραφικό χαρακτήρα του αρχηγού της επανάστασης του 21 αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη! 


Η φήμη έχει πάρει διαστάσεις καθώς...

ένας από τους υποτιθέμενους αυτόπτες μάρτυρες κυκλοφορει στίς καφετέριες της περιοχής δείχνοντας σχετικές φωτογραφίες μέσα από το κινητό του από την ιστορία. 

Όσο για το περιεχόμενο του υποτιθέμενου μηνύματος, λέγεται ότι είναι μια ευχή του Κολοκοτρώνη για ελευθερία της Ελλάδος τα χρόνια που ζούσε στη Ζάκυνθο υπηρετώντας ως αξιωματικός στο ελληνικό σύνταγμα του Αγγλικού στρατού (περίπου στο 1810).



http://24gr.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο ...επεισόδιο για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ των προεδρείων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων πυροδότησε "συγνώμη" συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ, σχετικά με τα τελευταία επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
"Συγνώμη" είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος, αλλά, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Βασίλης Ντούμας, με κείμενό του το οποίο αναρτήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην ιστοσελίδα grfreedom, αναρωτιέται "Συγνώμη ....Ναι, αλλά από ποιόν?".

Στο κείμενο αφού περιγράφει τις επιθέσεις που δέχονταν συνεχώς οι συνάδελφοί του από "ΔΗΘΕΝ "κοινωνικοί αγωνιστές", πρεζάκηδες, χαοτικοί, πρόστυχες γυναίκες, ξεπεσμένοι συνδικαλιστές, χούλιγκανς, σκίνχεντς και το κάθε "καρυδιάς καρύδι" ερχόταν και "ξεφόρτωνε" μπροστά στους Συναδέλφους μας", τονίζει ότι "ΟΙ Συνάδελφοί μας, μετά τα δεκαοκτάωρα της Κερατέας, άρχισαν να "χτυπάνε" εικοσάωρα στο Σύνταγμα.

Επίσης, μιλά για "σχέδιο ανωμαλίας" που στις 28 και 29 Ιουνίου "έφτασε στην κορύφωσή του" και τονίζει τα εξής:

" Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. 30.000 κιλά πέτρες και μάρμαρα. 1.500.000 ευρώ ζημιές. Η ζημιά στον τουρισμό απερίγραπτη. Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έκλεισαν. Εμπρησμοί. Λεηλασίες. Φόβος και τρόμος στους ανυποψίαστους και ήσυχους συμπολίτες μας. Δακρυγόνα. ΑΠΟ όλα αυτά η τηλεόραση δεν είδε τίποτα. Δεν μπορούσε να δεί τον "Κανόνα Προσταγής" της Ελληνικής Πολιτείας προς τους Ενστόλους Αστυνομικούς. Είδε μόνο τις (ανύπαρκτες) σχέσεις "Αστυνομίας – ακροδεξιών".
Νέο ...επεισόδιο για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

ΜΙΑ ματιά στις προσαγωγές και στις συλλήψεις που έγιναν τις δύο ημέρες θα ήταν αρκούντως αποκαλυπτική. Ιδιαιτέρως αυτές του Τούρκου "Αχμέτ" και του Αλγερινού "Χασάν". Αλλά αυτά μάλλον αφορούν την πραγματική δημοσιογραφία…

Νέο ...επεισόδιο για τα επεισόδια στο Σύνταγμα
ΑΦΗΣΑ τελευταίους τους 131 τραυματίες και ακρωτηριασμένους Συναδέλφους μας, οι οποίοι με αυταπάρνηση, γενναιότητα, αλληλεγγύη και πολύ κόπο κράτησαν όρθια την Δημοκρατία και την Ελευθερία στον ρημαγμένο αυτόν τόπο. Την Δημοκρατία όπως την επέβαλαν με την ψήφο τους οι Συμπολίτες μας.

