Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να γίνουν Έλληνες


Εδώ και μερικούς μήνες στο http://jesuisgrec.blogspot.com εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, ζητούν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, καταγγέλλοντας παράλληλα την "δικτατορία των αγορών" και την επιβολή μέτρων οικονομικής λιτότητας.
Η πρωτοβουλία ονομάστηκε "Η έκκληση της Νάντης", αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών με το σλόγκαν "Είμαι και εγώ Έλληνας".
"Είμαστε και εμείς Έλληνες. Μαζί περνάμε κοινές δυσκολίες και συμπαραστεκόμαστε στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό", εξηγεί ο Λικ Ντουγιάρ, δάσκαλος στο επάγγελμα με καταγωγή από τη Νάντη της Γαλλίας.
Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο κ. Ντουγιάρ άναψε την πρώτη σπίθα που γρήγορα μετατράπηκε σε ένα μικρό πλην ενθουσιώδες κίνημα συλλογής διαδικτυακών υπογραφών για την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας, ως ένδειξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.
Πως άρχισαν όλα
Όλα φαίνεται πως άρχισαν από μία μακρά συζήτηση μεταξύ δύο φίλων το βράδυ της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου. "Με τον γείτονα και φίλο μου Ζιλ Γκελγκόν μένουμε στην Νάντη με τις οικογένειές μας. Η πρωτοβουλία μας άρχισε στο όνομα ενός πολιτιστικού συλλόγου που ονομάζεται "Η Νάντη είναι μία γιορτή - Neuf". Γράψαμε τα πρώτα κείμενα και αρχίσαμε να τα στέλνουμε σε φιλελληνικές οργανώσεις καθώς και στον παριζιάνικο τύπο. Ο δημοσιογράφος Ερβέ Κεμπφ αναπαρήγαγε την επιστολή μας και έτσι από τα τέλη Δεκεμβρίου είχαμε ήδη μαζευτεί 70 άτομα. Τα υπόλοιπα τα διαβάζετε στο διαδίκτυο", εξηγεί ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέχρι και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου το ιστολόγιο με την πρωτοβουλία της Νάντης είχε δεχτεί συνολικά 77.005 επισκέψεις από την Ελλάδα, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αγγλία την Γερμανία, την Κύπρο, το Βέλγιο την Ισπανία και τον Καναδά.
"Το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής που λαμβάνουμε θυμίζει λίγο ένα νέο μανιφέστο του Μάη του 1968. Πέρα από την υποστήριξη στους Έλληνες, η επιστολή υπενθυμίζει παράλληλα ότι δεν χρωστάει μόνο η Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά ότι υπάρχει και ένα χρέος της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, τόσο για τον πολιτισμό που έχει προσφέρει, όσο και τις κλασικές σπουδές, την παιδεία και την τέχνη της", εξηγεί ο Ακόλουθος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι που χειρίζεται την υπόθεση, Ευθύμης Αραβαντινός.
Βροχή τα μηνύματα στο Ελληνικό Προξενείο
Αν και μέχρι στιγμής έχει κατατεθεί στο Ελληνικό προξενείο μονάχα μία (1) αίτηση για απόκτηση Ελληνικής υπηκοότητας, παρόλα αυτά οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να λαμβάνουν περίπου 20 μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την ημέρα.
"Μπορεί να έχουμε λάβει έως και 450 αιτήματα τέτοιου είδους. Δεν είναι τόσο ο όγκος που μας εντυπωσιάζει, αλλά η πρωτοβουλία αυτή καθεαυτή. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα φιλελληνισμού", συμπληρώνει ο κ. Αραβαντινός.
Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Είμαστε και εμείς Έλληνες» εξηγούν ότι προσπάθησαν να βρουν πρακτικούς τρόπους να καταγγείλουν το σημερινό έλλειμμα Ευρωπαϊκής ηγεσίας. Κυρίως όμως, θέλησαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε μια οικονομική αδικία που συνοδεύεται από ένα πνεύμα ατίμωσης για τους Έλληνες.
"Ήταν μία αυθόρμητη αντίδραση, μία συναισθηματική ανάγκη αλληλεγγύης δίπλα στους Έλληνες και απέναντι στην κρίση. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με αυτόν τον τρόπο με την αξιοπρέπεια ενός λαού", εξηγεί ο δάσκαλος ιστορίας και γεωγραφίας στην πόλη της Νάντης, Λ. Ντουγιάρ. "Μετά από την πρώτη, αυθόρμητη αυτή αντίδραση έρχεται και ένα συναίσθημα ντροπής τού να είσαι σήμερα Γάλλος, δεδομένης της συμπεριφοράς των Ν. Σαρκοζί και Α. Μέρκελ απέναντι στους Έλληνες. Όπως η Ευρώπη εγκατέλειψε την Τσεχοσλοβακία, πιστεύοντας ότι θα κατευναστεί τον Χίτλερ το 1938, έτσι και σήμερα το μόνο που κάνουμε είναι να καθυστερούμε προσωρινά την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης", συμπληρώνει.
Η αντίδραση της ελληνικής πολιτείας
Μέχρι στιγμής φαίνεται πως η αντίδραση της ελληνικής πολιτείας ήταν μάλλον "χλιαρή", ενώ το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι έχει αποστείλει ευχαριστήριο γράμμα, προτρέποντας έτσι τα μέλη του "Είμαι και εγώ Έλληνας| να έρθουν σε επαφή με τα κατά τόπου προξενεία για περισσότερες πληροφορίες.
Μάλιστα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έφτασε στη Νάντη επιστολή του δημάρχου Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση, με την οποία προσκαλεί μέλη και διοργανωτές της πρωτοβουλίας "Είμαι και εγώ Έλληνας" να γίνουν επίτιμοι δημότες του δήμου, τιμής ένεκεν για τις φιλελληνικές τους προσπάθειες.
Η επιστολή της πρωτοβουλίας έχει ως εξής:
"Έκκληση της Νάντης (Γαλλίας) για την Ελλάδα. Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Έλληνας, Ελληνίδα!
Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα.
Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!
Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπισθεί, καταδικασμένος σε μία ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 για την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής»,
Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν... είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία.
Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος, διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μίας άμεσης δημοκρατίας, βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια. Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Έλληνες και Ελληνίδες.
Συνεπώς, ήρθε η ώρα για να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μια στιγμή παραπάνω στην οικονομική υποταγή της Ελλάδας. Έτσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της. Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιας σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942.
Κύριε Πρέσβη,
Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Έλληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, για να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.
ΟΝΟΜΑ............. ΕΠΩΝΥΜΟ..................... ΠΟΛΗ............... ΧΩΡΑ...............
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ.................................
Κάντε Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στη πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στη ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου : jesuisgrec@numericable.fr
Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιο κάτω blog :
Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση για την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Nantes Est Une F?te! (Νeuf)» (H Νάντη είναι μία γιορτή)".
Περισσότερες ειδήσεις


