Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μηχανή αναζήτησης αγνοουμένων από την Google




Στην προσπάθειά της να βοηθήσει τις ώρες της καταστροφής η Google ανακοίνωσε οτι δημιούργησε μια μηχανή αναζήτησης αγνοουμένων.











Το σύστημα αυτό επιτρέπει στους πολίτες να ρωτούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων ή να δίνουν οι ίδιοι στοιχεία για το που βρίσκονται προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί τους όσοι τους θεωρούν αγνοούμενους.

 

Η Google μέσω του Google Earth πραγματοποίησε και ειδικό blog! Δείτε το εδώ

Το ίδιο "εργαλείο" είχε χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες ανθρώπους στον σεισμό της Χιλής.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παζάρι βιβλίου μέχρι την Κυριακή με μειωμένες τιμές έως και 60%



Τριήμερο παζάρι ξεκίνησε από σήμερα στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη (νέο Κτίριο της Πειραιώς) και αφορά σε επιλεγμένα βιβλία, αντικείμενα και καταλόγους παλαιότερων εκθέσεων, τα οποία προσφέρονται σε μειωμένες τιμές (από 40% έως 60%).

Το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει βιβλία μέσα από μεγάλη γκάμα τίτλων και ευρύ φάσμα περιεχομένου. Εκτός όμως από τις ειδικές εκπτώσεις στα βιβλία, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν και να βρουν αντικείμενα που υπήρχαν σε παλαιότερες εκθέσεις του Μουσείου.

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει για πρώτη χρόνια ένα τέτοιο παζάρι ωστόσο συμμετείχε σε εκδηλώσεις άλλων μουσείων όπως σε αυτό του Βυζαντινού Μουσείου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες.

Το παζάρι θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου και θα λειτουργεί τις ώρες που είναι ανοιχτό και το Μουσείο. ( Παρασκευή και Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, και την Κυριακή από τις 10 το πρωί, έως και τις 6 το απόγευμα).

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε συναγερμό οι δυτικές ΗΠΑ, 2 μέτρα υποχώρησε η θάλασσα στη Σάντα Κρουζ – Που "χτύπησε" ήδη το τσουνάμι

Εικόνα από τις ακτές της Καλιφόρνια όπως μετέδωσε το CNN



Οι σειρήνες ήχησαν, οι κάτοικοι που ζουν σε περιοχές κοντά στην ακτή κινητοποιήθηκαν. Το τσουνάμι που προκλήθηκε από το σεισμό της Ιαπωνίας σήμανε συναγερμό σε 53 χώρες, μεταξύ τους και οι ΗΠΑ.











Στην παραλία της Σάντα Κρουζ η στάθμη του νερού υποχώρησε κατά 2,7 μέτρα και καταστράφηκαν βάρκες που βρίσκονταν στο λιμάνι μετέδωσε το ABC. Το... θέαμα του τσουνάμι προσέλκυσε αρκετούς Αμερικανούς στους βράχους στην Ocean Beach του Σαν Φρανσίσκο.

Ο αυτοκινητόδρομος 101 στο Όρεγκον "μπλόκαρε" καθώς οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες της Πολιτείας να απομακρυνθούν προς τα... ορεινά εν αναμονή του τσουνάμι. Τα πρώτα κύματα έφθασαν νωρίς το πρωί, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές, 12 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό στα ανοικτά της Ιαπωνίας.

Εικόνα από τις ακτές της Καλιφόρνια όπως μετέδωσε το CNNΕικόνα από τις ακτές της Καλιφόρνια όπως μετέδωσε το CNN
«Το τσουνάμι έφθασε», δήλωσε στις 08:30 (16:30 GMT) ο Μάικ Μέρφι, επικεφαλής της υπηρεσίας για καταστάσεις επείγουσας ανάγκης στην πόλη του Πορτ Όρφορντ, στην πολιτεία του Όρεγκον, στις δυτικές ΗΠΑ.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε σε όλες τις πολιτείες στην ακτή του Ειρηνικού των ΗΠΑ, από την Αλάσκα έως την Καλιφόρνια, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.

Σύμφωμα με τον Μέρφι, η στάθμη του ωκεανού ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, ανάλογη με τη διαφορά μεταξύ υψηλής παλίρροιας και άμπωτης, αλλά σε διαλείμματα 30 λεπτών περίπου. Τις επόμενες ώρες, όμως, αναμένονται μεγαλύτερα κύματα.

Στην πόλη Κους Μπέι, που επίσης βρίσκεται σε μια περιοχή κινδύνου, το τσουνάμι παρατηρήθηκε επίσης. «Είχαμε τα πρώτα κύματα, ήταν αρκετά μικρά. Δεν έχω το ακριβές μέγεθός τους, αλλά περιμένουμε και άλλα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Χέλεν Τόμσον, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν περιμένουμε κάτι πολύ σοβαρό».

Τι προηγήθηκε
Η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Όρεγκον συμβούλευσε τους πολίτες των περιοχών που βρίσκονται κοντά στην παραλία να απομακρυνθούν πριν τις 07:00 τοπική ώρα. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα όταν θα πλήξει τμήματα της βόρειας ακτής της Καλιφόρνιας και να υποχρεώσει να γίνουν κάποιες εκκενώσεις.

