Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

«Ποντικοί» τρώνε με χρυσά κουτάλια στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Τσέπωμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από επιτήδειους... επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πάτρας αποκάλυψε ο Ημερήσιος της Αχαΐας.

Με τη σύμπραξη υπεργολάβων, οι επιστήμονες δρούσαν επί χρόνια, αναθέτοντας απευθείας δουλειές στους εαυτούς τους και μάλιστα για αλλότριους σκοπούς που καμία σχέση δεν είχαν με το αντικείμενο συγκεκριμνου τμήματος του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Πάτρας. Hγετικά στελέχη του Υπ. Παιδείας δήλωσαν ήδη ότι θα πράξουν τα δέοντα ώστε να αποδειχθούν οι ακριβείς διαστάσεις της ρεμούλας.

Η άκρη του νήματος βρίσκεται στη «Διαύγεια». Προ μηνών είχαν αναρτηθεί πολλές απευθείες αναθέσεις που υπερέβαιναν τη νομιμότητα, αλλά όλως περιέργως μέσα σε λίγες ημέρες εξαφανίστηκαν. Εγκέφαλος της διασπάθισης τεράστιων ποσών, φέρεται ο γνωστός-άγνωστος καθηγητής «Χ» συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημίου, που έχει μακρά θητεία στο χώρο και αρκετούς υπεργολάβους στη δούλεψή του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο το ά' εξάμηνο του 2013 οι ποντικοί του δημοσίου χρήματος υπερέβησαν τη νομιμότητα κατά δέκα φορές, με τη βοήθεια Αντιπρύτανη που υπέγραψε τα σχεετικά έγγραφα της εκταμίευσης δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Το δημοσίευμα του Hμερήσιου της Αχαΐας σχολίασε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γιώργος Παναγιωτάκης, ο οποίος δεσμεύττηκε ότι θα επιληφθεί προσωπικά το θέμα και θα διευρευνηθεί το σύνολο των πληροφοριών των δημοσιευμάτων.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είναι χρέος μας να επιληφθούμε του θέματος και να πράξουμε το παν για να λάμψει η αλήθεια. Όλες οι πληροφορίες θα εξετασθούν εξονυχιστικά. Μακριά από  μένα, το ενδεχόμενο όποιας συγκάλυψης εφ΄΄οσον τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά. Άλλωστε, ιδεολογικά αλλά και από προσωπική πεποίθηση, είμαι ταυτισμένος με τη διαφάνεια και δε χωράει η οποιαδήποτε έκπτωση ή σκοπιμότητα στους χειρισμούς αυτής της πολύ λεπτής υπόθεσης».


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...