Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η γυναίκα που θα προστατεύει τον Ομπάμα


Την πρώτη γυναίκα επικεφαλής στην ιστορία της Μυστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών διόρισε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα. Η Μυστική Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου και της οικογένειάς του, αλλά επίσης ερευνά υποθέσεις παραχάραξης νομισμάτων και απάτης.

Πρόκειται για την Julia A. Pierson, η οποία έχει συμπληρώσει 30 έτη προϋπηρεσίας στο σώμα, ενώ προηγουμένως υπηρετούσε ως επιτελάρχης της υπηρεσίας.

''Κατά τη διάρκεια των 30 ετών εμπειρίας της στην Μυστική Υπηρεσία, η Julia έχει αδιάλειπτα και καθημερινά επιδείξει το πνεύμα και την αφοσίωση που διέπει τους άνδρες και τις γυναίκες της Μυστικής Υπηρεσίας στις μέρες μας'', δήλωσε ο κ. Ομπάμα, ανακοινώνοντας τον διορισμό της κ. Πάρσονς.


Η φήμη αυτού του ειδικού σώματος αμαυρώθηκε τον Απρίλιο του 2012, όταν αποκαλύφθηκε ότι δώδεκα πράκτορες διασκέδαζαν με ιερόδουλες στην Καρταχένα της Κολομβίας εν αναμονή της άφιξης του Ομπάμα στη χώρα αυτή.

Οι εννέα πράκτορες απολύθηκαν, παραιτήθηκαν ή συνταξιοδοτήθηκαν ενώ ο επικεφαλής του σώματος, Μαρκ Σάλιβαν, ζήτησε συγγνώμη για τη διαγωγή των υφισταμένων του.



news247.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...