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μπαράζ τροπολογιών για καύσιμα, φάρμακα και οφειλές

Νέο «ασφυκτικό πλαίσιο» για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, αλλά και τροπολογίες που θα ρυθμίζουν θέματα φορολογικής ενημερότητας και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, θα προστεθούν στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αναλυτικά, ο υπουργός, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων, ενημέρωσε ότι θα κάνει δεκτές μια σειρά τροπολογιών, μεταξύ των οποίων:

- ρύθμιση θεμάτων του ΕΟΠΥΥ και κυρίως για την εξόφληση των υποχρεώσεων του εν μέρει προς φαρμακοποιούς και γιατρούς

- τροπολογία του υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου επίσης για στρατιωτικά νοσοκομεία να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλών νοσοκομείων ΕΣΥ,

- νέο "ασφυκτικότερο πλαίσιο" για λαθρεμπορία καυσίμων

- τροπολογία για το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας καθώς και για την δοσοποίηση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών

- επίσης θα αποσυρθεί η ρύθμιση για τον Δήμο Ζωγράφου, ενώ θα έρθει νέα ρύθμιση για όλους τους ΟΤΑ.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε πως «Θα παρουσιαστούν νομοτεχνικές βελτιώσεις του υπουργείου Εργασίας και του Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα συζητήσουμε λεπτομερέστερα τα θέματα για τον ΕΟΜΜΕΧ, τον ΟΣΚ και την Θέμιδα Κατασκευαστική. Με ελαφρές βελτιώσεις θα κάνουμε δεκτή την τροπολογία για τις υπερωρίες των φυλάκων του υπουργείου Πολιτισμού…». 




