Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Ποτάμι: Χωρίς σχεδιασμό η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης


Κάθε πολιτική για να έχει αποτέλεσμα προϋποθέτει δομές και σχεδιασμό όχι μεγαλόστομες διακηρύξεις, τονίζει το Ποτάμι.

Οι απειλές για μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν το μόνο που καταφέρνουν είναι η περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με τους συμμάχους, σημειώνει το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη χαράξει τη μεταναστευτική της πολιτική. Αναμένουμε να την χαράξει, γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει τις ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις.

Προφανώς η Κυβέρνηση δεν έχει ενιαία πολιτική επί του Μεταναστευτικού, καθώς μέχρι στιγμής τα κυβερνητικά στελέχη προβαίνουν σε εξαγγελίες και δηλώσεις, οι οποίες είναι αλληλοαναιρούμενες και πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα -όντως απαράδεκτα από άποψη συνθηκών- κέντρα κράτησης παράτυπων μεταναστών θα έπρεπε να συνδυαστεί με την ύπαρξη νέων δομών σίτισης, φιλοξενίας και ιατρικής φροντίδας αυτών των ανθρώπων. Το να τους «σπρώχνεις» στα γκέτο της Αθήνας, χωρίς δουλειά και χωρίς στέγη, είναι σαν να τους παραδίδεις για εκμετάλλευση στα εγκληματικά κυκλώματα που καραδοκούν.

Κάθε πολιτική για να έχει αποτέλεσμα, προϋποθέτει δομές και σχεδιασμό, όχι μεγαλόστομες διακηρύξεις. Και αυτή η πολιτική που εκτελείται χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση, κινδυνεύει να ξαναφέρει το κέντρο της Αθήνας στη κατάσταση που ήταν πριν τη σύσταση των κέντρων φιλοξενίας.

Επίσης οι απειλές για μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν και η διοχέτευση των μεταναστών στη υπόλοιπη Ευρώπη το μόνο που καταφέρνει είναι η περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων μας με τους συμμάχους μας».


real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...