Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Στους ρυθμούς των...ρίχτερ και πάλι η Κρήτη


Δεν σταματά να αναστατώνει τους κατοίκους της Κρήτης ο εγκέλαδος καθώς τρείς νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν και σήμερα μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, απ το ίδιο επίκεντρο των προηγούμενων σεισμών και έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο Ηράκλειο.

Η μεγαλύτερη δόνηση σημειώθηκε στις 11.55 και είχε ένταση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 243 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Νωρίτερα, στις 08:32 το πρωί, είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και στις 7.05 δόνηση 3,7 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Οι δονήσεις, κατά τους σεισμολόγους, εντάσσονται στη μετασεισμική δραστηριότητα των δυο σεισμών 5,3 και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκαν στην περιοχή την Πέμπτη και την Παρασκευή.


iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...