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Αγοράστε ελληνικά ακίνητα σε ευρώ, αποπληρώστε σε δραχμές"


Πληθαίνουν οι επενδυτές και επενδυτικές εταιρείες που ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στην δραχμή, με πιο πρόσφατη την επενδυτική Τράπεζα JP Morgan, που φέρεται να προτείνει στους πελάτες της, να επενδύσουν στο ελληνικό real estate κατά την τρέχουσα περίοδο.
Πώς όμως; Η πρόταση στηρίζεται στην πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, με τους αναλυτές της JP Morgan να συστήνουν στους πελάτες τους, να αγοράσουν στην Ελλάδα εξοχικά και οικόπεδα, με δάνειο που θα πάρουν από ελληνική τράπεζα.
Σύμφωνα με την "Ημερησία", η πρόταση γίνεται με το σκεπτικό, ότι θεωρείται σίγουρη η χρεοκοπία της Ελλάδας κι έτσι "ποντάρουν" στην αλλαγή του δανείου στο νέο νόμισμα, το οποίο θα υποτιμηθεί.
Κατά συνέπεια, θα μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο που πήραν με τα μισά ή και λιγότερα χρήματα.
Κανείς δε γνωρίζει αν έχουν γίνει τέτοιες συναλλαγές, αν δηλαδή ξένοι έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει δάνεια από ελληνικές τράπεζες.
Πολλές τέτοιες συναλλαγές μπορεί να γίνονται μέσω off shore ή μέσω ξένων τραπεζών, συνεργαζόμενων με ελληνικές. Και βέβαια, αν και οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων, δύσκολα θα αρνηθούν σε ξένους που διαθέτουν όλα τα εχέγγυα. .
Σημειώνεται, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που διεθνείς οίκοι και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φέρονται να "προβάρουν" την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ή το όποιο άλλο εθνικό νόμισμα.
Τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τους για τις δοκιμές της σχέσης δραχμής - ευρώ - δολαρίου και λοιπών νομισμάτων προετοίμαζαν εταιρείες διαχείρισης συναλλαγών συναλλάγματος στα τέλη του 2011, όπως είχε αποκαλύψει  η WSJ.
Παράλληλα, εκτός από τις εταιρείες και τους διεθνείς οίκους, και ευρωπαϊκέςκυβερνήσεις φέρονταν να προετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παπούτσια με GPS για ασθενείς με άνοια

Παπούτσια με GPS για ασθενείς με άνοια


Επιτρέπουν στα μέλη της οικογένειας να παρακολουθούν τον άνθρωπό τους

Τα πρώτα παπούτσια με ενσωματωμένη συσκευή GPS που θα βοηθούν στον εντοπισμό ασθενών με άνοια θα αρχίσουν να πωλούνται τον τρέχοντα μήνα στις ΗΠΑ.

Η GTX Corp ανακοίνωσε ότι τα πρώτα 3.000 ζευγάρια έχουν αποσταλεί στην εταιρία Aetrex worldwide, 2 χρόνια μετά την ανακοίνωση των σχεδίων δημιουργίας του προϊόντος.

Τα παπούτσια θα πωλούνται περίπου 300 ευρώ και οι αγοραστές θα έχουν στη διάθεσή τους υπηρεσία εντοπισμού για τους ασθενείς που πάσχουν από Alzheimer και περιφέρονται.

Ο Andrew Carle, του George Mason University's College of Health and Human Services, που ήταν σύμβουλος στο πρόγραμμα, δήλωσε ότι τα παπούτσια πιθανόν θα σώσουν ζωές και θα βοηθήσουν στην αποφυγή των περιστατικών αμηχανίας με ηλικιωμένους.

Δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο. Μπορεί να ζουν στο σπίτι τους αλλά παθαίνουν σύγχυση. Μπορεί να χαθούν για μέρες πηγαίνοντας μια βόλτα.