ΚΟΝΤΑ σε αυτούς να μην παραλείψω τους Συναδέλφους μας της Υποδ/νσεως Τροχαίας Αθηνών και της Δ/νσης Αμέσου Δράσεως Αττικής με την ΄Αμεση Δράση και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ.

Καλή η συγνώμη κύριε πρόεδρε της ΠΟΑΣΥ, αλλά από τότε που βγήκε, χάθηκε το φιλότιμο!

Δημήτριος Λ. Ντούμας
A' Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Α".

ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ελληνική κοινωνία στα άκρα



49% «ναι» στους προπηλακισμούς, 80% «όχι» στο άσυλο


ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ και οι αναζητητές των διαθέσεων της κοινής γνώμης σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά. Στις έρευνες καταγράφεται ο θυμός των πολιτών για τα κόμματα, τις ηγεσίες, γενικώς για τους «πάνω», για τους ασκούντες εξουσία, είτεπρόκειται για υπουργούς και βουλευτές είτε για πρυτάνεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Και μαζί αναδεικνύονται τάσεις γενικευμένης αμφισβήτησης από την παρατεταμένη, πολύμηνη πια, αβεβαιότητα για την οικονομία, για τις δουλειές και τα εισοδήματα. Ωστόσο οι απαντήσεις στα επί μέρους ερωτήματα είναι αντιφατικές, δεν διακρίνονται από συνοχή, παραπέμπουν περισσότερο σε μια κοινωνία νευρική, αποσυντονισμένη, αποδιοργανωμένη, έτοιμη για το χειρότερο και το καλύτερο. 

Oι πολίτες μοιάζουν να κινούνται από το ένα άκρο στο άλλο και να ορίζονται τόσο από συντηρητική όσο και από επαναστατική διάθεση. Από τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής» αναδύεται αυτός ο έντονος δυϊσμός, όπου συντηρητισμός και επαναστατικότητα συνυπάρχουν στα ίδια πρόσωπα. Οι Ελληνες δείχνουν κλονισμένοι αυτή την περίοδο, απόλυτα επηρεασμένοι από την ασταθή διαχείριση του παρόντος και τις πολλές αβεβαιότητες του μέλλοντος.

Είναι έτοιμοι να συγκρουσθούν με κάθε είδους εξουσία, νιώθουν καλά με τους προπηλακισμούς των βουλευτών, αλλά ταυτόχρονα θέλουν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, δεν ανέχονται τους «αιώνιους» φοιτητές, δηλώνουν εξοργισμένοι με τους δημοσίους υπαλλήλους, θέλουν τον περιορισμό των προσλήψεων στο κράτος, ακόμη και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Και ακόμη θεωρούν πρόκληση τα κλειστά επαγγέλματα, τα βάζουν με τους ταξιτζήδες και γενικώς απορρίπτουν τις συντεχνίες.
«Αυθόρμητοι» προπηλακισμοί
Οι αντιδράσεις κατά των βουλευτών χαρακτηρίζονται «αυθόρμητες» ενέργειες, η πλειοψηφία θεωρεί ότι οι προπηλακισμοί δεν καθοδηγούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά μπορεί να πει κανείς ότι οι πολίτες διακατέχονται από αντισυστημική διάθεση, σε σημείο που να αρνούνται ακόμη και τις ποδοσφαιρικές ομάδες τους, απαιτώντας τον υποβιβασμό εκείνων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του στοιχήματος.

Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από τους πίνακες που δημοσιεύονται, οι ερωτώμενοι αντιμετωπίζουν σε ποσοστό σχεδόν 50% αρνητικά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, επικρίνουν τους βουλευτές που το ψήφισαν και θεωρούν σε ποσοστό 58,1% ότι η επιλογή τους ορίστηκε κυρίως από την αγωνία για την πολιτική επιβίωσή τους παρά απ΄ οτιδήποτε άλλο, κρίνουν θετικά τη άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά αποδίδουν τη στάση του, σε ποσοστό 68,4%, σε μικροπολιτικά κίνητρα.