Γρήγορα, ο 101 γέμισε αυτοκίνητα, ενώ ο Μάικ Μπενερ, ρεπόρτερ του καναλιού KGW μετέδωσε ότι «τα βενζινάδικα κατά μήκος της ακτής είναι γέματα κόσμο, ενώ πολλοί έχουν συγκεντρωθεί σε δημοτικό σχολείο που βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο». 
Κάποιοι... τολμηροί Καλιφορνέζοι, κατηφόρισαν μέχρι την παραλία - ΦΩΤΟ REUTERSΚάποιοι... τολμηροί Καλιφορνέζοι, κατηφόρισαν μέχρι την παραλία - ΦΩΤΟ REUTERS
Κάνεις δεν εξαναγκάζεται να απομακρυνθεί δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της υπηρεσίας, τονίζοντας όμως ότι τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στην ακτή θα κλείσουν και η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε επιφυλακή. Το πιθανότερο είναι να πληγεί η περιοχή της βόρειας Καλιφόρνιας κοντά στα σύνορα με το Όρεγκον. Εκτιμάται, πάντως, ότι όταν το τσουνάμι φτάσει στις ακτές των ΗΠΑ, το κύμα δε θα έχει μεγάλη ένταση.

Η πορεία του τσουνάμι 
Στη Χαβάη, τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) άρχισαν να πλήττουν τις ακτές της τα πρώτα κύματα του τσουνάμι που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. Στα 90 εκατοστά έφτασαν τα κύματα στα νησιά Όαχου και Καουάι, με τους τοπικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν πως τα κύματα θα συνεχιστούν και ίσως γίνουν μεγαλύτερα.

Οι αρχές της Χαβάης έδωσαν εντολή για την εκκένωση των παράκτιων περιοχών μερικές ώρες μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία, όταν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στο μεγαλύτερο μέρος του Ειρηνικού.
Εικόνα του CNN από τη Χαβάι Εικόνα του CNN από τη Χαβάι
Νωρίτερα, το τσουνάμι έφτασε στις Φιλιππίνες αλλά χωρίς να προκαλέσει ζημιά. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας, Ρενάτο Σολίντιουμ, τόνισε πως το ύψος των κυμάτων ήταν 30 έως 70 εκατοστά και καταγράφηκαν σε πέντε επαρχίες που «βρέχονται» από τον Ειρηνικό. Πιο πριν, πάντως, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν.

"Αναίμακτα" πέρασε και από το Μεξικό. Τα πρώτα κύματα έπληξαν το βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού και έφτασαν σε ύψος το μισό μέτρο. «Ο υπουργός Ναυτιλίας με ενημέρωσε ότι το τσουνάμι «χτύπησε» την Ενσενάδα για πρώτη φορά και δεν υπερέβη to επίπεδο της παλίρροιας. Παρόλο που πλέον ο κίνδυνος για τις μεξικανικές ακτές έχει μειωθεί, θα πρέπει να παραμείνουμε σε κατάσταση συναγερμού» έγραψε στο tweeter του ο Μεξικανός πρόεδρος, Φελίπε Καλδερόν.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του τοπικού Κέντρου Έρευνας της πόλης «καταγράψαμε μια μέτρια άνοδο της στάθμης της θάλασσας, κατά μισό μέτρο. Ωστόσο, τα κύματα μπορεί να φθάσουν σε ύψος ένα ή δυο μέτρα», εξήγησε ο Μοντέστο Ορτίζ, ερευνητής στο Κέντρο αυτής της πόλης στην πολιτεία της Μπάχα Καλιφόρνια.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη στις 16:50 GMT σήμερα στα νησιά Ουόλις και Φουτούνα και τη Νέα Καληδονία, όπου "κανένα σημαντικό κύμα δεν διαπιστώθηκε", δήλωσε το γαλλικό Υπουργείο για τα υπερπόντια διαμερίσματα. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Κόκκινος» συναγερμός σε πυρηνική μονάδα της Ιαπωνίας - Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας




Το σύστημα ψύξης της πυρηνικής μονάδας παρουσίασε σοβαρή δυσλειτουργία μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία. Χειροτερεύει η κατάσταση και οι αρχές ψεκάζουν με ραδιενεργό ατμό τον αντιδραστήρα.













Η Tokyo Electric Power Co ανακοίνωσε ότι η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα Νο.1 στην πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταΐτσι έχει αρχίσει να αυξάνεται επικίνδυνα, με κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Η κατάσταση, όσο περνά η ώρα, φαίνεται πως επιδεινώνεται και σύμφωνα με το Associated Press οι ιαπωνικές αρχές προχώρησαν στην απελευθέρωση ραδιενεργού ατμού για να μειώσουν την πίεση. Για κίνδυνο μικρής διαρροής ραδιενέργειας προειδοποίησε ο υπουργός Βιομηχανίας, Μπάνρι Καϊέντα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Νωρίτερα, πάντως, είχε γίνει γνωστό ότι η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο και το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV είχε μεταδώσει πως δεν έχει εντοπιστεί διαρροή ραδιενέργειας.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, έθεσε τις εγκαταστάσεις σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι αρχές ειδοποίησαν 6.000 κατοίκους που διαμένουν σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Για παν ενδεχόμενο στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις του ιαπωνικού στρατού για την πυρηνική προστασία.

