Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Άρχισαν οι εργασίες της επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άνοιξαν σήμερα Σάββατο στη Βουλή οι εργασίες της νεοσυσταθείσας – με απόφαση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου – Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.

«Δικαίωμα της Ελλάδας είναι το να ερευνηθεί το χρέος» ως προς τη δημιουργία και την διόγκωσή του, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σύντομο χαιρετισμό του.

Διευκρίνισε πως η έρευνα δεν θα επηρεάσει την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων και των δημοσιονομικών στόχων που έχει αναλάβει η χώρα, αλλά υπογράμμισε πως ταυτόχρονα η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία δεν έχει εκχωρήσει.

Σε πιο σκληρό ύφος μίλησε η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι η αποπληρωμή του χρέους λειτουργεί ως μοχλός εκβιασμού και πρόκλησης συνθηκών ανθρωπιστικής κρίσης.

Τόνισε δε πως «όσο δεν έχει ελεγχθεί και αναλυθεί [...] το χρέος παραμένει άγνωστο ποιο ποσοστό του είναι παράνομο», και επισήμανε ότι «ο έλεγχος πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους».

Ο υπουργός Επικρατείας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι μία απ' τις βασικότερες αιτίες που η χώρα περιήλθε στη γνωστή κατάσταση, είναι η διαφθορά που εμφανίστηκε ως ενδημικό φαινόμενο σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις».

Από την εκδήλωση απουσίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.




skai.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...