Επιπλέον, το 67,6% προτρέπει την κυβέρνηση να πάει σε εκλογές αν ως τον Σεπτέμβριο δεν επιτύχουν τα τελευταία οικονομικά μέτρα, αλλά ταυτόχρονα σχεδόν το 80% αντιμετωπίζει αρνητικά το γεγονός ότι σταμάτησαν οι κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα μετά τα τελευταία επεισόδια. Το 61,4% αντιμετωπίζει ως αυθόρμητες τις επιθέσεις πολιτών κατά βουλευτών και το 49,6% τις εγκρίνει. Αλλά ταυτόχρονα σχεδόν το 70% συμφωνεί με την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί και το 50% με τις αλλαγές στα ΑΕΙ, αποδεχόμενοι στο αυτό ποσοστό ακόμη και ιδιώτες μάνατζερ στα πανεπιστήμια. Το εκπληκτικό είναι ότι το ίδιο ριζοσπαστικοποιημένο κοινό τάσσεται σε ποσοστό σχεδόν 80% υπέρ της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου και σχεδόν το 55% θέλει την απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο.

Σύνδρομο «μίσους της πραγματικότητας»
Οπως επισημαίνει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπεύθυνος Πολιτικών Μελετών της Κάπα Research κ. Γερ. Ρουτζούνης, οι περισσότεροι που απαντούν στην έρευνα διακατέχονται από σύνδρομο «μίσους της πραγματικότητας», το οποίο εκδηλώνεται σε κοινωνίες οι οποίες βιώνουν παρακμάζουσες καταστάσεις. Σύμφωνα με τον ερευνητή, «ηδυναμική ισοπεδωτικής αντίδρασης γεννάται από την ανασφάλεια για το αύριο και από τον φόβο της ατομικής πτώσης». Κάπως έτσι «με τον καιρό διαμορφώνεται στους πολίτες η αντίληψη ότι καμία προσπάθεια, είτε της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, δεν είναιικανή να φέρει αποτελέσματα». O μηδενισμός αυτός είναι που γεννά τυφλές αντιδράσεις, κινητοποιήσεις μη πολιτικά ορθές και επιθυμία καθολικής ρήξης με το σύστημα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στην προοπτική της ατομικής πτώσης το πλήθος θέλει να συμπαρασύρει καθετί οργανωμένο. Στον βαθμό που η παραπάνω επιθυμία επικρατήσει, είναι προφανές ότι θα συνιστά και τη μεγαλύτερη απειλή για το πολιτικό σύστημα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ως προς τη δύναμη των κομμάτων είναι ενδεικτικά των τάσεων απόρριψης που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Στην ευθεία ερώτηση «τι θα ψηφίζατε στην περίπτωση που την επόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές;» το ΠαΣοΚ κερδίζει μόλις 16,5% και η Νέα Δημοκρατία μία μονάδα παραπάνω, μόλις 17,8%. Το προβάδισμά της σε αυτά τα επίπεδα είναι στατιστικά ασήμαντο και πολιτικά αμελητέο. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ψαρεύει ψηφοφόρους καλλιεργώντας πολιτική «εθνικού φρονήματος» διά της αντιμνημονιακής και αντι-ελιτίστικης ρητορικής, αλλά αυτή δεν την απαλλάσσει από την ευθύνη της πρόσφατης κυβερνητικής θητείας της, η οποία έχει καταχωρισθεί στη συνείδηση των πολιτών ως απόλυτα καταστροφική και ζημιογόνος για την οικονομία και τη χώρα.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι το παρόν οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον δεν επιτρέπει προσδοκίες αυτοδυναμίας σε κανένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, τα οποία φαίνεται να έχουν χάσει το προνόμιο της αλληλοδιαδοχής. Κατά τα φαινόμενα οι πολιτικοί συσχετισμοί υπόκεινται πλέον σε εξαιρετικά σύνθετες διεργασίες, μη προσεγγίσιμες, αφού κανείς για την ώρα δεν ηγεμονεύει πολιτικά και όλα τελούν υπό την αίρεση απρόσμενων γεγονότων και μεταβαλλόμενων συνθηκών.
Ανησυχίες και προβλέψεις
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ακόμη και με την αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, που μετρείται στο 35% του εκλογικού σώματος και είναι διπλάσια της καταγραφόμενης από την έρευνα δύναμης των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τα ποσοστά διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μεταξύ 25% και 27%. Πράγμα που δηλώνει ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα φέρει εννέα κόμματα στη Βουλή και προφανώς δεν θα δοθεί για την αυτοδυναμία αλλά για το σούπερ «μπόνους» των 50 εδρών του πρώτου κόμματος, η διεκδίκηση του οποίου, σε αυτά τα ποσοστά, καθίσταται εντόνως διχαστική. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν, θα πρέπει να είναι καλά οργανωμένες, ώστε να αντιμετωπισθούν τυχόν αμφισβητήσεις λόγω του υψηλού προνομίου του πρώτου κόμματος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Επωνυμία εταιρείας: Κάπα Research ΑΕ Επωνυμία,όνομα εντολέα: «Το Βήμα της Κυριακής» Σκοπός δημοσκόπησης: Ερευνα κοινής γνώμης για την πολιτική επικαιρότητα Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος: Αντιπροσωπευτικό,άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω,βάσει της απογραφής του 2001 της ΕΣΥΕ Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη: 
1.003 άτομα,πανελλαδικά,με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: 
7 Ιουλίου 2011 Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυστα διακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού,το φύλο και την ηλικία.Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με την ψήφο του 2009 Μέθοδος συλλογής στοιχείων:Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου Τυπικό στατιστικό σφάλμα: Μέγιστο σφάλμα 3,09% με διάστημα εμπιστοσύνης 95% Η Κάπα Research: Είναι μέλος της ΕSΟΜΑR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης



tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κίνημα «Δεν Πληρώνω άλλο Εφορία»


ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ και το κίνημα των διοδίων, ένα άλλο κίνημα, αυτό του «Δεν πληρώνω την Εφορία», έχει ήδη κάνει δυναμικά την εμφάνισή του στο προσκήνιο. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν διαπιστώσει ότι χιλιάδες νοικοκυριά έχουν σταματήσει να πληρώνουν, εξαιτίας της έλλειψης μετρητών, τον φόρο εισοδήματος του 2010, τις δόσεις της περαίωσης του προηγούμενου έτους, αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στενοί συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ομολογούν πλέον σε κατ’ιδίαν συζητήσεις τους ότι «έχουμε υπολογίσει από τώρα ότι τους επόμενους μήνες εξαιτίας της μεγάλης μείωσης του φορολογητέου εισοδήματος των φορολογουμένων (απολύσεις, μειώσεις μισθών) δεν θα πληρωθούν οι έκτακτες εισφορές (εισοδήματος και Ι.Χ.) που ακολουθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια απόκλιση της τάξης των 3,5-4 δισ. ευρώ από τα μέτρα συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ που έλαβε η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα». Ο ίδιος στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών έλεγε στο «ΘΕΜΑ» ότι «στις Εφορίες πλέον η παρουσία των φορολογουμένων που χρωστάνε αραιώνει μέρα με την ημέρα. Την Παρασκευή μας έλεγαν περίπτωση ανέργου που οφείλει 3.000  ευρώ, δεν έχει πληρώσει καμία δόση ήδη από πέρυσι και εφέτος θα πρέπει να πληρώσει έκτακτη εισφορά άλλα 1.000 ευρώ. Ο άνθρωπος αυτός είναι απελπισμένος και δεν είναι ο μοναδικός.

Ομως του έστειλαν ειδοποιητήριο για να πληρώσει». Στην κυβέρνηση καυτηριάζουν ακόμα και τη λευκή απεργία των εφοριακών, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή από την ημέρα που τους μείωσαν τους μισθούς, έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Στο οικονομικό επιτελείο ομολογούν ανοιχτά ότι «δεν κάνουν έλεγχους και αποτρέπουν ακόμα και τους επιχειρηματίες με υψηλό τζίρο που θέλουν να ‘‘κλείσουν’’ προηγούμενες χρήσεις να το πράξουν».