Αναλυτής της Παγκόσμιας Ένωσης Πυρηνικών δήλωσε ότι εφεδρικό σύστημα παροχής ενέργειας με μπαταρία τέθηκε σε λειτουργία έπειτα από περίπου μία ώρα, αφότου εντοπίστηκε το πρόβλημα και άρχισε να τροφοδοτεί ξανά με νερό το σύστημα ψύξης, όπου το επίπεδο του ύδατος είχε αρχίσει να πέφτει.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης διαρροή ραδιενέργειας δεν εντοπίστηκε σε κανέναν από τους πυρηνικούς σταθμούς των νομαρχιών που επλήγησαν από το σεισμό, κάτι το οποίο ισχύει και για τον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάβα, στη νομαρχία Μιγιάγκι. Σε ένα κτίριο του σταθμού που στεγάζει τουρμπίνα είχε εκδηλωθεί νωρίτερα πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε.

Επιχειρησιακός παραμένει εξάλλου, σύμφωνα με τις αρχές, ο πιο σημαντικός πυρηνικός σταθμός, αυτός της Κασιβαζάκι-Καρίβα, στην κεντρική νομαρχία Νιιγκάτα.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ακρωτηρίασαν και εγκατέλειψαν κουταβάκια - Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

".



Το ένα από τα δύο κουταβάκια δεν κατάφερε να μείνει ζωντανό, ενώ το δεύτερο παρελήφθη από το σύλλογο μέριμνας ζώων.





Άγνωστοι δράστες ακρωτηρίασαν και εγκατέλειψαν τα δύο κουταβάκια στην περιοχή της Λεύκας. Τα σκυλιά είχαν ακρωτηριασμέρνα και τα δύο μπροστινά τους πόδια, πιθανότατα με τσεκούρι.

Το ένα από τα δύο ζώα, που ήταν αδερφάκια, πέθανε και το δεύτερο παρέλαβαν τα μέλη του συλλόγου μέριμνας ζώων του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Δείτε το βίντεο με την περίθαλψη του κουταβιού από το Patra tv:





Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

88.000 οι αγνοούμενοι από τα 8,9 Ρίχτερ - 300 πτώματα σε παραλία της Σεντάι, 433 συνολικά οι νεκροί - Συναγερμός στον Ειρηνικό




 Σοκάρει ο αριθμός των αγνοουμένων - Φόβοι πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 1.000
- Υγρός τάφος η πόλη Σεντάι - 133 οι νεκροί από τον σεισμό, 531 οι αγνοούμενοι
- Πλοίο με 100 επιβάτες και δυο τρένα με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων παρασύρθηκαν από το τσουνάμι
- Αυξημένα τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα
- Ψυκτικό υγρό για τα πυρηνικά εργοστάσια στέλνουν στο Τόκιο οι ΗΠΑ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εικόνες από την άνευ προηγούμενου καταστροφή που προκάλεσαν στην βορειοανατολική Ιαπωνία τα 8,9 Ρίχτερ αλλά και το τσουνάμι των 10 μέτρων, το μεγαλύτερο των τελευταίων 100 ετών, κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν. 
"Το επίσημο πρακτορείο Κιόντο μεταδίδει ότι περίπου 88.000 άνθρωποι αγνοούνται" αναφέρει επί λέξει το BBC
"Το επίσημο πρακτορείο Κιόντο μεταδίδει ότι περίπου 88.000 άνθρωποι αγνοούνται" αναφέρει επί λέξει το BBC
Αυτό κάποτε ήταν το αεροδρόμιο της Σεντάι - ΦΩΤΟ REUTERS
Αυτό κάποτε ήταν το αεροδρόμιο της Σεντάι - ΦΩΤΟ REUTERS
Μετά τον εντοπισμό 200-300 πτωμάτων σε παραλία της πόλης Σεντάι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τον αριθμό των νεκρών. Εκτιμάται ότι πρόκειται για κατοίκους της πόλης που παρασύρθηκαν από το τσουνάμι. Ένα κολέγιο αρρένων καλύφθηκε από την πλημμύρα.
Αυτοκίνητα επιπλέουν, σπίτια έχουν βυθιστεί - ΦΩΤΟ REUTERS
Αυτοκίνητα επιπλέουν, σπίτια έχουν βυθιστεί - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό έχει φτάσει τους 133 σύμφωνα με το επίσημο ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο. Ο προσωρινός συνολικός απολογισμός ξεπερνά τους 400 νεκρούς, εκτιμάται όμως ότι ο θλιβερός αριθμός θα ξεπεράσει τους 1000. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 531 ανθρώπων, ενώ 627 έχουν τραυματιστεί.



Πρόκειται για πολύ προσωρινό απολογισμό, καθώς είναι πολύ δύσκολη η συγκέντρωση των σχετικών στοιχείων λόγω του μεγάλου αριθμού των περιοχών που έχουν πληγεί.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη χώρα για τις έρευνες διάσωσης. Σημειώνεται πως 47.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ιαπωνία.

Καράβια στη στεριά, δυστυχώς έγινε πραγματικότητα - ΦΩΤΟ REUTERS
Καράβια στη στεριά, δυστυχώς έγινε πραγματικότητα - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα πλάνα από την πόλη Σεντάι, επίκεντρο του σεισμού, αλλά και τις άλλες περιοχές που επλήγησαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου κόβουν την ανάσα. Το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό παρέσυρε τα πάντα. Κατέστρεψε τα πάντα και πήρε μαζί του εκατοντάδες ψυχές.