Το σύστημα GPS που ενσωματώνεται στο τακούνι του παπουτσιού επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας ή στον φροντιστή να παρακολουθεί τον ασθενή και να θέσει σε ισχύ ένα «γεωγραφικό φράχτη» που θα χτυπά συναγερμό όταν ο ασθενής ξεπερνά συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Carle δήλωσε ότι η αρχική ιδέα ήταν να αναπτυχθούν τα παπούτσια για τα παιδιά και για αθλητές μεγάλων αποστάσεων, αλλά οι κατασκευαστές άλλαξαν τα σχέδιά τους μετά από τη συμβουλή του, σημειώνοντας ότι οι συσκευές μπορεί επίσης να βοηθήσουν να μετριαστεί το άγχος για ηλικιωμένους που θέλουν να παραμείνουν δραστήριοι.

Πηγή: iatronet.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στην κατάψυξη όλη η Ελλάδα - Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα, -23 έφτασε το θερμόμετρο!


Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους -25 βαθμούς στα ορεινά της Φλώρινας! Ήλιος με δόντια στην Αττική σήμερα.








Εξαιτίας του τσουχτερού κρύου, η περιφέρεια να μείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία της περιοχής. Το ίδιο θα συμβεί στις Πρέσπες!

Κλειστά είναι πολλά σχολεία και στην Πτολεμαΐδα, κυρίως όσα έχουν σύστημα τηλεθέρμανσης. Αιτία, η βλάβη που υπάρχει από την περασμένη Τετάρτη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Ανοιχτά είναι όσα σχολεία έχουν θέρμανση με πετρέλαιο.
Κλειστά τα περισσότερα σχολεία και στην Εορδαία.

Εξαιτίας του παγετού, σημειώνονται ποσοστά ρεκόρ στις ορθοπεδικές κλινικές των κατά τόπους νοσοκομείων! Οι δρόμοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και χρειάζεται τεράστια προσοχή!

Αντίθετα, τα σχολεία άνοιξαν στην Ήπειρο. Το πρωί η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων ήταν στους -10!

Στα Γρεβενά, τα σχολεία άνοιξαν μετά τις 09:15, ενώ στην Κοζάνη, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους -8 βαθμούς, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Και σε Αμύνταιο, Καστοριά τα σχολεία άνοιξαν με μια ώρα καθυστέρηση.

Δριμύ ψύχος και στην Αττική, όπου ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. 

Πηγή newsit



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ηττηθήκαμε στο δίλημμα αγορές ή δημοκρατία»

«Ηττηθήκαμε στο δίλημμα αγορές ή δημοκρατία»


Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ο Χ. Καστανίδης

Ο κ. Χ. Καστανίδης, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν ήταν ούτε εθνικά ούτε πολιτικά ούτε κοινωνικά έτοιμη για την κρίση, υποστήριξε ότι το αρχικό μνημόνιο έπρεπε αν είχε ψηφιστεί με 180 ψήφους και θύμισε ότι είχε προτείνει τον Ιούλιο του 2010 που ψηφιζόταν στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είτε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είτε την προσφυγή σε τριπλή κάλπη στις 7 Νοεμβρίου μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Υπερασπίστηκε την επιλογή του δημοψηφίσματος και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «πρέπει να ομολογήσουμε ότι ναι ηττηθήκαμε στο δίλημμα αγορές ή δημοκρατία, ηττηθήκαμε από τις αγορές, ηττήθηκε η δημοκρατία». 

Ζήτησε εκλογές από τη βάση προκειμένου «να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν ταπεινωτικές διαδικασίες που ευτελίζουν μια κατ´ εξοχήν δημοκρατική επιλογή» και να διατυπώσουν όλοι τις προτάσεις τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Συνδιάσκεψη πριν από την εκλογή προέδρου. 

«Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να μην εμπλακούμε σε περιττούς ανταγωνισμούς, είναι απίστευτο, πολύ μεγάλη μικροπρέπεια σε συνθήκες κρίσης και κινδύνων για τη χώρα.  Και ασφαλώς όσοι σύντροφοι είναι στην κυβέρνηση έχουν ένα μειονέκτημα σε σχέση με αυτούς που είναι εκτός κυβέρνησης», σημείωσε. 

