Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας όμως πόσα έχουν αλλάξει τελικά; Η ανισότητα σε γραφήματα


Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η μέρα ανάδειξης των θριάμβων αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Και παρόλο που βρισκόμαστε στο 2015, η ανισότητα δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί.

Μία παγκόσμια έρευνα της Gallup ανέλυσε παράγοντες όπως ο νόμος και η τάξη, τα τρόφιμα, η στέγαση, η εργασία, η οικονομία, η υγεία και η καθημερινή εμπειρία και διαπίστωσε ότι μόλις 1 στις 4 γυναίκες «ευημερούν», ενώ περίπου 2 δισεκατομμύρια γυναίκες ζουν δύσκολες καταστάσεις.

Η Ισλανδία, η Σουηδία και η Δανία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χωρών με γυναίκες που ευημερούν, ενώ η Αμερική έρχεται 7η παγκοσμίως. Στον αντίποδα, οι τρεις χώρες στις οποίες είναι πιο δυστυχισμένες οι γυναίκες είναι η Βουλγαρία, το Αφγανιστάν και η Αρμενία.

Ωστόσο τη χαμηλότερη βαθμολογία της Gallup έλαβε η Συρία, μια χώρα που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο για σχεδόν τέσσερα χρόνια. Ο πόλεμος έχει σκοτώσει πάνω από 200.000 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει κατ 'εκτίμηση 12 εκατομμύρια στο εσωτερικό της χώρας και σε διασυνοριακό επίπεδο.

Ακολουθούν μερικά στατιστικά ερευνών που αφορούν την οικονομία, την υγεία, την εκπαίδευση και τη γενική αντιμετώπιση των γυναικών και δείχνουν ότι χρειάζεται ακόμα προσπάθεια για να επιτευχθεί η ισότητα των φύλων.


iefimerida.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...