Στη νομαρχία Μιγιάκι, πλοίο που μετέφερε 100 ανθρώπους παρασύρθηκε από το τσουνάμι και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη του πληρώματος και των επιβατών. Εξαφανίστηκαν επίσης δυο επιβατικά τρένα, με άγνωστο αριθμό επιβατών. Το ένα ήταν της γραμμής Σενσέκι, η οποία συνδέει τις πόλεις Σεντάι και Ισινομάκι και το οποίο βρισκόταν κοντά στο σταθμό του Νομπίρου τη στιγμή που προκλήθηκε το τσουνάμι. Το δεύτερο, εξαφανίστηκε ενώ κινούνταν στην επαρχία Ιβάτε. Κάθε επαφή με το συρμό, ο οποίος είχε δύο βαγόνια, χάθηκε ξαφνικά. Ανήκει στην εταιρία JR East, όπως και ο πρώτος συρμός η τύχη του οποίου παραμένει άγνωστη.



Σε συναγερμό έχουν τεθεί πολλά που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού αναμένεται πως τσουνάμι θα πλήξει τουλάχιστον 53 χώρες από την Ιαπωνία μέχρι και τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.Στο Όρεγκον της Καλιφόρνια μάλιστα, ήχησαν οι σειρήνες και ο αυτοκινητόδρομος 101 είναι ήδη μποτιλιαρισμένος! Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιο φτωχές από τις παράλιες χώρες που απειλούνται.

Φιλιππίνες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ινδονησία, Ταϊβάν, Γκουάμ, ανακοίνωσαν ότι ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι μετά το σεισμό στην Ιαπωνία. Αντίθετα, σε συναγερμό παραμένουν Mεξικό, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Παναμάς, Ονδούρες, Χιλή, Εκουαδόρ, Κολομβία και Περού.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Νέας Καληδονίας διέταξε την εκκένωση των κατοίκων που ζει στις νήσους Λουαγιότε και τις ανατολικές ακτές της Γκραντ Κερ. Εκκένωση των παράλιων περιοχών διατάχθηκε και στον Ισημερινό.
Εν ριπή οφθαλμού τα ράφια των σούπερ μάρκετ του Τόκιο άδειασαν. Ο πανικός κατέλαβε τους Ιάπωνες - ΦΩΤΟ REUTERS
Εν ριπή οφθαλμού τα ράφια των σούπερ μάρκετ του Τόκιο άδειασαν. Ο πανικός κατέλαβε τους Ιάπωνες - ΦΩΤΟ REUTERS
Και αυτό γιατί «στην περιοχή, ιδιαίτερα στις ευάλωτες παράλιες περιοχές, διαθέτουμε αποθέματα καταφυγίων, τροφίμων και ιατρικού υλικού για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» δήλωσε ο Πολ Κονίλι, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας. Τα κύματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 μέτρα και θα είναι υψηλότερα από πολλά νησιά του ωκεανού!

Στο Τόκιο «κατοικεί» ο πανικός. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από σουπερ μάρκετ της πρωτεύουσας: ουρές και άδεια ράφια. Οι Ιάπωνες έχουν πανικοβληθεί και προετοιμάζονται για τον χειρότερο εφιάλτη τους. Θέλοντας μάλιστα να μεταβούν σε πιο ασφάλειες περιοχές, έχουν προκαλέσει άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα. 

Και στους δρόμους, το απόλυτο χάος - ΦΩΤΟ REUTERS
Και στους δρόμους, το απόλυτο χάος - ΦΩΤΟ REUTERS
«Βοηθάει» σε αυτό και το γεγονός πως οι αστικές συγκοινωνίες έχουν ακινητοποιηθεί. Για να φτάσουν σπίτια τους, ορισμένοι θα χρειαστεί να περπατήσουν έως και 20 χιλιόμετρα. Στην πρωτεύουσα δε λειτουργούν και οι τηλεπικοινωνίες. «Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο Τόκιο».

Εκτός από τις συγκοινωνίες και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, 4,4 εκατομμύρια εστίες στη βορειοανατολική Ιαπωνία δεν έχουν ούτε ρεύμα σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος Tohoku Electric.
Πως να πιστέψεις τέτοια καταστροφή; - ΦΩΤΟ REUTERS
Πως να πιστέψεις τέτοια καταστροφή; - ΦΩΤΟ REUTERS
Στη Φουκουσίμα, σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά μετά την κατάρρευση ενός φράγματος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο στην περιοχή καταστράφηκαν 1.800 σπίτια.

Στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων διάσωσης, το Κιόντο μετέδωσε ότι το υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμο να αποστείλει 300 αεροσκάφη και 40 στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Παράλληλα και ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να αποστείλει σωστικά συνεργεία στην Ιαπωνία. 68 διεθνείς ομάδες έρευνας και διάσωσης από περισσότερες από 46 χώρες. 
Πόλεις κάτω από το νερό. Το τσουνάμι παρέσυρε τα πάντα - ΦΩΤΟ REUTERS
Πόλεις κάτω από το νερό. Το τσουνάμι παρέσυρε τα πάντα - ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, στο μεταξύ, στο πετροχημικό εργοστάσιο της Σιογκάμα κοντά στην πόλη επίκεντρο του σεισμού, Σεντάι. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν το εργοστάσιο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σταματάει την παράδοση φαρμάκων η Roche στα δημόσια νοσοκομεία που της χρωστούν




Σε αναστολή παράδοσης των φαρμάκων της, σε όσα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα τιμολόγιά τους για παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και μετά, προχώρησε η Roche Hellas.