Επίσης, πρότεινε να μην υπάρξει καμία απολύτως προεκλογική κίνηση, με εντολή του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου και όσοι υποψήφιοι είναι υπουργοί να μην αξιοποιήσουν το κράτος για να ασκήσουν πολιτικές ενόψει της εκλογής.
Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αχαϊα: ''Για 8 χρόνια ζούσα φυλακισμένη, αναγκασμένη να εκδίδομαι καθημερινά''!




Την χτυπούσε, την απειλούσε και την υποχρέωνε να εκδίδεται για να του φέρνει χρήματα - Όλα αυτά τα χρόνια, ο Αλβανός σωματέμπορος, έβγαλε πάνω από 100.000€...









Η 29χρονη πήγε σε αστυνομικό τμήμα το πρωί της περασμένης Πέμπτης (12-01-2012) και μίλησε για τον εφιάλτη που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, στα χέρια του Αλβανού σωματέμπορου. Όπως είπε, πείστηκε να έρθει στην Ελλάδα το 2003, επειδή της υποσχέθηκε μια καλύτερη ζωή, με αξιοπρεπή δουλειά.

Όταν έφτασε στη χώρα μας όμως, ο 40χρονος της πήρε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και τη φυλάκισε στο διαμέρισμα που ζούσε. ''Αν ήθελα να ζήσω, έπρεπε να κάνω αυτά που ήθελε'' είπε το θύμα στους αστυνομικούς. Ο Αλβανός σωματέμπορος την ανάγκαζε να εκδίδεται καθημερινά και να του καταθέτει τις εισπράξεις στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η 29χρονη, από το 2003 έως το 2008, εργαζόταν σε μπαρ της Αθήνας και της Κρήτης, ενώ από το 2008 έως σήμερα εργαζόταν σε οίκο ανοχής της Πάτρας. Η νεαρή Ρωσίδα, κατέθετε κάθε εβδομάδα το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του 40χρονου, ενώ το συνολικό ποσό που του έχει παραδώσει από το 2003 έως σήμερα, ανέρχεται στις 100.000 ευρώ.

Το ποτήρι της υπομονής της ξεχείλισε την περασμένη εβδομάδα. Η 29χρονη κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του σωματέμπορου 200€, αλλά εκείνος ήθελε παραπάνω! Την βρήκε, την χτύπησε στο πρόσωπο και το σώμα και την απείλησε για τη ζωή της.

Κάπως έτσι, η νεαρή πήρε την απόφαση να πάει και να μιλήσει στην αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης έπεφτε στα χέρια αστυνομικών. Πάνω του βρέθηκαν 800€ που κατασχέθηκαν.  Ο 40χρονος οδηγήθηκε ενώπιων του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτο! Θα δημοσιεύσουν οδηγίες για την παρασκευή του πιο θανατηφόρου ιού!




Πριν μερικούς μήνες ένας Ολλανδός επιστήμονας κατάφερε να φτιάξει στο εργαστήριο μια άκρως επικίνδυνη μετάλλαξη του γνωστού ιού Η5N1











Ο νέος ουσιαστικά ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα και σκοτώνει σε μεγάλο ποσοστό τα θύματά του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Ο ίδιος ο επιστήμονας, ο Ρον Φουσιέ του πανεπιστημίου Εράσμους στο Ρόντερνταμ, χαρακτήρισε την πράξη του “ανόητη” ωστόσο μετά τη δημοσίευση που έκανε σε συνέδριο βρέθηκαν κάποιοι ακόμη πιο ανόητοι που είπαν ότι θα δημοσιεύσουν σε επιστημονική επιθεώρηση τις λεπτομέρειες για την παρασκευή του θανατηφόρου ιού.
Η είδηση έχει σκορπίσει πανικό στις υπηρεσίες υγείας των κρατών και ειδικά των ΗΠΑ που φοβούνται ακόμη και χρήση του ιού από τρομοκρατικές οργανώσεις.
Οι ΗΠΑ έχουν καλέσει τόσο την επιθεώρηση Science όσο και τον ίδιο τον επιστήμονα να μην προβούν σε δημοσίευση, ωστόσο ο Φουσιέ θεωρεί ότι η ανθρωπότητα και η επιστημονική κοινότητα πρέπει να γνωρίζουν!
Όλα αυτά την ώρα που παραδέχεται ότι ο ιός είναι ικανός να σκοτώσει τουλάχιστον τους μισούς από τους ανθρώπους που θα μολυνθούν!



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...