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η επιστροφή του ανθρώπου-σαύρα !

Μετά από μια «απουσία» 23 ετών, ο «άνθρωπος-σαύρα» έκανε ξανά την εμφάνισή του στηναμερικανική ύπαιθρο.
Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 19 της Νότιας Καρολίνας, η μυθική σαύρα –αντίστοιχη του θρύλου τουΜεγαλοπόδαρου σε εκδοχή ερπετού- βγήκε για βόλτα τη νύχτα της 4ης Ιουλίου.
Κάποιοι μάρτυρες, που τα σπίτια τους βρίσκονται σε έναν επαρχιακό δρόμο, είπαν στο κανάλι ότι άκουσαν περίεργους θορύβους το ξημέρωμα της συγκεκριμένης μέρας.
Όταν βγήκαν έξω για να διερευνήσουν τι συνέβη, ανακάλυψαν τους προφυλακτήρες των αυτοκινήτων τους κατεστραμμένους.
Επιπλέον, υπήρχαν σημάδια από γαμψά νύχια, που όμως δεν μπορούσαν να φανταστούν σε τι είδους ζώο ανήκουν.
Όταν κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία αστυνομικοί θυμήθηκαν ότι κάπου έχουν ξανακούσει αυτή την ιστορία.
Τότε ξεκίνησαν και οι αναφορές της εμφάνισης ενός πλάσματος με μορφή μεταξύ ανθρώπου και σαύρας. Οι μαρτυρίες έλεγαν ότι το πλάσμα είχε ύψος πάνω από δύο μέτρα, με κόκκινα μάτια και τρία γαμψά νύχια σε κάθε χέρι, αντί για δάχτυλα.
Μέχρι στιγμής, οι εμφανίσεις του ανθρώπου-σαύρα περιορίζονται στη Νότια Καρολίνα και το σίγουρο είναι ότι έχει «αδυναμία» στους προφυλακτήρες αυτοκινήτων.
Μένει να δούμε εάν η φήμη του πλάσματος θα καταφέρει να φτάσει σε δημοφιλία αυτή του Μεγαλοπόδαρου.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ζήτησε να εκτελεστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού !


Η περίπτωση του Νίκου Γόδα,του ποδοσφαιριστή που πριν εκετελεστεί ζήτησε να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ,είναι χαρακτηριστική. Ιστορίες πολέμου και ποδοσφαίρου.


Η ομάδα του Ολυμπιακού, έχοντας ξεκινήσει ιδιαίτερα δυναμικά το πειραϊκό πρωτάθλημα (7-0 τον Κεραμεικό, 2-0 τον Εθνικό και 4-0 τη Θύελλα) ετοιμαζόταν να πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, θέλοντας να σπάσει την κυριαρχία της ΑΕΚ που είχε πάρει τους δύο τελευταίους τίτλους.

Στις 27 Οκτωβρίου 1940 οι περισσότεροι παίκτες των «ερυθρολεύκων» πήγαν στην Πάτρα για να παίξουν με τη μικτή Πειραιά εναντίον της μικτής Πάτρας, για το πρωτάθλημα πόλεων.

Τελικά δεν πρόλαβαν όχι μόνο να παίξουν αλλά ούτε καν να γυρίσουν στο σπίτι τους, αφού ξεκίνησε ο πόλεμος. Μάλιστα και από την οικογένεια του Ολυμπιακού χάθηκαν παίκτες σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια και αργότερα στα Δεκεμβριανά.

Ο Στέλιος Αναματέρος στη μάχη των Εξαρχείων το Δεκέμβριο του 1944 και ο Νίκος Γόδας.

Η περίπτωση μάλιστα του Νίκου Γόδα είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές. 