Οι παραδόσεις σε φαρμακαποθήκες, ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, ιδιωτικά φαρμακεία και στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν εξοφλήσει τα ληξιπρόθεσμα τιμολόγιά τους, συνεχίζονται, κανονικά.

'Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, από τον Ιούλιο του 2010, είχε ενημερώσει τους Διοικητές, τους Οικονομικούς Διευθυντές και τους Φαρμακοποιούς όλων των δημοσίων νοσοκομείων, τα αρμόδια Υπουργεία, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τους Διοικητές των ΔΥΠΕ σχετικά με τη σημαντική καθυστέρηση των πληρωμών εκ μέρους των δημοσίων νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Γιαννόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης του αδικήματος της έκθεσης και πρόκλησης κινδύνου από την απόφαση της Roche.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 11 Μαρτίου

Σαν σήμερα


1811: Έξαρση του κινήματος των Λουδιτών. Εργάτες καταστρέφουν μηχανές κλωστοϋφαντουργείων στο Νότιγχαμ, επειδή τους «κλέβουν» τις δουλειές τους.

1822: Ο Λυκούργος Λογοθέτης με 2.500 Σαμιώτες και ο Μπουρνιάς με 150 Χιώτες που ήταν στη Σάμο, αποβιβάζονται στη Χίο και πολιορκούν την εντός του φρουρίου τουρκική φρουρά.

1912: Νικητής των ελληνικών βουλευτικών εκλογών είναι και πάλι ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Κόμμα των Φιλελευθέρων.

1918: Το πρώτο περιστατικό ισπανικής γρίπης καταγράφεται στις ΗΠΑ. Θα εξελιχθεί σε θανατηφόρα πανδημία, με τους νεκρούς να υπολογίζονται παγκοσμίως σε 20 - 40 εκατομμύρια τη διετία 1918 - 1919.

1921: Γεννήθηκε ο Άστορ Πιατσόλα, αργεντινός συνθέτης και βιρτουόζος του μπαντονεόν. [θαν. 4/7/1992]

1922: Γεννήθηκε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, έλληνας φιλόσοφος, που αποδεχόταν τον Μαρξ και απέρριπτε το μαρξισμό. [θαν. 26/12/1997]

1941: Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψηφίζει το νόμο περί δανεισμού και εκμίσθωσης, έπειτα από πρόταση του Προέδρου Ρούσβελτ. Πρόκειται για τη στρατιωτική βοήθεια των Αμερικανών στις χώρες που μάχονται τον Άξονα.

1950: Γεννήθηκε ο Μπόμπι Μακφέριν, αμερικανός τραγουδιστής της τζαζ.

1955: Πέθανε ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, άγγλος γιατρός που ανακάλυψε την πενικιλίνη. [γεν. 6/8/1881]

1968: Ο Ότις Ρέντινγκ τιμάται μεταθανάτια με χρυσό δίσκο για την επιτυχία του «(Sittin' on) The Dock of the Bay».

1978: Πέθανε ο Σοφία Βέμπο, τραγουδίστρια και ηθοποιός. [γεν. 1910]

2004: Πέθανε ο Ρένος Αποστολίδης, φιλόλογος, λογοτέχνης και δημοσιογράφος. («Πυραμίδα '67», «Κριτική του Μεταπολέμου», «Κλειδιά», «Κατηγορώ») [γεν. 2/3/1924]

Πηγή: sansimera.gr

    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Η αθυρόστομη Ελληνίδα γιαγιά




    Σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας μία συγκεκριμένη εικόνα για την Ελληνίδα γιαγιά. Από τη στιγμή που αυτή ανατράπηκε και παρουσιάστηκε ως αθυρόστομη προς χάριν διαφημιστικού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τότε ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει αντιδράσεις στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και όχι μόνο.
    Η φιγούρα της παραδοσιακής Ελληνίδας γιαγιάς μέσα από τα μάτια Αμερικανών διαφημιστών εγείρει αντιδράσεις, καθώς παρουσιάζεται να χρησιμοποιεί προσβλητικές εκφράσεις σε τηλεοπτικά σποτ για την προώθηση προϊόντων ελληνικής προέλευσης.
    Σε μία από τις διαφημίσεις εμφανίζεται μία σύγχρονη Ελληνοαμερικανίδα να ετοιμάζεται να σερβίρει χούμους "Athenos" στους φίλους της. Τότε ο αφηγητής τη σταματά για να δούμε τι άποψη έχει η γιαγιά της.
    Η δράση τότε μεταφέρεται σε ένα ελληνικό νησί, με μία ηλικιωμένη γυναίκα να ξεπροβάλλει και απευθυνόμενη στην εγγονή της να λέει ότι ντύνεται σαν ιερόδουλη.
    Οι διαφημίσεις προκάλεσαν αντιδράσεις λόγω των προσβλητικών εκφράσεων και των στερεοτύπων ελληνικής κουλτούρας που προβάλλουν.
    "Αυτές οι διαφημίσεις δεν είναι αποδεκτές από την ελληνική πλευρά", σημειώνει η Μαρία Αναγνωστοπούλου, εκπρόσωπος του Ελληνικού Ινστιτούτου της Αμερικής, ζητώντας την άμεση ανάκλησή τους.
    Από την άλλη πλευρά,  ο Jill Baskin, εκπρόσωπος της εταιρείας, επισημαίνει ότι ενώ οι διαφημίσεις είναι αμφιλεγόμενες, οι περισσότεροι θα το εκλάβουν σαν αστείο.
    Η Martin Lindstrom, ειδική σε θέματα διαφήμισης, σημειώνει ότι αποτελεί μία απελπισμένη προσπάθεια της εταιρείας να τραβήξει την προσοχή του κοινού, προβλέποντας μάλιστα ότι θα ανακληθούν.
     


    Πηγή news247.gr

    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Σεισμός, Ιαπωνία: Ο 5ος ισχυρότερος από το 1900





    Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  που έπληξε την Ιαπωνία κατατάσσεται στην πέμπτη θέση των μεγαλύτερων σεισμών στον κόσμο από το 1900.
    Ο σεισμός, που διήρκεσε δύο περίπου λεπτά και με το μέχρι τώρα απολογισμό στέρησε τη ζωή σε 19 ανθρώπους, αποτελεί τον ισχυρότερο που έχει σημειωθεί στην Ιαπωνία τα τελευταία 140 χρόνια. 
    Να σημειωθεί πως οι σεισμικές δονήσεις στην Ιαπωνία αποτελούν συχνό φαινόμενο και είναι συνήθως ισχυρές, δεδομένου ότι η χώρα αποτελεί μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της γης.
    Η χειρότερη σεισμική δόνηση που έπληξε τη χώρα τον Ιανουάριο του 1995 (7,3 Ρίχτερ στο Κόμπε) στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 6.400 ανθρώπους και άφησε περισσότερους από 3.000 τραυματίες.
    Οι μεγαλύτεροι σεισμοί από το 1900
    1. Νότια Χιλή, 9,5 Ρίχτερ, 22 Μαΐου 1960
    2. Prince William Sound, 9,2 Ρίχτερ, 28 Μαρτίου 1964
    3. Σουμάτρα, Ινδονησία, 9,1 Ρίχτερ, 26 Δεκεμβρίου 2004
    4. Καμτσάκα, 9,0 Ρίχτερ, 4 Νοεμβρίου 1952
    5. Βορειοανατολικές ακτές Ιαπωνίας, 8,9 Ρίχτερ, 11 Μαρτίου 2011
    6. Νησιά Rat, 8,7 Ρίχτερ, 4 Φεβρουαρίου 1965
    7. Σουμάτρα, Ινδονησία, 8,6 Ρίχτερ, 28 Μαρτίου 2005
    8. Θιβέτ, 8,6 Ρίχτερ, 15 Αυγούστου 1950
    9. Νησιά Andreanof, 8,6 Ρίχτερ, 9 Μαρτίου 1957
    10.Σουμάτρα, Ινδονησία, 8,5 Ρίχτερ, 12 Σεπτεμβρίου 2007
    Αϊτή, 7,0 Ρίχτερ, 12 Ιανουαρίου 2010

    Πηγή news247.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνα πράκτορα

    Η τουρκική ΜΙΤ, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, διατείνεται ότι εξάρθρωσε κύκλωμα Ελλήνων πρακτόρων και πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.
    Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Γεώργιος Αμουτζόπουλος και η Τουρκάλα σύζυγός του  Μπιρντέμ Τσετίνκαγια ήταν από τα βασικά μέλη του κυκλώματος το οποίο δρούσε για λογαριασμό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
    Ο Αμουτζόπουλος, βάσει του δημοσιεύματος, εξασφάλιζε με τη βοήθεια της συζύγου του διάφορες στρατιωτικές πληροφορίες, ενώ από το κύκλωμα δόθηκαν στη χώρα μας σχέδια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων από τις στρατιωτικές βιομηχανίες ASELSAN και HAVESAN.
    Στο κύκλωμα, όπως σημειώνεται, εμπλέκονται και Τούρκοι, με το δημοσίευμα να αναφέρει τα ονόματα δύο υπαλλήλων του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας (TUTIBAK) που έδιναν τις πληροφορίες στην Μπιρντέμ Τσετίνκαγια, σύζυγο του Αμουτζόπουλου.
    Η ΜΙΤ, όπως αναφέρεται, άρχισε σκόπιμα να διαρρέει πληροφορίες από το Μάιο του 2009, ύστερα από καταγγελία του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας, για να διαπιστώσει πώς παρέχονται οι στρατιωτικές πληροφορίες προς την Ελλάδα.

    news247.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Ποιά είναι σήμερα η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου













    Η Ιαπωνία είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας. Αποκαλείται από τους κατοίκους της Νιχόν (Nihon) ή Νιππόν (Nippon) και το όνομά της είναι συνδυασμός δύο ιδεογραμμάτων, που σημαίνουν ήλιος και αρχή αντίστοιχα.



     Είναι γνωστή επίσης ως Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

    Εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του Ιαπωνικού Αρχιπελάγους, στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και κατά μήκος των ακτών της Ρωσίας και της Κορέας, από τις οποίες χωρίζεται από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

    Αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά, Χοκκάιντο, Σικόκου, Κυούσου και Χονσού, τα οποία συνοδεύονται επίσης από χιλιάδες μικρότερα (για την ακρίβεια το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας αποτελείται από 6852 νησιά).

    Τα περισσότερα από αυτά είναι ορεινά και ηφαιστειακά· για παραγείγμα η ψηλότερη κορυφή της Ιαπωνίας το όρος Φούτζι, είναι ηφαίστειο. Έχει πληθυσμό 126.804.433 κατοίκους και συνολική έκταση 377.835 τετρ. χλμ.