Ο άσος των Πειραιωτών, στους οποίους μάλιστα πήρε μεταγραφή μέσα στην καρδιά του πολέμου, ήταν μέλος του 5ου επίλεκτου λόχου του ΕΛΑΣ στην Κοκκινιά και ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης, δεν έχανε κανέναν αγώνα, από αυτούς που δίνουν οι άνθρωποι για την ίδια τη ζωή και όχι ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι.



Το 1942 και 1943, έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Χριστουγέννων (5-2) ενώ πλέον είχε γίνει λοχαγός. Δεν έχανε το χιούμορ του ούτε στις δύσκολες ώρες, όπως μια μάχη με τους Αγγλους σε ένα νεκροταφείο, στα Δεκεμβριανά.

«Είμαστε προνομιούχοι, γιατί αν σκοτωθούμε τώρα, θα θαφτούμε σε κανονικό μνήμα» είπε στον φίλο του Σταμάτη Σκούρτη, ο οποίος τα διηγήθηκε μέσα από το βιβλίο του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η τότε διοίκηση του Ολυμπιακού δεν τον βοήθησε όσο μπορούσε για να τον βγάλει από τη φυλακή, όπως είχε κάνει η ΑΕΚ για πολλούς παίκτες της.



Στις 19 Νοεμβρίου του 1948 ο Νίκος Γόδας, οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα μπροστά στο λιμάνι της Κέρκυρας και στο νησάκι Λαζαρέτο.Η τελευταία του επιθυμία, που έγινε και πραγματικότητα, ήταν να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, λίγο πριν την εκτέλεση!



Από τους μεγαλύτερους μαχητές, είχε πάρει μέρος σε όλες τις σημαντικές μάχες εκείνης της εποχής, ενώ λέγεται ότι από τα πυροβολεία στο όρος Αιγάλεω είχε καταφέρει να καταρρίψει ένα γερμανικό αεροπλάνο.




Κατά γενική ομολογία η ΑΕ
Κ είχε την καλύτερη ομάδα εκείνη την εποχή, έχοντας πάρει μάλιστα και τα δύο τελευταία πανελλήνια πρωταθλήματα πριν την διακοπή (1939, 1940) με ντάμπλ την πρώτη σεζόν (πρώτη ομάδα που το κατάφερνε). Ήταν λογικά λοιπόν το μεγάλο φαβορί και για το πρωτάθλημα που δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού είχε σπουδαίους παίκτες όπως ο Κλεάνθης Μαρόπουλος (πρώτος σκόρερ τις δυο προηγούμενες σεζόν) αλλά και ο Σπύρος Κοντούλης, ο οποίος και σκοτώθηκε καθ' οδόν για τον τοίχο της Καισαριανής, όταν πήδηξε από το καμιόνι όπου τον μετέφεραν μαζί με άλλους αιχμαλώτους και σκοτώθηκε από τα γερμανικά πυρά τον Ιούνιο του 1944.



Η «Ενωση» μπορεί να έχασε ένα σχεδόν σίγουρο πρωτάθλημα, όμως έβαλε και αυτή (μέσω των ανθρώπων της) το δικό της λιθαράκι για την πατρίδα.

Και άλλες ομάδες στον αγώνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, οι Ελληνες ποδοσφαιριστές (αλλά και αθλητές) είχαν οργανώσει την Ένωση Ελλήνων Αθλητών με στόχο τη βοήθεια παικτών που είχαν φυλακιστεί ή είχαν φυματίωση.

Τότε τα περισσότερα φιλικά ή κύπελλα Χριστουγέννων κ.λπ., είχαν στόχο εκτός από το να συντηρούνται οι ομάδες και να νοιώθουν μέσω του ποδοσφαίρου όλοι πιο δυνατοί (το καλύτερο αντίδοτο για εκείνη την εποχή), να συγκεντρώνονται και χρήματα για να βοηθούν τους συναθλητές τους που το είχαν ανάγκη.





newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατροί με όνομα για...καριέρα !


Τα οποία αναγράφουν και σε πινακίδες δίχως πρόβλημα




















Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...