    Η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας και πρωτεύουσα είναι το Τόκιο, το οποίο μαζί με τη μητροπολιτική περιοχή έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια κατοίκους.

    Μια μεγάλη οικονομική δύναμη, η Ιαπωνία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, από το ονομαστικό ΑΕΠ και η τρίτη μεγαλύτερη σε αγοραστική δύναμη.
    Επίσης, είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο και ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας. Είναι, επίσης, σήμερα υπηρετεί ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παρόλο που η Ιαπωνία έχει επισήμως παραιτηθεί του δικαιώματός της να κηρύξει πόλεμο, διατηρεί ένα σύγχρονο και εκτεταμένο στρατό που απασχολείται με την αυτοάμυνα και τη διατήρηση της ειρήνης.

    Πρόκειται για μια ανεπτυγμένη χώρα με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο (δέκατη υψηλότερη HDI). Μετά τη Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία έχει τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονίας (συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας ανθρωποκτονίας) στον κόσμο.

    Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου (σύμφωνα τόσο με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ και της ΠΟΥ) και το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας.

    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

    Η Ιαπωνία αποτελεί νησιωτική χώρα, με κυριότερα νησιά το Χοκάιντο, το Σικόκου, το Κιούσου και το Χονσού, στα οποία μπορούν να προστεθούν περίπου 3.000 μικρότερα νησιά.

    Ορεινή και ηφαιστειογενής είναι η αλυσίδα των νησιών της, με τα πολυάριθμα ηφαίστειά της, 192 στον αριθμό. Βρίσκεται στην ηφαιστειακή ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού (γνωστή και ως «Δαχτυλίδι της Φωτιάς»), στη συμβολή τριών τεκτονικών πλακών, κάτι που ευθύνεται και για τους συχνούς σεισμούς που συμβαίνουν στη περιοχή. Το έδαφός της είναι κατά βάση ορεινό, με δύο κύριες οροσειρές.

    Στη μία από αυτές ξεχωρίζει η οροσειρά των Ιαπωνικών Άλπεων που χωρίζει στη μέση το νησί Χονσού και εκτείνεται μέχρι το ηφαίστειο Φούτζι. Οι ποταμοί της Ιαπωνίας έχουν γενικά μικρό μήκος με μόλις έξι από αυτούς να υπερβαίνουν τα 200 χιλιόμετρα. Χαρακτηρίζεται ακόμα από αρκετές λίμνες, πολλές από τις οποίες σχηματίζονται στον κρατήρα των ηφαιστείων της.

    * Έκταση: 377.835 km²
    * Κύρια νησιά: Χονσού, Χοκκάιντο, Κιούσου, Σικόκου
    * Ακτογραμμή: 29.751 km
    * Υψηλότερη κορυφή: Όρος Φούτζι, 3.776 m
    * Πρωτεύουσα :Τόκιο
    * Αριθμητική πυκνότητα : 2824 κατ. ανα τετρ. χλμ.

    Ο πληθυσμός, με βάση στατιστικά στοιχεία για το 2010, είναι 127.360.000. Tο προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού υπολογίστηκε το 2010 στα 82,17 χρόνια (78,87 για τους άνδρες και 85,66 για τις γυναίκες).
    Πηγή newsit.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Κι όμως κάποιοι προέβλεψαν τις καταστροφές που θα ζήσει ο κόσμος τον Μάρτιο του 2011..March 19, 2011: SuperMoon or SuperDoom?




    Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο...  Σήμερα 11 Μαρτίου 2011 ο κόσμος συγκλονισμένος παρακολουθεί την βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία από τον σεισμό των 8.9 ρίχτερ. 
    Κι όμως... .... όλα έχουν προβλεφθεί και οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει.... 

    "...Η 19η Μαρτίου Φαίνεται όπως ακριβώς μια απλή καινούργια  ημέρα που έρχεται και θα περάσει. .... ξανασκεφτείτε το! Εάν οι εικασίες  του αστρολόγου , Richard Nölle βγουν αληθινές , τότε, 19 Μαρτίου , θα μείνει στην ιστορία.
    Το φεγγάρι, αυτή την ημέρα, θεωρείται ότι θα πλησιάσει  στη γη, πιο κοντά από όσο έχει καταγραφεί τα τελευταία   18 χρόνια.

     Η εγγύτητα στον πλανήτη μπορεί να προκαλέσει καταστροφές. 
    Τα μαθήματα μας στη Γεωγραφία μας έχουν διδάξει  ότι ένα τέτοιο συμβάν  ενδέχεται  να προκαλέσει  παλίρροιες στον ωκεανό,  Σεισμούς και θύελλες...
    ......"


    March 19 seems like just another day waiting to pass. If that's what you're still thinking, think again! If speculations and claims of astrologer, Richard Nolle is anything to go by, then, March 19th would be anything, but 'just another day'.

    The moon, on this day, is believed to come closer to earth, more than it has in 18 years. Its closeness to earth may cause disasters. Now, our lessons in Geography have taught us that moon's elliptical journey around earth lead to the cyclical tides in the ocean. With the moon on that day coming as close as 356,577 kilometers to earth; more than just 'cyclical tides' can be expected. Earthquakes, storms, intense tidal activity are some of the probable disasters that the impending 'SuperMoon' or lunar perigee may trigger.
    However, like it happens with every speculated claim, this one hasn't proved to be an exception either. Astronomers, scientists, scholars in this subject have all smirked at Nolle's claim. Apparently, Nolle’s claim holds no water. SuperMoons are as common as eclipses, they argued.

    We'd all like to believe that the SuperMoon just makes for a surreal experience, a rare spectacle. But, it remains to be seen if it's indeed Supermoon or SuperDoom!
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Παγωμένος παρακολουθεί ο πλανήτης τις εικόνες Αποκάλυψης - Το μεγαλύτερο τσουνάμι του αιώνα μετά τα 8,9 Ρίχτερ








     Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων έπληξε τις ακτές του Σεντάι, στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετά τον σεισμό των 8,9 βαθμών, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

    Η πίστα του αεροδρομίου του Σεντάι έχει κατακλυσθεί από το νερό. Κύματα ύψους πολλών μέτρων έπληξαν και άλλες περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

    Συναγερμό για τσουνάμι κήρυξαν οι αρχές της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και της Ταϊβάν.

    Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ιαπωνία, τη Ρωσία, της Νήσους Μαριάννες , τις Φιλιππίνες από το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Παρακολούθησης του Ειρηνικού, "ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι ικανό να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο σε λίγα λεπτά και τις πιο απομακρυσμένες ακτές σε λίγες ώρες".

    Το Κέντρο προειδοποίησε επίσης ότι ένα τσουνάμι μπορεί να αποτελείται από σειρές κυμάτων, με απόσταση από πέντε λεπτά μέχρι μία ώρα μεταξύ τους και ότι το πρώτο κύμα είναι πιθανόν να μην είναι το ισχυρότερο.

    Το Κέντρο σήμανε συναγερμό για το νησί Γκουάμ, την Ταϊβάν, τα Νησιά Μάρσαλ, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Μικρονησία και τη Χαβάη.



    Free Videos by Ustream.TV
    Νωρίτερα κύματα ύψους 4,6 μέτρων έφθασαν στις ακτές της Iαπωνίας στον Ειρηνικό. Εξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.

    Αρκετοί άνθρωποι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών για να γλιτώσουν από το τσουνάμι που παρασέρνει τα πάντα στο περασμά του.


    Μεχρί στιγμής έχουν αναφερθεί μόνο 8 νεκροί. Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς τραυματίες, για πυρκαγιές και για κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

    Πυρηνικά εργοστάσια και διυλιστήρια έκλεισαν για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην Ιισιχάρα, στην περιοχή του Τόκιο. Ο σεισμός ήταν όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες 8,9 Ρίχτερ και όχι 7,9 Ρίχτερ  όπως είχε αναφερθεί αρχικώς.



      Ο σεισμός έγινε στις 07:46 το πρωί ώρα Ελλάδος, 14:46 ώρα Ιαπωνίας, όταν ο περισσότερος κόσμος ήταν στις δουλειές τους. Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς που έπληξε την χώρα.

     
     

    Πληροφορίες για τραυματίες στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

    Στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας.

    Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο αυτό την ώρα του σεισμού.

     Διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο.



    Αυτοκίνητα έχουν πέσει στην θάλασσα. Τα κτίρια και οι άνθρωποι πηγαινοέρχονταν δόθε για δύο περίπου λεπτά! Εκτός λειτουργίας το μετρό και άλλες συγκοινωνίες της χώρας.

    Η στέγη κτιρίου στο Τόκιο κατέρρευσε και υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, μετά τον ισχυρό σεισμό. Συγκεκριμένα, τραυματίες υπάρχουν στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο που επικαλείται στην τοπική αστυνομία.





    Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας διέθεσε οκτώ πολεμικά αεροσκάφη για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής, μετά τον σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών που έπληξε την βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
    Οροφή βιβλιοπωλείου καταρρέει την ώρα του σεισμού. ΦΩΤΟ REUTERSΟροφή βιβλιοπωλείου καταρρέει την ώρα του σεισμού. ΦΩΤΟ REUTERS

     Οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας.   Οι πτήσεις ακυρώθηκαν αεροδρόμιο Ναρίτα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση των διαδρόμων.

    Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησαν αμέσως μετά τον σεισμό και οι δρόμοι στην περιοχή του Τόκιο έκλεισαν.
    Ο πρωθυπουργος της Ιαπωνίας Ναότο Καν τρομαγμένος την ώρα του σεισμού. ΦΩΤΟ REUTERSΟ πρωθυπουργος της Ιαπωνίας Ναότο Καν τρομαγμένος την ώρα του σεισμού. ΦΩΤΟ REUTERS

    Την ώρα του σεισμού βρίσκοταν σε εξέλιξη συζήτηση την ιαπωνική βουλή και ο πρωθυπουργός αλλά και οι βουλευτές πανικοβλήθηκαν.

    Πλοία του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού κατευθύνονται προς την πληγείσα από τον σεισμό των 8,9 βαθμών περιοχή.


    Μιλώντας στο Newsit ο πρόεδρος του Ελληνοιαπωνικού Συνδέσμου είπε πως δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην Ιαπωνία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι ανησυχιτικό για αυτούς.
    Όσον αφορά τους εργαζόμενους στην Ελληνική Πρεσβεια στο Τόκιο όλοι είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Εξωτερικών.


    Την Τετάρτη σεισμός 7,2 Ρίχτερ είχε χτυπήσει και πάλι την Ιαπωνία. 
    Πηγή newsit.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...